Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
-
PROHARDVER!
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
válasz
Guargumi
üzenetére
Egy kis dilemmában vagyok most:két fejes között kellene dönteni
Igazából hit nem kell, arp nem lenne de lenne crit meg 28 lenne az exp-emtehát felette lennék kicsit vele a cap-nek. Mégis, rawr szerint amit most hordok azzal lenne jobb a dps-em. -
-conrad-
addikt
válasz
Guargumi
üzenetére
tisztában vagyok vele, de ez a karakter alt volt,(most rerolloltam) ez volt az első raidem vele és így is a mainek elé sikerült beütnöm magam.

exp. cap persze nincs meg, azaz megvan de akkor másik fejest kellene felvennem így meg nagyobb upgrade (rawr-ban mindig megnézem mivel járnék jobban)
Nem lesz gond az icc25, mert sindragosa-ig levertünk eddig mindent, a probléma inkább, hogy nem esik (mikor másik karakterrel voltam raiden akkor kiesett 2 dagger is amit elvendoroztak mert nem kellett senkinek ...) -
-
Wolverine
félisten
-
Viktor77
titán
válasz
-conrad-
üzenetére
Raid indulás elött kilogolsz (hogy teljesen üres legyen a log). Visszalogolsz, majd /combatlog. Innentől egy txt fájlba ki fog írni mindent, amíg újra be nem írod a parancsot. Ezt a txt fájlt töltöd fel a linken megadott oldalak egyikére (mostanában jellemzően a worldoflogs-ra). Persze elötte regisztrálsz, meg egyebek.
-
-conrad-
addikt
Leírná pontosan valaki, hogy hogyan kell raidlogot készíteni és felrakni webes felületre?
ty. -
-
Cathfaern
nagyúr
Lehet végülis Blizztől rendelni Authenticatort jelenleg? Úgy rémlett, hogy igen, de magyar címre azt dobja, hogy ide nem küldik (hiába van benne a listában).
Ha nem lehet, akkor honnan lehetne Mo-n beszerezni? -
robyroby
tag
lehet h most 3-4óra LKig ICC, de nem mindig volt 15%buff + LK-t mikor először ölted az senemvolt 2perc

-
Wolverine
félisten
Azt is említette GC korábban, hogy természetesen meg lehet próbálni korábban is az AoE-t... csak ne csodálkozzon senki, ha a) a healernek elfogy a manája és wipe; b) a tankot ledarálja a trash és wipe; c) a dps aggrót húz és wipe
(kivéve a direkt ilyenre tervezett dolgokat, lásd még Onyxia whelpjei)szerk: #31576: felhívnám a figyelmed, hogy nem lesz nehézségbeli különbség a 10 és a 25 fős raidek között. Hiába ölsz meg majd egy Cataclysm-bosst 25-fős verzióban, attól simán wipe-olhatsz a 10 fősön is

-
sasa311
veterán
-
Dezsőbá
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Látni az adott tartalmat és ugynazt a geart megszerezni különböző nehézségi szinten az nem ugyanaz.
A mese részhez visszatérve, azért 25 kalandozó (hős) jobban elképzelhető, hogy lenyom egy gorét, legalábbi szerintem.Miért lenne több idő 25 fősben raidelni ill. 10 fősben?
Szerintem a raidelés sem sok idő, főleg azért mert ugye van raid lock, Icc25 4 óra alatt elérhető a 11/12, s ez heti egyszer 4 óra. -
Cathfaern
nagyúr
Szerinted hogy lehetne teljesíteni normál 5 fős / groupos quest reward kékekből egy HC instát, ha úgy terveznék, hogy T12-ben is komoly kihívást és folyamatos CC-t, focus dmg-et igényelne? BC-ben is, ha full T6-ban bementél egy HC instába, akkor csukott szemmel fél kézzel letoltad, csak akkor senki nem ment be. Ugyanez igaz a raid instákra is.
-
Rizzo
aktív tag
válasz
decibel
üzenetére
A Cataclysmben is AoE-kkel fogunk átrohanni a heroicokon? GC szerint mihelyt meglesz a kellően erős gearünk, igen; de addig sem heroic, sem raidszinten nem lesz ez jó megoldás. Ez nagyjából azt jelenti, hogy T11-ben már a heroicok nem lesznek nehezek, és full T12-ben a T11-es raid is mehet az összehúz-AoE módszerrel.
Forrás: [link]
Úgyfest azért marad a tendencia, tehát csak eleinte lesz szükséges a cc, felgearelve már mehet az aoe.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Dezsőbá
üzenetére
Itt az a lényeg, hogy persze Blizz csinálta ilyenre, de ő is belátta, hogy ez így nem jó, szóval jelenleg kár azon sírni, hogy miért csak aoe van.
10 vs. 25: Azért van így a rendszer, mert nagyon sokan nem érnek rá annyit játszani, hogy 25 fős raidelést vállalni tudják. Ezért lett kitalálva a 10 fős raidelés, ahova könnyebb összehozni egy csapatot és mégis látod az adott contentet. Amúgy lore szempontból szerintem pl. egy LK leölése pont ugyanolyan hülyén hangzik 25, mint 10 emberrel

-
Dezsőbá
csendes tag
-
robyroby
tag
szegény blizz nem fog éhen halni (talán) ha páran abba is hagyják
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
10M*3k/hó

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
CactuS
üzenetére
És talán épp így sikerül elejét venni annak, hogy a top guildek végigrohanjanak a contenten
(felteszem a heti szerezhető emblem maximalizálásnak is részben ez az oka) Mert lássuk be, Putri és LK HC-t leszámítva kb. ez történt most is. Ehhez már csak annyi kéne pluszba, hogy a HC módok ne, vagy más tempóba kapják meg a raidwide buffot. -
válasz
sasa311
üzenetére
"Az, hogy ua. a gear jön majd 10-esből tökmind1, mert a HC guildnak úgyse kellett eddig se 10-es loot."
Hát azért ez így egy elég nagy badarság. Talán a Paragon írta le nemrég, hogy heti 6-8 runt mentek 10esben keverve altokkal, hogy a megfelelő lootokat össze tudják szedni onnan.
-
-
sasa311
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Első raidnapon elindultok raid1-be 25-en. Második raidnapon csak 20 ember jön össze. Ekkor 10 ember folytatja raid1-et, 10 átmegy raid2-be, és elkezdi azt.
Nem.
Mert ha raid1 elindul első nap, akkor mind a 25 ember raid1 IDjét kapja meg!
Innetől kezdve pedig nem lehet raid2-őt csinálni....Ez a gondom és ezt kell megoldania a blizzardnak, különben kényszerhelyzet lesz, hogy vagy csak 10-es vagy csak 25-ös....
-
whitezo88
nagyúr
ezekkel a "reformokkal" az a büdös helyzet, hogy nem lehet 10 millió embernek megfelelni, olyan ez mint a pártoknál, csak itt választhatsz hogy játszol-e vagy sem.
ha 7Mnak tetszik és 3Mnak nem akkor a 3M így járt, lehet felkeresni a sóhivatalt.
nekem se tetszik sok minden, de tudunk mást tenni? maximum whine-olni wow fórumra
és azt mindig is tudtuk hogy a játékosok legnagyobb része casual. -
efge
aktív tag
amiért esetleg mondhatták, hogy kell a gamecard:
amikor regisztrálod a wowot, akkor kérni fogja, hogy adj meg fizetési módot: bankkártya, vagy gamecard. Ez persze csak akkor lesz érvényes, amikor elfogyasztod a 30napot, de már regisztrációnál ki kell tölteni. ezt úgy szokták megoldani, hogy bankkártyát választanak, beirnak egy bankkártya számot (nem lehet total kamu, mert van vmi ellenőrzés a számra), majd véglegesítik az accountot.
És egyből egy mozdulattal change subscription, kitörlik a bankkártya adatokat. igy biztosan nem terhelik emg azt a kártyát.amikor meg majd letelik a 30 nap, akkor ráérsz gamecardot szerezni (ne a galaxistól, itt a próhardver aprón sokan árulnak olcsóbban!) és begépelni a kódot a weboldalon.
ha van még kérdésed irj nyugodtan, jó játékot!
-
Wolverine
félisten
válasz
sasa311
üzenetére
Ez nekem sem világos, és szerintem a béta előtt nem is feltétlenül tudjuk meg - és még ott is változtathatnak.
Cathfaern, a jelek szerint így lesz - anno T4, T5 és T6 szinten is több raid volt, sőt még T7-ben is (noha ebből kettő egy-egy bossból állt csak). A blue postok alapján ezt vissza fogják hozni.
-
PetX
aktív tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Az jó! CD gal..-ban néztem, de ott pont az ellenkezőjét írták, h nem lehet csak GC -dal használni, bár ez kicsit hülyén nézne ki, anyu megveszi a gyereknek a játéot, h ez mennyire fog neki tetszeni aztán kiderül h a kártya nélkül nem is lehet játszani :S
No, de neked legyen igazad, (1500 huf most akciósan amúgy, annyit meg megér gondoltam)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
sasa311
üzenetére
Bár igazad van, de:
Szerintem egy olyan guildnek, ahol rendszeres probléma a 25 ember kiállítása, inkább csak jobb lesz a rendszer, mert tud csinálni 2 10-es raidet, ahol értelmes kihívás és loot várja az embereket. Ha meg később sikerül recruitolni, akkor mehet a 25-ös raid, de közben mégse mennek el az emberek, és nem marad le a guild.
Amennyiben 1-1 kivételes esetben nem jön össze a 25 ember, akkor bár kicsit tényleg hátrányban vannak, de néhány alkalommal kibírható ez (akár a raid elmaradás, akár hogy csak az emberek egy része tud raidelni). De amennyiben egy contenten belül több egyenértékű raid lesz, akkor még ez is megoldható. Lesz pl. raid1 és raid2 nevű raidek. Első raidnapon elindultok raid1-be 25-en. Második raidnapon csak 20 ember jön össze. Ekkor 10 ember folytatja raid1-et, 10 átmegy raid2-be, és elkezdi azt. Harmadik raidnapra összejön megint 25 ember, ekkor lehet folytatni raid1-et, ha még nem fejezték be, vagy folytatni raid2-t 25-en, ha raid1 már ki van pucolva. Igen tudom, ICC HC 1 óra 40 perc alatt kipucolható, és akkor második raid napra már csak 1 raid marad, de lássuk be, nem ez az általános, illetve amelyik guild képes erre, annak nem lesz probléma 20-23 emberrel leütni az adott raidet.Ahol pedig mindig összejön a 25 ember, illetve sose jön össze, ott semmi változás nem lesz.
PetX:
A trial kliens teljesen alap wownak felel meg, szóval amihez ott hozzáférsz, ahhoz hozzáférsz az alap wowwal is. Amúgy az új fajokat, kasztokat, területeket, szakmákat leszámítva minden frissítést megkap az alap wow is. -
PetX
aktív tag
válasz
sasa311
üzenetére
Köszönöm szépen!
Erre voltam kiváncsi
Egy ehhez kapcsolódó kérdés még, az update-ek a wow-ra is vonatkoznak vagy csak a kiegészítőre, mert a triálban találkoztam egy elég hasznos cuccal, h random be lehet lépni instákba, maga a quest log is teljesen más mint régen mikor kipróbáltam.
-
sasa311
veterán
Ha a sima wow-ot veszed és telepíted akkor lvl 60-ig tudsz játszani ugyan úgy, mint bárki más, de nem léphetsz át az újterületekre (outlands, northrend), nem indíthatsz kiegészítős karaktert (vagyis bloodelfet és draneii-t a BC nélkül és deathknightot a LK nélkül) és nem lépheted át a lvl 60-at.
Ha lvl 60-on hozzáadod a BC-t akkor ugyan ez lvl 70-ig és már csak az LK-s dolgok nem elérhetőek. -
PetX
aktív tag
Hi!
Kis segítséget kérnék:
Kedvet kaptam a játékhoz, a fizetős részét értem, meg nagyjából képben vagyok, de:
- Ahhoz hogy wow-al játszak muszáj vagyok megvenni mind a 3 részt? (wow+bc+wotlk)
vagy megveszem a wow-ot + game card és ha bejön elérem a lvl60-at akkor megveszem a kiegeket?
Segítsetek ebben kicsit, szóval mi kell ahhoz, hogy tudjak játszani.
10napos próbát streamingelve kipróbltam, olvastam blizz/support ban h átvenni trial acc-os karit is, de ez most annyira nem lényeges.Köszi előre is!
-
sasa311
veterán
Ezt meg így nem tudom elképzelni, hogy hogyan fogják megoldani....
Tegyük fel resetkor elindul egy 25-ös raid. Megölnek a 10/5 bosst.
Másnap nem jön össze csak 20 ember.
Akkor elindul egy tizes raid a 6. bosstól és a maradék 10 mehet malmozni? Vagy elinduhat 2 10-es raid és mikor az egyik csapat (ugye ugyan arról a raid IDről beszélünk!) megöli a 6. bosst a másiknak eltűnik?
Ezt így biztos nem fogja megcsinálni a blizzard.
-
sasa311
veterán
válasz
Wolverine
üzenetére
Ez ennél sokkal de sokkal egyszerűbb:
Lassítani kell a progressguildokat, mert túl gyorsan haladnak.
A bossfightok túl erőssé tétele nem lehetséges, mert rinyál a kazsuál PUGjóska, hogy ő is fizet mé'nem ölheti, meg amúgy is, a HCLK is tökéletes végrehajtás igényel és azt is agyonverték ~ 50 próba alatt.
Úgyhogy az egyetlen megoldás, hogy a gear a haladás limitje. Így fele annyi emblem jön majd hetente.
Az, hogy ua. a gear jön majd 10-esből tökmind1, mert a HC guildnak úgyse kellett eddig se 10-es loot.Ebben szvsz az a gond, hogy a blizzard most kényszeríti a népet arra, hogy beálljanak vagy 10-es vagy 25 guild szerkezetre. Mert egy 25-ös guild mostantól nem fog tudni 10-est tolni, mivel aki a 10-esbe lementeti magát más ID-t kap, mint a guild többi része, aki 25-ösbe indult el, aztán ha másnap pár ember nem jelenik meg akkor nincs kiből behívni, ha mentettek...
-
Wolverine
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Lesz egy raid lockout, ahonnan egyféle geart lehet szerezni normál módban és még egyet heroicban, de hetente csak az egyiket lehet csinálni bossonként. Nem kell külön sakkozni azzal, hogy 10/25 fős önálló loottábla legyen... Ja, és nincs az, hogy azért zúgolódnak a raiderek, mert ugyanazt a contentet kell végigtolni hetente kétszer, egyszer 10 fősben, egyszer meg 25 fősben.
-
Wolverine
félisten
-
-conrad-
addikt
Ventrilo vs. win7 problémára valami megoldás? A ventrilofix nem nyerő.
-
deter
aktív tag
Köszönöm a válaszokat
. Más játékkal semmi gond. Illetve természetesen magam is elsőre a hdd-re gyanakodtam ezért át tettem egy másik merevlemezre ami biztos, hogy hibátlan. A gép teljesen stabil. Viszont tény, hogy 32bites Win7-en van 4GB RAM és 2GB VRAM. Van esetleg olyan kapcsoló, amivel maximálisan megcímezhető VRAM limitálható? -
Wolverine
félisten
A #132 a legáltalánosabb hibakód, és a legtöbbször hardverhibára utal. Nálad a VGA RAM-ra tippelnék első körben, vagy a winchesterre... Teszteld a winchestered és a RAM-jaid, illetve ellenőrizd a hűtést, mert az elégtelen hűtés is könnyen vezethet ilyen hiba megjelenéséhez.
-
decibel
aktív tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Hű. Én 71-en már nem emlékszem milyen dps-t toltam, de tekintetbe véve, hogy a hc-zás elején olyan 2-2,5k dps között ingadoztam bossokon a papommal biztos, hogy meg sem közelítettem ezt a szintet. 205 körüli ilvl-el anno 3,2k-t nyomkodtam 10-es raideken kb.

Viszont dk tankkal néha összejött 1,2-1,5k is

-
Viktor77
titán
A 132-es hiba általános hibakód. Utalhat hardver, de szoftverhibára is. Több dolgot tehetsz. Hiába is írsz bárkinek, nem fognak tudni segíteni.
1. Minden hardvered alapos vizsgálata. Főleg a memóriákra gondolok. De vinyó, procifesz, esetleg tuning is lehet ludas.
2. Minden addon letiltása. Érdekes módon, nekem a 3.3-al nagyon sok 132-es hibám volt, és egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy mi lehet a hiba. Mígnem a wowace oldalon, a Chinchilla addon oldalán, a fejlesztők írták, hogy javítottak valamit, ami néhány embernél 132-es hibát okoz betöltésnél. Na, én pont beleestem ebbe a néhányba (szerencsére azóta jó).
3. Töltsd le innen a klienst és a patcheket. Én perpill is ezzel a verzióval játszom, biztos, hogy hibátlan. Ne ijedj meg, nem fog kérni telepítésnél semmit, ezért csak meglévő account esetén használható (de ez neked van).Én memóriahibára gyanakszom, mert írod, hogy bizonyos beállításokkal késöbb fagy ki. Gondolom kevesebb memóriát eszik, így késöbb ér a hibás memóriarészhez a játék.
Kevés ideig, de pl. nálam volt hiba is, hogy 32bites XP alá 4 giga ramot tettem, és használtam a /3gb kapcsolót.
-
deter
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy bizonyos területek felett kifagy a játék 132-es hiba kóddal. És miután vissza loggolok van, hogy már töltés közben összeomlik. Már GM segítséget kellett kérnem, hogy teleportáljon el. Arra gyanakszom, hogy sérültek a játék file-ai. De a repair tool nem segít. Találomra letöröltem a lichking.mpq-t arra számítva, hogy majd repair eszköz majd letölti. De nem, hogy nem töltötte le, de még a hiányát sem kifogásolta. Csak a karakter választó képernyőnél kaptam egy hibaüzenetet, hogy telepítsem a kiegészítőt. Ami érdekes, hogy cache, ui reset után, low beállíásokkal később fagy ki, és át tudok repülni, olyan területek felett, ahol egyébként instant kidob. Instákban, OL-en, Azerothon semmi gond. Természetesen végig jártam, azokat az utasításokat, amik a támogatói oldal ezen hibakód esetén javasol. De többsége ugye nesze semmi, fogd meg jól dolgok. Próbáltam a letölteni a Blizzard oldaláról a klienst, de még az sem jött össze. Egyszerűen "telepítés" végeztével elindította a már meglévő állományokat.
Valakinek valami javaslata?
üdv_
deter -
LucifeI2
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Igen, úgy van ahogy Wolverine mondja. Használni tudod a BL-t a debuff miatt, csak nem hat azokra akin rajta van a debuff. Mivel a farkasokból újat idézek, azokon nincs debuff. Két boss között szinte mindig eltelik 5 perc, így nem veszít semmit a csapat azzal ha eltolom, mert mindig visszajön a következő bossra.
-
Viktor77
titán
Oké, de azért valljuk be az a csoport sem volt egészen épeszűekből álló. Legutóbb Maraudonban voltam, 47-48 lehettem. 260-270-es dps-t toltam (volt egy mage, ő 300 fölött kicsivel, bár a tank nagyon ellenem volt, mozgott összevissza). És még eléggé tanulom a retripalát. Kiváncsi leszek, 71-en fogom-e hozni ezt a dps-t, bár feltételezem, igen.
-
Viktor77
titán
Ty all, akkor 100hp lesz.
-
efge
aktív tag
válasz
Viktor77
üzenetére
vállasra csak magadnak tudsz rakni, először azt hiszem shattrathban, de szvsz nem éri meg beleölni az időt, hanem inkább a sons of hodirt kell elkezdeni minél előbb (77es szinten kapod az első küldetést K3ban ami oda vezet)
chestre +100hp vagy ritkábban +100manat szoktak kérni... -
Viktor77
titán
Valaki, aki biztosan tudja, meg tudná mondani, hogy a heirloom chesten és vállason mi a legnagyobb enchant ami működik. Perpill 50-es retri pala vagyok.
-
szilchi
őstag
Egyik nap a Kék Halál-ból valaki csak úgy meghívott a guildjükbe,de akkor jó hogy decline-t nyomtam

-
LucifeI2
őstag
UK első boss, level 71-en.
Még én is meglepődtem, hogy mit lehet tolni egy enha shamannal. 

-
Új hozzászólás Aktív témák
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
(kivéve a direkt ilyenre tervezett dolgokat, lásd még Onyxia whelpjei)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Más játékkal semmi gond. Illetve természetesen magam is elsőre a hdd-re gyanakodtam ezért át tettem egy másik merevlemezre ami biztos, hogy hibátlan. A gép teljesen stabil. Viszont tény, hogy 32bites Win7-en van 4GB RAM és 2GB VRAM. Van esetleg olyan kapcsoló, amivel maximálisan megcímezhető VRAM limitálható?