Hirdetés
- MSI notebookok
- OLED TV topic
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Notebook hibák
- SSD kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #34286 üzenetére
Engedélyezve van, hogy tovább osszad a frissítéseket interneten? Ha igen, akár ez is lehet a baj.
Gépház - Frissítés és biztonság - Speciális beállítások - Frissítések letöltési módjának kiválasztása -
törölt tag
válasz gordonfreemN #34288 üzenetére
A hálózat és internet / adatforgalom alatt mit mutat a forgalom részleteiben?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #34298 üzenetére
Ezt sajnos passzolom, nem használok torrentet. A kliensben nincsenek adatok a forgalomról? Akár csak a napiról.
-
válasz gordonfreemN #34298 üzenetére
Az nem lehet hogy az opera is seed-el?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #34314 üzenetére
Nincs esetleg valami vírusod? Meg kéne nézni valami network monitor programmal a forgalmat, abból talán több dolog kiderülne.
-
pc360
addikt
válasz gordonfreemN #83637 üzenetére
Igen, – az alábbiak margójára – vegyél egy SSD-t, a HDD-ket pedig át lehet gyalulni szimpla tárolóknak!
Lehet amúgy konvertálni, volt erről szó sokszor itt, a topikban.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
pc360
addikt
válasz gordonfreemN #83641 üzenetére
Igen, az lenne a teendő, de ebben vannak itt járatosabbak. Egyelőre ezt a képet találtam.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Doky586
nagyúr
És mi a probléma?
Azt kéri gépeld be azt a 4 jegyű számot a kikapcsolásához.. -
King Unique
titán
Ha az UEFI BIOS-ban UEFI mód szerinti bootolás van beállítva, akkor nincs mit csodálkozni azon, ha a BIOS-MBR módban telepített Windows nem bootol a másik HDD-ről... Ilyenkor van hogy csak úgy lehet használni őket, hogy váltogatod a legacy CSM / UEFI módot és hol az egyiket, hol a másikat indítod. A Secure Boot kikapcsolása egy dolog, de ha a CSM módot engedélyezed, az lesz az alapértelmezett, akkor meg az UEFI szerint telepített Windows 10 nem fog indulni GPT-lemezről. Max. talán a kettős, CSM + UEFI opciónál. Ezért sem tanácsos keverni a kettőt... Egyébként meg ott van az MBR2GPT parancssori eszköz a 1703-as verzió óta, azzal szükség esetén elvileg át lehet 1:1-ben konvertálni a legacy BIOS telepítést UEFI-sre adatvesztés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz gordonfreemN #83648 üzenetére
Ha a SecureBoot -ot kikapcsolod attól még semmi hátrány nem ér.
Alaplap gyártótól függ hogy állítható. Nálam Asrock lap simán bootolható uefi és bios módban is bios belépés és állítgatás nélkül is, csak a gyors bootválasztó menüben kiválasztom melyik lemezről bootoljon. Más lapokon be kell lépni a biosba és átállítani uefi bootról legacy-ra. Persze az uefis lemezen uefi módban legyen a telepítés, a másik lemezen meg legacy módban.
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #86409 üzenetére
Egy korábbi hozzászólásban bővebben ki volt fejtve a téma. A külső SSD jó választás sebesség szempontjából, azzal gyors lesz a rendszer működése USB 3.0-n is. Viszont a TRIM lehet nem fog működni USB 3.0-n, mert azt nem minden vezérlő támogatja, illetve inkább az USB 3.1 Gen 2-es típusok. De ha nem lesz nagyon intenzíven használva, akkor ez sem feltétlen probléma és pl. a Garbage Collection stb. is úgy-ahogy pótolhatja a hiányát.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #86411 üzenetére
A Rufus csak a standard,
intall.wim
fájlt tartalmazó ISO-knál ajánlja fel a Windows To Go lehetőséget. Ellenben ha pl. MCT-vel letöltött ESD ISO-ról van szó, amibeninstall.esd
fájl van, akkor annál nem. Valamint a program újabb 3.X verzióinál módosítottak a kezelőfelületen és a képfájl tulajdonságainál a legördülő menüben külön kell kiválasztani (3.) az alapértelmezett telepítés helyett a Windows To Go lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #86413 üzenetére
Ha megfelelő ISO-t használsz, akkor márpedig lennie kell a 2.X és a 3.X verzióknál is Windows To Go lehetőségnek. Az utóbbinál viszont ki kell választani a legördülő menüből, mint már említve volt.
"Nem az a gond hogy a rack-kel felcsatolt SSD-t nem pendrive-nak látja?"
Az nem, mert nemcsak pendrive lehet a célmeghajtó, hanem USB HDD / SSD is. Viszont az utóbbiakat helyi lemezként kezeli a Windows és azok listázása biztonsági okokból le van tiltva. Ezért ha nem jelenik meg a listában a külső SSD, akkor engedélyezni kell grafikus felületen a 2.X és a 3.X verzióknál egyaránt, vagy Alt + F billentyűkombinációval is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz gordonfreemN #86417 üzenetére
Lehet hogy az még XP telepítő volt..?
vagy .esd-s.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz gordonfreemN #104477 üzenetére
Gondolom a 1803-as build van fenn a gépeden aminek lejárt a támogatása ezért frissítened kellene, a legújabb a 1903-as build. Ha az "Újraindítás most" opcióra kattintasz akkor települni fog a legfrissebb build.
Mivel még augusztus van ezért novemberig még van némi idő tehát el is halaszthatod.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz gordonfreemN #104477 üzenetére
Ha nem frissíted unsupported lesz mint az XP. Több biztonsági frissítést se kapsz.
-
Doky586
nagyúr
válasz gordonfreemN #128568 üzenetére
[link]
Egyébként elegendő meglevő win alól klónozni.
De a régi lemezt mindenképp vedd ki mielőtt az újról bootolsz.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
A hogyan kellene Windows 10-et klónozni téma már többször részletezve volt itt a topikban, legutóbb pl. ennél + ennél az esetnél.
A Macrium Reflect Rescue Media, azaz a program WinRE/WinPE változata magával a telepített programmal (akár azzal is lehet klónozni Windows alól) hozható létre, vagy másik opció a már kész ISO-t letölteni és kiírni pendrive-ra, arról is volt már szó itt.[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
Tudom, hogy unalmas, de neked is leírom, hogy felesleges pendrájvozni a Macriummal. Nekem eddig hatból hat Windows klónozás sikerült 3 tök különböző laptopon (Fujitsu, HP, Dell) . Leklónozod, kiveszed a régit, beteszed az újat, oszt jó napot.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #128599 üzenetére
Ahogyan a tiszta telepítésnél, úgy a klónozásnál sem kell előre se inicializálni, se particionálni, se formázni a célmeghajtót, ez alap és talán le is van írva a linkelt válaszokban. + A Macrium Reflect esetében a partíció tulajdonságainál amúgy is van beállítási lehetőség az alignálásra, ahol alapértelmezett az 1 MB-os.
Az alignálásnak - lásd ezen leírás 3. pontját + ezen cikk 1. pontját - egyébként eleve rendben kell lenni, ha Windows 10-zel és nem Windows XP-vel lett particionálva a HDD/SSD, illetve ugyanúgy a klónozás után a célmeghajtónál is, ha a forrásmeghajtónál is stimmelt. Meg eredetileg SSD—►
SSD klónozás volt említve, a HDD nem, ahol az utóbbinál az sem derült ki pontosan mi nem stimmel a partícióeltolásnál, illetve melyik partíciónál, screenshot sem lett mellékelve erről...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #128611 üzenetére
Akkor rossz eltolással lett anno particionálva a HDD, de az is pl. XP-nél reális, nem W7,8.1, 10 esetén, ahol az utóbbiak alapból helyesen alignálnak.
Ha zavar, akkor külső particionáló programmal akár utólag is korrigálható, vagy másik opció az adatok lementése után az újraparticionálás. -
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #129178 üzenetére
Hát mondjuk ha megfelelő forrásból vásárolod, valamint pl. oktatási intézménytől kapod a licencet, termékkulcsot, akkor ott normál esetben nem szokott ez kérdés lenni. + Ha sikeres az aktiválás és nem pl. ilyen van, akkor az is valódi, működő licencre, termékkulcsra utal.
"egy kalóz win7-ről frissített, majd kiolvasott kulcs"
Ott digitális licenc és általános termékkulcs van, ahol az utóbbira is azt írja a ShowKeyPlus program W10 Pro N kiadásnál, amit kaptál. Vagyis kb. semmit nem jelent az előbbit illetően.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #129180 üzenetére
Ja, akkor azt hirtelen valóban kevertem, elnézést. De attól még a lényeg továbbra is ugyanaz, csak fordítva. Azaz a virágbolti Pro esetében, ha az általános termékkulcs lett kiolvasva és megadva a ShowKeyPlus programnál, akkor az nem jelent kb. semmit, annál is ugyanazt írja a program, mintha egy külön vásárolt W10 termékkulcsot adtál volna meg.
Az N-es kiadás egyébként szívás, azzal általában csak a gond szokott lenni otthoni használatra és a normális használathoz eleve szükséges a Media Feature Pack telepítése (példa), pont ezért kb. zéró értelme van otthon ilyet használni. Meg annak a termékkulcsa a "sima" Pro kiadáshoz elvileg nem jó, csak a Pro N kiadáshoz. Szóval pont jót adtak a suliban.
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz gordonfreemN #129231 üzenetére
Összefoglaló?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Đusty
addikt
válasz gordonfreemN #129233 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #129231 üzenetére
Lehet, de alapesetben W10-nél nem létszükséglet az ilyen, erről is volt már szó itt többször, lásd egy másik esetnél leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #129236 üzenetére
Elolvastad te rendesen ami a linkelt esetnél, az ott lévő válaszokban le van írva, + a már említett téma összefoglaló ide vonatkozó részét? Ha igen, akkor mindez most nem feltétlen lenne kérdés.
Az le volt írva már többször itt, hogy az MCT-vel letöltött ESD ISO is eleve többféle kiadást tartalmaz, többek között N-es kiadások is választhatók a telepítésnél.
A Microsoft szoftverletöltőoldala (támogatott) Windows alól megnyitva az MCT letöltését ajánlja fel, böngészőben trükközve és nem támogatott OS (pl. Linux, macOS, Android, iOS stb.) megnyitva pedig a standard ISO letöltését. Ahol az MCT esetében a fájlnév is = MediaCreationTool20H2.exe, vagyis nem világos mi alapján jött, hogy 2004-es (20H1) verziót tölt most le, a "my visualstudio oldalra dob be" meg végképp nem...
"Igen, de gyorsabban végzel a telepítéssel egy ilyen telepítővel (nincs a telepítés után frissítés)"
Lehet valamivel előbb, de egyrészt a jelenlegi 20H2 verzió esetén az MCT-vel/egyéb módon letöltött 19042.572 build naprakészre (19042.685) frissítése nem mintha olyan sokáig tartana, amikor a Windows Update is eleve a legutóbbi összesítő frissítést tölti le, nem sorban, egyenként az összes addig kiadottat. Meg nem pont ugyanaz van, nem olyan időigényes, mint a Windows 7 és 8.1 rendszerek 0-ról történő lefrissítése, ezért is a naprakész integrált telepítő inkább az utóbbiaknál jöhet jobban.
Másrészt egy tiszta telepítés után nem feltétlen a Windows Update és a frissítés a legidőigényesebb, hanem inkább a rendszer testreszabása + a programok telepítése, beállítása stb. Ezért ha van rá mód, akkor nyilván eleve kényelmesebb, praktikusabb és gyorsabb ilyen szempontból inkább klónozni, vagy mentésből visszaállítani, mintsem teljesen a 0-ról újratelepíteni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #129242 üzenetére
Azért volt ez, mert alul a további letöltési lehetőségekre, ott az MSDN portál - amihez külön hozzáférés szükséges - letöltési opcióra kattintottál, holott arról szó sem volt, hanem az eszköz letöltése = MCT (+ egyéb opciók) volt említve, lásd a mellékelt screenshoton.
Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #130328 üzenetére
Szia!
Szerintem a driverrel van valami, vagyis egy rendszer folyamat és az audio driver hiba.
Nálam is mostanában a Xonar driverrel kék halált kapok kikapcsoláskor például.
Vagy háromszor eljátszotta. Eddig nem volt vele gondom. Szerinem egy update okozza ezt a problémát. A driver is ugyan az mint volt. Kb. két, három éve."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Winnie The P
őstag
válasz gordonfreemN #130328 üzenetére
Ezek egy része még csak ezután fog bekövetkezni!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #130342 üzenetére
Most az USB fsta össze magát
Ez teljesen új dolog,nem találkoztatok még ilyennel?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Cs1csó
félisten
válasz gordonfreemN #130346 üzenetére
Igen, volt már gond vele de nem a friss build-nél egy régebbinél talán valamelyik 19xx-esnél.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #130348 üzenetére
Leírom a megoldást hátha segít másnak is.
Memória érintkezés.Kedd magasságában cseréltem 2x4-et 2x8-ra. Új a betett, amit kivettem is fel éves.
Gond egy szál se mostanáig.
Filmeztem, neteztem, Teams-et használtam, outlook, word, excel stb.
Ma még a bios is meghülyült most este, elfelejtette látni az nvme meghajtót.
Ma mikor kerestem a hibát, még memtest86-ot is futattam igaz csak win alól futtathatót.
Prime95 blend teszt 1 órán át ment hiba nélkül.A win telepítő mégis belehalt. Tettem be másik ram-ot, jó lett, visszatettem az eredetit települ gond nélkül.
Win telepítésen kívül hogyan lehet még kiszűrni az ilyen RAM hibát?
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz gordonfreemN #130355 üzenetére
memtest86 régi v4 verziója a DDR4-hez már nem jó [link], használd a 8-as verziót legközelebb.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #130357 üzenetére
Valami még mindig nem oké.
Pl logitech G hub szoftver nem akar feltelepülni.
A gyári levelezöprogival nem tudok bejelentkezni yahoo fiókomba.
Kezdem nagyon unni... holnap visszateszem a másik két ramot hogy azzal mit művel¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
I02S3F
addikt
válasz gordonfreemN #130359 üzenetére
Sajnálom, de olvastam már olyat, hogy memtest órákig futott hiba nélkül, aztán mégis a ram volt a hibás!
-
Winnie The P
őstag
válasz gordonfreemN #130342 üzenetére
A time string oszlop az a bekövetkezett hiba dátuma? Vagy tévedek?
-
Winnie The P
őstag
válasz gordonfreemN #130362 üzenetére
Vírus nem lehet?
-
Winnie The P
őstag
válasz gordonfreemN #130365 üzenetére
Itt egy oldal, ahol a bugcheckcode listát meg lehet nézni [link] .
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #130365 üzenetére
Azóta sem megy a dolog.
Pontosabban a win10 már felmegy hiba nélkül, de utána vannak bajok.
Például:A display driverrel bohóckodik, aztán végül felteszi.
A win alap mail appjában nem tudok a Yahoo mail-el bejelentkezni, mert hibakóddal kidob minden telepítésnél.
Próbáltam a 20H2 telepítőt, próbáltam egy régebbi, kb 2 éves verziót is mindig ugyanaz.
Nem engedi feltelepíteni a logi g hub szoftvert sem, csak teker és teker sosem lesz vége.
Mivel iskolai win-em van ami PRO N verziót jelent, ebben nincs media feature pack.
Ezt korábban gond nélkül telepítettem, most ez van:Próbáltam nem az nvme meghajtóra telepíteni, hanem egy másik sata SSD-re, ugyanaz a jelenség.
CMOS reset volt, bios update még nem.
Próbáltam egy korábbi SSD-t amin még ehhez a PC-hez való rendszer is volt. Rádugtam és megy, a logi szoftver gond nélkül feltelepült, media feature pack azon már fent volt, azt nem tudtam tesztelni. Az email is be volt állítva korábban, most is szépen kezelte.
Cseréltem memóriát vissza az előzőre, ami hibátlan volt, ugyanaz a jelenség, mint az ujjal. azóta a régit használom.Kérlek ha van ötlet, ne tartsd magadba.
Gyanítom, a memória jó és a háttértár is, mert azokból volt keresztcsere és a hiba megmaradt.
Bár már azt se tudom, ezek egyáltalán hibák-e...
Most ránk-onként próbálom, hátha az alaplappal van valami.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #130396 üzenetére
Bocs lemaradt, 1803-mas build van most és 17134.1304
-
nagyúr
válasz gordonfreemN #130397 üzenetére
A 1803-at felejtsd el. Próbálj akkor egy 1909-et, de a 20H2-nek kellene már fent lennie. Sajnos a régebbi verziók támogatása megszűnt, vagy meg fog szűnni.
Amúgy mennie kelle a G hubnak. A legfrissebb verziót rakod fel?"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #130436 üzenetére
Jol olvasom, a hozzáadható alkalmazásokban lesz az amit keresek?
más:
ha másnak is lenne gondja a beépített mail alkalmazással, nem tudom ez normális-e, de enélkül nem indult:
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #130436 üzenetére
How to Download and Install Media Feature Pack for N Editions of Windows 10
A Media Feature Pack 1909-es verzió óta Windowson belül a szolgáltatásoknál adható hozzá.
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #130481 üzenetére
Az nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan melyik alkalmazásról van szó, ahogyan az sem, hogy az alábbi leírás szerint megfelelően próbáltad-e beállítani alapértelmezettként. Ahol amúgy nem, nemcsak Store-os UWP alkalmazás lehet alapértelmezett, hanem a hagyományos, Win32-es program is.
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #130490 üzenetére
De azt csak tudod, hogy milyen programot telepítettél PDF megnyitásához, vagy ha nem, akkor nem világos miért írtad, hogy "nem a store-ból volt telepítve"
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #131821 üzenetére
Bírja, meg ha megfelelően van kivitelezve, lásd egy másik esetnél leírtakat.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #131823 üzenetére
Úgy néz ki valami más gond lesz.
Érdekes, hogy csak a lapot cseréltem ki, de hang azóta nem megy ki HDMI-n¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
movax
őstag
válasz gordonfreemN #131827 üzenetére
Akkor lehet, hogy a HDMI-port döglött, esetleg bele lehetne nézni nagyítóval, hogy az érintkezők rendben vannak-e, nem görbült-e valamelyik. Kikapcsolt állapotban egy tűvel igen óvatosan meg is lehet piszkálgatni.
-
HARDVERAPRÓD
válasz gordonfreemN #131823 üzenetére
Szia, esetleg ha tudod nézd meg live linux alatt pl, hogy ott kiadja-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest