- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Honnan érdemes rendelni most ilyen kamerát? Jó minőségű vízálló tokot is szeretnék hozzá, meg nem baj, ha mindenféle tartó is van a csomagba..
Köszönöm
-
StLui
veterán
Ma dél körül megnéztem a telón hol tartok, szinkronizált, este megint szinkronizált de semmi nem ment hozzá, pedig futottam is, magyarán nem mért semmit dél óta
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Tegnap este még tudtam párosítani a Nexus 5 készülékem a Yi kamerával, ma már nem. Tudomásom szerint nem volt szoftver frissítés egyik eszközön sem. (Más eszközzel lehet párosítani, egy Huawei-el és egy LG tablettel teszteltem)
2. Mi az a maximális minőség amit ki lehet hozni a kamerából, 60fps és 16:9 felbontás mellett?Köszönöm a segítséget!
-
doc
nagyúr
bocs, beneztem, nincs rajta vim
vi viszont van -
doc
nagyúr
válasz
vadkörte #3284 üzenetére
nalam CyanogenMod 12-vel megy tokeletesen (gyarilag ez van a telefonon)
btw, ma ledobbentem...
azon beszelgettunk kollegaval hogy mindenben Linux meg Vim van, poenbol elhangzott hogy talan meg a kameramban is
megneztem, es... basszus... betojok...
nemhogy vi, de vim 7.4 van benne! (nem tudom itt hanyan vagyunk akiknek erre megindul a nyaltermelese, de ki kellett adni magambol)
-
Márton
nagyúr
jól, van sokaknak meg nem megy..
nekem konkrétan 2 tök különböző eszközön..
mindegyiken stock android -
Daywalker
addikt
válasz
vadkörte #3279 üzenetére
Nem igaz, mert hárman
Más...A napokban én is tekertem a fókuszon. Jobb lett. De a Z22-n úgy oda volt ragasztva, hogy erős tekeréssel max eltört volna az egész. Három ponton fogta rögzítve, és csak azután lehetett tekerni, hogy teljesen eltávolítottam mindhárom részről a ragasztót. Most már csak a hanggal kéne csinálni valamit.
-
doc
nagyúr
frissult az androidos app, bar semmi egetrengeto valtozas nincs benne, azert kerult bele uj feature
-
vasi89
őstag
válasz
HornedReaper #3258 üzenetére
a kamera szoftvere elvileg magától nem frissül, nem is tud ha ki van kapcsolva. Szerintem a telefon app frissült, nálam is így volt
-
csemeteim
tag
Sziasztok
Az után érdeklődnék hogy hogyan tudok lassított felvételt készíteni , lehet egyáltalán , milyen beállítások szükségesek hozzá.
Előre is köszi a segítséget. -
kopidoo
senior tag
A loop recording annyit csinál, hogy a betelt memóriakártyán a régi fájlokat felülírja az újakkal.
@doc: kapcsold ki a wifit és próbáld ki úgy. Nagyon tudja melegíteni. Aztán tedd ki az ablakba a hidegbe és nézd meg meddig megy a felvétel
@chosa921: 1.2.13-as fw-nél
writew 0xC03A8520 0x2004 -
doc
nagyúr
leszedtem a 4GB-s filedarabolast, most megy a felvetel kb 20 perce
a kamera dobozbol kiveve is baromi forromasnal is ennyire melegszik? nincs erre esetleg a mikrofon- vagy fokuszjavitashoz hasonlo praktika?
MOD: na, pont most ki is kapcsolt...
alacsonyabb bitrate-nel kevesbe melegszik?
-
Márton
nagyúr
válasz
chosa921 #3263 üzenetére
Hát kapcsold ki a loop recording-ot!
(ha nincs is bekapcsolva, akkor passz)
-
doc
nagyúr
most kiprobaltam megint, leraktam a kamerat az asztalra:
1080p, 60 FPS, 30 Mbit (autoexec scripttel), az uj kartyaval
csinalt egy 4GB-s file-t (18 perc), aztan egy masikat ami valamivel tobb mint 2GB (tehat mar boven tulvan a 2GB filemeret-limiten), kb. 10 perc hosszan, aztan vege... a telefonos app szerint (mikor par oraval kesobb bekapcsoltam) az akksi 38%-on volt
mi lehet ez? masnak sem csinal kb. fel oranal hosszabb felvetelt?
akksi lemerules gondolom nem lehet, vagy esetleg mashogy viselkedik folyamatos felvetelnel? -
HornedReaper
senior tag
Hogy frissül most a gyári firmware? Nem volt bekapcsolva hónapok óta, most belőttem (akksit sajnos lemerítette), és teljesen megváltozott a menü..
-
martin555
aktív tag
válasz
vidra1221 #3255 üzenetére
upszi, előjött a hardverhiba Z22 xiaomi yi-n. A műanyag akkufedélen belül a reteszelő rugót egy tűhegynyi műanyag pöcök tartotta, külső ráhatás nélkül eltörött, most beragaszthatom a rugót fixre valahogy. Biztos firmware hiba.. pedig azt mondták ütésálló is lesz. Vagy vízálló?
-
Márton
nagyúr
válasz
bakonyip95 #3253 üzenetére
A gopro és tudtommal a többi akciókamera is 32gigáig csak 32-es blokkméretet támogat. Minél kisebb, annál lassabb az írási sebesség.
Valahol 128-256-nál éri el a maximumát. De hiába formázod ilyenre, nekem a gopro úgy nem ismeri fel a kártyát.
A HD_SPEED nevű progival kiválóan mérhető milyen írási sebességet tud egy kártya különböző blokkméretekkel. Még logolja is az eredményt. -
doc
nagyúr
válasz
vidra1221 #3244 üzenetére
hogy erted az "eredetit"? ezeket a file-okat huztam le a kamerarol
ragasztobumszlik voltak, ketto is, muszereszcsipesszel lepattintottam oket, igy mar konnyen ment
tetszik a kamera, nagyon jo kis cucc, egy furcsasagot vettem eszre, de meg nyomozom majd a temat:
ha elinditom a felvetelt (kezzel gombot nyomva, nem wifin keresztul), az megy, 17 perc utan nagyjabol megvan a 4GB (30 Mbit, 1080p, 60FPS), uj file-t kezd, aztan mikor ez a masodik file elerne a 2GB-t akkor megall a felvetel es nincs tovabb...talalkozott valaki ilyesmivel? (a 30mbites autoexec scriptet hasznalom, egyeb varazslas nelkul)
-
doc
nagyúr
nna, csinaltam kepet, bar idokozben eleg felhos lett az ido...
fokuszallitas elott:
fokuszallitas utan:
a zajszures sajnos baromi eros rajta, azt megprobalom valamelyik scripttel normalis szintre levenni
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen kamerám és az lenne ezzel kapcs a kérdésem hogy az 5 perces videó hosszúságot meglehet-e növelni? esetleg általam kezelhetővé ( tehát én állitom le akkor amikor akarom ), elég idegesítő hogy 5 perces videókat gyárt ahelyett hogy egybe fűzné azokat, nem tudom milyen célból teszi ezt, fájlvédelem esetleges lemerülés ellen vagy túl megterhelő neki és emiatt gyorsabban merülne az akksinak a sok felvétel miatt, ha van rá valami megoldás akkor kérem osszátok meg velem, továbbá elég halk a yi mikrofonja vizálló tokban, erre van valami megoldás vagy ennyit tud ne várjak többet?
Válaszokat előre is köszönöm!.
Üdv.: Petya
-
marciart11
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen kamerám 32 gb cl10 es kártyával használom és rendszeresen a videó fájlok végét nem zárja le, illetve maga a fájl annyira töredezett hogy nem tudom helyre állítani és ez már a sokadik esett van ötletetek mi lehet?
Kártya hiba kizárva más kamerában(sj4000) jól működik. -
doc
nagyúr
válasz
ArsenalF #3237 üzenetére
ok, megprobalom nem elfelejteni
egyebkent itt a topicban lattam valakitol a "vonalkazos" modszert, ez tunt a leggyorsabbnak, szoval en is ezt csinaltam: huztam nehany (szam szerint 8) vonalat egymashoz jo kozel az optika melle (gyarilag a 4-esnel allt), majd mindegyik pozicioban csinaltam egy-egy fotot, illetve egy videot amin vegiglepkedtem az osszes pozicion. Aztan megneztem hogy egy olyan targy ami nehany meterre van melyiken a legelesebb (ez kb. a 6-7 kozott volt, a gyarihoz kepest olyan 15-20 fokkal eltekerve), es oda tekertem. Szerintem a celnak meg fog felelni
-
doc
nagyúr
na, megcsinaltam a fokuszallitast, 2K-s videoval es 16MP-s fotokkal, koszi mindenkinek aki lejjebb irt rola
egy kerdes: nem talaltam meg a ragasztopisztolyt (pedig van valahol...), eleg biztosan tartja magat a lencse, vagy azert idovel muszaj lesz rapottyinteni egyet? -
-
vadkörte
addikt
Kb. a lap közepén van a telnet beállítása. Ez még a régebbi, de a 4.6-tal is működik.
-
vadkörte
addikt
Nem. A sima gyári is jó. Az XYC-t kell feltenni az SD-re. (én a 4.6-ost javaslom)
(#3222) Gaboman:
Ez erősen függ a bitrátától is. A gyári 10-12 MB/s tényleg nem a legjobb, de azért a 35 MB/s-mal kicsit már más a kép.
Ha meg állóképmódban RAW-ot is ment, abból kifejezetten jó minőséget lehet kimasszírozni és nem is kell hozzá túl nagy mutatvány. -
doc
nagyúr
ahhoz hogy betelnetelhessek a kamerara kell custom firmware?
nekem a legujabb hivatalossal nem sikerult belepni (hosszas varakozas utan timeoutol, ugy tunik semmi nem figyel a telnet porton) -
szepsuti
aktív tag
válasz
Gaboman #3200 üzenetére
Nekem van mindkét említett típus.
Mind a kettő más miatt szerethető. A sony a képstabi és a nagyon hosszú (2-2,5 óra) üzemidő miatt legfőképp. Síelésnél csak ezt használom, nagyon sokat fog a stabi.
A Yi pedig a képminőség, az élénk színek és a custom fw-k lehetősége miatt. Én egy 35Mbps/s szoftverrel használom nagy megelégedéssel. Részletgazdag, szuper felvételeket készít.
-
vidra1221
tag
válasz
Criminal017 #3215 üzenetére
Ja ezt olvastam de semmi konkrétumot nem említ. Amúgy írtam a xiaomishop.hu -nak is és ezt a választ kaptam:
"Egyenlőre még nincs konkrét hírünk. A termék létezik, de a hivatalos bejelentés előtt nem tudunk ilyen információval szolgálni."
Lehet tudnak már valamit csak nem mondhatják, üzleti titok vagy mi.
-
vidra1221
tag
Április-májusig vajon kijöhet a Yi international verzió? Valakinek valami bennfentes infó?
-
Gaboman
nagyúr
Tudtok valakit aki foglalkozik kamera javítással és beállítással?
-
Zsoze88
újonc
Sziasztok
Sokat nézegettem mostanában a különböző akciókamerákat. Erősítsetek meg, hogy jól tudom: a yi-ben nincsen képstabilizátor (gyroscope) igaz?
-
vidra1221
tag
válasz
Gaboman #3198 üzenetére
Na ez az!
Én is ígyen vagyok!Igazából ami a Sony mellet szól nekem az a képstabi, elvileg jobb hang és képminőség.
Ami ellene, hogy a leírások alapján víz alatti használathoz a drágábbik tok kell. Homályos kép illetve be-be ázogat az alap tokkal olvasom sok helyütt. Meg a kialakítása. Az egyéb tartozékok elvileg megoldhatóak olcsón egy kis átalakítóval ugye. Fókusz probléma mind kettőnél van/lehet. Az összevetés akkor lehet érdekes ha Yi árban lehetne hozzájutni a Sony-hoz. Mert a YI-t egy tartozék pakkal együtt ki lehet hozni 40-50 körül attól függ honnan rendeli az ember. A Sony bolti ára meg 48e az egyik helyen, de amúgy 58-60k, de gyakorlatilag nincs hozzá semmi tehát annak meg 70-80k a vége mire tartozékokkal feldobod a szettet. Ha használtan belefut az ember egy jónak tűnő ajánlatba, na ott lehet agyalni.Bár lehet sokak szerint ez nem kérdés melyik legyen.Fő kérdés van e rá pénze az embernek újra. De ha pusztán a képminőség alapján kéne dönteni én nem tudom hogyan döntenék. Láttam nyers felvételeket 1-2-t, de lehet nem eleget. Szóval én sem tudnék dönteni. Egyenlőre!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- További aktív témák...
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest