Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Buckey #78742 üzenetére

    Nem tudom én sem mi lenne a megoldás - lehet nincs is - miért is?: adott egy oprendszer ami régebben 3 évente most fél évente megújul. Ez törvényszerű hiszen egy dolog állandó a változás szokták mondani. Elképesztően változatos mind a hardveres mind a szoftveres környezet ezt kiszolgálni szinte lehetetlen. Nekem egy 2007 nyári modell notebookon szépen fut a windows 10 legfrissebb buildje. Egy ismerősöm még régebbi aszali gépén - talán 2002-es gép lehet vagy kicsit újabb vagy régebbi de ott körül - is szépen fut ez szinte már bravúr.
    Egy álomvilágban ahogy kijön a friss windows build egyből minden hardverednek kijönne a frissen kompatibilis változata - akár még bios frissítés is hogy minden 100%-ban tökéletes legyen de a valóság az hogy egy hardver-t - érthető módon - 3-5 évig támogatnak aktívan aztán vagy fog működni az adott rendszeren vagy nem. Persze ez sem dráma mert számos általános driver bőven elég lesz még akár 5 év múlva is de ezt sosem lehet tudni.

    Sajnos még ha a frissítési szándék meg is van akkor is jöhetnek hibák, vegyük pl. az Avast free-t elvileg már pár build-el korábban 1803 kompatibilissé tették de mégis a GUI egy rendszer újraindítás után totál elszállt és csak erre még egy két újraindítás tudta újra működésre bírni.

    Van még egy megoldás amivel kiegészíteném a korábbi hozzászólásomat: tehát megvárod mondjuk a 2. patch keddet hagyod hogy a windows-od upgrade-eljen majd ha lefutott akkor csinálsz egy rendszer alaphelyzetbe állítást (GÉPHÁZ - FRISSÍTÉS ÉS BIZTONSÁG - HELYREÁLLÍTÁS - GÉP ALAPHELYZETBE ÁLLÍTÁSA) ezzel pikk-pakk lesz egy kvázi frissen telepített windows-od.

    "Ha minden félévben újra kell raknom a rendszert, akkor kár volt SSD-t vennem." ezt mire érted? Azért vetted az SSD-t hogy gyorsabb legyen a géped de mégsem lett? Vagy, hogy a sok újratelepítés - sok írás - tönkreteszi? Először is az SSD sokat dob bármilyen gépen tehát ezért nem volt kár kiadni a pénzt érte az írás miatt pedig ne fájjon a fejed, ha egy 10 ezer forintos SSD-t 5 évente cserélni kell az sem vészes de simán ki fog bírni akár 7-10 évet is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák