- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
Daywalker #2095 üzenetére
Nem, ez azt jelenti, hogy én mit tennék. Nagyon nagy különbség! Van, akinek megéri a kockázat, hogy olcsobban jut valamihez, ha szerencséje van, ha nincs,akkor küldözgetni kell Kínába. Van, akit bem zavar, ha bicajozás közben lemarad egy-két izgalmas pillanatról, mert ki kell kapcsolgatni, hogy ne merüljön le. Van, akinek nem gond, ha keretben van, és óvni kell a felcsapódó víztől. Van akinek nem. Ennyi.
Azért örülök, hogy ilyen jól összefoglaltátok a hibáit, kár, hogy nem az előtt, mielőtt megvettem!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Daywalker #2093 üzenetére
ettől még nem szar
Nem lehet, hogy én annyit irtam, hogy haszükségem lenne egy sportkamerára, nem venném meg megegyszer ezt az eszközt, és nem azt, hogy szar? Nem lehet, hogy azt olvassátok, amit akartok, és nem azt, ami oda van irva? Persze, lehet, hogy leszaroztam... Szerintem rossz az ár érték aránya. -
Daywalker
addikt
Neked lehet, hogy van 10 kábeled, másnak meg ki tudja. De lehetett volna hozzá adni kupakot is, sőt komplett kitet is, ahogy az SJ csinálta, de akkor az ára nem ennyi lett volna. Nem értem ez miért baj. Én örülök, hogy nem adtak hozzá egy rakás szar kiegészítőt, amire nincs szükségem és soha nem is fogom használni. Potom pénzből megvettem mindent ami kell és csókolom.
Nem fan club. Tény, hogy vannak hibái, senki sem tagadja, és igen, nagy 0 a hozzá adott gyári kiegészítők. Neked mások az igényeid, ennyi, de ettől még nem szar, főleg árkategóriájában. Felőlem adhatnának hozzá tengernyi kiegészítőt 20e-ért, ha olyan szar lenne, mint amit az imént linkelt vadkörte. De látom neked a gopro sem tetszik -
vadkörte
addikt
Csak úgy, összehasonlítási alapnak, íme egy kb. 20E Ft-os KitVision Splash Ha épp lehet kapni a Tesco-ban...
(#2090) tvamos:
Az így szaeór, úgy szar, amúgy szar, az nem kritika, hanem köpködés.
Neked nem felel meg, Neked nem tetszik, természetesen elfogadjuk. Nézd. ha ennyire nem jön be, adj egy számlaszámot, utalok egy 10-est és megveszem Tőled... -
tvamos
nagyúr
En nem úgy látom, mint te, más a véleményem. Ennyi.
Van 200Ft-om kupakra, de nem gondoltam, hogy ennyit nem képesek hozzá adni, az fontosabb lett volna, mint az usb kábel, amiből van otthon vagy 10.
Van akinek megéri, van akinek nem, joga van az embereknek megtudni, hogy nem tökéletes!
(Amikor ezt vettem, pont le volt arazva valamelyik Sony, 40 alatt volt.) Hogy mit veszek legközelebb? Valai drágábbat, mert ennyiért nincs értelmes. Ez sem az.Ha nem bírjátok elviselni, hogy másnak ellenvéleménye van, azt írjátok ki, hogy fan club, ne azt, hogy fórum!
-
Daywalker
addikt
válasz
hevizms #2080 üzenetére
Az élesség és a hang gáz, ez tényleg nagy bajok, főleg annak aki nem barkácsol. Az élesség szerencsére javítható, a hang nem mindig, de szoftveresen szerintem ez is meg lesz oldva. De, lehet rosszat mondani, de mondj egy tökéletes terméket, ami mindenben jó, és árban nincs elszállva. Na ugye...mindent a helyén kell kezelni.
vadkörte: Minden szavad igaz...én sem vettem észre nagy eltérést, főleg nem olyat, ami hisztit érdemelne.
Crus: A kína szöveg ez esetben úgy értendő, hogy rendben, hogy minden ott készül, de egy kínai cég sokszor nem vár el olyan minőséget, nem ad a minőségbiztosításra úgy, mint egy EU vagy USA cég aki ott gyártat. Nagy különbség!
-
Crus
őstag
Korrekt review, képekkel, mindennel.
Ennek alapján szerintem simán meghozhatod a döntést, hogy ez elegendő-e neked vagy sem.
-
knoxhu
senior tag
Először is Sziasztok!
Nem gondolta, hogy a kérdésem ekkora lavinát fog elindítani, de nem baj, így legalább jött mindenféle vélemény.
Sajnos nem voltam túl konkrét az első hozzászólásomban, a kutyás hámot kizárólag mintának linkeltem, hogy hasonlóval szeretnék videókat rögzíteni. Lényegében arról lenne szó, hogy egy adott trükköt az én- és a kutya szemszögéből is felvennék. Nem gondolom, hogy ehhez nekem egy 130 ezres GoPro-ra lenne szükségem, mivel ezek a videók csak hobbi célra készülnének, a saját szórakoztatásomra. Ennek okán néztem valami olcsóbb alternatíva után, hogy az tud e használható minőséget produkálni.
Számomra a hangfelvétel minősége nem lényeges, inkább a kép minősége, színösszeállítása és stabilitása lenne fontos. Továbbá köszönöm, a link ajánlásokat, nem igazán ismerem ezeket az oldalakat, többnyire eBayen szoktam vásárolni, de ha vásárlásra kerül a sor akkor jól fog jönni.
A most leírtak alapján, a célra amire nekem kell, mit gondoltok tulajok, megfelelne a kamera? -
Crus
őstag
válasz
hevizms #2080 üzenetére
Nem. Szerintem nagyon is jó dolog, hogy leírják a problémákat és aztán a megoldást is rá. A kérdés pedig nem az, hogy "mit vársz ennyiért", hanem az, hogy "ennyiért mit is vennél helyette"?
Erősen kétlem, hogy itt unatkozó sznob milliomosok elmélkednének az akció kamera vásárláson, sokkal inkább azok vesznek YI-t, akik nem akarnak eszetlenül pénzt szórni és ha gond van, akkor nem esnek kétségbe, hanem némi műszaki vénával megáldva meg is tudják oldani a dolgot. Akinek ez nem fér bele, annak ott a GoPro.
18.500 Ft vs 70.000 Ft
-
Crus
őstag
Vicces ez a "Kína" szöveg, amikor gyak. minden elektronikai cuccot OTT raknak össze. Egyébként lehet EU raktárból is rendelni, vagy még drágábban hazai webshopból mindenféle extra fogyasztóvédelmi joggal, ahogy azt kell. Csak nem mindegy, hogy Kínából 18.500 Ft-ért kapod meg a terméket, vagy itthon 30.000 Ft-ért.
"még egy kupakot sem kapsz az objektívre."
Az akinek nincs szaros !220 Ft-ja! egy védősapkára amikor rendel, azt rettenetesen NEM tudom sajnálni. Senki nem titkolja sehol sem, hogy a YI rendelésekor kapod a kamerát, akksit, meg egy USB kábelt és ennyi.
"akkor szimplán gyorsan merül."
Vettem hozzá pót akksit is, márkátlan valami 912 Ft-ba(!) került és 1080p@60FPS mellett 1 órát kibír, de inkább 1 óra 10 perc lesz az, mert kibírja a melóhelyre és vissza utat 2x35 perc és még egy 1-2 percnyi craft marad. Persze autós töltővel (+tartó) nincs ilyen gond, az kőkemény 1850 Ft-ba került.
"inkább adnek dupla ennyit egy olyanra, ami tényleg jó, ha tényleg kéne egy sportkamera."
Tehát 37.000 Ft. Milyet vennél ennyiért?
Az a nagy helyzet, hogy ennyi pénzért ez a kamera mocsok jó, még akkor is, ha esetleg bele kell nyúlnod, ha meg nem akarsz belenyúlni ott a paypal nem is olyan régi ajánlata, hogy megtérítik a visszapostázás díját. Nekem személy szerint semmi rémes dolog nem jött még elő vele, pedig napi használatban van, mióta megjött. Se mikrofon, se fókusz gond, se kikapcsolt állapotban történő lemerülés, se memkártya gond (Kingston 64GB Class 10), se "napfény" probléma.
-
hevizms
addikt
Vigyázz itt nem szabad negativumot írni,mert rögtön megkapod a magadét.Itt minden probléma "elfogadott" pitiáner dolog és "különben is mit vársz ennyiért" a válasz.
Nem probléma pld az sem ha a lencsét csavarhúzóval kell kioperálni mert nem rakták össze rendesen és neked kell beállitanod,aztán visszaragasztanod ,ez teljesen elfogadott dolog itt mindenkinek. -
vadkörte
addikt
tvamos:
Nem gondolod, hogy kicsit túlpörgöd a dolgot? Ha ennyire nem felel meg miért vetted meg? Ha nem jó add el.
"Ha szerencséd van, melegszik, tokban esetleg túlmelegszik,"
Igen melegszik. Melyik nem? Kérlek homályosíts fel. Enyém ment már jópár órát, de még tokban sem melegedett túl, a ház erős kézmeleg volt, talán kicsivel melegebb, ha nem ment a WiFi akkor kevésbé melegedett.."...ha nem, akkor szimplán gyorsan merül."
Enyém kb. percenként merül 0,75-1%-ot. Ha sokat barmitálom, akkor 2%-ot. Egy töltéssel átlag 60-85 percig megy."Tokban még tölteni sem tudod".
Van amit lehet? Ha igen, vegyél olyat."Azért nem jó, mert akkucsere nélkül nem birom lefilmezni a vasárnapi, 3 órás kerékpártúrát, még 720/30-ban sem."
Első bekezdés 2. mondata. Vagy tok helyett keretbe rakod és megtápolod egy powerbank-ről... Vagy camcordert használsz, esetleg a Ricoch új strapakameráját (nem (csak)akció, fényképező)Daywalker:
"Ez az interpolált 60 fps sem akkora ügy, legalábbis én úgy vettem észre, hogy nincs akkora különbség a 30 és 60 fps között élességben."Nem vettem észre élességbeli különbséget a fHD <> HD között. Magyarán nem életlenebb a 60fps-os fHD videó, mint a 6a fps-os HD.
"Máskülönben ha az ember esküvői videót csinál ahol szuper képminőség kell, akkor megértem, hogy ezen problémáznak egyesek..."
Az a félkegyelmű, aki egy sportkamerával akar esküvőt filmezni meg is érdemli...
-
Daywalker
addikt
válasz
eddie1978 #2073 üzenetére
Ez az interpolált 60 fps sem akkora ügy, legalábbis én úgy vettem észre, hogy nincs akkora különbség a 30 és 60 fps között élességben. Máskülönben ha az ember esküvői videót csinál ahol szuper képminőség kell, akkor megértem, hogy ezen problémáznak egyesek, de amúgy is hitványak az optikák ezekben a kamerákban, szóval ezek után tök mindegy.
-
eddie1978
senior tag
Lehet mázlim van, de a megjelenéskor Honorbuy-ról és a most nyár végén DX-ről rendelt kamera jó fókuszú. Mindkettő legelső 22 szériából való. Optika vizuálisan eltér.
Az látszik hogy a bétatesztelők mi vagyunk. Ezért a 20k körüli összegért elfogadható a készülék. Az interpolált fhd60p becsapás volt.
Jó ez ennyiért. -
hevizms
addikt
Rendeltem egy sisak talpat 3M ragasztóval itthonról.
590ft+500 posta(bubis boriték,ajánlva,elsőbbségivel) volt.
Ilyen gyors postázást még itthoni viszonylatban is ritka.5-én reggel netbankon utaltam és 6-án már itt volt.
Nagyon tudom ajánlani az eladót.
Gyors korrekt,preciz csomagolás. -
Daywalker
addikt
25, 18, teljesen mindegy, mert a termék maga nem rossz, ha sikerült jót kapni. Sajnos a Kínából rendelgetésnek megvan a hátránya, amivel tisztában kell lenni és el kell fogadni, mert mindenki tudja, hogy a minőségellenőrzés egy nagy 0. Ha nem fogadod el ezt, akkor is van megoldás, de drágább. Nyilván ha beszívtad, megértem, hogy neked nem tetszik...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Daywalker #2068 üzenetére
Nekem még 25 volt. Amúgy tök mindegy mennyibe kerül, elvárható, hogy működjön! Pont annyira dimenzionáltam túl a problémát, amennyire mások alul. Szeeintem ez nem egy jó termék. Azért nem jó, mert akkucsere nélkül nem birom lefilmezni a vasárnapi, 3 órás kerékpártúrát, még 720/30-ban sem.
-
Daywalker
addikt
Azért nem kell túldramatizálni. Ha nem kínai kell, akkor veszel itthon és visszaküldöd ha szar, kapsz másikat. A többihez sem jár objektív védő. Azért szaros 18 ezerért ne várd már el, hogy mindent adjanak hozzá. Felesleges generálni a hisztit. Ha van zseton akkor meg goprot kell venni.
-
tvamos
nagyúr
Ha veszel egy ilyet kinabol, akkor zsakbamacskat veszel. Ez a szaomi annyiból extra "jó", hogy még egy kupakot sem kapsz az objektívre.
Ha szerencséd van, melegszik, tokban esetleg túlmelegszik, ha nem, akkor szimplán gyorsan merül. Tokban még tölteni sem tudod.
Én nem venném meg megegyszer, inkább adnek dupla ennyit egy olyanra, ami tényleg jó, ha tényleg kéne egy sportkamera.Nekem (annak, akinek) csak mégegy kütyü kell, annak jó.
-
trialboj
őstag
Az általad linkelt oldalon 1x átvertek azóta nem használom, de a szállítási idő szerintem a leghoszabb (azok közül amit én próbáltam.)
Nem írtad miféle videók lennének ezek, de én a helyedben inkább ezt a szettet venném. Több minden van benne, és ha nem is kell az összes, tovább adhatod ismerősnek vagy pénzé is teheted.
+ természetesen egy ilyen átalakító is kell, hogy a sima kamerát hozzá tudd csatlakoztatni bármihez.Amúgy Xiaomiból csak a yi kamera, azon belül vannak típusok, de már a legtöbb helyen csak Z23 szériás modellt találsz. Illetve ha vissza olvasol pár hsz-t láthatod, hogy elég sokan sznevednek azzal a rpbolémával, hogy nem mernek rendelni mert random küldik a típusokat, és senki nem biztosíthat róla, hogy most pont nem egy hibás szériát kapsz majd.
Ez elméletileg egy jó modell Z23L és garantálják is hogy ezt kapod... a címben még ott az "L" a leírásban már nincs.
Most néztem meg, és nekem is Z23L-van, (nem "N" ahogy a videókban írtam, ezt eléggé benéztem,) de sajnos ez most azt jelenti, hogy nem a típus volt a hibás, hanem bármelyik modell lehet selejtes.
Ha viszont azt várod hogy más kamerákat ajánljanak akkor nem biztos hogy a jó topikban vagy. Mellesleg ha nem fontos a hang, és nincs szükséged beépített képstabilizátorra, akkor gopro után SZERINTEM a xiaomi a legjobb alternatíva.
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék elkezdeni saját szórakoztatásra videókat gyártani. Nagyon a Xiaomi felé hajlok, de nem tudok dönteni, hogy melyik olcsóbb kategóriás termék lenne a megfelelő.
[link] Ilyen hámmal terveznék videókat rögzíteni főként, tehát szinte csak kültéri felvételekről lenne szó.
Tapasztalatok alapján tudnátok ajánlani az általam leírt célra terméket?
Köszönöm a segítséget! -
eddie1978
senior tag
Az alábbi Al keretről néhány gondolat.
Már két hete megvan. Ezalatt voltam vele pár kört országúton.
A tok maga rendben van. Szép, pontos megmunkálás ahogy kell. Többnyire. A villa rögzítéssel van egy kis gondom. Néhány tized millimétert el tud fordulni. Ez tegnap okozott majdnem galibát. Még szerencse, hogy a lejtő elején kezdett kilazulni és ott még meghallottam. Nem biztos hogy megtaláltam volna belőle bármit is ha 67-nél elszáll. Az elfordulás ellen kipróbálok egy kétoldalas ragasztó rögzítést. Nagyon rövid a 1/4"-os menet a kamerában. Éppen hogy egy menet fog csak.
A másik, amit már a vásárláskor tudtam hogy vignyettál keményen. Emiatt lehet szétszedem és lemaratok a lencsetartó részből. Ez kiküszöbölhető szoftveresen a rectification opció bekapcsolásával. Ez kiveszi a halszem torzítást.A fentiektől eltekintve van előnye is. A hűtése jobb mint a zárt tokoknak. Párásodás még nem volt. Szerintem nem is lesz nagy valószínűséggel, mivel nyitott.
Védelem? Tuti nem maradna egyben a kamera egy nagy buktánál mert hátul nyitott. Itt fedelekre, akksira gondolok. Más nem tud leesni/kiesni.Más téma:
Én csalódtam egy picit a műanyag rögzítésekben. Mint korábban is írtam a marokcsavarokat lecseréltem M5x20 imbusz nyílású csavarokra, mivel így jóval kompaktabb lesz a konzol. Jobban használható és forgatható.
A műanyagoknál sokkal-sokkal jobban beváltak nálam az Al rögzítési megoldások. Most itt van egy doboz cucc, de igazából egy Al kormány és egy nyereg konzolt fogok használni. Plusz egy mellkas hevedert. -
kopidoo
senior tag
Tapasztaltatok olyat, hogy menet közben (két fájl között) átvált high-ról normál minőségre a kamera?
-
stefi81
tag
Egyébként itt egy teszt, azzal a lencsével szerelt Yi-ről napsütésben:
[link] -
stefi81
tag
üdv
Nekem 23L van 3 hónapja és nagyon megvagyok elégedve vele.
Nincs viszonyítási alapom a többi Yi verzióhoz, de volt Mobiusom, Gopro Hero 2014, Sj4000 és eddig ez adja a legszebb képet.Benti kép:
https://www.youtube.com/watch?v=CaCgKOTb3tQKinti:
https://www.youtube.com/watch?v=9V6vS9fz02EZoom obi IR nélkül:
https://www.youtube.com/watch?v=HSMjm_YZFhUM42 obi:
https://www.youtube.com/watch?v=2QpSccgv-FYTávcsővel:
https://www.youtube.com/watch?v=Wk4z7f90IW8Szóval a legjobb ár/érték arányú kamera.
Az Sj5000 ugyan ezzel az elektronikával van szerelve és sokkal drágább, és az nem is ilyen felhasználó barát.
(gondolok itt a scriptekre és a custom fw-re) -
trialboj
őstag
Ez egy olyan kérdés amit nem lehet pontos választ adni. A 23L már új szériának számít, és itt is vannak hibás fókusszal ellátott modellek, de az IR szűrő a nagyobb gond, ha azt elrontották akkor már nem egyszerű javítani. Pont feletted írtak egy lehetőségről. Nem tudom hogy segített-e rajta vagy sem, mert pont nem napos időben próbálta ki.
Esetleg annyit lehet tenni, hogy EU raktárból rendeled, és ha hibás modellt kapsz talán könnyebben vissza tudod küldeni egy cserére... Kínába visszaküldeni nem valami biztonságos, nem is beszélve róla, hogy ki tudja mikor ér oda ha odaér egyáltalán.
-
havri1
félisten
Hol lehet megnézni, hogy melyik verzió miben más a másikhoz képest?
Mert már teljesen elvesztettem a fonalat.. -
vadkörte
addikt
Akkor OK, mert a hirdetésben 12MP-nek írják, a Yi meg 16MP-es
Ha bebizonyította a GearBest, hogy megbízható - végre megjön a cuccom tőlük - akkor valószínűleg veszek egy ilyet. De nem most (tekintettel a kínai állami ünnepre, állítólag ilyenkor pártutasításra még a fű sem nőhet...
)
-
vadkörte
addikt
válasz
hevizms #2041 üzenetére
Nem, nem gáz. A Yi-t inkább szelfikameraként aposztrofálták, ezért elsősorban 0,5-3m közé állítják a gyárban az élességet. Szelfikameraként használva nincs is vele akkora gond.
A gondok akkor kezdődnek, amikor 0,5-től az Univerzum végéig mindennek élesnek kellene lennie... Probléma azzal is lehet, hogy elképzelhető, hogy nagy a szenzor amihez meg kicsi az objektív. A nagy fényerő még rá is tolna a méretére, nem véletlen, hogy a halszem objektívek nem túl fényerősek. Nézd csak meg a Nikon 6mm f2.8 halszemének mekkora a frontlencséje (az árát inkább hagyjuk, kijönne belőle legalább 10 GoPro Hero Black is...)Egy finom csavarhúzóval óvatosan szét lehet pattintani a házat, nem vagy kunszt. A ragasztót is el lehet távolítani finoman, HA KELL!
A Z23L széria sem alapból hibás, de ha lehet választani inkánn a Z22-t ajánlom. Még akkor is, ha annak meg túlvezérelt a mikrofonja. Azt meg majd lejjebb húzod a vágóprogramban, vagy beteszel alá valami zenét. Használd a fanzáziád...
(#2049) PpenoO:
Jól gondolom, hogy ez csak az optika és nincs benne szenzor? -
PpenoO
őstag
válasz
hevizms #2041 üzenetére
Lehet a Xiaomi-t fikázni minőség-ellenőrzés szempontjából de huszonx ezer forintért még mindig ez a legjobb árértékű akciókamera a piacon, fókuszállítás ide vagy oda. Teszem hozzá egy 10 perces tök egyszerű műveletről van szó, semmilyen műszerész tudás nem kell hozzá.
Vagy vegyél magadnak goprot hatszor ennyiért és akkor nem kell fókuszállítással foglalkoznod. Esetleg szóba jöhet egy Amkov, SJCAM vagy a mostanában piacra dobott Eken H9 de ezek nem hogy a gopro képminőségét de még a Yiét sem hozzák.
Más: akinek nem felelne meg az újabb modellek IR szűrője, gearbestről rendelhet magának 10 dolcsiért cserelencsét. Szerelési útmutató.
szerk.: 12,41$ pontosan
-
havri1
félisten
válasz
trialboj #2046 üzenetére
Original XiaoMi Yi Z23L Version Ambarella A7LS BSI CMOS WIFI Sports Action Camera
Akkor most ez jó vagy nem?
-
trialboj
őstag
válasz
hevizms #2043 üzenetére
Kikapod az aksit, és alatta kb középen kell írja az SN numbert. Z22x v Z23x.
A szívás csak az hogy teljesen random módon küldik, és nincs rá garancia hogy jót kapsz. A fókusz pedig nem az egyetlen hiba. Akinél az rendben van annak szarakodik a mikrofon, akinél a mikorfon ok, pl mint nálam, ott meg lehet valami egyéb szűrőt spóroltak ki, és napos időben használhatatlan képminőséget kapsz.
Eldobható kamerának azért nem mondanám, de ha már nagyon megszívtad és nem tudsz vagy akarsz túladni rajta, érdemes esetleg másodlagos kamerának használni, és olyan helyekre felpattintani, ahova egy jól működőt nem mernél.
-
hevizms
addikt
Olvasgatom a fórumot.
Most komolyan szét kell szedni a kamerát azt összevissza ragasztózni meg állitgatni a lencsét hogy jó legyen?Azért ez gáz nem kicsit.
Mire fel voltak akkor annyira oda az elején az emberek hogy hú ez aztán a gopro verő kamera meg az istenkirály cucc.
Nem mindenki műszerész beállitottságú hogy ilyen munkának nekiálljon.
Mi a francért nem tudták rendesen összerakni? -
havri1
félisten
Bocs a dupláért.
Konkrétan öcsémnek kellene egy akciókamera, kültérre, extrém körülmények közé.
2 helyre kellene felüggeszteni, egy tankra fixen, illetve rohambilire. Erre is kell valami megoldás még..
Most nézegetem pár napja őket, és nem tudom melyiket rendeljem meg, illetve milyen víz/porálló tokot hozzá.
Inkább a porállóság, és a felületi víz (eső stb) lenne mérvadó, meg a fix, stabil rögzíthetőség.Dilemma a 2 verzió közötti döntés Z23L és a másik, mainek már nem is találom a verzióját..
Utóbbi EU raktárból 20k körül, Kínából 18k (+ Áfa vag ysem).
Előbbi cirka 20k de csak Kínából lehet rendelni, tehát vámköteles.. -
tomboy84
tag
Sziasztok!
Most akkor melyik a legjobb hw verzió? Z23L?
-
trialboj
őstag
Egy ideje már nem olvastam a forumot, most átfutottam és senki nem találkozott 23N típussal, ami gyetrán kezeli az ellenfényt. Valaki linkelt is egy Eu-s Gearbest modellt, 83$ ért, de ha kicsit bele túrok a kérdésekbe akkor látszik, hogy mindenhol teljesen random módon küldik ki. (legalább is mindenhol ezt állítják)
Tehát lényegtelen hogy 20 vagy 40$ extrát fizetek rá, nem garantálják hogy "egészséges" szériát kapok. Ez tényleg ekkora orosz rulett, vagy csak pont én szívtam meg, és nem minden 4. modell hibás?
Question:
Wich Hardware Version is in stock (EU)? Z23 L / A or S?
Reply:
Hi Jan,
Thank you very much for your inquiry. The item is generally shipped out with a version at random due to variable stock levels.Question:
if I buy in EU werehouse I can be specified in the Order I want the white version model z23l ? thank you
Reply:
Hi Severine, it is support EU warehouse. The item is generally shipped out with a version at random due to variable stock levels. Thank you for your inquiry. -
Daywalker
addikt
válasz
GoldhandRent #2032 üzenetére
Nah, pont azért nem tudta tegnap befejezni, mert takony idő volt és már túl sok volt a taknyos idős
Általában ilyen felhős, felhők mögül néha előbukkanó naposok vannak. Esős nincs.
-
vadkörte
addikt
válasz
GoldhandRent #2032 üzenetére
Nézd meg a YT-os videóim. Van ott taknyosidős videó is.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
hevizms #2025 üzenetére
Igazán nincs mit!
Srácok! A Yi teszt egyelőre elhalasztva. Kb. 80-90%-a már be van gépelve de a melóban annyi időm sincs, hogy bekapjak valamit, meg ott értelem szerűen nem ezzel kellene foglalkozni. Mire hazaérek hulla vagyok. Szóval készül, de még nem tudom mikor tudom publikálni...
-
vadkörte
addikt
válasz
hevizms #2016 üzenetére
Vágni és szerkeszteni:
Adobe Premiere Pro; Sony Vegas, vagy ha nem vagy milliomos, akkor Free Video Editor. Nem olyan nagy tudású, mint az előbbiek, de "némileg" olcsóbb azoknál.Kódoláshoz meg mondjuk Handbreak
A Lens rectification funkció kb azt takarja amit szeretnél. Ekkor nincs jalszem hatás és le is vágja a képszéleket.
-
Márton
nagyúr
válasz
wyattthoearp #2022 üzenetére
Ok, akkor ez a scriptes megoldás már valami.
Igen, az objektíven múlik, hogy a teljes szenzorra mekkora látószögű kép esik.
De az már rajtam múlik (legalábbis gopro esetén), hogy a teljes szenzort akarom-e használni, vagy annak egy középen crop-olt részét? Ne keverd ide a digitális zoomot, nem erről szól a történet, hisz ez esetben mivel a szenzor nagyobb mint 2mpixel, megmarad az élesség! -
wyattthoearp
tag
-
Márton
nagyúr
válasz
wyattthoearp #2019 üzenetére
Nem, de van olyan helyzet, hogy nem férek az indítógombhoz bekapcs után.
Ezért írtam, hogy autostart. Vagy te most kötözködsz?Medium FOV megvan már?
-
Crus
őstag
Cirka 1 hete nyúzom a kütyüt, azt kell mondjam 18,5k-ért ez így eléggé betalált nálam.
Ma jött meg bele a Kingston 64GB-os Class10-es kártya. Eddig 1080p@60FPS-el rögzítettem, elégedett is voltam, de most rámentem a 2K-ra... hát igen, vitathatatlanul szebb és nem biztos, hogy nekem -főleg-dashcam használóként a 60 képkocka annyira kell, mert összességében szebbek a felvételek, mint FHD 60 frame mellett. Akciókameraként is használtam már, teljesen pöpec... egy OIS-t azért eltudnék viselni benne, de ennyiért ez így bőven jó!
Nekem a gyári akksival, wifi kikapcs olyan 1 óra 10-15 percet bír, az olcsó utángyártottal (~1000 Ft volt) ez ~10 perccel kevesebb. Mikrofon gondom nincs! Csak akkor "zajos", ha valami nagyon durva terepen megyek a kocsival, de akkor már én is kiesek az ülésből.
Nagyon aggódtam, hogy gond lesz a kijelző hiánya, de 2 nap után már a világ legtermészetesebb dolga a kezelése és egyszer beállítom utána már sok feladat nincs vele. A készülékből a mem kártyát soha ki sem kell venni, mert telóról seperc alatt le lehet törölni a felesleges felvételeket.
Fókusz gondom sincs egyelőre, bár egy picit jobb lenne ha távolabbra fókuszálna, mert közelre perfekt (0.5-3m), de távolabbra lehetne még mit javítani a dolgon. Semmi vészes, de lehetne jobb is.
-
-
-
Márton
nagyúr
válasz
wyattthoearp #2014 üzenetére
Köszi, tudom, hogy kiszedi a hordótorzítást, ha akarom, csakhogy nem ez volt a kérdés...
A felvétel indítása nekem 2 gombos: 1 bekapcs, 1 indít. Neked nem? -
Márton
nagyúr
Várható esetleg vagy már van is custom fw-rel MEDIUM látószögű videómód?
Nagyon kellemes ez a gopronál, amikor a szenzor közepét használja.
1080/50 esetén mi a max. bitráta?
1 gombnyomásos (autostart) indítás lehetséges? Talán script-tel? -
Szada85
aktív tag
válasz
zsoltti #2007 üzenetére
Szia.
Igen, köszönöm, ezt láttam YT-on én is, megnézegettem több hasonló videót is, azonban nálam nem a halk mikrofonnal van probléma, amit több ilyen fixing-es videón korrigálnak, hanem pont az " ellenkezőjével ", hogy túlságosan érzékeny.
Próbáltam már több mindent is, először simán leragasztottam a kamera házán a mikrofon nyílását, azonban huzatra, a kamerára szemből ráfújva szelet " imitálva " szintén érzékeny volt, erre kapott pluszban egy szivacsréteget, de az sem oldotta meg a dolgot. Ha tokba teszem az némiképp javít a helyzeten, azonban tok nélkül én azt tapasztalom, hogy élesebb a kép egy minimálisan, de a zaj miatt marad a tokos használat, illetve várok hátha később egy újabb FW-rel állítanak rajta.
Köszönöm a linket mindenesetre.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
GoldhandRent #2005 üzenetére
Király
Akkor működik az hogy felrakom egy powerbankkal fiksz helyre 3-4-5 órát...és végig mehet a timelaps
-
zsoltti
senior tag
válasz
Szada85 #1972 üzenetére
Mikrofon, fókusz és sercegő hang megoldása!
ha még nem volt
-
hevizms
addikt
Köszönöm az eddigi segitséget.Elkészült az első felvételem.Tetszik a dolog.Motoros vidi lett.Egy bajom van.Túl nagy.1,3 GB egy 15 perces video.Mit ajánlotok egy totál amatőr hozzá nemértő embernek?Melyik az a progi amivel könnyen tömörithetem?Előre is köszönöm
-
hevizms
addikt
válasz
wyattthoearp #2003 üzenetére
Köszönöm.
Tényleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest