Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomm
tag
"Nyitott bootloader mellett ugye tudsz patkolt kernelt (akár root-olt kernelet, régen "insecure kernel" néven), custom recovery-t indítani akár data decrypt-el -> akkor már benne van a kalapban hogy le lehet szedni a készülékről akár banki alkalmazás akár GPay vagy magánszférát érintő adatokat is."
Ez egy laptopok/dekstopok esetében hatványozottan igaz (nem titkosított fájlrendszer, jelszavak hiánya, egyszerűsége, böngészőbe mentett jelszavak és még sorolhatnám, amikkel a meló során találkozom) mégsem tilos laptopról bankolni
" Szóval ez nem csak a Google-n múlik hanem az app fejlesztőkön is, senki fejéhez nem tartanak fegyvert hogy használja a SafetyNet-et / Play Integrity API-t "
Anno sem tartott senki fegyvert a fejlesztők fejéhez, hogy legyen normális driver linux alá egy tv tunerhez vagy nyomtatóhoz. Aztán elkezdték páran támogatni, ma meg nem már teljesen normálisnak mondható a támogatás.
üdv: pomm
-
pomm
tag
Nyilván értem a fejlődést (azért is raktam oda a zte-s mondat végére a szmájlit).
off
Mindenesetre én az egész "biztonság" címszó alatt futó fejlesztésekben azért sokszor a google egyeduralomra való törekvését látom.
Mivel több, mint húsz éve nincs windows az elsődleges eszközeimen, valalmi hasonlót láttam, átéltem desktopon is, amikor nem tudtam bankolni, streemet nézni, stb. Remélem itt is lesz pozitív változás az elfogadott rendszerek tekintetében. Célzok itt arra, hogy egy google nélküli teleonra is gond nélkül tudjak pl. telepíteni banki alkalmazásokat és azokat használni is tudjam...
/off
Valamelyik hétvégén kipróbálom ezt a pattern-, ujjlenyomat-, pin-, jelszó-mentes data mentést és visszaállítást. A két működő romom, megvan (global 11.0.11 + xiaomi.eu-s 12.0.1), ha erre ráflashelve a datát visszaáll minden, nekem már elég. A dd-t illetően pedig megfogadom a tanácsodat. Menteni mentek úgyis, de csak atomvillanás után használom fel.üdv: pomm
-
pomm
tag
Tehát ha jól értem, már normális visszafleshelhető komplett backupot nem lehet csinálni. Ha van egy normális romom, meg kell őriznem a forrást vagy forrásokat. Aztán ha gigkszer van csinálok egy friss telepítést a megőrzött rommal, majd ráfleshelem a lementett data-t és -ha csak a google nem kever be valamivel- vissza tudok állni....hát visszasírom a ZTE-Blade-emet
Na, ezért nem tesztelgetek romokatEz szerinted működne (dd-s rész):
https://software-testing.com/topic/195626/how-to-restore-an-image-of-android-partition-from-my-linux-pc/2üdv: pomm
-
pomm
tag
Passz. Keress rá! Windows-ra elég jó howto-k vannak, linuxra meg az android-tools-adb csomagot a legtöbb disztró csomagkezelője -függőségekkel együtt- szállítja...
[ Szerkesztve ]
-
pomm
tag
Ha nem laptopról indítod, hanem bekapcs gomb + hangerő le
[ Szerkesztve ]
-
pomm
tag
Ezek szerint nem gond ha encrypted a rom, csak ne legyen zár beállítva a belépéshez, ha jól értem... ezt kipróbálom.
Miért nem tudom visszaállítani ha az egészet mentem? Nem csak a data fontos, hanem a komplett rom mindenestül. Pl. amikor frissítettem a 12.5-re a 12.0.1-ről, ha lett volna egy komplett mentésem, állhattam volna vissza és nem szívok a downgrad-del.
Nyilván a data is fontos, ha tiszta telepítést csinál az ember, de kellene a komplett rom mentése is.üdv: pomm
-
pomm
tag
És yes... ez az amikor nincs windowsod és a flash miatt egy 2012-es hulladék laptopra kell egyet telepíteni, 1280x800-as felbontásban. )
Nem raktam ki soha teljes képernyősre, úgy meg a tálca "mögé" került alul a lehetőség
Benéztemüdv: pomm
-
pomm
tag
Tehát az alap probléma marad, hogy nem lehet (illetve nem érdemes) a twrp-vel teljes mentést csinálni, mert ha eltolja valami a rendszert, nem tudod visszaállítani.
Ezek szerint te már használtál dd-t ilyenre. Telefonról vagy adb-ből? Konkrét parancs?
Köszi.Most nem fogom decryptelni, mert akkor is töröl mindent. (ha egyáltalán xiaomi.eu-s romot lehet)
Próbáltam 3-4 hete a Migrate-t, de az sem működött nekem megbízhatóan. Nem fért hozzá azokhoz a mappákhoz, amikhez kellett volna (pedig megvolt a root jog) és félig-meddig sikerült csak a helperrel...üdv: pomm
-
pomm
tag
válasz Petrónius #1031 üzenetére
Petrónius:
Fastboot-os gyárti ROM és nem zár vissza???crok:
Nincs mozgatás. Ma volt egy teszt.
Kíváncsiságból wipe-oltam egyet (cache, dalvik, data), majd megpróbáltam
1, a teljes twrp mentésemet (a-z-ig) visszaállítani - hiba nélkül lefut, de aztán folyamatosan rebootol twrp-be
wipe ismét
2, csak a data-t állítom vissza - szintén hiba nélkül lefut, és szintén folyamatosan rebootol twrp-be
wipe ismét
3, tiszta indítás, és xiaomi beépített mentéséből visszaálltam, de pl. az otp, k9,stb. visszament, a curve, revolut, telekom, nextcloud yaga,stb meg nem, illetve visszamegy, csak elcraschel ha indítod... alapbeállításokból is van, ami visszaáll alapértelmezettre (pl. háttér, alapértelmezett alkalmazások, stb.) van ami nem (pl. ikonok csoportosítása, képernyő elrendezés, stb)
Szóval ezzel szívok. Neked is 8T van?
Telóban nem vagyok nagyon otthon, de ha a komplett háttértárat dd-vel le lehet menteni, akkor mindegy mi van a háttértáron, ha visszaírod a "le dd-zett" image-t, akkor az a fájlrendszer, jogosultság,stb. áll helyre, amit "le dd-ztél". Nem?üdv: pomm
-
pomm
tag
Ezekkel az a baj, hogy egy csomó app nem szereti ha pakolgatják és nem is fognak normálisan működni ha visszaállítod, továbbá nem is tudsz mindent elmenteni így. Erre egyébként a xiaomi gyári mentése is megfelelő...
Régen többet lehetett próbálgatni a romokat, mert twrp-vel csináltam egy komplett backupot, aztán bármikor visszaálltam. Nem alkalmazások hanem egy image került mentésre, ami egy snapshot volt a komplett telefonomról...[ Szerkesztve ]
-
pomm
tag
Nem, mert úgyis visszazárja
-
pomm
tag
Viszont, ha már így belemerültünk. Van valami megoldás arra, hogy teljes rendszermentést készítsek. Úgy, ahogy a twrp is csinálja, csak olyan kellene, ami működik is, szemben a twrp mentésével.
A twrp-t csináltam, meg is csinálja, de reflash-kor nem indul.üdv: pomm
-
pomm
tag
Amíg nem kezdtem gyakorlatilag elölről (tehát csak downgrade volt) nem volt rendben a telefo. Lagok, összeomló alkalmazások, stb. Amikor ráflasheltem a lineageos-t, arról már a twrp-be flashelt gyári rom nem indult el (rebootolt twrp-be). Ezen segített a gyári rom recoverys flashelése, ami mindent gyári állapotba hozott vissza.
-
pomm
tag
Bocsánat, elírtam... 12.0.1-et akartam. Volt vele egy tortúrám, mire sikeresen downgradeltem...
Én 12,0,1-ről mentem 12.5-re, de nem ment a callrec, az akku trágya lett, rebootolgatott...
Itt részleteztem -nagy vonalakban- a downgradet...:[ Szerkesztve ]
-
pomm
tag
A helyzet az, hogy xiaomi.eu-s rom jó, ha nem frissíted a 12.1 fölé. Stabil, bő két nap az akksi idő is. Ezt nekem másik ROM nem hozta...
-
pomm
tag
Wifi-Bt nem, viszont az NFC-vel szívtam amikor cserélgettem a romokat. Pl. ha rátolsz egy lineageos-t és arra dobsz egy gyári romot jó eséllyel nem lesz nfc (nálam egyszer sem lett jó, hiába cserélgettem).
A megoldás (az nfc-nél) az volt, hogy wipe vendor és újra tettem a gyári romot. Egy próbát lehet, hogy megér... Ha viszont "csak úgy" használat közben történt, akkor -valószínűleg- nem ilyen jellegű a hiba...üdv: pomm
-
pomm
tag
válasz Petrónius #1005 üzenetére
Szerintem ha letöltöd valamelyik hivatalos romot és a miflashtool-t
- MiFlashTool: https://xiaomiflashtool.com/download/xiaomi-flash-tool-20210226
- ROM: https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/willow/ (tgz-t szedd le)
Csomagold ki a tgz-t (linux alatt simán megy, windows alatt a total commander szépen "belelép" és ki is csomagolja)
Reboot fastboot, MiFlashTool-t indítod, kitallózod a kicsomagolt rom mappát, rányomsz a flash-re.
Kapsz egy gyári romot, zárt bootloader-rel és -nem utolsó sorban- totál üresenüdv: pomm
-
pomm
tag
Szia!
Raktd fel a xiaomi.eu-s romot. Abban az van. Viszont ha fel is akarod venni a hívásokat, akkor a xiaomi.eu 12.1-nél újabbat ne tegyél fel, mert -a xiaomi.eu szerint- mókólt valamit a google és azokban már csak a hívó félt hallod, a saját hangod nem. A downgared-del meg lehet szívni (legalábbis én szívtam vele, mire sikerült mindent visszaraknom hibátlanul.)üdv: pomm
-
pomm
tag
Volt rajta, de az is megoldható volt:
https://logout.hu/tema/redmi_note_8t_topikosszefoglalo/hsz_9-9.html
Egy csomó infó itt:
https://prohardver.hu/tema/re_redmi_note_8t_t-modell/index.htmlRom ügyben nézz szét xda-n vagy a xiaoimi.eu-n
-
pomm
tag
Miui12-nél (xiaomi.eu-s rom) valaki tapasztalja sötét módnál, hogy a névjegyekben a keresés fehér alapra vált és láthatatlan minden?
-
pomm
tag
Köszi!
Lementem, biztos ami biztos. Még 3 és fél nap, aztán tudom nyitni a bootloader-t. Privátban rád írhatok, hogy addig is mik a tapasztalataid?
Üdv: pomm
-
pomm
tag
Sziasztok!
Most vettem egy 8t, a kérdésem az lenne, hogy melyik rom az amelyik támogatja az nfc-t és a miui tárcsázó is van rajta (a felvétel lehetősége miatt).
Infókat előre is köszi!
ps.:
Esetleg valami workaround a 168 óra kikerülésére? A note7-et még meg tudtam kerülni egy régebbi miflash-sel, de ezzel már nem megy. Rohadt idegesítő, pláne mert a másik telefonom ripityára törött, tehát kénytelen vagyok ezt is belakni, majd kezdhetem megint előlről 150 óra múlva.üdv: pomm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- trek81 károsultjai
- Milyen videókártyát?
- Viccrovat
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest