-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph2012
senior tag
Magyar Windowsban hogy hívják ezt az ablakot:
Az Internet Explorer 11 kikapcsolását lehet itt elvégezni.
Köszi.
-
Grafirka
őstag
válasz
quailstorm #59196 üzenetére
Kosz a gyors valaszt
-
bajzal
őstag
válasz
King Unique #59189 üzenetére
Igen ezt szeretném én is, de csak módosítani tudom a betűjelet másra.
-
quailstorm
félisten
válasz
Grafirka #59195 üzenetére
Windows Spotlight-nak hívják, Bing-ről tölti, ez a cikk vonatkozik rá, nem teszteltem: [link]
This PC > C: > Users > [Your User Name] > AppData > Local > Packages > Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy > LocalState > Assets
Rejtett file-ok, kiterjesztést neked kell átírni jpg-re.
-
Grafirka
őstag
Hol talalhatoak azok a kepek amelyet a win10 ebredeskor megjelenit ? Kerestem my documentsben de nem ott tarolja az oprendszer.
-
Dumi86
senior tag
válasz
#68216320 #59182 üzenetére
Ha mindenből a legfrissebb van fenn akkor elvileg nem rak fel a Windows semmi drivert. Net nélkül kell tisztán felrakni a Windowst,ezután friss driverek fel kézi telepítéssel. Láss csodát nem fog felrakni semmi drivert
Gondolok itt: chpipset,vga,hang,hálókártya(wifi),laptopnál egyéb driverek is. Én így csináltam mikor MCT-vel tölthető lett a 1703,nem tett fel külön saját maga semmi drivert.
-
quailstorm
félisten
Amennyiben a kikapcsolás előzetes beállítások módosítása nélkül annyit jelentett, hogy start menü, leállítás, akkor van egy rossz hírem, te hibernáltál.
Sajnos hibernáció esetén azt a fix képet tölti be, ami előtte volt, így elég súlyos gondokat okoz a hardverváltozás.
Sem a Windows 8.1 sem a Windows 10 nem kapcsol ki normálisan a beállítások módosítása nélkül soha.
A megváltozott hardver miatt el se jut odáig, hogy képes legyen üzenni.Csökkentett mód egy másik nagy hiszti, ahhoz nem csak a gyorsindítást kell kikapcsolni, hanem a bootmenüt is legacy-ra állítani, mert alapértelmezetten az is le van tiltva, és csak élő üzemképes rendszer alól érhető el.
-
Z10N
veterán
válasz
quailstorm #59186 üzenetére
Nem nyert. Kikapcsoltam es aramtalanitottam, ahogy azt szerelesnel szokas. Ugy gondoltam, hogy egy ennyire alap dolgot nem irok le.
Ettol fuggetlenul a probleman nem valtoztat. A win7 siman elindult ilyen korulmenyek kozott, de itt meg a csokkentett mod sem muodik.
Az pedig csak hab a tortan, hogy nincs hibauzenet.
Ott hagytam most egy orara, hogy malmozzon magaban, de semmi.
A misztikus win7-nem-akar-elindul helyzeteknel legalabb kuldott egy hibauzenetet.
Meg ha hibernalt allapotban is csereltem volna vga-t ennek nem kene problemat jelentenie.
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Szerintetek miért nem tölti be az EDGE böngésző a prohardver oldalát? Nálatok minden ok? (Emiatt kellett feltennem a Mozilla-t.) w10x64
Köszi annak aki tud segíteni. -
Z10N
veterán
Iyen f0st reg lattam mar.
#1) Elsonek beraktam egy ssd-t megnezni sentinel alatt es tesztelni. Mikor kivettem a gepbol nem akart elindulni a win10. Mint utolag kiderult kerdes nelkul befogta gyorsitotarazni. Kivancsisagkepp atraktam masik sata portra, hogy dinamikusan felmountolja-e. Nem. Megint nem indult el. Szanalmas!
#2) Masodjara videokartyat akartam cserelni teszteles celjabol (a kartya hibatlanul mukodik masik gepben meg mielott valaki ezt hozna fel). Beraktam, bootol, tolt...majd semmi. Traceres a memoriam, igy latni mikor vegez ram muveletet, de nem csinal semmit. Elkezdi porgetni a hulye kis karikajat, majd fekete kepernyo. Ha kattintok az egerrel akkor feljon egy kurzor, amit ki tudok skip-elni es ennyi. Semmi hibauzenet. Ha toltes kozben ujrainditom, akkor legkozelebb automatikus javitast csinal, de ugyanott kotok ki. Es mindezt egy vga csere miatt. Kesz rohej!
Tegnap este hagytam a fenebe. Gondoltam majd helyre jon mint szokasa a windowsnak, de nem. Mi a f@szom olyan bonyolult 2017-ben leeszkozolni egy vga cseret a win10-nek?!?!
A korabbi vga-t visszaraktam, de persze azzal sem mukodik mostmar. Gratulalok microf0s! Megy vissza a win7.
Az elsonel meg helyre jott a konfig visszaallitassal, de a masodiknal semmi. Megoldas valakinek?
-
Z10N
veterán
chrome/android dupla
-
törölt tag
Most komolyan, miért ennyire fogyatékos a Win10, hogy egy (több) újabb, manuálisan felrakott driver esetén is felerölteti a háttérben a saját régi xarjait??
MS-nél elgurult a gyógyszer? -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #59179 üzenetére
A Windowsban van egy ilyen hülye korlát, hogy a 32 GB-nál nagyobb köteteket nem engedi / tudja FAT32-re formázni. Ellenben akár a 2 / 8 TB-os FAT32-es partíciót is kezeli. Szóval egy 1 TB-os külső drive FAT32-re formázásához Windows alatt mindenképpen külső programra lesz szükség.
-
gabro0
őstag
ReFS (beépített) fájlrendszert próbálta már valaki? Ma új partíciót hoztam létre és láttam van az NTFS mellett egy ReFS opció is. Nem bootolható, de érdekes lehet. (Win 1703 Pro)
-
Kicsit tán off,
1Tb hdd-t mivel tudnék fat32 formázni, egyáltalán elvileg lehet?
Nem kerülne rá 4G nagyobb file, és nagyon fontos lenne az android kompatibilitás. Ezért kéne a fat32. -
Ga3rieL
senior tag
valaki tudja mia baja? (#59165) a megoldás mi?
-
tomp
félisten
válasz
Maarki #59171 üzenetére
Külső vinyónál a windows energiagazdálkodás hatástalan. Rakd fel az ingyenes HD Sentinel programot. Beállításk->Lemezfigyelés: lemez leállásának megakadályozása. Itt a legegyszerűbb ha "*" jelet írsz be. Így az összes vinyót ébren tartja egy 2másodpercenkénti üres paranccsal. Én ezt használom.
-
Maarki
aktív tag
SZiasztok!
Kérdésem lenne, hol lehet még állítani az energiatakarékosságot ? Mert az a bajom és remélem tudtok segíteni, hogy win10 alatt van egy külső winyom usb3 és ha nincs rajta "forgalom" akkor szépen le dobja. Ahogy rá kattintok hallom ,hogy elindul és szevasz de nekem az kellene ,hogy folyamatosan menjen!
Szóval valakinek ötlet ?
-
törölt tag
válasz
VoidXs #59168 üzenetére
Windowsban vannak gondolok és 3500/1300Mb/s-os SSD-m van.
Driverrel vannak gondok, mert legutoljára tesztelésből úgy raktam újra hogy az elején nem engedélyeztem neki a netet, így nem tudott minden szart feltelepítegetni, felraktam az előre letöltött legfrissebb dirvereket, minden oké, adtam neki netet, egyből elkezdett valami faszságokat telepítgetni a háttérben amit nem látok és láss csodát onnantól kezdve megint szar..
Mit lehet ezzel kezdeni?
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Notebook-hoz kapott legális win 10 olyat csinál, hogy be kapcsolás után "a számítógép erőforrásai kimerülőben vannak ezért új felhasználók nem jelentkezhetnek be" Innen nem hajlandó semmit csinálni. Sokadik újraindításra mintha mi sem történt volna indul. Egy felhasználó használja, kb 10 program van rajta.
Miért csinálja ezt? -
-
törölt tag
Sziasztok!
Microfagyásokra, microakadásokra valamit tipp, javaslat, tapasztalat?
Előre is köszi!
Üdv.
Dávid -
Ga3rieL
senior tag
Hy.
Most frissen telepített gép. És a kérdés, mi a francért csak állandóan tölt be a Candy crush soda saga játék???? mér nembír betölteni??? meglehet valahogy csinalni hogy menjen, vagy ez a okos fejlesztők hibája???? Valaki tud valamit?
-
Tibro5
senior tag
"Event 37, AppModel-Runtime
App Container profile failed with error 0x800700B7 because it was unable to register the AppContainer SID."
errorra tud valaki megoldást? -
movax
őstag
Ja, a legfrissebb driverem a gépen 2016-os, a többi 2015-ös vagy annál régebbi. Minden kifogástalanul működik.
Viszont dicsérnem kell a win10-et, mivel miután a CU-install felrakta a legújabb Synaptics-drivert, ami szar, egy Driver Update gombnyomással VISSZATETTE a kifogástalan 2015-ös drivert.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Win 10-hez kapcsolódó a kérdésem, de a win 10 tűzfallal kapcsolatos. Remélem nem offolok nagyot, mert nem a Tűzfalas topikban kérdezek.
A Win 10 saját tűzfalát használom, nekem ez elég. Előtte a 8.1 OP rendszer volt fent és azzal is és az előző Win10-el is eddig minden port láthatatlan volt az időnként ellenőrzés képpen lefuttatott GRC tűzfal teszten.
Amióta viszont felkerült ez az új CU frissítés, azóta két port csak zárt lett. A 22-es és a 80-as, előtte ezek is láthatatlanok voltak. Nem tudom miért lettek a láthatatlanból csak zártak. Nem állítottam el semmit, az előzőekhez képest, minden úgy maradt, csak felkerült ez a CU frissítés. Tudom, hogy ez nem akkora probléma de hogyan tudnám ezeket is láthatatlanná tenni, de a win 10 saját tűzfalával.
Képek: 22-es port és a 80-as port -
Tibro5
senior tag
válasz
tomboy0013 #59157 üzenetére
Personalization/Lock Screen és a lap alján Screen saver settings
-
tomboy0013
veterán
Az alkotói frissítés után hova dugták el a képernyő kímélőt valaki meg tudja nekem mondani?
-
movax
őstag
Sikerült találnom egy problémát a CU-install után, ami korábban nem volt:
Amikor Firefoxban elindítok valamilyen netes videót és billentyűvel hangosítom vagy halkítom (FN+VolUp/Down), leáll a videó, beszünetel, ha ismét megnyomom a playt, elindul. Youtube, Indavideo, Vimeo, ezeken mind ugyanaz a helyzet. Kikapcsolt addonokkal és régebbi FF-verziókkal ugyanezt csinálja.
Edge-ben és Iexplorerben nem áll le a videó, de amikor hangosítom/halkítom, szakadozik, aztán megy tovább.
Hangdriver-frissítésre (Realtek) nem ad újabbat.
Egy Sony Vaio S15-ös laposról van szó i7-es procival és 12 GB memóriával, 500 GB-os ssd-vel, 300-as netkapcsolattal.
-
Slavia
aktív tag
válasz
#68216320 #59153 üzenetére
Akkor egyenlőre tanácstalan vagyok én évek óta így használom eddig elsőre beállítja. Inkább a windows defender szokott néha furcsaságokat csinálni, a beragadó adatbázis csomagok letöltése közben.De az egy teljesen más tészta.
Kiegészítés: A beállítás azonnal nem lép életbe. Először frissíteni kell a házirendet. Ehhez vagy a futtatás, vagy a parancssor ablakban add ki a gpupdate parancsot.
-
Slavia
aktív tag
válasz
#68216320 #59138 üzenetére
Ezt a módszert bárhol meg lehet találni a neten HA arra gondolsz hogy ne legyen automatikus update keresés és telepítés ha nem mint az előző operációs rendszerekhez hasonló legyen.
Futattás:gpedit.msc
Helyicsoportházirend szerkesztőn belül:
Számítógép konfigurációja-->FelügyeletiSablonok--->Windows Összetevők--->WindowsUpdate-->Beállítás-->Automatikus Frissítések konfigurálása.(dupla-klikk) A többi ott a képen értelemszerűen. itt megnézheted: [link]
HA erre voltál kíváncsi és mindent jól csináltál akkor a frissítés menüben azt kell hogy írja hogy:egyes beállításokat a szervezet elrejt vagy kezel.
-
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok most tettem fel egy új Windowst,
olyan problémám lenne hogy az alkalmazások mentési helyét nem tudom megváltoztatni,bármilyen meghajtót próbálok beállítani ezt a hibaüzenetet kapom: 0x80073d01.Így viszont csak a C-re engedne az áruházból bármit is telepíteni.
-
Slavia
aktív tag
Régi fényképnézegető beállítása Win10-re.
1: Asztalon jobb klikk Új-->Parancsikon--->Adja Meg Parancsikon célját--->
rundll32 "%ProgramFiles%\Windows Photo Viewer\PhotoViewer.dll", ImageView_Fullscreen
A megjelenő ablakban adjuk meg a fent említett parancsot, majd nevezzük el “Fényképnézegető”-nek.Viszont ekkor még a társításmenüben nem jelenik meg ! Hogy ott legyen kell még egy lépés !
2: A következő REG fájl letöltése:[link]
Majd hozzáadása a regisztrációs adatbázishoz.Ezután már hozzárendelhetjük a képfájlokhoz a programot.
-
törölt tag
W10 Enterprise-on van barmi lehetoseg arra, hogy kontrollalni lehessen az update-et? Azaz a hagyomanyos modon engedni/tiltani kulon-kulon?
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Aflamin #59135 üzenetére
nekem van. ha kell feltehetem valahova
TessékRestore_Windows_Photo_Viewer.reg műxik ahogyan kell neki. direkt W10-re
-
TRob1
veterán
Nem hiszem hogy sok köze van a CU-hoz, mivel a 10 megjelenése óta panaszkodnak ilyen hibára. (pl: 20848, 26823 ... stb)
Amúgy nálam lehet vele lapozni, ha pl. intézőből nyitok meg vele képet. Ha mondjuk Total Commanderből, akkor meg nem. De ez mindig is így volt nálam (is).
Persze nem is erőltetem (csak néha ránézek ha felmerül a panasz és esetleg volt vmi frissítése is), hisz ott a régóta jól teljesítő IrfanView, amivel - többek között - mindig lehet lapozni.ui: Az ajánlott reg talán a régi Fényképnézegetőt "hozza" vissza? Na azzal bárhonnan nyitod meg, lehet lapozni (nekem az is benne van kezdetektől, gondolom a 8ról frissítés miatt).
-
fuze
őstag
Creators update után nem működnek a nyilak a képnézegető appban. Mi lehet a baja? Ki vannak szürkülve, pedig több kép van a mappában. Nem lehet léptetni. Miért cseszik szét ezt a szerencsétlen alkalmazást folyton? Nem értem
-
Zola007
veterán
aki már legalább 1-2 éve használ átlagos felhasználásra (office, net) belakott Win10-et, megtenné, hogy megnézi mennyi helyet foglal a Win mindenestől a programok kivételével?
-
Slavia
aktív tag
válasz
Picturemaker #59127 üzenetére
Vedd ki a a mappa beállításainál a mindig ikonok jelenjenek meg, miniatűrök soha elől a pipát
-
movax
őstag
válasz
Picturemaker #59127 üzenetére
Jobbklikk, View, Tiles. Magyarul nem tudom.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Win 10-ben az intéző nem jeleníti meg a kis előnézeti képeket.
Eddig ment, de volt egy win reinstall, igaz ugyan, hogy az előző installnál nem kellett
állítani semmit, hogy működjön.
Tud erre valaki megoldást?Köszönöm.
-
Slavia
aktív tag
válasz
Ga3rieL #59056 üzenetére
Ha kivégezted a cortanát a 1703-ban és ugrott a Start Menu akkor ezt a 2 megoldást lehet csinálni (legalábbis nekem bejött.
1: Parancssor(adminként) majd ezt bepötyögöd: sfc /scannow
> press Enter2: Powershell (adminként) majd ezt bepötyögöd: Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
és megvárod amíg teljesen végez. -
tomboy0013
veterán
Inkább letöltöm újra ami kell már nincs kedvem tovább szopakodni egy újabb újratelepítéssel. Érdekes az elmúlt 5 újratelepítésem után nem volt ilyen hiba.... Ráadásul nem is minden program telepítője szar csak néhány. Meg csak néhány mappához kér hozzáférést, van amihez kérte háromszor de negyedjére már nem, van amihez folyton kéri meg van amihez egyáltalán nem... Ha nem ez jön elő akkor valami más... Kezd már rohadtul elegem lenni a Windows-okból. Jó lenne valami használható alternatíva.
-
movax
őstag
válasz
tomboy0013 #59109 üzenetére
Soha nem láttam ilyesmit, pedig sokan panaszkodnak erre. Csinálnék egy tiszta telepítést, simára gyalult tárolóra, MS-fiók, jelszó és egyéb kreatív módszerek nélkül.
-
-
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #59117 üzenetére
Használd a Lemezkarbantartó/Rendszerfájlok törlése-t, használj PatchCleaner-t (és esetleg DriverStore Explorer-t), a többi dolgot meg hagyd a fenébe, jobb a békesség.
-
tomboy0013
veterán
válasz
tordaitibi #59113 üzenetére
Remek. Valami meglepetést mindig tartogat ez a szar...
-
quailstorm
félisten
válasz
Ga3rieL #59117 üzenetére
Azért van a CCleaner, hogy ne neked kelljen túrni.
Van még egy ilyen Windowsos app is, hogy Lemezkarbantartó. Gyárilag. Beépítve. Még Windows update uninstallert is eltávolít csak be kell nyomni a rendszergazda módot.Meg itt egy app: ezzel megnézed mi gigászi és kihagytad.
Ha találsz egy Installer2 mappát tele MSP-vel és MSI-vel, akkor is fuss mielőtt szétbarmolod az egészet.
Ha meg alul méretezted a partíciót, de másik partícióból tudsz levágni, akkor meg eltolod a határt lemezkezelővel és happyness.
-
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL #59111 üzenetére
Minek akarsz erővel beletörölni mindenbe, talán nincsen elég hely a rendszerpartíción? Akkor inkább át kellene méretezni, mint ahogy más is javasolta.
Egyébként szokták mondani, hogy a Windows akkor érzi igazán jól magát, ha kupi van...
De, ha valakit zavar a hátrahagyott szemét, akkor ésszel lehet használni a lemezkarbantartón túl pl. a CCleaner, illetve a programok teljes eltávolításához a Revo Uninstaller és társai programokat.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
quailstorm #59112 üzenetére
És ebből a rejtett mappából? innen is semmit ? C:\ProgramData
-
válasz
tomboy0013 #59109 üzenetére
Hasonlo problemakkal szivok fel eve, nalam meg az AU. fut. Megoldast nem talaltam. W10 specialitas...
-
Ga3rieL
senior tag
Hali.
Az itt lévő mappa tartalma törölhető? C:\Users\i5 Pc\AppData\Local pár 100mb
(#59112) vagyis ahol Temp-ek vannak, csak azokba lehet törölni? Na meg plusz a C:\Windows\SoftwareDistribution\Download mappán belül? -
lao
tag
Nagyon köszönöm a segítségeteket ,akkor nem piszkálom ..ráér:
-
tomboy0013
veterán
Sziasztok! Segítsetek már nekem légyszives. Adott egy 2 meghajtóra partícionált gép aminek a C meghajtójára feltettem a Creators Update-s Win 10-et. A D meghajtómon van egy pár programom telepítője. Mióta újraraktam a rendszert folyton endélyt kér néhány mappának a belépésénél, illetve ahol egyszer engedélyezem ott már nem kéri. És a telepítők közül jó néhányat nem tudok lefuttatni mert megtagadja a hozzáférést. Ha rendszergazdaként indítom azt írja hogy:
" A windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel"
Próbáltam az egészmeghajtóra alkalmazni a teljes hozzáférést de egy raklap hibát írt így leállítottam a folyamatot. Külön-külön meg ha benézek a mappák vagy file-ok beállításaihoz elvileg mindenhez be van állítva a teljes hozzáférés mégis ezt az üzenetet kapom. -
-
LEON_01
tag
-
lao
tag
Üdv !
Van egy Windows.old névű mappa , legalább 20Gb amit meg eszik az ssd-böl.Ezt lehet törölni vagy majd idővel kifogja törölni?(win10). CU update utáni ,ha ki törlöm akkor nem tudok vissza térni az update előtti állapotra ,más hátránya nincs?
-
King Unique
titán
Ez érdekes, mert az első opció eleve NTFS fájlrendszert + aktív partíciót állít be. Illetve ez leginkább a Legacy boot módhoz való. UEFI-ben viszont sok gépnél csak FAT32-es pendrive-ról lehet bootolni, ellenben NTFS-ről már korántsem mindegyiken. Egyébként általában a többségnél, de pl. nálam is működni szokott az UEFI-s telepítés, ha a harmadik opció szerint készítem el. De ez hardverfüggő is lehet, hogy melyik milyen paraméterekkel bíró boot eszközt kajál meg. Illetve a megfelelő boot mód és / vagy boot eszköz kiválasztása is fontos lehet.
Egyébként a Win8.1/10 ISO-k már eleve modernek és azoknál akár az is elég, ha az ISO tartalmát rámásolják egy FAT32-re formázott pendrive-ra. Annak normál esetben Legacy / UEFI módban egyaránt bootolnia kell.
-
mexel
veterán
Nekem csak akkor engedi az uefis- telepítést mindig ha "MBR partíciós séma BIOS-os vagy UEFI-s gépekhez" beállításra teszem, ha GPT-re állítom a rufust akkor nem engedi az uefi boot-ot a pendrive-nál és win telepítéskor sem csinálja meg a 3 kis partíciót. Ha viszont az mbr-uefi-t választom akkor enged uefi módban bootolni a penről és akkor csinálja meg a plusz partíciókat. Ez ttöbb gépnél tapasztaltam. Miért van ez így? Valamit nem jól csinálok?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9400F / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- RÉSZLETFIZETÉS.SZLA.GAR. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- iKing-Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3 hó gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest