Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
Tothg86 #8279 üzenetére
Megpróbálom. Két egymást követő erősítő fokozatnak illeszkednie kell egymáshoz. Impedanciában, bemeneti-kimeneti jelszintben, stb. A Hifiberry dac8, ami jelen esetben nem csak DA konverter, hanem egyben erősítő is, papíron talán ki tudja hajtani az erősítőidet, de a tapasztalatom alapján nem igazán. Közbeiktatva egy további erősítő fokozatot, ami nálad a HM erősítő lenne, szinte biztos, hogy teltebb, kerekebb hangzást kapnál, nagyobb dinamikát, életszerűbb megszólalást.
Ezt úgy írom, hogy nem volt tapasztalatom a láncod több elemével, de jó előfokkal igen, és nem egy láncban tapasztaltam meg erősítőfokozatok kivételét, berakását.
-
Ear001
addikt
válasz
rostiron #8266 üzenetére
Hogy buta okoskodás. Nálam itthon van 3 lineráris táb, viszont az USB leválasztó egy sem, mert pont semmit sem használ nálam. A jó kapcsolóüzemű tápok tényleg jók, de nem kerülnek kevesebbe, sőt, inkább bőven többe, mint egy Pi-hez való jól megcsinált lineáris táp.
Szerintem hagyd abba az utánaolvasást, szerezz egy Pi-t, üzemeld be és utána próbálj ki mindent. -
Ear001
addikt
válasz
rostiron #8221 üzenetére
Egy jó lineáris táppal simább, folyékonyabb, természetesebb, de mégis részlettelibb a hang.
Vannak jobb rosszabb tápok a piacon, az, ami már biztosan jól hallható, és sokan is használják nagy megelégedéssel, az a TMP Audióé. Ujonan kb 45 000 forint, használtan, ha találsz 5-10 000-rel olcsóbb. -
Ear001
addikt
válasz
cintula187 #8187 üzenetére
Én a gyári kábelével elvagyok. Az első lineáris táp, amiért pénzt is adnék, az a Tmp Audió, 45 000 forint. Alatta nem nagyon hallom, hogy jobb lenne, mint egy kapcsolóüzemű, feljebb meg, hogy jobb lenne, mint egy Tmp.
De abszolút nem kötelező a Wiim-hez.
-
Ear001
addikt
válasz
cintula187 #8185 üzenetére
Vehetnél, de próbáld ki a gyárival először.
Egy lineáris táp lehet, hogy többet hozna rajta.
-
Ear001
addikt
válasz
cintula187 #8183 üzenetére
Azt nem tudom, de okostelefonról nagyon remekül el lehet vezérelni.
-
Ear001
addikt
válasz
cintula187 #8177 üzenetére
Ja, ahogy fenn írták, csak az kell, hogy egy hálózaton legyen a zenekönyvtárral. De a sima Pro egy kicsit gyengébb DA-t kapott, de szerintem az is jobb, mint a Fiio.
-
Ear001
addikt
válasz
cintula187 #8171 üzenetére
Hát, én a sztereó zenelejátszást úgy ahogy van rábíznám egy Wiim Pro Plusra. Az jó streamer, és van benne egy sokkal jobb DA, mint a Fiio.
-
Ear001
addikt
Nas-ról nem kell az LMS, a Wiim-ben meg kell adnod, hol vannak a zenéid, valami haálózti elérést, és az betallózza a zenéket. A Wiim telefonos appja szerintem ezerszer kézreálóbb és gyorsabb, mint az LMS.
Közvetlen Bandcamp elérés nincs benne, de több mint egy tucatnyi hasonló zeneszolgáltató, netrádió igen.
-
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #8118 üzenetére
HQ Player-nél nincs dióhéj.
-
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #8116 üzenetére
Mert az így nyert adatokat használja, például ha a waw-okat, mp3-akat akarod kilistázni, zeneszerzőre, stílusra keresel. Nem értem mi a gond azzal, hogy a háttérben szépen elketyeg.
HQ Player. A programot. Le tudod tölteni a demó változatot. Szerintem elég részletes a leírása, de te tudod mit nem értesz az ott szereplők közül, milyen szűrő, kvantálás, zajformálási eljárás, EQ lehetőség az, ami neked ismeretlen.
-
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #8113 üzenetére
Bezáródik. De hagyhatod normál sebességen is a háttérben elfut, de ha egy zenét elkezdesz lejátszani, akkor azt előre veszi, és rögtön analizálja.
A HQ Playert meg próbáld ki. Nem csak gyors videókártya kell hozzá, hanem kábé gyors minden, ha úgy állítod be. Nagyon sok opció van. Először próbáld ki, hogy egyáltalán hallasz-e valamit vele, és ha igen, akkor az tetszik-e. A DA DSD implementációja, az, hogy hogyan kezeli, fogadja, az is rengeteget számít.
-
Ear001
addikt
válasz
exciplite #8066 üzenetére
Kábé, nekem is Akasa van, a NUC-omhoz illő modell. Nem hangos a gyári házban sem, de mivel az íróasztalomon találtam neki helyet, szeretem ha esélye sincs hangot kiadni.
Viszont ott kritikus lehet a szerver és a NAS közötti kommunikáció sebessége, meg a NAS saját tempója. Alapvetően az tudja majd meghatározni a Roon válaszidejét.
-
Ear001
addikt
válasz
exciplite #8064 üzenetére
Két dolog határozza meg, hogy mekkora proci kell. Az egyik a kezelendő fájlok száma. Itt segít, ha SSD-n vannak a zenék, ha gyors a hálózat, amin használod a Roont. A másik, hogy mit akarsz vele jelfeldolgozni. Minél bonyolultabb az EQ, meg az esetleges konverzió, annál erősebb mag kell.
Na meg az is kérdés, hogy az a gép, amin a Roon Core van, közvetlenül ad ki jelet a DA-nak, vagy csak zenét szolgáltat egy végpontnak, mint szerver.
Nálam egy jó régi Nuc7i3dnb van berakva egy passzív házba egy 50 gigás SSD-n, amiből a Roon Rock talán hármat foglal el, a zenék külső, USB-C-s SSD meghajtón vannak, no eq, 10 000 album felett pattogósan működik úgy is, hogy akár hárman háromfélét hallgatunk rajta egyszerre a lakásban. -
Ear001
addikt
Bármilyen DSP rettentő számításigényes. Ha azt is akarsz használni, az biztos, hogy az rpi nem lesz gyorsabb.
Persze, valamit csinál a fázisokkal minden ilyen program, de mit. Egy rendes, megismételhető hangdoboz fázis görbéhez olyan mikrofon kell, amin inkább hét számjegyű árcetli van, mint hat.
-
Ear001
addikt
Jó móka a DSP-zés, de erős korlátai vannak. Egyfelől rettentő helyhez kötött, ott működik, ahol mértél, és minél erősebb a beavatkozás annál kisebb a tér, ahol tényleg működik. Simán lehet, hogy öt centire már nem jó.
Másfelől a frekvenciákat még csak-csak rendbe tudja rakni, de a fázisokat nem nagyon. Négyutas dobozt írsz, ott különösen nehéz lehet ezt kezelni. Én mindkettőt bevetném, aktív módban jobban lehet EQ-z ni is.
Az akusztikai problémák is csak egy bizonyos szintig kezelhetők vele.
-
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #7771 üzenetére
Nem tudom. Én az RPi- be nem nagyon ástam be magam, hamar összefutottam azzal a streamerrel, ami nekem kézreáll, és minden addig és azóta próbált Pi-nél jobban szól nálam.
A Roon-t viszont alaposan körbejártam onnan, hogy egy régi MacMinin futott a core meg a lejatszó rész, addig, hogy egy passzív hazas dobozban fut egy Intel Nuc-on a Core, és válogatott Lan kábelek meg optikailag összekötött switch-ek végén van a streamer. Közben azt tapasztaltam, hogy a Roon ugyan úgy "hangolható" mint minden más hifi eszköz. Ezért mertem ezt a kiegészítést hozzá tenni contaxG megjegyzéséhez.
-
Ear001
addikt
válasz
fererencz89 #7655 üzenetére
Hát nagyon alap zenelejátszásra lehet hogy jó.
-
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #7619 üzenetére
Az Amarra volt talán az első olyan lejátszó program, ahol be lehetett állítani, hogy lejátszás előtt mindent töltsön be a memóriába és úgy halhatóan jobb is volt.
-
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #7490 üzenetére
De. 0,1 volttal semmi sem mész. A legtöbb Pi-t simán elviszi az 5V 3A-es táp, a TMP féle még úgy is, hogy egy sextra kimeneten működhet egy rádugott D/A kártya.
-
Ear001
addikt
Az alap változat a honlapon található értékekhez 45 000. Legtöbbször van rajtuk egy USB csati is, ha azzal még beleférsz az amperekbe, akkor használhatud egyszerre. Nekem így megy egy tápról a streamer meg a switch. De Tamás nagyon rugalmas, gyakorlatilag bármilyen tápot rendelhetsz nála, megcsinálja, pwrsze az ár e szerint alakul.
-
Ear001
addikt
válasz
H.Kornél81 #7409 üzenetére
Ha már mindenhol megkérdezed, ide is leírom. Egy jó lineáris tápot a Pi-nek, az az első, az óracsere csak utána.
-
Ear001
addikt
Azért olyan nagyon combos hardver nem kell neki, sőt. Kábé bármilyen használható tempójú PC vagy Mac elég neki, hogy elszaladjon rajta, önálló szervernek Roon Rock-ot futtatni meg régi Intel NUC-ok, vagy velük kompatibilis régi kis brand PC-k is tökéletesek. Nekem egy ilyesmin fut a Rock, vagy 1500 lemez háttértárról, Tidal integráció, egyszerre akár 3 végpont kiszolgálása és ezt röccenés nélkül teszi.
-
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #7309 üzenetére
Az Audiophonics nem gyártó, hanem hifi nagykereskedő. Néhány nagyon kurrens kínai cuccra ráteteti a saját nevét, de nem gyárt, nem fejleszt semmit.
-
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #7296 üzenetére
Ennek az oldalnak semmit.
-
Ear001
addikt
válasz
letoltobeze #7163 üzenetére
Külső tápegységes házat használj.
-
Ear001
addikt
Igen, fizetős. Tökéletesen integrálja a helyi tárolt fájljaidat a Tidal és a Qobuz előfizetésből elérhető stremekkel. Hibátlanul egységes rendszer ad Androidos, Windowsos, Linuxos, Apples és buta hifis eszközökkel. Pofon egyszerűen kialakítható multiroom, vagy több végpontos rendszer - vagyis egy hálózaton belül egyszerre sokan sokféle eszközön hallgathatnak eltérő zenét. Jó EQ, akár importálható, fázishibamenetes görbékkel. Zseniális kezelőfelület diszkográfiákkal, tele élő linkekkel, lemezkritikákkal, ajánlókkal. Gyors, több 10 000 zeneszám esetén is. Komoly háttértámogatás, valós support, üzembiztosság.
-
Ear001
addikt
válasz
letoltobeze #6873 üzenetére
Vagy ha felmegy rá a Roon core, az is működhet.
-
Ear001
addikt
válasz
tome0001 #6673 üzenetére
Azért gyári streamernek van elég sok a Bluesound-on kívül, például az iEAST cuccok, használtan meg a Lindenmann-ok, SOTM-ek, stb.
-
Ear001
addikt
válasz
funkmester #6653 üzenetére
Mármint mi az egyik, mi a másik?
-
Ear001
addikt
válasz
funkmester #6645 üzenetére
Miért lenne azonos szint? Az USB-S/PDIF/I2S átalakítas, továbbítás elég kardinális kérdés minden hifi rendszerben.
-
Ear001
addikt
válasz
funkmester #6638 üzenetére
Ne haragudj, de ez egy értelmetlen kérdés. A Sotm 200-ason csak USB kimenet van, a digione-on meg csak S/PDIF.
Amúgy a Sotm 100-as volt nagyjából egyenértékű a Pi-kel, a 200-as sokkal kifinomultabb, egészen más architektúra, trükkös USB kezeléssel. A 200-ast pedig egy kondicserével és lineáris táppal egész könnyen még magasabb szintre lehet csavarni.
-
Ear001
addikt
válasz
wassermann #6610 üzenetére
Szép gondolat, kár hogy a valóság nem ez.
-
Ear001
addikt
válasz
letoltobeze #6604 üzenetére
Nincs. A Sotm jobb, mint a Pi-k . Próbáldi ki a Sotm-et lineáris táppal, ha feljebb akarsz lépni, vagy tápegység kondi tuninggal.
-
Ear001
addikt
válasz
bala6120 #6520 üzenetére
Aha. Nem tudom, hogy az a táp hány amperrel terhelhető. Ez alapvetően a trafótól függ, ami benne van. Amikor rendelted, gondolom írtad, mihez kell. A Pi-k hez általában bőven elég a sztenderd 3A-es táp, de ha valaki érintőképernyőt is akar hozzá, akkor már kevés lehet, mert az magában 2A-is felvehet. A Pi-t és az Allot viszont szerintem simán elviszi
-
Ear001
addikt
válasz
Ba cy lus #6431 üzenetére
Jaja, hívd fel. Én a hétvégén beszéltem vele, akkor mondta, hogy a trafó rendelés úgy nem jött meg, hogy a küldő cég azt sem mondta, hogy fapapucs, csak épp áruhiány miatt nem küldtek semmit, azéért rendelt lóhalálban máshonnan. Lehet, a te cuccod is ebbe a körbe került.
-
Ear001
addikt
válasz
contaxg #6055 üzenetére
Hát vicces ez az optika kábel használat. Egy 10G SFP+ os modul háromszáz méterig 20 euró. Hozzá a 30 méter optikai kábel 19 euró. Ez így együtt kevesebb, mint amennyiből valami értelmes CAT7 kábel lett volna, arról nem is beszélve, hogy nem rádiózik, nem csap bele a villám és egy centis kábelcsatornában derékszögű kanyarokkal is vidáman el lehet vinni, ami azért CAT 7 kábellel nem igazán menne. Ok, a switch drágább, de még így is nagyságrenddel olcsóbb, mintha 1G feletti sebességet szeretnék rézzel. Ott egy hasonló SFP+ modul 90 euró. Na abból egynek az árából kijött az optikai kábel modulokkal. Szóval nálunk abszolút praktikus és pénztárcakímélő okok miatt lett optika.
-
Ear001
addikt
válasz
contaxg #6053 üzenetére
Kalandos. Nálam ugye két Mikrotik switch van, most épp 10G-s optikai kábellel összekötve, mint gerinchálózat
.
Az alábbi dolgoknak van elég jól hallható, markáns jelenlétük a láncban. Switch. Több switch láncban. Ezeknél nem mindegy a sorrend és persze típus, gyártó. Lan kábelek. Switchek tápolása, lineáris vagy kapcsoló üzemű. Alátétek a switchek alatt. Min fut a Roon szerver. Roon szerver vagy Roon Rock. Min fut a Roon Rock. Min áll a Roon Rockot futtató valami.
Valami van, de még nem vagyok egészen biztos benne- SFP - SFP+ sztenderd portok használata. Modulok saját hangja.
Most gyakorlatilag csak ezeknek az eszközöknek, amik gyakorlatilag mind a forrásnak számító streamer előtt vannak, tudok légiesen könnyed éteri mikrokozmoszt csinálni, meg kirúgja alólad a kanapét erőművet is.
Az viszont tök egyértelmű, hogy az optikai kábel az egyszerre hoz akkora felbontás növekedést, nyugit és torzításmentességet, hogy annak utána kell menni más elemekkel is egy addig kiegyenlített a láncban, annyira érezhető, amit csinál.
-
Ear001
addikt
válasz
Dißnäëß #6015 üzenetére
Roon Rock, mint szerver valami Inteles vason, rádugva egy USB háttértár, azon a zenék. Hogy aztán melyik szobában milyen a Roon végpont, szól, az már rád van bízva. Málna, telefon, stremaer, számítógép, ami kényelmes lehet éppen..
miniDSP minek? A ruppótlan DA átalakítói nagyjából minden értelmet ki tudnak ölni a zenehallgatásból, annyira lapos, egyforma, unalmas lesz tőle minden. Ha nagyon csecsén akarsz EQ-zni, akkor azt a Roonban is tudod, parametrikusan meg konvolúciós szűrővel is.
-
Ear001
addikt
Van/lehet USB kimenet. 2 + 1 eszközt tudsz etetni, mert nekem két 12 voltos leágazás van, plusz USB. A lényeg, hogy amperben beleférjen a terhelés. Az állítást nem tudom, lehet-e otthon tekergetősre kérni, de az átalakítást utólag biztos megcsinálja neked. Lehet nagyobb teljesítményű is, akkor nagyobb trafó kell bele, meg akkor nem ilyen cuki kis háza lesz, de ahogy Tamást ismerem, minden megoldható. Ha érdekel, csörögj rá.
-
Ear001
addikt
válasz
Mathiask #5618 üzenetére
A Roon ugye egyben multi room kiszolgálásra us fel van készítve, elég sok végpontot tud kiszolgálni, a lényeg, hogy egy hálózaton legyenek a szerverrel, de hogy a hálózatra mi csatlakozik, számítógép, hificucc, telefon, és mivel, dróton vagy wufin, az mindegy.. A második esetre simán elég egy Roon meg egy Tidal licensz. Az elsőre is elég lehet, mert van Tidal family is.
-
Ear001
addikt
válasz
Polllen #5613 üzenetére
"Viszont upnp-ről még mindig másképpen szól a roon-hoz képest a flac gyűjteményem. Nem nagy a különbség, de van. Feltételezem, ha nem simán belakott win10-re telepítem a roon szervert, hanem dedikált eszközre, akkor nem lenne ilyen. (Persze azt is el tudom képzelni, hogy a roon lenne a jobb, sok érdekességet hallottam már."
A Roon egyedi protokollt használ, nálam van difi ha az adott Mac-en, mint szerveren ülő adat, UPNP , MinimServer vagy éppen Roon szerver-végpont üzemmódban utazik. Szóval minden lehet. -
Ear001
addikt
Ott egyértelmű a tetszés, egyszerre minden jobb lett, de hát azért erre nem szabad mérget venni. Én azt tapasztalom, hogy egy nagyon alacsony minőségszint felett, amit ez a kombó már bőven megugrik, minden számít. Lan, kábelek, táp, doboz, rezgéscsillapítás, és ebbe a képbe belefér a processzor, a NYÁK kialakítás, stb.
Az én streamerem, a Sotm SMS 200 nem sokkal bonyolultabb egy málnánál. Egy alaplapon van a passzív hűtésű valamilyen ARM procis vezérlő egység, a másikon a táp. A Sotm annyit tud, hogy fogadja a hálózaton bejövő zenét, vagy épp kiolvassa a rákötött USB tárról, és mindezt viszonylag jó minőségben kirakja egy USB portra. Nálam Roon végpont, vagyis túl sok dolga nincs konvertálással, azt megcsinálja a szervernek használt Mac. Mondhatjuk azt is, hogy annyit tud, mint egy külső házba rakott ügyesebb USB kártya.
Aztán mégis minden kihallható nála. A különböző alátétek, állványok. A hozzá adott dugaszt táp helyett a TMP lineáris tápja. De a legdurvább, az a tápegység tuning, ahol egy darab kondi lett cserélve. Eredetileg egy nem is olyan rossz Elna Tonerex volt benne, amit gyárilag egy filléres Samyoung-ra cserélnek, ami meglepően sokat hoz, de én egy AN KAISEI-t tettem bele. Ez gyakorlatilag egy készülékcserével ért fel. Pedig mondom, ez nem sokkal több, inkább csak egyegyedi málna PC.
-
Ear001
addikt
válasz
Panthera #5490 üzenetére
A HDMI csatlakozó nem szabványos I2S csatlakozó és kábel, de miután elég zavarvédett és jó nagy adatátviteli sebességre képes ezért használják, de akkor ezt nagyon feltüntetik, hogy ne legyen zavar.. Vannak viszont pár tényleg HDMI bemenetes DA, ami nem tud I2S-t fogadni.
Azt jó tudni még, hogy az I2S jel nem arra van kitalálva, hogy messzire vezessük, a DA-kban gyakran még öt-tíz centi is kritikus, túl hosszú, szóval csak óvatosan.
-
Ear001
addikt
válasz
neilszab #5363 üzenetére
Mindenféle Raspberry meg hasonló minik után váltott Rudi az Innuosra, és ő nagyságrendinek érezte a javulást. Nálam mindenféle drága audio PC-k után járt a SOtM, és nem volt igazán hiányérzetem, sőt, bizonyos dolgokat jobban csinált mint azok. Kicsi, cuki, okos, nagyon nyugodt, de színes hanggal, atom stabil működéssel, mindenféle DA-val jól kijött, mindenféle változtatást a láncban megmutatott. Erős a késztetés, hogy legyen egy ilyenem, de még én is nézek körbe, mi lehet jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- UH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
- OH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 32/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest