- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Dell notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Aktív témák
-
Mankó
veterán
Olyat nem találtam a Windows 7-ben, hogy számítógép keresése. Xp-ben volt a keresésben, hogy nem csak fájlra, mappára, hanem számítógép névre is lehetett keresni. Itt meg sehol nem találom. Esetleg valaki?
-
Mankó
veterán
Elakarom tüntetni a lomtárat az asztalról, de nem akar összejönni.
-
Mankó
veterán
RC Win 7 alatt milyen a gadget használata? (64bit alatt) 7000es alatt nagyon megfogta a gépet. Kíváncsi vagyok, hogy érdemes-e beállítani, vagy hagyjam inkább.
-
Mankó
veterán
Van valakinek tapasztalata 64 bites Win 7 és Bioshockkal?
Nem akar menni sehogy. Már mindenféle telepítéssel, kompatibilitással, indítással próbáltam, de vagy belefagy a menübe, vagy meg a pályatölés után kidob az asztalra.
Több build-et is próbáltam. Valakinek 5let? -
Mankó
veterán
Feltettem a 64bites RC-t. Eddig jól múködő Audigy2 Zs kártyámhoz nem tudom felrakni a drivert. Pedig eddig ez a driver minden build alatt működött.
Szól a kari, csak nincs mély. Ez így nagyon gáz.
Daemon Tools elsőre felszaladt. 4.30 Lite. -
Mankó
veterán
Most készülök tiszta installal felhúzni az RC-t. 32 vagy 64 bitet ajánlotok? 4Gb ramom meg 4ghz-en futó C2d-m van. Elsősorban sebesség miatt kérdezem, bootolás miegymás. Nem használok 64 bites progikat.
köszi a válaszokat. -
Mankó
veterán
Furcsa mód nekem a Virtual Clone Drive csak 32bitesen működött. Amióta felhúztam a 64biteset, azóta egyik builden se működik. Feltelepül, ott vannak a meghajtók, csak mountolni nem tudok sehogysem. Pedig 32esen komolyan megkedveltem, főleg, hogy olyan egyszerű volt a használata. Még TC-ben is belehetett vele a cd-kép fájlokat olvastatni, 64 esen meg semmi. Fene se érti.
-
Mankó
veterán
Olvasgatom a hozzászólásokat, s elég ellentétesek a vélemények.
Szerintetek érdemes felrakni ezt a 7077est, lesz érdemi változás? Most egy 7000esről frisített 7068as van. -
Mankó
veterán
Virtual Clone-hoz (x64-en): egyszerűen nem értem, hogy sokaknak megy, nálam meg nem akar normálisan. Nem tudok vele mountolni. Ott van, fut, de már maga a mountolás része nem működik. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a bibi, vagy esetleg van valami extra dolog, amit be kell állítani telepítés után?
-
Mankó
veterán
Nem tudom volt-e már a megoldás, nekem tegnap ugyanezt csinálta az Au2-vel. Vezérlőpult->Hangok->Hangszórók-> Level és ott a Balance-nál betudod állítani, hogy az egyes csatornák mekkora hangerővel szóljanak. Nekem a 2 első volt elnémítva.
Nálam ez oldotta meg a problémát. -
Mankó
veterán
Olyat tapasztaltam most a 7068ban amit a 7000 alatt nem. A memória foglaltsága tartósan 77%, (7000nél max 34% volt.) s nem megy csak a net, letöltés és a winamp. Svchost fut sok példányban.
Tudtok erre megoldást, gyógyírt? -
Mankó
veterán
Srácok, hogy lehet eltüntetni a HomeGroupot a gépről? Úgy hogy a megnyitás és egyéb ablakokban se látszódjon.
Köcce -
Mankó
veterán
Nem sikerült upgradel-ni a 7000es x64 verziót a 7068-ra. Először helyhiányra hivatkozott, utána meg, hogy az Audigy 2Zs-hez és az Atihoz nem megfelelő a driver. Hát kénytelen leszek simán felrakni majd.
Virtual Clone Drive működik x64 alatt is? Mert a 7000es esetében nem lehetett mountolni, míg a 32 bitesen nem volt vele semmi gond.
-
Mankó
veterán
válasz
DeusHun #10831 üzenetére
Disk Management-ben látszik az összes (4) partíció neki, de nem tud semmit csinálni. S nem kell 3 oprendszer. Csak Windows 7 és Xp. DE nem lát ebben az esetben 2 partíciót.
Nem tudom, hogy sikerült idejutnia, de észerűbb lenneújraformáznia mindent, és úgy felraknia a rendszereket. Csak hát az adatok.
Valakinek esetleg más ötlete, mit lehetne csinálni? -
Mankó
veterán
Az egyik kolégámnak a következő problémája akadt: Meglévő Vista mellé Xp-t telepített. Bootolási problémák megoldáskeresése közben a Vista alatt működő géphez pendrive-t csatlakoztatott. 4 elsődleges partíción Vista, Vista boot, Xp és Adattároló partició volt.
A csatlakoztatott pendrive az adattároló (Dmeghajtó jelét vette fel, ezután a Vista nem látja ezt a partíciót. Win 7-t telepített a Vista partíciójára. A Win 7 továbbra sem látja az Adatok partíciót, sőt az Xp partícióját sem, de boot-menüjéből az Xp indítható, amely XP az összes partíciót látja: Xp C:, VistaOs D:, Adatok: E: és Recovery.
Segítsetek: Mit tehet a Win7 helyes működéséért? -
Mankó
veterán
-
-
Mankó
veterán
Miért adod el az Audigy2-t, vagy olyan jó áron viszik el , hogy kihagyhatatlan? Nem biztos, hogy jobban jársz egy X-Fi-vel. Anno én is gondolkoztam rajta egy időben, de gyorsan lebeszéltek róla, szerencsére.
Nálam semmi gond a karival még Windows7 alatt sem, s nagyon szeretem. -
Mankó
veterán
Azt olvastam egy másik fórumon, hogy sok kínlódás van ezzel a 7057-es (64bit) verzióval. (7000eshez képest) Mennyire igaz ez, szerintetek?
Lehet érdemesebb lenne ráfrisíteni a mostani rendszerre a 7057-est? Bár nem vagyok ezeknek a megoldásoknak a híve, jobban szeretem a tiszta telepítést. -
Mankó
veterán
válasz
Morden24 #10048 üzenetére
Nem erről van szó, most is 64bites van fent a 7000es. De furcsa, mert most mintha belassult volna a winchester kezelése. Futattam vírusirtót, kerestem kémprogikat -> semmi.
Viszont érzésre mintha a régi 6956-os 32bites gyorsabb lett volna.
Azért kérdezem, hogy történt-e valami kulcsfontosságú változtatás a 7057-ben a 7000eshez képest. -
Mankó
veterán
7000es 64bit van fent, AHCI be van kapcsolva, de az csak gyorsít rajta. Néha marhára megtud lassulni, ha valami olyan művelet fut a háttérben. Egy régebbi (6956)-os 32bites rendszer ehhez képest sokkal gyorsabb volt, szinte repült.
Szerintetek érdemes felrakni a 7057-es verziót? S ha igen, abból is melyiket ajánljátok, 32 vs. 64 bit? -
Mankó
veterán
Feltettem egy új DirectX-et, hogy menjen egy bizonyos játék. Eredmény: a játék megy, de nem teszi fel filmekre a feliratot. Pedig már a 3. verziót próbáltam. K-Lite, Win 7 Codec pack, (ffdshow+ogg+ac3+xvid+vobsub), egyikkel se. Valakinek van 5lete mit kellene átállítanom?
Ffdshownál, a video beállításoknál bepipáltam a Subtitlest. Úgyse. -
Mankó
veterán
Hi all!
Olyan gondban vagyok most (64 bit alatt) hogy felraktam egy Virtual Clone Drive-ot és egyszerűen nem tudom leirtani a gépről (mivel hogy nem működött). Uninstall is volt, meg a program mappáját is letöröltem már a gépről, de a létrehozott meghajtókat nem veszi le, és másik progit sem fogad el (poweriso). Van valami ötletetek, hogyan lehetne megszabadulni tőle véglegesen? Semmi kedvem újratelepíteni a rendszert, most fejeztem be, csak ezzel a fossal kínlódok.
Köszi -
Mankó
veterán
válasz
Apollyon #7086 üzenetére
Így is van, hogy a windowsos update-el is működik az eax. De nekem pl. nem akart az istennek se szólni normálisan a mély, ezért kellett egy másik driver, ami ezt a dolgot megoldotta, s az eax is szól normálsian. Ha jól emlékszem elküldtem neked ezt a drivert, azzal mi a gond?
-
Mankó
veterán
válasz
Apollyon #6513 üzenetére
Nekem egy Audigy 2 Zs karim van. Amikor a Vistával kínlódtam sikerült egy olyan drivert előbányásznom valahonnan, amivel windows alatt is van rendes mély, 5.1 és Eax is. Akinek hasonló jellegű problémája van, Az kérje el priviben az msn címemet és szívesen átküldöm az említett progit. Cirka 65mb. (nem működik a Creative Dvd, de ez legyen a legkevesebb gond.)
-
Mankó
veterán
Ajánljatok valami normális írógprogit, mert a tököm teli van az egésszel!
Se nerp, se Complex evolution, se semmi.Már a 3. lemezt rontja.
-
Mankó
veterán
A Homegroup-ot el lehet valahogy tüntetni az intézőből, meg a hasonló ablakokból?
-
Mankó
veterán
Feltettem a Home Premium-ot, de nem engedi törölni a hibernálási funkciót a powercfg -h off paranccsal. Tudtok valami másik lehetőséget amivel megtudom ezt oldani?
A másik problémám az, hogy amikor beállítom az ahci-t a hdd-nek, akkor utána nem tudom állítani a pagefile méretét. Egyszerűen nincsenek ott a meghajtók, amire betudnám állítani a lapozófájlt.
A furcsa az, hogy amikor letiltottam, hogy ne is legyen lapozófájl, akkor kicsit prögősebbnek túnt a gép. 4 gb ramom van, érdemes állítani neki egy 4gb-s méretet, vagy akár le is tilthatom? Köszi -
Mankó
veterán
Most tettem fel a 64 bites Home Premium-ot. Létezik, ugyanannyit foglal, most nagy különbséget még nem látni rajta, kicsit pattogósabb mint az Ultimate. Viszont ami negatívum, nem fogadja el az Ultimate kódjait, egyiket se. Ez max 120 napos verzió.
Másik negatívum, nem lehet kikapcsolni a hibernálást. Nagy hirtelen ennyi. -
Mankó
veterán
Egy külföldi oldalon volt linkelve, gondoltam lehúzom, hátha gyorsabb lesz mint a mostani ultimate. Mert azért az tényleg idegesítő, hogy a 32bites pörgősebb mint a 64es.
Valaki kérdezte itt, hogy biztonságosan lehet-e menteni ghosttal a partíciót a 200 mb-s partíció nélkül. Na erre én is kiváncsi lennék, mivel már lementettem, de erre nem is gondoltam. -
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600 #6001 üzenetére
Furcsa, de a 6956-os 32 bitessel nekem ugyanez volt a tapasztalatom. Gyorsabbnak tünt, mint a 64 bites ugyanazon a konfigon. Összességében viszont, mintha a 64bites stabilabb lenne 2 hét használat után, mint a 32es. Fene se érti.
Sikerült szereznem egy 64es home-ot, reggel annak esek neki. (Remélem nem fake az is!) -
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600 #5724 üzenetére
Szerinted akkor érdemesebb lenne egy home premiumot feltenni az Ultimate helyett, ha történetesen azokat a szolgáltatásokat úgysem használom ki, amik az Ultimate esetében futhattak?
-
-
Mankó
veterán
válasz
moonman #5710 üzenetére
Nekem volt fent Ultimate is és Home is a Vistából. A Home lényegesen gyorsabb volt számomra. Mind memória, mind hdd használatra.
Ha viszont a kernel megegyezik a kettőben, akkor nem tudom mi adhatta a különbséget, mivel ugyanazokat a progikat használom. Kerítettem egy Win 7 Home 64 bitet, kiváncsiság képpen felhúzom, s majd ha látok különbséget beírom a tapasztalatokat. -
Mankó
veterán
Valakinek van arról információja, hogy a Windows 7 Home Premiuma gyorsabb lenne az Ultimatehez képest? A Vista esetében a HP-nek gyorsabb volt a kernele. Nem is kevéssel.
-
Mankó
veterán
64bitesen mivel írtok dvd-t?
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600 #5237 üzenetére
Nálam Avast 4.8 megy hibátlanul.
-
Mankó
veterán
válasz
Kolondrum #5129 üzenetére
Az adatpartíciómon zöld csík volt és teljesen üresnek látta, betűjele sem volt.
Este lefuttattam a getdataback-et üres partícióra mentegettem vissza adatokat. Sajnos a nagy többsége hibás, txt fájlok 700mb-s méretekkel, meg hasonlók. Szóval használhatatlan. Buktam 500Gb adatot. Ez van, csak 1 könyvtár fog igazán hiányozni, a dokumentumaim, a többit meg majd letöltöm megint.
Valószinűleg összecsúszott a fat tábla a telepítéskor. Fucsa, mert már nagyon régen láttam ilyen hibát. -
Mankó
veterán
válasz
Kolondrum #5119 üzenetére
Csináltam egy rendszer partícióból 2 partíciót, egy swapet és egy rendszert, az adat partícióhoz nem nyúltam. A rendszer partícióra felhúztam a win 7et. Bootoláskor csak a C-t látta. Bementem a Disk managementbe és ott látja az adat partíciómat, de üresnek. Szóval nem tudom mi van, lehet hogy rakhatok fel egy getdataback-et, hogy visszaszedjem az adataimat.
-
Mankó
veterán
Feltettem most újra a 64bites Win7-et. Nem látja a 560Gb-s partíciómat, csak üres partíciónak. Létezik, hogy odavágott az 500Gb adatomnak? Mert akkor írok olyan hiba bejelentő üzit a Microsoftnak, hogy seggre esnek!
-
Mankó
veterán
Ati kártyához milyen drivert húztok fel, vagy marad ami alapból van benne és majd frissíti a legujabb driverre? (64biteshez)
-
Mankó
veterán
válasz
God Vazzeg #3741 üzenetére
Nekem is 64 bit van fent, s megy minden. De hogy fent vannak a gadget-ek, kicsit belassult a gép. Nálad nem?
-
Mankó
veterán
Hibernálást hol lehet kikapcsolni, nem találom az istennek se.
-
Aktív témák
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest