Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
GRAT BRIKLY-nek!!!!!!

-
thomas791
tag
És mégis sokszor csak rezeg...
Ha meg nincs a zsebemben akkor meg sem hallom.És azért várok fontos hívásokat.nem mindegy hogy "vibrate and ring"
-" vibrate then ring"
utóbbi lehetőségnél elöször vibráció, majd 10sec mulva csörgés...
Nekm mindig a híváskezelő szoftver baxa el ....
használsz ilyesfélét???
Meg nézd meg hogy megvan-e a csengőhang-fájl és játszasd le vele.... -
thomas791
tag
Sziasztok!Feltettem a Spb Mobile Shell 3.5 meg arra van egy kiegészítő ami ilyen androidos formát ad neki!Na most az nem igen volt vele valamiért kompatibilis.Így hát letöröltem a Spb Mobile Shell 3.5 és utána azt a kiegészítőt akartam de nem törli!?Csak dolgozik azt semmi!1óra hossza után se törli!Ki be kapcsoltam a telot úgy se!
Milyen módon lehetne törölni? A remove programsba mutatja hogy ott van!Zsolti! gyakorold a hard resetet...

-
BRIKLY
veterán
hu. ez nagy szülés volt. 4 nap alatt sikerült belépnem msn-re.(fring)

mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget. -
CSIPÁSKANDÚR
tag
-
CSIPÁSKANDÚR
tag
-
zsoltinnó
aktív tag
Mondja már meg valaki hogy miért van az hogy bejövő hívásoknál néha nem csöng csak rezeg ..................

A hangok opcióba meny be és alul a 2.opcióban nézd meg hogyan van beállítva!
-
CSIPÁSKANDÚR
tag
Mondja már meg valaki hogy miért van az hogy bejövő hívásoknál néha nem csöng csak rezeg ..................

-
zsoltinnó
aktív tag
Sziasztok!Feltettem a Spb Mobile Shell 3.5 meg arra van egy kiegészítő ami ilyen androidos formát ad neki!Na most az nem igen volt vele valamiért kompatibilis.Így hát letöröltem a Spb Mobile Shell 3.5 és utána azt a kiegészítőt akartam de nem törli!?Csak dolgozik azt semmi!1óra hossza után se törli!Ki be kapcsoltam a telot úgy se!
Milyen módon lehetne törölni? A remove programsba mutatja hogy ott van! -
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
valakinek van még valami ötlete?
-
BRIKLY
veterán
fring az elindul,csatlakozik,meg minden, de msn az valahogy nem stimmel benne.
konkrétan nincs is msn messenger, csak msn live, de azt irja nincs barátom..
van 160 ismerősöm...
net framework 3.5 fentvan. -
Tv
senior tag
én már nem értem ezt az egészet... annó egy gagyi k300i-vel simán nyomtam az msn-t. most meg egy nagyon szupernak vélt windows mobilon nem tudok?!?
visszafele fejlődik a világ?
mindenhol azt lehet olvasi hogy a WM-ra milyen rengeteg cuccot lehet találni, mennyi mindent lehet rá telepíteni,stb.. de hogy? 3 napja azon kínlódunk hogy msn-t csináljunk rá...
volt egy simbyan-os nokiám,(6650asszem). 2 óra alatt tettem rá navi szoftvert magyarország térképpel,magyar hangal,stb.erre azt sem találok sehol az ég világon. persze van. pénzért...
Próbáld meg az Fring nevű programot. Kezeli az msn-t meg más IM rendszereket is.
Szerk.: .net framework 3.5 -nek fenn kell lennie ha jól emlékszem, bár nekem nem ilyen típusú telóm volt.
-
thomas791
tag
én már nem értem ezt az egészet... annó egy gagyi k300i-vel simán nyomtam az msn-t. most meg egy nagyon szupernak vélt windows mobilon nem tudok?!?
mindenhol azt lehet olvasi hogy a WM-ra milyen rengeteg cuccot lehet találni, mennyi mindent lehet rá telepíteni,stb.. de hogy? 3 napja azon kínlódunk hogy msn-t csináljunk rá...
volt egy simbyan-os nokiám,(6650asszem). 2 óra alatt tettem rá navi szoftvert magyarország térképpel,magyar hangal,stb.erre azt sem találok sehol az ég világon. persze van. pénzért...
az is van igo 8, amigo stb..torrenten...
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
á. én feladom... egyszerűen lehetetlen.. ROM frissítést/cserét meg nem merném megkockáztatni az msn miatt. ahogy olvastam több helyen akár el is lőheti a telt...
-
thomas791
tag
ird le hogy kb hol laksz... meg fényképezd le, vagy ha tudod mond meg a pontos tipusát az usb-nek és körülézek hétfőn szombathelyen, meg megkérdezek 1-2embert...
hétvégén dolgozom, csak este leszek elérhető itt.. -
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
Mindenre van firmware
radio fw----ez a teló rész (gsm), modulé
wlan,wifi fw----ez a wifié
GPS fw-----ez meg a gps-é
Egy csomó romba belefözték már ezt a javítás: wifi-msn fix
és a gps portolásához is hasonlóan van, hogy melyik hardverporton legyen az eszköz
pl.: COM 4 -
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
még annyi van hogy S/N: R1WQ701715A
meg az IMEI... de azzal nem hiszem hogy tudnál kezdeni valamit. -
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
-
thomas791
tag
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
ez a tetó egyenesen szívat. már ott tart hogy a böngészőkben minden oldal bejön, kivéve ami az msn-nel kapcsolatos.azok közül egy sem jön be...

-
BRIKLY
veterán
Mellesleg én is így kezdtem...
Karácsonyra kaptam a nejemtől, amit úgye nem illik eladni, meg semmi egyéb..
így meg kellett küzdenem vele... naponta cseréltem a romokat, amíg megtaláltam az eredetit,
utnna meg a winmo6.5-öt, aztán programokat, amiket összegyüjtöttem...
Aztán valahogy itt rekedtem eme topicba....eladásra gondolni sem akartam azok után amiket hallottam erről a telről..
a régebbik msn-t amit linkeltél letöltöttem,de az sem lát netet.. most töltöm a torrenteket. -
thomas791
tag
Mellesleg én is így kezdtem...
Karácsonyra kaptam a nejemtől, amit úgye nem illik eladni, meg semmi egyéb..
így meg kellett küzdenem vele... naponta cseréltem a romokat, amíg megtaláltam az eredetit,
utnna meg a winmo6.5-öt, aztán programokat, amiket összegyüjtöttem...
Aztán valahogy itt rekedtem eme topicba.... -
thomas791
tag
-
thomas791
tag
de hülye vagyok.
ott van fent a kiegészítő 96dpi.....
le is töltöttem, fel is raktam,be is állítottam, de nem lett jó az msn.a többi wifi-s cuccot is vissza pakoltam..
szerintem van ebben valami tiltás,ami nem engedi az msn-t.. az ebuddy-t letöltöttem,elkezdtem a regisztrációt,minden adatot elfogadott, de mikor a felhaszálónevet beírtam,csatlakozni akart..de nem sikerült. újra,felhasználónál kezd,rögtön kereste a netet. ezt játszottam 1 órán keresztül.egyébként már van egy regisztrációm, de ha be akartam léni, szintén nem találta a netet.
minden más alkalmazásban tökéletesen megy minden. pl: opera mini,youtube,stb.szerintem én itt feladom. vagy esetleg van még valami ötleted?
mindenesetre nagyon szépen köszönöm minden eddigi segítséged,kedvességed,rám pazarolt időd,és néhány elhasznált Mb-od

én nem adnám fel... Még a net. compakt framework 3.5 fel kéne rá lőni.. De azt csak sz.gépről lehet...
vagy.... .cab formátumba innen (sd-ről telepíthető):[link] -
BRIKLY
veterán
de hülye vagyok.
ott van fent a kiegészítő 96dpi.....
le is töltöttem, fel is raktam,be is állítottam, de nem lett jó az msn.a többi wifi-s cuccot is vissza pakoltam..
szerintem van ebben valami tiltás,ami nem engedi az msn-t.. az ebuddy-t letöltöttem,elkezdtem a regisztrációt,minden adatot elfogadott, de mikor a felhaszálónevet beírtam,csatlakozni akart..de nem sikerült. újra,felhasználónál kezd,rögtön kereste a netet. ezt játszottam 1 órán keresztül.egyébként már van egy regisztrációm, de ha be akartam léni, szintén nem találta a netet.
minden más alkalmazásban tökéletesen megy minden. pl: opera mini,youtube,stb.szerintem én itt feladom. vagy esetleg van még valami ötleted?
mindenesetre nagyon szépen köszönöm minden eddigi segítséged,kedvességed,rám pazarolt időd,és néhány elhasznált Mb-od

-
BRIKLY
veterán
na. megvan. első csatlakozásnál adott lehetőséget hogy my internet, vagy munkahely. legutóbb a my internetet választottam. most a másikat. msn fel, indít.... gprs-hez akart csatlakozni. annak meg töröltem a beállításait,de b@szik rá hogy ott a wifi. megyek letöltöm valahogy újra a realvga-t......
na. megvan a realvga. de csak a 128dpi lehetőség van. ja, meg hogy english/hungarian
(pipa) disable phone skin -
BRIKLY
veterán
na. megvan. első csatlakozásnál adott lehetőséget hogy my internet, vagy munkahely. legutóbb a my internetet választottam. most a másikat. msn fel, indít.... gprs-hez akart csatlakozni. annak meg töröltem a beállításait,de b@szik rá hogy ott a wifi. megyek letöltöm valahogy újra a realvga-t......
-
thomas791
tag
nem. oda nem vagyok regisztrálva, és nem is lehet.
viszon most felraktam ezt a real vga-t. beállítottam a 128dpi-re. újraindítás, és sötét képernyőnél tovább sehova. kikapcsolásra nem reagál. akksi ki-vissza. bekapcs, samsung jel után sötét kép, és tovább semmi.
most mi a bánatot csináljak?kijelző érintésére pittyeg, de sötét. bill világítás sincs.

96dpi kell...Hard reset....
-
BRIKLY
veterán
Még a net. framework 3.5 hiányára tudok gondolni, ami nem volt benn még a 6.0 -ba
(netes program futtató környezet), vagy régebbi msn progi kellene...
a beloadon (torrent) fennt vagy?
Mert most meghívás szünetel....
oda töltöttem fel rengeteg winmobile alkalmazást és kiegészítőt....(thomas791)nem. oda nem vagyok regisztrálva, és nem is lehet.
viszon most felraktam ezt a real vga-t. beállítottam a 128dpi-re. újraindítás, és sötét képernyőnél tovább sehova. kikapcsolásra nem reagál. akksi ki-vissza. bekapcs, samsung jel után sötét kép, és tovább semmi.
most mi a bánatot csináljak?kijelző érintésére pittyeg, de sötét. bill világítás sincs.

-
thomas791
tag
Még a net. framework 3.5 hiányára tudok gondolni, ami nem volt benn még a 6.0 -ba
(netes program futtató környezet), vagy régebbi msn progi kellene...
a beloadon (torrent) fennt vagy?
Mert most meghívás szünetel....
oda töltöttem fel rengeteg winmobile alkalmazást és kiegészítőt....(thomas791) -
thomas791
tag
Írtam neked privit.Még aznap felvettelek skype-on is.Egyre több kérdésem lenne,ami valószínű hogy csak nekem tűnik bonyolultnak...
sajna nem használok skype-ot, msn-t igen ,néha.... De bombázz nyugodtan kérdéseiddel,
amiben tudok segítek... -
thomas791
tag
-
CSIPÁSKANDÚR
tag
Írtam neked privit.Még aznap felvettelek skype-on is.Egyre több kérdésem lenne,ami valószínű hogy csak nekem tűnik bonyolultnak...
-
BRIKLY
veterán
én valahol azt olvastam hogy a realvga azért kell hogy a programok jól menjenek a kocka kijelzől. )340X340)
-
BRIKLY
veterán
feltelepíti a progit. de mikor megnyitom, rögtön bedobja azt a szöveget. semmi más lehetőséget nem ad, csak az "ok" de ha arra rákattintok, bezárja. (nem teljesen, csak visszalép a programokhoz.)
-
thomas791
tag
Ez már nekem is magas..... betudod írni a hotmail címedet+jelszó?
Vagy telepíteni se engedi?
keresek úgy: sgh-i780 msn/windows live pack.............. -
BRIKLY
veterán
az az érdekes, hogy mikor megnyitom a windows live-ot, nem csinál semmit, nem gondolkozik. rögtön dobja a szöveget.
-
thomas791
tag
Mindene dicséretes9,3 pont (10-ből)
A gps-e alapkategoriás, meg állítólag nagyobb megapixeles camerát megérdemelt volna!
De ez simán bírja a 6.5 intelligens görgetésének, képforgatás funkcióját!
Az enyém már néha belaggol... -
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
De jó kis teló... marvell cpu<<<a mobil teló procik királya...
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
mail-be átküldtem, de ez az xda-oldal egy aranybánya, azért adtam oda az accountom!
-
BRIKLY
veterán
Én simán letöltöttem..........jah xda-n...ott reggelve vagyok.
milyen kérdés...???
A lényeg amit én kivettem ama fórumból: Sokan küzdöttek msn wifi hibával, ezt
a javítást a windows CE portálról lehet letölteni, nem csak az xda-n van fennt!
Bocs a ce portál is az xda-ra hivatkozik... e-mail-cím:::
Küldök PÜ-t! De csak te használd az accountot!rendben. köszönöm szépen. és ne aggódj. nem adom meg senkinek!
-
thomas791
tag
Én simán letöltöttem..........jah xda-n...ott reggelve vagyok.
milyen kérdés...???
A lényeg amit én kivettem ama fórumból: Sokan küzdöttek msn wifi hibával, ezt
a javítást a windows CE portálról lehet letölteni, nem csak az xda-n van fennt!
Bocs a ce portál is az xda-ra hivatkozik... e-mail-cím:::
Küldök PÜ-t! De csak te használd az accountot! -
BRIKLY
veterán
ezt nem bírom letölteni, mert regisztrálni kell, ez nem is lenne gond. mindet megoldom, de a kérdésre nem tudok válaszolni.
-
thomas791
tag
Másnak is volt már ezzel gondja,konkrétan a wifi-s msn-nel....ezen az oldalon is
weres gyufa hsz-e----2008 október 14 10:34-kor
B+, neked egy csomó minden innen letölthető, bezzeg az enyémhez lónak a ....... -
thomas791
tag
-
thomas791
tag
értem én.... és a windows live beállításokba sincs olyan ,hogy csak a wifi-t használhatja.?
Várj.............................................................. -
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
ja, meg még annyi hogy ha a hálózati kártyáknál rámegyek a SAMSUNG WIFI CARD szerkesztésére,ott az ip-t lehet kiválasztani hogy szerver által kiosztott IPcím, vagy egyedi.
és a "névszerverek" ott mind üres,
-
BRIKLY
veterán
nem látok az usb-ről képet, sima usb (mini)?
wifi settingsbe milyen lehetőségeket ad? A telón...
Ez alapján mini usb 2.0
WLAN beállításokban csak annyi hogy kiválaszthatom hova csatlakozzon,és a "hálózati kártyák. ennyi az össz. semmi beállítási lehetőség.
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
közvetlen a hard reset után,a wifi-t nem akarta használni,hiába volt csatlakoztatva..mindíg 3G-re ment.. valahogy (nem tudom hogy)
sikerült elérnem hogy arra ne akarjon csatlakozni.
pontosan hogy nézzem meg hogy milyen ROM van rajta?sajna nincs
nem tudom honnan szerezzek.. a vaterán is 1500Ft. azt sokallom érte.
nem tudom melyik tipusé jo hozzá még?A gép tipusa kellene!
-
BRIKLY
veterán
gprs-re se akar kapcsolódni? akkor nem tom...Én a helyedbe cserélném a rom-ot (windows-t).
A gyártó oldalán nézd meg van-e frissítés hozzá, vagy gyári rom, ott általában le is van írva hogy müxik.. Milyen van neked? még ilyenkor az upnp/nat-al szoktak babrálni valamit...
Van már kábelod? ugye van???
közvetlen a hard reset után,a wifi-t nem akarta használni,hiába volt csatlakoztatva..mindíg 3G-re ment.. valahogy (nem tudom hogy)
pontosan hogy nézzem meg hogy milyen ROM van rajta?sajna nincs
nem tudom honnan szerezzek.. a vaterán is 1500Ft. azt sokallom érte.
nem tudom melyik tipusé jo hozzá még? -
thomas791
tag
gprs-re se akar kapcsolódni? akkor nem tom...Én a helyedbe cserélném a rom-ot (windows-t).
A gyártó oldalán nézd meg van-e frissítés hozzá, vagy gyári rom, ott általában le is van írva hogy müxik.. Milyen van neked? még ilyenkor az upnp/nat-al szoktak babrálni valamit...
Van már kábelod? ugye van???
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
A routerba esetleg dhcp és tüzfal, egyéb titkosítás feloldása!
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
UP hátha valaki tud segíteni.

-
BRIKLY
veterán
na.rájöttem. nem az msn alkalmazással van a gond. hanem egysyerűen valamiért az alkalmazások nagyrésze nem látja a wifi netemet. kivétel: Opera mini. próbáltAm több msn-t,Ebuddy,stb. de egyik sem megy.mi lehet a gond? valaki tudna segiteni?
előre is nagyon szépen köszönöm a segitséget. -
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
Hajnalba képekkel együtt megirom, hogy nálam hogy zajlik..
-
BRIKLY
veterán
nos,hát az msn a hard reset után is ugyan azt csinálj.
tudnál segíteni? mi lehet a gond?
igen, az ECS lapot. a mai napig gyönyörűen végzi a dolgát reggeltől estig.
uppsz. pont akkor írtál mikor én.

sima 6.0 van rajta.
-
thomas791
tag
-
thomas791
tag
Sziasztok!
Most tettem szert egy 6.5 win Htc-re.
Biztos nagyon unjátok már az állatlános kérdéseket de ennyi hozzászólást mert lehetetlen átolvasni.Két dologban szeretnék segítséget kérni:
1:- total commandert
2:-magyar nyelvű ékezetes billenytűzetet sms ír-shoz. ( Csak T9-et használok )szeretnék letölteni.
-
CSIPÁSKANDÚR
tag
Sziasztok!
Most tettem szert egy 6.5 win Htc-re.
Biztos nagyon unjátok már az állatlános kérdéseket de ennyi hozzászólást mert lehetetlen átolvasni.Két dologban szeretnék segítséget kérni:
1:- total commandert
2:-magyar nyelvű ékezetes billenytűzetet sms ír-shoz. ( Csak T9-et használok )szeretnék letölteni.
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
Szerencsés vagy hogy benne van a magyar nyelv! Jó a 6.5 is de nem garantálom hogy találunk magyar nyelvüt...
Azért van ez a topic hogy bárki kérdezzhessen! -
BRIKLY
veterán
megvolt a hard reset.
és a magyar nyel is benne van

nagyon szépen köszönöm a segítséged,és bocsánat a sok láma kérdésért.
ismerkedem még vele,és amint lesz adatkábelem, még jelentkezek egy 6.5-re frissítési segítségért. KÖSZÖNÖM!
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
-
BRIKLY
veterán
Ez lesz a cíkkben is:

A windows mobilokról és frissítésükről…
Rövid előzményként annyit írnák ,hogy én a nejemtől kaptam karácsonyra egy ilyen készüléket
(asus P750) , amitől nem szívesen váltam volna meg, így elkezdtem utána járni a dolgoknak , hogyan lehet ezeket fejleszteni!
A windows-os mobil avagy pocket pc úgyanúgy épül fel mint egy szimpla számítógép.
Van benne windows mappa , temp mappa, start menü és asztal is (today)
Vannak driverek benne és lapozófájl is , azonban szemben egy asztali géppel erre kissé egyszerűbb
vagy bonyolultabb újabb windows rakni. Ha csak vissza akarunk térni a gyári beállításokhoz,
akkor elég a „hard reset” is. Az újraindítást (pl.: lefagyás esetén) „soft resetnek” nevezzük.
Ha rom-ot akarunk cserélni , tehát magát az ”operációs rendszert” ,akkor azt a fájlt vagy csomagot
le kell töltenünk a gyártó oldaláról. Ezt a gyártó sokszor előszeretettel firmware-nek nevezi!
Ha nem a gyártó adja ki, hanem valaki csinálja akkor az már „cooked” rom amit úgy csinált valaki az adott készülékhez, főzött romnak is szokták nevezni és sokszor a konyhát is mellé adják, hogy te magad válaszd ki a telepítendő összetevőket! (pl.: office) .
Két módja van a rom-upgradenak:
-pc-ről szinkronizálva
-sd-ről flashelve
A pc-vel való szinkronizálásró annyit, hogy win xp rendszerig az activesync látja el ezt a feladatot
vistától már a device center.
Mindkét esetben alapkövetelmény az akku töltöttségi szint megléte (50%) és az usb kapcsolat.
Sd-nél már tudni kell azt hogy nem lehet sdhc, csak szimplán sd és annak mérete is max. 2gb ,
meg persze mielőtt ráteszed a rom fájlt illik leformázni, mert különben „kiáll” cheksum error-ra.
Sokan azt írják hogy ezek már veszélyes műveletek és tönkreteheted a készüléket is…
én ebbe azért nem hiszek!
olvasd át...
még nincs adatkábelem, így az új rendszer egy kicsit később lesz.
-
thomas791
tag
Ez lesz a cíkkben is:

A windows mobilokról és frissítésükről…
Rövid előzményként annyit írnák ,hogy én a nejemtől kaptam karácsonyra egy ilyen készüléket
(asus P750) , amitől nem szívesen váltam volna meg, így elkezdtem utána járni a dolgoknak , hogyan lehet ezeket fejleszteni!
A windows-os mobil avagy pocket pc úgyanúgy épül fel mint egy szimpla számítógép.
Van benne windows mappa , temp mappa, start menü és asztal is (today)
Vannak driverek benne és lapozófájl is , azonban szemben egy asztali géppel erre kissé egyszerűbb
vagy bonyolultabb újabb windows rakni. Ha csak vissza akarunk térni a gyári beállításokhoz,
akkor elég a „hard reset” is. Az újraindítást (pl.: lefagyás esetén) „soft resetnek” nevezzük.
Ha rom-ot akarunk cserélni , tehát magát az ”operációs rendszert” ,akkor azt a fájlt vagy csomagot
le kell töltenünk a gyártó oldaláról. Ezt a gyártó sokszor előszeretettel firmware-nek nevezi!
Ha nem a gyártó adja ki, hanem valaki csinálja akkor az már „cooked” rom amit úgy csinált valaki az adott készülékhez, főzött romnak is szokták nevezni és sokszor a konyhát is mellé adják, hogy te magad válaszd ki a telepítendő összetevőket! (pl.: office) .
Két módja van a rom-upgradenak:
-pc-ről szinkronizálva
-sd-ről flashelve
A pc-vel való szinkronizálásró annyit, hogy win xp rendszerig az activesync látja el ezt a feladatot
vistától már a device center.
Mindkét esetben alapkövetelmény az akku töltöttségi szint megléte (50%) és az usb kapcsolat.
Sd-nél már tudni kell azt hogy nem lehet sdhc, csak szimplán sd és annak mérete is max. 2gb ,
meg persze mielőtt ráteszed a rom fájlt illik leformázni, mert különben „kiáll” cheksum error-ra.
Sokan azt írják hogy ezek már veszélyes műveletek és tönkreteheted a készüléket is…
én ebbe azért nem hiszek!
olvasd át...
-
BRIKLY
veterán
-
thomas791
tag
A hard reset=gyári bellítás
soft reset= sima újraindítás pl.: kifagyásnál! -
BRIKLY
veterán
azt írtam az előbb hogy most olvastam még 1 okosságot,ha simán a reset gombot nyomom,akkor soft reset,ha a hívás gobokat is, akkor hard reset.
de nem, a soft reset-hez a bekapcsoló gombot kell nyomni.melyik hatékonyabb? a soft.., vagy a hard?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BestBuy topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Torrent meghívó kunyeráló
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- Xiaomi 13 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black,független,karcmentes,100% akku, 2 hó apple gari
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -Fe Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- HP X360 11 G7- Intel N6000/8GB RAM/ 11.6" HD érintőkijelző, passzív hűtés - garanciával
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapotban 100% akkumulátor (99 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Milyen módon lehetne törölni? A remove programsba mutatja hogy ott van!

az mi?