- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexw801
senior tag
Az egész játékot akkor gyakoroltam, amikor távmérős filmes gépeket (Leica, Zorkij, Contax-Kiev, stb,) állítgattam. A hátlapot levéve, a film helyére matt üveget ragasztottam. A kép ezen a matt üvegen volt megfigyelhető, 10x-es fejlupe segítségével.
Kellett 1 m-re és végtelenre állítgatni. A téma erősen megvilágított kontrasztos színes tárgy volt 1 m-re, vagy több km-re egy torony, napos időben.
Az obi blendéje (rekesz) teljesen nyitva, mert akkor a legkisebb a mélység élesség. Pl. 1.5/50 Sonnar/Jupiter távmérős obinál 1-2 cm éles csak 1 m-en.
Jó játék volt. -
havri1
félisten
Most hogy van?
Ha szemből nézem a kamerát, és a lencsét az óramutató járásával megegyező irányba forgatom, akkor távolodik a fókusz, ha balra azaz ellenkezőleg, akkor közeledik a fókusz?
Nekem kb 2-3 mm-t volt jobbra tekerve a lencse, így mintha jobb lenne az általános kb 5-10m fókusz. Most viszont egy akváriumot szeretnék, kb 1m a távolság, és az istenért nem tudom belőni..megvan a jelölés, de hiába tekerek 1-5 mm-t jobbra balra, full szar homályos a kép -
vadkörte
addikt
válasz
alexw801 #3495 üzenetére
"...ezt a fotósok jól tudják."
Pláne a HHH (=Halmozottan Hátrányos Helyzetű) szemüveges fotósok. like me.
Nem véletlen, hogy nem javasolt a fényképezőgép hideg helyről melegre történő bevitele után az azonnali bekapcsolás. Javasolt várni néhány órát. A Yi-t sem kapcsoltam be azonnal, ha hidegről bevittem. -
alexw801
senior tag
válasz
GoldhandRent #3494 üzenetére
A nedves levegő fizikáját kell tudni.
A hideg szemüveg lencsére a melegebb nedves levegő lehülése során a nedvesség tartalom egy része csapódik ki, mert a lencse hőmérsékletére hülve nem képes annyi nedvességet gőz fázisban tartani magában a levegő.
Ugyanez van, ha beviszel hideg fényképező gépet meleg helyiségbe, ezt a fotósok jól tudják. -
GoldhandRent
őstag
válasz
alexw801 #3492 üzenetére
Ha nyáron a strandon használod a kamerát tokjában, akkor mielőtt összecsukod jól szárítsd ki, lehetőleg tedd a napra! Nekem ezzel a módszerrel nem párásodott hideg vízben.
Figyelembe kell venni, hogy a kamera használat közben melegedik. Egyszer szobahőmérsékleten, mindenféle előszárítás nélkül raktam bele a kamerát a tokba, majd az autó motorháztetejére "hegesztettem". Tűző napon kb 3perc alatt annyira bepárásodott, hogy kuka lett az egész anyag, amit rögzítettem.Ha hűtött tokba rakom bele a kamerát (vagy csak simán a tokot a hűtőbe) nem fog rajta/ benne lecsapódni a pára ? Szemüveges ember hidegből melegbe megy át, akkor bepárásodik a szemüvege.
Mindenesetre egyszer majd kipróbálom!
-
alexw801
senior tag
válasz
ZTE_luky #3490 üzenetére
Öreg hobby fotós és hőtechnikus (mérnök) vagyok.
Alacsony páratartalmú levegőnél kell beletenni a kamerát a tokba, és becsukni. Ez hideg levegőt jelent. Ha ennél alacsonyabb lesz a levegő hőmérséklete bent, akkor csapódhat ki pára (a telített nedves levegő abszolút páratartalmának a különbsége). Ezért elfogadom, hogy tengerbe merítve belül párásodhat. Tenger előtt hűtőben tárolt kamerát és tokot használnék, még a hűtőszekrényben beletéve és becsukva a tokot.
Síeléskor nem a büfében teszem be, hanem kint a külső levegőn, illetve még otthon, de kinyitom és átszellőzetetem a hideg külső levegőn.
Viszont ha bemegyek a büfébe, semmiképpen nem nyitom ki odabent, mert akkor tele lenne meleg és magas páratartalmú levegővel, ami a hideg felületeken pára lecsapódást okozna. -
alexw801
senior tag
A bicikli szezonban nem volt még tokban, csak úgy natúr a fejhevederzettel.
Most tokban használtam síelésre, nem vettem észre párásodást. Igaz, csak addig volt használatban, ameddig volt kedvem szórakozni a felvétellel, utána textil zacskóban zsebre vágtam.
A tengerbe nem merítettem bele. -
alexw801
senior tag
válasz
ZTE_luky #3484 üzenetére
Jó a békazár, csak van benne egy stadion alakú rugóacél huzal hurok, ez zár, ennek az alakját kell megőrizni, figyelni záráskor.
Én bicikli és sí sisakra szoktam tenni gumi heveder tartóval (Alin vettem azt is, midden szir-szart, fele felesleges).
Egészen vaddisznós síelést is jól elvisel.
Ha bemegyek hidegről melegre (hütte), nem kell foglalkozni az optika bepárásodásával, mint más fényképező gépeknél.
Tegnap jött meg a kis távkapcsolója, Aliexpress-ről. Könnyen kezelhető, de nem ad visszajelzést, hogy éppen milyen állapot van, pl. video felvétel, vagy szünet. Ha nem hallom a kamera csipogását, akkor ez nem meggyőző. De mégis jobb, mint ha nincs távkapcsoló. -
ZTE_luky
aktív tag
válasz
pengonorbert #3486 üzenetére
jelenleg én is snowboardhoz használnám max beleesne a hóba, de elképzelhető hogy 1 év múlva elviszem vízbe is. Hát olvastam korábbi kommentben a vazelinos dolgot, és teljesen jogosnak érzem, hogyha kicsit teszel a dologért az olcsóbb tok is ugyan olyan jó, mert minden a tömítőgyűrűkön múlik.
Te a gombot említetted, ez már nagyobb probléma ez esetben erősen elgondolkozok az eredeti megvételén. Csak a mai világban simán csinálnak a eredetiről is olyan replikát amiről meg nem mondod hogy az vagy nem, és igazából akármit írhatnak róla, nem tudok meggyőződni teljesen arról hogy eredeti e vagy sem, max 3x annyit fizetek érte
-
pengonorbert
tag
válasz
ZTE_luky #3480 üzenetére
én elég sokat olvasgattam az utángyártott tokokról amikor vásároltam, ali, gb, bg, vásárlói értékelések és stb. A levont konklúzióm az volt hogy amennyiben csak ilyen eső, meg hó és társai miatt vásárolsz vízálló tokot hozzá, akkor valószínű teljesen ki fog szolgálni a kingma, és a többi 1-3 ezer forintos replika. Viszont ha valós körülmények mellett szeretnéd azt víz alá vinni, esetleg tengerhez (sósvíz stb), és nem csak egy lavorban próbálgatod, akkor mindenképpen ajánlott az eredeti tok. Végül én is az eredeti mellett döntöttem, mert vannak tervben hasonlók, az utángyártottakról meg túlnyomó részt csak rosszakat olvastam ilyen tekintetben.
A legtöbbnél az volt a baj, ha víz alatt nyomkodod a gombokat, akkor hajlamosak a szivárgásra. Az original tok volt az egyetlen aminél olyan értékeléseket olvastam hogy nem találkoztak hasonló jelenséggel.
ui.: mellesleg az eredeti tokomat párásodni sem láttam még, pedig volt nyüstölve egy hétig snowboardozáshoz, és melegedett rendesen a készülék.
Szerintem ha vannak az említett víz alatti igényeid, akkor nem szabad spórolni a tokon, de ez csak a személyes véleményem. -
ZTE_luky
aktív tag
Használ valai KIngma tokot a kamerához?
http://www.gearbest.com/action-cameras-sport-dv-accessories/pp_203821.html
Van valakinek véleménye róla? Mert elvileg u.o. megbízható mint az eredeti, és sokkal olcsóbb.
-
Márton
nagyúr
válasz
spyermusic #3478 üzenetére
4 gigáig kitolhatod script-tel
fat32 limit -
spyermusic
újonc
Sziasztok. Azt meg lehet valahogy oldani hogy ne vágja el a felvételt 1,85 Gb után? Vagy csak nálam van ez?
-
doc
nagyúr
válasz
-Rolika- #3472 üzenetére
En a GPS tracker miatt amugy is eloveszem a telefont kb. minden kor elejen (par masodperc az egesz).
Azt meg nem hiszem hogy jobban merulne a wifitol mintha folyamatosan be van kapcsolva (mert ahogy a multkor megbeszeltuk, csak ugy van ertelme a BT taviranyitonak).Szerintem izles dolga, mindket megoldasnak vannak elonyei es hatranyai
-
-Rolika-
senior tag
válasz
vadkörte #3471 üzenetére
Snowboard, sí közben a wifi szerintem egyáltalán nem játszós. Mindig előkotorni a telefont a zsebből + levenni a kesztyűt szerintem nem egy frankó dolog. Ráadásul az amúgy is gyenge aksi még hamarabb lemerül. Más felhasználásnál szerintem sincs sok értelme. Bár én úgy vagyok vele, hogy 2500Ft nem vág földhöz.
-
ZTE_luky
aktív tag
És az Original Bluetooth Remote controller mire jó? Mert azt is láttam a kamerához
-
-Rolika-
senior tag
válasz
ZTE_luky #3464 üzenetére
A telefonod töltője tökéletesen megfelel a kamerához is.
Nem fog kikapcsolni nyugi. Legalábbis nekem az egy hét alatt egyszer sem kapcsolt ki, pedig mindegyik volt benne többször is.
A töltőben nekem is lötyög valamelyik. Én ezt úgy oldottam meg, hogy befőttes gumi és mind2 oldalra egy 200-as. -
havri1
félisten
válasz
ZTE_luky #3464 üzenetére
Nagyon pici a különbség, kamerában szorul mindegyik, csak a töltőben lötyög a gyári, és eltolja az érintkező, kiemeli. Ezért vettem csak észre én is.
Tokra senki nem fog garanciát adni, ha beázik, ezt azért vedd figyelembe. Rossz összeszerelés is lehet, tényleg precíznek kell lenni merülés előtt, még szárazon.
-
ZTE_luky
aktív tag
Értem köszi szépen, ja hát nem gondoltam volna hogy nem jár hozzá rendes töltő, de akkor azt is mindneképp veszek hozzá. Igen a vazelin valóban elég jó ötlet, mégsem jutott eszembe
Én ezt a tokot szeretném venni, nem tudom megbízható e vagy sem..
Hát ez a töltő probléma elég furin hangzik, eltér az akkuk mérete? és ez nem fog kontakthibát okozni a kameránál, vagy befér rendesen az akksi, nehogy nekem menet közbe ki be kapcsolgasson..
Rolika: jó a párásodás akkor megnyugtató. Én si így vagyo ka tokal hogy nem spórolnék rajta de egyszerűen az eredeti kör alakú nekem annyira ocsmány, hogy erősen elgondolkodok rajta, de persze ha a megbízhatóság rovására megy, inkább nézzen ki sz@rul.
A boardra való elhelyezésről, ez egyértelmű, nekem fényes deszkám van szóval előtte kicsit megdörzsölném valamivel és higító, aztán matrica, vagy csak egyszerűen hozzákötém ördögszíjjal a kötésemhez, igaz az is elég brutális lenne ha lejönne, mert lehet közeli kapcsolatba kerülne a kamera a kantnival és lehet nem jönnének jól ki egymással, de még mindig jobb mintha elveszne.
Havri: ja értem akkor egyáltalán nen zavaró a dolog.
-
-Rolika-
senior tag
válasz
ZTE_luky #3459 üzenetére
Párásodáshoz még annyit, hogy amikor csak kicsit párásodik akkor a videón kábé alig veszel észre valamit, egy picit a sarkoknál észre vehető, de nem zavaró. Víz alatti felvételről nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbáltam. Amúgy nekem az egyik tokom eredeti Xiaomi. Gondoltam ezen nem spórolok.
Boardozásnál én sisakra rögzítettem ilyen tapadós talppal meg a legkisebb konzollal. Gondolkodtam én is azon, hogy a boardra teszek egy ilyen talpat, de itthon elfelejtettem, amikor meg kint voltam mindig vizes volt a deszka + az én lapom karbonos borítású ezért kicsit félek tőle, hogy elhagynám, de azért legközelebbre felteszek egyet rá.
Az aksihoz még annyit, hogy nekem van egy ilyen is. Ezzel azért már elég sokáig kibírja, viszont a vízálló tok nélkül mindig kicsúszik az aksi és kikapcsol, de a tokban ezzel nincs probléma. -
havri1
félisten
válasz
ZTE_luky #3456 üzenetére
Eredetinek eredetit kapsz GB-ről is, ha meg vagy velük elégedve, hajrá.
Vízálló tok:
Nekem ez a gagyibb van. Jóárasítva 4.52$ vettem.
A titok, amitől egyik sem fog beázni:Igen, vazelin. A szilikonos/gumi tömítést be kell vékonyan kenni, mert ha száraz, begyűri, nem zár rendesen, idővel kireped.
Tudom hülyén hangzik, de ha nincs kéznél vazelin merülés előtt, ráköpsz, és máris helyére cuppan úgy, hogy nem gyűrődik a tömítés... igaz másik tokot, de 2x teszteltem 30m-en (SJ4000+wifi), az is ugyanilyen tok, és tökéletes volt..Pótakkumulátor -t használom. Jó, csak annyi, hogy a gyári akkumulátor kicsit kisebb, úgyhogy ebben a töltőben kontaktos...gyárit a kamerában, ezeket meg a töltőben töltöm.
-
vadkörte
addikt
válasz
-Rolika- #3457 üzenetére
+1 az akkura.
A gyári akkum újabban képes állásában is lemerülni. :S Igaz kell neki, vagy 1 hét, de akkor is bosszantó. Az után-gyártottal semmi bajom.Olvastam már beázásos történetet gyári tokról is, meg utángyáriról is. Ha tiszta a szilikon gyűrű és rendesen rá van húzva a zár nehezen elképzelhető a beázás.
A lapocskákat meg oda tedd ahol nincsenek útban.
Gyárilag csak az akku és egy pitsányi USB kábel jár hozzá, mivel maga a kamera az akkutöltő.
A linken egy dual töltő van, két akkuval. Megéri az árát. -
ZTE_luky
aktív tag
Köszi az újabb infókat. ÉS ha belecsempészem ezeket a kis párnácskákat a tokba akkor tényleg nem párásodik? előre hátulra kell rakni? Mert azért ez is elég húzós mert ha bepárásodik konkrétan semmire nem lesz való. ÉS akkor a vízállóságról nem tudtok valamit mert víz alatt is használnám és elég brutálisan hangzik hogy be-be szivárog..
Valamint még mindig keresek valami nagyon erős sínt amit a boardom elejére tudnék rakni, és milyen tapasztalatokkal rendelkeztek melyik telepítés/ melyik kiegészítővel lehet legjobb felvételeket készíteni boardozás közben?
Gyárilag nem jár hozzá töltő, nem elég csak akksit vennem hozzá?
-
-Rolika-
senior tag
válasz
ZTE_luky #3456 üzenetére
Nem innen, de ilyet rendeltem én is. Nekem fent a hegyen majdnem mindig párásodott, pedig -2 foknál most nem volt hidegebb. Elvileg ha fent tenném bele a kamerát tokba, akkor lehet nem párásodás, de én nagyon lusta voltam erre, ezért már a szálláson bele tettem a kamerát a tokba.
Még annyi, hogy plusz aksikat mindenképpen vegyél, mert az a kamera nagy gyengéje. Én ilyet rendeltem és tökéletesen működik. -
ZTE_luky
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat. Hát ezt megdöbbenve hallom kb 50 rendelésem van GB-ről 1-2 vagy max 3-ommal volt gond, akkor is az áruval, 1-2 napon belül küldték walletra (nekem ugyan úgy jó mert lvásárlom) szóval érdekes. egyedül abban nem vagyok biztos hogy eredetit adnak. Egyszer vettem xiaomi speakert és recsegett ropogott azt paypalra visszatérítettek (100%ban). Szóval én meg nagyon GB párti vagyok mert számtalan pontom is van amivel 30% le tudok vakarni az árból és azért az nem olyan rossz.
De amiket elmondtatok azok alapján nem tudom hogy rendeljek e 20-30 ezer forint értékben, mert eddig max 5k-t hagytam ott egy dologra
Vízálló tokkal kapcsolatban olvastam olyat hogy búvárkodásnál bebe ázik, ami nagyon nagyon durván hangzik legalábbis nekem. Ez tényleg így van, mert azért egy akciókameránál nem előny...
-
vadkörte
addikt
válasz
ZTE_luky #3453 üzenetére
GB-től 1x rendeltem, azóta kerülöm őket, mint ördög a szenteltvizet...
Nálam BG-ról az elmúlt fél évben 5 csomag nem jött meg, de ez a drága Magyar Posta szarakodása miatt volt. Simán újraküldték. Így ha lehet inkább a Banggood-on vásárolok. Ők is echte ferdeszeműek, de legalább nem sumákolnak, mint a GB.
Fake Yi-ről nem hallottam még (ami nem zárja ki a létezését) tokból sem feltétlenül kell Xiaomi-t venni. Tokot, tartozékokat bátran lehet venni megbízható Ali-s vagy e-bay-es eladótól. Én EZT a fajta tokot használom, nekem bevállt.
A tokon belüli párásodás sem mindig jelentkezik. Nálam pl. csak erősen párás erdőben - eső után 70 °C melegben - jött elő. -
havri1
félisten
válasz
ZTE_luky #3453 üzenetére
Én GB-ről biztosan nem rendelnék. Sumák egy cég. Addig minden ok, ameddig megérkeznek a rendelések. Ha esetleg nem, na onnan kezdődik a szarakodás. Várd ki a 60 napot, aztán vagy újra küldik (ismét várhatsz 2 hónapot!!), vagy refund, de nem ám paypalra, hanem a walletre a szaros pontjaikat. Amit levásárolhatsz..vagy kapod vissza a 80%-át paypalra. Ilyenkor lehet fordulni paypalhoz segítségért, ami ismét 1 hónap.
BG picit drágább, de cserébe van support. 98 rendelésből 1 nem érkezett meg, azonnal újraküldték.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
-Rolika- #3451 üzenetére
köszi szépena tippet, én gearbestről rendelném, mert oda tudok használni kupont. szerinted az is megbízható? ha jól értem csaka a kamerát éss a tokot kell vennem xiaomit, a többit mind vehetek go pro tartozékot?
olyan párátlanítót hol tudok venni? Valamint nekem a legfontosabb a boardra rögzíthető tartozék lenne, tudsz valmait javasolni smi megbízható és biztonságos?
-
-Rolika-
senior tag
válasz
ZTE_luky #3450 üzenetére
Szia!
A kamerát én banggoodról rendeltem, onnan tuti, hogy eredetit kapsz. Én is snowboardozáshoz vettem. Ha visszaolvasol egy kicsit, akkor találsz egy videót a hozzászólásaim között, amit boardozás közben vettem fel. A tartozékok teljesen kompatibilisek a goproéval. Ezeket szerintem ebayről érdemes beszerezni(én legalábbis onnan rendeltem). Amit még mindenképpen rendelj az a páraszivó lapocskák, mivel hidegben nagyon tud párásodni az optikánál a vízálló tok. -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok én is gyűjtögetek jelenleg egy ilyen camerára, leginkább snowboardhoz, biciklizéshez, gördeszkához, wakeboardhoz, és egyéb extrémsporthoz használnám. A kérdésem az lenne hogy mire figyeljek oda, milyen kiegészítőket érdemes hozzá venni. Gondolom ennél a márkánál is ki lehet fogni hamisítványokat, mit nézzek, hogy tudom megállapítani hogy eredeti e a kamera/tartozék? Valamint milyen más kamerának a tartozékai kompatibilisek ezzel a kamerával?
Legfontosabb tartozékok amiket szeretnék:
Sisakra ragasztható sín
snowboardra ragasztható sín
selfie bot
mellhám
vízálló tok
lencsevédő
esetleg valami tok amibe beleférnek ezek a dolgokSegítségetek előre is nagyon szépen köszönöm!
-
alexw801
senior tag
válasz
alexw801 #3443 üzenetére
Itt a Google fordítása:
DashSam - 3 Mpix sensor (presumably), and at ActionCam - 16 Mpix, ie under similar sensor size 1 / 2.7 and 1 / 2.8, the pixel size in DashSam - 3.0 * 3.0 μm, versus 1.12 μm × 1.12 μm in ActionCam. Thus, for each pixel in DashSam gets more light than the ActionCam. Apparently here and declared the sensitivity DashSam 4 V / Lux-sec. If the sensor and the truth DashSam 3 megapixels, the advantages in addition to the relatively high sensitivity can be added and no moire in the video. The downside of such a sensor is a low resolution photos, photo mode even if the recorder is in. We DashSam lens aperture of 1.8, while ActionCam - by 2.8, ie DashSam lens transmits more than 2 times more light than ActionCam lens. The downside of such a lens may be a slight reduction in depth sharply imaged space, ie, In the factory setting the lens focus to the hyperfocal distance, "sharpness" in DashSam will start a little further than that ActionCam, eg 0,5-1m from the camera lens. In fact, this is not a minus, rather feature, focus on the drops on the windshield and the hood hardly anyone needs, but on the bonnet and on to infinity it should profit. The range of recording formats in DashSam modest than that ActionCam. According off.sayta format all 3. Do not think that 2304 * 1296 * 30 less than 1920 * 1080 * 60. The shutter speed and frame rate are two different things. With sufficient illumination frames clarity (readability of numbers) will be higher at a resolution of 2304 * 1296 30k / s. At 1920 * 1080 60k / s will be smoother video, especially useful if you then will slow down. Bitrate 9-14mb / s and 15-20 MB / s - does not provide the very highest quality recording. But this is the best solution to ensure maximum compatibility with all memory cards class10, but also save space on the memory card. Official firmware ActionCam limited to approximately the same bit-rate video. This is sufficient for most common tasks, and enthusiast craftsmen gash custom firmware and scripts with a higher bit rate. Most likely for this camera will DashSam such decisions, if it is popular enough. If real shot in low light (indoors) will be at a decent level, this DVR is likely to be interested in all sorts of videography, for an external power supply for the microUSB from any PowerBank. Infu gathered sasha_vdovin,
Én egy feltett kérdésre válaszoltam. Mivel a Yi action kamerám 9 hónapos (most készülök tekerni az obin, fókusz javítás reményében), a Yi car kamerám meg 1 napos, magam nem akartam bölcsességeket szórni ide.
Amúgy kiváló a Yi car DVR, csak az android app-ja full kínai nyelvű, ezért csak találgatva szinkronizáltam, ez kellett pl. az idő beállításához.
Amúgy hasznos Puskin nyelve... (aki még tudja).
-
fape
senior tag
Esetleg google translate-tel?
-
alexw801
senior tag
A 4pda-ról:
DashСam - 3 Mpix сенсор(предположительно), а у ActionCam - 16 Mpix, то есть при сходных размерах сенсоров 1/2.7 и 1/2.8, размер пикселя у DashСam - 3.0*3.0 μm, против 1.12 μm × 1.12 μm у ActionCam. Таким образом, на каждый пиксель у DashСam попадает больше света, чем у ActionCam. Видимо отсюда и заявленная чувствительность сенсора DashСam 4 Вольт/Люкс-сек. Если сенсор DashСam и правда 3 мегапикселя, то к плюсам кроме сравнительно высокой светочувствительности можно будет добавить и отсутствие муара на видео. Минусом такого сенсора будет низкое разрешение фотографий, если фоторежим вообще будет в регистраторе.
У DashСam диафрагма объектива от 1.8, а у ActionCam - от 2.8, то есть объектив DashСam пропускает более чем в 2 раза больше света, чем объектив ActionCam. Минусом такого объектива, может быть небольшое сокращение глубины резко отображаемого пространства, т.е. при заводской установке фокуса объектива на гиперфокальное расстояние, "резкость" у DashСam будет начинаться чуть дальше, чем у ActionCam, например с 0,5-1м от объектива камеры. По сути это не является минусом, скорее особенностью, фокус на каплях на лобовом стекле и на капоте вряд ли кому-то нужен, а вот от капота и до бесконечности он должен быль.
Спектр форматов записи у DashСam скромнее, чем у ActionCam. Согласно офф.сайта формата всего 3. Не надо думать, что 2304*1296*30 хуже, чем 1920*1080*60. Выдержка и частота кадров это разные вещи. При достаточном освещении четкость кадров (читаемость номеров) будет выше при разрешении 2304*1296 30к/с. При 1920*1080 60к/с будет плавнее видео, особенно полезно если потом будете замедлять. Битрейт 9-14мб/с и 15-20 мб/с - не обеспечивает самого максимального качества съемки. Но это оптимальное решение, чтобы обеспечить максимальную совместимость с любыми картами памяти class10, а также экономить место на карте памяти. Официальная прошивка ActionCam ограничивается примерно таким же битрейтом видео. Этого достаточно для большинства обычных задач, а для энтузиастов умельцы запилили кастомные прошивки и скрипты с повышенным битрейтом. Скорее всего для этой DashСam камеры появятся подобные решения, если она будет достаточно популярна. Если реальная съемка при недостаточном освещении (в помещении) будет на приличном уровне, этим видеорегистратором, вероятно, заинтересуются всякие видеографы, ибо внешнее питание по microUSB от любого PowerBank.
-
werszomjas
addikt
válasz
alexw801 #3440 üzenetére
Van autós kamera topic, oda írhatsz, sőőt, nagyon meg is köszönjük, ha megosztod a tapasztalataidat
-
alexw801
senior tag
Ma megjött a Xiaomi Yi car DVR kamerám, senki sem tárgyalja még?
Igaz, az oroszok is csak most kapják, még nem értékelték és szedték szét.
Nincs neki topic-ja magyarul? -
haladó
tag
válasz
bakonyip95 #3435 üzenetére
A minap jutottam erre a linkre. Keress rá a superview + gopro szavakra és ott a magyarázat, de röviden: a 4:3-at széthúzza 16:9-re. A többi módosítás gondolom érthető.
-
bakonyip95
tag
Megjelent egy új script, de nem teljesen értem mire jó. Valaki el tudná nekem magyarázni?
http://fpvlab.com/forums/showthread.php?45118-Xiaomi-Yi-Enhanced-for-FPV-ers-(Superview-Script) -
mimey
tag
-
kopidoo
senior tag
válasz
Daywalker #3429 üzenetére
Én nem lovagolok a témán csak tájékoztatásul vetettem fel egyik kommentre.
Való igaz, hogy akciónál pont lesz@rnám én is a dolgot, de amúgy is. Ennyi pénzért szerintem egy igen jó kamerát kapunk és még a fw is könnyen moddolható (bitrate, AE tábla)(#3428) doc:
Elvileg az 1080/60 az jobb mint a 720/60, mert 1536x1152-ről konvertál fel. -
Daywalker
addikt
válasz
kopidoo #3427 üzenetére
Szerintem felesleges ezen lovagolni. Ez egy akciókamera, ráadásul nem egy 100e forintos, ki nem sz.rja le. Aki művészi videókat akar, az úgysem ezt használja, aki meg leül elemezni a videó minőségét egy akciónál...nos akkor baromi unalmas lehet a felvett téma. Én csináltam 30 és 60 fps mozgó felvételeket is, azért nem volt olyan hű de nagy különbség. Főleg ha még feltolod YT-ra
Statikus téma meg kit érdekel
-
doc
nagyúr
-
haladó
tag
Mellkaspántot (és egy db kampós rögzítőtalpat) honnan érdemes beszerezni? Itthon 3200 ért találtam hirtelen rákeresve.
-
haladó
tag
Valaki ki tud segíteni egy HDMI-microHDMI kábellel egy fókuszállítás erejéig?
-
StLui
veterán
válasz
palyovzoltan #3421 üzenetére
Igen, amennyiben mozgáson azt értjük, hogy odanyúlsz és egy gombnyomással bekapcsolod
(elnézést
)
-
haladó
tag
válasz
palyovzoltan #3419 üzenetére
Olyan megoldás van, hogy bekapcsolás után rögtön elkezdi a rögzítést.
-
palyovzoltan
újonc
Sziasztok. megrendeltem egy ilyen kamerát. Motorozáshoz úgy gondolom, hogy megfelelő lesz.
Horgászat közben nem lenne rossz, ha lenne olyan megoldás, hogy mozgásra automatikusan elkezd felvenni. Erre van megoldás?
-
KL48
tag
Kérném a segítségeteket!
Amikor time lapse felvételt készítek (pl. 0,5 mp/képkocka), akkor 10 percenként nyit egy újabb könyvtárat, de mindegyik könyvtár ugyanazzal a számozással ellátott képeket tartalmaz. Nem találom, hol lehet állítani, hogy esetleg 10 percnél nagyobb adagot tegyen egy könyvtárba, és a számozást ne kezdje minden könyvtárban újra és újra azonos számozással. -
Sziasztok!
32-64-es kártyát milyet ajánlotok hozzá?
-
doc
nagyúr
válasz
vadkörte #3407 üzenetére
tudnal linkelni ilyen filter adaptert? amit en talaltam az szerintem tok nelkul jo , tokhoz meg csak viz alatti szines filterrel talalkoztam
-
gemini
aktív tag
Én ilyet rendeltem: [link]
Sajnos még se a tok, se a kamera nem érkezett meg, de ha megjön végre, akkor majd beszámolok róla.
-
vadkörte
addikt
-
Ezzel a tokkal valakinek van tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera +ISY tartozék készlet
- DZOfilm Pictor Zoom 20-55 & 50-125 T2.8 cine lencse
- Canon EOS M50 kit obival, 40 ! expoval, (opcionális hálózati töltővel/ objektívekkel)
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest