Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Fujifilm X
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz kasa85 #32052 üzenetére
Üdv.:
Van/Volt/Lesz. Gyakori jelenség.
SP4C3 Solutions:
1.) CTRL+ALT+DEL - Task Manager - New Task: explorer.exe
2.) ControlAltCipőtalp - Sign Out és újra bejelentkezel.
Tags: Windows 10 Black Screen Problem, Csak a kurzor látszik
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Kátai
senior tag
válasz kasa85 #46565 üzenetére
"Észre vettem a lakásban,hogy amikor a bojler,vagy a gép bekapcsol villan egyet a fali égő."
Nem ártana villanyszerelővel átnézetni a lakás villamoshálózatát.Addig is ha lehet hosszabbítóval egy másik konnektorból(lehetőleg a lakás egy másik helyiségéből) próbáld ki hogy villan-e az égő.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz kasa85 #46672 üzenetére
A magam részéről a Szolgáltatások között tiltottam le a WindowsUpdatet, az Anniversary megjelenésének másnapján, szóval még mindig a 10586.494-et használom.
Nem tudja frissíteni magát, tökéletes minden, az Anniversaryt pedig váratom még egy kicsit...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
t72killer
titán
válasz kasa85 #46805 üzenetére
Nekem nem tölti le, csak figyelmeztet, ha van frissítés. (2es opció, amit régen is csináltam) Én mindig manuálisan frissítek és indítom újra.
Amúgy egyetértek, adatroamingon nagyon kellemetlenek tudnak lenni a M$ b&romságai.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz kasa85 #46816 üzenetére
"semmit nem csinálok,és meg esz 1gb ot napi szinten." - he? Miket tenyésztesz azon a gépen? Esetleg live streamingen megy a videó a netre/netről 0-24h?
Mondjuk igaz, én tiltottam egy sornyi felesleges M$ adatküldözgetős b@romságot és természetesen még telepítésnél minimumra húztam a csúszkákat amiket lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kasa85 #46834 üzenetére
Nem kell privatizálni, másoknak is jól jöhet az infó
Én ennyit szoktam:
#0: Eleve (saját készítésű, nem virágbolti vírusgazda) felesleges appoktól megszabadított telepítőt használok
#1: telepítéskor összes csúszka nullára, majd a beállításokban végigzongorázom a privacy beállításokat (ott is minden off, minimum, stb), kilövöm a Spotlight-ot és a lock-screen reklámokat. Sajnos a mostani telepítőből hiába szedem ki standard módon a szemetet, egy rakás app ikonja bent marad a start menüben - mindegyikre jobbkikk->more->turn live tile off, nemkívánatosakat ezután unistall ha lehet, ill kilövöm a Store-os updateket.
#2: "Connected User Experiences and Telemetry" (diagtrack) és "dmwappushsvc" és a DNS-kliens szolgáltatásokat kilövöm
#3: group policyben vagy Home verzió esetén registryben #46811 szerint lerendezem a frissítést, hogy akkor történjen, amikor én akarom, ezenkívül blokkolom az örökös MRT frissítéseket egy ilyen tartalmú .reg fájllal:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MRT]
"DontOfferThroughWUAU"=dword:00000001#5: A C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC -ben lévő hosts fájlt kiegészítem a M$-vackokkal, ill hirdető és malware-doménekkel (M$-cucchoz forrás, Kártékony cuccok ellen forrás).
#6: Esetleg még beállíthatod, hogy a kapcsolat "metered connection" legyen, akkor is, ha vezetékes.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kasa85 #46854 üzenetére
Hm, fura, nekem hibaüzi sose volt frissítéseknél. Amit leírtam, annak csupán annyi az eredménye, hogy ahelyett, hogy nekiállna automatán letölteni a fél internetet, kitesz egy letöltés gombot, hogy amikor neked alkalmas, töltheted a szajrét.
Bonyi-bonyi tudom, de más kóser út nincs, a M$ direkt telepakolta bloatware-rel a rendszert millió zugában, egyszerűen DIREKT képtelen megérteni, hogy KUSS, adatroamingolok Ausztráliában és csak az emailkliens szöveges adatforgalmát vagyok hajlandó kifizetni. Másrészt persze vannak mindenféle 2klikkes "win10 antispy" b@romságok, amikről legtöbbször kiderül, hogy ők maguk is adatokat gyűjtenek .
#46848: még a "t72-féle win-főzés" vs kékhalál témához: win7 óta így telepítek, de ilyen problémám csak most volt. (igaz, a 8.0-át kihagytam, 7, 8.1, 10 volt a lista)
#46855: naja, az maga a biztonsági rés . Mióta a különböző office-ok és a chrome is kezeli a pdf-et, nincs a gépen pdf-olvasó, a nejem használ csak foxit portable-t. Hálistennek kb 2éve eljutottunk oda, hogy nincs adobe termék a családi gépeken. Fotófeldolgozásra is van alternatíva (rawtherapee vagy épp a fotógép gyártói szoftvere) amennyit én használom, pdf-re meg a fentiek.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz kasa85 #46912 üzenetére
Ettől az USB-fagyástól totál kész vagyok, múlt héten egy (amúgy kifogástalan) sony pendrivetól is összef@sta magát - gondoltam az egyedi eset volt - most meg a WD külső winyó. Persze, gyanakodhatnánk az egyedi OS-főzésre - egészen addig, míg nem lenne a net tele ugyanilyen problémákkal olyanoktól, akik 100%-ban háborítatlan win10-et használnak. Ultragáz, hogy anno a win7 még RC1 korában is stabilabb volt, mint ez a fekáliatartály 1év futás és 2 "SP" után (ja tudom, nincs már SP csak "feature update" van - azaz javítások helyett újabb hibákat kapunk...)
#46913: Őszintén a fentiek után nem sajnálnám azt a 1511-et.
#46915: usb2-es mind2 eszköz, mind usb2-re mind usb3-ra dugva produkálja a fagyást, elég gyakran.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest