- Apple MacBook
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
front3r
őstag
válasz
Sztlaci #17428 üzenetére
Nálam pl. semmi probléma a 10-el, minden stabil. Hogy nálad miért nem ilyen? Más driverek, más hardverek, amikhez a gyártó nem adott ki a Windows 10-hez drivert, tehát nem a Microsoft a hibás. És ha egy driver rendellenesen működik, akkor a gépeden az BÁRMIFÉLE hibát tud okozni. Én is szívtam életemben driver hibák miatt elég sokat...tehát már eleve úgy kell egy gépet megvenni, hogy okosan ki kell választani a megfelelő hardver elemeket. Egyáltalán nem mindegy, hogy mivel mit párosítasz, de ennek az a hátránya, hogy sokat kell bújni a neten a fórumokat, az alaplap kompatibilitási listáját is pl., szinte mindent. De utána hálás leszel érte, ha egy atomstabil rendszered lesz. Kicsit többet kell a gépedre költeni, mintha a legolcsóbb cuccokat összedobod, de hát annak az a hátránya, hogy nem lesz normálisan működő számítógéped.
Pl. laptopoknál is lehet gagyit választani sajnos, ott is alaposan utána kell járni, hogy vannak-e driver hibából adódó bugok, rendellenességek.Aktiváltad már a 10-et, nem? Mármint aktiválva volt, megnézted? Elvileg ha frissítettél, akkor az után beaktiválja magát.
A Win7-et, fel tudod tenni minden gond nélkül, tudod aktiválni. Nem veszik el semmi licenc, ugyanúgy használhatod a gépeden.
Ha majd tiszta telepítést csinálsz Win10-el(már ha a frissítés során neked egy aktivált Win10-ed volt), akkor automatikusan beaktiválja magát ha lát internetet a géped. Ezt már ezentúl bármikor meg tudod csinálni a gépeden. Amikor kéri telepítéskor a kulcsot, akkor egyszerűen kihagyod azt a lépést, és mikor beléptél a Windows 10-be, akkor fogja aktiválni magát, természetesen internet kapcsolattal.
Egyszerűen az alaplapod alapján aktiválja be magát a rendszer, ennyi a dolog kulcsa.De fenti összefoglalóban ez is le van írva, olvasd el!
-
törölt tag
válasz
Sqveeze #17416 üzenetére
Hali. Nemértem minek törölni a partikat? Elég ha leformázod, csak mindet, és nemkell rettegned attól,hogy aktivált lesz e vagy nem. Ugyhogy most akkor szerintem tégy fel valamelyiket,. mind1 ,hogy 7est,vagy mit. aztan frissitsd, és utana tiszta telepités, de a partikat netöröld, csak formázd le őket !!!! és akkor is aktiválnia kell magát, mer nekem igy volt,. aktivált lett, és nemvolt vele gondom.
(#17417) nem aktiválod kulcsal,semmit sem kell beirni
-
Sqveeze
tag
Sziasztok, hatalmas problémám lenne, ma reggel olvastam ezt az útmutatót: http://winsupersite.com/windows-10/how-make-sure-your-free-copy-windows-10-activated
Nos itt tisztán azt írja, hogy ha először a media creation tool-al upgrade-elek. Akkor utána USB-ből vagy Lemezről is újratehetem a rendszert úgy, hogy törlök minden particiót, hogy "Tiszta" telepítésem legyen. Hát én felfrissítettem, aztán megnéztem aktiválva van, ígyhát el is kezdtem media creation tool-al letölteni egy USB verziót és azt feltettem. A telepítés közben legalább kétszer kérte a kulcsot, de ahogy az útmutatóban is levolt írva, fogtam és skip-eltem. A végén elvileg aktiválva kéne legyen a windows, de nincsen...
Most akkor tehetem vissza 8.1 et majd azt frissítsem és ne tiszta telepítgessek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Frissítettünk egy 7-es gyári rendszerrel ellátott masinát 10-re. Frissítés után a 3V66T végű kulcsot látom a rendszer alatt. Akkor ez normális jelenség?
Telepítés után amit netet kapott, szépen aktiválta is.
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok!
Szertetném egy családtagom gépére felrakni, a windows 10-et, még az előtelepített 8.1 van rajta, tele minden szeméttel, szóval szeretném formázni, újraparticionálni. A licensz viszont már nem tudja hol van.
Kérdés az hogyan lehetne a kulcsot használni a windows 10-hez is? Vezérlő pultban található termék kulcsot beírom a 10-nek az jó lesz?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz
Dexter-2000 #17219 üzenetére
nemkell kulcsot beirni!!
-
Dexter-2000
őstag
sziasztok aktiválni szeretném a win 10-et de amikor beírom a kulcsot 0xc004e016 kódot kapok.
win 8 és 8.1 es kulcsokkal próbálkoztam (pro64bit) de állandóan ezt a hibakódot kapom.
próbáltam telefonos aktiválást de az se jött össze (a droidos fajtát) -
Bizony, új gépeknél nem matricán, hanem a bios egyik zugában ül az OEM termékkulcs. Ki is olvastam, nem ez a gond, hanem az, hogy a win10 upgraddel ezt a kulcsot feladtam, és úgy lehet visszaszerezni, ha downgradelek win7-re. Ez elvileg egy gombnyomás lenne, viszont hiányzik a gomb
Végülis van win7-es iso-m is, nem tudom, az megfelel-e a célra (hogy a M$-nál "visszaváltson" a licensz win10-ről win7-re)
-
-
válasz
Воланд #17088 üzenetére
Gyakorlatilag a frissítési alap is átkerül a vevőhöz, lévén a frissítéssel elveszítette a win7-8.1 licenszét, ráadásul azok is gondolom a kérdéses alaplaphoz voltak kötve.
Apropó, licenszkérdés: a PRO-t fel lehet tenni az Education kiadás kulcsával? A nejem kapott egy ilyen licenszet az új sulijától, de lusta vagyok letölteni a hozzátartozó iso-t
.
-
h1mpi
félisten
A windowsnext oldalon ma féláron adnak MS kulcsokat. Ha érdekel valakit.
-
OgreImre
senior tag
Sziasztok!
Laptopomat Win7 Pro 64bit-el vettem. Ez van telepítve, ezt használom. Amikor kijött a Windows 8, akkor upgrade keretében megvettem (valami 25 euro volt kb) a laptopomra (kaptam új kulcsot is). Viszont soha nem telepítettem fel rá, maradt a win7. Most ha Win10-et akarok, akkor az mehet a Win7-ről frissítve, be fogja aktiválni, vagy fel kell tennem a Win8-at mindenképpen és azt frissíteni?
Köszönöm. -
Dr. Akula
félisten
válasz
rétisün #16876 üzenetére
A win7-re szerzett jogod nem vész el a 10-esre frissítéssel. Csak szereztél _mellette_ jogot a win10-re is. Amíg az alaplapodat ki nem cseréled, emrt ugye ahhoz rögzíti a win10 kulcsot. Persze telefonon meg lehet magyarázni nekik hogy beszart a régi és ezt adták a szervízben, aktiválják már lécci, de ez a win7-nél is így ment.
(#16942) laleeee:
Ilyen alap dolgokon már rég túl vagyok, allergiás vagyok a dzsuvára az alján, rendszeresen pucolok minden egeret ha érzem hogy kezd ragaszkodni az asztalhoz. Nem ez a probléma, hanem időnként egyszerűen nem reagál az egérmozgásra / kattintásra. Aztán megint igen, majd megint nem. Volt hogy egy tabot a Chromeban 3 lépcsőben sikerült a jobb oldalról a bal oldalra áthelyezni mert folyton elakadt. Ha fej akkor megy, ha írás akkor nem. -
lck
senior tag
válasz
Colos1 #16849 üzenetére
Nem jár semmivel a partíciótörlés !
Kezdem úgy hogy van jogtiszta 8-am a gépre, ezért talán nem annyira warez amit írok.
Szóval nem akartam hogy a 8 aktiválásával valami gond legyen később, ha esetleg vissza akarok állni 10-ről.
Ezért fogtam, feltettem egy 7-et. Szépen beaktiváltam a "D=" -os loaderrel. Aztán rá a 10-et, amit szintén aktivált is kapásból.
És vettem egy új SSD-t, bele a gépbe, tiszta telepítés, és voalá aktívát 10 lett az eredmény automatikusan. Telepítő kulcsot nem adtam meg sehol.
Nincs semmiféle "partíciót meg kell tartani" téma. Alaplaphoz köti az aktiválást. Ha MS support azt mondta rosszul mondta, vagy félreértette a dolgot. -
junior11
veterán
Megkérdezném, csak mert nem vagyok benne 100% biztos, ha a 8.1et frissítettem W10-re és aztán alaphelyzetbe állítottam a rendszert, törölve mindent és aztán újból felraktam rá a progikat, drivereket stb...
Ha netán még így is sz@rakodna, lehetséges az ISO fájl leszedésével mondjuk pendriveról újratepíteni a W10-et úgy, hogy nem fog kelleni aktiválni? Ha esetleg a telepítés közben kulcsot kér, van lehetőség átugrani? A telepítés befejeztével a rendszer aktivált lesz? Amúgy a 8.1-ről W10-re frissített rendszer alaphelyzetbe állítása (mindent töröltem az alaphelyzetbe állítás során) egyenlő vagy sem egy tiszta ISO telepítéssel?
-
Shurycen
tag
Sziasztok,
wjbhbdux Segítségével, amit mégegyszer nagyon köszönök, sikeresen update-eltem Win 8.1-ról 10-re, majd letöltöttem a tool-t és elkészítettem vele a saját telepítőlemezem, majd formatált SSD-re pucér Win 10-est feltoltam, aktiváló kulcs kihagyva és miután a rendszer felállt, már aktiválta is magát a hardver miatt.
Az volna a kérédsem, hogy a Start menüben mozgathatóak e fel le a megjelenő menüpontok, mert nekem legalúl az Új alkalmazások pont van és csak felette a kikapcsoláshoz vezető gomb, azt szeretném legalúra tenni, illetve bekapcsolás után az üdvözöljük feliratnál az az ocsmány win10-es kép jelenik meg, azt lehet cserélni? Előre is köszönöm!
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok!
Lehet, sőt tuti volt már kérdés, de sehogy nem találtam meg, szóval feltenném: ha most veszek Win 7/8/8.1 kulcsot, akkor azt tudom frissíteni Win 10-re, vagy a start után aktivált régi Windows-okat már nem engedi?
Köszi előre is. -
válasz
freelancer68 #16660 üzenetére
Köszi
pucolunk is vissza gyorsan a 7-esre, ill a saját notimon is meggondolom, hogy menjen a frissítés. Ha én adok be (MSDNAA-s) kulcsot neki, akkor a biosban lévőt békén hagyja? (nem használja fel aktiváláshoz?)
-
renji00
aktív tag
Sziasztok! Ha vásárlok egy kulcsot a Microsoft oldalról (home) azt csak egy accounthoz tudom kötni? Gondolok itt olyanra hogy családi megosztás vagy valami hasonló. (Édesanyám és testvérem használná a saját gépét.) Vagy ha ez nem megoldható akkor 1 accounton be lehet jelentkezve egyszerre 2 ember?
-
válasz
freelancer68 #16655 üzenetére
ajvé, erről nem is tudtam, lehet le kéne vakarni a nejem notijáról a 10-et, mielőtt a telepítéstől számítva 32 napra a fejemhez vágja, hogy használhatatlan az OS
. A későbbiekre úgyis betáraztunk egy Dreamsparkos kulcsot, ősztől úgyis hivatalosan jogosult lesz rá. Ez BIOS-ba égetett kulcsú notiknál is így van?
A visszatéréshez gondolom elég ráböknöm a gépházban a "restore windows 7" (v vmi hasonló) opcióra.
-
Ropinator
újonc
Sziasztok! Tegnapi napon sikeresen megérkezett a Windows10, amit gond nélkül frissítettem és hiba nélkül fut a gépemen. Egy problémám viszont akadt vele, ami nagyon zavaró. Mivel a monitorom be adta a kulcsot, ezért a 82 cm-es LED Tv-met használom monitor helyett. Eddig tökéletes volt Win 8.1 alatt. Windows 10-ben viszont nagyobb a kép, mint maga a tv kijelzője. Akármilyen felbontást állítok nem látszik a tálca és a megnyitott ablakok kerete sem és ez így nagyon zavaró. Már mindenhol megnéztem, hogy van-e egyénileg állítható kijelző méret-igazítás, de nem találok olyat a 10-esben... valaki találkozott ilyen problémával???
-
pzstm
titán
válasz
GEPESZ66 #16641 üzenetére
ha jövő júniusban veszel új gépet/alaplapot és 8.1-es eredeti verziód van, akkor még a frissítési ajánlat élni fog, vagyis frissíthetsz. A régi HardwareID-d is meglesz, de az új HardwareID is meglesz MS szervereken, s legközelebb ugyanazon az új gépen ha csinálsz tiszta telepítést, akkor kulcs nélkül aktiválhatod
Ha jól értem amit akarsz......bár még a reggeli KV-m nem volt meg.
-
válasz
Sotyks94 #16608 üzenetére
Pendrive igen... kód nem... már egyszer upgradeltél, tehát semmi kulcsot nem kell beírni csak telepíteni és a kulcskéréseket átugrani.
Utána magától aktivál online majd.Másrészt talán ne aggasd össze mindenféle kis szar progival a windowst, csak ami tényleg kell és nélkülözhetetlen minden nap.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
erdeitibor #16467 üzenetére
Öhm, és nincs kulcsod?
Havernak, online fiókkal csináltunk tiszta telepítéssel, azonnal aktivált. Mondjuk nem tudom, hogy ez feltétel-e.
Megfelelő verziót telepítettél?
-
válasz
erdeitibor #16290 üzenetére
Frissíteni kell először (azaz Windows alól kell elindítani a frissítést, ez történhet pendriveról is) és ha aktivált lesz utána lehet akár pendrive-ról, DVD-ről, bármi másról tisztán telepíteni/újrarakni.
UI: Bele kéne egyértelműen írni az Összefoglalóba.
1. lépés: letöltöd az ISO fájlt, vagy a programmal csinálsz ISO-t, vagy simán Update-tel szeded le a frissítést (Win10-et).
2. lépés: Elindítod az ISO/progi/... a frissítést (először frissítened kell a Windows-t, csak így lesz aktivált Windowsod!!!)
3. lépés: Ha sikerült a frissítés (ami 15 perctől lehet több óráig is terjedhet), utána ha szeretnéd újra telepíteni, mert friss telepítést szeretnél, először meg kell várnod, hogy aktiválja magát, addig nem tudsz, tiszta telepítést csinálni.
4. Ha aktivált lesz, utána a megszokott módon tudod telepíteni a Windows 10-et, és aktiváltá is fog válni, nem kell semmilyen kulcs !Valami ilyesmi...
-
szunyi777
őstag
Mivel mindenkinek ésNekem isa VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T a termék kulcsa Pro esetében, akkorEZ A KÉPalapján, ez a valós Win 10 kulcsom... feltételezem...Mivel ez eltér a 3V66T végződésűtől!Boccs... most látom, hogy már volt...
-
mackosajt
addikt
Fiaim benyelettek valamit a gepukkel. Böngésző egy sem működött, netet nem lehetett elerni, csak a win érte el.
2253 malware eltávolítása után mindent csinált, csak azt nem, amit akartam.
Este nyolc után feladtam.
Win8.1 telepítő nem tudom, hol tanyázik, így végső elkeseredesemben megengedtem a frissítést.
Előtte a kulcsot kiolvastam, biztos ami biztos.
Itt tartunkKözben 50%-ra felment.
Ha így is halott lesz, gyalu az egésznek.
Valami nem kerek, mert még anyám E8400 -as gépén is sikerült 1,5 óra alatt, sima SATA hdd mellett befejezni.
Ebben meg q9400 van, ssd mellett... -
Mr. Erikszon
senior tag
Huh érzem hogy mindjárt megőrülök, a visszatettem az eredeti win 7 home premiumot hogy frissítsem win 10 home-ra majd miután 7 órát töltötte szerencsétlen windows-t azután elkezdte a frissítéseket keresni ami 30 perc után is 0%.
Mit tegyek nem tölthetem le más forrásokból a win 10 home-ot majd kiiírom pendrive -ra és bootolva valahogy beaktiválom win7-es kulcsommal? -
Pisztillus
senior tag
válasz
TazLeacher #15949 üzenetére
Nem kell megadni semmilyen kulcsot. Az előzőleg eltárolt HardvareID (mely az alaplaphoz van kötve) alapján tudni fogja, hogy azon a gépen már volt beaktivált win10, így simán aktiválja a 2., 5., vagy 10. telepítés után is.
-
nyega
tag
válasz
TazLeacher #15949 üzenetére
Az alaplapodhoz köti a kulcsot, semmit nem kell megadnod hozzá.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Partyface007 #15937 üzenetére
Köszönöm, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de:
Aktiválás után akárhányszor ujratelepítheted arra a gépre.
Ha újratelepítem a Win10-et, ott milyen kulcsot fog elfogadni? Tehát azt értem, hogy elsőre lefrissítek, de utána a 2., 5., 10. telepítésnél amikor egyből Win10-et telepítek, akkor milyen kulcsot fogok neki megadni? Vagy honnan fogja tudni, hogy ez egy frissített win?
-
Asszem ez az edge verzió kimarad az életemből, igazából nem értem, miért tették bele egyáltalán a júli 29-i kiadásba. Senki se sértődött vna meg, ha ez még IE11-el jön és ősszel kiadják a kész Edge-et.
Más, kérdés: Windows 10-es ADK-t le lehet offline-ba tölteni valahogy? Windows 8.1-hez ha jól emlékszem volt ISO, de most csak egy kicsi .exe-t ad a letöltőoldal.
#15949: átugrod a kulcskérést és a M$ majd hardwareID alapján aktiválja neked, az első aktiváláskor felkerül a HardwareID-d a szerverükre, így tudni fogják, h jogosult vagy egy win10 példányra.
-
Partyface007
őstag
válasz
TazLeacher #15935 üzenetére
nem fogadja el a win7-es kulcsot, ha frissítesz (muszáj mindenképp frissíteni először) akkor előbb utóbb aktivált lesz a win 10-ed is. Aktiválás után akárhányszor ujratelepítheted arra a gépre.
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Csak egy egyszerű kérdésem lenne, gondolom sokan frissítettek, így itt képben vannak. Van egy jogtiszta Win7-em felajánlotta a frissítés lehetőségét. (Még nem csináltam semmit, csak láttam.) Ha lefrissítem, akkor letölti, telepíti, lesz egy Win10-em.
De mi van akkor, ha X idő múlva újra szeretném telepíteni a gépet, immáron Win10-el. Letöltöm a telepítőt, de a termékkulccsal mi lesz? Elfogadja a Win7-ét? Vagy kapok új kulcsot? Vagy minden alkalommal Win7-et kell felraknom és lefrissíteni?
Köszönöm előre is...
-
zack
nagyúr
Beléptem én is Win10-et használók táborába egy Enterprise Edition-nel.
Még csak ráfrissítettem a 8.1-re, de majd lesz tiszta telepítés.
Nekem is új kulcsot kellett kérnem 10-hez, nem engedte a 8.1-es kulccsal aktiválni. -
szmegma
aktív tag
válasz
FollowTheORI #15867 üzenetére
Egyetlen egyszer adtam meg a kulcsot, amikor telepitettem a win7et. Se a win10 frissitesekor, se a win10 ujratelepitesekor nem adtam meg kulcsot.
Ertem en, hogy hagyjam igy de mi lesz, ha mondjuk jovo karacsonykor ujra akarom huzni a rendszert?
Lehet CSAK win7et fogok tudni majd felrakni. -
-
szmegma
aktív tag
Feltelepitem a Win7 Home Premium verziot, majd aktivalom a koddal es ezt irja ki:
Ezutan pendriverol frissitek Win10 Home verziora es ezt irja ki:
Ha pedig formazom a teljes C meghajtot es pendriverol felrakom a Win10 Home verziot, miert nem aktivalja, sot par napon belul megjelenik egy vizjel a jobb also sarokban es az aktivacios resznel vmi hibauzenet, hogy blokkolva lett a kulcs, mert invalid.
Korabban mar irtam ide ezzel a problemammal kapcsolatban, akkor a "lehet kulonbozo verzio a ket op redszer" valaszt kaptam, + legyek turelmes. A fenti kepek ezeket cafoljak meg, ugyanolyan tipusu a ket windows es aktivalja is, de ha tiszta telepitest csinalok, akkor meg blokkolja. -
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok van egy eredeti win 7 home premiumom, most frissítettem win 10 pro-ra.
Create instalation media-ra nyomtam rá majd pendrive-ról telepítettem.
Viszont sehogy sem tudom aktiválni a win7 kulcsal.
Mit tegyek menjek vissza home premiumra és nyomjam meg a másik lehetőséget? (Upgrade this Pc now) -
japy
őstag
válasz
DeathAdder #15789 üzenetére
Nem is kell termék kulcsot írni ott a kihagyás opció és tovább megy!
-
krealon
veterán
"Üzleti laptoppal BIOS-ba integrált W8.1 Pro kulcsom van. Tudok formázott SSD-re installálni W10-et vagy csak frissíteni lehet?"
Idezet az osszefoglalobol:
Hogyan szerezhetek ingyenes windows-t?
Minden Windows 7 (sp1 szükséges!) és Windows 8 (8.1 update szükséges!) tulajdonos ingyenesen frissíthet Windows 10-re.
A formazott SSD nem frissites.
Egyebkent: ha egyszer mar aktivalodott a frissitett Windows, akkor utana mukodik a tiszta ujrainstall, radasul ekkor mar kulcsot sem kell megadni.
-
pzstm
titán
válasz
DeathAdder #15654 üzenetére
változó, MS nézi a konfigodat, nézik, hogy minden rendben van-e, majd háttérben a letöltés végbemegy és WU-n keresztül települ. Ha feltelpült, beaktiválódik, az aktiválással együtt a HardwareID-d bekerül az MS adatbázisába online (alaplapod ID-ja), s ezt követően ha bármit cserélsz, ami nem az alaplap, akkor ezen ID alapján kulcs nélkül fog beaktiválódni a rendszered
-
DeathAdder
veterán
Na most jutok el énis oda hogy frissítsek 10 -re.
Bekapcsoltam W7 -en a frissítést (eredeti természetesen) és meg is jelent a w10 beszerzése ikon a tálcán, ahol regisztrálktam is a w10 frissítésre.
Ez egy órája volt kb. azóta se történt semmi, de gondolom ilyen esetben mindig sokat kell várni! kb. mennyit egyébként?Fő kérdésem inkább az volna, ha most lefrissítek W10 -re, és a következő hónapokban tervezek vinyót cserélni, akkor ugyanezt kell eljátszanom megint, hogy először felteszem a w7 -et, vagy tudom valami kulccsal regisztrálni a microsoft oldaláról letölthető hivatalos w10 -et is? Ha igen hol találom majd azt a kulcsot?
-
csƵ
addikt
Üdv!
Üzleti laptoppal BIOS-ba integrált W8.1 Pro kulcsom van. Tudok formázott SSD-re installálni W10-et vagy csak frissíteni lehet?
-
-
Toshiba Satellite L850-13M notebookról lenne szó, nem sikerül a ráfrissítés. Olyat nem lehet csinálni, hogy kiolvasom a Win 8.1 Pro-hoz használt kulcsot és azzal aktiválom a Win 10-et sima telepítésnél? Muszáj ráfrissíteni, csak úgy lesz aktivált?
-
gbela
senior tag
Hát, nekem logikus, hogy ha egy clean win10-et akarsz feltenni, akkor van egy win10 kulcsod (hisz kapható már).
Szóval ha Te az ingyenes win7-win10 upgrade-re hajtasz, akkor bizony végig kell várni az upgradet. Másképp nem fog menni, előbb ott kell beaktiválni. Ha ez megtörtént, na utána tudsz clean install, kulcs megadása nélkül.
-
Win-T
őstag
Letöltöttem ezt a MediaCreationTool.exe-t tegnap az megkérdezi, hogy frissíteni akarom vagy bootolható adathordozót készíteni. Tegnap megpróbálkoztam a frissítéssel, de mikor már háromnegyed órája állt 92%-nál és látványosan nem volt semmi lemeztevékenység, nyomtam egy resetet, és visszaállította a Win7-et.
Ma megpróbálkoztam a bootolható pendrive-al, figyelmeztetett is a program, hogy szükség lesz egy temékkulcsra, gondoltam, hogy a Win7 kulcsára céloz, honnan lenne 10-eshez kulcsom? -
GoZoL
senior tag
Telepítéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Windows 7 prof oem verziót frissítettem windows 10-re. Letöltöttem a win 10 prof 64 bit telepítőlemezt és újra szeretném telepíteni ezzel a lemezzel. Naivan megpróbáltam a win7 kulcsomat beírni a telepítés kezdetekor de nem fogadta el. Ebben az esetben milyen kulccsal tudom újratelepíteni a PC-t? Köszi!
-
whitezo88
nagyúr
-
laleeee
őstag
Sziasztok ! Eddig egy NEM legális w7 ultimate-t használtam, majd sikeresen frissítettem w10 pro-ra ezzel a kulcsal VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T, amit az internyeten találtam. Működik is rendesen, de pl az asztal testreszabása funkciót nem tudom használni,mert azt írja ki ,hogy a w10 nem regisztrált ,írjak be egy termékkulcsot. De ekkor már a fenti kulcsot nem fogadja el. Tudtok erre valami megoldást ? Amúgy így is fogom kapni a w10-re a frissítéseket ?
Válaszotokat előre is köszönöm -
whitezo88
nagyúr
válasz
FollowTheORI #15322 üzenetére
csak a tisztánlátás miatt: loaderes 7-8ról frissítve (nem Enterprise), automatikusan aktivált lesz, és kulcsot sem kér frissítéskor. De ugye ettől még nem lesz jogtiszta és fullra támogatott. Utána a clear installnál lehet nem lesz már aktivált a kamu aktiváció miatt, nem tudom.
de már szinte gombokért lehet kapni eredeti 7-8at ilyen-olyan helyeken (mégha nem is hivatalos viszonteladó, pl g2a), szóval akinek nincs kedve szívni, csak ez a megoldás jobb híján.
-
kefe13
tag
Akit zavar, hogy a defender ikon nincs kint annak itt egy kulcs
-
v.tom
őstag
Sziasztok,
Azzal a gonddal szembesültem, hogy a notebookom (MSDN win 8.1 pro-val) a win10 frissítéstől elhalt, a clean install nagyon penge, de így persze nem aktiválható a rendszer a 8.1 pro kulccsal. A support szerint erre nem igazán van megoldás (ha nem így lenne, akkor örülnék valami infónak).
A másik, hogy nem tudjátok véletlenül, hogy az MSDN windows 8 kulcsok hordozhatók-e gépek között?
Lehet, hogy egyszerűbb aktiválnom a már belakott, de aktiválatlan 10-em egy hozzá való kulccsal, a régi 8.1 kulcsomat pedig megkaphatja más, aki még nem frissített, de ha géphez van kötve, akkor már bukó a dolog.Mi a véleményetek erről a kérdésről?
Köszi!
v.tom -
kasa85
őstag
Skacok a kulcsomat be vonta.
Windows 8.1 ről telepítettem a 10 et.
Elfogadta,és később,mert voltak gondok programok játékok le töröltem a tizet.
Windows 8.1 re váltottam vissza.
Hiába frissítem 9600 Build vízjel marad jobb oldalt lent.
Az ideg szét szaggat most Windows 7 en vagyok.
Várok a tizessel meg veszek akkor dobozosan addig foltozzák van mit. -
szmegma
aktív tag
A win7 lemezrol lehet telepiteni mas verziot, de a kulcs mas verziot nem aktival, hiba raknam fel a PRO-t vagy akarmit, a kulcs csak Home Premium-ot aktivalja. Mivel pedig mindket rendszeren volt aktivalt win7, igy mindket gepre ugyanaz a win7 volt telepitve (mindket win7 kulcs Home Premium). A win10 telepito pedig csak egy verziot tartalmaz: Home. Igy toltottem le a media creation toolsszal.
Megprobalom a telefonos aktivalast.
A kepen lathato, hogy most mar sztem nem ido kerdese, itt vmi el lett baszarintva. Meg vizjel is megjelent a jobb also sarokban: -
szmegma
aktív tag
woland_y2k, gbela, t72killer - Van egy DVD-m amin a win7 van. Azt telepitem itthon minden gepre (3). A laptopok aljan levo koddal regisztralom es aktivalom a rendszereket (2) az en rendszerem PC-n van, de a regi laptopom kodjaval aktivaltam a win7et. Evekig nem volt problemam, akarmikor telepitettem ujra.
Most, hogy kijott a win10, USBrol frissitettem 2 gepet a 3bol, mindketton kiirta, hogy aktivalva van a win10.
Fogtam es legyalultam mindket gepet, full format, felraktam ugyanarrol az USBrol egy total friss telepitest mindket gepre. Telepites kozben kerdezte mindket gepen a product kodot de nem irtam be semmit. Majd amikor kesz lett a telepites, akkor bnom laptopja azonnal aktivalodott, az en PC-m meg mindig nics aktivalva, pedig mar 2 napja fent van a win10.gbela - Ha az lenne, akkor bnom laptopjan sem mukodne az aktivacio.
Az nem lehetseges, hogy ez OEM verzio-s win7 kulcs es ugye azt a laptopommal adtak el nekem, vagyis a PC-n nem lehet aktivalni?De itt jon a csavar, hogyan lehetseges, hogy frissitettem win7rol win10re, akkor meg aktivalta a rendszert, majd friss telepites utan meg nem akarja?
Ennyit kellene varni a telepites utan es amikor manualisan kattintok, hogy aktivalja akkor is hibat dob? Van vki itt esetleg, akinek hasonlo a problemaja, hogy meg mindig nem aktivalodott a friss telepites utan? -
Vitiris
aktív tag
válasz
TheProb #15098 üzenetére
Tartós megoldás a kereső működésére, leállására!!
Indítsd el a regedit-t
Keresd meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ ImmersiveShell\Launcher kötetet.
Majd a jobb oldalon, jobb klikk, ÚJ duplaszó(32bites) a megjelenő mezőbe írd be UseExperience
az értéke meg hexadecimálisban legyen 1!Újraindít és már jó lesz!
Első indulásnál majd molyol a rendszer, mert összeszedi a gépen a kulcsszavakat 5-15 perc is lehet.
De már 2-3 percnél is látni fogod ha beírsz egy szót a startmenüben rá fog keresni.
-
Amur
addikt
válasz
t72killer #15035 üzenetére
Nem tudom volt-e már, de aki a "kémkedős" részét szeretné kikapcsolni, menjen végig ezeken a pontokon:
Ezt kiemelném ide előre is:
A lépések elvégzésével minimálisra csökkentheted azt az adatmennyiséget, amit a Microsoft begyűjt rólad és jelentős erőforrásokat takaríthatsz meg azáltal, hogy nem fut több tucat kémprogram a gépeden és nem kommunikál megállás nélkül a Microsoft szervereivel. Mindig törekedj arra, hogy nyílt forráskódú programokat használj, mert azokban jóval kisebb eséllyel vannak elhelyezve kémkedő programkódok, hiszen bárki ellenőrizheti a működésüket.FIGYELEM! KÉSZÍTETTEM EGY LEÍRÁST, ÍGY AKADÁLYOZHATÓ MEG, HOGY A MICROSOFT KÉMPROGRAMJAI FOLYAMATOSAN ADATOKAT TOVÁBBÍTSANAK RÓLAD, ÉS TERHELJÉK A GÉPEDET.
1.: Windows-t csakis partíció formatálás után szabad telepíteni. Ha csak "ráfrissítesz" a meglévő rendszeredre, akkor adódhatnak problémáid a driverekkel, aktiválással és a rendszer működésével/stabilitásával.
2.: Ne használd a Home verziót, mert abban bizonyos Microsoft-kémprogramok nem, vagy csak nehézkesen távolíthatóak el (pl. nem tartalmazza a Group Policy Editort (gpedit.msc)). A Pro verziót ajánlom. A kémprogram nem túlzó kifejezés, ugyanis az alapbeállítások szerint a Windows 10 a beírt szavaidtól elkezdve a meghajtód titkosítási kulcsáig mindent eltárol a szerverein, sőt, alapból minden Windows-felhasználóval megosztja a wifi jelszavadat, aki a közeledben tartózkodik; ők ezután szabadon rácsatlakozhatnak a routeredre. Ez nem vicc, hanem valóban így van.
3.: Mielőtt végigmennél a telepítésen:
A telepítés során NE a gyors beállításokat használd, hanem a "Beállítások testreszabására" kattints és MINDENT kapcsolj ki, tehát ne engedélyezz semmiféle adatszolgáltatást a Microsoft felé.
Amikor a telepítő kéri a sorozatszámodat, kattints a "Kihagyás" gombra. Én még akkor sem írnám be a sorozatszámot, ha eredeti licencem lenne, mert onnantól kezdve, hogy megvásároltál valamit; hozzád köthető. Adatvédelmi szempontból biztonságosabb "kalóz" Windows-t használni.
4.: NE hozz létre Microsoft accountot. Amikor lehetőséged lenne a Microsoft account létrehozására, akkor szüntesd meg a netkapcsolatodat, kattints a regisztrációra, majd a "Kihagyásra".
5.: Soha sehol ne adj meg valós adatot (pl. név) magadról.
6.: Start menü --> Gépház --> Adatvédelem
Menj végig az összes itt található menüponton és MINDET kapcsolj ki. A "Visszajelzés és diagnosztika" menüpontban a visszajelzést állítsd "Soha"-ra, az eszközadatok elküldését pedig "Alapszintű"-re. A "Háttérben futó alkalmazások" menüpontba érdemes időről-időre visszanézned, mert a Windows újabb és újabb alkalmazásokat fog ide betenni, amelyek kémkednek utánad és terhelik a gépedet.
7.: Start menü --> Gépház --> Frissítés és biztonság --> Speciális beállítások felirat
A frissítések telepítésének módja legyen "Értesítés újraindítás üzemezéséről" és tegyél pipát a "Frissítések elhalasztása" elé, így lesz időd manuálisan kiválogatni azokat a frissítéseket, amelyekre szükséged van.
8.: Start menü --> Kezd el begépelni, hogy gépnév, majd kattints a találatra és nevezd át a gépedet valami másra.
9.: Ha már úgyis a "Rendszer" beállításoknál vagy, akkor menj az "Értesítések és műveletek" menüpontba és kapcsolj ki mindent.
10.: Az "Alkalmazások és szolgáltatások" menüpontban kattints végig az összes alkalmazást és mindegyiknél kattints az "Eltávolítás" gombra (már amelyiknél engedi). A többi kémprogram eltávolítását később fogom bemutatni.
11.: Az "Offiline térképek" menüpontban a forgalmi díjas kapcsolatokat kapcsold be, a térképfrissítéseket pedig kapcsold ki.
12.: A Windows 10-ben változott az alapértelmezett alkalmazások beállításának módja, pl. nem lehet olyan egyszerűen alapértelmezetté tenni másik böngészőt, mint korábban, hanem csakis ebben a menüpontban. Szerezd be a szükséges alkalmazásokat (pl. VLC, Firefox), és cseréld le a Microsoft alapértelmezett kémprogramjait nyílt forráskódú szoftverekre.
13.: Start menü --> kezd el beírni, hogy cmd, jobb gombbal kattints rá a "Parancssor"-ra és "Futtatás rendszergazdaként".
Írd be soronként a következőket (minden sor után nyomj entert, hogy végrehajtsa a parancsot):
sc delete DiagTrack
sc delete dmwappushservice
echo "" > C:/ProgramData/Microsoft/Diagnosis/ETLLogs/AutoLogger/AutoLogger-Diagtrack-Listener.etl14.: Start menü --> kezd el beírni, hogy futtatás és nyisd meg a futtatást. Írd be, hogy gpedit.msc.
A megjelenő oldalon a baloldali mappaszerkezetből válaszd a következőt: Számítógép konfigurációja --> Felügyeleti sablonok --> Windows-összetevők --> Adatgyűjtés és előzetes buildek ---> ezen belül kattints duplán a "Telemetria engedélyezésére". Állítsd "Letiltva"-ra.
15.: Még mindig a "Windows-összetevők" menüponton belül kattints a "OneDrive"-ra, azon belül pedig kattints duplán a "A OneDrive fájltárolására való használatának letiltása"-ra. A megjelenő oldalon állítsd "Engedélyezve"-ra.
16.: Továbbra is a "Windows-összetevők"-ben nyisd meg a Windows Defender-t és azon belül kattints duplán a "A Windows Defender kikapcsolása"-ra. A megjelenő ablakban állítsd "Engedélyezve"-re.
17.: Ezt most bezárhatod. Nyisd meg a Start menüt és kezd el begépelni, hogy futtatás és nyisd meg a futtatást. Írd be, hogy regedit és nyomj entert. A megjelenő ablakban: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/DataCollection. Itt kattints duplán az "AllowTelemetry"-re és változtasd meg az értékét 0-ra.
18.: Töltsd le ezt: http://cdn5.howtogeek.com/wp-content/uploads/TakeOwnership.zip
Csomagold ki és futtasd az "InstallTakeOwnership" fájlt. Ez létrehoz néhány registry bejegyzést, megkönnyítve a következő lépés elvégzését (ha érdekel, hogy mit csinál, megnézheted, ha megnyitod pl. jegyzettömbbel).
Navigálj a C:/Windows/System32/Drivers/Etc mappába. Kattints a hosts fájlra jobb gombbal --> Tulajdonságok. A megnyíló ablakban "Biztonság" fül --> "Szerkesztés" gomb. Itt a "Felhasználók" csoportnak adj teljes hozzáférést. Most már van jogosultságod szerkeszteni a hosts fájlt. Nyisd meg jegyzettömbbel és másold bele az összes itt található sort (nem kell eléjük a # jel; csak így simán): http://paste2.org/A1sv86VF
(Ha végeztél, eltávolíthatod a takeowenership-et az uninstall fájllal és visszaállíthatod a hosts fájl jogosultságait.)
19.: A OneDrive-ot úgy tudod teljes egészében eltávolítani, ha a következő szöveget elmented egy bat kiterjesztésű fájlba (pl. nyitsz egy jegyzettömböt, a mentési névnek pedig azt írod be, hogy onedrive.bat és a "Fájl típusát" beállítod "Minden fájl"-ra. Ezután futtasd rendszergazdaként a onedrive.bat-ot (jobb klikk --> Futtatás rendszergazdaként). A kód, ezt kell elmentened onedrive.bat néven: http://codepad.org/GyJHug5b
20.: Utolsó lépésként erősen ajánlott eltávolítanod az alapértelmezett alkalmazásokat, mert ezek eszik az erőforrásaidat és gyűjtik rólad az adatokat. A Start menüben megtalálható "Power Shellt"-t kell rendszergazdaként futtatnod és a következő oldalon fellelhet parancsok beírásával tudod azokat eltávolítani:https://thomas.vanhoutte.be/miniblog/delete-windows-10-apps/
A fenti lépések elvégzésével minimálisra csökkentheted azt az adatmennyiséget, amit a Microsoft begyűjt rólad és jelentős erőforrásokat takaríthatsz meg azáltal, hogy nem fut több tucat kémprogram a gépeden és nem kommunikál megállás nélkül a Microsoft szervereivel. Mindig törekedj arra, hogy nyílt forráskódú programokat használj, mert azokban jóval kisebb eséllyel vannak elhelyezve kémkedő programkódok, hiszen bárki ellenőrizheti a működésüket.
Még rengeteg olyan beállítás maradt, amelyekkel a Windows 10 sebességét és biztonságát növelheted, pl. ha eltávolítod a csempéket a start menüből és átméretezed kicsire, akkor már az is gördülékenyebben fog működni. A hagyományos "Vezérlőpultot" úgy találhatod meg, hogy a "Gépházban" elkezded begépelni, hogy vezérlőpult. A "Rendszer és biztonság --> Rendszer --> Beállítások módosítása --> Speciális --> Teljesítmény" menüpontban érdemes kikapcsolni a mindenféle beúszó, kiúszó, animált, áttűnő, betekintő csicsát, mert jelentősen csökkenti az erőforrásigényt. Ha van legalább 4 GB RAM-od, akkor a lapozófájlokat is a kikapcsolhatod. A hangoknál a rendszerhangok letiltásával további erőforrászabálás szüntethető meg.
Mindig figyelj arra, hogy mit telepítesz a gépedre és mindig odafigyelve végezd el a telepítést, mert a telepítőfájlok hajlamosak különféle reklám- és kémkedési célzatú programot elhelyezni a gépeden. Használj megfelelő védelmet (pl. ESET vagy Kaspersky)!
Remélem ezután nyugodtabban alszik aki ettől az oldalától parázik!
-
válasz
hackeeeee #15088 üzenetére
Ha a telepítésnél feljövő testreszabással ténylegesen kilőve az érdemi adatgyűjtés (természetesen a frissítési státusz és a hardverkonfi kommunikációja az update-es driverek miatt megengedett), akkor nekem teljesen okés.
#15090: Sztem egyszerűbb, ha egy hash-hiteles ISO-t leszedtek valahonnan és kész (Dreamspark hozzáférés nincs?). Kulcs nem kell, lévén frissítés lesz.
#15092: Valamelyik Driver lehet. Viszont mivel a drivereket erőszakkal nyomja fel a win10, a M$-é a "postás"-szerepe: továbbíthatják a csekket a driver szerzőjének (eszközgyártó/Dell).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
t72killer #15083 üzenetére
Ez egy jó kérdés lehet.
Mondjuk ennyiből előnyös, hogy végülis le lehet tiltani ezeket, hogyha véletlen sem szeretne az ember belefutni ezekbe. Viszont, ami tény, hogy előre nincsenek beállítva ezek a kulcsok.
Ami viszont felmerült bennem mint kérdés.. Mi van akkor, hogyha az Insider build-ben letiltja ezeket az ember? Persze a teszt update-ek megmaradnak.
Más jellegű kérdés, de nem emlékszem, hogy érkezett válasz:
Az OEM-nél, ha nem frissítés, lehet főalkatrészt (pl. ugye alaplap) cserélni?
-
skater86
tag
Sziasztok!
Van anyumnak egy Toshiba laptopja eredeti Windows 7-el. Ma felfrissítettem Win 10-re. Működött is, de szerettem volna egy "clean installt" csinálni és azt olvastam, hogy van egy olyan funkció a Win 10-ben, hogy alap helyzetre visszaállítja az oprendszert. Tehát letöröl minden beállítást és programot, csak az alap Windows 10 marad fent. Meg is csináltam, de amikor a felhasználói fiókot kellett volna létrehozni, hibaüzenettel újraindult. Az újraindulás után már csak a bejelentkező képernyőig jut, ahol annyi van, hogy: "defaultuser0" És nincs hálózat. Közben csináltam másik gépen ms fiókot, de azzal sem enged be, de az enyémmel sem. Itt meg is akad a dolog. A kérdésem, hogy valaki tud-e erre megoldást? A másik, mivel úgy nem tudom feltelepíteni a Win 10-et hogy formázom a gépet és úgy mond clean installt csinálok, mert ahhoz Win 10 termék kulcs kellene, így akkor az a megoldás működne, hogy leszedek egy Win 7-et, feltelepítem a laptop alján lévő kóddal és miután meg van újra frissítem Win 10-re? De akkor miért van ez a lehetőség, hogy alap helyzetre visszaállítás? A Win 10 alatt lehetőség lett volna a régebbi (Win 7) rendszert visszaállítani, de már azt sem tudom itt. Bármi ötletet meghallgatok. Köszönöm! -
törölt tag
válasz
TYÜTYI2006 #14884 üzenetére
Unalmasak már nagyon ezek az idióta paranoia cikkek, mindben közös a szerzőjüknek fogalma sincs hogyan működnek a dolgok. Okostelefonokkal pedig már lefutottuk ezeket a köröket. Hogyan osztanák meg a selfie-ket az emberek, ha a fotós, chat app nem fér hozzá a kontaktokhoz? Hogyan szűrjék a spamet, ha az algoritmus nem nézhetne bele a leveledbe? Hogyan szóljon Cortana elkésel, ha nem láthatja a naptáradban a találkozó idejét, helyét? (már hol működik rendesen Cortana) Hogyan mondja meg hány fok van, ha kikapcsolom a locationt? Hogyan egészítse ki a keresést, ha nem látja mit kezdesz gépelni? Hogyan figyelmeztessen a gmail vagy más rendszer csatolmányra, ha nem figyelhetne kulcsszavakat? És még ezer dolog, persze sokan azt hiszik ők egyedül olyan fontosak a világ összes cége utánuk "kémkedik". Az eggyel "okosabb" már eljut a custom settings részhez és letilt mindent a nagy paranoiában, de utána meg sír nem működik a feature-ök fele se. (van persze a cookie követés és egyebek, nem ártatlanok a cégek főleg amelyik reklámokból él ott fontos a névtelen adatbányászat, de az más téma)
-
törölt tag
Sziasztok! Tegnap frissítettem win 8.1-ről a 10re és ma elterveztem hogy tolok rá egy clean installt. Eddig semmi baj csak annyi hogy kéri a kulcsot. Kesobb ugye beaktivalja magát?
-
szunyi777
őstag
Frissiteni kell!
Sztlaci
"Rosszul tudod, ugorig, talán a dobozos verzióé nem."
Az MS supportján bármikor újra aktiválható lesz telepitési azonositó alapján a RETAIL kulcs!Más:
A tiszta telepitésről már rengeteget irtam én is! Fölösleges! Ha lefrissited, megmarad minden beállitás, program... és amit a win telepitő létrehoz, azt a Lemezkarbanteró pucolja!!!
Miért kellene tiszta telepités egy belakott rendszeren?! -
Sztlaci
aktív tag
Arról van valakinek infója, hogy a korábbi rendszerre történő visszaállítás után az érvénytelenített kulcs újra használható lesz tiszta telepítéshez?
Ugyanis aki feltette a 10-es verziót, annak ugrott a jogtiszta telepítő kódja. -
front3r
őstag
válasz
zsolti_20 #14367 üzenetére
Innen tudod letölteni a legfrissebb buildet.
Korlátozott ideig lehetett a régebbi buildekről a legújabbra frissíteni tudomásom szerint, vagy valami bug van nálad, de mindegy is, a felső linken le tudod tölteni a Windows 10-et.
Ugyanúgy lehetsz Insider ezentúl is, ez a te döntésed.Ha nem szeretnél újabb beta buildeket telepíteni, akkor viszont ki kell lépni az Insider csatornáról, ezt megteheted a Windows Update alól. Ha Win7/8-ról frissítettél anno, akkor újra sem kell húzni a rendszert, mert elvileg akkor aktivált állapotban kell maradnia a rendszernek.
Ha nem, akkor fel kell tenni egy eredeti Win7/8-at, amelyiket ugyebár megvetted, majd onnan FRISSÍTENI Windows 10-re. Ha ez megtörtént, az után már tiszta telepítést is csinálhatsz, de mindenképpen frissítened kell, hogy beaktiválja a Microsoft szervere a példányod. A frissítők nem kapnak új Windows 10 kulcsot, hanem az alaplapi azonosító alapján(durván kifejezve) fogja beaktiválni automatikusan a Windows magát, persze ehhez Internetet kell látnia.A Windows Insiderek csak akkor használhatják a rendszert legálisan, ha benne maradnak a programban.
-
szunyi777
őstag
válasz
zsolti_20 #14367 üzenetére
"És mirét mondták, hogy ez 1 éves ingyen regisztrációt ad? "
1 éved van rá, hogy ingyenesen frissitsd a jelenlegi win7-8.1-et, ami legális kulcssal lett Aktiválva! Ez a hivatalos ingyenes frissités menete... Sokan félre értelmezik még mindig!!!Goblin12
Most komolyan!!
Win 8.1-ben is 3 fiók volt a családban.. Frissités után ez is megmaradt maradéktalanul...
Szoktam figyelni a gyereket, hogy hogyan lép be.. Neki egy maci, vagy ilyesmi a kép aminek a szemét kell összekötni, és bökni az orrára és utána beengedi... A Fiam szokott néha pár mm-el mellé klikkelni, de akkor is beengedi!zsolti_20
Told rá a legfrissebb MS Buildet... 2 napja nekünk sem frissül, csak a defender! -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy feltettem az Insider Previewet kb másfél hónappal ezelőtt. A napokban már láttam képeket sima PRO verzióról 10240 alatt. Viszont nekem megállt a frissítés 10162-nél. Újabb frissítéseket sem talál. Olvastam már sok mindent ezzel kapcsolatban, pl. nincs több támogatás 10162 és 10166-ra,túlterheltek a rendszerek, vagy külön tölthető csak le. De akkro miért kaptunk licensz kulcsot a legelején? És mirét mondták, hogy ez 1 éves ingyen regisztrációt ad? Másnak is van ilyen problémája?
-
Воланд
titán
válasz
daczkó #14345 üzenetére
bitlocker arra a meghajtora, amin a onedrive van. vagy mappa titkositas. viszont elore szolok, hogy mindket esetben jol el kell menteni a recovery kulcsot, efs eseteben meg a cert-et, mert ezek nelkul hiba eseteben soha nem allitod vissza a titkositott adatokat.
-
-
kecsetif
aktív tag
Üdv!
Itthon az asztaligépen meg a laptopon újra kellene raknom a win-t. Jelenleg mindkettőn 7 pro van. Format után rögtön a 10-est raknám, ha már úgyis telepítenem kell. Elfogadja a win7 pro kulcsot a 10-es telepítője? Vagy először fel kell rakni egy szűz 7-est és azon keresztül történik "upgradeként"?
Köszi a választ előre is. Sajnos semmit nem tudtam eddig utánaolvasni a dolognak, ezért ennyire láma a kérdés.Még esetleg egy másik dolog: Mennyire vannak benne univerzális driverek és mennyire müködnek általában?
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a licencel kapcsolatban: A most használt 8.1-em nem OEM vagy dobozos amit én vettem, hanem az egyetemtől kapott (msdnaa keretében) licenc, ami elvileg csak addig szól, míg diák vagyok. (CD kulcsot kaptam vele, de elvileg kb. 2 év után már nem él) Ha erre frissítek a tálcán megjelenő "Get Windows 10" programmal, az újonnan kapott rendszer már örökre jogtiszta lesz? Mert amit használok az is az, csak elvileg bizonyos ideig.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Napirajz könyv
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest