- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tothjozsi96 #128921 üzenetére
Ne parázz, ha nem céges, hanem magánhasználatra kell, akkor a valóban retail kulccsal nem lesz semmi gond a jövőben sem, legyen bármilyen olcsó.
Ha van gond, akkor az esetleg a mak kulcsokkal lehet, de azzal is csak ritkán.
-
Trebron09
őstag
válasz
King Unique #128925 üzenetére
Én drága Dawe5325-től vásároltam még márciusban egy elvileg retail kucsot, ilyet küldött:
Nem tudtam erről a programról akkor meg még nem kellett a kulcs, írtam neki, azóta is válaszol... szomorú hogy ilyeneket engednek hw aprón..
Ezt ha jól sejtem nem tudom felhasználni sem W10-hez igaz? -
Cs1csó
titán
válasz
tothjozsi96 #128921 üzenetére
Ha nincs róla számlád egy normális cégtől akkor mindig ott van a "HA" a cég akitől vetted megszűnik, vagy csak lelövi az MS a kódot stb.
DE itt a lényeg:
- gyakorlatilag kisebb korlátozásokkal aktiválás nélkül is lehet használni a WIndows 10-et
- ha egy 2-3k-s licencet tudsz használni 2-3-4 évig már megérteSzerintem a lényeg, hogy INKÁBB ilyen kulcsot vegyen az ember mint valami KMS aktivátorral próbálja meg aktiválni a Windowst.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
King Unique #128918 üzenetére
Köszönöm!
Több hozzászólást visszaolvastam már itt a témában, ezt pont nem láttam, viszont egy kérdésemben megerősített még jobban, mármint hogy nem értek valamit.
Kissé negatívnak van beállítva az olcsó termékkulcs aminek természetesen van igazság alapja, nem ismert az eredete stb.. De abban az esetben hogyha elcsípsz egy Retail termékkulcsot olcsón, akkor számít az hogy honnan származik a kulcs?
Most itt nem arra gondolok hogy legális-e vagy stb, hanem arra hogy egy Retail kulcs származásától függetlenül a későbbiekben is működni fog, nem?
Tehát a problémásabb inkább a MAK-kulcs, viszont a Retail-al nem igazán lehet gond a jövőben nem?Én anno vettem goodoffer-es license-t, szépen működik és én Retail kulcsot is kaptam.
Ezért is kérdezem hogyha sikerül elcsípni egy ténylegesen Retail kulcsot, akkor onnantól nem kell izgulni a license miatt elméleti síkon, nem? -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Rengetegszer volt már téma a Windows licensz, illetve hogy sok a MAK-kulcs.
Azt szeretném kérdezni hogy a dobozos verzión kívül ami cirka 50 ezer forint, azon kívül van más megbízható alternatíva?Előbbiekben vásároltam már 1-2 euros licenszet, vásároltam már a Soft-Direct-től is COA matricás licenszet viszont most úgy látom hogy annak se volt sok értelme.
Honnan érdemes vásárolni?
HA-n is látom vannak licenszek de gondolom arra sincs semmi garancia.Teszem hozzá hogy nálam a pár eurós licenszek se haltak még meg.
Köszi!
-
Piftuka
veterán
válasz
atyca #128508 üzenetére
"Egyébként nekem zokszó nélkül küldött másik kulcsot (Retail) anno a Software-Codes..."
Az én levelemet válaszra sem méltatták. Azt gondolom, nem véletlen, hogy hirtelen eltűnt a webáruházukból az összes Microsoft Windows és Office termék.
Nem lennék meglepve, ha a Microsoft kényszerítette volna őket erre a lépésre. (Mondjuk akár úgy, hogy letiltották az összes kódot, amit ők forgalmaztak.)
Köszi a tippet, de ekem ez a másik oldal 1:1-ben az ő "klónjuknak" tűnik.
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128744 üzenetére
Persze olvastam
, hogy ez lett az új módi a 20H2 verziótól.
Köszi a segítséget benne, csak melózom és gyorsan csak liszi70-nek írtam még, és gyorsan töltöttem le a netről egy képet illusztrációként, hogy ő is lássa mire gondoltam.
A kulcsot még nem ellenőriztem le, de holnap le fogom!Fire/SOUL/CD
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128699 üzenetére
Az este megadtam az új kulcsot, és ez jó volt!
Az mitől van, ha rányomok a Vezérlőpult/Rendszer-re, akkor miért a Gépház/Névjegy jön be?
Miért nem a másik/hagyományos jön be? Nekem az jobban bejön!
Valahogy be lehet állítani, hogy ne a gépházas verzió nyíljon meg? -
válasz
No.01 #128706 üzenetére
Szia. Pedig pont a részletek kellenének. Honnan van a win? Úgy értem, hogy géphez volt? Vagy külön lett vásárolva? Ha külön lett vásárolva, akkor, az sem mindegy, hogy mi volt az. Ilyen olcsó ki tudja milyen kulcs? ... stb ezekből tudnánk pontost választ adni, addig sak találgatás van.
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128699 üzenetére
Nem érvénytelen (rosszul érted), hanem azért nem él már, mert felhasználták!
Már megkaptam a másik kulcsot email-be, meg megírtam nekik, hogy azt küldjenek amit vettem illetve amiért fizettem. -
libus
őstag
válasz
King Unique #128696 üzenetére
Nem hajtottak el!
Azt mondták, hogy már nem él ez a Win 8.1-es kulcs, és vegyem fel a kapcsolatot azzal a bolttal ahol vettem, és vagy kicserélik, vagy visszaküldik majd az árát.
Írtam is a boltnak, és ki is cserélték sűrűn elnézést kérve.
Ha hazaértem melóból kipróbálom az új kulcsot. -
King Unique
titán
válasz
libus #128671 üzenetére
Az kb. semmit nem jelent, az nem microsoftos forrás és elvileg nem is hivatalos viszonteladó. Meg pl. az előzőleg linkelt egyik webáruházas forrásnál is nagyban hivatkoznak a használt szoftverek EU-ban történő jogtiszta értékesítésére + ilyen-olyan jogalapra, aztán onnan vásárolva nem működő, már máshol felhasznált termékkulcsot kapott a delikvens, stb. (példa).
Amúgy megnézted (+ ShowKeyPlus), hogy tényleg W10 Pro Retail termékkulcsot kaptál? Csak mert szoktak szórakozni azzal is, hogy pl. MAK kulcsot küldenek a Retail helyett.
A lényeg az aktiválásnál pedig továbbra is az, hogy ha van egy érvényes W10 Pro termékkulcsod és telepítesz egy W10 Pro kiadást, akkor a telepítésnél / utána a gépházban megadva a termékkulcsot aktív internetkapcsolat mellett sikeresen aktiválódni kell a Windows 10-nek, ennyi. Ha ez nem történik meg és ilyen-olyan aktiválási hibakód van, illetve nem az aktiválási kiszolgáló nem érhető el átmenetileg és nem több hardveren van próbálva egyszerre az aktiválás, akkor ott eleve nem stimmel valami, ez esetben lehet mégsem annyira oké az a termékkulcs... -
válasz
sanyixXx #128681 üzenetére
Igen, kb. 100GB-os partíciót hozz létre az OS-nek, a fennmaradó helyen meg egy 2. partíciót minden egyébnek. Arra a 100GB-os részre telepíted az OS-t, majd ha belaktad (Wu megvolt, minden szükséges progi/segédprogi fel lett pakolva stb stb), akkor meg a Macrium Reflect-el készítesz mentést a rendszerről (az adatpartícióról nem).
Ha valami gond merülne fel a jövőben, akkor visszaállítható lesz a rendszer (és csak az), így az adatpartíción lévő adatok megmaradnak.
(A mentést lehet az adatpartícióra is menteni, de mivel csak 1 meghajtó van a gépben, ezért melegen ajánlott valami külső tárolóra is elmenteni avagy épp felhőbe, hisz ha ez az egy meghajtó beadja a kulcsot, akkor a mentésnek is vége, míg ha a mentés megvan máshol is, akkor egy új merevlemez/SSD cserét követően, az új meghajtóra is visszaállítható a rendszer a korábbi mentésből, nem kell megint minden feltétlenül előről kezdeni)Ha rákeresel, akkor csak itt topiknak is számtalan találatot kapsz majd: Macrium
Talált hozzászólásokban meg van bőven infó a használatáhot, USB-s eszköz létrehozásáról stb stb.
-
libus
őstag
válasz
King Unique #128666 üzenetére
Szoftver24.hu-nál lett véve a Windows 10 Pro Retail kulcs.
De ma szerzek egy wifi stucket, és így megpróbálom újra telepíteni, hátha így fogok tudni hálózatot adni neki telepítés vége felé. -
King Unique
titán
válasz
libus #128665 üzenetére
Igen, ha már a telepítésnél meg van adva (nem kötelező) a termékkulcs és elfogadja a telepítő, akkor az annak megfelelő kiadás települ, ahol ha érvényes a termékkulcs, akkor utána aktív internetkapcsolat mellett automatikusan aktiválódni kell a Windows 10-nek.
Milyen boltban, Microsoft webáruházban, hivatalos viszonteladónál, EU-s használt szoftvert árusító helyen ami megfelel ezen feltételeknek, vagy valami olcsó kulcsokat terítő, bazári forrás? -
libus
őstag
válasz
King Unique #128662 üzenetére
Biztos, hogy a Pro lett feltéve, hisz írja is Rendszernél. Meg telepítés elején mikor megadom a kulcsot, nem is dobja be a választási lehetőséget.
Csak érvényes kulcsot árultak a boltba. -
libus
őstag
Üdv!
Egy tiszta új asztali Pc lett véve (Socket 1200-as), amibe belekerült egy 500GB-os laptop HDD. Ez az egy nem új!
Lett véve hozzá egy Windows 10 Pro Retail key.
Windows telepítés elején megadtam a vásárolt Retail kulcsot.
A telepítés vége felé egy olyan üzenet fogad, hogy csatlakoztassam a gépet a hálózathoz!
Pedig be van dugva az UTP kábel!
Gondolom nem ismeri Win10 telepítő az alaplapom (Gigabyte Z490M) modem driverét.
Pedig ma szedtem le a Win10-et a Microsoft oldaláról.
Nem volt mit tenni, azt az opciót választottam, hogy nincs internetem és így folytattam.
Telepítés végeztével feltettem pendrive-ról az alaplaphoz a drivereket.
És egyszer csak látom a jobb alsó sarokban, hogy aktíválja a Windows-t..
Gépházba belépve írja is, hogy nincs aktiválva. De miért??
Hiába próbáltam újra megadni, de nem fogadja el!
Hibakód: 0x803FA067
Valaki tudja miért nem tudom aktiválni a Windows-om?
-
Sziasztok. Lenne egy buta kerdesem sorry
Szoval Win 10 home van most a pc-n. Dobozos/usb/. Ha veszek egy win 10 pro kulcsot, es cserelem a mostanival, akkor atall a rendszer 10 pro-ra, vagy mindenkeppen uj telepites kell? Ha nem kell telepiteni es eleg kulcsot cserelni, akkor ugye a win home verzio telepitheto lesz masik pc-re?
Koszonom.
-
válasz
Tense #128370 üzenetére
Mármint, hogy milyen típusú kulcsod van?
Ha erre gondolsz, akkor admin joggal futtatott parancssorban kiadod ezt a parancsot.SLMGR /DLI
Ha a parancs után azt látod, hogy RETAIL channel (Home vagy Pro), akkor ez esetben (kizárólag ez esetben) még 2 parancsot kell kiadnod (melegen ajánlott)SLMGR /UPK
SLMGR /CPKYAz első parancs törli a termékkulcsot (inaktiválja a W10-t), a második a registry-ből is törli a termékkulcsot, hogy 3rd part progikkal ne lehessen kiolvasni és visszaállítani.
Ezen felül még annyi haszna lehet, hogy ha pl eladod a géped, de a vevő azt mondja, hogy oké, fel van minden szükséges progi is pakolva, teljesen jó, majd én megadom az új termékkulcsot, csak ne kelljen újrahúznom az egészet...Ezek után az új masinára telepíted a vásárolt kulcsnak megfelelő verziójú (Home vagy Pro) kiadást és újra beaktiválod a kulcsoddal.
Értelemszerűen mennyiségi licenc esetén a fent leírtak annyit érnek, mint atomvillanáskor a hegesztőmaszk...
-
mediaplayer
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen problémám:
Kettő gépem van:
1. Windows 10 Enterprise (nem legális aktiválással) ezen működik a szinkronizálás
2. Windows 10 Pro (Pár napja vettem kulcsot hozzá) erről a gépről készült a képMind a két gépen ugyan azzal a Microsoft fiók van beállítva. A windows 10 Pro-s gépet újratelepítettem és úgy aktiváltam.
Valahogyan meg lehet oldani ezt a problémát? -
válasz
Kiskokó #128317 üzenetére
Ha legálisan akarsz eljárni, akkor igen.
De még várj egy kis időt, hátha kapsz más választ is(lehet valaki tud olyan megoldást a hiba javítására, megoldására, amiről Én nem írtam), vagy ha mást nem is, de legalább azt, hogy hol érdemes olcsón és biztosan Retail kulcsokat venni (ebben nem vagyok otthon)... -
válasz
Kiskokó #128314 üzenetére
Több oka is lehet
# Aki aktiválta neked (mint írtad, nem tudod hogyan), az Warez cuccot használt az aktiváláshoz, le lett fülelve
# egy adott céghez tartozó mennyiségi licencel aktiválta, de pl azóta megszűnt a cég (céges szervereken keresztül megy az aktiválás, de már nem megy a szerver (KMS aktiválás esetén 180 naponta kell kapcsolódni a KMS szerverhez))
# olcsó mennyiségi licences kulcs volt, amit az MS tiltott le
# nem megy épp a szerver... -
válasz
Kiskokó #128312 üzenetére
Ha rákeresel a hibára (hibakódra) és mindegyikben KMS-el kapcsolatosok megjegyzések vannak, akkor jó eséllyel Te is abban a cipőben jársz, hogy egy olcsó kulcsot vettél, ami nem Retail kulcs...
Az aktiválás menüpontban amúgy az írja az OS-ről, hogy Windows 10 Pro avagy esetleg Enterprise...?Persze lehet más oka is, de elsőre ezt kellene rövidre zárni.
Ha valóban jogtiszta mennyiségi licences verziód van, akkor meg pl. a céges rendszergazdával kell értekezned, Ő tud benne segíteni.
-
válasz
Piftuka #128262 üzenetére
A "10 millió warezoló"-t kikérem magunknak, egyes nyugat-európai országok is megelőznek ebben minket.
Vannak cégek, ahol ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel kapod, a listaártól nagyságrendekkel olcsóbban a használt kulcsokat. A hardveraprón is van olyan eladó, aki kifejezetten cégnek hirdet, olcsón árul és többszöri tapasztalat, hogy retail-t ad. Nem linkelek.
-
Piftuka
veterán
válasz
King Unique #128252 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
(Nem kellett volna ennyit dolgoznod vele, mint említettem, olvastam a korábbi hozzászólásaidat, és a fenti beszélgetéseket.
)
A Microsoft féle megoldással az a probléma, hogy 140.000 forint.
Én jogtiszta, használt, "Retail" kulcsot keresek. Feltételezem, hogy azt jóval olcsóbban is meg lehet vásárolni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Piftuka #128250 üzenetére
ebay?
Nekem onnan van egy Win10 pro kulcs, PID checker szerint Valid.
-
mediaplayer
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Microsoft fiókom amit két gépen is használok. Vettem egy win10 pro licensz kulcsot, fel is használtam az egyik gépnél. Okoz valami problémát ha a másik fiókhoz is veszek egy kulcsot és ugyan azzal a microsoft fiókkal bejelentkezek?
-
Piftuka
veterán
válasz
King Unique #127242 üzenetére
"A rosszabbik az, amikor a szintén W10 Pro Retail néven hirdetett termékkulcs ellenére W10 Pro MAK termékkulcsot küldenek"
Én pont így jártam a Software-Codes áruházzal.
Tegnap olvasgattam itt a fórumot, láttam a bejegyzéseiteket, és lecsekkoltam... "MAK" kulcsom van nekem is, pedig "Retail" kulcsot vettem direkt.
Ráadásul most nézem az oldalukat, és már nincsen Online support-juk (csak levélben elérhetőek), és az összes Microsoft Office és Windows terméket eltávolították a webáruházukból...
Hol lehet manapság jogtisztán, és tényleg "Retail" használt kulcsot vásárolni?
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Érdekes USB problémával kapcsolatban kérdezek.
Alaplap típusa: Gigabyte GA-B85M-D3H,
szóval bármelyik USB aljzatban, hosszabító kábel nélkül, többféle USB kulcsra is
azt tapasztalom, rámásolás max 22-23 MByte/sec? Ez USB 2 vagy 2.1 sebességnek tűnik.Visszafele másolásnál, USB-ről SSD-re, HDD-re pedig tudja az USB 3 szabványban leírtakat, cirka 80-120 Megabyte/sec, ez jónak tűnik, a lassabb érték mitől lehet? Az összes driver frissítve van. Beállításbeli baj?
Ötlet?
-
RockHaRD
addikt
Na most meg aktiválni nem tudom
Van itthon minden géphez Pro retail key-em, eddig működött gond nélkül. MTC-vel csináltam a pendrive-ot, úgy raktam fel a wint, de kulcs nélkül. Most aktiválnám amikor már fent van, és nem fogadja el a kulcsomat. Ok, nem gond, vettem másikat, hátha az előző alaplaphoz volt bound-olva. Nem nyert, ezt sem fogadja el -
Angel2014
addikt
Sziasztok maga a processor lehet win kulcs aktivátor?
Volt egy asztali gép licenc nincs nem is volt, bővítettem 1155 pentiumot 3, gen i5 re belerakom bios load dafault felrakom a win 10 homét a microsoft oldaláról és ahogy netet kap leaktiválta magát.
Ez hogy lehet?
-
buci30
addikt
Van ingyenes program amivel a win10 laptop képernyőjét ki tudom tenni Samsung okos tv-re ?
Egy wifin vannak."Windows prezentációs projekt mód
Ha fizikailag csatlakozik, tartsa lenyomva a Windows kulcs a billentyűzeten, és nyomja meg a „P”, "Ez a lehetőség néha működik néha nem. Azaz nem mindig találja meg, vagy több percig keresi ezért kellene másik módszer.
-
havri1
félisten
Helló!
Szerintetek hol rontom el?
Ismerős hoz egy zsír új laptopot.
Win 10 pro, kulcs, minden, beaktiválva.
Egyelőre offline módban, mert nem tudtam van e microsoft fiókja. Nincs, regelek neki újat.
Létrehozás, nav@microsoft.hu, jelszó, oké, be is léptet az új reggel.
Gépház, nézem, fiókja blbla, megváltozott bla bla, igazolnia kell magát.
Fiók beír, jelszó beír. Igazolnia kell magát...ezért küldtünk egy emailt az új név@microsot.hu emailra, amiben a kódot másolni kell..jó.
Webmail, fiók hozzáad..igazolnia kell magéát, küldtünk egy emailt a név@microsoft.hu-ra.
Na akkor, hol tudok belépni, az új, microsoft.hu emailra, hogy megnézzem a kódot, amivel be tudok lépni a név@microsoft.hu-ra? -
st3v3np3t3r
nagyúr
Estét. Kérdésem a következő lenne: Adott egy Matebook Windows 10 Home digitális licensszel. Nekem viszont van egy szabadon használható Win10Pro kulcsom. Ha deaktiválom a jelenleg fent lévő win10home-ot és a 10 pro kulcsommal beaktiválom, akkor a géphez kapott win10home licensz elveszik vagy megmarad?
-
King Unique
titán
válasz
Sidorovich #127682 üzenetére
Windows 10 licenc, termékkulcs, honnan javasolt vásárolni stb. témában lásd korábbi hozzászólásokban, eseteknél leírtakat: [link], [link]. Ha olcsóbb termékkulcs kell, akkor az EU-s használt szoftver jöhet szóba, ha megfelel ezen feltételeknek. A szokásosnál jóval olcsóbb (pár ezres) termékkulcsoknál viszont egyes kivételekről (pl.: [link], [link]) eltekintve annyira nem meglepő, ha gyakran MAK kulcsot küldenek (példa) és/vagy aktiválási problémák (példa) vannak, meg a jogtisztaság sem feltétlen adott minden esetben... Szóval ha biztosan működő és jogtiszta licenc, termékkulcs kell, nem akarsz találgatni az eredete stb. felől, akkor adott hogy elsődlegesen milyen forrásból javasolt vásárolni, még ha valamivel drágább is. Ha nem feltétel az előbbi, akkor otthoni használatra megfelelhetnek a pár ezres termékkulcsok is a célra, csak akkor nem feltétlen kell feszegetni a biztosan legális-e stb. témát.
Windows 10 újraaktiválás ügyben szintén lásd korábbi hozzászólásokban leírtakat, erről is már kismilliószor volt szó itt: [link], [link], [link]. Ahol 1 db licencet, termékkulcsot egyszerre, egyidőben 1 adott Windows 10 rendszernél szokás használni, ha párhuzamosan többnél is akarod, akkor értelemszerűen azokhoz is veszel külön termékkulcsot. Ha ez nem cél, akkor 1 termékkulcs az előzől eltávolítva, deaktiválna használható akár másik W10-en, másik gépen is.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Szülőknek karácsonyra tervezek összerakni egy desktop PC-t, amire szeretnék eredeti Windows 10-et is telepíteni.
Saját célra egyénileg összerakott PC-nél eddig a Microsoft Storeból vettem "dobozos" Windows 10-et ([link]), ami jó és működik, átrakható másik gépre, de nem olcsó (45k HUF).Rengeteg helyen látok ilyen hirdetéseket, hogy Windows 10 OEM kulcsok olcsón, pl. Guru3D-n bő 7 EUR-ért reklámoznak Windows 10 Pro kulcsokat: https://www.guru3d.com/news-story/advertorial-black-friday-super-sale-windows-10-pro-7-45-and-58-extra-discount-on-all-software.html
Ez a keysoff.com oldalra hivatkozik.Ilyen árak mellett kicsit túl szép, hogy igaz legyen érzésem van. Szerintetek ezekben van átverés vagy buktató? Mi a garancia arra, hogy nem lopott, vagy másoknak is eladott CD kulcsot kapok?
Mivel eddig csak dobozos Windowst használtam, OEM-el kapcsolatban lenne kérdésem:
Az OEM ugyanúgy újra rakható bármennyiszer, csak annyi a megkötés, hogy egy adott géphez (konkrétan az alaplapjához) kötődik az első telepítés után, ugye?
Ez a kapcsolat hogyan jön létre? Elméletben ha egy offline, internetre nem kötött gépre rakom fel, utána ugyanezzel a kulccsal egy másik gépre is felmenne?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Geth
veterán
válasz
coco2 #127676 üzenetére
Az összes, amit tenni tudtam, hogy w10 kulcsot nem M$-éktől vettem, hanem azoktól, akik tuti biztos arra fogják használni a pénzt, hogy M$-éknek alárúgjanak.
Ezt fejtsd már ki kérlek#127677 coco2
Aki csak használja, és nem izélgeti a dolgokat - például mert nem fejlesztés a munkája - nem feltétlenül találkozik túl sűrűn kék halállal.
Fejlesztés a munkám, oszt mégse találkozok bsod-val túl sűrűn (eddig: driver probléma volt vagy alulméretezett táp).Mostanában meg a w10 terjeszt olyan választható frissítéseket, hogy hozzá sem merek nyúlni egyikhez sem, mert lehet, utána újra sem indul a gép. Ha kék halált akarsz, néha tölts le egyet
Ja, ezt én is hallottam. Majd rányomtam a gombra, hogy telepítsd, valamikor később újraindítottam és azóta is megy#127679 Csatravi
Ha a portable progit társítod, akkor reg bejegyzések keletkeznek, amik függnek a portable progitól. Ergó a portable progi innentől nem portable
Ebből gondolom voltak gondok, ezért mehettek el ebbe a hülyebiztosabb irányba (valljuk be, logikus).
Ha nagyon akarod, lehet társítani "portable" progit is, csak kicsit macerásabb. -
coco2
őstag
válasz
Fred23 #127651 üzenetére
A játékokat illetően nem csak te jártál úgy, hogy a fene enné meg a windowst, de ha egyszer a linux nagyon gáz? És nem csak a játékok. A winword mostanra ugyan annyira lett tönkrefejlesztve, akár a windows, de a linuxos open office meg akkor is egy katasztrófa.
Én is átállítottam az alapértelmezett böngészőt (első dolgom win install után letölteni egy normális böngészőt == google chrome, és a vacakokat == összes többi hagyni a fenébe), de az edge így is visszamászik néha. Például a win aljában mindenféle help ha kattintok azonnal edge-et hoz be nekem webhelyet megnyitni, és tojik az alapértelmezési beállításra. Nem akarok mindig cpu-t és hálózati sávszélességet áldozni arra, hogy a win újra meg újra letöltse nekem azt a vackot, inkább ott hagytam, és elfogadok pár kattintást olyankor, amikor muszáj megnyomnom a piros X-et.
Elgondolkodtam rajta, hátha egy win7 elég hozzá, hogy a feltétlenül szükséges dolgokat futtassa, és akkor telepítek alapból linuxot, az alá egy virtual boxot, és vm-en futtatok win7-et, amikor kell. Mert ugye a driver problémák miatt (és nem csak az usb 3) mai gépekre win7 már nem biztos, hogy felmegy, de vm-ben attól még futni tud. Nem kér pénzes kulcsot sem, jogásznáciknak meg nyasgem. Viszont az sem jött össze, mert M$-ék belenyúlkáltak a driver fejlesztés gyakorlatába, és ami laptopon most vagyok, erre például linux fel sem tud települni. Ha lett volna normálisabb hardver normális áron, azt vettem volna, de nem volt az sem. És a driver problémán elkaristoltak. Szóval még nem lett linuxom. Így most a linux megy vm-be, nem a windows.
Az összes, amit tenni tudtam, hogy w10 kulcsot nem M$-éktől vettem, hanem azoktól, akik tuti biztos arra fogják használni a pénzt, hogy M$-éknek alárúgjanak. Ha egy szem magányos ember a falka ellen jelenleg józanul többet is tenni tud, majd szólj nekem is, hogyan.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Fel raktam a pc-m- re a win10 20H2-t.Gond nélkül fel ment,és a biosba lévő kulcs nak hála aktiválódott is a WIN 10 64 bit home. Viszont telepítéskor bejelentkezés fiók jelszót kért,meg is adtam.Most viszont azt szeretném el érni hogy be kapcsoláskor ne keljen semmilyen jelszó. Gépházban próbáltam megváltoztattni úgy ,hogy be írtam a jelszót és az új jelszó mezőt üresen hagytam.De azt írja az adat megadása kötelező.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Kisse buta kerdesem lenne. Randeltem egy kis "HTPC"-t amit az alltalam kert alaktreszekbol szerelnek ossze a napokban. Win10 (home, 64) kulcsom van 2 is (eredeti ebbol egy meg sosem aktivalt es egy ami hasznalatban volt, de idokozben az a PC elpusztult)
A ceg ahonnan rendeltem nem hajlando foglalkozni az operacios rendszerrel mert naluk az mar extra munka ami csak naluk vasarol dobozos verzional kerheto.2 kerdesem lenne:
1) tudonam/ajanlott a mar hasznalt kulcsot hasznalni? (ha nem nem gond van egy sosem hasznalt)
2) mi lenne a Win legegyszerubb telepitesenek a modja egy meg soha be nem kapcsolt gepre? (kertem, h tegyek fol en majd beutom a kodot vagy esetleg elkuldom nekik es aktivaljak ok, de mind2-tol elzarkoztak)Az iranymutatast elore is koszonom!
-
coco2
őstag
válasz
Angel2014 #127564 üzenetére
Ha úgy érted, hogy még a gyártó oldalán sem volt driver, de a win10 akkor is felrakta, az nagyon egyszerűen van: Microsoftéknak akkor is van driverük, amikor az gyártói oldalon sincsen kint
Én egyébként dettó ebbe futottam bele. Azért kellett win kulcsot fizetnem, és nem használhatok linuxot.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Fiam szeretne egy csomó mindent kicserélni a gépben, többek közt a lapot és a procit is. Win10 pro retail van rajta, megvan a kulcs is. Kell valamit csinálni előtte, vagy csere után újra telepítés és kulcs megadása? Nem fogja úgy venni, hogy még egy gépen akarja használni, és nem aktíválja?
-
coco2
őstag
válasz
zolee001 #127511 üzenetére
Ahhoz az 1 klikkhez előbb kell pár másik, mire odaérek a menüben
Az asztalra kirakott ikon, amiből registry kulcsot írok át, az tud csak 1 klikk lenni. De mondjuk létrehozok másik energia sémát, beállítgatok oda is egyesével mindent, oké. Energia sémák között váltani létezik valami console-os parancs, amire batch file-t írhatnék?
Export / import reg annyival problémás lehet, hogy az nem csak 1 dolgot ír át, hanem mindent. Nem gondoltam mindent átírni. Azt a két értéket elég. Sőt, igazából elég csak a hálózatról üzemelés esetén váltogatni a 99 / 100% között oda vissza.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Lehetőség szerint registry kotorászáshoz kérnék segítséget. Van teljesítmény séma beállításnál ez a 2x 99% értékem cpu korlátozásra:
Szeretném ezeket nem kézileg menüpontokon keresztül lépkedve állítani be, hanem valami scriptből. Megírom, klikkentek, lefut - úgy lenne kényelmes. Elérhetőek ezek valami registry kulcson? Vagy bárhogy máshogy mint manuálisan menükön keresztül lépkedve?
Köszönöm
-
Ma szólt a win, hogy elérhető a KB4023057 számomra. Rákeresve eléggé sok találat jelzi, hogy ennek a lényege, hogy a nagy update-eket blokkoló registry kulcsokat helyreállítsa, és megteremtse a lehetőségét a településnek. Nekem a 2004 lenne a kövi, ami bajt okozott így a 1909 fut. A nagy update-ek halasztása 1 év (beállítottan).
Felrakva a KB4023057 -t mire számíthatok? Ha ez mindent megtenne annak érdekében, hogy települjenek a 2004+ verziók, akkor ezt a specifikus frissítést hogyan lehet teljesen letiltani? (értsd: nem telepítve örökre nem telepíthetőként kezeltetni. A "ha települ töröld le / vond vissza, stb nem játszik!) -
stewe2
aktív tag
válasz
King Unique #127346 üzenetére
Köszönöm a reagálást mindenkinek. Az alaplap eladója ígérte a OEM HOME-t. Lehet félreértettük egymás, de akár át is verhetett. Nagy ügy, egy AM3 deszkáról van szó.
Az nekem is lejött, ha PRO-t akarok, azt telepítek, de mondom még egyszer, az előzetes infó alapján HOME-t telepítettem. Mindkettő elérhető az aprón, de a PRO-k kedvezőbb árban vannak. Ha nincs átfedés, veszek HOME kulcsot, és ennyi.
A használt kulcsokkal nem volt még semmi gondom, de ha esetleg lenne, ezért az árért ez benne van a pakliba. Nekem eddig beváltak. Egy családba 5 gépre új W10-t venni azért nem aprópénz. Azért ez a forrás mégsem KMS
-
coco2
őstag
válasz
JohnD #127337 üzenetére
Régebben még sikerült win10 home-ot bekulcsolnom, de az még az a verzió volt, és persze ki is iktatta az az aktivátor a win frissítéseket végleg, szóval "megfagyott" 2018 jan 3.-án, ami akkor rajta volt. Ha annyira régi win10-et még tudsz szerezni, meg annyira régi aktivátort, talán működni fog új gépen is, de ha mégis driver gondjaid lesznek, hát ne csodálkozz rajta.
Az új laptopra inkább vettem egy olcsó kulcsot, és szerencsém volt a cd key lottón - mert ahogy olvastam, majdhogynem lutri, hogy normális kulcsot kapok-e, de én éppen azt kaptam. Kicsit visszaolvasol, linkeltem a site-ot is, honnét.
Win10 home-on nincs linux subsystem, én azért váltottam pro-ra. Ha neked elég a home, és csak casual cuccokra kell, a home-ot igazából nem kötelező aktiválni. A gép működni fog, és ingyen. Pár beállítás nem lesz rajta kényelmes, annyi a hátulütő.
-
-
stewe2
aktív tag
Üdv!
W10 HOME-t telepítettem frissen (az alaplaphoz OEM tartozott volna), de mégsem aktiválódott. Vennék rá gyorsan kulcsot, de többnyire PRO-t kínálnak. Ezzel tudnám aktiválni?
Üdv stewe -
Keem1
veterán
válasz
King Unique #127286 üzenetére
Pontosan, innen töltöttem le, előbb ezt a toolt, aztán az alapján csináltam egy pendrive-ot.
Ez egy 3 éves céges Lenovo laptop, amit már nem használok (kötelező volt cserélnem). A gép hivatalosan "tartalékos játékosként" maradhat a birtokomban. Korábban egy komplett céges telepítőcsomaggal került fel rá a Windows, meg egy csomó más szoftver is, többek között egy céges belső enrollment szoftver is. Az még a céges rendszerben aktívnak látja a ezt a gépet, csak nem volt online már 2 hete (akkor cseréltem le egy újra). A céges Windows sem kért kulcsot, és egyszerre két gép lehet a nevem alatt.
Lehet ez az utóbbi mondat a dolog nyitja: konzumer Windows, de céges kulccsal automatikusan aktiválva. -
-
Keem1
veterán
Srácok, segítségeteket kérném.
A nyugdíjazott céges laptopot megkaptam magán használatra, de a corporate Windows helyett letöltöttem és pendrive-ról telepítettem egy konzumer Windows-t (of course, a telepítőben töröltem az összes partíciót az SSD-ről, a recovery és egyéb partíciókat is).Legnagyobb döbbenetemre, a privát Microsoft accountommal belépve közölte a Windows, hogy az accountomon lévő licence-t aktiválta, ez egy Windows Pro méghozzá. Persze ha szeretnék, másik verziót is használhatok megfelelő termékkulcs megadásával.
Azért meglepő, mivel nem tudok unused licence-ről ami a nevem alatt fut.Ezek vannak nekem jelenleg:
- Windows 10 Education, amit még évekkel ezelőtt aktiváltam és egy reinstall után is még továbbra is használom az asztali gépemen (semmilyen fontosabb hardverváltozás nincs a RAM-ot és az SSD-t leszámítva). Ez aktiválva van erre a gépre és használatban is van.
- Akcióban megvásárolt OEM Windows 10 Pro, de ez sose lett még aktiválva (most akartam a Lenovora amúgy), csak a termékkulcs pihen a mail fiókomban, még sehová se lett beírvaGondolom, az első nem lehet, hisz a Windows névjegyében Windows Pro van és nem Education. A Pro kulcsom megint nem lehet, hisz azt még nem aktiváltam. Vagy a webáruház, ahol vettem, a tudtomon kívül hozzárendelte volna az MS fiókomhoz?
A céges Windows lenne a gép sorozatszáma alapján? Nem tartom valószínűleg, hisz most minden korábbi korlátozás elérhető, ami régen "Managed by your organization" feirattal tiltva volt, nem is stimmel a dolog, hisz supplier a cégem volt, a logó is ott figyelt, most ilyesmi nincs, ráadásul az angol Windows volt, ez meg magyar. Ráadásul a céges Windowsban sose léptem be Microsoft fiókba, nem is lehetett volna.
Esetleg még az az ezer éve nem használt Windows 7 licence, ami még a nevemen futott? De hát azt tényleg nagyon rég használtam, és ezen a hardveren (mármint a mostani PC-m) nem is volt telepítve, ezen a gépen Windows 10-et használok az összeállítása óta.
Van valakinek ötlete, mit aktivált nekem a Windows?
-
Pkc83
őstag
válasz
King Unique #127206 üzenetére
Oké értem. Akkor nem kinlódok vele veszek egy újat.
Azt azért jól gondolom , hogy nem kell újratelepítenem a wint
hanem csak megadom a frissen vásárolt win 10 home termék kulcsot
és azt le kellene fogadnia ugye?
Köszi a segítséget. -
coco2
őstag
válasz
nubreed #127155 üzenetére
Emagról én a magam részéről soha az életben semmit
Én kb egy hónapja mászkáltam megbízható + olcsó kulcs források után, és végül náluk kötöttem ki. W10 pro retail kulcsot vettem, plug&play tette a dolgát.
-
Pkc83
őstag
Sziasztok.
Új konfigot raktam össze és win 10 Home telepítés után nem engedte
aktiválni a termék kulcsal. Ez már a harmadik konfigom a microsoft fiókomban.
Létezik , hogy új licencet kell vennem? Ha igen mindegy , hogy honnan veszem? -
Ga3rieL
senior tag
Itt pl. 2 euró
[Windows 10 Professional Standard] vagy itt van inkább retail kulcs [Windows 10 Professional Retail Cd Key Microsoft Global]
-
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Emagról egy ilyen olcsóbb kulcsot biztonságos megvenni? [link]
-
Csupingo
veterán
válasz
PlatiaAmos #127146 üzenetére
Win 7-es időkből ez a regedit-es megoldás rémlik, nem tudom, hogy 10-nél működik e.
Win 10 esetén ezt írják:
Érdemes megjegyezni, hogy ez a módszer nem működik a legújabb fejlesztői frissítés a Windows 10-ben! Nyilvánvaló, hogy a Microsoft úgy tette, hogy egyszerűen nem tudja letiltani a tálca előnézeteit a Windows 10 legfrissebb verziójában.
Az egyetlen megoldás, hogy az ilyen típusú munkák kiterjesztik a lebegési késleltetési időt, t megjelenik a hasonló 30 másodpercig. Azonban ennek a módszernek a használatával még egy szöveglista sem jelenik meg, tehát az Ön preferenciájától függ. A lebegési idő meghosszabbításához menjen a következő kulcsra:HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Itt egy új DWORD (32 bites) értéket szeretne létrehozni ExtendedUIHoverTime, és adja meg 10000vagy magasabb értéket. Alapvetően ez az ezredmásodpercek száma, amíg a tálca előnézetét meg nem jelenik. 20 másodpercre 20 000, 30 000, 30 másodpercig stb. Beállíthatja
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Új céges laptop került hozzám mint felhasználóhóz, amire tettem egy w10 pro-t.
A helyzet az, hogy nem kapok túl sok supportot az IT-től(ami nincs is nagyon) így tőletek kérdezem meg hátha tudtok nekem segíteni.
A régi laptopomban van eredeti w10 és office.
Hogyan tudom kinyerni a kulcsokat(office és w10 pro) régi gépből? Természetesen azt a gépet már többé nem használjuk. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Estét. Vettem egy Matebook D15-öt, előtelepített Win10Home-mal. Hogyan tudnám Windows 10 Pro-ra frissíteni. Gondolom Win10Pro MAK kulcs nem jó hozzá.
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #126946 üzenetére
A BitLocker használatánál az első lépések egyike a helyreállítási kulcs mentése, vagyis normál esetben meg kell lennie ott, ahova mentette.
Amúgy ez most a szabványos BitLocker Pro és magasabb rendű kiadásoknál, vagy pl. azt nem támogató Home kiadásnál TPM chip megléte esetén az eszköztitkosítás? -
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #126944 üzenetére
Igen, ha Microsoft-fiókkal használja a Windows 10-et, akkor ott normál esetben megtalálható a BitLocker helyreállítási kulcs, lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat.
-
Azure.95
csendes tag
Halihó!
Win10 Home-ról szeretnék frissíteni Pro-ra. Jelenleg most egy aktív rendszerem van. Pro kulcsot megvettem. Megoldható ez a művelet újra telepítés nélkül, szimplán a kulcs beírásával?
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #126512 üzenetére
2010 előttről van szó, amikor még csak w7 volt, akkor magában nem lehetett legálisan windows-t venni harver nélkül. /céges több gépre az más volt, azzal ment pár boltban a humbug, hogy kiépítették a rendszert, több gépre papíroztak kulcsot, és a felmaradót számla nélkül eladták 1 gépre, na ahhoz nem kellett hardwer, de ott lemez se járt hozzá, csak felrakták ők, és product key matrica ott fityegett a gépen/
De a teljesen legálishoz kellett vmi hardver.SD kártyára simán megy w10, Linux is, MAC OS is, nem kell semmi. Van egy HDD-m amin vagy 6 különböző OP rendszer van, és usb-ről fut. /w7-et nem tudom, azt nem raktam még sd-re, nem volt értelme/
PC-nél W10 esetén klónozod az sd kártyára, majd onnan indítod. /legalább is így csináltam, bele se gondoltam, hogy nem működhetMBP hez vagyok szokva ilyen fajta telepítéseknél/
MBP-nél egyből rá lehet telepíteni sd-re, vagy usb-re. bármelyik rendszert.
Ezek a rendszerek nem használatra vannak, hanem tesztre, azaz ha vmi gond van a géppel, bedug, ott nincs, akkor rendszert kell újra rakni. Tehát évente egyszer használni. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #126488 üzenetére
Ez a "win7 háókártyához regel" nem teljesen világos, de biztos.
Tudtommal az van aktiválás, illetve automatikus aktiválás ügyben, ami az előző válaszokban lett leírva és hardverazonosító alapján digitális licenc a W10-nél van, meg annál nem kell újratelepítésnél újra megadni a termékkulcsot, mert digitális licenc megléte esetén automatikusan aktiválódni fog, amit a telepítő is leír az aktiválásnál.
Az meg már ugye szintén le volt írva, hogy a W10 telepíthető és aktiválható a W7 termékkulcsával, nem kell és felesleges végigtolni a W7
—►
W10 közvetlen upgrade-et. Illetve az utóbbinak max. akkor van értelme, ha a személyes fájlok és a telepített alkalmazások megtartása a cél, ellenkező esetben felesleges. Meg esetleg akkor, ha nem ismert a W7 termékkulcs, bár ha jelenleg aktiválva van, akkor pl. ProduKey programmal kiolvasható, valamint az upgrade-hez pl. frissítési segéddel / MCT-vel rendszerint amúgy is kell az aktivált állapot.
Ha sikeres a W7—►
W10 upgrade / "kulcsos telepítés" és aktiválás, akkor a gépházban majd ott virít az aktiválva van digitális licenccel felirat, lásd a már linkelt screenshotot példaként. Ha sikertelen lenne, technikailag akkor is használható a W10 x ideig termékkulcs/aktiválás nélkül pl. testreszabási korlátozásokkal, lásd az alábbi cikkben leírtakat. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #126487 üzenetére
Félre értettél, volt kulcs, és van is valahol,de már nem kell.
Csak 1szer kellett beírnom.
A win7 háókártyához regel, az ugyanaz a gépben.
Tehát mikor most felraktam se kelett beírnom, később, és ennyi, frissített, újra indult 100szor és mikor kész lett, megnézem, aktiválva.
A win7 dvd-ből csináltam iso-t anno, azt használom rufus-sal megcsinálom usb-re.
dvd iszonyat lassú azért. Anno még arról raktam, akkor is ez volt.
Tehát nem lehet tákolt. Ha csak a MS nem tákolta. 64bites pro, ha ez számít.Nem kell hozzá termékkulcs, csak egy aktivált, működő win7, ezt írtam, ez a lényeg.
Magára a win7 re pakolja a win10-et, nem tiszta telepítés usb-ről.
Azt írták később, ha újra akarom rakni már nem kell a win7, csak először.Rengeteg idő volt a win7 felrakni rengeteget indult újra, még nem volt időm w10re frissíteni, de holnap megcsinálom, és megírom működik-e.
Hol látom, hogy tuti aktiválva van a w10, vagy csak próba idő?
Vagy w10 ben már nincs próba idő? -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #126470 üzenetére
Hello,
Nekem minden gépemen így működik a windows.
Ezért nem tudom a termék kulcsokat.
Anno ugye nem is vehettél hardwer nélkül windowst, egy hálókártya volt a minimum, viszont akkor már lehetett venni doboz nélkül /előtte nagy dobozban volt a lemez, meg papír, meg levegő, ja, meg a cetli amit a gépre kellett ragasztani, na nem rondítottam a MPT-t egy ronda cetlivel/, ja és nem lehetett bárhol venni, csak MS plecsnis boltokban. /ma má mennyivel egyszerűbb/
Az enyém egy hálókártya, meg kevés papír és cetli volt. Valahol biztos megvan, valahol a hálókártya mellett lehet
De sose kellett. Telepítés alatt netet adok, kulcs megadása később, és soha többet nem kéri. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #126452 üzenetére
Hello,
Nincs termék kulcsom...azaz a fene se tudja hol van.
kb 10 éve vettem a MBP-ra a win7 -et, és ha felrakom neten magától hitelesít.
Nem kell beírni semmit, erre találtam upgrade megoldást, a kulcsosat tudtam.
Most egyik se kell, nincs is fent, de néha rádobom, és akkor már miért ne w10 legyen.
De megcsinálom másik meghajtóval, úgy tuti jó lesz, csak sokkal macerásabb azért gondoltam most megcsinálom virtual box-al, és időt spórolok.Köszi a választ.
-
Geth
veterán
válasz
daninet #126457 üzenetére
Ohh, szóval hálózati helyről van szó.
Ez mondjuk alapjaiban shifteli el a problémádat más irányba.
(Tanulság: legközelebb a konkrét problémával kezdődjön a kérdés.)[link] különös tekintettel az EnableLinkedConnections reg kulcsra.
admin és nem admin sessionök között by default nem mennek át a samba token-ek
Adminként kellene inicializálni a hálózati helyet (belépni rá). -
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Mivel valószínűleg teljesen evidens lesz a kérdésem, ezért offba teszem, de mivel nem vagyok jártas a dolgokban szeretnék kérdezni.
Barátom fiának vesznek notebookot, és ehhez szeretnénk windowst venni. Ezek a retail verziók amik a hardveraprón vannak teljesen legálisak? Media creation tool-al csinálok egy instaláló pendriveot, arról bootolok elkezdi feltenni és majd kéri a kulcsot? Ha saját mailcímemről inditom a vásárlást tudom majd a kissrác mailcímével aktiválni a kulcsot az új gépre? Mindegy honnan veszem mindben bennevan a magyar nyelv?
Őt néztem ki [link] ajánljátok, vett már innen valaki?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
MC Pite
veterán
OK, köszi.
Clean install a acél, a win10 alapra állítását csináltam meg. (Orthos meg 3D tesztprogramok mennek órákig hibátlanul, és 99%ban netezés közben meg kékhalál.)
Korábban már volt egyszer (az nem tudom milyen kulcs volt), ahol egyből W10-et raktam újra a gépre, ott nem fogadta el. Mindig hibára ment az aktiválás.
Viszont ezen a gépen írja, hogy digitálisan aktiválva; köszi.Kap egy esélyt így a gép, utána viszont 101% százalék hogy új alaplap+rendszermeghajtó / HWID lesz. Gondolom a retailt (elvileg ez van) akkor is lehet telepíteni?
-
Sztlaci
aktív tag
Win eltávolítás hardverről?
Van egy dobozos Win7-em, ami a laptopomon van, frissítve Win10-re.
Új gépet akartam venni, arra feltettem a Win7 kulccsal Win10-et.
1.) A régi laptopról, hogy tudom úgy eltávolítani, hogy ha eladom, akkor másnak ne regisztrálja be magát, mert ugye kulcs nélkül, hazamegy és regisztrál, hardver alapon.
2.) A új laptop meglepően lassú volt, teszteltem, a CPU 10 másodperces terhelés után 100 Celsius fokon volt és 60% körülire esett le az üzemi frekvencia. Gép szervizbe, 6 hete, most talán csere lesz. A gépet nem kapom vissza, arról hogy lehet leválasztani a nem olcsóért vett Win rendszeremet?
Esetleg felújítják, és eladják mint Refurbished, ha más telepíti a rendszert a hardver alapján beregisztrál, és a végén én leszek kitiltva!
Én érzem csak úgy, hogy zavar van az erőben?
Ötlet, esetleg erről leírás?
Mert ha legalább kérné a kulcsot újra telepítésnél akkor az csak nálam van meg, de így???
A két gép (Win) egy fiókhoz van rendelve.
Most hetek óta Ubuntuzok a régi gépen, hogy ne legyen használatban két gépen ugyan az a Win. -
Teljesen felesleges is, hiszen, ha vettél másik verzióhoz licencet (kulcsot), akkor home-ből is tudsz pro-t csinálni 1 kattintásra. Ugyanúgy ha fent van a home, de te nem azt akarod használni, akkor beírod z új kulcsot, és Pro lesz telepítés nélkül. Ha nincs a géphez kulcs, akkor viszont itt is van választásod, ennél a consumer mct-s isonál
-
1. enterprise minek magánszemélynek? (illegális, mert magánszemély nem vásárolhat enterprise verziót)
2. "egy home kulcs a laptopba akkor valahogy elfelejti megkerdezni a telepito" - ezzel tudod hogy butaságot írtál. Nem elfelejti, hanem direkt nem kérdezni meg.
3. ncore, semmi értelme onnan tölteni, mikor az MS oldalról is letölthető -
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #125812 üzenetére
Majd elfelejtettem, mct-s .iso az consumer, nincs benne enterprise, masfelol meg ha be van egetve neadjisten egy home kulcs a laptopba akkor valahogy elfelejti megkerdezni a telepito hogy melyik verziot szeretnem felrakni... aztan utana csinalj home-bol pro-t vagy enterprise-t. Es koszi de nem kell a kisregeny arrol melyik esetet milyen modszerrel lehet megoldani ;)
-
-Skylake-
addikt
Sziasztok !
Furcsa kérdés lesz. Vettünk egy W10P refurbished key-t , van hozzá COA matrica meg minden , de. Nekem lett elküldve email-ben , viszont aki küldte , sikeresen elírta a címet , mert egy W helyére V betűt írt. Ez reggel volt, most egy órája derült ki kb a probléma , megkaptam a kulcsot, de azt írja, hogy már használt. Van rá esély, hogy a rossz email címen elolvasta valaki és gyorsan beaktiválta.
Az lenne a kérdésem, hogy van e valami mód arra, hogy kiderítsem egy kulcsról , hogy mikor lett aktiválva. Szeretném tudni, hogy most használta e fel valaki (akihez az email cím tartozik), vagy alapvetően trash a kulcs amit vettek ismerősök. Illetve az is megoldás lenne, ha lenne valami mód (akár MS ügyfélszolgálaton keresztül) egy kód deaktiválásra , hiszen nálunk van a számla/matrica , minden , tehát tudjuk igazolni a tulajdonlását. -
Richard!
addikt
Üdv!
Nagyjából 6-7 éve telepítettem újra windows-t, szóval nem csodálkozom, hogy elakadtam.Szóval...Rufus-szal csináltam egy usb-kulcsot, de sajnos telepítése után eltűnt a D meghajtóm. Újratelepítés előtt a D volt az 1 TB-os WD adatlemez, az E-F két virtuális meghajtó, a G pedig a játékos Samsung SSD.
Na már most így néz ki a helyzet:
A Samsung SSD-t újrabetűztem G-re, de sajnos többszöri restart után sem ismeri fel a lemezkezelő. A bios-ban és az eszközkezelőben viszont látom.
Az 1 TB-os meghajtó lesz a Lemez0, ami idegen. Mit tegyek? -
hotkar
senior tag
válasz
Keraa #125452 üzenetére
Szia!
Találtam egy oldalt, ahol leírják pontról pontra, hogy hogyan kell eltüntetni a rendszer által odahegesztett "3D objektumok", "Képek", "Zene", stb hivatkozásikonokat. Az oldal közepe felé ott van a Onedrive is. Registry módosítás kell hozzá, de pontos a leírás.
A "saját tulajdonba vétel ("Take ownership...") részt nekem nem kellett megcsinálni, mindegyik kulcs hagyta magát törölni.
Annyit kell tudni, hogy ez a módszer a fájlkezelő főablak részben ("Mappák") levő hivatkozásokat is ciánozza.
A leírásban benne van az is, hogyan kell visszaállítani.
-
fecke78
senior tag
Ismételt kék halál
Kérhetek segítséget
"Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting
Dátum: 2020. 10. 08. 20:37:59
Eseményazonosító:1001
Feladatkategória:Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: Fecopc
Leírás:
Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000001a (0x0000000000041790, 0xffffef80169e9db0, 0x0000000000000004, 0x0000000000000005). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: 9afef21b-bec9-4ba1-bc59-1ab7ef0eb2b4.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting" Guid="{ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}" EventSourceName="BugCheck" />
<EventID Qualifiers="16384">1001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2020-10-08T18:37:59.9044500Z" />
<EventRecordID>15788</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Fecopc</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">0x0000001a (0x0000000000041790, 0xffffef80169e9db0, 0x0000000000000004, 0x0000000000000005)</Data>
<Data Name="param2">C:\Windows\MEMORY.DMP</Data>
<Data Name="param3">9afef21b-bec9-4ba1-bc59-1ab7ef0eb2b4</Data>
</EventData>
</Event>
ez mond valakinek bármit is ? -
válasz
solfilo #121088 üzenetére
Sziasztok!
A korábbi sok újraindulás után újra lett rakva a Win10, nagyjából megoldotta a dolgokat, nyáron egy újraindulás volt. Szeptember vége felé azonban elkezdte újra, 09.30 óta minden nap újraindul a noti, akár többször is.
Legutóbb, mikor kérdeztem, akkor nem tűnt fel, így nem tudom, akkor is így volt e, hogy a kritikus 41-es Kernel hibát mindig egy 20-as követi.7.14, 9.21, 9.26, 9.30 és azóta minden nap
A 20-as hiba leírása, mond ez valakinek valamit?
Az az AMD Northbridge elég rosszul hangzik, de mivel a 2004 felrakása után is ilyen random újraindulások voltak (lásd előző hsz, gép adatai is benne vannak), inkább szoftveres gubancra gyanakszom. Lehet megint újra kéne rakni a gépet?Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-WHEA-Logger
Dátum: 2020. 10. 07. 16:44:28
Eseményazonosító:20
Feladatkategória:Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak:
Felhasználó: HELYI SZOLGÁLTATÁS
Számítógép: DESKTOP-Leírás:
Súlyos hardverhiba történt.
Összetevő: AMD Northbridge
Hibaforrás: Machine Check Exception
Hibatípus: Sync Error
Processzor APIC-azonosítója: 0
További információ a részletek nézetében.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WHEA-Logger" Guid="{c26c4f3c-3f66-4e99-8f8a-39405cfed220}" />
<EventID>20</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2020-10-07T14:44:28.2943599Z" />
<EventRecordID>14964</EventRecordID>
<Correlation ActivityID="{4daaa5f6-56fd-4137-b939-598431191553}" />
<Execution ProcessID="4180" ThreadID="4520" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-</Computer>
<Security UserID="S-1-5-19" />
</System>
<EventData>
<Data Name="ErrorSource">3</Data>
<Data Name="ApicId">0</Data>
<Data Name="MCABank">4</Data>
<Data Name="MciStat">0xb200001000020c0f</Data>
<Data Name="MciAddr">0x0</Data>
<Data Name="MciMisc">0x0</Data>
<Data Name="ErrorType">2</Data>
<Data Name="Length">936</Data>
<Data Name="RawData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ata>
</EventData>
</Event> -
edeleny
őstag
válasz
edeleny #125409 üzenetére
Mielőtt kapnék, hideget meleget!
A laptop Linuxal lett vásárolva, majd én tettem rá Win 10-t, és neten vásároltam hozzá kulcsot! Elfogadta, és nincs vele gond!
Van Microsoft fiókom, de mindkét PC-m ( a másik asztali) helyi fiókkal fut, vagy ugyan azzal vagyok bejelentkezve.Inkább úgy kérdezem, ha format C-t csinálok, akkor is tudni fogja, hogy ez a gép volt már aktiválva?
-
Czimby
addikt
válasz
King Unique #125382 üzenetére
Ami meglepett, hogy alapból nem kért kulcsot,
ha jól emlékszem még a hálózatra csatlakozás előtt szokta kéri a kulcsot a telepítő. -
Zoz
őstag
válasz
Czimby #125376 üzenetére
Alaplaphoz kötődik a licenc, azaz ha azon a gépen egyszer már volt aktiválva, akkor többet nem kell kulcsot megadni, amint netre lép, az alaplap azonosítója alapján aktiválja magát.
MS fiókhoz kötés ahhoz kéne, ha másik gépre szeretné átvinni a licencet.Vagyis nem kell venni új kulcsot.
-
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Hozzám került egy HDD hibás laptop, amibe egy SSD került, és az MS oldaláról MTC-vel telepítettem rá Win10-et. Kulcsot gondoltam majd veszek apróról, de kíváncsiságból ránéztem és azt írja a gép, hogy a Windowst digitális licenccel aktiválták.
Csak offline fiókkal vagyok belépve a gépre, és elvileg az előző tulajnak sosem volt MS fiókja amihez kapcsolódott volna a még HDD-n levő vindows.
Most akkor ez valami ideiglenes licenc, és kell vennem kulcsot vagy végleges? -
Voice24
őstag
válasz
King Unique #125326 üzenetére
Köszi az infókat, nekem igazából csak egy működő termékkulcs kellett, amit meg is vásároltam, win10 home-hoz.
Le is töltöttem a win10-et egy pendrive-re, majd elindítottam egy tiszta telepítést. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
- ugye a nem aktivált korábbi win10 enterprise-t akartam leváltani egy aktivált win10 home-ra. A telepítésnél arra kattintottam, hogy nincs termékkulcsom, gondoltam, majd utólag aktiválom. Erre most nézem a gépházban, azt írja, hogy a windowst a microsoft fiókomhoz kapcsolt digitális licenccel aktiválták. Ez most mit takar? Nincs is szükségem a megvásárolt kulcsra? Nem tudok róla, hogy a fiókomhoz tartozott volna digitális termékkulcs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest