- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oke
senior tag
Próbálkoztam még egy kört, írtam, hogy Én win10 pro kulcsért fizettem és azt is szeretnék kapni, ez jött sokadik levélváltásra:
There is no chance it's not going to work. For this price, you can get this type of key, and you can activate Windows 10 Pro with it. That's it.
Kis pénz, kis foci... Még ha be is tudom aktiválni 8.1-es kulccsal a a win10-et, számlám nem erről van. -
CirrMee
addikt
válasz
Lauda #116703 üzenetére
Érdekes ez a coa matrica. Ha lekopik és nincs meg a számla egy gépről amihez járt a win, akkor onnantól illegális lesz az a windows?
1.: vannak forgalomban COA nélküli licencek
2.: a COA matrica nem jogszabályi előírás, nem jogszabály által megkövetelt valami, így annak a hiánya nem jelenti automatikusan azt, hogy az adott felhasználó gépén illegális példány fut.Plusz amióta az EU állást foglalt a használt kulcsok piacra dobásával kapcsolatban, kb amúgy sincs értelme.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Lauda #116703 üzenetére
Nem tudom mi a jó válasz, de szerintem akinek van legalább otthon 2-3 eszköze, mondjuk 2 PC meg egy laptop, most az vegye meg 150 ezer forintért a 3db dobozos verziót?
Nálunk van 3 gép, inkább veszek 1-2 ezerért kulcsot is elmegy ideig-óráig, de akkor se akarok feltört Windows-t.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Pyttawrx #116702 üzenetére
Most erre mit mondjak? Nyilván a Microsoft mondja meg hogy hogy vélekednek az aktiváló kulcsok érvényessége felől, de mégse tiltogatják le ezeket a "hamis" licenszeket. Mondom, többet vettem már és még egyszer se fordult elő ilyesmi.
De akkor jogosan merül fel a kérdés hogy azokkal a laptopokkal mi a helyzet aminek az alján fel van ragasztva a COA matrica és nem tartozik hozzá semmilyen szoftverpéldány?!
"Ennek megfelelően az ilyen COA matricákat önmagukban, tehát az azokhoz tartozó szoftverpéldányok nélkül értelmetlen megvásárolni."
-
válasz
tothjozsi96 #116662 üzenetére
Licencet nem kapsz csak kulcsot, illegális
-
oke
senior tag
válasz
King Unique #116688 üzenetére
Küldtek is újat, majdnem... ez win 8.1 kulcs, a többi stimmel
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
Ott van pl. a ShowKeyPlus program, annál a check product key lehetőség, aminek W10 Pro Retail termékkulcs esetén a screenshoton lévő eredményt kell adnia. Ha nem, azaz pl. W7/8.1 kulcs, vagy MAK (példa), akkor meg lehet reklamálni és jó esetben küldenek újat (példa).
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Pyttawrx #116661 üzenetére
Ennyiből egyik pár ezer forintos kulcs sem mondható annak.
Nemrég egyik kollégámnak lett vásárolva ott kulcs, működik.Én vásároltam a Goodoffer-ről kétszer is, kicsit több mint egy éve, azok a kulcsok is működnek.
Drága azért a jogtiszta kulcs, biztos többen ismerik innen a soft.direct oldalt, ott is vásároltam mert a tesóm gépe elég drága volt, nem akartam ezer forintos licenszt rá, akkor még 16k volt, most már 22k az eredeti kulcs. Drága.
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Pár hónapja vásároltam egy Microsoft Windows 10 Pro Retail KEY-t a Software-codes-on. Most jutottam oda, hogy feltelepíteném az új rendszert. Van lehetőség valahol leellenőrizni a kulcsot, hogy működni fog-e, mielőtt nekiállok?
-
HREH
senior tag
válasz
King Unique #116611 üzenetére
Win10 Home kiadásom van, erről szeretnék upgradelni Win10 Pro-ra, de amikor Gépházon belül beírom, akkor hibás termékkulcs hibával visszadob.
A kulcs pedig működik, saját gépen már aktiváltam, majd eltávolítottam (registryből is), így mennie kéne... -
NéNorbert
csendes tag
Sziasztok- Új win10 felhasználó vagyok,most tértem át a 7-ről. Microsoft oldalról szedtem le és vettem hozzá kulcsot. Minden rendben kivéve az usb-s tp-link wifi-t. Szinte sosem kapcsolódik a hálózatra,csak ha hibaelhárítást végez. Aztán általában oké,de van mikor leakad a hálóról. Valamiért realtek RTL8192CU-nak ismeri fel. A típusa valójában tp-link tl-wn821n. Leszedtem a hozzá tartozó drivert,elindítom és hibát ír. A képek mutatják a problémám. Van erre orvoslat?
Köszönöm a válaszokat! -
mezis
félisten
válasz
cocska #116383 üzenetére
A hw nem kevés, hanem ÖREG. (4GB és két mag azért kellene.)
Kell a z MS fiók ? Ha nem, akkor inkább nélküle.
Én a 2015-öst tenném, kulcs majd telepítés után, aztán meg a frissítések.
Hosszú és nagyon lassú lesz a frissítés. Néha fél napig se kép, se hang, de meg lesz. Talán. -
cocska
tag
Üdv!
Azzal kezdtem, hogy átnéztem az összefoglalót, de nem találta az alábbi hibával kapcsolatban semmit.Media creation tool-lal csináltam egy telepítő dvd-t.
Egy régi notebook-ra szeretnék feltenni egy home verziót az egyik rokonomnak, de sajnos nem sikerül.
notebook:
Celeron M585
2 Gb Ddr2
250 Gb Hdd
Van hozzá eredeti/tiszta kulcs, de addig el sem jutok hogy regeljem.
A hibajelenség szerint OOBE hibára kiáll a telepítés befejezése előtt. Onnan se előre se hátra. Youtube-on találtam 1-2 videót, amiben az illető shift+F10-zel kilép a telepítőből cmd felületre, ott létrehoz új felhasználói fiókot, amivel restart után be is tud lépni és el is indul neki rendesen a rendszer. Nálam ez addig jut, hogy beenged lépni a kreált új felhasználóval, de csak villog a képernyő, hol az asztalt, hol pedig teljesen fehér képernyőt villant, a vinyó led villog és ennyi.Ma délután feltelepítettem egy nagyon régi Win10 Home-ot (2015.08. havi release volt). Az simán feltelepült, csak a telepítés elején megadott kulcs nem tetszett neki, így a kulcs megadás későbbre / kihagyásra kattintottam. Simán feltelepült és működött csak frissíteni nem engedte magát gondolom a kulcs hiánya/microsoft felhasználói fiók hiánya miatt.
Este ismét rápróbáltan a Media creation tool-os friss verzióta, de ugyanaz a hiba fogadott. Nem hinném, hogy a hardver kevés, mivel a 2015-ös kiadás egyből felment gond nélkül.
Tudtok erre valamilyen megoldást?
-
King Unique
titán
válasz
eax1650 #116198 üzenetére
Digitális licenc akart az lenni gondolom, ami akkor lesz, ha W7. 8.1 rendszerekről történik közvetlen upgrade W10-re, vagy W10 tiszta telepítés W7, 8.1 kulcsát megadva az aktiváláshoz. Ha esetben az utóbbi történt, akkor kérdés, hogy aktiválva lett-e a W10 a W7 kulcsát megadva, elfogadta / nem fogadta? Ahol az alábbi információk alapján technikailag maga a W7 Ultimate
—►
W10 Pro váltás, az előbbi kulcsával való aktiválás működhet, ha érvényes az a termékkulcs. Valamint ha korábban már történt azon a gépen W7 Ultimate—►
W10 Pro free upgrade és akkor meglett a digitális licenc, akkor az továbbra is érvényes és a W10 Pro kiadásnak az újratelepítésénél automatikusan aktiválódnia kellene. -
krealon
veterán
válasz
Darko_addict #116121 üzenetére
"Ha most használom a BitLockert egy erős jelszó mellett, és később vásárolok a gépbe egy TPM-et (hogy egyszerűbb legyen a jelszókezelés), akkora újra kell csinálni az egészet?"
Nem kell ujra csinalni.
A TPM csak egy kulcs tarolo.
Ha rakeresel, hogy "bitlocker TPM repair motherboard replace", akkor megtalalod a modjat. -
Submarine
senior tag
Sziasztok!
Már egy éve is, hogy használtan vettem egy lapot procival, más egyebem volt itthon, és összedobtam netes gépnek.
Eddig W7 volt rajta, bevallom illegális verzió.
Most jött el az ideje, és frissen tettem rá egy 10 pro-t.
Gondoltam majd veszek rá valami "óccó" kulcsot, ha hiányérzetem lesz.
Telepítéskor beléptem a hozzá használt ms fiókba, és azt írja a gép, hogy digitális licensszel aktiválva.
Ez most valami időleges tévedés, vagy mi történhetett?
Nem tudom a hardver előéletét.Egy másik bajom, hogy a saját gépemen meg beakadt a levelező, és folyton mutatja, hogy van 1 olvasatlan levél. Vagy 6 fiókot kezel. Van valami gyógyszere?
-
King Unique
titán
válasz
edeleny #115998 üzenetére
Technikailag működhet akár az MSO esetében is, lehet aktiválni az ilyen kulcsokkal. Azt, hogy mennyire oké az ilyen licenc, bizonyos esetekben lehet vitatni, de otthonra úgymond kb. elmegy kategória. Ha egyszeri vásárlást és nem havi/éves előfizetést akarsz, akkor meg nyilván a 2019-et célszerű választani, de ha megnézed az alábbi összehasonlítást, akkor vannak bizonyos előnyei az O365-nek, eldöntöd melyik kell. Az említett OO/LO alternatívák használata meg főleg akkor opció, ha eleve full ingyenes megoldás kell és nem feltétel az MSO formátumok elsődleges használata, illetve az azokkal való teljes kompatibilitás, vagy megteszi helyette az ODF is. Ellenkező esetben viszont nem igazán, illetve manapság már az ingyenesség sem feltétlen akkora érv az előbbi nyílt programok mellett, amikor ugye innen-onnan akár kedvezményes áron is beszerezhetők az MS Office termékek, oktatásban a diákoknak ingyen jár az O365, stb.
-
edeleny
őstag
válasz
adika4444 #115989 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Így beírva bejött a router webes felülete. Valaki írta, hogy felderítési probléma lesz!
valószínű, mert egyszer csak látta. Most már van két hálózati meghajtóm!Az SMB1-t kapcsoljam ki?
Más.
A Windows10 pro kulcsot aprópénzért vettem. beírtam, aktiválva van!
Lehet, hogy nem ide tartozik, de láttam már ugyn így pár ezresért Office kulcsot is. Azok is igy mennek? Melyiket érdemes, az Office2019-t, vagy a 365-t? -
King Unique
titán
válasz
pistabyte #115990 üzenetére
Egy másik válaszban volt már szó arról, hogy melyik ISO milyen kiadást tartalmaz. AZ MCT-s alapesetben Home+Pro+Education kiadásokat és azok N-es változatait, Enterprise a business standard ISO-nál van. De ezzel a módszerrel akár az MCT-vel is letölthető Enterprise kiadás.
Ha Enterprise LTSC ISO kell, akkor egyébként ott van a VLSC, + a 90 napos próbaverzióhoz a Windows Evaluations, ami pl. az alábbi cikkben is szerepel letöltési opcióként. Ja hogy nincsen megfelelő hozzáférés, azt nem adtak a pár ezer forintos kulcshoz, meg regisztrálni kell... Hát ez ilyen, meg aki Enterprise/Enterprise LTSC kiadást használ, jogosult arra, annak normál esetben van, kap hozzáférést, miegymás.
+1 letöltési opció pl. az oprend, ott van integrált Enterprise LTSC ISO otthonra... -
pistabyte
tag
Sziasztok.
Valaki eltudná nekem mondani, hogy honnan lehetne letölteni ISO-ban a Windows 10 Enterprise LTSC változatot? (goodoffer24-en olcsón bírtam venni hozzá eredeti cd kulcsot)
A hivatalos media creation tool-ban sajnos nem találom. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Lauda #115946 üzenetére
Megkérdeztem, hogyan tudnám másik gépre átvinni a Retail kulcsot.
Our keys can be activated only once.
Akkor mi a különbség a Retail és az OEM között?
difference between retail and OEM is because OEM is used for fresh installation.
Both are one time activation, so if you format your system you will have to get a new one.
Mivel nem válaszoltak rá, újra megkérdeztem.
Between these keys there is no difference for end user. That is why it is so cheap.
If you buy directly from Microsoft, you will get key that you can activate again, but this key is one time activation.
Tehát ezek elméletileg 1x aktiválható kulcsok, ahogy az oldalukon is jelzik.Ezért gondoltam, valami egyedi megállapodásuk lehet a Microsofttal, mert az kizárt, hogy lopott, generált kulcsok legyenek. Ezek megsemmisítésre szánt gépek kulcsai lehetnek?
-
-
válasz
pinnacle #115589 üzenetére
Szerintem ezt félreérted/félreérthető amit kiírtak. A retail kódot annyiszor és annyi gépen aktiválod, ahányszor csak akarod. A lényeg, hogy egyidőben csak egy gépen. Az oem más tészta, ott elvileg alaplapcsere esetén már új kódra van szükség, de általában még akkor sem, ez helyzet függő. Az viszont bevett szokásuk, hogy nem retailt küldenek elsőre, hanem VL kulcsot. Ilyenkor kérni kell (ajánlott) másikat.
-
válasz
pinnacle #115934 üzenetére
Én gondoltam, és utaltam is rá, hogy az egy téves, vagy félreértett infó lehet.
Nem létezik olyan retail, amit csak egyszer lehet aktiválni. Ha a gép retail-t ír, az retail volt mindig is, ha software-codes-tól van, ha máshonnan, tök mindegy. Azt bármennyiszer lehet aktiválni, természetesen csak 1 gépen/alaplapon. Másik gépen/alaplapon csak a kulcs szabályos leválasztása után.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #115621 üzenetére
Software Codenál lehet rosszul tudják, hogy a Retailnek árult kulcs nem is Retail valójában. Másik gépen, amit másik Microsoft fiókkal használok, aktiváltam korábbi kulccsal a Win10-et.
Előző gépet visszaállítottam, Microsoft fiókból is eltávolítottam. -
bot1978
senior tag
válasz
Cs1csó #115872 üzenetére
megnéztem ezt az AnyDesk-et, kb. tökugyanaz, mint a teamviewer, édesmindegy, nekem csak annyit kell, hogy rá tudjon frissíteni egy ablakra az asztalon otthonról, mert ott tudunk hagyni mindent megnyitva, benne marad a kulcs is, minden,
mert az épület lesz bezárva kulcsra, viszont ha a kedves win10 kijelentkezik az már elég, hogy ne a kék masni legyen ott a képernyőn és jöjjön a szerencsétlenkedés, szóval a Windows automatikus szarságait kéne lelőnöm, hogy semmit ne csináljon miután otthagytuk -
King Unique
titán
válasz
rothfb #115833 üzenetére
Erről nemrég volt szó újra, vagyis maga az ISO-fájl eleve több kiadást tartalmaz, nem az MCT-nél kell kiválasztani, hanem majd a telepítésnél. Ha gyárilag W10-zel előtelepített gép, azaz UEFI BIOS OEM Key van, akkor pedig meg sem jelenik az utóbbi opció, hanem automatikusan az OEM kulcsnak megfelelő kiadás (pl. Home) kerül kiválasztásra és telepítésre. Ha másik kiadás (pl. Pro) telepítése a cél, akkor annak módja is le van írva a linkelt példában.
-
King Unique
titán
válasz
SkiDev #115816 üzenetére
Akkor lehet nem megfelelően csináltad a jelszókérés kikapcsolását, meg az sem világos, minek kellett utána még felhasználónevet is módosítani és ugye hogyan történt.
De a kérdésre válaszolva, nem feltétlen kell újratelepítés/alaphelyzetbe állítás, mivel szükség esetén megoldható a passwod reset, illetve a rendszergazda fiók visszaállítása, amiről itt a topikban is többször volt szó.
Az pedig egy másik válaszban le van írva, hogy mi a teendő előtelepített gépeknél, illetve BIOS OEM kulcs esetén attól eltérő másik kiadás telepítéséhez. Vagy ha azért kérdezed, hogy automatikusan beaktiválódik-e, akkor az eleve nem téma előtelepített gépeknél (BIOS OEM Key), de egyéb esetben sem, ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a hardveren az adott Windows 10-kiadás (Home), amit a telepítő is világosan leír. -
Zoz
őstag
válasz
SkiDev #115816 üzenetére
Ha egy gépen már volt valaha aktivált Win10, akkor telepítéskor nem kell kulcsot beírni, csak a megfelelő kiadást választani, aztán amikor netre lép az alaplap azonosítója alapján aktiválja magát.
Ha gyári előtelepített a gép, akkor a kulcs a BIOS-ban van, amit megtalál a telepítő, ilyenkor fel se dobja a kulcsbekérő ill. kiadást választó ablakot. -
válasz
#86564352 #115808 üzenetére
Nem ez nem vírus, sok esetben találkoztam én is ezzel, fel is hívtam az illetékeseket, akkor várni kellett, MS miatt volt ez a jelenség, valószínűleg VL kulcs lesz. Később elég volt parancssorból deaktiválni, majd újra beaktiválni a windows-t és megy azóta is. Nálunk legalább is ez volt a megoldás.
-
törölt tag
Végre a szürke kulcsok helyett most szürke gépről van szó.
-
King Unique
titán
válasz
S.O.S. #115740 üzenetére
A ShowKeyPlus program bizonyára a 3V66T végű általános kulcsot olvassa ki Pro kiadásnál, azért van az eltérés. Amivel nyilván különösebben nem kell foglalkozni, ha eleve aktivált a Windows 10-ed termékkulccsal, vagy digitális licenccel.
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Hogy lehet az ,hogy a több éve aktivált win 10 pró kulcs nem egyezik meg azzal amit egy programmal nyertem ki a windows-ból ?A progi neve = ProduKey for x64
Gondoltam rá,hogy újra telepítem és a fenti progival leellenőrzöm . De teljesen más kódot irt ki..Most akkor mi van
Előre is köszi a választ.. !üdv,
-
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Tegnap sajna elázott az alaplapom, a fiam véletlenül beleborította fentről a gépbe az üdítőt. Egy B85-ös LGA1150-es lapom van, apróról szerzek egy másik B85-öset. A kérdésem az, hogy ebben az esetben újra kell telepíteni majd a Win10-et? Illetve egyáltalán fogom tudni használni? Csak mert régebben még a Win10 megjelenés idejében hallottam erről, hogy a MS tárolja a hardverazonosítót, így pl. alaplap csere esetén ugrik a licensz is, a meglévőt nem tudom használni majd. Ez igaz, vagy ez most hogy van? Ill. hogy tudom kinyerni a Win10 kulcsomat? Mert azt hiszem ilyen retail kulcsom van talán, és nem tudom, megvan-e még valahol.
-
King Unique
titán
válasz
Vesporigo #115667 üzenetére
Ha érvényes az a Pro termékkulcs, akkor a leírt módon normál esetben működni kellene a váltásnak. Ha nem, akkor viszont nem meglepő a probléma, meg az ilyen >akciós< kulcsoknál nem újdonság ez (példa).
Egyébként milyen termékkulcsot kaptál, parancssorban / ShowKeyPlus programmal ellenőrizve nálad is MAK, vagy Retail? Meg W10 kulcs egyáltalán, mert volt akinek végül W7 kulcsot küldtek? De végül is működhet akár az utóbbival is az aktiválás, meg hagyják, meg EU...+ Ha Home alól nem megy az upgrade Pro kiadásra másik termékkulcs megadásával, akkor kipróbálhatnád a Pro clean installt (így + BIOS OEM Key esetén még az itt leírtak), előtte lementve a W10 Home-ot. Ha így sem lehet aktiválni a vásárolt termékulccsal a Pro kiadást, akkor még valószínűbb, hogy érvénytelen.
-
Vesporigo
aktív tag
Eredeti Windows 10 Home van fent a gépemen, és most egyik oldalon akciós volt a Windows 10 Pro, vettem is egy kulcsot. Lehet, hogy én értettem valamit félre, de úgy tudtam, hogy ebben az esetben a Pro-ra aktiváláshoz elég a Gépházban az Aktiválás/Másik termékkulcs megadásánál beírnom az új kulcsot és ezzel upgradeli a Home-ot Pro-ra, ehelyett kapok egy olyan hibaüzenetet, hogy "A megadott termékkulcs érvénytelen. Ellenőrizze, és próbálja meg újra, vagy adjon meg másik termékkulcsot."
Teljesen le kell törölnöm a Home-ot és feltennem a Windows 10 Pro-t? Remélem nem, és van egyszerűbb megoldás. Vagy hibás lenne a kulcs? Tudnátok ebben segíteni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
King Unique #115631 üzenetére
Nem megy sajnos egyik sem mert közben eltávolítottam az accountom alól a konfigot, hogy újra próbáljam. Persze úgy sem sikerült.
Most próbáltam azt amit linkeltél a "I changed hardware on this device recently" és azzal dob vissza hogy nincs device az accountom alatt, értelem szerűen, mivel töröltem.
Céges Enterprise kulcsom van a munkahelyemről és nem Magyarországon élek.Próbáltam azt is, hogy egy másik SSD-re felhúztam egy friss Win-t és azon aktiválom de ott is arra hivatkozik, hogy egy másik eszközön már használva van ez a kulcs, hiába töröltem az accom alól. Mivel céges kulcs ezt több gépen is használjuk. Én magam is használtam több gépen is és eddig nem volt gond vele.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115594 üzenetére
Köszi mindeninek! Ilyen áron tényleg ne reklamáljunk. Csak kíváncsi voltam, hogy lehet a merevlemezen tárolni a kulcsot, ami újratelepítésnél elveszik. Szerintem valami kiskapu lehet, gondolom az kizárt, hogy illegális. Office-t is Microsoft linkről töltöttem le, amit ők küldtek.
Egyébként valaki telepített újra ilyen kulccsal Win-t? Lehet csak rosszul tudják, hogy nem kapcsolódik a hardverhez. És magától aktiválódik.
Egyébként lehet a Microsoft nem foglakozik a magánszemélyekkel. Aktiválás nélkül is működik a Win10, pár beállítást meg a vízjelet leszámítva. -
King Unique
titán
válasz
pinnacle #115589 üzenetére
Gondolom ez inkább csak tipp, találgatás, mert konkrét információ nincsen róla, ami alátámasztaná. "Ott" lehet nincs különbség OEM / Retail között, de normál esetben nyilván van...
Illetve normál esetben nincsen limitálva egy OEM / Retail kulcsnál az aktiválások száma, meg az utóbbi másik hardveren is használható, ha az előzőn deaktiválva lett. Ha digitális licenc van az adott hardverre vonatkozóan, akkor meg nyilván kb. 0-t számít, hogy formázva lett-e merevlemez, mert attól a digitális licenc nem fog törlődni.
-
King Unique
titán
Tessék használni a topik keresőjét, nemrég újfent feszegetve volt a téma...
Ahogyan az is le volt már írva itt vagy 100x, hogy ha valakinek annyira olcsó, működő termékkulcs kell otthonra, akkor vásárolhat akár a most linkelt és társai forrásokból is, az ő dolga, az ő felelőssége, meg különösebben nem nagyon fogja ellenőrizni senki. Viszont ezeknél nem feltétlen kellene annyira azt feszegetni, hogy vajon 200%-ig full legális-e az 1500 forintos kulcs, mert lehet nem feltétlen minden esetben... Vagy ha annyira fontos, hogy az legyen, akkor meg tessék "boltból" normál áron, hivatalos viszonteladótól, közvetlenül a Microsofttól vásárolni, aztán akkor nem kell találgatni.
-
pinnacle
nagyúr
Software Codenak valami egyedi megállapodása lehet a Microsofttal, ugye az kizárható, hogy illegális. Azt mondták, hogy nincs különbség az OEM, Retail között. Mindkettő csak egyszer aktiválható. Ezért ilyen olcsó. Egyébként ezt jelzik is. Mondjuk az érdekes, hogy a kulcs nincs társítva a hardverrel, hanem a merevlemezen van.
-
válasz
Pyttawrx #115559 üzenetére
Miért is nem volt liszensz?
Csak neked, még egyszer: Az megvan ugye, hogy az általam példának linkelt cég nem csak matricát árul magában? Csak neked, még egyszer: "ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel"
Jelen pillanatban igazad van, én "kardoskodok", de sokak véleményét képviselem. Mások is be szoktak kapcsolódni, és a kardoskodók száma eléggé konstans MINDKÉT oldalon.A csendes többség nagy ívben lesz@rja a mi kardoskodásunkat, nem megy bele vitákba emiatt, hanem békésen használja az olcsó kulcsokat, és röhög rajtunk.
-
válasz
Pyttawrx #115556 üzenetére
Tökmindegy, kapsz-e licenszet, és az benne van-e a dokumentációban. Ugyanúgy lekamukulcsozzátok azt is. Múltkoriban linkeltem egy újrahasznosított kulcsot, "ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel". Tök mindegy volt, ugyanúgy kamunak vettétek, mert nem MS, listaáron. Pedig az eu-s szabályok értelmében teljesen LEGÁLIS.
-
válasz
liszi70 #115551 üzenetére
Mégegyszer attól még illegális, és ezen nincs mit vitázni.
Kérlek még 1 dologra válaszolj: Van licenced vagy kapsz licencet is az ilyen olcsó kulcshoz?
Gépel együtt kell venni, úgy olcsóbb. Nem az a cél, hogy pénzt dobjon ki bárki is. Amúgy meg amit te írsz az warez, ha még nem jöttél volna rá. -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #115548 üzenetére
Fogsz egy microsoft windows terméket,nincs termékkulcsom menüpont majd next next finish install és megy,a 2 millás windows server is!!!
Mi a külömbség jogtisztaság szempontjából a fenti példa és a kamu kulcs között?
Semmi
Tehát az MS hagyja müködni akkor már rendben van minden? -
válasz
Pyttawrx #115550 üzenetére
Nem, nem illegálisan használod. Ebbe már néhányszor belebuktál, ne menj bele megint.
Egyébként igazatok van, meggyőztetek. Innentől kezdve nem fogom javasolni az olcsó kulcsok vásárlását! Tök felesleges még ennyi pénzt is kiadni egy ms által elfogadott kulcsra. Hiszen aktiválás nélkül is működik, ingyenesen.
Ezen is el kellene gondolkozni. Én több fizetős progit próbáltam használni ingyen, virágboltból. A komolyabbak záros határidőn belül nem működnek. (Videóvágók, képszerkesztők stb.) Valószínűleg a szoftver készítőinek az áll érdekében, hogy aki nem fizet, ne is használja. Windows esetén ilyenről szó sincs. Biztosan nem szívjóságból van így, hanem vastagon érdekből.
De csak tereljétek nyugodtan a home usereket is a minél drágább, lehetőleg a listaár felé, mert az a tuti!
Van valami mű-moralista hozzáállása itt pár embernek, ami nagyrészt önigazolásból fakadhat, mert nehogy már valaki fillérekért megkapja azt, amiért ő egy csomó pénzt kifizetett. Minden vita alkalmával van ilyen hozzászólás, ami erről árulkodik.
Ez a mű-moralizmus a winnel kapcsolatban akkor a legszebb, amikor ezek a jogiegyetemista-hevületű, mindenáron kurvadrága kulcsok felé terelők, a torrentet viszont ezerrel nyomják. -
válasz
zolee001 #115545 üzenetére
Ismét borzasztóan rossz a példád. Hiszen abban a hurkában nem bélsalak van, hanem ugyanolyan ehető hurka, csak nincs becsomagolva. Ezeknek a kulcsoknak a döntő többsége része használható, ehető, a ms elfogadja, innentől kezdve a hurka az hurka.
És igen, ha valami ennyire olcsó, akkor ne legyenek hatalmas és maximális elvárások. Működjön, és kész. -
Erről (is) beszéltünk már. Nekem sem szimpi, hogy pl. retail van kiírva, és mak kulcs jön, akkor sem, ha simán megéri a mak is azért az 1-2 ezerért. De az, hogy a kód 7, 8, vagy 10, pusztán technikai kérdés. Ugyanúgy aktiválható a win10 vele. És ha retail, akkor át is vihető.
"örüljön hogy kap valamit"
Igen, ennyiért lényegében így van. -
válasz
pinnacle #115536 üzenetére
"mi is a Microsoft véleménye erről?"
Lényegtelen, mi a ms véleménye, ezt már sokszor kitárgyaltuk. Az eu jogszabályok felülírják a ms szabályait. Magamat ismétlem: Az egész eu-s szabályozás, ami lehetővé teszi az "olcsó kulcsok" forgalmazását, jelentős részben a ms (
ellen) miatt íródott, ezért különösen vicces, amikor valaki ms-os véleményt, ms-os használtszoftver eladói-listát vagy a ms eula-t linkeli érvként egy ms-ot korlátozó döntés következményeinek és a felhasználók jogainak kérdésében.(#115503) asynur
"Windows 7 Ultimate -et küldtek, refundolták nem tudtak helyette rendes 10-est küldeni.
Magyar eladótól megpróbálkoztam hasonlóan olcsó kulcsok beszerzésével itt pedig Win 8 retailt-t kaptam."Nem probléma, nyugodtan aktiválhatod vele a winedet. Vagy nem ez a célod? Csak retail legyen. De ennyiért még a MAK is megéri.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115530 üzenetére
Köszi! Majd kiderül, hogy a Software Codes tényleg Retailt árul. Egyénként valakinek sikerült már átvinni más gépre a kulcsot, ami Win7 ráadásul? Nem tudom, hogy milyen kiskaput használnak, de gondolom nem illegális amit művelnek.
Pyttawrx mi is a Microsoft véleménye erről? Szerintem nem lesz vita, elvégre szólásszabadság van. -
pinnacle
nagyúr
Vissza kell vinnem a laptopot, és egy másikat veszek helyette. Ezt a Retail kódot, hogy tudom megtartani? Microsoft fiókkal jelentkeztem be a gépre, látom is az eszközeim között. Gép alaphelyzetbe állítással kell? Így a Win10+Office kulcsot tudom majd használni másik gépen?
-
asynur
tag
válasz
King Unique #115162 üzenetére
Utólag is köszönöm a részletes választ.
Lefutottam a tanulság köröket:
Software-codes –on Windows 7 Ultimate -et küldtek, refundolták nem tudtak helyette rendes 10-est küldeni.
Magyar eladótól megpróbálkoztam hasonlóan olcsó kulcsok beszerzésével itt pedig Win 8 retailt-t kaptam.
Szóval ennyit az olcsó win 10 licencekről sajnos, persze biztos be lehet makkolni, meg otthonra valószínűleg jó ez is, amíg az MS nem nyilatkozik valami egyértelműt végre a dologról.
movax: köszi az ajánlást, Mint-et még nem próbáltam ránézek majd. -
Gali199qd
tag
válasz
King Unique #115497 üzenetére
Más böngésző sem akarta ( Vivaldi, Edge) nincs licensz kulcsom még
beszerzés alatt .
kb 15perc alatt újra telepítettem a sima WIN10 PRO-t ezzel már megy minden . -
Qtya123
őstag
Üdv!
Telepíteném a win10-et egy 500 Gb-os nvme ssdre és problémám akadt.
Eddig millió alkalommal telepítettem pendriveról úgy win10-et, hogy az isot rufussal feltettem pendrivera (GPT) és a win telepitőben letöröltem minden ssd partíciót, majd létrehoztam, formázás és ment fel a win. Biosban semmi változtatás, uefi módban van ugyan úgy.
Most abba futottam bele, hogy elinditja a telepítést és kékhalállal a fájlok másolásának 3%ánál újraindul a gép. USB 3 pendrive és usb3 port. De korábban is ugyanebben a portban ugyanerre az nvme ssdre tettem.
Egyetlen különbség, hogy eddig mindig a legfrissebb virágboltit töltöttem le és aktiváltam az eredeti kulcsommal, most pedig a media creation tool-al a Microsoft oldaláról szedtem le az ISO-t.
Próbáltam több pendriveal is, úgy is, hogy iso feltéve rufussal, úgy is, hogy hagytam, a media creation tool csinálja meg a boot pendriveot.
Az ssd biztosan hibátlan, valami más nyűg van. Tipp esetleg?
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #115408 üzenetére
Mármint a Microsoft-fióknál törölni kellene a régi eszközt és az újraaktiválásnál az újat beállítani. Másik opció a telefonos ügyfélszolgálat (példa), mint már említve volt. Az, hogy hány gépen használható, az a licenctől, termékkulcstól is függhet, ahol ha már oktatási, akkor pl. a korábbi DreamSpark / Imagine Retail kulcs egyszerre akár 2 gépen is használható volt (példa).
A bootolásos problémánál meg kérdés, hogy a BIOS-ban a beállított boot módnak megfelelően van-e kiírva a pendrive-ra a telepítő, a pl. F12-es gyorsmenüben az annak megfelelő pendrive van-e kiválasztva, stb. Aztán hogy pontosan mit is jelent ez a "nem engedi már az USB-ről való bootolást", van valami hibaüzenet, vagy egyszerűen nem történik semmi és továbblép, indult a telepített Windows 10, vagy be sem lépni a BIOS-ba, vagy mi? Ha az utóbbi, akkor a bekapcsolt gyorsindítás melletti leállítás lehet az oka, amit annak kikapcsolása, speciális rendszerindítás használata, vagy a Windows 10 újraindítása és utána történő újrapróbálás megoldhat.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Doky586 #115407 üzenetére
A másik gépnél,amit szintén elakarok adni,ott úgy csinaltam,hogy a Microsoft fiókról leválasztottam ez a gépet.
Az újat aktiváltam ezzel a kóddal,s hozzákötöttem a fiókhoz.
Viszont a réginél most kipróbáltam,hogy újraraktam a WIN-t,de így is azt írja,hogy digitális licencel aktiválva van.
Ez sem OEM kulcs,hanem ez Tisztaszoftveres.
Nem ertem most,ha az újat beaktiváltam,akkor a régi hogyan aktiválódott? -
GEPESZ66
veterán
A régi gépemet,hogy eladhassam,újraraktam a WIN-t.
Microsoft fiókot nem hoztam létre.
Viszont azt írja,hogy digitális licencel aktiválva lett.Így viszont hogyan tudom eladni?
Azt a kulcsot,amivel ez a gép aktiválva lett,akkor nem tudom majd használni saját gépen,ha szükségem lenne rá?
Vagy mi ilyenkor a teendő,hogy törlődjön a kulcs erről a gépről? -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Honnan tudnám legálisan letölteni a win 10 home-ot? A kulcs megvan hozzá. Csak az msdn kellene pl képfájl formájában,melyből rufushal pendrive ra rakhatom
Köszönöm. -
Sziasztok, pár kérdés,
Feladatkezelőt (Taskmanager) hogy lehet a rendszerrel indulóvá tenni?
Behúztam a parancsikonját a startup-ba, készítettem a feladatütemezőbe egy bejegyzést, mindkettő hatástalan.
A startupos megoldás Win2000 óta működött, W10-be hogy kell ezt?Lett még egy PC-m,
legális, aktivált Retail kulcs, a pc-t hogyan tudom a Windows fiókomhoz kötni?Hogyan lehet a régi módon külön állítgatni a színeket, aktív-inaktív címsort, betűméreteket stb. ?
Fájlkezelőben hogyan lehet az egész gyors elérést elüntetni?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115276 üzenetére
Köszi mindenkinek! Igen, a ShowKeyPlus írta. Akkor majd kérem, hogy Win 10 Pro kulcsot küldjenek.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Itt azt irja, hogy "A Windows 10 Home-ról a Windows 10 Pro-ra való frissítéshez és az eszköz aktiválásához érvényes Windows 10 Pro termékkulcsra vagy digitális licencre van szüksége."
Vagyis ha egy home rendszeren beirok egy pro kulcsot, akkor ujratelepites nelkul megkapom a pro funkciokat? -
King Unique
titán
válasz
Sixkiller6 #115269 üzenetére
Megnézed a gépházban/vezérlőpultban, hogy milyen fiókod van jelenleg. Ha biztosan (?) Microsoft-fiókhoz akarod kapcsolni a digitális licencet, akkor értelemszerűen arra váltasz, azzal jelentkezel be, ha nincsen, akkor meg létrehozol előtte egyet.
(#115270) pinnacle:
Ha ezt a ShowKeyPlus program írta a kulcs ellenőrzésénél, akkor W10 Pro Retail kulcs esetében nyilván ilyen kimenetnek kellene lenni. Vagyis érdekes, ha nálad W7 Ultimate Retail van.De ha csak működő termékkulcs kell, akkor a célra ez is megfelelhet, valamint passzol a W10 Pro kiadáshoz, aktiválható vele az utóbbi.
(#115272) Dumi86:
Ahhoz, hogy lefusson az ütemezett pl. napi/heti optimalizálás, nem árt ha kellő ideig használva van a rendszer, van pl. üresjárat, ami közben ezt megcsinálja, stb. De ha szükséges, akkor majd úgyis optimalizálja a Windows az adott meghajtót/partíciót. Valamint manuálisan akármikor le tudsz futtatni magad is egy-egy optimalizálást, nem feltétlen muszáj megvárni, amíg automatikusan megtörténik. Meg ugye SSD-knél a meghajtóoptimalizálás a TRIM futtatását jelenti, vagyis nyugodtan futtatható, nem nyilván okoz gondot. -
pinnacle
nagyúr
válasz
liszi70 #114980 üzenetére
Win10 Pro Retailt vettem, ellenőrzés Win7-nek mutatja. Ez nem gond, egyáltalán lehet még Win7-el aktiválni? Egyébként ezt, hogy csinálják, megvettek egy csomó leselejtezett Win7 kulcsot?
-
King Unique
titán
válasz
Sixkiller6 #115245 üzenetére
Nem is kell W10 temékkulcs, meg esetedben a W7
—►
W10 váltás után a digitális licencnél eleve nincs is, max. az általános kulcs. Ha megvan a W7 kulcsa, azt lehetne megadni, vagy azt sem feltétlen muszáj, mert a digitális licencnél pont az a lényeg, hogy a hozzá kapcsolt hardvernél/fióknál az annak megfelelő Windows 10-kiadást telepítve automatikusan beaktiválódik majd a Windows, nem kell termékkulcsot megadni, amit a telepítő is leír.
A W7—►
W10 közvetlen upgrade-et, majd utána a W10 telepítése módszert meg teljesen felesleges még egyszer eljátszani, elég csak az utóbbi, egyből a W10 telepítése. Ahol vagy nem adsz meg termékkulcsot, vagy a W7 kulcsát (ha megvan) adod meg, lásd az előbb leírtakat. Ha hardvercsere történik és valóban Retail licenced van, akkor annál ez támogatott, vagyis átvihető másik gépbe, ahol megadod az aktiválásnál a W7 kulcsát (ha megvan) és kész. Másik lehetőség előtte a Microsoft-fiókhoz rendelni a digitális licencet és az új hardveren is azzal telepíteni, azzal belépni, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül újraaktiválni, ami egy másik válaszban részletezve van.
Az slmgr /upk parancs egyébként csak a termékkulcsot távolítja az éppen aktuális Windowsnál, ellenben a digitális licenc attól még nem fog megszűnni, nem fog törlődni az adott gépnél, vagyis ilyen szempontból kb. semmit nem ér. -
Zoz
őstag
válasz
Sixkiller6 #115245 üzenetére
"Mivel nincs a kezemben w10 serial a szűz telepítéshez, arra gondltam, hogy felteszem a w7et és frissítem w10re."
Ez teljesen felesleges. Felteszed a 10-et a 7-es kulcsot beírva és ennyi. Mivel esetedben dobozos (retail) licenszről van szó, ami ráadásul annak idején időben lett frissítve így teljesen legális.Másik megoldás, ha a régi gépen Microsoft fiókhoz rendeled a licenszet, és azon keresztül viszed át.
-
Marci112233
addikt
válasz
KTibxx #115227 üzenetére
Parancssorba írd be ezt és nézd meg mit hoz rá:
slmgr -dli
Ha azt mint nekem akkor ne erőltesd a másik kulcsot, mert nem lesz semmi probléma vele.(#115229)KTibxx
De akkor meg nem értem a váltás okát. Ha egyszer aktivált és ráadás Pro van a gépen, mi előnyöd származik a saját kódoddal? Szerintem semmi, és így én nem piszkálnám. -
KTibxx
aktív tag
válasz
King Unique #115225 üzenetére
Ez a gép (műhelybe kell) most került hozzám, előtte volt egy vélhetőleg hekkelt w10 rajta. Erre is tiszta telepítéssel feltettem egy W10-et,
ami a telepítés során nem fogadta el a kulcsot, kulcs nélküli telepítést választottam, fel is ment, de digitális licencel aktiválva. Ezért szeretném cserélni a licencet.
A termékkulcs módosítása új kulcsra nem hoz változást: "már aktiválva van" -
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #115163 üzenetére
A screenshoton Pro Retail kiadás, illetve csatorna, a 3V66T végű általános Pro Retail kulcs és licencelt állapot szerepel, vagyis ez így ránézésre elvileg oké. Ha a korábban említett példádra célzol, akkor arra a válaszokban már le volt íva a lényeg.
-
King Unique
titán
válasz
asynur #115159 üzenetére
Azt Windowson is meg lehet nézni parancssorban, hogy milyen licenc, de a ShowKeyPlus és társai programok akár konkrétabb információkat is adhatnak erről, illetve a termékkulcsról. Az utóbbinál pedig nem feltétlen a főablakban kiírt infót kell nézni, meg ott lehet az általános kulcs fog megjelenni, hanem van külön opcióa termékkulcs ellenőrzéséhez (check product key). Oda kell beírni a vásárolt W10 termékkulcsot, ami ha pl. Pro Retail az említett forrásból, akkor ilyennek kell lennie. Ha ilyen, vagyis volume MAK, akkor célszerű reklamálni és másikat kérni, a linkelt példában is ez történt. Valamint ha esetleg érvénytelen és nem lehet vele aktiválni a kulcsnak megfelelő kiadást (példa), akkor szintén.
A mennyire vannak rendben az ilyen kulcsok témában elég ha visszaolvasol a topikban, többször volt róla szó (legutóbbi példa).
De mint már említve volt, ha otthoni használatra kell, akkor ott általában kevésbé téma.
-
asynur
tag
Sziasztok!
Win10 vásárlás előtt állok, visszaolvasgatva a software-codes tűnik a nyerőnek (retail kulcsok több otthoni családi gépre) és lenne pár kérdésem:
A korábban említett Show Key Plus (https://www.microsoft.com/en-us/p/showkeyplus/9pkvzcprx9nv?activetab=pivot
verviewtab) letöltése után a termékkulcsokat bepötyögve dobja ki hogy az adott kulcs retail/oem/vl vagy már aktiválás után az adott rendszerről állapítja meg ezt? Látszódik, hogy a kulcs „használt” vagy sem vagy az majd csak aktiváláskor derül ki?
Egyszerre szeretném megvenni őket és jelenleg egy gépen van csak 10-es így elképzelhető, beletelik pár hétbe mire odáig jutok, hogy mindre felpakoljam ezért jó lenne, ha lehetne valahogy ellenőrizni, hogy szükség esetén időben tudjak reklamálni (vagy inkább ajánlott egyenként beszerezni őket? ez az akciós 4 eurós ár „mindig akciós”?)
Illetve még egy kérdés ezek a software-codes ról származó win10 kulcsok ha jól értelmezem valóban jogtiszták EU-s viszonylatban és nem win7-8.1 es kulcsokat küldözgetnek, amik beaktiválódnak de szintén elég szürke zónának tekinthető ahogy éppen feljebb is írjátok.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
CirrMee #115153 üzenetére
Le volt már írva többször, hogy attól mert valami technikailag működik, beaktiválódik, még nem feltétlen jelenti azt, hogy jogtiszta is. Ennyi erővel lehet digitális licencet akár erre való spéci szoftverrel is kreálni, nem feltétlen kell azzal a bizonyos régi módszerrel szórakozni. Ellenben attól, hogy az előbbi működhet és beaktiválódik a Windows, nyilván nem feltétlen jelenti azt, hogy egyben jogtiszta is lesz. Ahogyan illegális sem csak az lehet, ahol az aktivációs eljárást nem megengedett módon megkerülik. Ott vannak pl. az 1500 forintos volume MAK kulcsok arra nem jogosult magánszemélyeknek, azoknál sem kell trükközni, okosító eszközt használni, csak a megadni a termékkulcsot és működik vele az aktiválás (jó esetben, ha közben le nem tiltják). Viszont attól még az sem feltétlen lesz jogtiszta, amiről itt a topikban is volt szó számos alkalommal.
Szóval igen, továbbra sincs részedről semmilyen olyan cikk, hivatalos határozat, ami világosan azt erősítené meg, hogy az említett módon szerzett licenc minden kétséget kizáróan jogtiszta... Ellenben olyan cikk van, ami szerint nem, sőt a Microsoft állítása szerint sem.
Álmodj, királylány... -
King Unique
titán
válasz
CirrMee #115142 üzenetére
Ha már itt annyira a jogszabállyal jössz, akkor egyrészt eddig nem tudtál mutatni semmilyen hivatalos cikket, határozatot, ami azt taglalta volna, hogy a megadott hátáridőn túl történt ingyenes upgrade / kulcsos telepítés keretében szerzett W10 digitális licenc teljesen jogtiszta lenne... Nem általános jogszabályokkal kell itt dobálózni, hanem konkrétan erre az esetre vonatkozóan. Ellenben korábban és nemrég már megjelent 2 cikk is, ahol világosan leírták, utalt rá maga a Microsoft is, hogy technikailag hiába működik, attól még nem lesz jogtiszta. Ahol pl. az utóbbinál lehet éppen a magyarországi Microsoftot kérdezhették meg, de persze egyesek szerint ők nincsenek tisztában a hazai jogszabályokkal... Vagy lehet mégis, meg lehet inkább mérvadóbb az ő állítások, mint xy random ügyvédé...
Vagyis csatlakozva a másik fórumtaghoz, majd akkor fogom a magam részéről én is azt terjeszteni, hogy teljesen legális és jogtiszta az említett eljárás, ha lesz ezt igazoló világos és hivatalos határozat, döntés, cikk, miegymás. Ellenben amíg nincsen, sőt pont ennek az ellenkezőjéről szól több cikk is, addig nem fogom erővel azt állítani, hogy teljesen oké, meg hogy jobban tudom, mint maga a Microsoft. -
CirrMee
addikt
válasz
Lauda #115141 üzenetére
Igen, két "szabály" áll egymással szemben. Csak az a gubanc, hogy az egyik jogszabály, a másik meg nem. Idehaza ránk, és a cégekre is a magyar (és/vagy EU) jogrendszer vonatkozik. Idehaza jogszabály alapján elítélhetnek, egy sajtónyilatkozat, vagy más sajtpapír alapján max kiröhöghetnek. Akárhogy szakad meg a m$, jogszabályt nem írhatnak felül semmivel.
Azt nem tudom, más országokban milyen a szabályozás, de elég abba belegondolni, hogy két EU tag között is szakadék lehet pl az audio/vizuális jogok kezelését szabályozó törvények között (lásd magáncélú másolás, stb). Amit írtam, amiről beszéltem az ügyvédemmel, az idehaza kiinduló alap, egy szomszédos országban már simán lehet az, amit írtál.Oké, megírtad amit a jogász mondott. A többit pedig a ms mondja.
Dettó - még egyszer: törvény csak egy van, és azt nem a m$ írja. Bíró meg jogszabály alapján ítél csak.
Van nekik egy szép aktivációs szerverük, ami kezeli a jogosultságokat, a licenceket, az ő dolguk, az ő felelősségük, hogy mindenki azt használja, amire jogosult.u.i.: Az idézett mérnökkel egyetértek: ha nem a statisztikát akarnák polírozni, rég zárták volna a lehetőséget a régebbi kulcsok előtt. Mondjuk elég undorító, hogy közben meg az ellenkezőjét promózzák.
-
King Unique
titán
válasz
vlevi #115091 üzenetére
Itt most a határidőn túli ingyenes váltásról volt szó, amire vonatkozóan a már többször linkelt cikk végén le van írva a Microsoft hivatalos válasza. Vagyis azt elismerik, hogy technikailag még mindig működhet, ellenben már nem számít jogtisztának az így szerzett licenc, szerintük. Persze akkor minek engedik továbbra is, miért aktiválódik be stb., jöhetne a kérdés, aminek az oka leginkább nyilván a részesedés növelése lehet. Viszont ha hivatalos választ kell adni, akkor nyilván nem fogják azt mondani, hogy továbbra is teljesen oké, az pl. a W7 támogatásának megszűnését taglaló weboldalon lévő állításnak is ellentmondana.
Ha W7 Retail kulcsról van szó a leírt példában, akkor annál nem meglepő, ha hardvercserénél, illetve másik hardveren is használható. De ha netán OEM, még akkor sem feltétlen (példa).
Meg ugye a W10 a 1511-es verzió óta közvetlenül is elfogadja a W7, 8.X kulcsokat. Plusz esetedben még a határidőn belül megtörtént a digitális jogosultság, digitális licenc megszerzése.
-
CirrMee
addikt
válasz
Lauda #115057 üzenetére
Így két évvel a lejárta után pedig még a tiszta win7-ből sem lehet jogtisztán 10-re frissíteni, ha átmegy a rendszeren, ha nem.
Nos az ügyvédemet idézve: a kulcsot az m$ kezeli/ellenőrzi. Amíg kulcsok kezelője jogtiszta kulcsot enged váltani, azt nem nevezheted illegálisnak. Amennyiben meg tudod indokolni, hogy milyen védelmet törsz fel, vagy kerülsz meg (lásd hatályos szerzői és szomszédos jogok), akkor tudod kijelenteni, hogy illegális a dolog.
-
KTibxx
aktív tag
válasz
King Unique #115039 üzenetére
Win10 kulcsom van. 7-hez vannak driver-ek, ezért végeztem volna így, de akkor marad a tiszta telepítés.
Köszönöm -
King Unique
titán
válasz
KTibxx #115032 üzenetére
Aktiválni kellene, vagy esetleg a W10 kulcsot (ha van) megadni, máskülönben nem fog menni az MCT-vel a közvetlen upgrade, mint ahogyan nemrég másnál sem aktiválatlan W8.1-nél (példa). Aztán az gondolom megvan, hogy W7 Ultimate kiadásról közvetlenül W10 Pro kiadásra lehet váltani, vagyis annak megfelelő termékkulcs kell.
Aztán az nem derült ki, hogy melyikhez (7/10) van/lesz érvényes licenced, termékkulcsod, illetve pontosan hogyan történik esetedben az aktiválás, de nem hivatalosan és technikailag még mindig működhet az ingyenes W7, 8.1—►
W10 upgrade. Viszont ugye hivatalosan jogtiszta frissítési alap kell hozzá, illetve már csak múlt idő, mert technikailag hiába működik most is, az új információk alapján nem számít jogtisztának. Elvileg, mert gyakorlatilag ugye működik, "engedik"... -
zzola
titán
Üdv!
MSDN időkből maradtak kulcsaim. Van valami portál vagy app, amivel le tudom ellenőrizni, hogy aktívak-e a kulcsok?
Köszi. -
pinnacle
nagyúr
Egyébként a Retail kulcsot miért nem tudom másik gépen használni? Illetve mi az, hogy csak egyszer lehet használni, újratelepítésnél nem fog működni? Mondjuk ilyen áron mindegy.
Köszi King Unique! Előbb is azt ajánlották.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #114981 üzenetére
Ez az "itt szereplő módszer" kb. semmit nem ér, ha normál / Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc van. Ugyanis az max. a termékkulcsot távolítja el az éppen telepített Windowsból, ellenben attól még a digitális licenc megmarad az adott hardvernél. Vagyis ha pl. Home kiadáshoz lett társítva és a leendő új tulaj is telepít egy Home-ot, akkor jó eséllyel simán beaktiválódik majd neki. Azaz ennek elkerüléséhez a Microsoft-fiókban kellene törölni, megadni az új eszközt és azon aktiválni, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.
(#114977) pinnacle:
Hát pl. itt, de ennél nem kell meglepődni, ha majd MAK kulcsot küldenek (példa)... De ilyenkor reklamálni kell és jó esetben küldenek másikat, a rendelésnek megfelelőt (példa). -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #114790 üzenetére
Hol van ilyen 3-4 eurós kulcs? Magánszemélynek kellene. Van itt egy rakás, de jobb lenne valami bevált eladótól venni.
-
King Unique
titán
válasz
Bazsee71 #114958 üzenetére
Mármint szerinte megfelelő, vagy ténylegesen is? Nem mindegy!
Aztán pontosan milyen termékkulcs ez, milyen kiadáshoz (Home/Pro/egyéb) való, az annak megfelelő lett telepítve?
Ha W8.1—►
W10 közvetlen upgrade történt, akkor meg egyrészt technikailag összejöhet a digitális licenc akár okosított alapnál is, vagy legalábbis korábban akár annál is működött, de az úgy hivatalosan nem igazán oké. Másrészt ha pl. Core—►
Home upgrade történt és W10 Pro kulcs lett véve, akkor lehet Home kiadásról Pro kiadásra váltani az utóbbinak megfelelő termékkulcs megadásával.Egyébként pont nemrég volt itt olyan eset, hogy nem igazán stimmelt az xy eladótól vásárolt termékkulcs, vagyis az ilyen sem meglepő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gaming notebook topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Konteó topic
- Könyvajánló
- Sorozatok
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest