Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
A monitoron nem fogod tudni megbecsülni egy tablet olvashatóságát. Ahogy írod, a pixelsűrűség is más, de egyáltalán, egy tabletet tipikusan más távolságból, más testhelyzetben stb. használ az ember. Nekem sajnos romlik a szemem (informatikus vagyok, a sok és napi 10+ óra monitor előtt megteszi a hatását), a monitorhoz már kell egy 1 dioptriás szemüveg, közelre pedig már inkább másfeles, kettes kellene, úgyhogy a tabletet (de a telefont sem) igazán látom már jól, ha nem megfelelő a kontraszt és a betűméret, hiába amúgy tűéles minden, miközben egy 24"-es monitoron a szokott 50-70cm-ről mindent tűélesen látok. Pedig a betekintési szög körülbelül azonos lehet. Csak a szemem nem az.

Egyébként mobil olvasásra (mivel van asztalid nyilván nem asztalnál akarnál vele olvasgatni) a 10-es, max 11-esnél nagyobb már nem igazán való, mert túl nehéz, túl méretes, el fog fáradni a kezed hamarabb, mint a szemed. Én nem olvasgatok, így csak a web böngészőt tudom mondani. Normál desktop böngészőkben az alap 100%-on nekem kicsik a betűk, de a metro-s IE-ben teljesen jól olvasható minden számomra. (Nem néztem még a metros IE nagyítását, de a gyári beállítás lehet, mert nem matattam a méreteken.) Szóval ebook olvasóval - ami képes betűméretet állítani -, egész biztos elégedett lennél. A pdf-re viszont nem tudok válaszolni, nem tudom mennyire használható a zoomja. (Könyv pdf-et még sosem próbáltam olvasni, azok a pdf-ek amiket meg én megnyitok - leírások, readme-k, üzleti dokumentumok - nem igényelik a hosszabb távú olvasást.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi