- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
VaniliásRönk #5798 üzenetére
Akkor a win 7 háza táján van a gond, tekintettel hogy még beta, és ki kell várni, hogy a gyártó összekalapáljon egy normális drivert a win 7 hez
Erre legkorábban akkor van esély mikor már hivatalosan kiadták.Ha a gyártó úgy gondolja hogy már elég régi, és nem csinál hozzá, akkor megszívtad.
Így jártam én is a régi tunerrel.
Ahhoz speciel már le sem lehet tölteni, amit korábban le lehetett az xp hez. . .Végső esetben ha vistán megy rendesen használd ott.
Én is így teszek a tv ét vistán használom, mert ott van epg ém.
Csak emaitt nem elsődleges OS a win 7 nálamMás
Az MS től kapott kulccsal hányszor lehet a win 7 betat aktiválni ?
-
TokLac
senior tag
Ezt az egészet csak azért írtam le mert egyes emberek váltig állítják hogy x, vagy y Vista változatnak gyorsabb vagy jobb a kernele mint x-y Vista változatnak! Az Ultimate-ben minden meg van, megközelítőleg 2GB-al foglal több lemezterületet mint a Starter. A sebesége meg lényegében az Aero kikapcsolásávar Starter szintet ér el. És akkor emberek elmélkednek hogy neki az Ultimate megy majd gyorsabban, vagy a Busines. Azthiszem érthető voltam. A sok kókány piszkált telepítőkről már nem is írok mert szánalmas.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5794 üzenetére
Ha kipróbálom és megy akkor szerinted mi a teendő?
-
bzoley
veterán
válasz
Core2duo6600 #5794 üzenetére
A napokban néztem, egyelőre semmi. A BR már elég rég áll, a Guide Pack sem egy mai darab, fórumokon sem nagyon téma, egy-két kérdést kivéve.
-
t0m_
tag
Sziasztok,
win7 és xp dual bootot akarok összehozni, és leszedtem az easy bcd programot, itt hozzáadtam a win 7 mellé az xp-t is , és az a kérdésem, hogy az xp-hez melyik drive-ot állítsam be? A win7 a C: de ha az xp-ről bootolok akkor xp alatt az ő partíciója lesz a C, a win 7 alatt az xp partíciója viszont D. Akkor most C vagy D?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
VaniliásRönk #5788 üzenetére
Ahhoz hogy kipróbáld vistával ehhez nem kell legális os, mivel fel lehet tenni 30 napos demo módban bármelyiket.
(#5789) bzoley
Mi a helyzet a Win 7 et támogató EPG készítővel ? Létezik már ilyen progi ami az xmltv által leszedetted a win 7 számára emészthető formátuma teszi ?(#5793) VaniliásRönk
Egy tipp a Dscaller rel ad képet a tuner ?Anno a PCTV Pro, köztudottan régi, még xp re sem volt normális driver hozzá.
Meg sem mozdult a vista val x86 -a Dscaller valami képszerüséget adott ugyan, de félig meddig szétesve, ekkor mondtam le a Vista alatt a tunerről amíg ki nem lett cserélve Hauppauge PVR re, ezt csak betettem és ment. -
VaniliásRönk
nagyúr
A Windows az eggyel korábbi drivert teszi fel Update-ről, frisstítettem már, valami patch is volt MSI fórumon linkelve, semmi hatás, saját software-t is próbáltam és WMC-t is, ill. PowerCinema-t is (#5792 Barthezz2), de ahogy vártam az sem segített, itt a rendszerrel van probléma. (Ha engedélyezem az overlayt akkor kikapcsol az Aero is, de kikapcsolva sincs kép.
)
Évek óta nem telepítek még Xvid/AC3 codec-et sem, MPlayer vagy VLC mindig működik.#5792 Barthezz2: Egy driver van, ha jól sejtem sima WDM, max. gányoltak benne ezt-azt.
-
válasz
VaniliásRönk #5790 üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy próbáld ki a powercinema 6-al. Nekem mce-vel nem megy a tunerom, pc6-al viszont tökéletes. Vesztenivalód szvsz nincs
Jah és xp-s driverrel.. -
bzoley
veterán
válasz
VaniliásRönk #5790 üzenetére
Ha elsőre jó volt, akkor viszont valamilyen környezeti probléma lesz.
Korábbi postokra már nem emlékszem, más szoftverrel próbáltad? Megjelenítési módokat állítgattad(feltéve, hogy van ilyenre lehetőség)?
Feltételezem, nem gányoltad össze a rendszert mindenféle szutyok kodekkel.
Mod: a drivert ne hagyd az Update-re, rendszerint nem jót telepít. Inkább keress a gyártó oldalán Vista-s meghajtót. -
bzoley
veterán
válasz
Core2duo6600 #5785 üzenetére
Már miért kéne egy tunernek "MCE minősítésel" rendelkeznie ahhoz, hogy működjön Vista-n, vagy Win7-en? Max, ha WMC-t akarsz használni. A saját szoftverek leggyengébb pontja Win7-en jelenleg a megjelenítés. Nálunk sem tökéletes még, de nézhető. Amint implementálva lesz az EVR a programba, az ilyen gondok megszűnnek. MSI-nek nem tudom, mennyi idő kell ehhez, Avernek Vista-hoz is kellett egy év(megjelenés után).
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5787 üzenetére
A DX visszafele kompatibilis DX9-től, tehát ez nem lehet probléma.
Persze, ez csak úgy megy, mindenkinél van elfekvőben 3-4 jogtiszta Windows...
Mondd te olvastad az első postomat?Látja, még szépen meg is keresi a csatornákat, hang is van, csak a kép szürke.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
VaniliásRönk #5786 üzenetére
Ahogy megnéztem 8.1 directx kell neki, nézd meg hogy a win 7 ben benne van - e ez, lehet érdemes a novemberi dx frissitést feltenni.
Én megnézném, hogy vistán megy - e
Az MCE látja ? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5785 üzenetére
Elvileg ez ilyen. [link] És először működött is a dolog.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
VaniliásRönk #5784 üzenetére
A vista és a win 7 leginkább az MCE minősítéssel rendelkező tunereket komálja.
Azzal egészen biztosan nincs gond, nekem is cserélnem kellett. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
God Vazzeg #5783 üzenetére
(Analóg TV) Tunerről van szó, egyébkét próbáltam overlay-jel és anélkül is, ugyanaz.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
VaniliásRönk #5782 üzenetére
Valamelyik codec pack? A progiban meg kellene próbálni leképezési módot váltani, a wmr9 szokott működni
-
válasz
VaniliásRönk #5779 üzenetére
Próbáld ki a powercinema 6-al
-
VaniliásRönk
nagyúr
Feltettem a 32 bites változatot, XP után...
Persze semmi sem lehet tökéletes.
A tunerem (MSI TV@nywhere Plus) nem hajlandó működni. A Windows feltett magának egy drivert Update-ről, feltettem hozzá a saját software-ét, szépen meg is kereste a csatornákat, láttam is közben be-bevillanni egyiket-másikat, aztán mikor végzett a csatornakereséssel elkezdtem volna mazsolázni, de mindegyik csatorna teljesen szürke, nem hangyafoci, homogén szürke kép.
Megnéztem az MSI honlapját, ott volt frissebb driver, feltettem azt, eredmény változatlan, megpróbáltam WMC-rel, még a csatornaneveket is szépen kiírja, de ugyanúgy szürke a kép. Valakinek van valami ötlete mi lehet a baj?
-
t0m_
tag
Sziasztok lenne egy alap kérdésem:
Ha nem találok egy adott programból (pl. winamp, power iso ...) külön 64bites verziót, akkor abból egyféle van, ami fut mindkét architektúrán?
-
TokLac
senior tag
Ugyan azon beállítások mellett! Ezt már nemírtam hozzá. Tehát Ultimate-nél Aero kilőve. Plusz még mind kettőben Defender, defrag, előtöltés kilőve. Egy gyengébb gépen teszteltem egyszerre mind kettőt. Totál egyforma volt a memória, proci használat, minden. Az ultimate kb 2GB-al foglal több helyet mint a Starter, ez is elhanyagolható. Ha az Ultimate-ban még esetleg van más szolgáltatás ami alapból elindul ami a Starterben nem, az is elhanyagolható.
Próbáld ki mindkettőt egy gyengébb gépen. -
Biga123
addikt
válasz
God Vazzeg #5771 üzenetére
Szánom bánom bűnömet...
-
Biga123
addikt
Hát.. újabb probléma ...
Daemon tools.... folyamatosan újraidítgatja a gépet de nem hajlandó feltelepülni... -
Neontea
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #5654 üzenetére
1 cpu-m van, nem vagyok híve a dupla, négyszeres és 6szoros magoknak, majd ha lesz hozzá progi ami kihasználja
-
válasz
Balazs_ #5751 üzenetére
Szerintem meghülyült az Eset Smart Security, mert az én gépem is ezt csinálja idebent, sőt otthon is Vista alatt (Windows Task Manager-ben 9x % körül van az ekrn.exe)
Erősítsen már meg valaki ebben, hogy tényleg így van, mert akkor kereshetek új vírusírtót.
672-es verziót használom. -
pzstm
titán
akkor még egyszerűbb a történet... Vistára felpakolod a radmin servert, beállítod, portot nyitsz neki, tűzfalon engedélyezed satöbbi, Win7-re meg elég egy portable viewer (én pl azt hazsnálom, amit innen tölthetsz le... és már csak a távoli gép IP címét kell megadnod, meg persze a másik gépen általad beállított felh. név+jelszót.
AMúgy még egyszerűbb módja a távoli asztalos piszkálás.... -
virkir
veterán
válasz
Core2duo6600 #5757 üzenetére
Megnyitsz egy help-et, beírod, hogy font és az 5. pont a Change Windows fonts-ra kiteszi a Window Color and Appearance settings-t ahol tudod állítani.
-
sysrq
őstag
RealVNC helyett tud valaki hasonlót ajánlani?
Sajnos nem indul el.....
(64bit) -
Core2duo6600
veterán
Most nekem váltott a desctopomon minden, és az összes betű a grafikus felületen döltre
Hogy is lehet visszaállítani ?
Így néz ki :
[link] -
front3r
őstag
Ezt láttátok már?
RSS Slideshow a windows desktop-on.
Ez marha jó funkció. -
pzstm
titán
-
Sziasztok!
Van egy nagy problémám! Sokszor felugrik a memória-kihasználtság 90% fölé, mikor csak pár program van nyitva (Media Player, FireFox, MSN, Skype ilyenek). Ez már 2 naponta előfordul, gépújraindítás segít.
Mi lehet ez? Vírus? Vagy Eset Smart Security kavar be? -
Valahol olvastam én valami olyasmit, hogy az ms valami olyat akar hogy a tavasztól vásárolt vista liszenszekre(vagyis lehet hogy csak a gépekhez adott OEM visták után), majd ingyen megadják a win 7 liszenszét. Ebből mi igaz? És esetleg tud valaki valamit erről?
-
Cola111
aktív tag
#5689 valaki?
-
moonman
titán
válasz
Core2duo6600 #5744 üzenetére
-
pzstm
titán
válasz
Core2duo6600 #5744 üzenetére
Printer properties és utána sharing....
-
moonman
titán
válasz
Core2duo6600 #5730 üzenetére
ugyanott, ahol win95 óta
printerre jobbkatt - share...
-
Core2duo6600
veterán
No ez be is van kapcsolva
És észrevettem, hogy a másik gép, win2003 magától betette a nyomtatók közé.
Tehát ha akarod, ha nem megosztja a nyomtatót is, ha a file megosztást bekapcsolod.
Ráadásul hálozati nyomiról van szó, aminél nincs is értelme igazán a megosztásnak, 2 gép esetén biztosan nincs. -
djsabee
csendes tag
sziasztok!
Én most telepítettem a windows 7-et, és olyan gondom van, hogy beállítottam az asztalt faszául és amikor ujraindítottam, akkor a beállított Gadgetsek nem voltak az asztalon, valamint azok ha jobb klikkel az asztalra kattintottam, ott voltak, de hiába kattintottam rá, nem csinált semmit... Valakinek valami tanács???
Jah a Daemon toolsra irták, hogy a 3.33-as verziója fut rajta, de ez sem igaz nálam.... :S -
1. Nem, csak ultimate van
2. Nincs, és szvsz a teljesig nem is lesz magyar verzió
3. Elég sokmindent felismer maga, amit nem ahhoz a legfrissebb vista driverek megfelelnek, illetve nekem van amim xp-s driverrel is elmegy. Programokkal nekem nem nagyon volt gond, ami vistán ment az itt is, egyedüül a daemon tools nem megy, arra meg ott van pl a poweriso
4. Egykét frissítést leszed, nálam túlzásban nem viszi. Ha arra gondolsz, hogy az ujabb kiadásokra frissíti-e majd magát, azt még nem tudni..pzstm: fél percel gyorsabban írsz
-
pzstm
titán
1. Nem, csak ultimate
2. Nincs (BETA-hoz nem is lesz... magyar akkor lesz ha majd megjelenik)
3. 99%-ban mindne működik (nekem pl. 100%-osan, de ilyet nem írhatunk ugyebár, főleg nem BETA oprendszer esetében. Vista-s driver ajánlott mindenképp)
4. Február 10-ig mindenki kérhet ingyen aktivációs kulcsot, így fogja magát frissíteni természetesenTovábbi infók itt
-
Zsubi
őstag
Sziasztok!
Töltöm a Win 7-et és lenne pár kérdésem:
- Telepítésnél ki lehet választani hogy Home Basic, Home premium meg ilyenek
- Magyarosítás van-e hozzá
- Minden driver és program fut-e vele rendesen, és ha pl. drivert szedek le valahonnan akkor Xp-t v, Vista-t kell hozzá letölteni
- Fogja magát frissíteni v. semBocsánat láma vok ehhez
-
pzstm
titán
válasz
Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings
Itt bekapcsoltad a file and printer sharinget?
-
válasz
Control panel->Hardwer and sound->device and printers alatt valahol?
Nincs nyomtatóm, ezért nem tudom, hogy itt lehet-e, de talán valahol erre..
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600 #5724 üzenetére
Szerinted akkor érdemesebb lenne egy home premiumot feltenni az Ultimate helyett, ha történetesen azokat a szolgáltatásokat úgysem használom ki, amik az Ultimate esetében futhattak?
-
pzstm
titán
válasz
Zalaymate #5725 üzenetére
megoldás a winupdate problémára
Remélem sikerülni fog
-
Zalaymate
senior tag
Hali Srácok!
Keresgéltem én, de ekkora topicban egyszerűen nem tom megtalálni, az Update hiba megoldását!
Segítsetek ki légyszi!
Mert mindig leáll az Update, ha elkezd telepíteni!
-
Core2duo6600
veterán
Kevesebb szolgáltatás futott, ami kevesebb ram használattal párosulhatott, ez adhatta a különbséget.
(#5717) Istyu74
Én használnám, tulajdonképpen a vistaba csak akkor megyek be, ha fel akarok venni valamit a tv ből, mert a port.hu s epg ét nem tudtam a w 7 ben beizzítani.
A google sem adott semmi épkézláb megoldást rá eddig. -
Istyu74
aktív tag
Valaki használja a Win 7-et fő op rendszernek ?
Erősen gondolkodom rajta hogy a jó öreg Xp-met nyugdíjba küldöm
Vista sosem volt fönn nálam 1-2 napnál tovább valahogy sosem tudott meggyőzni.Mióta megjelent a 7000-es bulid azóta szinte csak azt használom, eddig minden program amit használtam Xp alatt ezen is fut tökéletesen.Játékok szint úgy.
-
-
Mankó
veterán
válasz
moonman #5710 üzenetére
Nekem volt fent Ultimate is és Home is a Vistából. A Home lényegesen gyorsabb volt számomra. Mind memória, mind hdd használatra.
Ha viszont a kernel megegyezik a kettőben, akkor nem tudom mi adhatta a különbséget, mivel ugyanazokat a progikat használom. Kerítettem egy Win 7 Home 64 bitet, kiváncsiság képpen felhúzom, s majd ha látok különbséget beírom a tapasztalatokat. -
Mankó
veterán
Valakinek van arról információja, hogy a Windows 7 Home Premiuma gyorsabb lenne az Ultimatehez képest? A Vista esetében a HP-nek gyorsabb volt a kernele. Nem is kevéssel.
-
Istyu74
aktív tag
válasz
Zoli1222 #5705 üzenetére
[Auto Power-on & Shut-down] ezzel a programmal megtudod csinálni. Okosságot találsz hozzá a Googleban .
Win7 alatt tesztelve megy faszányosan.
-
Zoli1222
őstag
Tudtok olyan programot mondani, amivel be lehet állítani a gépet, h mikor kapcsoljon be, ki meg a programokat is lehessen így indítani bezárni?
-
Biga123
addikt
Na sikerült meghegeszteni hogy menjen a történet.. a kalóz Vista-val akadt össze az eredeti 7-es..
Valakinek megy a Logmein rajta mert nekem nem engedi telepíteni.. -
enamessias
aktív tag
Nekem is hasonlo gondom akadt. Vga driver frissités után ment minden játék. Másnap reggel, a gép ki se volt kapcsolva, minden játéknál összeomlott a vga driver. Sima ujratelepités nem segitett. Uninstal és driver pucolo progi használata utáni reinstal modszerrel ujra mentek a játékok tegnap. Mára megint ugyanaz a probléma jelentkezett! Én most egy másik drivert fogok majd kiprobálni, hátha csak az adott driverrel van a gond! Neked is ezt ajánlom!
Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest