Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voy15
tag
Nemtudom, nemismerem ezt az Igel cuccot.
Ha tudsz rá linuxot varázsolni, és samba servert plusz rátudod dugni az SSD-t, akkor ugye az SSD tartalmát megtudod osztani a hálózaton, de nemhiszem, hogy működne.Ráadásul a samba iszonyat lassú is (nekem legalábbis)
Nekem is 2 TV-m van (egy Samsung és egy LG), de egyik sem képes önmagától látni a hálózati meghajtókat. Vagy media szerver vagy semmi sajnos, szóval azért TV-től is függ. -
-
Az a baj, hogy 20k alatt nem hiszem, hogy megoldható. Pi3 és a régebbiek nagyon nem jók erre a célra. Pi4 nem olcsó. Esetleg valami régi laptop, de az többet is fogyaszt, ráadásul nem is biztos, hogy megáll 20 alatt. (és hangos is lehet.)
Esetleg az új tv-n is hdd-t használnak, marad minden így és másolgatják, ami éppen kell.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Voy15
tag
Nekem egy 8GB Ram-os Raspberry Pi4-esem van erre a célra (is), illetve hozzá van csatolva 2 SSD, ilyennel. (Ez azért kell, mert a rpi tápegysége nem vitte el a 2 SSD-t)
4K-s tartalomnál már volt, hogy letérdelt de emlékeim szerint ott volt már minden, atmos stb.
Nekem van a Pi-n torrent kliensem is, szóval ha beküldök valamit, akkor az már eleve a csatolt SSD-re töltődik le, amit aztán automatikusan beszippant a plex.
És igen, eléggé szöszölős az elején, linux ismeretek elengedhetetlenek a megfelelő beállításhoz, de ha egyszer beállítottad akkor betonbiztosan megy.
Összeadogatva amúgy ez ilyen 60K legalább, ennyiért már lehet, hogy jobban megéri egy micro PC, csak az meg többet fog fogyasztani valószínűleg, ha 24/7-ben megy. -
Azért nem olyan egyszerű. Ott felmountolod a külső eszközt, és utána csatolod valamelyik mappába, plussz jogosultságot is bekell állítani, felhasználót, stb. És ezt vagy megcsinálod minden restartnál, vagy automatikusan indítod, de ahhoz már terminál kell, stb. Szóval az tanulós, foglalkozós téma. De, ha egyszer működik, akkor fut szépen, akár torrent mellett is.
Én rpi4-et használok 4gb rammal.
A legegyszerűbb talán valami windows minipc vagy androidos box lenne.
Linux kicsit bonyolultabb, de az is jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
Eszközt én nem ajánlanék, mert raspberryt használok. Az meg foglalkozós.
Volt itt ph-n valami ilyesmi topik, talán megtalálom. Elméletileg valami androidos box is jó lehet, de abból meg van millió féle.Talán itt tudnak segíteni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
4k-hoz ez biztosan kevés. 1080p is kérdéses, ha egyszerre 2 helyen megy a lejátszás.
Kodi is inkább helyi lejátszó.
Helyi hálózatos megoldás a plex és emby. Kb ugyanaz a kettő. Kell egy szerver gép, amin van a tartalom és kell 2 kliens gép, amin fut a plex /emby. Újabb tévéken plex és emby is elérhető, de ez függ a tv operációs rendszerétől. (Tudni kellene a régi és új tv pontos típusát, vagy legalább az os-t) Ha a tv-n megoldható a plex/emby telepítés, akkor nem kell külső eszköz.
Szervernek meg valami combosabb kell ennél, ha fontos lenne a 4k. (és még a többi dologról nem is beszélve... Hdr, 5.1 hang, stb.)
-
-
Guitar14
senior tag
Jaj ezt nem is láttam, valahogy átgörgettem.
És nem bánod ezeket, hogy eladod?
Csak mert saját magamból kiindulva mikor elkezdtem a retro konzol gyűjtést és már volt azért jó pár konztol akkor amik nem pörögtek azokat eladtam (SNES, Xbox Classic, PSP, PS3)
Aztán jól megbántam ezeket és vissza is vettem, főleg az Xbox Classic-ot amin azóta sokat játszotam, PS3-at is visszavettem de az annyira nem pörög sokat, minden inkább 360-ra vagy PS4-re veszek ami kijött PS-re vagy abba a generációban. PSP az egyedüli amit nem vettem vissza mivel nekem nagyon kényelmetlen és a SNES mert baromi drágák a játékok ahhoz képest amennyit játszanék rajtuk (ugyanezért nem volt soha NES-em és N64-em se) és Switch online-ba többé-kevésbé benne van amiket szeretek.
Úgyhogy azóta megfogadtam, hogy csak akkor adok el konzolt ha több van belőle vagy másik verzióra cserélem (slim/limitált)Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
Ja értem. De régen emuztam DOS-on de ugyanúgy vagyok mint a konzolokka. A hozzávaló hardvert keresem mindig. Ha DOS-t emulatorral játszanám akkor valószínű jópár konzolt is, de nem nagyon szeretem.
És milyen konzolt emulál még jól ami analogos? PS1, N64? Vagy talán még PSP is?
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
Hát a Re-Volt például nagyon alacsony FPS-sel fut PS1-en ezért számomra élvezhetetlen, néztem neten videót, emulatorral is ugyanígy fut. Lego RockRaiders és az NFS Porsche meg totál más PS1-en mint PC-n.
Hát akkor meg minek az analog. Nekem Bittboy pocket Go-m volt, nagyon jó kis konzol, remek képernyővel, menüvel és emulációval de a D-paddal nem lehetett normálisan játszani. Nehéz volt diagonális irányokat nyomni. És amiatt nem is veszek már semmilyen kézi emulatort, inkább eredeti konzol vagy first party kontroller.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
Én nekem nagyon bejönnek, néha szoktam a trackpointot használni a touchpad helyett.
Az anyagminőségük és a robosztosságuk miatt szeretem őket, semmi sallang és csillogó fényes dizájnelem csak kőkemény funkcionalitás.
Warcraft II, Stronghold, Re-Volt, Lego Rock Raiders, NFS Porsche, Stunts és még pár DOS alatt futó játék.
Tehát főképp olyan játékokat amik vagy nincsenek retro konzolra vagy nem futnak jól, más verziók, nem jók kontrolleren.
szerk.: JA és van benne CD/DVD olvasó (ami hibátlan) és egyik gépembe sincs így amikor valamiért évente 1-2x kell olvasó végre nem kell céghez bevinni pendrivera másolni.Na majd mesélj az anbernicről, de nekem csak a formájával bajom, mint a switch joy-conokkal és a PSPvel, hogy hosszú ujjaim vannak és nagyon begörcsöl a tartástól és a kifordított küvelykujjaktól az analogon.
[ Szerkesztve ]
-
Guitar14
senior tag
Na a jobb oldali az új érkező. (balra a már bevált 10 éves masinám)
IBM ThinkPad R51 a nagytesó, korához képest nagyon jó állapotban van
Pentium M 1.6 Ghz, Intel Extreme Graphics 2, 512 Mb Ram, 60GB HDD, 1024x768 TN TFT képernyő, 2 USB és még az akksi is elmegy töltés nélkól fél órát.
Windows 2000-et raktam rá és nagyon gyorsan dolgozik rajta HDD-hez képest.
Jó kis retro gép lesz belőle.[ Szerkesztve ]
-
Guitar14
senior tag
A Win 11-el én még nem vagyok teljesen kibékülve, otthon még nincs, új céges gépen próbáltam ki egy kicsit, hogy mi hogyan változott. Kicsit kitekert lett nekem, start menü véleményem szerint elég bugyuta lett, Win10 menüvel még hamar megbarátkoztam az idejében, de a tálcán a vezérlőgombok abszolút rosszak, hogy semmi se elérhető egy kattintásssal. Gépházon ki se ismertem magam de a kedvencem a jobb egérgomb menüje, kijön egy szép Win11 tematikájú menü amiből csomó opció hiányzik, aztán rá kell nyomni a további tulajdonságokra (vagy mire) hogy kijöjjön a klasszikus korábbi windows-ok alatt ismert jobb klikk menü... nonszensz.
Csak az a bajom, hogy a Win 10 támogatása jövőre véget ér. Előbb utóbb muszáj leszek váltani de biztos nem fogom elsietni.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Guitar14
senior tag
Ja vez nélküli perifériák okésak, vezetékesek már nem túl esztétikusak előről kivéve ha el van dugva a gép. Amúgy azzala HDD bővítőhellyel még simán elmenne mini otthoni tárhelyszervernek a kis fogyasztása miatt.
Én is bővítettem ma a PC-s parkomat, csak még dolgozok vele majd rakok ki képet.
-
Guitar14
senior tag
Szép darab, csak elől van rajta USB?
Egyébként nekem is tetszenek ezek, mondjuk Lenovo ThinkPad/Centre/Station b*zi vagyok úgyhogy én a ThinCentre tiny-t venném de egy fél évig használtam egy Thinkpadet dokkolóval mert feleslegesen etettem az áramot az asztali géppel ha semmit nem játszok PC-n. (ráadásul nagyon jó dolog a laptop dokkolóval, csak fogom lepattintom és az elsődleges gépem már hordozható is)
Viszont ahogy haverok hívtak pár játékba PC-n kellett újra az asztali és akkor meg az zavart, hogy minden cuccom két felé van szórva úgyhogy visszaköltöztem asztalira.
Emiatt nem preferálom sajnos az ilyeneket. :/
Neked ez mire lesz használva?Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
S e t h
nagyúr
Pár másodpercesre vágott titkok videók alapján elképzelésem sincs az eredményt illetően, viszont azt gondolom, hogy ennek a meccsnek nem szabadna létrejönnie.
A komolytalanságát mutatja, hogy a netflix mutatja be.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
-
csuvicsuva
addikt
Basszus, nekem valahogy kimaradt, hogy Emma Stone-nak már volt egy díja, viszont a filmet látva a mostanit csak elvenni lehetett volna tőle. A film maga sem piskóta, de miatta egyenesen kötelező.
[ Szerkesztve ]
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
-
Értékelések alapján ehhez online kapcsolat kell, az meg nincs, mert a szerverek már nem élnek. Anélkül meg nem tudsz játszani. Az értékelés már pár éves, ezért nem tudom, hogy ezt azóta javították e vagy sem. A sorozatból nálam csak ez maradt ki, de ahogy elnézem nem kár érte. Steamen ritkán látok ennyi negatív értékelést.
-
-
Steve1207
veterán
Évekre, ha nem azon élsz Talán bő fél gramm, ha kell, függ a felület nagyságától, de vékony réteg kell úgyis, 6-10 alkalomra elég. PS4-re alig kellett, olyan kicsi a die, ahogy a régi prociknál is vagy gpu-nál. Fat 360-ra volt még a gpu rész, de azok is picik voltak. E-nél meg össze lett vonva egy alá talán már, de szerintem az is kisebb, mint manapság egy cpu ihs.
.
-
Steve1207
veterán
Vagy 5-6 éve az MX4-et akartam leváltani jobbra, NT-H1 szörnyű volt (ár érték arányra is), szóval a nagy Noctua leírta magát nálam, szinte semmi különbség nem volt. Akkor vettem egy Thermalright TF8-at, az eléggé bevált mindenre, észrevehetően hozta a különbségeket, de akkoriban nehéz volt beszerezni, valami deal-ben fogtam ki. Most így gyorsan rákeresve a GC-4 elég jónak mondott jelenleg, korrektnek tűnik.
Megemlítem még a GD900-at, anno ez volt a budget pl ali-ról, mert tizedáron lehet venni nagy kiszerelést és egy MX4 szintet hoz, de sose teszteltem.Szóval, ha van otthon MX4 szerintem megteszi bőven, feladatát elvégzi, ha nincs akkor MX6, vagy bepróbálnám a GC-4-et. Másik oldalról meg nem feltétlen érdemes ezek miatt boltokba rohangálni, rendelgetni, mert legrosszabb esetben is 5 fokokról beszélünk (az persze más, hogy hogyan hűl vissza pl, de ennél jóval silányabbakkal működtek évtizedekig).
.
-
-
S e t h
nagyúr
Az a srác hangot adott a csalódottságának, még azt sem mondhatom, hogy provokatívan, aztán pár unatkozó amolyan bullyinges módon elkezdte osztani és onnantól kezdve a srác elveszett.
Ki kellett volna szállnia időben, viszont engem is meglepett mennyien gyűltek össze a vérszagra. A pár hangadó mindig ott lesz hergelésnek, de a többiek?
Nincs játék? Honnan ez a sok frusztráció?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
MODERÁTOR
Kb. te voltál az egyetlen, aki on hozzászólást írt
Nekem már déltől viszketett a tenyerem, de jelen volt a TG, aki MOD is, nem ugattam bele. Aztán elindult a megtisztulás szerencsére.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
homerhamm
addikt
-
Ja, a kicsiknek kell valami. Haverom vett egy régebbi tp link routert (talán 1042 nd vagy ilyesmi), arra rakott openwrt-t meg 1tb külső hdd-t. Arról osztja meg a meséket egy régebbi Samu tv-re. Az egész nem volt 40 euró. Ha már van valami hasonló routered otthon, akkor az is jó megoldás.
-
-
Steve1207
veterán
utorrent már 15 éve zabálja a procit, mint a fene szerintem, kb akkor váltottam qbit-re, amikor elkezdték reklámokkal teletolni (2005 körül?), mert elcseszték az egészet. Pár éve tettem próbát 4-5 klienst, akkor is az terhelte a legjobban a rendszert. Amúgy alapvetően alig kellene ezeknek erőforrás, többség pár % körül ugrál max procihasználatban, gondolj csak a 10 évvel ezelőtti kliens támogatott legutolsó routerekre vagy amelyre rátolták firmware moddal a támogatást.
Most elindítottam 4-et qbit-ben, 0- 0,6% javarészt, egyszer-egyszer felugrik 3%-ra, de többnyire az előbbiek. Ha sok a szál, rosszul van beállítva, koros a hdd és elhasal a sok írás-olvasásnál egyszerre az viszont megeheti az egész rendszert.(#57937) homerhamm: már látom előre, erre mi lesz a reakció
[ Szerkesztve ]
.
-
Steve1207
veterán
Én imádom a mini pc-ket, NUC-okat, szinte mindent, de a nagy gép mellett nem éri meg költeni rá. Arra, hogy egy WOT értelmesen menjen nincs értelme egy "régi" nagy fogyasztású masinát venni 100-150e-ért "pluszba", de mini pc-t se nagyon. Amúgy a Ryzen mini gépek között nézelődnék, ha tényleg szükséges, 7840 vagy 7940HS és hasonlók, egész korrekt teljesítményt nyújtanak már egy ideje, de azok is 200e+ban mennek, esetleg a még régebbi 68xxH 150e körül meglehet. De ott is még kell költeni memóriára, nvme-re, mert javarészt csak az alap gépet veszed. 5500U-n is elfut persze így gyorsan ránézve 1080p medium-on, de hát 100e az is.
Amúgy nem tudom miért nincs értelme egy asztalival kiváltani az egészet, üresjáratban a 4070 super is 10-15W-ot fogyaszt max, de a proci is elvan 3-5W-ból, ha semmi se megy. Kis folyamatoknál szintén semmi a fogyasztás ahhoz képest. Főleg, hogy izomból másodperc alatt megcsinálja azt, amit a kisgép meg tizen-huszon másodpercekig majd szüttyög akár folyamatos terhelésnél.
De ennyi erővel összerakhatod úgy is, ahogy én, alapvetően az IGP-t használom mindenre, a külön VGA teljesen szabad (win se foglalja a folyamatokkal azt az 1-1,5GB RAM-ot csak az IGP és rendszermemóriából, így teljesen szabad a VRAM a kártyán, ha teljesítménycentrikus dolgok vannak).
.
-
-
-
addikt
"A Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták."
Ezt írja.
Soha nem fizettem Windows 11 -ért. Sőt, eddig nem is használtam.
Feldobtam a laptopra, gondoltam megnézem milyen. Aztán hó jól működik, akkor veszek hozzá kulcsot. Mivel jobban bejön, vettem volna kulcsot, de a Windows aktiválva van.
Szerk.:
Hivatalos Win 10 volt előtte a laptopon. Illetve hivatalos pendrive telepítőt használtam.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
Használhatnék még egy T elosztót is, de...
Egyrészt Samsung -on elég b*zi módon van megoldva a csatlakozás, így oda nem fér be egy ilyen elosztó, csak ha veszek hozzá még egy kábelt.
LG -nél (felül) jobb, mert hátrafelé áll. Samsung -nál (alul) egy besüllyesztett részben van, amire egyébként rá kellene raknom a fedelet is, de az megint nem túl jó.
Másrészt arra gondoltam, hogy két db T helyett jobb lenne inkább egyből egy hármas, de nem látok ilyen opciót ezzel a csatlakozóval...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Elképzelhető, nekem ilyen van. A bal és jobb oldalon "papa" fölfelé "mama" csatlakozós.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
addikt
Végül felraktam a Win 11 -et. Elég volt a Win 10 update problémából. Ami érdekes, hogy aktiváltnak látja. Van még ingyenes frissítés Win 10 -ről? Az nem szűnt már meg? Vagy csak korábbi verzióról szűnt meg?
Másik kérdés, hogy a Microsoft store -ból elérhető Ubi+ -ban a PC tartalom nincs benne? Persze nem gond, mert akkor indítom Ubi -ból, csak azt hittem a Microsoft -ból is le tudom tölteni pl. a Settlers 2 -t.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti72837
addikt
Vélemények kicsit megosztóak azért.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz róla mondani. Én is fürdőbe szeretnék majd, viszont nem sok helyem van ahova tudnék rakni egy ilyen eszközt.ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
zsolti72837
addikt
Ez ő lenne? [link]
Ha kipróbáltad mindenképpen jöhet róla tapasztalat, ahogy Bep is "kérte".ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
Bogyi007
veterán
Kitartást! Ismerem min mehetsz át.
2015 márciusára hasonló tünetektől indulva nálam az egész egy kiszakadt porckorong-sérvbe csúcsosodott ki.
Szerencsére Szegeden Dr. Barzó Pál tanszékvezető neurológus professzor kezei alá kerültem és napjainkban az egészből egy szép vágás a hátam jobb alján emlékeztet az egészre, valamint állandó vendége vagyok a gyógytornászoknak hogy karbantartva legyek.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Samsung Galaxy S24 Plus 12/256GB új 3 év garancia + Watch 5 Pro karcmentes
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest