Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolion01
tag
Összefoglalnám:
- 2012R2 szerver friss telepítés, minden frissítés rajta egyetlen feladata, hogy AD DC-ként működjön, 25 gép, 70 user, ezért is szükséges a Roaming profil, illetve a folder redirectionEz nem egy nagy történet, szerintem.
Tehát:
- létrehoztam külön OU-kat, belel raktam az usereket, illetve egy globalis biztonsági csoportot (roaming profiles a desktop users OU esetén), ami tartalmazta az userket
- megcsináltam profils$ megosztás, öröklődés kikapcsolva, csak ezek maradtak: system, admin, tulajdonos, illetve a roamin profiles csoport ami csak erre a mappára vonatkozóan kapott list folder/create data, create folders/append data jogotBármelyik user ami benne van roaming profils-ban eléri mappát, tud bele írni, ezt leteszteltem. Ez nem hiba.
Ha a GPO-t az OU alá teszem be, semmit nem mér akkor sem, ha benne hagyom a Hitelesített felhasználókat a biztonsági szűrésnél, ha kiveszem és csak a roaming profiles csoportot hagyom benne és csak olvasási jogot kap a Hitelesített felhasználó csoport akkor sem történik semmi.
Ha ezt a GPO-t kiteszem legfelső szintre, akkor működik, de csak úgy, ha benne hagyom a Hitelesített felhasználókat, amint csak egy csoportra akarom vonatkoztatni vége a történetnek.
Csak úgy értem el bármit, ha a roaming profiles csoportba, illetve a desktop users OU-ba beleraktam a számítógépeket is amikre vonatkozna a dolog, ekkor működött a helyén a policy, csoportra szűrve, DE ekkor ha beállítom, hogy cashe-elt profilokat törölje a gépekről kilépés után biztonsági okokból azonnal meghal a policy és nem működik roamin profile sem. A kliens azt mondja, nem találja a profilt, pedig eléri a megosztás és minden joga meg van hozzá.
Szóval ennyi, és itt adtam fel, mert ez nevetségessé válni számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest