- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dynamicrossh
tag
Sziasztok!
A Yi Lite a kijelzőn túl mennyivel tud többet a sima Yi hd sport kameránál? Valami budget sportkamera kellene és e kettő közt vacillálok. -
havri1
félisten
Nekem egy utángyártott van, igaz első genes yi-hez, de már vagy 3 éve, mai napig tökéletes. A szilikon tömítőket rendszeresen kenem vazelinnel, hogy ne száradjon ki, és ennyi. 10m-ig használtam, nem ázott be.
A fém alkatrészek első merülés után berozsdásodtak, de nem zavar, nem okoz gondot.
Képről megállapítani lehetetlen, kézbevétel után láttam, hogy jó, mehet a merülés. -
Arween
senior tag
Sziasztok, most léptem be a klubba egy mijia 4k minivel.Teszt alapján nagyon tetszik, de én főleg sznorizáshoz használnám, így az első kérdés az lenne az utángyártott tokok mennyire megbízhatóak? Eredetit sajnos csak majd 10-e körüli áron találtam itthon...Illetve tervben van egy Dome port vásárlás is ezzel van valakinek tapasztalata?
-
Sziasztok!
Van valmi mod arra, hogy egy Yi 4K+-ról a nyersanyagot közvetlenül felhobe másolhassam?
Köszi!
-
gyg82
csendes tag
válasz
Mariann294 #4892 üzenetére
Köszi! Ezt megtaláltam, abban reménykedtem, hogy valaki tud olcsóbban.
-
gyg82
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Yi kamerához szeretnék vízálló tokot venni, itthonról. Kínából már nem érne ide nyaralásig.
Tudtok boltot ahol lehet ilyet venni, vagy van valakinek eladó? -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Mariann294 #4888 üzenetére
Igen ez más néven a Mijia 4K.
Jó kis készülék, egy ideje ezt használom. -
xedos
addikt
válasz
Mariann294 #4888 üzenetére
Jó kérdés -én váltottam.
Kell az LCD, több ideig használható -4K videó. De ügye kell hozzá másik víz alatti tok, stb... -
Mariann294
őstag
Sziasztok!
A Xiaomi Mi 4k az a Xiaomi Mijiaa 4k? Erre gondolok.
Jelenleg Yi 2k kamerám van. Megérné a váltást szerintetek?
-
Till@
aktív tag
válasz
vidra1221 #4886 üzenetére
Szerintem gyárival megy csak.
Nekem úgy van megoldva, hogy gyári selfie bot távirányítóval, erre szoktam csavarozni egy olcsó tripodot ha kell. A gyári távvezérlő viszont működik mobiltelefonnal, most próbáltam.Ha ez így igaz, akkor jobban jártál volna egy gyári cuccal, vagy veszel egy távirányítót külön, amit nem tudsz adott esetben rácuppantani a BlitzWolf-ra.
-
vidra1221
tag
Vettem egy Blitzwolf BW-BS3 tripod selfibotot ami bluetooth-os kioldóval van szerelve.
A mobilokal amik a családban vannak szépen lehet párosítani a kis távirányítót, de a YI kamerámmal valahogy nem sikerül összehozni a kapcsolatot. Létezik, hogy csak a saját kis BT-s távirányítójával működik, valami zárt BT-s rendszere van? Kerestem 1-2 Yt videót hátha van valami, olyan videó volt ahol más típusú action kamerával müködik, de YI-s nem. A kamera alkalmazásban sem tudom a BT-t bekapcsolni. Ha van valakinek valami ötlete, tapasztalata azt megköszönöm. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Van egy YI akciókamerám ( ydxj01xy ), megoldható valahogyan, hogy ip kameraként működjön? Egy építkezésre raknám ki. Wifin kellene csatlakoznia a helyi wifi hálózatra, ahonnan távolból el tudnám érni a képét. Van ilyen hax? :S
-
Ironhide
tag
Üdv!
Adott egy YI Lite.
Csináltam egy firmware frissítést. Nem csesztem el, rendben működik. 1.8.21
Beletettek pár dolgot és van amit kihagytak belőle.
Nekem hiányzik a %-ban kijelzett akku töltöttség. Az "eredeti" 1.6.8-ban volt.
Tudom, gugli a barátom, de a saját oldalukon csak 1.7.9 a fellelhető firmware.
Máshol meg egyszerűen nem bírok ráakadni.
Vkinek vmi ötlet?
Mellékesen, mi ez a sec és thm nevű fájlok?
Miként lehet kihagyni őket?
Előre is köszi.Iron
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, a Z25L tud 1080p 60fps-t?
-
Gexxx
tag
válasz
bencsikgab #4877 üzenetére
Szia,
és neked működik is? Nekem 720p60fps-nél csak 12Mb/s-os videókat csinál - a script-ben 25 Mb van beállítva.
Ezen felül beírtam egy kódot, hogy törölje automatikusan a THM fájlokat - az sem működik...
-
Gexxx
tag
Sziasztok,
jól veszem észre, hogy az 1.5.12-es (legújabb) firmware-hez nincs (35 Mbit/sec-es) custom ROM és a ximode sem működik?(Yi action camera, az eredeti
)
-
találkozott már valaki csere lencsével a kamerához, aminek a cseréjével esetleg csökkenthető a 150 fokos látószög?
-
-
Fagyi
aktív tag
Bocs Én néztem be. Azt hittem, hogy van benne, de megtaláltam.
Ilyet keresnék, ha tudtok feltalálási helyet megköszönöm! A 4K képével reklámozták
De ez is tetszik, csak ehhez nincs vízálló tok. Az pedig mindenképpen kellene!
Vélemény, tapasztalat kinek van a miijia mini-ről? Esetleg konkurens hasonló árszegmensben (32 e HUF)? -
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Van olyan kamera amelyik tud sávelhagyást és távolság figyelmeztetést?
Természetesen nem dashcam-ra gondolok, hanem action cam-re!Szeptemberben min. 19 órás út áll előttem Görögországba. Milyen time lapse beállítást kell használni úti videóhoz? Csak a görög rész lesz látható (éjszaka megyünk keresztül Szerbián, Macedónián).
Köszi
fagyi
-
havri1
félisten
Próbáltam frissíteni a z23L kamerán az fw-t, de nem megy.
Fw-t leszedtem, sd-t megformáztam fat32-re, gyökérbe bemásoltam, átneveztem firmware.bin -re a filet. SD be, kamera be, és simán bekapcsol. Semmi frissítés.
Egy módosított van fent, ezer éves, de szarakodik már..
Ötlet esetleg?Lehet sikerült most, nyomtam szoftverben egy resetet, és most pittyeg. Hátha
-
Sziasztok,
van egy Xiamo yi kamerám, és a felvett videóhoz szeretnék ilyen GPS data osd-t berakni mint ebben a videóban is látszik. Nem tudjátok hogy ez mivel, vagy hogyan van megcsinálva?
-
rendzso
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen kamerát: [link]
Ha valakinek van már ilyen, meg tudnátok mondani mennyi helyet foglal 1080p60fps-ben kb egy 60 perces videó, illetve 720p60fps-ben?
Előre is köszönöm!
-
bencsikgab
tag
Xiaomi Yi Action emelt bitráta beállítások az új firmwarehez: [link]
-
vidra1221
tag
Olvastátok?
-
Criminal017
őstag
válasz
HornedReaper #4854 üzenetére
Igen, mert anno nem tudta a 2K felbontást, egy későbbi firmware verzióval tették bele.
-
zzola
titán
Üdv!
[Xiaomi Yi Discovery] kamerát használ valaki?
Köszi! -
gboszi
senior tag
Udv urak, sport kamerat szeretnek. Anno volt kolcsonbe ilyen xiaomi yi, de mindnkepp kijelzőset szeretnk, ezért a yi lite-tal kacerkodom. Van errol valamilyen tapasztalat? Alin jön a nagy akcio es tokkal es bottal is (nekem) elfogadhato aron lesz.
-
xedos
addikt
Xiaomi és almárkái jól megszívattak! ...
Szóval megjött a kamera, mire leesett, hogy ez a Mijia 4k-s...
Amúgy tetszik, de az nem a Xiaomi -kicsit megkeveredtem. -
gemini
aktív tag
válasz
madmike #4845 üzenetére
Volt egy csomagom, ami már december 16-án az országba ért, viszont csak két hete kaptam kézhez. Szintén nem volt rendes követési szám hozzá. Ilyenkor a posta elhajt. De általában egyébként sem hajlandóak a címzettnek infót adni. Én mindig azt a választ kaptam, hogy írjak a vevőnek, mert csak neki adnak ki információt.
-
xedos
addikt
válasz
bencsikgab #4847 üzenetére
Csak Aliról van VÁM... Gearbest EU raktárból meg 109.99$ + 10 a posta...
-
bencsikgab
tag
Xiaomi Mijia Camera Mini 4K 30fps Action Camera - Gearbesten $99.99, kód: xiaomiamera
mondjuk az Aliexpresses hivatalos Xiaomi boltban is pont ugyanennyi..
-
havri1
félisten
válasz
madmike #4845 üzenetére
Ne legyen igazam, de ez egy rag szám csak sztem, nem valós TN. Ami annyit jelent, hogy belföldön ezt nem fogják lehúzni sehol, nem aláírós csomag. Külföldön pár helyen lehúzzák, akkor frissül, de ennyi.
Amennyiben a Posta azt válaszolja, hogy nem találnak ilyen azonosítóval csomagot, nyugodtan írj az eladónak, és nyiss 60 nap után ügyet. -
madmike
őstag
Nem tudom, hogy honnan ismerhető fel a kamu tn.
S000023287729
Arrived at destination country
2018-02-19 16:26:00
Shipment with local shipping company
2018-02-19 16:26:00 [GMT+8]
Departed country of origin
2018-01-30 15:00:00 [GMT+8]
Shipment accepted by airline
2018-01-27 11:49:57 [GMT+8]
Shipment left country of origin warehouse
2018-01-26 20:19:12 [GMT+8]
Shipment at country of origin warehouse
2018-01-26 18:45:40 [GMT+8]
Shipment dispatched
2018-01-26 18:25:40 [GMT+8]
Waiting for pick up
2018-01-23 12:46:09 [GMT+8]
Ma délelőtt írtam a postának, kiváncsian várom a válaszukat
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Egy külföldi csomagom után érdeklődnék.
A küldeményazonosító alapján 02.19-én megérkezett Magyarországba. Azóta eltelt több mint egy hónap. Gondolom a kézbesítő gyalog indult el vele, hiszen csak ezt az eshetőséget tudom elképzelni arra, hogy miért tart a kézbesítés ilyen sokáig.
Lenne olyan szíves és utánanéz, hogy merre jár? Mert ha nincs már messze akkor elé mennék autóval.
Köszönettel: Murányi Miklós -
malomszék
csendes tag
Sziasztok! Ma jött meg a xiaomi mijia 4K mini kamerám. Létezik ehhez a kamerához külön topik?
-
glugi
tag
Bocsánat, előbbit mobilról írtam és lejárt a szerk. idő.
Íme, itt a gimbal-ra felfogatott LED, elég DIY, de a célnak talán majd megfelel. A postásgumi csak időleges, nem találtam a kétoldalas ragacsomatWG2: van súlya, érzésre minőségibb egyébként, mint a Q, a time-lapse tök jó benne (néhány klikk a cuccon), az app alap, de teszi a dolgát és nem fagy ki, mint a Q app-ja. Élesben még ezt sem teszteltem. A súlya miatt mellkaspántra érdemes tenni pl., mert a vállpánton ide-oda dől sajnos, bár nem is erre szánták. Pozitív, hogy adnak hozzá Session 5 tartót is pluszban. Ez is kis soft-shell szütyővel érkezik.
-
glugi
tag
Sajnos nekem sincs, pedig ilyenkor jól jönne pl.
Azt vettem észre, hogy ha az adapter nélkül simán beleteszem a Yi-t, akkor néha ha hülyén tartom, akkor lekonyul a kar. De lehet, csak én bénázok. Adapterrel ilyen gondom nem volt, bár még csak próbálgattam. Lehetne már napos hétvége... WG2 is itt "porosodik". -
-
-
Till@
aktív tag
Szépen sütött tegnap a nap, gondoltam kipróbálom a kombót
jó lesz az
YI4K+ @ 4K/60fps @ Zhiyun Smooth Q -
miami123
tag
Csak, hogy biztos legyek benne, megint megnéztem a Panasonic fényképezővel. Ott simán van mobilnet.
(#4821) duni84
Már mindent átnéztem és nem találok semmi ilyesféle beállítást.Ezek szerint ha a telefonnal vezérlem a kamerát 1 órán keresztül, akkor addig pl semmi üzenetet nem kapok meg.
Hát végtelenül szomorú vagyok!
-
duni84
aktív tag
válasz
miami123 #4817 üzenetére
a telefon beállítasain múlik. engedélyezve van-e valamelyik "smart network switch" vagy "intelligent network switch" (azaz a wifi-hez csatlakozva marad, de az internet kapcsolat a 3g/4g hálózaton keresztül él). ezek az action cam-ek a telefon szempontjából pont úgy viselkednek, mint az otthoni router vagy egy AP. working as designed.
-
kissviktor
újonc
Xiaomi Yi Discovery-vel vannak tapasztalatok valakinek?
-
miami123
tag
Üdv!
Segítség kellene!
Vettem egy Yi 4k kamerát. Nem a plus, a sima 4k verzió.
Na most, ha csatlakozok hozzá wifin, nincs netem a telefonon. Vagyis valamiért nincs mobilnetem.
De azt miért lövi le?
Van egy Panasonic fényképezőm, arra ha wifin csatlakozok megmarad a 4g net.
A Yi kamerán vagy az alkalmazásban valamit még kell állítani?
Ja, androidos telefon.Köszi.
-
Till@
aktív tag
Szia !
6. Adaptert ilyet vettem...
Hasonló van nekem is de sajnos a kamera ( YI4k+) szélesebb mint az adapteren a "fészek", a magasság jó lenne neki.Sokat segítenél ha lemérnéd hogy milyen széles és magas a kamera helye
, nem akarnék potyára rendelni még egyet.
A kamerát ha úgy rakod be a gimbal-ba hogy téged nézzen, majd a mode gombot 3x megnyomod, ekkor 180fokban elfordul tőled és nem lesz a motor a képen , ha még azóta nem jöttél rá te is.
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Nem tervez valaki eladni 2K-s Yi-t sok tartozékkal? -
glugi
tag
válasz
vidra1221 #4813 üzenetére
Nincs mit! Ja és adtak hozzá egy szürke, soft-shell kis tatyót is, bár lehet ezt alapból adja a gyár a csomagban.
Ha a programon javítanának még, akkor szerintem az amatőr igényeket bőven kielégíti a cucc. Tud pl. követést is, de az elég ad-hoc módon működik jelenleg.
Vettem még egy csíptetős és egy kormány mount-ot, ezekkel pl. hátizsákra fel lehet tenni (mint a gopro karma-t), de elég ormótlan. Arra majd ott lesz a WG2. Arról is írok majd.Nekem pont a GB-vel van negatív tapasztalatom (kétszer sem azt kaptam EU priority-vel, amit rendeltem). Amikor a gimbal-t rendeltem, akkor a tomtopnál volt raktáron, 10 USD volt a szállítás 3 munkanap alatt. Így olcsóbban jött ki (és gyorsabb), mint a vámolós mókával EU-n kívülről. De tőlük ez volt a második rendelésem mindössze.
-
glugi
tag
válasz
vidra1221 #4811 üzenetére
Szerintem elfér itt, de azért OFF-ba teszem:
A kiindulás, hogy ez nekem úgy 110 USD-be került szállítás nélkül, EU raktárból (tomtop), szóval amit tud, azt ilyen szemüveggel kell nézni. A kidolgozás rendben, műanyag és nem vízálló. A fogása jó, nem fárasztó, de még csak úgy 2 órát használtam, próbálgattam összesen.
1. alján szabvány 1/4 menet, én egy ilyen tripod-ot vettem hozzá, de van belőle drágább gyári is. Megfelelően stabilan tartja.
2. USB-ről lehet firmware-t frissíteni és kalibrálni is. Utóbbi ajánlott, én kétszer végeztem el, először gépről, aztán az app-ból. Kalibrálás előtt a roll axis motorja gyorsan meleg-forró lett, mivel nem volt rendesen kiegyensúlyozás ellenére sem kalibrálva gyárilag. Azóta csak langyos a motor (használattól függ), de nem forrósodik.
3. Nagyon kényes (mint gondolom minden gimbal) a kiegyensúlyozásra, komolyan néhány mm is számít.
4. Oneplus 5T-t kényelmesen tudom velem használni, belefér - 6"-ig jó a telefon bele, 200 g-ot bír el max.
5. A Yi-t úgy tudja megfogni adapter nélkül, ha vertikálisra állítod a tartóját, stabilan tartja, de veled szemben nyilván.
6. Adaptert ilyet vettem, szintén van gyári drágább is belőle. Ezek szerintem kb. ugyanott készülhetnek, tippre a képek alapján ugyanolyan minden kis tartó hozzá. Sajnos a 3rd party Suptig akksival már nem tudom felfogatni a kamerát, a két kis csavar nem elég hosszú, majd szereznem kell másikat vagy esztergálok. Balance szintén fontos itt is. Ennél a megoldásnál a kép jobb szélébe belelóg a roll axis motorja kicsit - de más gimbalnál is így van ez. A halszem-redukálást nem próbáltam ki, lehet akkor levágja. GoPro esetén a superview-ba biztosan belelóg a Youtube videók alapján.
7. Előző két pontra megoldás, ha selfie módra kapcsolod a kamerát - ilyenkor az adaptert is meg kell fordítani értelemszerűen.
8. App: olyan kis kínai, már elnézést. Mint a Yi app az elején. Van, működik, de semmi extra. Több funkció nem működik a Q-val, csak a komolyabb modelleknél.
9. Tud motion timelapse módot az app-ban (a progi készíti a képet, kijelölöd a végpontokat).
10. A három módot gyakorolni kell, a váltásba néha belezavarodom( egy katt-két katt a mode gombbal).
11. Lehet hozzá venni Bluetooth távot is, kb. 40 USD, de az app-ban is van joystick. A motorok (utánkövetés, kiegyensúlyozás) sebessége állítható.
12. Hosszabb monopodra rátéve elég jó videót ki lehet vele hozni pl., szóval a felhasználás nem csak a kézre illik.Egyelőre ennyi hirtelen, sok videót lehet róla nézni, külön az app-ról is. Utóbbi az új Osmo Mobile 2-ben sokkal jobb már ránézésre is, de összehasonlító videók alapján szerintem a Q-nak (ennyi pénzért) nem kell szégyenkeznie.
Jön a jobb idő és készítek videót, képet, illetve bővítem a tapasztalatokat szívesen. -
vidra1221
tag
Helló!
Mivel én is erősen szemezek egy ilyennel ezért a Zhiyun Smooth Q-ról szívesen vennék majd egy kicsit tartalmasabb tapasztalati írást! Akár privátba is ha itt nem esetleg nem férne meg, bár ha közvetlenül nem is topik téma, de mint akció kamera tartozék akár elférhet itt is. Gondolok itt olyan tapasztalatra is, hogy akció kamerával csak ilyen speciális adapterrel lehet használni vagy simán is össze lehet ügyeskedi a gimballal.
Előre is kösz!
-
csoressz
csendes tag
Xiaomi YI DASH CAM-hoz,Wish-en tökéletesen passzol ingyenes
[kép]
-
glugi
tag
Vettem a kamerához (meg mobilhoz is persze) egy Zhiyun Smooth Q gimbalt jó áron (Osmo Mobile 2-től is jobb áron, akciósan, de alapból olcsóbb egyébként is), eddig eléggé meg vagyok vele elégedve. Handheld, de az alján van szabványos menet, így pl. tripodra is lehet tenni. A szoftver nem fapados, de nem is a legjobb még sajnos. Az alján van USB kimenet töltéshez, így azt találtam ki, hogy majd a kamera adapterre ragasztok egy LED-es panelt, és megtáplálom jól onnan. Alin 1 dolcsi a panel
Úton van egy Feiyu WG2 gimbal is, az motorozáshoz lesz elsősorban, illetve a kettő együtt túrázáshoz, bicajhoz.
Ha jó lesz az idő, szívesen csinálok tesztet róluk és az új mount cuccokról, ha van rá igény. -
Criminal017
őstag
Megjelent a Yi Camerás alkalmazásban egy bizonyos Yi Discovery kamera. Egylőre nagyon keveset találtam róla, a váza más, mint az eddigi 4k, 4k+, Lite modelleké.
-
Mennyiért szokott menni akciósan a kamera?
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
23L-es kameram van, 1.2.13 firmware-rel, es ket problema tortent.
Szeretnem frissiteni a fw-t, de nem hagyja magat. Hogy tudnam megis frissiteni? (Ezt a modszert probaltam: [link], meg persze az appbol sem sikerul.)
Nagyon vacak mar az aksi, de jol megy USB toltorol, csak nem birom kikapcsolni a villogo piros gyurut a bekapcsolo kor korul, de ez nem valami jo igy. Ki lehet ezt kapcsolni valahogy? Vagy csak a kiforrasztas nyujt stabil megoldast? -
bem13
csendes tag
Sziasztok!
Airsoft közben találatot kapott és megrepedt a vízálló tokom pont a lencse előtti részen. Akárhogy keresek, nem találok a Yi-hez lens replacement kit-et, csak GoPro-hoz. Van valakinek tapasztalata, hogy a Hero 2-höz való kit használható-e ezen a tokon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest