- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- eGPU tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
The Xbox 360 Store Will Close July 2024,
But You Can Keep Playing Your Favorite Games
2024. július 29-én bezár az Xbox 360 Store (marketplace.xbox.com)
A már megvásárolt tartalmak természetesen utána is elérhetőek lesznek a konzolokon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
icemad #55899 üzenetére
jó, hát én egy normális játékot vettem példának, nem egy súlyosan addiktív réteg-játékot!
Ilyen példám nekem is lehetett volna (igaz, a megjelenés előtti Digital Delux ára nem 3eFt volt), de a Star Wars The Old Republic (MMO)RPG-vel lenyomtam az összes létező játékos sztrorit rögtön megjelenés után, és karakterenként szerintem 300+ óra van benne, így valahol a cigirágó/óra árban járhattam, amikor abbahagytam a játékot, pedig én becsületes GC-s előfizető voltam
De természetesen értem mire célzol, és vannak piszok jó vételek, amikkel rengeteget lehet játszani. Én viszont csupán arra próbáltam célozni, hogy egy normál árú játék is "gazdaságosabb", mint egy mozi*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
icemad
nagyúr
válasz
Geresics #55898 üzenetére
Akkor én nyertem.
Én a minecraftot megvettem a két fiamnak és magamnak is xbox onera. A három digitális verzió volt összesen 3000 forint. Hármunknak összesen kb 5-6 ezer óra van benne. Nem számolom ki, hogy milyen az ár/érték arány.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Geresics
addikt
válasz
icemad #55897 üzenetére
Pont nemrég beszéltem valakivel, hogy most akkor drágák-e a játékok, vagy sem? Én azt mondtam neki, hogy nemrég vettem egy játékot 12eFt-ért, ami azért több, mint egy bögre kávé ára. Viszont a játékban van játékidő-számláló, és miután végigvittem a sztorit (a multi nem érdekelt benne), megnéztem: 56 órát játszottam addig vele (több hónap alatt). Ez azt jelenti, hogy 214 Ft/óra volt annak a költsége, hogy kikapcsolódjak. Ez viszont nemhogy olcsóbb, mint a mozi, de a véletlenül említett kávénál is kevesebbe kerül!
Ezt csak azért írom le, mert a nem jó befektetés bizony gyakran bizonyul jónak, és most ez valahogy kikívánkozott belőlem!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
icemad
nagyúr
válasz
Geresics #55896 üzenetére
Ezt nem is vitattam sose. Nálunk is van még 2 darab 360, igaz, hogy csak az egyikhez van Kinect. A másikhoz van Disney Infinity. Mi is rengeteget játszottunk vele, pont olyan játékokkal, amiket te is írtál. Olyat sem írtam, hogy ezek nem elég szépek. Én még spektrumon meg c64-en játszottam, ahhoz képest van fejlődés. De nekem is sokadlagos szempont a grafika.
X360elite: én műszaki cuccot nagyon ritkán adok el, engem ez nem érint. Pár év múlva semmit nem fog érni, de 360 sem. Ez ilyen, nem jó befektetés,de melyik műszaki eszköz az? All Digitalhoz jár pl Sea of Thieves és Minecraft. Mindkettő remek játék gyerekeknek, főleg a Minecraft.
Qqcqqc: ha ennyire pontos elképzelésed van, azzal nem tudok vitatkozni. Én csak, mint lehetőségre szerettem volna felhívni a figyelmet. Az online játékot egy ideig tudod halasztani, de később esélytelen. Én is próbáltam, de az osztálytársak/barátok erősebbek.
Azt meg nem akartam, hogy kimaradjanak valamiből. Főleg most, hogy nem is tudnak személyesen találkozni. Minecraftban elképesztő dolgokat építenek együtt. Hullámvasutat, csapdákat, rejtett szobákat, stb.
És elég szépen lehet korlátozni mindent a szülői felügyelettel. Mivel játszhatnak, mennyi ideig és mikor.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Geresics
addikt
válasz
icemad #55889 üzenetére
igen, pont a gyerekeknek jó a 360+Kineckt. Nálunk a gyerekek (3,5 éves fiú, és 6,5 éves lány) tök jól szórakoznak a Kinect Party-val, az Adventures-el, és a lányom már egy táncolós játékot is végigvitt (amibe párszor beálltam vele bohóckodni)!
Ezeken kívül tök jókat játszunk a LEGO SW:TCS-val, valami autóssal, a Rayman játékokkal, stb-stb.
Arról meg már nem is beszélek, hogy van pár játék, amit kifejezettem magamnak újítottam be (Tomb Raiderek, L.A.Noire, Dragon Age, SW, Forza, stb-stb). Akiknek ezek a játékok nem elég szépek/modernnek, azok szerintem nem értik a játékok szórakoztatásának mivoltát - de ízlésről vitatkozni ugyebár...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Zeki
nagyúr
válasz
szupermacs #55886 üzenetére
Olyan nagyon nagy hely nem kell hozzá. Kinect beállítás az egész.
-
x360elite
őstag
válasz
icemad #55887 üzenetére
A nézőpont a következő. Azt állítottad, hogy új one-t veszel 59-ért. Rendben, ez így van, de... 1db kontrollerrel, játékok, kinect és lemez használati lehetőség nélkül. Vagyis ez az 59K még csak egy all digital ára, amire csak store-ból vásárolhatsz és hosszú távon az összes pénzed, amit belefektetsz, el is veszíted, így a végén drágábbra jön ki, mint bármi más. Próbáld meg majd pár év múlva eladni az all digital konzolt, meglátod mit kapsz érte. Ezzel ellentétben a kérdező pont a játékokra és a kinectre kérdezett rá, hogy jó lenne-e a gyerekeknek. Nos... Igen, jó. Sőt ezerszer jobb, mint a one-os.
Talán a "The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon" játék a legjobb példa erre a szituációra. Aki digitálisan vette meg, azé pontosan 0, azaz nulla forintot ér. Aki pedig lemezen, az most aranyárban el tudja adni (már ha akarja). Nekem van belőle egy bontatlan és két használt. Ha ezeket most eladnám, tudnék venni egy one-t két kontrollerrel úgy, hogy még pénzem is maradna.
Adnék, sőt adtam is 40-et egy xbox 360 E 500Gb + 2db kontroller + 26db játékért. Simán az eddigi legjobb vételem volt.
#qqcqqc:
Ámen.[ Szerkesztve ]
Xbox series - Xbox one - Xbox 360 konzolok, kontrollerek és egyéb tartozékok szakszerű, gyors javítása GARANCIÁVAL!!!
-
válasz
icemad #55883 üzenetére
Írtam, hogy tudnék venni felújítottat 1 kontrollerrel egy év garanciával negyvenért.
Pont az online játékot akarom kizárni, jelenleg mindenféle megbízhatatlan oldalakon játszanak online egy öreg laptopon. Ezt szeretném kontroll alá helyezni.
Így nekem megér negyvenet a nyugalom. Mindenképp lemezes eszközt szeretnék, és jelenleg nem szeretném netre kötni a konzolt. -
l.skywalker
Topikgazda
Meglehet a saját véleményed, de ezt nem ebbe a fórumba kell leírni. Ha bárkit bármiért elítélsz írd le neki privátban, mert ebből itt most végeláthatatlan OFF-olás kezdődik.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
icemad
nagyúr
válasz
l.skywalker #55888 üzenetére
Oké, de 40 ezer forintért te vennél most egy ilyen szettet?
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
icemad #55887 üzenetére
Nálunk van 9 és 7 éves és még sosem multiztak. Nem lételem a One. Én sem multizok, ez az indok nem állja meg a helyét. Ellenben nálunk mindig jót játszanak a Kinect-el mind a 4-en egyszerre. Nem kell 4 kontroller, nem kell felesleges beállítások és jól elvannak.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
icemad
nagyúr
válasz
x360elite #55884 üzenetére
Nézőpont kérdése az egész. Viszont, mivel nem magának veszi, hanem a gyerekeknek, így jobban jár egy one géppel. Hogy miért? 8-9-10 évesek már multiban nyomják a fortniteot meg a minecraftot. Ezt csak egy one gépen lehet megoldani. De legyünk őszinték... Te adnál 40 ezer forintot egy 360 gépért? Ami már az utolsó utániakat rúgja? Én nyugodt szívvel nem ajánlanám egy családapának. Én is az vagyok. Inkább egy használt, de garis one, vagy egy új All digital, és azzal évekig tudnak játszani.
Skywalkernek: ezt gondold át azért. Te adnál most a gyerekeidnek egy 360-at?
[ Szerkesztve ]
-
szupermacs
veterán
válasz
qqcqqc #55882 üzenetére
Én fölöslegesnek tartom a Kinectet, nagy tér kell hozzá ahogy olvastam sok helyen. Inkább az E kiadást ajánlom a 360-asból, hozzá 2 controllert és mivel 500GB-os kiadás van (nekem legalábbis) ezért a lemezeket fel tudod telepíteni rá. Lego játékokat nagyon ajánlom a gyerekeknek, van benne local co-op mód amivel mindketten egyszerre tudnak játszani. Ezeket szokták elég gyakran akciózni Gold előfizetéssel, de használt lemezen is megérnek 3-4000 Ft-ot.
-
-
x360elite
őstag
válasz
qqcqqc #55880 üzenetére
"A Fat, az ha jól értem az első verzió."
Igen, olyat NE vegyél."A slim az újabb. De ebből is sok verziót látok. A 4GB elég olcsó, de használható (itt az aprón is van 20.000 körül egy kontrollerrel)?"
A Slim-ből egyféle van. Ez az "S" (ha nagyon pontos akarok lenni, akkor kétféle: a fényes, illetve a matt fekete). A másik ami jó, az "E" modell, ez utóbbi Energy Safe-t jelent (sokan azt hiszik, hogy ugyanaz mint az "S", de ez elég nagy tévedés. Egyel újabb kiadás, de nincs rajta AV, csak HDMI csatlakozó, valamint kevesebb USB porttal rendelkezik). Amúgy 20-ért nem rossz az ára, de számold bele, hogy ehhez még venned kell majd külön HDD-t, ha szeretnéd, hogy a lemezeid, amiket veszel hozzá 1 hónapnál tovább működjenek (gyerekek gyorsan megoldják a lemezt), ez plusz pénz, rosszabb esetben extra postaköltség, azután ott van még a kinect, ami még plusz költség, meg a másik postai díj, illetve kell még 1db kontroller, hogy lehessen ketten tolni a játékokat, ez sem lesz ingyen. Én azt javaslom, hogy egy helyen szerezd be a teljes csomagot. Jobban jössz ki.
"Írnak mindenféle három betüs rövidítéseket, amikről nem tudom, hogy mit jelent."
Nem tudom, pontosan milyen rövidítések ezek, de tutira a gép valamilyen formájú herélését jelentik, ezért én nem is foglalkoznék vele. Ráadásul drágítja a gépet, viszont több hátránnyal jár, mint előnnyel."A közelünkben van egy kis garázsbolt, ahol 40 körül adnak 250-320-as gépeket egy kontrollerrel, felújítva, 1 év garanciával. Ez megéri?"
Az 1 év gari miatt talán megéri, de 40-ért már teljes konfigot kapni kinect-el, játékkal, 2db kontrollerrel, persze nem 1 év garanciával.[ Szerkesztve ]
Xbox series - Xbox one - Xbox 360 konzolok, kontrollerek és egyéb tartozékok szakszerű, gyors javítása GARANCIÁVAL!!!
-
válasz
x360elite #55879 üzenetére
Köszi a gyors választ. Mondjuk van még néhány kérdésem, nem minden tiszta.
A Fat, az ha jól értem az első verzió.
A slim az újabb. De ebből is sok verziót látok. A 4GB elég olcsó, de használható (itt az aprón is van 20.000 körül egy kontrollerrel)?
Írnak mindenféle három betüs rövidítéseket, amikről nem tudom, hogy mit jelent.
A közelünkben van egy kis garázsbolt, ahol 40 körül adnak 250-320-as gépeket egy kontrollerrel, felújítva, 1 év garanciával. Ez megéri?[ Szerkesztve ]
-
x360elite
őstag
válasz
qqcqqc #55878 üzenetére
A 40K keretből kijön egy gép+2db kontroller+kinect+pár játék, szóval nyugodtan gondolkodhatsz 360-ban. "S" , vagy "E" gépet érdemes venni, azelőttieket ne is nézd.
Rengeteg olyan játék van rá, ami leköti a gyerekeket, a helyedben beszélnék egy itteni kereskedővel, "pedozs" kollégát bátran merem ajánlani, a kontroller használható PC-vel, de kell hozzá egy "PC receiver"
-
Vennék valami elfogadható, használt konzolt 5 és 8 éves gyermekeimenek.
Mivel max 40 a keret, így a használt piac szerintem az elfogadható alternatíva.
Nézegettem WII-t de nem nagyon van és az is drága.
Érdemes Xbox 360-ba gondolkodni?
A sok kiépítés egy kicsit megzavar.
Miután semmilyen konzolos tapasztalatom nincs, és soha nem volt ilyenem segítséget kérnék.
Vannak olyan játékok a 360-ra, ami ennek a korosztolynak megfelelő?
Érdemes kinnentc-et venni?
A kontroller használható pc-vel? (akkor én is használnám néha)
Előre is köszönöm a segítséget. -
dogi01
aktív tag
Sziasztok! Került hozzám egy 360 Elite. Bekapcsol zölden világít de semmi kép nincs. Dvd tálcát kiadja, csatlakozás gombot nyomva forognak a ledek. Valami ötlet hogy hogyan induljak el?
-
x360elite
őstag
válasz
l.skywalker #55873 üzenetére
Oké.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
x360elite #55872 üzenetére
Nem váltja vissza, csak arányosan hosszabbítja GPU-ként.
Tehát ha van 2 hónap GPU-d és veszel rá 1 havi Gold-ot akkor
asszem20 nappal hosszabbítja a GPU-t[ Szerkesztve ]
-
x360elite
őstag
válasz
Geresics #55871 üzenetére
Egy megoldás jut eszembe, más most szerintem nincs.
Veszel 1 havi gold-ot 2500-ért, erre ráaktiválsz 1 havi game pass ultimate-t 300-ért és így lesz 2 havi game pass ultimate-d (ami így magában foglalja a gold-ot) 1400/hó áron. Arra figyelj, hogy amíg ez nem jár le, addig ne aktiválj be újabb gold-ot, mert az egész fennmaradó időszakot visszaváltja a rendszer sima gold-ra, ráadásul arányos időveszteséggel.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz
l.skywalker #55869 üzenetére
Csak a 2-nél írja az offline 2 játékost. Csak annál van ilyen opció, vagy a többinél csak nem írták ki?
Szerk.: a leírás tartalmazza:
1. "Choose to go it alone or buddy up with a friend offline or online..."
3. "online or local two-player co-operative battle modes"Akkor már csak 1 kérdés maradt az eredeti kommentemből:
Gold Gombokért akció nincs most valahol?
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
x360elite
őstag
válasz
l.skywalker #55869 üzenetére
-
x360elite
őstag
válasz
l.skywalker #55867 üzenetére
Mindegyik nagyon jó játék... Ha nem lenne meg kétszer is lemezen az Alien Breed Trilogy, akkor tutira behúznám. Javaslom mindenkinek, próbálja ki, ennyiért ajándék
.
Viszont az oldal, amit linkeltél, az amcsi marketre irányít, nem tudom, hogy miért.... Lehet nálam van valami gáz.
-
l.skywalker
Topikgazda
-
Abus2
tag
válasz
l.skywalker #55865 üzenetére
A kiegészítők is ingyenesek mindkettőhöz. Letöltés indul.
Sörhassal nem lehet születni. Azért meg kell dolgozni!
-
l.skywalker
Topikgazda
Az internet szerint megint, szerintem még mindig ingyenesek:
• Crackdown
• Crackdown 2Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
MasterMark
titán
válasz
kalapacsolok #55860 üzenetére
Pontosan milyen gépről van szó?
Ez lehet akár rossz HDMI kábelen át, a HANA chip problémáig bármi.
Switch Tax
-
kalapacsolok
senior tag
Korábban az elitekonzolnál szervizelték az xboxomat, és talán még garis is lenne, de nem találok róluk már semmit. Megszűnt vagy nevet változtattak, beolvadtak vhova?
-
l.skywalker
Topikgazda
3 nap ingyenes Prémium kód World of Tanks-hoz konzolokra igényelhető 4 kattintás után:
-
x360elite
őstag
válasz
kalapacsolok #55860 üzenetére
Az a legnagyobb baj, hogy akár még 10-12 problémát is felsorolhattam volna és az összes közül mindössze kettő javítható otthoni körülmények közt, főleg ha még nincs tapasztalatod a 360 javításában.
-
Sziasztok!
Egyik haveromnak kellene egy pendrive Xbox 360-hoz.
Ha jól olvastam vissza, akkor méretkorlát nem nagyon van már, mehet gyakorlatilag bármekkora?
Ill. milyen formátum kell? Vagy az Xbox leformázza magának majd?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
x360elite
őstag
válasz
kalapacsolok #55856 üzenetére
Az igazi kérdés, mit értesz az alatt, hogy "Ugyanúgy világít a bekapcsoló gomb körül"?
Ha simán csak a bekapcsoló gomb világít és nincs kép, valamint a képernyő nem is villan, akkor már addig sem jut el a gép, hogy a processzort megmozdítsa, ha mind a négy ívelt kontroller visszajelző led világít, akkor nagy eséllyel szoftveres a gond, ha mindegyik led VILLOG, abban az esetben a bekapcsoló paneltől egészen a memóriáig bármi lehet, ha csak egy led világít a kontroller visszajelzők közül, akkor egyszerűen nem jut el a video chip-ből a HDMI, vagy AV kimenetig a jel, esetleg maga a HDMI aljzat pukkant el, talán hihetetlen mázlid van és a kábeled hibás.
Azért írtam le ennyire részletesen, hogy lásd, egyszerűbb szervizbe vinned, mint otthon bűvészkedni vele (kivétel persze a kábel csere). Ha budapesti vagy, javaslom a Konzolvilágot, mint szervizt.
[ Szerkesztve ]
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy xbox 360-om, tavaly volt tisztítva, szervizben minden. Az utóbbi időben azt csinálja, hogy bekapcsolom, és nincs kimeneti jel, tök sötét képernyő. Ugyanúgy világít a bekapcsoló gomb körül. Korábban volt ilyen néhányszor, volt, hogy napokig, aztán hetekig jó volt. Most megint rossz. Kábelek jók, próbáltam kihúzni, ki-be kapcsolni ezerszer, semmi, kimenetkor teljesen fekete képet mutat. Mi lehet a gond?
-
Debilon
addikt
válasz
l.skywalker #55852 üzenetére
igen, egy ideje már sejtem, hogy elrontottam
majd jobban figyelek ezutánköszi mindenkinek
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
icemad
nagyúr
válasz
MasterMark #55853 üzenetére
Nekem még az email címem is @msn.com
-
MasterMark
titán
válasz
l.skywalker #55852 üzenetére
Dettó, még talán a games for windows live-ra regisztráltam előszőr, és azóta használom WIndows Phone-tól elkezdve az xbox-on át mindenen ugyanazt.
Switch Tax
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
Debilon #55851 üzenetére
Nem termék függő a Microsoft fiók megléte. Nekem van már eszem tudja mióta, pedig se Xbox-om nem volt se Win10-em. Most van mindkettő és ugyanazzal a fiókkal használom, amivel négyszáz éve először regisztráltam a Microsoft oldalán.
-
Debilon
addikt
válasz
MasterMark #55850 üzenetére
mivel boxra külön adtam meg anno a felhasznál/pass-t így igen, nálam külön van.. abban sem vagyok biztos, hogy W10-et használtam amikor a boxot vettem, mindegy
-
Debilon
addikt
válasz
MasterMark #55848 üzenetére
ok, köszi... úgyis elcs*sztem.. MS baromság, W10 loginom MS fiók nem ugyanaz mint az X360 profil, és szépen a W10 loginra lett a próbahónap aktiválva
mondjuk a PC-s gamepass megy, amit szerettem volna
-
MasterMark
titán
válasz
Debilon #55846 üzenetére
Előbb kell éveset megvenni, majd a 300 forintossal átváltani. Akkor a teljeset átváltja. Ha így aktiválod be, akkor átváltja sokkal kevesebbre.
Várd meg amíg lejár, válts be egy 1 éves Gold-ot, majd aktiválj rá 1 hónap Game Pass Ultimate-et a Store-ból. Így lesz 13 hónap Game Pass Ultimate-ed.
Switch Tax
-
Debilon
addikt
válasz
MasterMark #55845 üzenetére
igen, az ultimate-ra gondolok a PC miatt
akkor ha jól értem, ha megvan az ultimate próba hónap, akkor mindegy, hogy melyik éveset veszem hozzá?
-
Debilon
addikt
üdv!
volt gold-om 360ra, azt tavaly bővítettem Game pass-ra, de lejárt pár napja
most ha szeretném, akkor gold-ot, vagy game pass-t kell vennem?
-
ManDav89
friss újonc
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok
Szeretnék érdeklődni, hogy van-e itt olyan ember aki 360-on GTA5-özik, esetleg Online?
Sajnos nekem nincs az ismeretségi körömben olyan személy, akinek ilyen konzolja lenne. Úgyhogy egy szónak is száz a vége, olyan embereket keresek, akik online-oznak. Remélem találok itt párat, mert egyedül nem valami frankó.
Megértéseteket köszönöm. -
l.skywalker
Topikgazda
-
MasterMark
titán
Azért van turbina hangja, mert hiába fújja a venti a bordát mint az állat, a borda nem veszi át a hőt a procitól és a gputól, mivel már kiszáradt a paszta ami már inkább szigetel mint az eredeti szerepét betölti és hővezető réteg lenne.
Ettől a gép azt hiszi, hogy nincs elég hűtése, és maximális fordulatra kapcsolja a ventiket.
A hiba oka nem a venti, hanem az, hogy nem bírja hűteni azt amit kéne.
Újra kell pasztázni, aztán el lehet dönteni, hogy rossz-e a venti. Lassabb fordulatra fog állni, és akkor már hallani fogod, ha csapágyas esetleg. Ha ez van, akkor én sem raknék bele használt másikat, mert ugyanolyan lesz.
Mehet bele egy jó Noctua venti, ami méretben passzol.De előszőr mindenképp kezd az újrapasztázással, minőségi pasztával, jól megcsinálva, mert ez az eredendő probléma.
A ventik maxon forgása (és emiatti nagy hang) csak tünet, nem pedig a probléma.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
4C
csendes tag
Első körben meggyőztetek arról, hogy ne babráljam túlzottan a masinát, amit valójában nem is szeretnék megtenni.
A gyári ventivel az a bajom, hogy ha azt kicserélem benne egy másik gyárira, azzal valószínűleg nem sokkal vagyok előrébb. Mivel ez egy régi gép, és a hozzá tartozó gyári alkatrészek is régi konstrukciók, így kb ugyanolyan "szélvihar" kerekedik az üzemeltetés során.
Valójában asszem tényleg csak "szélzaja" van a ventiknek, de szerintem az indokolatlanul erős. Ha jól olvastam 2009-ig gyártották ezt a szériát, szóval esélyes, hogy ki van már kopva, ezért gondoltam arra, hogy beteszek valami modernebb propellereket, amelyeknek megfelelő a légszállításuk, emellett csendesebbek, és nem egy felszálló gép turbináját kell hallgatnom.
Na de mindegy. Akkor első körben csinálni fogok egy újrapasztázást. Aztán majd meglátom, (hallom) hogy mi az eredménye.
Köszönöm a segítséget.
-
MasterMark
titán
Pasztázni kellene csak, az szinte biztosan megoldja. Azért pörgeti a ventiket mint a hülye, mert nem tudja hűteni a procit meg a gpu-t. Ha újrapasztázod, akkor mivel már lesz hűtés rendes, ezért vissza fogja venni a ventik fordulatát is.
Cserélgetheted a ventit, de ha nincs rendes hővezetés a bordára, akkor azokat is maxon fogja pörgetni.
Ha a ventiknek csak szélzaja van, és a csapágy hangját nem hallani, akkor szerintem azoknak nincs baja.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
x360elite
őstag
Ha biztos vagy benne, hogy a hűtő a gond, akkor cseréld le, de mindenképp gyári ventilátort tegyél bele, illetve a hőelvezető paszta cseréje alapból nem árt egy régi 360-nak, pláne egy olyan gépnek, amit rossz állapotban szereztél.
Semmi másra nincs szükség.
-
4C
csendes tag
válasz
x360elite #55834 üzenetére
Igen, a gyári hűtő baromi hangos.
Amikor megvettem, akkor az olvasó sem működött benne, úgyhogy ezt biztosan tudom.
Amikor az olvasó is beindul, akkor az már vadászgép + légkalapács.(Kerreg-kattog)
A játékot természetesen azonnal feltelepítettem a HDD-re, szóval amikor az olvasó megáll, olyan mintha jó lenne, de a ventik bitang hangosak még így is. Ez akkor tűnik fel leginkább, amikor kikakapcsolom a készüléket, mert addig tudom ellensúlyozni azzal, hogy hangosra veszem a TV-t.
Az alapos tisztítás és portalanítás megvolt, miközben a DVD-t pofoztam helyre. Újrapasztázást nem csináltam.
Viszont propellereket mindenképpen cserélni akarok benne, csak nem tudom milyenre. Illetve azt tudom, hogy halkra, de fontos lenne, hogy milyen minimális légszállítás szükséges, meg ilyesmi.
Semmiképp nem szeretném ha a gép kárt szenvedne, ugyanakkor szerintem a gyári hűtés már nem valószínű, hogy hozza a gyári értékeket.
Szóval szerintem az cserére szorul, plusz minden bevált ötletre vevő vagyok, ami növeli a hatékonyságot, illetve csendesíti a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
x360elite
őstag
Biztosan a hűtő adja ki azt az erős hangot? Azért kérdem, mert ha lemezes játékkal játszol és a lemez tartalma nincs felmásolva a HDD-re, akkor a meghajtónak durva hangja tud lenni, amit könnyű összekeverni egy zajos hűtő hangjával (pont olyan az olvasó hangja, mikor ezerrel megy, mint amilyennek leírtad, mint egy felszálló vadászgép)
Ha viszont biztos vagy benne, hogy a hűtő a gond, abban az esetben elegendő a pasztázás + ventilátor csere, illetve egy alapos portalanítás, ugyanis más - otthoni eszközökkel - orvosolható gondja nem lehet. Egyáltalán nem kell túlgondolni és feleslegesen pénzt költeni.
-
4C
csendes tag
Tudom, hogy nem barkács-technikai a topik, de remélem nem baj, ha picit off.
Kezdő XboX-os vagyok, alig egy hónapja vettem egy elég lepukkant gépet, amit szinte ujjávarázsoltam azóta.
De egy dologgal nem tudok megbarátkozni... A felszálló vadászgéppel a TV mellett. Repülős játékokhoz lehet hogy jó háttérzaj, de olyanom nincs, meg nem is szeretnék.
Szóval, zajcsökkentés avagy hűtés modolásban tud valaki segíteni?
Keresgéltem, és [ezt találtam].
Ez kiindulási pontnak nem rossz, de ez ugye már 10 éves, remélem azóta továbbgondolták az emberek ezt a problémát.
-
x360elite
őstag
válasz
icemad #55826 üzenetére
Nekem meg lemezen
#szupermacs
DLC-kkel együtt is megjelent anno lemezen, nyilván a használt lemezeknél (már csak úgy kapható) nem életszerű arra számítani - még ha olyan változatot is talál meg a vásárló - , hogy élő kódot kap hozzá.[ Szerkesztve ]
-
x360elite
őstag
válasz
icemad #55822 üzenetére
Értem. Google-el kell keresni, nem a market-en. Értelemszerűen megjeleníti a valós találatokat. Sajnos nem könnyű beszerezni már az ultimate alliance és 2 játékokat, de lehet találni, viszont az áruk eléggé borsos, ráadásul a játék menüje egy hatalmas katyvasz, szóval az sem árt ha a használt lemez (mert újat kizárt, hogy találsz) mellé van manual is.
-
Amadako
tag
Sziasztok
Kicsit off topic a téma, de nem teljesen.
A Corvinus gazdaságinformatika szakon írom a diplomamunkámat és azt vizsgálom, hogy a oktató célú videojátékok, hogyan tudnának segíteni a hagyományos oktatás megreformálásában..
Ha tudnátok egy kitöltéssel segíteni munkámat, akkor azt nagyon szépen megköszönném.
1 percnél nem hosszabb a kérdőív.Előre is köszönöm, ha maradhat
További szép napot -
-
x360elite
őstag
A Marvel Ultimate Alliance, Marvel Ultimate Alliance 2, vagy Young Justice pont ilyen jellegű játékok, ugyanazon képernyőn akár 4 játékos, együtt kell mozogni, harcolni, miegymás.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
A karantén ideje alatt picit leporoltuk a régóta nem használt boxot, de mivel alig van pár játék, még kellene párat beszerezni, mert a gyerekeket (elsősorban a 9 éves fiamat) nem nagyon kötik le a meglévők.
Anno öcsémnél játszottunk a Knack nevű akciójátékkal PS4-en, leginkább valami hasonló akciójáték lenne jó (lego játékokat nem nagyon szeretik).
Köszönöm előre is az ajánlásokat!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
l.skywalker
Topikgazda
-
ACE-
addikt
Az Xbox 360 SmartGlass-nak kéne működnie vagy ez a szolgáltatás már nem működik?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
fuwiradis
aktív tag
A masodik valtozatban,ha jol ertem, akkor az xbox AV out-bol csak az audiot hasznalnam RCA-jack-en keresztul?
Az erosito+dac + fejes: valtozatra: van esetleg valami elfogadhato tipus? Nem hasznaltam meg ilyet, vajtfulu nem vagyok, ezert ugy gondolom, hogy talan nem maga a fejes, hanem a dac+erosito resz lehetne a fontosabb. Ez utobbira, van esetleg tipped, ami nem kerul a fel vesembe? De persze magara a headset-re is szivesen veszek javaslatot
Koszi megint
-
MasterMark
titán
válasz
fuwiradis #55812 üzenetére
Fejhallgatós dac kéne. Amit te írsz annak nincs értelme. Ha már kell dac akkor fejes erősítős legyen.
A másik olcsó megoldás az amit te írtál, de dac nélkül, az xbox analóg kimenetét használva. Arra teszel rca-jack-et és kész.
Ezzel amúgy az a baj, hogy nem biztos hogy elég hangos lesz, mivel a vonalszintű jelről menne a fejes. (Csak komolyabb fejeseknél probléma.)Switch Tax
-
fuwiradis
aktív tag
sziasztok!
segitsegre lenne szuksegem.
van egy x360-om (asszem slim) es a kialakult helyzetben szeretnem neha napjan ujbol elovenni (utoljara mar nem is tudom mikor nyultam hozza).
monitorral gondolnam hasznalni hdmi-n keresztul, hogy legyen kep.
hangot viszont valahogy mas uton kellene csiholni.az egyik, amelyikre gondoltam egy dac (spdif xboxbol bele a dacba, ki meg jon analog), de ezek kimenete tobbnyire sztereo rca es fejhallgatora akarnam kotni szomszedok miatt is, ugyhogy kellene egy rca-jack atalakito es jack fules. jelenleg ezt talaltam ki, de jack fulesem nincs (csak usb-s)...
mukodik ez igy egyaltalan elfogadhato minosegben (nem vagyok vajtfulu, sot!) ?
vagy van valami egyszerubb megoldas, pl. headset amire az spdif outot a boxbol kozvetlenul ra tudom kotni es nem dragabb mint dac+rca->jack+jack headset ara? szempont lenne az is, hogy ha mar emiatt ugyis mindenkeppen kell vennem valami headset-et, akkor lehetoleg minel tobb (mondjuk osszes: ps-tol xbox-ig, pc-ig) platformmal kompatibilis legyen, mar csak a jovore is gondolva.koszi szepen a segitseget elore is, minden tapasztalat, velemeny erdekel!
-
l.skywalker
Topikgazda
-
MasterMark
titán
Egy kis logikus gondolkozás, és rögtön érteni.
Mivel itt nincs kódozás amivel regisztrálnád a játékot magadhoz, az egyetlen eszköz arra hogy igazold, hogy valóban megvan a játék az maga a DVD.
Máskülönben egyvalaki megvenné a játékot a faluban, körbeadja, és mindenki azzal az egy játékkal játszana.
Ha feltelepítetted, akkor a DVD-ről csak egy eredetiségellenőrzést csinál, majd leállítja a meghajtóban a lemezt. De nem veheted ki, a fent említettek miatt. Viszont közben már nem használja.
-
Úgy lehet kikerülni, hogy ne kelljen lemez, hogy digitális verziót vásárolsz ami a profilodhoz kötődik.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
ACE-
addikt
Azt nem lehet sehogy sem kikerülni, hogy az adott játék elindításához mindig be kelljen rakni az eredeti DVD-t?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
pár napra kaptunk XBOX 360 S-t. Létezik rá olyan játék, mint PS4re a Knowledge is Power?Tigris, tigris, csóvafény...
-
x360elite
őstag
-
ACE-
addikt
válasz
MasterMark #55802 üzenetére
Chat-eltem velük, megvetettek velem 1200 Ft kreditet a fiókomra, és plusz egy bankkártyát is csatoltam... semmire nem mentek...
-
ACE-
addikt
Na hát nem tudom mi a franc van, a fiamnak is csináltam egy Microsoft acc-ot, azzal meg megy minden, demo letöltés, és vásárolni is tudnék... szóval most már tényleg nem tudom mi van...
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Apple notebookok
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest