- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Occon adom #68289 üzenetére
Windows szempontból a gyors boot, hibernálás az ami nagyobb adatforgalommal járhat... illetve ha kevés a ram és sokat tol ki lapozófáljba... más nem írja a lemezt intenzíven és nagy mennyiségben rendszeresen.
Ha meg nem windows hanem valami más, onnantól passz... egyik program a sok közül.
Illetve malware, vírus, stb... mondjuk az hogy van 9.x TB írás semmit nem mond... mennyi idő alatt?
Jelentős változás van a görbében a statisztikában, vagy eddig is annyit írt, csak most tűnt fel... stb. Ez így semmit nem mond, csak egy szám. Amúgy 9 TB az lófütyi 470 nettó nap alatt az lófütyi.... még soktíz év van az élettartamból ezalapján is kivetítve. Szóval ezen kár parázni. -
válasz
tomaszka88 #68128 üzenetére
Vagy a TC indítását állítod rendszergazda szintűre... vagy pl kikapcsolod az UAC-ot (legalacsonyabb szintre állítod).
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Pityu. #67127 üzenetére
Nyilván puding próbája az evés, de azokkal a driverekkel amikkel a 8.1 megy a 10 is kellene hogy menjen valamilyen formában.
De szerintem ezekhez a cuccokhoz lesz beépített driver, meg leszedi WU-ról ami kell.
Ennél sokkal régebbi notin is simán megy muteromnál a W10.
Igaz a legutóbbi update még nem tudom mit csinál azon se, mert ritkán járok arra.
Ő meg nem fog nekiállni, de azis lehet fel se kínálja majd a frissítést. Láttam már olyat is. -
Simán mennie kell és érdemes is...
-
válasz
qqcqqc #67006 üzenetére
Igen volt ilyen, én nálam az Anniversary rakoncátlankodott emiatt, akkor csináltam tiszta telepítést egyszer.
Az létrehozta magának a megfelelő particiókat... azóta egyik update-el sem volt gond szerencsére.Szerintem az is baj, ha valaki saját maga kézzel particionál, pl nem csinál külön recovery meg EFI particiót, hanem egyben tartja és arra telepít, stb.
Meg az is, ha valaki az első régi windowsról update-elt kiosztásban van még... ezeknél jobb lehet egy újratelepítés partició törlés után, úgy hogy engedni a windowsnak, hogy maga hozza létre UEFI boot-al.Ez a legtisztább amit egyszer valamikor úgy néz ki célszerű meglépni.
Másik ami bekavar ezek miatt ugye a multiboot több rendszerrel, linuxxal stb.
Nálam így néz ki amit magától csinált.
450MB + 100MB + a maradék használható.
Akinél nem ilyen, gondolom emiatt is szívathatja/elhasalhat az update.
-
válasz
SonyBlack76 #67001 üzenetére
33% az nagyon korai... ott valami másolás/lemezméret/hozzáférés probléma lehet... van elég szabad hely amúgy?
Lehet nem úszod meg azt hogy újra particionálj sajnos... ettől független neked is javaslom, hogy amit csak lehet drivert, háttérben futó tool-t, víruskeresőt és tűzfalat (3rd party) uninstallálj, restart és utána frissíts, lehetőleg pendrive-ról, ne a windowsupdate-en keresztül.
-
Nálad is van mellette amúgy valami más rendszer is?
Nincs saját tűzfalprogramod vagy víruskeresőd?Milyen driverek vannak telepítve?
Nem lehet hogy pl a hálózati driver frissítésekor (vagy túl régi van telepítve) hasal el?
Most két dolgot még megpróbálnék... vagy minden nem windows beépített drivert eltávolítani a frissítés előtt.
Kilőni a fenti programokat és minden más toolt ami esetleg fut a háttérben.Vagypedig, lefrissíteni minden drivert és egyebet a legfrissebre amit csak be tudsz szerezni a gyártóktól és utána frissíteni.
-
-
válasz
Downsampling #66650 üzenetére
Nagyon sehogy, legalábbis "hekkelések" nélkül... esetleg az advanced beállítások alatt megnézheted mennyit engedi odázni az updateket... de az a max.
Egyébként, ha valami ment az előző verzióval, akkor ezzel is működnie kell...
-
válasz
MikeWazowski #66637 üzenetére
Nem, az az intelé... a laptop gyártóé kell(het).
-
válasz
MikeWazowski #66620 üzenetére
Lehet hogy csak a laptop gyártó legfrissebb driverét engedi feltenni, szóval a laptopod honlapjáról kéne letöltetned a legfrissebb drivert.
-
-
Ahogy nézem annyi változott a Game Mode-ban, hogy mostmár nem globális kapcsolója van, hanem ha akarod használni akkor kell a Game Bar... és azon belül minden egyes alkalmazásra/játékra külön tudod kapcsolni, amikor épp azt futtatod.
Gondolom alapból ezek szerint ki van kapcsolva mostmár... eddig meg valami kuszaság volt, aztán valakinél vagy ment és azt csinálta amit kell, van akinél meg nem.
Próbálta már valaki a GPU méricskélőt?
Kíváncsi leszek mit hogy mutat, ma ki fogom próbálni pár játékkal. -
-
-
-
-
Csak én érzem így vagy tényleg reszponzívabb lett a grafikus felület meg úgy minden?
Mintha minden érezhetően hamarabb nyílna meg reagálna... nem mindha eddig rossz lett volna vagy lassú, de most kimondottan "snappy" lett a Windows 10.Amúgy nálam eddig nem jött elő szerencsére semmi hiba, de még tesztelgetem.
-
-
Elég sokszor leírtam már, hogy unlockerrel tudjátok ezeket törölni... de látom másik kolléga is beírta már (meg ezek szerint süket fülekre talált).
Tényleg arra kell csak figyelni, ha telepítőt szedsz le, akkor telepítésnél át kell teni kézire és kiszedni a marketing cucc telepítését.
Szenvedtek itt minden féle kacattal, ccleaner, meg linux live... ugyan már, ágyúval verébre... 1 progi és 2 kattintás.
De hát jó... többször tuti nem írom már be.
-
-
-
-
válasz
T_Stark #45701 üzenetére
Leszeded a Media Creator Tool-t a MS oldaláról és azzal csinálsz egy telepítő USB-t/DVD-t... nem kell utána ráfrissíteni semmit.
-
Azt hogy nálad miért nincs nem tudom (vagy nem jól nézed), de ez a normális működés... nálam is így van USB lemezeknél, telefonnál, fényképezőgépnél, akárminél.
Semmi abnormális nincs benne (leírtam a logikát is miért van úgy).
(A felső szint az különálló eszközök szintje (számítógép, fényképező, külső lemez, stb)... az "ez a gép" alatt pedig minden látszik ami elérhető a gépről mint meghajtó, bemountolt könyvtár stb.) -
válasz
runner 125 #45498 üzenetére
Sehogy...
De ez miért akkora baj
... amugy azért van 2x, mert külső eszköz, ezért nem az "ez a gép" alatt van ("nem hozzá tartozó" eszköz)... plusz bekerül az "ez a gép" alá is, mivel egyben helyi meghajtó is, ott is.
-
válasz
nesh_019 #45423 üzenetére
Sehogy...
Annyit lehet "hackelni" hogy a jelenlegi kapcsolatod átbütykölöd (registryben kell turkálni hozzá) mért kapcsolatra (metered) és azt állítod be windowsban hogy ezen a típusú kapcsolaton ne frissítsen.
-
válasz
tordaitibi #45284 üzenetére
A nyelvi beviteli beállításoknál be kell olyanra állítani amilyenre szeretnéd.
101 gombos QWERTY, vagy normál QWERTZ... stb.
-
válasz
Lackooo84 #45275 üzenetére
Mondjuk első komment: kikapcsolta a windows tippeket mutogató valamit... jah kérem, hát ilyenek lehetnek sose használtam még ezt a dolgot én se, mindig kikapcsoltam minden vackot...
Lehet hogy az okozza passz.Az utorrentes dolog a windows cache-elése miatt van, érdemes a kliens beállításait megnézni, valószínűleg a windows cache mechanizmusa él, az meg ugye mindent próbál a memóriában tartani amire gyakran van szükség a lemezről, egy torrent ezt a folyamatot ki tudja csinálni, ha nincs jól beszabályozva/kontrollálva, mivel ügye az egész torrentfile-t, minden apró részét igyekszik a memóriában tartani ha gyakran kell (sokat seedelsz, sokfelé, sokmindenkinek pl).
A jobb kliensek mondjuk erre szoktak figyelni. A másik a letöltött adatok kiírása a lemezre szokott még gond lenni... szintén cache és egyéb miatt.(#45273) Lackooo84
Ez meg attól függ hogy használod a géped... alapvetően orvosolható, ha van sok ramod, mert akkor nem vacakol annyit a windows, mindent betol és keveset ír ki lapozófáljba... illetve függ attól milyen programokat használsz és azok milyen lemezen vannak. Ha tök random a viselkedésed, persze akkor nem sokat segít... mert mindig mást akar majd begyorsítótárazni, meg előtölteni, mert nem ismer fel mintát benne = ami azzal is jár hogy nem tudja eldönteni mindig mit tartson a memóriában és mit rakjon ki lapozófájlba pl, ezért aztán konstans vacakol a lemezzel (és sok kicsi random lemezművelek betesz a gép sebességének).
De amugy tényleg azért jó az SSD, mert ezt az egészet megszűnteti... a HDD már elavult dolog rendszerlemeznek. -
Ne tiltogass le semmit és hagyd futni úgy egy estét mondom... másnapra utána jó lesz... amugymeg meg kell várni míg "belakja" magát a windows, főleg új telepítés után egy ideig ilyen lesz, kell idő amíg a superfetch és a többi szolgáltatás megtanulja hogyan használod a gépet és miket töltsön elő stb.
Másik lehetőség hogy veszel egy SSD-t...
-
válasz
nonsen5e #45265 üzenetére
Ha nem malware van véletlen a gépen, akkor szerintem a superfetch dolgozik épp, "optimalizál"... vagy pedig töredezettség mentesít... ott kell hagyni egy estére a gépet amikor nem használod és legyűrni, másnap reggelre jó lesz.
Mondjuk pont a másik figyelő képét kellett volna inkább betenni, ugyanis ott pontosan látszik melyik folyamat tekeri... nem a task manager-t.
-
válasz
Barthezz2 #45256 üzenetére
Nincs BIOS frissítés a laptopodhoz véletlen?
Esetleg nézz rá...Illetve még amivel esetleg próbálkozhatsz hogy megnézed UEFI, nem UEFI boot + AHCI és IDE módban is a BIOS-ban állítva a telepítést... nyilván az ideális az UEFI+AHCI mód lenne, de lehet hogy valamelyiket ki kell iktatni és akkor jó lesz... vagy ha nem ilyen módba van, akkor erre állítani, hátha megjavul.
Illetve nézd meg valami particionáló progival (nem a windows beépített), hogy minden partició le van e törölve, és utána egy tényleg üres particionálatlan lemezzel próbálgasd ezeket.
-
válasz
Hegyirabló #45137 üzenetére
Egyrészt türelmesen vártál?
Másrész van elég hely a lemezen?
-
-
-
válasz
sinick #44307 üzenetére
Ilyen nálam... de mivel nem nézegetem minden nap, fogalmam sincs előtte mekkora volt a most 450 megás recovery... talán kisebb, szóval lehet benne valami.
Az EFI 100, szóval ahhoz nem kell nyúlni.
Egyébként ezekre a kódokra keresve, pár helyen a recovery-t emlegetik inkább. Szvsz ott lehet a gond.
Gondolom ezt a telepítő magától megcsinálná amugy, de nálad valamiért nem tudja átméretezni.GPT lemezed van vagy MBR még?
Mert nálam GPT van... lehet ezis számított. Az MBR kevésbé rugalmas, lehet azis gond.Szóval akkor valami partició kezelővel próbáld meg átméretezni a recovery-t nagyobbra.
-
válasz
pendre54 #44257 üzenetére
Media Player Home Cinema szerintem viszi ezeket... tedd fel.
-
-
-
válasz
tibike8 #44186 üzenetére
Google szerint ez lemezhibák során szokott általában előjönni, nem tud írni rá, vagy rossz valamelyik karakter valamelyik elérési úton... stb.
Ilyesmiket találtam.Gondolom szeretnél frissíteni és megtartani a dolgaid... mert ha nem akkor töröld a particiót és kezd onnan az egész telepítést újként.
-
-
Általában ez azért van mert beragad a WU valami hibás adatbázisba, letöltésbe.
Általában az a megoldás, hogy leállítod a WU szolgáltatást és törlöd a régi adatbázisokat.
Ha jól emlékeszem elég ha törlöd a "SoftwareDistribution" könyvtárat a Windows mappán belül. Az meg szokta oldani.
Utána meg egy újraindítás és onnantúl megint működni fog a WU rendesen. -
-
-
válasz
bab1987 #43599 üzenetére
Nyisd meg és futtast le te magad kézzel, utána el fogja fogadni és nem zaklat tovább.
Az ütemezés változtatásához, be kell másznod a windows feladat ütemezőbe és ott változtatni rajta, opció máshol nincs rá.
De amugy van egy x napos határidő, ami után ígyis ugyis le akarja majd futtatni magát.Eltüntetni az ikont meg nem lehet... általában ahogy kolléga is írta újraindítás után legközelebb már nem lesz ott, amíg újra el nem indul magától, vagy te kézzel el nem indítod valamiért. Akkor megint ottmarad.
Amugy az új változatban ami most jön, már mindig ott lesz az ikonja ("windows logo pajzs") megint a tálcán, mint régen is volt a 10-es előtt.
-
-
-
Igen, de nála a Memtest is megbukott... amugymeg szíved joga így tenni... nem feltétlen jár crash-el a memória hiba.. max rossz az adat, ECC stb. Használd, ahogy akarod.
Mivel gondolom nem nasa missziót csinálsz vagy a pi tizedesjegyeket keresed így nem zavar, ha gond van (meg ellenőrizni sem tudod amit a szőnyeg alá söpörtél).
Win 10 fícsör meg tuti nem, mert akkor tömeges lenne és tele lenne sírva ezzel is a net.
Ahhoz képest túl sokan használják probléma nélkül, hogy ez valami ilyesmi gond legyen és ne tényleg valami hw hiba, esetleg inkompatibilitás.Nekem még egy régi C2Q és Core duo laposon is minden probléma nélkül megy a Win10... és azért ezt mázlira sem foghatom, hogy 5-ből, 5 gépen évtizedes generációkat lefogva megy hiba nélkül.
Én ezekben a "win10 fícsör" kifogásokban 1 évvel a rajt után már nem hiszek (ha amugy maga a hardver támogatott rendesen).
-
-
válasz
Heisenberg69 #43490 üzenetére
Nem. Rendes nagy update.
Rengeteg UI apróság változott... megjelentek plussz beállítási lehetőségek, opciók.
Más lett az gépház kicsit, meg a start menü struktúrája is más lett.Edge böngésző is megújul pár dologban, háztető alatt is.
Gondolom a csicsa háztető mögött is van jópár apró változtatás a windowsban is.
-
válasz
Csöves #43417 üzenetére
Frisstés/upgrade vagy clean install nulláról?
Néha előfordul hogy hdd vezérlőnél kiakad, ha nem jó módba van (AHCI, vagy nem AHCI, IDE kompatibilis... stb).
Esetleg ezeket próbáld átállítani a BIOS-ban másik módra, hátha.
Ilyen régebbi vasaknál néha vagy csak az egyik vagy csak a másikkal működnek jól a dolgok.Amugy, ha frissítés lenne, akkor én javaslom inkább kezd egyből a WIN10 üres/tiszta telepítésével és csak a kulcsot használd a régiből, ha kell.
-
Wááá, start menüt megint átvariálták...
Nem tudom az eddigi miért nem volt jó...
-
-
válasz
HornedReaper #25019 üzenetére
Eléggé driver problémának tűnik... upgrade vagy clean install volt?
Illetve a háttérben futó alkalmazásokat kéne monitorozni ilyenkor.
-
-
-
-
"Van egy film, a kodek kitömöríti (csak helyesen lehet) a filmet a leképező számára értelmes formában."
Lehet azt helytelenül is... a dekódolás során algoritmusokat használnak (kevesebből többet kell előállítani - ergo rajtad múlik milyen "többet" teszel hozzá vagy alakítassz ki). Az az algoritmuson és annak pontosságán múlik mennyire lesz jó a több a kevesebből. Rengeteg féleképp lehet tömörített jelből visszaállítani valamit (már csak pontosság alapon is, hogy mást ne is hozzunk be).
Már ugye az sem mindegy 16 bitre 44KHz-re, vagy 24bit 192KHz-re állítod vissza. Azt hiszem kijenthetjük a kettő nem ugyanaz eleve. És hogy a 16bit->24bit különbséget hogy csinálod... na ezért hoztam be az AA-t példának. Mert elég sokféle AA van ami a köztes értékeket meghatározza.
Az mp3 mp3 igen... de hogy mit kódolsz vissza belőle csakis rajtad múlik (még mindenféle utófeldolgozás, vagy "audio rendering" nélkül - hogy a te értelmezésedbe is helyezzem).
Lehet azt egy 16bites "ál 24 bites" jel is... meg lehet valami valósághűbb 24bites jel is.Nem értünk egyet... mindegy. Lehet nem is kell, nem kötelező végülis.
-
-
Nem akarok ezzel foglalkozni, de amit mondasz hülyeség.
Te tanultál digitális jelfeldolgozást?
Hagyjuk.
Illetve oké, ha két csúcs kodekkel visszaalakítasz lehet hogy hasonló lesz az eredmény, de egy gyengébb és egy jó között nem.
Ez kb olyan mintha azt mondanád egy sima DXVA és egy csúcsra konfigurált MadVR képe között nincs különbség. Ugyanez létezik hangban is.
(#24827) PuMbA
Akkor szerinted minden kodek egyenlő?
-
Hogy jön ide a veszteségmentes tömörítés?
Ez veszteséges (mp3 pl).
Ott pedig egy gyengébb (veszteséges) jelből kell visszaállítani egy teljes pl 24bit 48KHz jelet.
Ha pedig azt hiszed ez mindegy milyen algoritmussal megy és milyen pontossággal, milyen javításokkal történik akkor nagyon nem vagy képben.
Ha most vizualizálni szeretném neked akkor pl egy átlós vonal megjelenítése digitális (pixeles) kijelzőn, és akkor felbontás, hány pontból áll, aliasing stb.
Vagy ha épp azt hiszed a jó kis újratömörített mkv fájlod ugyanaz az 1080p videó ami egy bluray lemezen van.Amugy ez tök off... ennyi volt részemről.
A lejátszónak ott van köze ehhez, hogy vagy engedi saját kodekek használatát, vagy eleve egy sokkal jobb kodek van pl benne... sok más egyéb mellett.
A másik kérdés hogy maga a betömörítés sem épp mindegy hogy történik... ott is óriási különbségek lehetnek (már ott sem mindegy mit és hogy dobsz el).
-
-
-
-
-
-
válasz
pendre54 #23997 üzenetére
Ha procit cserélsz aktivált marad a windows.
Do I need to activate Windows after making a hardware change?
Maybe. When you make a significant hardware change to your computer, such as upgrading the hard disk and memory at the same time, you might be required to activate Windows again. For more information, see Activate Windows 7 on this computer.
Ha bírod az angolt akkor érted hogy mi van itt... talán.
De amugy saját példámból tudom, hogy sem memória csere, sem CPU csere, sem VGA csere nem okoz deaktivációt.
-
válasz
pendre54 #23990 üzenetére
Szerintem erről van tájékoztatás az oldalukon vagy az FAQ-ban vagy valahol.
Meg benne van az EULA-ban is azt hiszem.Amugy a memória és a procicsere tuti nem jár aktivációs mizériával.
Általában csak az alaplap csere, vagy nyilván ha újratelepíted egy másik lemezre akkor kell aktiválni újra. -
-
-
válasz
Malibutomi #23465 üzenetére
Nem hiszem... mellesleg ha nincs hw gyorsítás akkor meg sok procit eszik minden.
-
Ha tényleg a használatban (in use érték a nagy) akkor ott valami memory leak-ed van egy rossz program, driver vagy esetleg valami vírus/malware miatt.
Ki kell derítened mi foglalja el az a sok memóriát és máris megtudod mi lehet a baj.
Vagy a resource monitor (erőforrás figyelő?), vagy a letölthető process explorer segíthet ennek kiderítésében.
Ha a standy rész a magas, az teljesen természetes, mivel a windows próbálja a használt dolgokat memóriában tartani amíg csak lehet, hogy gyorsan induljon dolgozzon valami, ha netán újra elindítod.
-
-
válasz
Raider 01 #22959 üzenetére
Nézd meg a steaming nincs e véletlen bekapcsolva... vagy úgy általában a grafikus driver és experience beállításait nézd át.
Esetleg közben nem megy valami a háttérben? Nézd meg a futó folyamatokat mi akaszthatja meg játék közben. Esetleg valami épp használja a lemezt.
-
válasz
LeslieG Jr. #22855 üzenetére
A control panel security & maintenance (biztonság & karbantarás?) beállításai között ha kikapcsolsz minden biztonsági értesítést nem tűnik el?
-
válasz
CartmanLand0 #22768 üzenetére
Szedj le egy process explorert és nézd meg részletesen mi mit csinál ilyenkor.
Vagy valami cache-elés történik a fájlból ilyenkor, vagy biztonsági ellenőrzés (pl Smarscreen, defender, egyéb antivir, stb), vagy vírus/malware...
-
-
válasz
kisza25 #22715 üzenetére
Szerintem egyedi... én eddig ilyet csak kb 2x tapasztaltam azt is inkább win indulás után, de egy jóideje nem.
Akkor is segített pl a windows gomb megnyomása és elkezdtem írni valamit hogy induljon el a kereső és onnantól visszajött és jó lett.
Lehet van/volt valami UI frissítési bug, vagy valamelyik kapcsolódó szolgáltatás nehezen indul.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
tatararpad #21409 üzenetére
-
válasz
tatararpad #21401 üzenetére
De igen... próbáld már ki légyszíves.
A lock screenre bootol a win...
És a 8 óta simán állítható a háttér.
Nekem pl arra a képre amit ott látsz a default windows háttére... de persze biztos hazudok mert én használom is így.
-
válasz
tatararpad #21399 üzenetére
:facepalm... a kettő ugyanaz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Autós topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest