- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ScomComputer #76996 üzenetére
Jah, hát a filmek és tv- appot felejtsd el... Az minden csak nem jó lejátszó.
VLC, Potplayer. Amelyik tetszik, de én a potplayerre szavazok. Nekem most a VLC-t váltotta, mert nem tudott teljes képernyőben sem eltűnni a tálca. Szóval kuka.
Az AC3-at sem tudod mi az valószínűleg nem telepítetted fel. Ha a potplayert felrakod, nem kell ac3-om. Viszont, ha kérdezi a potlayer. hogy a kodekeket fel akarod e rakni, akkor igen, fel. -
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #76969 üzenetére
Problem solved. 7+ Taskbar Tweaker Speciális tudású, de nagyon hasznos. Érdemes kipróbálni. A tálca nagyon sok tulajdonságát tudja állítani, például csökkenti a ikonok között távolságot, így több fér rá.
pc360
Szerintem érdemes feltenni a neszetoolsra.
-
válasz
Pintim.... #76992 üzenetére
Milyen mozillát raksz fel?! Mert az az érdekes, hogy nekem a legújabb Firefox van fent és nem rak fel egyáltalán Flash playert...
Valamit te nem csinálsz jól.(#76991) scomcomputer:
Állítsd be a lejátszóba, hogy 2.1-en adja le a hangokat, meg a hangbeállításokban is sztereóra, vagy 2.1-re állítsd át.
Ha AC3 filter akkor itt is állítsd be 2.1-be a hangot. -
pc360
addikt
válasz
Pintim.... #76992 üzenetére
Milyen filmet? Szutyok oldalak ne legyenek mérvadók!
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok!
Adott egy 2.1-s hangfalrendszer,na most filmek és tv alkalmazás az 5.1-s hangsávú filmeket úgy játsza le,hogy nem képezi le 2.1-re így nem hallani az egyes hangokat,ennek mi az oka,ez nemrég óta van így..régebben nem volt ilyen gondom, a win10-el...
Vagy 5.1-s hangrendszer kell? -
pc360
addikt
válasz
Pintim.... #76984 üzenetére
Az mondjuk tuti megoldás, nem általam telepített gépeken a helyzettől függetlenül alkalmazom is.
-
Cs1csó
titán
válasz
janakbacsi #76981 üzenetére
Hozzáértőbb, tapasztaltabb felhasználóknak ajánlott a Comodo. JÓ védelmet ad de ennek ÁRA van, túl sok beállítási lehetőség túl sok fals pozitiv találat, könnyen összeakad a rendszerrel. Legutóbb pár hónapja telepítettem tesztelési céllal a CIS-t és instant kékhalál lett úgy hogy már vagy 2 éve nem volt ilyenem (pontosabban nem is emlékszem rá) Megjegyzem windows újratelepítés után.
Sokan azért ragaszkodnak hozzá mert mert van tűzfala is de alapvetően az is csak a windows saját tűzfalát használja csak egyfajta grafikus felületet ad hozzá. Kicsit puritánabb módon de a windows saját tűzfalában is lehet bármit blokkolni stb.
-
Dumi86
senior tag
válasz
janakbacsi #76979 üzenetére
Ajánlott először is a gép újrainditása,aztán ha nem segít akkor router avagy hálozati eszköz újrainditása. Hihetetlennek tűnhet de bizony hatással lehet a rosszul működő internet erre is amit irtál.
-
SP4C3
veterán
válasz
Nálam is Comodo IS van, probléma nélkül fut egy raklap böngésző, köztük a FF is....
-
válasz
janakbacsi #76981 üzenetére
Avast free
-
Cs1csó
titán
válasz
Igen feltelepíted az Avast free-t.
-
janakbacsi
őstag
Ha comodo internet security van a gépen, akkor nem indul el a Firefox böngésző. Ezért le kellett szednem, és ezután újra működik. Ezt ki lehetne küszöbölni valahogy?
-
SRII
őstag
sziasztok!
Segítség.
Újratelepítettem a win10 rendszert, de sajna (eddig ilyen nem történt) nem nyitja meg az "Alkalmazások és Szolgáltatások lehetőséget!
Valaki tud rá megoldást?(a win 10 pro aktivált verzió) -
törölt tag
Meg tudná mondani valaki, hogy mi a k..... anyja miatt csinálja a Windows 10-es azt, hogy csak minden második bejelentkezést tudja végrehajtani. Ha bekapcsolom a gépet, ideiglenes fiókkal lép be, mondván,hogy nem tudott belépni a fiókomba. Ezután egy logout, majd vissza, és így jó. A következő alkalommal megint hibaüzenet, aztán logout, és megint jó. A t*köm kivan ettől. Eddig csak néha-néha csinálta, de pár napja már minden második boot ilyen. Tudja valaki, hogy mi okozza? Talán valami hibás frissítés, vagy ez egy bug a rendszerben? Lehet tudni erről valamit?
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó #76972 üzenetére
Pintim....
GeekUninstaller letöltés leírás itt, hivatalos oldal amúgy itt. A Flash-t is azzal szedd le, takarítással a végén. Ha nem így volt, akkor telepítsd újra, és mehet az unintaller megint, kikapcsolt böngésző mellett persze.
A Firefox-ban ki tudod manuálisan is exportálni a könyvjelzőid, és akkor tuti meglesznek.
Vírusirtónak és tűzfalnak én inkább ezt mondanám: Comodo Internet Security. A linken a reklámmentes telepítő tölthető. A leírás második felét olvasd el, ha magad akarod kontrollálni a programok nethez jutását!
-
Cs1csó
titán
válasz
Pintim.... #76971 üzenetére
Böngésző újratelepítés - GEEK uninstallerrel távolítsd el előtte - majd mehet az újratelepítés.
-
Kékes525
félisten
Hogy lehet a tálcán az ikontávolságokat csökkenteni?
-
Cs1csó
titán
válasz
Pintim.... #76967 üzenetére
Fussunk neki újra, először is nem kell FLASH player a youtube videókhoz mivel HTML5 videó. Milyen böngésződ van? Milyen vírusírtód van?
Töltsd le ezeket és futtasd egymás után:
- Adwcleaner
- MBAM free
- Emsisoft Emergency Kit
- DrWebCureIt
- Hitman ProEzeket lefuttatod amit talált törlöd, vírusirtónak lehetőleg Avast Free-t használj.
Böngészőre ezek az ajánlottak (mindegyik HIVATALOS oldalukról töltve és LEGFRISSEBB STABIL verzió!!!):
- Google Chrome
- Mozilla Firefox
- Opera
- VivaldiTelepítsd a böngésződbe az UBLOCK ORIGIN nevű kiegészítőt.
-
Pintim....
tag
Sziasztok. NEM INDULNAK A NETES VIDEOK . Fel telepitettem a adobe flash playert, mert nem indulnak a netes videok, a you tube az megy normalisan. Letoroltem a virus irtot is, hatha az blokkolja ,de nem az,mert utana sem ment. Valami otlet?
-
lovi27
addikt
válasz
Integrale #76961 üzenetére
Lehet beragadt valami, töröld ki az update mappát. Természetesen nem lehet csak úgy. Rendszergazda DOS vagy PowerShell ablakban hajtsd végre a következő parancsokat:
net stop wuauserv
net stop bits
rename c:\windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak
net start wuauserv
net start bitsAmint látható ez csak az agyatlan updater számára jelent újat.
Valójában átnevezi a régit, így ha valami gáz lenne semmi nem veszett el. -
King Unique
titán
válasz
forras2 #76948 üzenetére
Grafikus felületen értelemszerűen a lemezkezelőben, aminek az eléréséhez több módszer is adott. Az egyik legkényelmesebb a Start gomb jobbklikkes menüje, ami Win+X billentyűkombinációval is előhívható. De a korábbi Windowsokhoz hasonlóan a 10-esnél is megoldható a meghajtóbetűjelek módosítása parancssorban a DiskPart segítségével.
Az eszközkezelő pedig nyilván csak a meghajtókat listázza ki és nem ott kell a meghajtóbetűjelet módosítani. Ez egyébként nem tudom honnan jött, a korábbi Windows-verzióknál sem lehetett ott ezt megoldani.
-
-
Integrale
veterán
válasz
Cs1csó #76958 üzenetére
Már túl vagyok rajta legalább 2-3 alkalommal. Arra jut, hogy újraindítást igénylő, függőben lévő rendszermódosításokat talált. Na nem mondja?
Újra kell indítani a számítógépet, majd futtassa újból a WU-t.
Windows update összetevőit ki kell javítani. Állapot: nem lett kijavítva.Ha 20x nem lett újraindítva, akkor egyszer sem, már töröltem a frissítéseket is, semmi változás.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
win10-ben hol tudom átállítani a meghajtók betűjeleit?
Hol találom meg?Köszönöm
-
CsengődiGeri
tag
Bocsi a kiakadásért de a f...om ki van ezzel a 10-el már megint. Már vagy egy éve használom de még mindig tud tud meglepetéseket okozni. 1. gép W10x64 régi gép, 2. W7x64 régi gép, 3. W10x64 uj gép, 4 W7x32 uj gép.
A hálózatba kötött gépek érdekes módon látják egymást.
3-mas látja a 1, 2, 4-est.
1-es látja a 2, 4-est.
2-es látja a 1, 3, 4-est.
4-es látja a 1, 2, 3-mast
Rohadt 1-es miért nem látja az a sz.r a 3-mast. A 3-mast ,4-est most akasztottam a hálózatra. Az 1, 2, 3, kábelesen csatlakozik a 4-es WiFi-n. Van valakinek ötlete?
Ja a megosztási beállítások tök egyformák mindegyiken. -
pzstm
titán
válasz
King Unique #76921 üzenetére
beraktam, thx
-
Kékes525
félisten
Mi a megfelelője a Windows 7-ben lévő számítógép kezelésnek?
-
McCsaplak
tag
válasz
Pityu. #76914 üzenetére
Nálam is ez van, múlt héten kezdődött, nekem hetente 1x fordul elő. Most találtam egy olyan leírást, amiben system scan-t javasoltak. A végén kiírta, hogy: "Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them." Most tesztelem, de mondom, nekem hetente 1x, és akkor is egy restart vagy kijelentkezés után minden ok volt. A system scan: parancssorban: "sfc /scannow"
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #76926 üzenetére
Köszi, a neszetoolsról letöltöttem.
(#76877) andreas49
Köszi, kipróbálom.
(#76876) abdulka1
Ez a lehetősége a Windows 10-nek nagyon gagyi. Legtöbb esetben újraindítás szükséges, de nem jelzi. Volt úgy, hogy eltűntek a feliratok, lefagyott a gépház, lelassult a gép és csak az újraindítás használt. Hát ezen van mit reszelnie a Microsoftnak. A programokban lévő fehérségeket nem tudom eltüntetni: [kép] [kép]
(#76931) rokafiu77
Sajnos csak kicsit.
A programokban lévő fehérségeket nem tudom eltüntetni. Lásd fentebb a két képet.
(#76935) core i7
Köszi.
Gondolom erre gondoltál: Classic Shell Sajnos az óra gadget nem jó. Azt már a Windows 7-nél is tapasztaltam, ha feltettem rá az Internet Explorer 11-et, ami itt alapból megvan.
-
King Unique
titán
Ha Windows 7-ről történt upgrade Windows 10-re, akkor digitális licenc szokott lenni. Illetve ilyenkor regisztrálásra kerül a hardverazonosító és az ahhoz társított Windows-kiadás. Vagyis egy újratelepítésnél termékkulcsot sem muszáj megadni, mert automatikusan aktiválódni fog a rendszer.
-
válasz
Zotya84 #76932 üzenetére
Azt hiszem Windows 7 volt rajta még 2016. decemberében, amikor anyámhoz került. De nem vagyok biztos benne.
Sose telepítettem még Windowst gépházból. Mindig csak pendrive és teljes körű újratelepítés. Azt se tudtam, hogy lehet így
A saját laptopomat is így szoktam, az aktiválja magát rögtön.
Céges laptop alatt önkormányzati laptopot értek. Elég régi Acer, valami Celeron procival meg 2GB rammal. Nem valami acélos. Azért nem bízom a rendszergazdára, mert 1 hónapra legalább mellőzni kéne a gépet. Mindenféle kamu szöveggel hitegeti az embereket, hogy ez a telepítés milyen bonyolult meg az adatmentés, nem egy perc, legyenek türelemmel. Nekem megvan 2 óra alatt és az akkor olyan, ahogy anyám szereti, minden programmal, saját fájlokkal, rendszerezve. Most sajnos 1 partíció van. (nem magyarországi önkormányzatról van egyébként szó)
-
Zotya84
őstag
Ha már volt rajta aktivált (eredeti) rendszer, akkor a megfelelő verzió telepítése után általában automatikusan aktivál, amint netet kap.
Viszont:
-ha UEFI-ben levő kulcs van hozzá, akkor az annak megfelelő verziót tudod csak telepíteni;
-azonban, ha ez Home, és te Prot akarsz, akkor sok sikert, mert manuálisan fog kelleni telepíteni az UEFI-kulcs miatt, vagy upgrade-llhetsz Prora utána;
-amennyiben matrica van hozzá, nincs gond, ott van, ha mégis kellene a kulcs.De.
Miért nem a Refresh tool-lal, vagy gépházból húzod újra? Lehet olyanra csinálni, mintha most vetted volna ki a dobozból. Ha meg 1709 előtti verzió, akkor meg csinálnék egy frissítést, adatok/beállítások megtartása nélkül. És megint tiszta telepítést kapsz. Ezen esetekben biztos, hogy automatikusan aktiválódik majd.
S ha rendes céges laptop, akkor csak kérdem: miért nem a rendszergazda telepíti?
-
Sziasztok!
Anyámnak van egy céges laptopja, amin Windows 10 fut. Ráférne egy friss telepítés, de nem tudom, hogy automatikusan aktiválja-e majd magát a Windows. Hogyan tudom ezt ellenőrizni, mi a teendő? Eredeti Windows telepítő képet töltöttem le, pendrivera rá is van rakva, már csak azt nem tudom, neki merjek-e esni.
-
adika4444
addikt
válasz
YASKATIR #76927 üzenetére
Hali!
Amikor kiépült a LAN rész akkor nem voltak ekkora csomagok, az optika is drágább volt.
Most viszont ha egyszer kiépítik mindenhová az optikát, az jelen állás szerint sokáig jó lesz, könnyebben managelhető, kisebb áramszámla a DIGI-nek a switch és társai miatt. És mivel kevesebb helyre osztódik a direkt optika, ezért kisebb sávszélvesztés...De a DIGI topikban pár perce írtam a témáról egy gyakorlatban felmerült esetre, oda olvass be, mostanság pörög ez a téma.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #76925 üzenetére
Tweak-re: O&O ShutUp10
-
Kékes525
félisten
Windows 7 után elég szokatlan a Windows 10, de már egy kicsit kezdem megszokni. Tudnátok valami finomhangolót hozzá? Windows 10 Managert és a Winaero Tweakert használom, azokon kívül? A betűk kiválasztását, méretének állítását szeretném a különböző objektumokhoz, úgy mint az a Windows 7-nél volt.
-
King Unique
titán
A böngészős direkt letöltéshez közben találtam egy másik leírást, az a Chrome mellett a többinél (Edge, Firefox) is jól szemlélteti.
-
King Unique
titán
A direkt letöltésnél pl. erre a leírásra gondoltam, ami Chrome böngészőnél szemlélteti.
Az egyéb letöltési forrásoknál pedig az alábbi kettőre:
• Microsoft Windows and Office ISO Download Tool
• TechBench by WZT -
dethroner
veterán
Pontosan, nála még a 100-as digi csomag van, 1db utp + 1db koax. És mivel csak 1 pc van a lakásában felesleges neki a router. Nálam szerencsére (vagy nem szerencsére) már behozták az optikát az 1000-es nettel, meg a két francos szolgáltatói eszközt
köszi a linket, átnézem -
pzstm
titán
válasz
King Unique #76918 üzenetére
Hetfoig nem kerulok gepbe, de ha privatba atdobja valaki akkor mobilrol is igyekszem berakni
-
King Unique
titán
Az!
Az előző válaszban szerepel, hogy arról az oldalról pl. a böngészős trükközéssel működik Windows alól az ISO-fájlok közvetlen letöltése. Vagy ott vannak még a TechBench és társai weboldalak, ahol szintén a Microsoft szervereiről történik a letöltés. Az összefoglalóba esetleg ezeket is bele lehetne írni.
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #76915 üzenetére
Ez?
-
Pityu.
nagyúr
Mi van most a windowsal indítom a gépet írja,hogy előkészítés erre indulásnál be jön az alap háttér meg az edge böngésző és írja nem vagyok bejelentkezve a fiókomba.Ez még nem is lenne gond de amik az asztalon vannak gyűjtött dolgok meg jó pár program ikonja el tűnt,hát be paráztam.Nem értettem mi van,újra indítottam a gépet és a szokásos módon indult minden meg volt ikonok,cuccok meg képernyőháttér.Ez most mi,valami frissítés csinálja vagy mi lehet?
-
Geth
veterán
válasz
YASKATIR #76912 üzenetére
Sőt, ha "csak" 100Mbps csomag, akkor ugyanazon az UTP-n tolták be a telót is.
Emellé már csak egy koax, ami szintén továbbosztható és digitális HD adások kártya és STB nélkül, nem rossz, na
A Digi egy időben csak így nyomta végig a paneleket, társasáhazakat, stb.
Most építik át olyanra mindet, amit pl. a kertes házas környezetben használnak, ez pedig az FTTH. Ott meg optika megy be a lakásba (de adnak eszközt, amit használni KELL)
Én is pont ebben a szituban vagyok, mármint átépítés jön, a házban már elkezdték... -
Geth
veterán
válasz
YASKATIR #76909 üzenetére
Perszehogy van, Digi még bőven sok helyen szolgáltat FTTB technológiával.
UTP kábel megy a lakásba, amit nem kötelező routerrel szétosztani.
Ilyenkor közvetlenül a gép csinálja a PPPoE kapcsolatot, ezt akarja a kolléga automatizálni.
A kábal másik vége általában a lépcsőházban van, egy szolgáltató által biztosított switchben
Nem hiszem, hogy mégcsak megközelítené a kábelhosszból adódó korlátokat(#76908) dethroner: esetleg ez segít?
-
dethroner
veterán
Hello!
Ismerős új masinájára win10 lett telepítve. Legnagyobb gond hogy neki és nekem is teljesen szokatlan az új felület. Minden jó, csak arra akarunk rájönni, mit kell tenni hogy a boot végén automatikusan csatlakozzon az internetre. Digi a szolgálató, router nincs, közvetlenül a bejövő utp megy a hálókártyába. Be van állítva, megy is a net, csak azt hiszem minden alkalommal kéri a név+jelszó kombót és manuálisan kell indítani és ismerős egy 60-as nő, szóval jó lenne minél egyszerűbbre venni a folyamatot. Mit csináljak hogy beavatkozás nélkül legyen net a gépen? -
SenorDave
tag
Üdv , eredeti termékkulcsom van viszont a webről már 3 órája tölt a rendszer...
Esetleg van link ,hogy honnan tölthetek le eredeti windows 10 pro-t?
-
Pintim....
tag
Sziasztok. Tudnatok segiteni? Lenovo laptopra probalom a win 10 er feltenni. Es ujra inditaskor azt irja missing BOOTMGR. Tehat nem tudom inditani a telepitest. Ilyenkor mivan?
-
pzstm
titán
Pocit nyugodjunk le urak...
PIN-t megvaltoztattak anno szandekosan, hogy az akar veletlenszeru leutesbol ne lehessen kinyitni. Viszont egy negyszamjegyu PIN mogott ugyebar 16 karakteres jelszavad is lehet. Negy kulonbozo szamjegy is joval gyorsabb es egyszerubb mint egy kelloen hosszu es osszetett jelszo.
Az Enter kell/nemkel erdekes dolog, feedbacket meger. Eleg regita fingerprinttel lepek be
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest