Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
exciplite
tag
válasz
SunMount3r #8111 üzenetére
Beszkenneli rendesen a zenei file-okat, mint írja hangkiegyenlítéshez, crossfade-hez és hullámforma kijelzéshez.
És valami ilyet fog tudni minden file-ról: -
exciplite
tag
válasz
SunMount3r #8108 üzenetére
Mivel másik lokációban van a playlist, ezért mivel ott nem talál semmit (azaz zenét) ezért nem is kell működjön. Van egy mappád, amiben van zene, meg egy amiben playlistek. A kettő között nincs összefüggés, átjárás amikor elérési utat adunk meg tárolóknak/fájlrendszereknek stb. Sajnos nem tudom értelmesen elmagyarázni.
De ez nem bug, hanem teljesen logikus dolog. -
exciplite
tag
válasz
SunMount3r #8106 üzenetére
Tehát van "A" csatolás/tároló ami a zene és "B" ami a playlist, az normális hogy nem fog működni, ez nem bug.
-
exciplite
tag
válasz
SunMount3r #8104 üzenetére
A zenéket is eléri a tárolók alatt a roon?
-
exciplite
tag
válasz
SunMount3r #8101 üzenetére
A hqplayer a felskálázást tudja nagyon jól csinálni, a roon alap megoldásával szemben. Olyan mintha egy M scaler-ed lenne. De úgy paraméterezed ahogy szeretnéd. Egy NOS dac kell csak hozzá, meg egy bika gép erős vga-val. Head-fi-n van topikja, ki milyen beállításokkal használja. Ez elég elnagyolt jellmzése volt a dolognak. Ha tévedtem remélem valaki kijavít. Itt egy elég jó leírás róla.
-
exciplite
tag
válasz
SunMount3r #8090 üzenetére
A Tidal connect a többi streaming lehetőséggel együtt a fizetős csomagban van a Volumio-ban. Ingyenes Tidal connect nem tudom van e valamelyik Pi OS-ben. Ha meg már fizet az ember, akkor a Roon szerintem jobb választás.
-
exciplite
tag
Szuper, nagyon köszönöm, akkor ide nem kell erőmű nekem! Maximum DPS-t használnék, a zene NAS-on van, a szerver csak szerver lenne.
Passzív háznál ilyenre kell gondoljak?
Anélkül nagyon zajongana? -
exciplite
tag
Jelenleg a laptopomról megy minden röcccenés nélkül, csak le szeretném választani.
Jelenleg olyan 164ezer számról van szó. A feldolgozási sebesség: mintavételt ha megduplázom (vagy négyszerezem) akkor is 70x feletti ha a nagyteljesítményű magon fut, 20-40x a kisteljesítményűn (mellé 10 band peq van berakva). Csak 10 band peq-el 90-100x.
Hogy konkrét legyek, nem értem a roon ajánlásait, hogy mekkora vas is kelll. Én az egy cpu-s terhelést látom fontosnak, mert a dsp nem oszlik el. Gondolom a ram az az albumok mennyisége miatt jöhet jól. Ha rosszul látom kérlek tegyél irányba, mert nagyon el vagyok bizonytalanodva, lehet rosszak a következtetéseim. -
exciplite
tag
Sziasztok!
Roon szervert csinálnék, van e valakinek valami tapasztalata amit megosztana?
Köszönök minden apró kis infót.
G. -
exciplite
tag
Terminálban lekérdezed:
volumio@volumio:~$ sudo vcgencmd measure_temp
temp=46.2'C
volumio@volumio:~$Az ssh-t engedélyezni kell: https://help.volumio.com/help/how-do-i-enable-ssh-connection
Windows alól gondolom putty, macos/linux alól meg terminálból lehet indítani az ssh kapcsolatot. -
exciplite
tag
válasz
contaxg #7967 üzenetére
Legutóbb kb egy hónapja teszteltük két rendszeren (fejhallgatós és hangfalas), és még mindig a qobuz jött ki győztesnek. PC->USB->DAC és streamer->coax>DAC esetében is. 1-2 olyan számmal találkoztunk csak ahol azt mertük mondani, hogy nincs difi. Pl.: Ibrahim Maalouf - S3NS Tidalon a mély nagyon "brummog, szét van esve" az egész szám picit máshogy szól... míg Qobuzon sokkal jobban kontrollált és mondhatni ott egyben van. De ez amúgy szőrszálhasogatás csak, a lényeg, hogy van elérhető áron távzene, és nem vadászni kell az albumokat... Az aláírásoddal meg 100%-ban egyetértek. A lényeg, hogy kikapcsoljon és élményt adjon, bearanyozza azt az időt amíg a zene szól.
-
exciplite
tag
A birtoklási vágy/mánia az már csak ilyen. Nem olyan sok ez, 11524 óra zene egy pici kis szelete a világ összes zenéjének.
Ezért örülök a Qobuz-nak mert minőségben ugyan azt tudja mint a HDtracks-ről vásárolt albumok. Le is lőhetném talán a nast, csak eszi a villanyt feleslegesen, nagyon ritkán hallgatok róla, tulajdonképp ha nincs internet. -
exciplite
tag
Volumio-t használok és nem találom annak (digit kimeneti kártyával koaxon megyek a dac-ba, az usb hangját nem szeretem, talán pont azért amit te is mondasz, nekem a fátyolos élettelen jut eszembe ha usbről hallgatom valamilyen tesztelés miatt, vagy a streamer kölcsön volt). Nekem a moode tetszett, tetszett, de mindennemű távzene integrálhatóságának hiánya miatt hanyagoltam (a belehekkelt tidal connect nem opció, mert azt nem tidalozok mert szvsz nem jó). Szolgáltatások terén a volumio-t találtam a legjobbnak. A pico meg LMS-en keresztül Tidalt használva maga volt a fájdalom nekem, lehet hogy a piconak vagy a moodnak jobb a hangja, de mint mondottam a szolgáltatások... Moode offline zenéhez tényleg nagyon jó lehet, bevallom be is van készítve egy sd kártyán, foglalkozni kéne vele mert van 6T zene a nason... de a megszokott kényelem nehezen elengedhető, és ameddig egy frissen megjelent album cd-n drágább mint a távzene+streamer premium szolgáltatásainak (egy YT premiumot is hozzácsaphatunk) az ára, addig nincs motiváló erő. Amúgy se olcsó hobbi ez, meg mély is a nyúlüreg.
-
exciplite
tag
Szia!
Moode-nak és a pico-nak is más a hangja, ízlés kérdése. A tápegység sokat számít a hangzásban szoftvertől függetlenül.
Egy korábbi hozzászólásban ott van a link, amiben a Tidal connect beröffentése ingyen szerepel. (Most volt 50%os kedvezmény az éves előfizura, gondolom black friday volt)
Youtube akkor fog menni, ha a YT Premium előfizud lesz ahogy én tudom. Nekem azzal működött, próbáltam.
A gui lassúságot nem értem, nekem pi3-al is fürge úgy hogy 130000 számos adatbázis mellett van távzene is csatolva (Qobuz).
A telefonon lévő zenét nem értem miért kellene látnia (elég nagy baj lenne ha igen) felcsatolt meghajtókat/eszközöket látja rendesen nálam.
És igen, LAN-ról használjuk nem wifi-rőla nem használt interface-eket meg letiltjuk.
Remélem tudtam valamiben érdemi segítséget adni. -
exciplite
tag
Nagyon jó a Pi4 egy TMP táppal, ha nem vagy végtelenül vájtfülű akkor van egy szuper streamer-ed ami a piacon található készülékekkel kb 300ezerig felveszi a versenyt (de a többiek majd kijavítanak, vannak itt sokkal többet látott tagok), a lényeg szerintem az, ha teheted olyan DAC-al társítsd amelyiknek az USB-je az erőssége.
Hát ez olyan szerintem, hogy DAC-ja válogatja, az enyém (Topping E70 Velvet) coax-on szól nekem a legszebben. TMP kábelt használok és nagyon meg vagyok vele elégedve, ebben a láncban megállja a helyét. -
exciplite
tag
A pi-t azt alulról az alsó kártyával táplálom, abba megy a TMP táp.
Igen, a 3A bőven elegendő lesz (100mA a kártya kb., a Pi-vel 1A induláskor, utána 0,6A zenelejátszás közben, tehát marad tartalék is a tápban bőven)A bluesound pedig ilyen pl.: https://www.bluesound.com/products/node/
-
exciplite
tag
Nem kell a pi-nek hűtés, max kis borda a cpura meg a ramra ha nagyon aggódsz, de felesleges, zenelejátszóként nem melegszik annyit, hogy gond legyen. 45-51 fokos szokott lenni nekem a PI3, valami gagyi ragasztott borda van rajta ami kb 1-2 fokot hozott csak. A slim kivitelű hűtőborda házakra simán rámegy elvileg, de létezik távtartó/toldó a GPIO-hoz.
Igen az egy TMP táp, egy a sok közül ami itthon van
nagyon jót tesz a PI-nek, sima USB streamerként is nagyon jó, főleg azért az árért ami egy táp+pi ára kiad. Nekem a hangja a bluesound-nál jobban tetszett, de ez ízlés kérdése.
-
exciplite
tag
Én nem tudok róla, hogy lenne chromecast funkciója a Volumio-nak, a jó táp meg mondhatni az alapja mindennek, legyen az dac, streamer vagy bármi más audio eszköz.
UPNP nem egyenlő a Tidal connect-el. Hatalmas a difi a kettő között működésben mindenképpen, hangminőséget nem tudom, nem használok UPNP-t, igaz a Tidal-ról is leszoktam. -
exciplite
tag
-
exciplite
tag
Ez alkalmazható minden rpi "rendszeren" elvileg, a kérdés az, hogy van e értelme. A volumio szvsz ram-ból fut itt max a boot idő lehet gyorsabb ssd-vel, de nekem pi3-on is elég gyorsnak tűnik, igaz rettenet ritkán van újraindítva.
Most tallózgattam a NAS mappákat és azonnal nyitja a mappákat, nem kell várni a borítóképekre.
Így vannak rendezve a zenék a nas-on: előadó/album/zeneszámok+borító+booklet ha van, így tudom szemléltetni:
├── 2Cellos
│ ├── 2CELLOS - 2CELLOS (2011) [16B-44.1kHz]
│ │ ├── 01. Where The Streets Have No Name.flac
│ │ ├── 02. Misirlou (Theme From Pulp Fiction).flac
│ │ ├── 03. Use Somebody.flac
│ │ ├── 04. Smooth Criminal.flac
│ │ ├── 05. Fragile.flac
│ │ ├── 06. The Resistance.flac
│ │ ├── 07. Hurt.flac
│ │ ├── 08. Welcome to the Jungle.flac
│ │ ├── 09. Human Nature.flac
│ │ ├── 10. Viva La Vida.flac
│ │ ├── 11. Smells Like Teen Spirit.flac
│ │ ├── 12. With Or Without You.flac
│ │ ├── 13. Fields of Gold (Bonus Track).flac
│ │ └── cover.jpg
│ ├── 2CELLOS - Celloverse (2015) [24B-44.1kHz]
│ │ ├── 01. The Trooper (Overture).flac
│ │ ├── 02. I Will Wait.flac
│ │ ├── 03. Thunderstruck (Intro).flac
│ │ ├── 04. Thunderstruck.flac
│ │ ├── 05. Hysteria.flac
│ │ ├── 06. Shape of My Heart.flac
│ │ ├── 07. Mombasa.flac
│ │ ├── 08. Time.flac
│ │ ├── 09. Wake Me Up.flac
│ │ ├── 10. They Don't Care About Us.flac
│ │ ├── 11. Live and Let Die.flac
│ │ ├── 12. Street Spirit (Fade Out).flac
│ │ ├── 13. Celloverse.flac
│ │ ├── booklet.pdf
│ │ └── cover.jpg
Pi4-en Kingston canvas select plus sd kártyával olyan fürge volt hogy csak na.
USB dac esetén meg nem is tennék usb eszközt a pi-re, de ez valószínűleg az én hülyeségem. -
exciplite
tag
Szia!
Rpi3-on 120845 zeneszámnál ami 14642 mappában van nincs ilyen probléma mint nálad előjött. Valószínűleg egy újratelepítés lesz ebből, én a Poppymetert kihagynám első körben, ha úgy nem csinálja ezt a elfelejtősdit akkor Poppy felmehet és így ki tudod szűrni hol a bibi.
Frissítés értesítőjében nézd meg, hogy az a bugfix / funkció fontos e számodra és ez alapján el tudod dönteni.
SSD-ről lehet rendszert futtatni, sd kártyára így is szükség van emlékeim szerint itt egy video tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=a8nzkLryGmM
Az utolsó problémádra a prémium előfizetés lehet a megoldás. -
exciplite
tag
válasz
SunMount3r #7785 üzenetére
Pi3-nál még a közös usb+lan vezérlő volt a probléma forrása, a 4-esben már külön van, ezért lett jó usb dac kiszolgálásra.
-
exciplite
tag
VPN kapcsolattal megcsináltam a regisztrációt, és UK bankkártya kellett, a revolutot nem fogadta el sajnos.
Nem tudom, hogy a minőséget itt taglaltátok e korábban, nekem a tapasztalat: 16bit 44.1khz történő összehasonlításnál a qobuz nyert a tidal-val szemben (az én láncomon, máshol más lehet az eredmény). De kicsit kissebb a katalógus, pár dologba belefutottam ami nincs, de nem vészes, a kereső az talán egál, integrációja volumio-ba szörnyű, a desktop app az jó.
A rangsor nálam távzenében a következő lett:
1. Qobuz
2.Tidal
3. Apple Music
4. Spotify - Youtube -
exciplite
tag
Köszi! Gondolkodtam én is, hogy ki kéne próbálni mást, de a távzene integráció miatt (Tidal és Qobuz) szerintem marad így, inkább sok zenehallgatás mint rendszerek próbálgatása.
Na jó... ha tudsz netán olyan rendszert ajánlani, ami tud PEQ-et és van távzene integrációja akkor azt nagyon szívesen fogadom. -
exciplite
tag
válasz
lapalapa #7753 üzenetére
Ha letöltöd valamelyik kártya adatlapját, akkor abban a pdf-ben lesznek példa szettek pl egy dac vagy fifo kártyáét célszerű leszedni. Minden szinte plug and play módon működik, minden szuperül dokumentált. A fejlesztő (Ian) a levelekre is válaszol, én is kérdeztem tőle, nem volt lekezelő, készségesen segített. Gabster youtube csatornája is foglalkozik ezekkel a kártyákkal, elég részletesen beszámol a tapasztalatairól. Ian új órái is megérnek egy misét. Ha igaz amit a mérések állítanak és amit Gabster is tapasztalt, akkor egy nagyon jó vétel. Nekem nincs olyan láncom ami indokolttá tenné sajnos vagy szerencsére (480EUR a két óra...).
Nemzetközi fórumon azt nyilatkozták többen is, hogy az allo digi signature-nél jobb a trasportpi digi (ha jól emlékszem az audiophonics-on is a review-k között is van egy ilyen állítás, és ez a belépő kategória a streamer kártyáknál), de ezt se megerősíteni se megcáfolni nem tudom, mert Allo digi sig-em nem lett, mert nem lehet kapni. Én csak rpi4 usb kimenetéhez tudom hasonlítani, ami szerintem nem is rossz, MBA-t veri elég rendesen, meg a mobilt is az én láncomban, lehet másnál más tapasztalás/eredmény lenne. -
exciplite
tag
Sziasztok!
E fórumot olvasgatva csináltam első RPI streamer-emet. Innen jött az ötlet és építettem egy Ian Canada cuccokból egy szépséget, amit csak lépegetőnek nevezek.
TMP lieáris táp -> IAN CANADA UCPI -> RPI3 -> IAN CANADA SHIELDPI PRO -> IAN CANADA MONITORPI -> IAN CANADA TRANSPORTPI DIGI az órák ACCUSILICON-ra lettek cserélve, ez kicsit növelte a térleképzést, a digipi-vel szállított órák se rosszak.
Volumio-t futtatok és koax-val csatlakozik a dac-hoz.
Differencia egy lineár tápos rpi4 usb kapcsolattal és e között: nagyobb a térleképzés, nagyobb dinamika és nem utolsó sorban jobban is néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest