Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oldman2
veterán
válasz Petrónius #797 üzenetére
Próbáltam ugyan ez történik azzal is.
A mélyvíz szépségei...
A Magisk szarakodás miatt, gondoltam ("vissza a biztos pontra") visszarakom az EU ROM-ot.
Visszament, de azóta meg nem megy az NFC. Ami a LOS alapú crDroid után nem meglepő.
Az viszont nagyon meglepett, hogy bármit csinálok, az NFC kapcsoló inaktív.
Már minden varázslatot kipróbáltam (hajnalban feküdtem le), de még mindig ez van.
Volt 4x MiFlash-elés (12.0.3.0 - 12.0.2.0 - 11.0.5.0 - 12.0.3.0).
Amit még nem próbáltam, hogy ha a Fastboot ROM felrakásakor engem a Bootloader Lock-ot.
Ha Lock-olom és úgy se megy, az Unlock-ra már nem kell várnom ugye? Ha jól emlékszek havi 1 Unlock engedélyezett.
-
Oldman2
veterán
válasz Petrónius #791 üzenetére
Nem tudok rájönni mitől, de képtelen vagyok feltenni rá a Magisk-et.
Minden indítást követően Additional Setup-ot akar csinálni, ami mindig failed-re fut.
És ezt követően a rendszer teljesen belassul...A Magisk log-ban ennyi:
---Magisk Logs---
22.1 (22100)01-29 23:39:13.082 661 661 I : Magisk 22.1(22100) daemon started
01-29 23:39:13.083 661 661 I : * Device API level: 29
01-29 23:39:13.159 661 663 I : ** post-fs-data mode running
01-29 23:39:13.159 661 663 I : * Mounting mirrors
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/persist
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/vendor
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/cache
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/data
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/system
01-29 23:39:13.159 661 663 I : mount: /sbin/.magisk/mirror/system_root
01-29 23:39:13.159 661 663 I : link: /sbin/.magisk/mirror/product
01-29 23:39:13.159 661 663 I : * Initializing Magisk environment
01-29 23:39:13.189 661 663 E : mkdir /data/adb/magisk 493 failed with 1: Operation not permitted
01-29 23:39:13.190 661 663 E : * Magisk environment incomplete, abort -
Petrónius
aktív tag
Nincs. Nem ennyire szép, hangminőség is gyengébb egy picivel, nincs ennyi beállítási lehetőség (a használhatósághoz minden benne van), viszont nekem 1 éjszaka alatt 2%-ot esett a mutató. Itt pedig 11 óra alatt 12%-ot.
Ez azért nem mindegy. Ki lehet deríteni hogy mi eszi ennyire az energiát?
Én a global firmware-t tettem rá és egyszer kiírta a gyors töltést, azóta sem.
Úgy látszik még nincs kiforrva rendesen ez a rom. Túl bonyolították mint a MIUI-t.[ Szerkesztve ]
-
Petrónius
aktív tag
Azt hiszem megy vissza a 6-os CrDroid. A 7.5-ős nagyon eszi az aksit. Vagy hogy lehetne kideríteni, mi fogyaszt annyit?
-
Oldman2
veterán
válasz csabi236 #775 üzenetére
Tegnap a sima Topikban volt egy hasonló (-nak tűnő) eset.
Olvasd át, hátha...
-
csabi236
tag
Sziasztok.
Édesanyám készüléke a tegnapi naptól folyamatosan újraindul és gyakorlatilag semmire nem reagál.
Sajnos a garancia már lejárt a készülékre így a szerviz kilőve.
Ezt csinálja folyamatosan a készülék:[link]
Mit lehetne vele kezdeni?
Köszi!Üdv.
-
Oldman2
veterán
Ma megvolt az első probléma vele, itthon gyorsan megtaláltam a megoldást rá.
Phone Call / Telefonhívást indítva nem jött fel a tárcsázó képernyője, miközben hallani lehetett, hogy kicsörög.
A megoldás: alapból nincs alapértelmezett Tárcsázó app kijelölve. Ez itt állítható be:
Settings -> Apps and Notifications -> Default Apps
Beállítások / Alkalmazások és értesítések / Alapértelmezett alkalmazások / TelefonalkalmazásA Tárcsázóban bekapcsolva az Auto call recording / Automatikus Hívásrögzítés-t, a rögzített beszélgetések a Belső tárhely/Music/Call Recordings/ mappa alatt találhatóak
CallRecord_ÉÉÉÉHHNN-ÓÓPPMP_+36....amr
formátumban.
