Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
Akkor nem lesz frissítés a 10-re, marad a win 7
Nem 100% a dolog, közben írták, hogy örökli a dobozos jogait.
Aztán meg nemrég azt, hogy egy év után már az így aktivált Win10 sem fog felmenni másik hardverre, a kulcs szigorúan kötődik az elsőre aktiválthoz így is.
Szóval ez még nem teljesen tiszta az MS-nél sem szerintem. -
kaszaf
aktív tag
válasz
Воланд
üzenetére
Szerintem ha veszek új alaplapot, feltelepítem rá a dobozos 8.1-et majd frissítek 10-re az működni fog. Függetlenül attól, hogy már ezzel a kulccsal egy másik lappal már megtettem korábban.
Ha az ezen a módon frissített win 10-ből kinyerem a kulcsot azzal már nem biztos, hogy tudok telepíteni de nem tartom kizártnak. Retail channelen van a win 10-em megnéztem.
De ezek csak feltételezésen alapuló találgatások a részemről.
-
szunyi777
őstag
válasz
freelancer68
üzenetére
Nekem Retail kulcsom van, annál nincs ilyen korlát..
-
ksanc
őstag
akkor továbbra is megőrzi a dobozos verziók előnyeit,
Nem. Jelenleg minden frissítés az alaplaphoz fogja kötni a Win 10 licenszét, tökmindegy, hogy OEM vagy dobozos win 7/8-ról frissítetted. Ahogy Bali27 is írta.
Át tudom vinni asztali gépre? Szerintem igen, de meg kell próbálni.
Hát ugye az OEM verziók elvileg szintén egy adott hardverre aktiválódnak, ha pl. alaplapot cserélsz, mindjárt újra kell aktiválni. Viszont valamiért a Microsoft enged több aktiválást is egy OEM kulccsal totál különböző hardverekre is. Én eddig azt hiszem 3 különböző gépre próbáltam beaktiválni egy OEM kulcsot és sikerült is. De mindig csak egy gépen volt aktív.
De ez csak a korábbi Windows verziókra igaz, a Win 10-el ezt már nem lehet eljátszani. -
Crystalheart
őstag
"Tehát csak úgy tudsz frissíteni, ha először feltelepítesz egy NEM Enterprise 8.1 verziót és aktiválod." - Hiszen nem ezt írtam?
Az Enterprise feltolása azért kellett, hogy legyen miről futtatni a Media Creation Toolt, mert azt a célgépről kell, és minimum Win7/8-ból, nekem pedig egy tök halott OS-ű tabletem volt csak. De már készen vagyok, apróbb beállítások vannak csak hátra, programtelepítések, konfigolások, a szokásos szöszölés, aztán csinálok egy partíciómentést.A gond, hogy egy év után már nem lehet majd a Windows8-as rendszerről a 10-re ingyen frissíteni. Szóval most még akárhova feltehetem a 8.1-et, aztán frissíthetem a 10-re, de ez később nem fog működni. [l]Tudtommal a frissítéssel nem jár új Windows10-es termékkulcs. (Vagy jár?) Mi lesz, ha egyszer meghal az alaplap vagy a processzor? Vagy ha a partíció épp tönkremegy, amikor meghal az egyik? (Egy hónap használat után ilyesmiért kellett elvinnem a szervizbe, szóval nem üres képzelgés.) A szervizben is legföljebb az eredeti rendszert telepíthetik vissza, jövő ilyenkor pedig az már kevés.
alfa20: Köszönöm. És ha épp ekkor változik a hardver? Mondom, egy hónap hímestojás-szerű használat után becsinált az SSD, tönkrement az alaplap, elromlott az akksi, szinte egyszerre, és a szervizben persze újratettek mindent, de ha ez egy év múlva történne, akkor ugyancsak Windows 8.1-et kapnék. (Ja, az érintőképernyő is elrepedt magától egy szép reggelen, egy kinyitás alkalmával, de az nem ide tartozik, és azt nem is szerelték meg garanciában, úgyhogy most van egy érintőképernyő nélküli netbookom. Tök selejt darabot fogtam ki.)
Azt persze evidensnek gondolom, hogy ha a tablet helyett mondjuk egy asztali PC-re szeretném portolni a rendszert, szintén csak a 8.1-et tudnám, a meglévő kulcsokkal.
-
alfa20
senior tag
válasz
Crystalheart
üzenetére
röviden: semmi
tömörebben: újra telepítéskor, mikor kéri a kódot egyszerűen rányomsz a később adom meg szövegre. Majd még egyszer kéri, de akkor is csak tovább mész anélkül, hogy bármilyen kulcsot is megadnál. Ha csatlakozol Net-re telepítés közben mire végzel és eljutsz, hogy ellenőrizd aktivált-e a rendszer, már be is aktiválta magát.
-
ksanc
őstag
válasz
Crystalheart
üzenetére
Szia!
Az Enterprise verziókat jelenleg nem lehet frissíteni Windows 10-re.
Tehát csak úgy tudsz frissíteni, ha először feltelepítesz egy NEM Enterprise 8.1 verziót és aktiválod.
Ezt tudod frissíteni Win 10-re a működő oprendszer alól.
Ez egyébként igaz minden frissítésre, NEM újraindítva dvd/pendrive-rol bootolni a telepítővel, hanem az oprendszer alól kell a frissítést elindítani, úgy fog működni.
Csak így nem fog kérni kulcsot a telepítés elején. Már persze ha legálisan aktivált a rendszer.A telepítési azonosító a hardverhez kötött, egészen pontosan az alaplaphoz és processzorhoz. Ha ezeket cseréled, újra kell aktiválni, persze most már rendes win 10-es kulccsal.
Vagy visszarakod a 7-et, 8-at és megpróbálod beaktiválni a meglévő kulcsoddal az új alaplapon. Ugyanis - ez nem agyonpublikált
- az OEM kulcsokkal is lehet többször aktiválni, több hardveren. A fene tudja, mennyit enged az MS... -
t72killer
titán
válasz
hunluki
üzenetére
Eddig én se használtam ilyet, de most, hogy pár klikkel egy teljesen funkcionális rendszermentést lehet készíteni, rögtön csináltam is egyet a nejem gépéről. Egy teljesen tiszta telepítés az összes beállítással bő fél nap, ezt család mellett már eléggé luxus.
Igazából kéne egy script, amivel az összes beállítás az asztaltémától kezdve a group policy és a registry-módosításokkal bezárólag menthető lenne és csak alá kéne pakolni egy friss ISO-t.
#18080 "Ha nem tudná aktiválni a rendszert, akkor egy partíciómentés semmit sem ért volna." - hm, nem lehet kulcsot cserélni visszaállításkor?
-
-
peterk
senior tag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
A netbankolásnak nincs semmi köze a víruskeresőhöz, az nem fogja biztonságosabbá tenni. Ha tartasz az adatlopástól, akkor netbankolás után törölj a böngészőből minden előzményt: cache-t, előzményeket, cookiekat. De ha kétlépcsős, külön hardverkulcsos, vagy külön mobilappos authentikációt használó netbankod van - pl. CIB -, akkor nincs mitől tartanod, azt egy netkávézóban is vidáman használhatod, az isten nem töri fel (hacsak nem hagyod ott a kulcsot vagy a telefont
) -
t72killer
titán
Installer - office2013? Az pakolja ide havonta a ~gigányi frissítés hulladékát, ráadásul nem is engedi törölni. Ha az office-t áthoztad a régi rendszerből, akkor bizony jött vele a szemét is. A legtisztább, ha csinálsz egy clean installt.
#17831 SP4C3 : át lehet ugrani a kulcsmegadást bármilyen szituban, clean és frissítéses telepítésnél is.
#17830: a diagnosztika/troubleshooting mit mond? Esetleg próbáld meg ezt futtatni parancssorból:
ipconfig /flushdns
-
t72killer
titán
válasz
Borisz76
üzenetére
El kell távolítani a KB3035583-as frissítést.
A tiszta telepítéshez win10 licensz kell, ha az ingyenes ajánlatot ki akarod használni, akkor egyszer frissítened kell (bár a frissítéshez semmi szükség a gwx appra, simán iso-ból is megteheted).
#17818 freelanced: még nem tökéletes, de használható. A nejem az egyetlen használója a családban, én még nem tértem át, de komoly panaszt nem hallottam még (hp 720 noti).
#17821, #17815: Lehet frissíteni pendriveról is, én úgy csináltam. Viszont biztosamibiztos nem arról bootoltam, hanem win7 alatt indítottam a setup.exe-t a kulcskérést pedig átugrottam. (aztán az egészet visszacsináltam, de ez másik történet)
-
SP4C3
veterán
Na látod ez jókérdés. Azthiszem, hogy tudsz, ha elindítod a setup.exe fájlt, de ott kérni fog kulcsot a 10-hez. Akkormár mehetne a win10 clean install, de ugye nincs 10-hez kulcsod. Ezesetben, vagy kalózkodsz és használod illegálisan, és élsz ezzel a tudattal, vagy megveszed 199.99 amerikai pezóért. (esetleg 99 dollár a butított home verzió, vagy amazonon olcsóbban win-pró, a minap néztem, azthiszem 160 pezó körül van.)
-
-
jbl
senior tag
válasz
ambatenator
üzenetére
Ha Windows 7- 8-8.1-ról frissítetted a rendszert, és úgy döntesz, hogy akarsz egy szűz telepítést csinálni, neked már nem kell aktiválni, érzékelni fogj a rendszer, hogy ezen a gépen már volt Windows 10 és kész.
Sőt még termék kulcsot se kell beírni!!!!!
-
t72killer
titán
válasz
King Unique
üzenetére
"DreamSpark telepítők eleve külön kulcsot adó, retail OS-ek, nem keverendő a 180 nap újraaktiválosos tisztaszoftveres verzióval." - Ettől függetlenül ha neten aktiválod, 180 nap múlva újra aktiválni akarja majd magát.
#17502, dyzo és #17503, wjbhbdux : Én azért egy jobbféle vírusgyalut feltennék, a defender elég gyászos teljesítményt produkál.
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
front3r
üzenetére
Az összefoglalóba tényleg sok minden le van írva, csak hivatalos MS nyilatkozat nincs sehol.
A HSW-is leírtak ilyet, majd cáfolták három hónap után, hogy mégis veszik a korábbi kulcs, akkor kinek van igaza?
Természetesen aktivált.
Az hogy nincs helyreállítási lehetőség stb. szintén minősíti a Ms-ot..Volt egy frissítés utáni ghostom azt visszahúztam, most megy újra az Edge.
Egyébként meg egy idei kiadású DELL laptop. Alig egy hónapos, milyen újabb hardvert vegyek 'pcikeszoftéknak'?CyberBob: Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
t72killer
üzenetére
DreamSpark telepítők eleve külön kulcsot adó, retail OS-ek, nem keverendő a 180 nap újraaktiválosos tisztaszoftveres verzióval.
(#17375) kope87: nekem 8.1 alatt sincs gondom, illetve a AutoCAD 2016-os verzió szerintem biztos megy Win10 alatt is, de lehet a korábbiak is.
(#17395) hunluki: nem értem mért vagytok annyira rápörögve erre a minialkalmazás témára...

Egyrészt már rég meg lett mondva, hogy ezeket váltották fel a modern appok a 8.x bevezetésével, másrészt ott egy csomó külső program a pótlására, ha vkinek annyira kell. A 8GadgetPack teljesen jó és folyamatosan frissítik, valamint sokkal többet tud, több alkalmazást tartalmaz, mint a Win7 beépített, basic kínálata. -
front3r
őstag
válasz
Sztlaci
üzenetére
Nálam pl. semmi probléma a 10-el, minden stabil. Hogy nálad miért nem ilyen? Más driverek, más hardverek, amikhez a gyártó nem adott ki a Windows 10-hez drivert, tehát nem a Microsoft a hibás. És ha egy driver rendellenesen működik, akkor a gépeden az BÁRMIFÉLE hibát tud okozni. Én is szívtam életemben driver hibák miatt elég sokat...tehát már eleve úgy kell egy gépet megvenni, hogy okosan ki kell választani a megfelelő hardver elemeket. Egyáltalán nem mindegy, hogy mivel mit párosítasz, de ennek az a hátránya, hogy sokat kell bújni a neten a fórumokat, az alaplap kompatibilitási listáját is pl., szinte mindent. De utána hálás leszel érte, ha egy atomstabil rendszered lesz. Kicsit többet kell a gépedre költeni, mintha a legolcsóbb cuccokat összedobod, de hát annak az a hátránya, hogy nem lesz normálisan működő számítógéped.
Pl. laptopoknál is lehet gagyit választani sajnos, ott is alaposan utána kell járni, hogy vannak-e driver hibából adódó bugok, rendellenességek.Aktiváltad már a 10-et, nem? Mármint aktiválva volt, megnézted? Elvileg ha frissítettél, akkor az után beaktiválja magát.
A Win7-et, fel tudod tenni minden gond nélkül, tudod aktiválni. Nem veszik el semmi licenc, ugyanúgy használhatod a gépeden.
Ha majd tiszta telepítést csinálsz Win10-el(már ha a frissítés során neked egy aktivált Win10-ed volt), akkor automatikusan beaktiválja magát ha lát internetet a géped. Ezt már ezentúl bármikor meg tudod csinálni a gépeden. Amikor kéri telepítéskor a kulcsot, akkor egyszerűen kihagyod azt a lépést, és mikor beléptél a Windows 10-be, akkor fogja aktiválni magát, természetesen internet kapcsolattal.
Egyszerűen az alaplapod alapján aktiválja be magát a rendszer, ennyi a dolog kulcsa.
De fenti összefoglalóban ez is le van írva, olvasd el!
-
törölt tag
válasz
Sqveeze
üzenetére
Hali. Nemértem minek törölni a partikat? Elég ha leformázod, csak mindet, és nemkell rettegned attól,hogy aktivált lesz e vagy nem. Ugyhogy most akkor szerintem tégy fel valamelyiket,. mind1 ,hogy 7est,vagy mit. aztan frissitsd, és utana tiszta telepités, de a partikat netöröld, csak formázd le őket !!!! és akkor is aktiválnia kell magát, mer nekem igy volt,. aktivált lett, és nemvolt vele gondom.
(#17417) nem aktiválod kulcsal,semmit sem kell beirni
-
Sqveeze
tag
Sziasztok, hatalmas problémám lenne, ma reggel olvastam ezt az útmutatót: http://winsupersite.com/windows-10/how-make-sure-your-free-copy-windows-10-activated
Nos itt tisztán azt írja, hogy ha először a media creation tool-al upgrade-elek. Akkor utána USB-ből vagy Lemezről is újratehetem a rendszert úgy, hogy törlök minden particiót, hogy "Tiszta" telepítésem legyen. Hát én felfrissítettem, aztán megnéztem aktiválva van, ígyhát el is kezdtem media creation tool-al letölteni egy USB verziót és azt feltettem. A telepítés közben legalább kétszer kérte a kulcsot, de ahogy az útmutatóban is levolt írva, fogtam és skip-eltem. A végén elvileg aktiválva kéne legyen a windows, de nincsen...
Most akkor tehetem vissza 8.1 et majd azt frissítsem és ne tiszta telepítgessek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Frissítettünk egy 7-es gyári rendszerrel ellátott masinát 10-re. Frissítés után a 3V66T végű kulcsot látom a rendszer alatt. Akkor ez normális jelenség?
Telepítés után amit netet kapott, szépen aktiválta is.
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok!
Szertetném egy családtagom gépére felrakni, a windows 10-et, még az előtelepített 8.1 van rajta, tele minden szeméttel, szóval szeretném formázni, újraparticionálni. A licensz viszont már nem tudja hol van.
Kérdés az hogyan lehetne a kulcsot használni a windows 10-hez is? Vezérlő pultban található termék kulcsot beírom a 10-nek az jó lesz?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Dexter-2000
üzenetére
nemkell kulcsot beirni!!
-
Dexter-2000
őstag
sziasztok aktiválni szeretném a win 10-et de amikor beírom a kulcsot 0xc004e016 kódot kapok.
win 8 és 8.1 es kulcsokkal próbálkoztam (pro64bit) de állandóan ezt a hibakódot kapom.
próbáltam telefonos aktiválást de az se jött össze (a droidos fajtát) -
t72killer
titán
Bizony, új gépeknél nem matricán, hanem a bios egyik zugában ül az OEM termékkulcs. Ki is olvastam, nem ez a gond, hanem az, hogy a win10 upgraddel ezt a kulcsot feladtam, és úgy lehet visszaszerezni, ha downgradelek win7-re. Ez elvileg egy gombnyomás lenne, viszont hiányzik a gomb
Végülis van win7-es iso-m is, nem tudom, az megfelel-e a célra (hogy a M$-nál "visszaváltson" a licensz win10-ről win7-re) -
t72killer
titán
válasz
Воланд
üzenetére
Gyakorlatilag a frissítési alap is átkerül a vevőhöz, lévén a frissítéssel elveszítette a win7-8.1 licenszét, ráadásul azok is gondolom a kérdéses alaplaphoz voltak kötve.
Apropó, licenszkérdés: a PRO-t fel lehet tenni az Education kiadás kulcsával? A nejem kapott egy ilyen licenszet az új sulijától, de lusta vagyok letölteni a hozzátartozó iso-t
. -
h1mpi
félisten
A windowsnext oldalon ma féláron adnak MS kulcsokat. Ha érdekel valakit.
-
OgreImre
senior tag
Sziasztok!
Laptopomat Win7 Pro 64bit-el vettem. Ez van telepítve, ezt használom. Amikor kijött a Windows 8, akkor upgrade keretében megvettem (valami 25 euro volt kb) a laptopomra (kaptam új kulcsot is). Viszont soha nem telepítettem fel rá, maradt a win7. Most ha Win10-et akarok, akkor az mehet a Win7-ről frissítve, be fogja aktiválni, vagy fel kell tennem a Win8-at mindenképpen és azt frissíteni?
Köszönöm. -
Dr. Akula
félisten
válasz
rétisün
üzenetére
A win7-re szerzett jogod nem vész el a 10-esre frissítéssel. Csak szereztél _mellette_ jogot a win10-re is. Amíg az alaplapodat ki nem cseréled, emrt ugye ahhoz rögzíti a win10 kulcsot. Persze telefonon meg lehet magyarázni nekik hogy beszart a régi és ezt adták a szervízben, aktiválják már lécci, de ez a win7-nél is így ment.
(#16942) laleeee:
Ilyen alap dolgokon már rég túl vagyok, allergiás vagyok a dzsuvára az alján, rendszeresen pucolok minden egeret ha érzem hogy kezd ragaszkodni az asztalhoz. Nem ez a probléma, hanem időnként egyszerűen nem reagál az egérmozgásra / kattintásra. Aztán megint igen, majd megint nem. Volt hogy egy tabot a Chromeban 3 lépcsőben sikerült a jobb oldalról a bal oldalra áthelyezni mert folyton elakadt. Ha fej akkor megy, ha írás akkor nem.
-
lck
senior tag
válasz
Colos1
üzenetére
Nem jár semmivel a partíciótörlés !
Kezdem úgy hogy van jogtiszta 8-am a gépre, ezért talán nem annyira warez amit írok.
Szóval nem akartam hogy a 8 aktiválásával valami gond legyen később, ha esetleg vissza akarok állni 10-ről.
Ezért fogtam, feltettem egy 7-et. Szépen beaktiváltam a "D=" -os loaderrel. Aztán rá a 10-et, amit szintén aktivált is kapásból.
És vettem egy új SSD-t, bele a gépbe, tiszta telepítés, és voalá aktívát 10 lett az eredmény automatikusan. Telepítő kulcsot nem adtam meg sehol.
Nincs semmiféle "partíciót meg kell tartani" téma. Alaplaphoz köti az aktiválást. Ha MS support azt mondta rosszul mondta, vagy félreértette a dolgot. -
junior11
veterán
Megkérdezném, csak mert nem vagyok benne 100% biztos, ha a 8.1et frissítettem W10-re és aztán alaphelyzetbe állítottam a rendszert, törölve mindent és aztán újból felraktam rá a progikat, drivereket stb...
Ha netán még így is sz@rakodna, lehetséges az ISO fájl leszedésével mondjuk pendriveról újratepíteni a W10-et úgy, hogy nem fog kelleni aktiválni? Ha esetleg a telepítés közben kulcsot kér, van lehetőség átugrani? A telepítés befejeztével a rendszer aktivált lesz? Amúgy a 8.1-ről W10-re frissített rendszer alaphelyzetbe állítása (mindent töröltem az alaphelyzetbe állítás során) egyenlő vagy sem egy tiszta ISO telepítéssel?
-
Shurycen
tag
Sziasztok,
wjbhbdux Segítségével, amit mégegyszer nagyon köszönök, sikeresen update-eltem Win 8.1-ról 10-re, majd letöltöttem a tool-t és elkészítettem vele a saját telepítőlemezem, majd formatált SSD-re pucér Win 10-est feltoltam, aktiváló kulcs kihagyva és miután a rendszer felállt, már aktiválta is magát a hardver miatt.
Az volna a kérédsem, hogy a Start menüben mozgathatóak e fel le a megjelenő menüpontok, mert nekem legalúl az Új alkalmazások pont van és csak felette a kikapcsoláshoz vezető gomb, azt szeretném legalúra tenni, illetve bekapcsolás után az üdvözöljük feliratnál az az ocsmány win10-es kép jelenik meg, azt lehet cserélni? Előre is köszönöm!
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok!
Lehet, sőt tuti volt már kérdés, de sehogy nem találtam meg, szóval feltenném: ha most veszek Win 7/8/8.1 kulcsot, akkor azt tudom frissíteni Win 10-re, vagy a start után aktivált régi Windows-okat már nem engedi?
Köszi előre is.
-
t72killer
titán
válasz
freelancer68
üzenetére
Köszi
pucolunk is vissza gyorsan a 7-esre, ill a saját notimon is meggondolom, hogy menjen a frissítés. Ha én adok be (MSDNAA-s) kulcsot neki, akkor a biosban lévőt békén hagyja? (nem használja fel aktiváláshoz?) -
renji00
aktív tag
Sziasztok! Ha vásárlok egy kulcsot a Microsoft oldalról (home) azt csak egy accounthoz tudom kötni? Gondolok itt olyanra hogy családi megosztás vagy valami hasonló. (Édesanyám és testvérem használná a saját gépét.) Vagy ha ez nem megoldható akkor 1 accounton be lehet jelentkezve egyszerre 2 ember?

-
t72killer
titán
válasz
freelancer68
üzenetére
ajvé, erről nem is tudtam, lehet le kéne vakarni a nejem notijáról a 10-et, mielőtt a telepítéstől számítva 32 napra a fejemhez vágja, hogy használhatatlan az OS
. A későbbiekre úgyis betáraztunk egy Dreamsparkos kulcsot, ősztől úgyis hivatalosan jogosult lesz rá. Ez BIOS-ba égetett kulcsú notiknál is így van?A visszatéréshez gondolom elég ráböknöm a gépházban a "restore windows 7" (v vmi hasonló) opcióra.

-
Ropinator
újonc
Sziasztok! Tegnapi napon sikeresen megérkezett a Windows10, amit gond nélkül frissítettem és hiba nélkül fut a gépemen. Egy problémám viszont akadt vele, ami nagyon zavaró. Mivel a monitorom be adta a kulcsot, ezért a 82 cm-es LED Tv-met használom monitor helyett. Eddig tökéletes volt Win 8.1 alatt. Windows 10-ben viszont nagyobb a kép, mint maga a tv kijelzője. Akármilyen felbontást állítok nem látszik a tálca és a megnyitott ablakok kerete sem és ez így nagyon zavaró. Már mindenhol megnéztem, hogy van-e egyénileg állítható kijelző méret-igazítás, de nem találok olyat a 10-esben... valaki találkozott ilyen problémával???
-
pzstm
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
ha jövő júniusban veszel új gépet/alaplapot és 8.1-es eredeti verziód van, akkor még a frissítési ajánlat élni fog, vagyis frissíthetsz. A régi HardwareID-d is meglesz, de az új HardwareID is meglesz MS szervereken, s legközelebb ugyanazon az új gépen ha csinálsz tiszta telepítést, akkor kulcs nélkül aktiválhatod

Ha jól értem amit akarsz......bár még a reggeli KV-m nem volt meg.

-
válasz
Sotyks94
üzenetére
Pendrive igen... kód nem... már egyszer upgradeltél, tehát semmi kulcsot nem kell beírni csak telepíteni és a kulcskéréseket átugrani.
Utána magától aktivál online majd.Másrészt talán ne aggasd össze mindenféle kis szar progival a windowst, csak ami tényleg kell és nélkülözhetetlen minden nap.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
erdeitibor
üzenetére
Öhm, és nincs kulcsod?
Havernak, online fiókkal csináltunk tiszta telepítéssel, azonnal aktivált. Mondjuk nem tudom, hogy ez feltétel-e.
Megfelelő verziót telepítettél?
-
válasz
erdeitibor
üzenetére
Frissíteni kell először (azaz Windows alól kell elindítani a frissítést, ez történhet pendriveról is) és ha aktivált lesz utána lehet akár pendrive-ról, DVD-ről, bármi másról tisztán telepíteni/újrarakni.
UI: Bele kéne egyértelműen írni az Összefoglalóba.
1. lépés: letöltöd az ISO fájlt, vagy a programmal csinálsz ISO-t, vagy simán Update-tel szeded le a frissítést (Win10-et).
2. lépés: Elindítod az ISO/progi/... a frissítést (először frissítened kell a Windows-t, csak így lesz aktivált Windowsod!!!)
3. lépés: Ha sikerült a frissítés (ami 15 perctől lehet több óráig is terjedhet), utána ha szeretnéd újra telepíteni, mert friss telepítést szeretnél, először meg kell várnod, hogy aktiválja magát, addig nem tudsz, tiszta telepítést csinálni.
4. Ha aktivált lesz, utána a megszokott módon tudod telepíteni a Windows 10-et, és aktiváltá is fog válni, nem kell semmilyen kulcs !Valami ilyesmi...
-
szunyi777
őstag
Mivel mindenkinek ésNekem isa VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T a termék kulcsa Pro esetében, akkorEZ A KÉPalapján, ez a valós Win 10 kulcsom... feltételezem...Mivel ez eltér a 3V66T végződésűtől!Boccs... most látom, hogy már volt...
-
mackosajt
addikt
Fiaim benyelettek valamit a gepukkel. Böngésző egy sem működött, netet nem lehetett elerni, csak a win érte el.
2253 malware eltávolítása után mindent csinált, csak azt nem, amit akartam.
Este nyolc után feladtam.
Win8.1 telepítő nem tudom, hol tanyázik, így végső elkeseredesemben megengedtem a frissítést.
Előtte a kulcsot kiolvastam, biztos ami biztos.
Itt tartunk
Közben 50%-ra felment.
Ha így is halott lesz, gyalu az egésznek.
Valami nem kerek, mert még anyám E8400 -as gépén is sikerült 1,5 óra alatt, sima SATA hdd mellett befejezni.
Ebben meg q9400 van, ssd mellett... -
Mr. Erikszon
senior tag
Huh érzem hogy mindjárt megőrülök, a visszatettem az eredeti win 7 home premiumot hogy frissítsem win 10 home-ra majd miután 7 órát töltötte szerencsétlen windows-t azután elkezdte a frissítéseket keresni ami 30 perc után is 0%.
Mit tegyek nem tölthetem le más forrásokból a win 10 home-ot majd kiiírom pendrive -ra és bootolva valahogy beaktiválom win7-es kulcsommal? -
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem kell megadni semmilyen kulcsot. Az előzőleg eltárolt HardvareID (mely az alaplaphoz van kötve) alapján tudni fogja, hogy azon a gépen már volt beaktivált win10, így simán aktiválja a 2., 5., vagy 10. telepítés után is.
-
nyega
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Az alaplapodhoz köti a kulcsot, semmit nem kell megadnod hozzá.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Partyface007
üzenetére
Köszönöm, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de:
Aktiválás után akárhányszor ujratelepítheted arra a gépre.
Ha újratelepítem a Win10-et, ott milyen kulcsot fog elfogadni? Tehát azt értem, hogy elsőre lefrissítek, de utána a 2., 5., 10. telepítésnél amikor egyből Win10-et telepítek, akkor milyen kulcsot fogok neki megadni? Vagy honnan fogja tudni, hogy ez egy frissített win?
-
t72killer
titán
Asszem ez az edge verzió kimarad az életemből, igazából nem értem, miért tették bele egyáltalán a júli 29-i kiadásba. Senki se sértődött vna meg, ha ez még IE11-el jön és ősszel kiadják a kész Edge-et.
Más, kérdés: Windows 10-es ADK-t le lehet offline-ba tölteni valahogy? Windows 8.1-hez ha jól emlékszem volt ISO, de most csak egy kicsi .exe-t ad a letöltőoldal.

#15949: átugrod a kulcskérést és a M$ majd hardwareID alapján aktiválja neked, az első aktiváláskor felkerül a HardwareID-d a szerverükre, így tudni fogják, h jogosult vagy egy win10 példányra.
-
Partyface007
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
nem fogadja el a win7-es kulcsot, ha frissítesz (muszáj mindenképp frissíteni először) akkor előbb utóbb aktivált lesz a win 10-ed is. Aktiválás után akárhányszor ujratelepítheted arra a gépre.
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Csak egy egyszerű kérdésem lenne, gondolom sokan frissítettek, így itt képben vannak. Van egy jogtiszta Win7-em felajánlotta a frissítés lehetőségét. (Még nem csináltam semmit, csak láttam.) Ha lefrissítem, akkor letölti, telepíti, lesz egy Win10-em.
De mi van akkor, ha X idő múlva újra szeretném telepíteni a gépet, immáron Win10-el. Letöltöm a telepítőt, de a termékkulccsal mi lesz? Elfogadja a Win7-ét? Vagy kapok új kulcsot? Vagy minden alkalommal Win7-et kell felraknom és lefrissíteni?
Köszönöm előre is...
-
zack
nagyúr
Beléptem én is Win10-et használók táborába egy Enterprise Edition-nel.

Még csak ráfrissítettem a 8.1-re, de majd lesz tiszta telepítés.
Nekem is új kulcsot kellett kérnem 10-hez, nem engedte a 8.1-es kulccsal aktiválni. -
szmegma
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Egyetlen egyszer adtam meg a kulcsot, amikor telepitettem a win7et. Se a win10 frissitesekor, se a win10 ujratelepitesekor nem adtam meg kulcsot.
Ertem en, hogy hagyjam igy de mi lesz, ha mondjuk jovo karacsonykor ujra akarom huzni a rendszert?
Lehet CSAK win7et fogok tudni majd felrakni.
-
-
szmegma
aktív tag
Feltelepitem a Win7 Home Premium verziot, majd aktivalom a koddal es ezt irja ki:

Ezutan pendriverol frissitek Win10 Home verziora es ezt irja ki:

Ha pedig formazom a teljes C meghajtot es pendriverol felrakom a Win10 Home verziot, miert nem aktivalja, sot par napon belul megjelenik egy vizjel a jobb also sarokban es az aktivacios resznel vmi hibauzenet, hogy blokkolva lett a kulcs, mert invalid.
Korabban mar irtam ide ezzel a problemammal kapcsolatban, akkor a "lehet kulonbozo verzio a ket op redszer" valaszt kaptam, + legyek turelmes. A fenti kepek ezeket cafoljak meg, ugyanolyan tipusu a ket windows es aktivalja is, de ha tiszta telepitest csinalok, akkor meg blokkolja.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok van egy eredeti win 7 home premiumom, most frissítettem win 10 pro-ra.
Create instalation media-ra nyomtam rá majd pendrive-ról telepítettem.
Viszont sehogy sem tudom aktiválni a win7 kulcsal.
Mit tegyek menjek vissza home premiumra és nyomjam meg a másik lehetőséget? (Upgrade this Pc now) -
japy
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nem is kell termék kulcsot írni ott a kihagyás opció és tovább megy!
-
krealon
veterán
"Üzleti laptoppal BIOS-ba integrált W8.1 Pro kulcsom van. Tudok formázott SSD-re installálni W10-et vagy csak frissíteni lehet?"
Idezet az osszefoglalobol:
Hogyan szerezhetek ingyenes windows-t?
Minden Windows 7 (sp1 szükséges!) és Windows 8 (8.1 update szükséges!) tulajdonos ingyenesen frissíthet Windows 10-re.
A formazott SSD nem frissites.
Egyebkent: ha egyszer mar aktivalodott a frissitett Windows, akkor utana mukodik a tiszta ujrainstall, radasul ekkor mar kulcsot sem kell megadni.
-
pzstm
titán
válasz
DeathAdder
üzenetére
változó, MS nézi a konfigodat, nézik, hogy minden rendben van-e, majd háttérben a letöltés végbemegy és WU-n keresztül települ. Ha feltelpült, beaktiválódik, az aktiválással együtt a HardwareID-d bekerül az MS adatbázisába online (alaplapod ID-ja), s ezt követően ha bármit cserélsz, ami nem az alaplap, akkor ezen ID alapján kulcs nélkül fog beaktiválódni a rendszered
-
Na most jutok el énis oda hogy frissítsek 10 -re.
Bekapcsoltam W7 -en a frissítést (eredeti természetesen) és meg is jelent a w10 beszerzése ikon a tálcán, ahol regisztrálktam is a w10 frissítésre.
Ez egy órája volt kb. azóta se történt semmi, de gondolom ilyen esetben mindig sokat kell várni! kb. mennyit egyébként?Fő kérdésem inkább az volna, ha most lefrissítek W10 -re, és a következő hónapokban tervezek vinyót cserélni, akkor ugyanezt kell eljátszanom megint, hogy először felteszem a w7 -et, vagy tudom valami kulccsal regisztrálni a microsoft oldaláról letölthető hivatalos w10 -et is? Ha igen hol találom majd azt a kulcsot?
-
csƵ
addikt
Üdv!
Üzleti laptoppal BIOS-ba integrált W8.1 Pro kulcsom van. Tudok formázott SSD-re installálni W10-et vagy csak frissíteni lehet?
-
Toshiba Satellite L850-13M notebookról lenne szó, nem sikerül a ráfrissítés. Olyat nem lehet csinálni, hogy kiolvasom a Win 8.1 Pro-hoz használt kulcsot és azzal aktiválom a Win 10-et sima telepítésnél? Muszáj ráfrissíteni, csak úgy lesz aktivált?

-
gbela
senior tag
Hát, nekem logikus, hogy ha egy clean win10-et akarsz feltenni, akkor van egy win10 kulcsod (hisz kapható már).
Szóval ha Te az ingyenes win7-win10 upgrade-re hajtasz, akkor bizony végig kell várni az upgradet. Másképp nem fog menni, előbb ott kell beaktiválni. Ha ez megtörtént, na utána tudsz clean install, kulcs megadása nélkül.
-
Win-T
őstag
Letöltöttem ezt a MediaCreationTool.exe-t tegnap az megkérdezi, hogy frissíteni akarom vagy bootolható adathordozót készíteni. Tegnap megpróbálkoztam a frissítéssel, de mikor már háromnegyed órája állt 92%-nál és látványosan nem volt semmi lemeztevékenység, nyomtam egy resetet, és visszaállította a Win7-et.
Ma megpróbálkoztam a bootolható pendrive-al, figyelmeztetett is a program, hogy szükség lesz egy temékkulcsra, gondoltam, hogy a Win7 kulcsára céloz, honnan lenne 10-eshez kulcsom? -
GoZoL
senior tag
Telepítéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Windows 7 prof oem verziót frissítettem windows 10-re. Letöltöttem a win 10 prof 64 bit telepítőlemezt és újra szeretném telepíteni ezzel a lemezzel. Naivan megpróbáltam a win7 kulcsomat beírni a telepítés kezdetekor de nem fogadta el. Ebben az esetben milyen kulccsal tudom újratelepíteni a PC-t? Köszi!
-
whitezo88
nagyúr
-
laleeee
őstag
Sziasztok ! Eddig egy NEM legális w7 ultimate-t használtam, majd sikeresen frissítettem w10 pro-ra ezzel a kulcsal VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T, amit az internyeten találtam. Működik is rendesen, de pl az asztal testreszabása funkciót nem tudom használni,mert azt írja ki ,hogy a w10 nem regisztrált ,írjak be egy termékkulcsot. De ekkor már a fenti kulcsot nem fogadja el. Tudtok erre valami megoldást ? Amúgy így is fogom kapni a w10-re a frissítéseket ?
Válaszotokat előre is köszönöm -
whitezo88
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
csak a tisztánlátás miatt: loaderes 7-8ról frissítve (nem Enterprise), automatikusan aktivált lesz, és kulcsot sem kér frissítéskor. De ugye ettől még nem lesz jogtiszta és fullra támogatott. Utána a clear installnál lehet nem lesz már aktivált a kamu aktiváció miatt, nem tudom.
de már szinte gombokért lehet kapni eredeti 7-8at ilyen-olyan helyeken (mégha nem is hivatalos viszonteladó, pl g2a), szóval akinek nincs kedve szívni, csak ez a megoldás jobb híján.
-
kefe13
tag
Akit zavar, hogy a defender ikon nincs kint annak itt egy kulcs

-
v.tom
őstag
Sziasztok,
Azzal a gonddal szembesültem, hogy a notebookom (MSDN win 8.1 pro-val) a win10 frissítéstől elhalt, a clean install nagyon penge, de így persze nem aktiválható a rendszer a 8.1 pro kulccsal. A support szerint erre nem igazán van megoldás (ha nem így lenne, akkor örülnék valami infónak).
A másik, hogy nem tudjátok véletlenül, hogy az MSDN windows 8 kulcsok hordozhatók-e gépek között?
Lehet, hogy egyszerűbb aktiválnom a már belakott, de aktiválatlan 10-em egy hozzá való kulccsal, a régi 8.1 kulcsomat pedig megkaphatja más, aki még nem frissített, de ha géphez van kötve, akkor már bukó a dolog.Mi a véleményetek erről a kérdésről?
Köszi!
v.tom -
kasa85
őstag
Skacok a kulcsomat be vonta.
Windows 8.1 ről telepítettem a 10 et.
Elfogadta,és később,mert voltak gondok programok játékok le töröltem a tizet.
Windows 8.1 re váltottam vissza.
Hiába frissítem 9600 Build vízjel marad jobb oldalt lent.
Az ideg szét szaggat most Windows 7 en vagyok.
Várok a tizessel meg veszek akkor dobozosan addig foltozzák van mit. -
szmegma
aktív tag
A win7 lemezrol lehet telepiteni mas verziot, de a kulcs mas verziot nem aktival, hiba raknam fel a PRO-t vagy akarmit, a kulcs csak Home Premium-ot aktivalja. Mivel pedig mindket rendszeren volt aktivalt win7, igy mindket gepre ugyanaz a win7 volt telepitve (mindket win7 kulcs Home Premium). A win10 telepito pedig csak egy verziot tartalmaz: Home. Igy toltottem le a media creation toolsszal.
Megprobalom a telefonos aktivalast.
A kepen lathato, hogy most mar sztem nem ido kerdese, itt vmi el lett baszarintva. Meg vizjel is megjelent a jobb also sarokban:
-
szmegma
aktív tag
woland_y2k, gbela, t72killer - Van egy DVD-m amin a win7 van. Azt telepitem itthon minden gepre (3). A laptopok aljan levo koddal regisztralom es aktivalom a rendszereket (2) az en rendszerem PC-n van, de a regi laptopom kodjaval aktivaltam a win7et. Evekig nem volt problemam, akarmikor telepitettem ujra.
Most, hogy kijott a win10, USBrol frissitettem 2 gepet a 3bol, mindketton kiirta, hogy aktivalva van a win10.
Fogtam es legyalultam mindket gepet, full format, felraktam ugyanarrol az USBrol egy total friss telepitest mindket gepre. Telepites kozben kerdezte mindket gepen a product kodot de nem irtam be semmit. Majd amikor kesz lett a telepites, akkor bnom laptopja azonnal aktivalodott, az en PC-m meg mindig nics aktivalva, pedig mar 2 napja fent van a win10.gbela - Ha az lenne, akkor bnom laptopjan sem mukodne az aktivacio.
Az nem lehetseges, hogy ez OEM verzio-s win7 kulcs es ugye azt a laptopommal adtak el nekem, vagyis a PC-n nem lehet aktivalni?De itt jon a csavar, hogyan lehetseges, hogy frissitettem win7rol win10re, akkor meg aktivalta a rendszert, majd friss telepites utan meg nem akarja?
Ennyit kellene varni a telepites utan es amikor manualisan kattintok, hogy aktivalja akkor is hibat dob? Van vki itt esetleg, akinek hasonlo a problemaja, hogy meg mindig nem aktivalodott a friss telepites utan? -
Vitiris
aktív tag
válasz
TheProb
üzenetére
Tartós megoldás a kereső működésére, leállására!!
Indítsd el a regedit-t
Keresd meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ ImmersiveShell\Launcher kötetet.
Majd a jobb oldalon, jobb klikk, ÚJ duplaszó(32bites) a megjelenő mezőbe írd be UseExperience
az értéke meg hexadecimálisban legyen 1!Újraindít és már jó lesz!
Első indulásnál majd molyol a rendszer, mert összeszedi a gépen a kulcsszavakat 5-15 perc is lehet.
De már 2-3 percnél is látni fogod ha beírsz egy szót a startmenüben rá fog keresni.
-
Amur
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Nem tudom volt-e már, de aki a "kémkedős" részét szeretné kikapcsolni, menjen végig ezeken a pontokon:
Ezt kiemelném ide előre is:
A lépések elvégzésével minimálisra csökkentheted azt az adatmennyiséget, amit a Microsoft begyűjt rólad és jelentős erőforrásokat takaríthatsz meg azáltal, hogy nem fut több tucat kémprogram a gépeden és nem kommunikál megállás nélkül a Microsoft szervereivel. Mindig törekedj arra, hogy nyílt forráskódú programokat használj, mert azokban jóval kisebb eséllyel vannak elhelyezve kémkedő programkódok, hiszen bárki ellenőrizheti a működésüket.FIGYELEM! KÉSZÍTETTEM EGY LEÍRÁST, ÍGY AKADÁLYOZHATÓ MEG, HOGY A MICROSOFT KÉMPROGRAMJAI FOLYAMATOSAN ADATOKAT TOVÁBBÍTSANAK RÓLAD, ÉS TERHELJÉK A GÉPEDET.
1.: Windows-t csakis partíció formatálás után szabad telepíteni. Ha csak "ráfrissítesz" a meglévő rendszeredre, akkor adódhatnak problémáid a driverekkel, aktiválással és a rendszer működésével/stabilitásával.
2.: Ne használd a Home verziót, mert abban bizonyos Microsoft-kémprogramok nem, vagy csak nehézkesen távolíthatóak el (pl. nem tartalmazza a Group Policy Editort (gpedit.msc)). A Pro verziót ajánlom. A kémprogram nem túlzó kifejezés, ugyanis az alapbeállítások szerint a Windows 10 a beírt szavaidtól elkezdve a meghajtód titkosítási kulcsáig mindent eltárol a szerverein, sőt, alapból minden Windows-felhasználóval megosztja a wifi jelszavadat, aki a közeledben tartózkodik; ők ezután szabadon rácsatlakozhatnak a routeredre. Ez nem vicc, hanem valóban így van.
3.: Mielőtt végigmennél a telepítésen:
A telepítés során NE a gyors beállításokat használd, hanem a "Beállítások testreszabására" kattints és MINDENT kapcsolj ki, tehát ne engedélyezz semmiféle adatszolgáltatást a Microsoft felé.
Amikor a telepítő kéri a sorozatszámodat, kattints a "Kihagyás" gombra. Én még akkor sem írnám be a sorozatszámot, ha eredeti licencem lenne, mert onnantól kezdve, hogy megvásároltál valamit; hozzád köthető. Adatvédelmi szempontból biztonságosabb "kalóz" Windows-t használni.
4.: NE hozz létre Microsoft accountot. Amikor lehetőséged lenne a Microsoft account létrehozására, akkor szüntesd meg a netkapcsolatodat, kattints a regisztrációra, majd a "Kihagyásra".
5.: Soha sehol ne adj meg valós adatot (pl. név) magadról.
6.: Start menü --> Gépház --> Adatvédelem
Menj végig az összes itt található menüponton és MINDET kapcsolj ki. A "Visszajelzés és diagnosztika" menüpontban a visszajelzést állítsd "Soha"-ra, az eszközadatok elküldését pedig "Alapszintű"-re. A "Háttérben futó alkalmazások" menüpontba érdemes időről-időre visszanézned, mert a Windows újabb és újabb alkalmazásokat fog ide betenni, amelyek kémkednek utánad és terhelik a gépedet.
7.: Start menü --> Gépház --> Frissítés és biztonság --> Speciális beállítások felirat
A frissítések telepítésének módja legyen "Értesítés újraindítás üzemezéséről" és tegyél pipát a "Frissítések elhalasztása" elé, így lesz időd manuálisan kiválogatni azokat a frissítéseket, amelyekre szükséged van.
8.: Start menü --> Kezd el begépelni, hogy gépnév, majd kattints a találatra és nevezd át a gépedet valami másra.
9.: Ha már úgyis a "Rendszer" beállításoknál vagy, akkor menj az "Értesítések és műveletek" menüpontba és kapcsolj ki mindent.
10.: Az "Alkalmazások és szolgáltatások" menüpontban kattints végig az összes alkalmazást és mindegyiknél kattints az "Eltávolítás" gombra (már amelyiknél engedi). A többi kémprogram eltávolítását később fogom bemutatni.
11.: Az "Offiline térképek" menüpontban a forgalmi díjas kapcsolatokat kapcsold be, a térképfrissítéseket pedig kapcsold ki.
12.: A Windows 10-ben változott az alapértelmezett alkalmazások beállításának módja, pl. nem lehet olyan egyszerűen alapértelmezetté tenni másik böngészőt, mint korábban, hanem csakis ebben a menüpontban. Szerezd be a szükséges alkalmazásokat (pl. VLC, Firefox), és cseréld le a Microsoft alapértelmezett kémprogramjait nyílt forráskódú szoftverekre.
13.: Start menü --> kezd el beírni, hogy cmd, jobb gombbal kattints rá a "Parancssor"-ra és "Futtatás rendszergazdaként".
Írd be soronként a következőket (minden sor után nyomj entert, hogy végrehajtsa a parancsot):
sc delete DiagTrack
sc delete dmwappushservice
echo "" > C:/ProgramData/Microsoft/Diagnosis/ETLLogs/AutoLogger/AutoLogger-Diagtrack-Listener.etl14.: Start menü --> kezd el beírni, hogy futtatás és nyisd meg a futtatást. Írd be, hogy gpedit.msc.
A megjelenő oldalon a baloldali mappaszerkezetből válaszd a következőt: Számítógép konfigurációja --> Felügyeleti sablonok --> Windows-összetevők --> Adatgyűjtés és előzetes buildek ---> ezen belül kattints duplán a "Telemetria engedélyezésére". Állítsd "Letiltva"-ra.
15.: Még mindig a "Windows-összetevők" menüponton belül kattints a "OneDrive"-ra, azon belül pedig kattints duplán a "A OneDrive fájltárolására való használatának letiltása"-ra. A megjelenő oldalon állítsd "Engedélyezve"-ra.
16.: Továbbra is a "Windows-összetevők"-ben nyisd meg a Windows Defender-t és azon belül kattints duplán a "A Windows Defender kikapcsolása"-ra. A megjelenő ablakban állítsd "Engedélyezve"-re.
17.: Ezt most bezárhatod. Nyisd meg a Start menüt és kezd el begépelni, hogy futtatás és nyisd meg a futtatást. Írd be, hogy regedit és nyomj entert. A megjelenő ablakban: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/DataCollection. Itt kattints duplán az "AllowTelemetry"-re és változtasd meg az értékét 0-ra.
18.: Töltsd le ezt: http://cdn5.howtogeek.com/wp-content/uploads/TakeOwnership.zip
Csomagold ki és futtasd az "InstallTakeOwnership" fájlt. Ez létrehoz néhány registry bejegyzést, megkönnyítve a következő lépés elvégzését (ha érdekel, hogy mit csinál, megnézheted, ha megnyitod pl. jegyzettömbbel).
Navigálj a C:/Windows/System32/Drivers/Etc mappába. Kattints a hosts fájlra jobb gombbal --> Tulajdonságok. A megnyíló ablakban "Biztonság" fül --> "Szerkesztés" gomb. Itt a "Felhasználók" csoportnak adj teljes hozzáférést. Most már van jogosultságod szerkeszteni a hosts fájlt. Nyisd meg jegyzettömbbel és másold bele az összes itt található sort (nem kell eléjük a # jel; csak így simán): http://paste2.org/A1sv86VF
(Ha végeztél, eltávolíthatod a takeowenership-et az uninstall fájllal és visszaállíthatod a hosts fájl jogosultságait.)
19.: A OneDrive-ot úgy tudod teljes egészében eltávolítani, ha a következő szöveget elmented egy bat kiterjesztésű fájlba (pl. nyitsz egy jegyzettömböt, a mentési névnek pedig azt írod be, hogy onedrive.bat és a "Fájl típusát" beállítod "Minden fájl"-ra. Ezután futtasd rendszergazdaként a onedrive.bat-ot (jobb klikk --> Futtatás rendszergazdaként). A kód, ezt kell elmentened onedrive.bat néven: http://codepad.org/GyJHug5b
20.: Utolsó lépésként erősen ajánlott eltávolítanod az alapértelmezett alkalmazásokat, mert ezek eszik az erőforrásaidat és gyűjtik rólad az adatokat. A Start menüben megtalálható "Power Shellt"-t kell rendszergazdaként futtatnod és a következő oldalon fellelhet parancsok beírásával tudod azokat eltávolítani:https://thomas.vanhoutte.be/miniblog/delete-windows-10-apps/
A fenti lépések elvégzésével minimálisra csökkentheted azt az adatmennyiséget, amit a Microsoft begyűjt rólad és jelentős erőforrásokat takaríthatsz meg azáltal, hogy nem fut több tucat kémprogram a gépeden és nem kommunikál megállás nélkül a Microsoft szervereivel. Mindig törekedj arra, hogy nyílt forráskódú programokat használj, mert azokban jóval kisebb eséllyel vannak elhelyezve kémkedő programkódok, hiszen bárki ellenőrizheti a működésüket.
Még rengeteg olyan beállítás maradt, amelyekkel a Windows 10 sebességét és biztonságát növelheted, pl. ha eltávolítod a csempéket a start menüből és átméretezed kicsire, akkor már az is gördülékenyebben fog működni. A hagyományos "Vezérlőpultot" úgy találhatod meg, hogy a "Gépházban" elkezded begépelni, hogy vezérlőpult. A "Rendszer és biztonság --> Rendszer --> Beállítások módosítása --> Speciális --> Teljesítmény" menüpontban érdemes kikapcsolni a mindenféle beúszó, kiúszó, animált, áttűnő, betekintő csicsát, mert jelentősen csökkenti az erőforrásigényt. Ha van legalább 4 GB RAM-od, akkor a lapozófájlokat is a kikapcsolhatod. A hangoknál a rendszerhangok letiltásával további erőforrászabálás szüntethető meg.
Mindig figyelj arra, hogy mit telepítesz a gépedre és mindig odafigyelve végezd el a telepítést, mert a telepítőfájlok hajlamosak különféle reklám- és kémkedési célzatú programot elhelyezni a gépeden. Használj megfelelő védelmet (pl. ESET vagy Kaspersky)!
Remélem ezután nyugodtabban alszik aki ettől az oldalától parázik!

-
t72killer
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ha a telepítésnél feljövő testreszabással ténylegesen kilőve az érdemi adatgyűjtés (természetesen a frissítési státusz és a hardverkonfi kommunikációja az update-es driverek miatt megengedett), akkor nekem teljesen okés.
#15090: Sztem egyszerűbb, ha egy hash-hiteles ISO-t leszedtek valahonnan és kész (Dreamspark hozzáférés nincs?). Kulcs nem kell, lévén frissítés lesz.
#15092: Valamelyik Driver lehet. Viszont mivel a drivereket erőszakkal nyomja fel a win10, a M$-é a "postás"-szerepe: továbbíthatják a csekket a driver szerzőjének (eszközgyártó/Dell).
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook Fury G7 Intel Core i7-10850H Refurbished - Garancia
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az Enterprise feltolása azért kellett, hogy legyen miről futtatni a Media Creation Toolt, mert azt a célgépről kell, és minimum Win7/8-ból, nekem pedig egy tök halott OS-ű tabletem volt csak. De már készen vagyok, apróbb beállítások vannak csak hátra, programtelepítések, konfigolások, a szokásos szöszölés, aztán csinálok egy partíciómentést.
)

.
pucolunk is vissza gyorsan a 7-esre, ill a saját notimon is meggondolom, hogy menjen a frissítés. Ha én adok be (MSDNAA-s) kulcsot neki, akkor a biosban lévőt békén hagyja? (nem használja fel aktiváláshoz?)