-
Oldman2
veterán
A crDroid 7.5-höz melyik TWRP-vel induljak neki?
Most a 3.5.A9-H-11-01-2021 by geoanto555 "Hellas" Recovery van fent.
-
Robynho
tag
válasz fox_mulder #768 üzenetére
én még nem mókoltam vele, T-től jött egyből
https://drive.google.com/file/d/10vczLni0PgBhFjNhN691uQEDH9HsPjwj/view
[ Szerkesztve ]
-
Robynho
tag
heloó!
Elnézést előre is, ha kissé spam lesz, nem tudom még, h a 3 topik közül egyelőre melyikbe írjak inkább..Adott egy tavaly áprilisban vásárolt 8T (T mobilban.. :S), ami a tegnapi nap folyamán normál használat mellett egyszer csak újraindult, majd újraindult és újraindult és újraindul. Lemerülés majd töltés után sem lett változás. Fastboot módot el lehetett érni, de onnan visszahozva is csak ugyan az.
Na már most a hivatalis szervíz mossa kezeit, mert 04.04-én lejárt a hivatalos gari.. az ördög fintora.
Ilyen problémával kapcsolatban mi lenne a javaslatotok, esetleg tapasztalatotok?!
Köszi előre is! -
Oldman2
veterán
A Global 12.0.3.0 megjelenését követően kijött az EU ROM-ra is ez a frissítés.
-
fox_mulder
tag
Majd írj róla, hogy milyen a 18.1, mert én is töröm a fejem rajta.
Most a 17.1 nagyon jól működik, NFC is minden megy.
Néha még most is volt olyan, hogy fekete képernyő felvételnél, de teljesen random.
Ezért nem is fogok váltani, max. a 18.1-re.Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
Oldman2
veterán
Másold fel a zip-et valahová vagy a Belső tárhelyre, vagy ha van SD, akkor oda.
Aztán simán Install, nem kell előtte semmi Wipe.Én utána csinálnék (a Reboot System előtt) egy Wipe Cache, Dalvik -ot.
Ez nem árthat, de lehet hogy nem is szükséges.
Egyébként biztos, hogy akarsz frissíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Moci09
csendes tag
Sziasztok
2 hét LOS után szerintem oké minden
A hívás felvevést nem próbáltam bocs de kifogom.
Tegnap kaptam egy 18.1 es frissítés. Le is töltöttem de recoveryből lehet csak telepíteni. Az szeretném kérdezni h onnan hogy kell telepíteni h update legyen és mindenem megmaradjon? -
Oldman2
veterán
Úgy tűnik ráleltem a megoldásra.
EU ROM alatt, ha "nem megy az NFC", TWRP-ből töröld a Vendor-t, majd tedd fel újból az EU ROM-ot.
Így az esetleg már belakott telón lévő adatok megmaradnak és egy Update-nek felfogható módon visszakerül az eredeti "gyári" EU ROM.
Nálam bevált (erősen szkeptikus voltam előtte), kérdés valakinek segítek-e ezzel?
Ha igen, kérek szépen megerősítést válaszként.
-
Oldman2
veterán
válasz fox_mulder #696 üzenetére
Feltettem a 17.1-et openGApps & Magisk-kel együtt, mindezt a LineageOS saját Recovery-jével.
Megy minden szépen. A Magisk-nek kellett egy reboot, e nélkül nem ugrottak fel az engedélykérések.
Használja-e valaki a SKVALEX féle Call Recordet-t, LineageOS alatt?
Az előzőleg használt EU ROM alatt nem ment Hívás közben a kihangosítás (Hívásrögzítés mellett).
-
fox_mulder
tag
17.1 még.
A 18.1-re még nem vetemedtem rá.
Pontosabban.
[lineage-17.1-20210329-nightly-ginkgo-signed.zip]
Illetve a recovery is a hozzá való.
[lineage-17.1-20210329-recovery-ginkgo.img]
Ja és persze a Open GApps is hozzá van csapva szigorúan a pico, majd fel rakom ami nekem kell.Á, komolyan mondom ennek a telefonnak ezzel a ROM-al kellene alapból kijönni.Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
Oldman2
veterán
válasz fox_mulder #755 üzenetére
Örömmel hallom ezt!
17.1 vagy 18.1?
-
fox_mulder
tag
Nos jelentem a LineageOS-t feltettem újra és, most eddig nem jelentkezett a hívás fogadásnál a fekete képernyő.
Kopp-kopp!
Illetve a Magisk kihagyása nélkül is mennek a Raiffeisen Bank programjai!
Nagyon bízom benne, hogy a LineageOS most már végleg fent tud maradni, mert elképesztően jobb vele egyébként a Redmi 8T.Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
ktmt
aktív tag
válasz fox_mulder #753 üzenetére
Nálam az ArrowOS szépen muzsikál, újabbakban már arcfelismerés is van, működik minden (is). Akku fogyasztás jó, közepesen intenzív használat mellett másfél nap. A heti pár ki nem kényszerített reboot* nekem EUs romnál is megvolt, azt hiszem ez inkább valami FW bug miatt lehet. Jól belaktam, a nyár elejéig nem tervezek váltani. Sok különbséget nem látok a különböző ROMok között. Kicsit aggaszt, hogy top fejlesztők már más játékszerekkel akarnak játszani, de azért remélem, hogy egy darabig lesznek frissítések.
* amikor fényképezés, vagy stream nézés/hallgatás közben lefagy, de hívást még nem kellett újrakezdeményezni emiatt.
-
fox_mulder
tag
Mondjuk a 8T-re elégé elhúzzák a frissítést, mondván az NFC miatt. Mivel az Android 11 már a sima 8-ra és a 8 PRO változatra már elérhető. Igaz csak China vagy Indonesia régió, de akkor is. Ez a bajom, hogy a Xiaomi szinte fossa ki a telefonokat, de a szoftver és biztonsági frissítés az már nem olyan fontos szempont. Jó nem költöttem királyi vagyont erre a 8T-re, de akkor is. Ezért is volt, hogy kipróbáltam milyen is egy alternatív ROM és most, hogy láttam milyen mély a nyúl ürege már tudom, hogy erre nekem szükségem lesz.
Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
Oldman2
veterán
válasz fox_mulder #751 üzenetére
Figyellek!
Nálam biztonsági tartaléknak marad a LOS, mindaddig amíg MIUI fronton van (van/lesz?) biztonsági frissítés, és ezek nélkül el nem telik ~6 hó, maradok az EU ROM-on. Most az EU ROM-ban ez a dátum 2021.01.01, azaz 2021. júliusig.
Ha már egyértelmű, hogy nincs frissítés:
Go LOS!
-
fox_mulder
tag
Dehogy is fogom én feladni, addig nem nyugszom amíg le nem cserélem a ROM-ot. Főleg annak fényébe micsoda különbség van az akkumulátor használatba. Meg ugye az se elhanyagolható, hogy az van fent amit akarok. Csak most nem volt időm és lehetőségem kitesztelni mi a megoldás. De mihelyst lesz egy kis időm, bye-bye MIUI és megy fel megint a LOS.
-
tomazin
veterán
MicroG-s LOSból és sima LOSból is jött ki update (ami gondolom a google systemwebview-os kedvességét javítja)
(így is van, berakták ezt a webviewt: 89.0.4389.105)
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz fox_mulder #746 üzenetére
Nem is értem, miért nem lehet választani egy minimalista telepítést gyárilag és utána majd felrakom amit akarok?
Mert akkor drágábban kellene adni a telefont, mert nem tudnának minden adatot is ellopni..Btw furállom ezt a hibát, nálam nincs ilyen. (én még megpróbálnék egy másik buildet felrakni)
-
fox_mulder
tag
Nos, végül csak bele futottam egy hibába a LineageOS-el. Ha hívnak és a képernyő inaktív akkor sajna fekete marad. Ami nem lenne baj, csak így felvenni elég nehézkes. Jó tudom lehet ügyeskedni, de akkor is. Tudom ez a proximity sensor hibája miatt van, de jelen esetbe így a telefonálás elég nehézkes tud lenni. Vagy is ha engem hívnak!
Most, sajna vissza kellet raknom a gyári MIUI-t, pedig a LineageOS egyébként köröket ver a gyárira ugyanazon az Android 10-en.
Ha valakinek van ötlete szívesen veszem, mert ha ezt meg lehet oldani akkor tuti, hogy megy vissza.
Hihetetlen, hogy a gyári ROM-ok micsoda bloatwarek tudnak lenni. Nem is értem, miért nem lehet választani egy minimalista telepítést gyárilag és utána majd felrakom amit akarok?Az igazság odaát van.''Na meg a pitbul is''
-
Oldman2
veterán
Megnéztem az EU ROM-ot, "belaktam" (lásd alább), egyelőre ez marad.
A mai "ön" szopatásaimnak volt pár érdekessége:
Feltelepítettem többek között az OTP Simple-t is, OTP-s lévén ezzel fizetek évek óta.
1. próbálkozás délelőtt: nem fogadta el, a Google Pay ugrott fel, hogy állítsam be azt! :-)
Bakker, mondom nem lett átállítva, hogy a Simple legyen az alapértelmezett fizetési mód?
De ezek szerint EU ROM alatt a GPay is támogatott?2. próbálkozás délután: nem fogadta el most sem, szerencsétlenkedtem egy pár mp-et a boltban, aztán hagytam...
Kifelé jöttem rá, hogy ha nem lépek be a Simple fiókban, honnan tudná a szerencsétlen hogy mivel fizessen?
3. próbálkozás (beállítás után): megy rendben, első pöccre.
A fentieket csak egy kis mosolygás érdekében írtam le, + hogy a Google Pay is ment volna...
-
Oldman2
veterán
Megnézem az EU ROM-ot is, most emiatt ugyanúgy elkezdődött a TWRP telepítési szopás, mivel LOS17.1 után nem megy az NFC, így visszaraktam a Global fastboot ROM-ot.
Nem miért, de egyedül a twrp_ginkgo-willow_RN8-T_3.5.A9_11-01-2021_bl-l.img ami megmarad, minden egyéb esetben visszakerül a gyári reco.
-
-
Oldman2
veterán
Megvan!
A hivatalos ADB telepítőcsomag (jelenleg az platform-tools_r31.0.1-windows.zip a legújabb), ismeri a hiányolt kapcsolókat.
-
Oldman2
veterán
Ahogy látom az archívumban más is találkozott a következő parancs kiadása után
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img
ezzel a csodás hibaüzenettel:
fastboot: unknown option --disable-verity
Akármelyik letöltött adb csomagomat nézem, egyik sem ismeri ezt a kapcsolót.
A kár 1 akár 2 kötőjel van a kapcsoló előtt.
Nem jutok előrébb, a TWRP felmegy, aztán 1-2 reboot után visszajön a gyári recovery.
ROM-ot még nem raktam fel, a Global 12.0.2.0 van fent továbbra is.
-
tomazin
veterán
Nem igazán tudom, hogy mi ez, hogy önmagából ismét feltettem...
Én ez alapján csináltam a twrp-t flasheltem fel (belinkeltem ide is a twrp-t, hogy melyiket, keress vissza ha érdekes) és semmi mágiát nem alkalmaztam.
Utána a romot meg adb sideloaddal toltam fel.
SD kártyát nem raktam be a telefonba.
[ Szerkesztve ]
-
-
Oldman2
veterán
-
Oldman2
veterán
Igen, azt engedélyeztem.
Az SD kártyát látta, onnan tettem fel ismételten a TWRP-t, a belsőt nem látja rendesen, ahhoz kell majd egy Format data.
Szeretném ezt a "problémát" és annak megoldását dokumentálni, egyelőre csak verem a fejem a falba, olyan a helyzet, mintha először csinálnék ilyet.
Ennek ellenére jelenleg gőzöm sincs hogyan tovább...
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
Unlock kész, a TWRP-vel szopok elég rendesen...
A gond az, hogy nem igazán tudom miért. A reboot recovery állandóan "System destroyed" üzenetbe fut, amiből csak ismételt fastboot ROM felrakással tudok kijutni. Egyelőre a Global 12.0.2.0 ROM-on vagyok.
Mit csináltam (eddig):
3 elvileg jó TWRP image-et feltettem, belépés után Wipe cache, dalvik, system, data, internal és Format data.
Ez után egy reboot recovery egyenes út a "System destroyed" üzenethez.Próbáltam ezt is: twrp_ginkgo-willow_RN8-T_3.5.A9_11-01-2021_bl-l.img
Most töltöm le a hivatalos TWRP-t innen, megpróbálom ezzel is.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
válasz fox_mulder #706 üzenetére
Ma este telik le a várakozás...
-
Moci09
csendes tag
Hangerő gomb fel+bekapcsot próbáltam én idióta
Hülye vagyok látod
Igy már jó.
Ugy állítottam a sim kártyákat hogy rákerdezzen.Hivásnál elő is jön az opció. De smsnél azt a hiba üzenetet dobja h nem állítottam be elsődleges simkártyát.Ha Hosszan nyomom a küldés ikont akkor felugró ikonban elöjön a két sim és szerintem itt lehetne manuálisan választani de ha bármelyikre is kattintok,semmi....Szerintem ez a része még bugos...
Gestureket át nézem megint
Köszi a gyors segítséget tomazin!Megtaláltam a gesture ficsört...
Így már csak ajanlani tudom gyerekek![ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Pl smsnél nem kérdez rá h melyik simről kűldje - állítsd be, hogy sms prefernce/ask every time
Nincs gesture a home,back,futó főgombok kiváltására mint a miuinál - szerintem van, csak be kell állítani
Ami a legjobban idegesít most h nem tudok screenshotot készíteni - hangerő le+kikapcs?bár én 17.1-en vagyok
718: az rendben, csak olyat akartam amivel van tapasztalat. de végignéztem, találtam olyat ami nem akar adatot vinni. (ettől függetlenül, köszönöm, hogy rákerestél)
[ Szerkesztve ]
-
Moci09
csendes tag
Sziasztok
Feltettem a Lineage Os 18.1-et
Hát miui 6-7 év miui után Fura.
Lineáget még akkor próbáltam mikor kijött néhány éve. Akkor még nagyon gagyi volt.A feltelepitése elég kacifántos volt.De mostmár kezdem belakni.van pár hiányzó dolog a miui után. Pl smsnél nem kérdez rá h melyik simről kűldje.Nincs gesture a home,back,futó főgombok kiváltására mint a miuinál.Ami a legjobban idegesít most h nem tudok screenshotot készíteni. Esetleg tudha e valaki h Lineage 18.1 ben hogy kell külső program nélkül?
Amugy egy két nap Használat után megvagyok vele elégedve.... -
ktmt
aktív tag
válasz BLUE TORNADO #714 üzenetére
Ezt a kérdést inkább az általános topikban érdemes feltenni, de itt is vannak segítőkész fórumtársak. Első körben meg kellene nézni, hogy az alkalmazások közül melyik eszi az akkut (megtekinthető a Beállítások menü megfelelő részén, nem tudom a stock ROMban hol van, gondolom az van fenn). Gyaníthatóan nem gyárilag telepített app, mert azok nem szoktak gondot okozni. Lehet még valami beállítási probléma is, ami miatt nem megy mélyalvásba a telefon.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Az asszonynak van egy Redmi Note 8 független telefonja. Ha bekapcsolva hagyja a mobil netet, akkor gyorsan merül az akkuja. Ezt mi okozhatja?Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
Moci09
csendes tag
Sziasztok
8t-re mi van még jó rom Lineage és miui EU mellett? -
tomazin
veterán
-
tomazin
veterán
Microg-s lost hasznal valaki? Ha igen, megnezne nekem,h megy-e alatta a waze?
-
Oldman2
veterán
válasz fox_mulder #706 üzenetére
Tegnap már elindítottam a folyamatot...
-
Oldman2
veterán
Tegnap megérkezett a teló, az „átkozott” 11.0.10.0 firmware verzióval.
Elindítottam az Unlockot, már nem emlékeztem hogy a letöltött Fastboot ROM felrakásához is kell ez.
Megkopott emlékeim miatt kérdezem, hogy az Unlock „már ehhez” a művelethez is kell?
-
fox_mulder
tag
Nem volt semmi probléma verzió frissítéskor. Az aktuális zip-et letöltötte a telefon majd mondta, hogy twrp alatt felrakja. aztán egy reboot és minden ment ugyanúgy. A Raiffeisen programja is. Szóval teljesen meg vagyok elégedve, eddig!
-
Istju
senior tag
válasz fox_mulder #698 üzenetére
Menni is fog, mint előtte írtam, esetleg verziófrissítés esetén lehet gebax.
A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
Istju
senior tag
válasz fox_mulder #696 üzenetére
Szia.
Gratulálok.
Valószínűleg nem is kellett volna a magisk, lehet elég lett volna pár restart, míg a google rendezi a sorait. Nem minden banki appnak kell, safetynet full pass. Minden appnak más az igénye. Viszont, ha magisk felkerül általában kell a magisk hide, és a hide magisk manager. De ezeket se minden app igényli. Én az OTP-t tudom.A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1.tulajdonostól, 100%GYÁRI AKKSI, Iphone13PRO 128GB, Gyönyörű karcmentes, Független
- iPhone 12 PRO MAX - 128GB - Független
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest