- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mokus1 #45094 üzenetére
Üdv!
Beírod a keresőbe, hogy netplwiz, és a feljövő ablakban "a számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" opcióból kiveszed a pipát, megadod mégegyszer a jelszót, és kész.
A másik esetben a nyomtató driverét próbáld meg kompatibilitási módban felrakni. Ezt a futtatás rendszergazdaként opció alatt található, megnyitod és elindítod a hibakaresést. Itt kijelölöd, hogy a Windows korábbi verziójával már működött a program, és ott végigzongorázod minden lehetőséget, az XP-t, a Vistát stb., hátha valamelyik módban felmegy a driver. -
vlevi
nagyúr
Na, asszem ennyit a W10 időjárás alkalmazásról. A szöveges részt figyeljétek.
Ja, és ez nem novemberre vonatkozik, hanem holnapra -
válasz
spanglee001 #45093 üzenetére
A deluge eléggé nyomva van most de ha valaki azt mondja, hogy jobb mint az utorrent az nem torrentezik sokat.
Azért mert "pár embernek" gondja volt vele, váltani kell? A win10-el is van sokaknak gondja, mégis felraktad... -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Két kérdésem is lenne.Az egyik, hogy meglehet-e úgy oldani a bejelentkezést, hogy ne kérjen jelszót semmit, hanem csak a power gombot kelljen megnyomni, hogy az asztalra érjek.
A másik, hogy van egy nyomtatóm illetve scannerem, mind a kettő régi XP kompatibilis, hogy lehetne megoldani, hogy működjön? Virtualizáció esetleg?
-
spanglee001
addikt
pár embernek gondja volt itt az utorrent-win10 használatával és a delugét ajánlgatták, nos az lenne a gondom hogy nem seedel
egy hozzáértő megkereshetne pm-ben
-
jbauer05
tag
Üdv
Ugye vettem egy win 7 ultima kulcsot mivel még engedi a win 10-re aktiválásukat. Sikerült is. de nem ezzel van a baj, hanem amikor másodjára is vettem még egy kulcsot az illetőtől, akkor ugyan azt a kulcsot küldte el. Kipróbáltam egy másik gépen és működött. Nem vagyok nagy szakértője a dolgoknak, de szerintem mennyiségi licences kulcsokat adott el. Ez mennyire gáz? Ki tud velem cseszni ? Szerintetek indítsam a refundot?
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a napokban észre vettem egy helyi user-t a gépen amit ha letörlök újraindítás után vissza kerül.
Tudnátok segíteni abban, hogy mi lehet ez?
Utoljára az Eset smart securty 9-et telepítettem és azóta tűnt fel, de nem hiszem, hogy az kreálta volna.
Előre is nagyon köszönöm!
[kép] -
sajog159
aktív tag
válasz
pvt.peter #45072 üzenetére
Mivel 2 választ kaptam, kicsit összezavarodtam:
(#45070) Ralond: „Az mindig ott van, csak rejtve. (+leírás az eltűntetéséhez/elrejtéshez)
(#45072) pvt.peter: „Igen” (mármint, hogy le lehet törölni az asztalról)
Jól gondolom, hogy a 2 válasz mást-mást jelent: törölhetők is az ikonok és el is rejthetők?
-
VoidXs
nagyúr
Anniversary Update best of: néhány alkalmazás (pl. FileZilla) bezárása után az explorer.exe-t újra kell indítani fájlkezelőből, különben a tálca befagy. Zseniális!
-
krealon
veterán
válasz
lanszelot #45082 üzenetére
"Amióta windows 10 re váltottam /tiszta telepítés/ , azóta ha kikapcsolom a gépet, a monitort külön ki kell kapcsolni. Eddig win7 alatt ha kikapcsoltam a gépet, a monitor is kikapcsolt."
Win7 --> Kikapcsolas = teljes leallas (ACPI Power state S5)
Win8+ --> Kikapcsolas = hibernalas (ACPI Power state S4)Ha kikapcsolod a Gyorsinditast, akkor Win7-szeru mukodest kapsz kikapcsolaskor.
(#45084) Ralond
"Nem lett a monitoron elállítva valami?
Nem gondolom hogy ez a Windows 10 hibája lenne."
Gondold at ujra.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #45001 üzenetére
Erre valaki?
"Hello
Amióta windows 10 re váltottam /tiszta telepítés/ , azóta ha kikapcsolom a gépet, a monitort külön ki kell kapcsolni. Eddig win7 alatt ha kikapcsoltam a gépet, a monitor is kikapcsolt.
Mit kell csinálnom, hogy ne kelljen külön kapcsolgatnom a monitort?" -
-
törölt tag
Sziasztok,
Ha jól értem, akkor a Microsoft folyamatosan tolja majd ki a nagy frissítést, ami csak azért érkezik később egyesekhez, hogy ne legyenek leterhelve a szerverek?
Viszont ha az oldalukról leszedem a Media Creation Toolt, akkor már a frissített verziót kapom? -
pvt.peter
őstag
Tálcán jobb klikk a wifi ikonra majd hibaelhárítás?
és / vagy
Illesztőprogramok automatikus telepítésének letiltása utána kézzel töröld majd rakd fel a korábbi drivert.
-
Ala
tag
Sziasztok!
A HP Pavilion 15-b002sh laptopon frissítés után rendben meg voltak a driverek, viszont most újra telepítettem egy friss win10-zel és pl a wifi kártya drivere nem muzsikál túl jól, nem tudok felcsatlakozni a routerre, pedig eddig mindig ment, sőt a telefonokkal és a tv-vel is fel tudok rá csatlakozni. A drivert próbáltam frissíteni ami 2014-es, de azt az üzenetet kaptam vissza, hogy a jelenlegi frissebb.
-
sajog159
aktív tag
Az évfordulós frissítés után az asztalon megjelent 2 db „desktop.ini” ikon. Ezeket, mármint az ikonokat, le lehet törölni vagy ezzel „megzavarom” a rendszert?
-
steele80
senior tag
Szerintetek létezik az, hogy Win10 Pro TH2 simán látja a hálózati nyomtatót és vígan dolgozik is, míg az Anniversary updet-es nem telepíti fel a drivert?
-
Tudom, nagy probléma, és együtt kéne élnem vele, de idegesít.
Az asztalon kis ikonok vannak beállítva, és minden újraindítás után visszaáll közepesre.
És ilyenkor persze átrendez mindent.
Miért? -
attila9988
őstag
válasz
Döglött Róka #45024 üzenetére
A célom az volt, hogy más ne kezdjen el hibát keresni, ha találkozik ezzel, mert nem a készülékben van a hiba.
-
Jenne
őstag
válasz
Máté94 #45059 üzenetére
Köszi.
Magától fog frissülni és várjam meg, vagy nekem kell letöltenem és telepítenem ezt az évfordulós frissítést? -
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
#78032384 #44611 üzenetére
És tényleg
Én húzgálni próbáltam, görgő nem jutott eszembe.
(#44650) bogyo112 Én is kényszerítettem a segédlettel, 18 perc alatt lefutott, azóta is használom problémamentesen a gépet, játékok is mennek normálisan, meg kb minden amit használtam.
Egyedül ez nem tetszik.
(#44660) adise Megnéztem, AU után visszakapcsolta magát de kikapcsolva marad kikapcsolás után.
(#44662) TRob1 Nálam egy E5440, DDR2-es gép van gond nélkül, de csak kényszerítés után ment fel az update, magától nem találta, de W10-ről(TH2) frissítettem, 2 hónapja volt tiszta telepítés az SSD miatt.
(#44670) VoidXs Ez csak akkor működik ha be van kapcsolva a Wake on RTC BIOS-ban?
-
Jenne
őstag
Sziasztok.
Az elmúlt 10 napban nem voltam gépközelben (nyaralás) és ezért csak ma frissített a Win 10-em. Elég hamar letudta ezt a frissítést. A mostani névjegye ez. Ez lenne az az új, beharangozott egy éves nagy frissítés?
-
-
dudo
tag
Hogyan lehet az ajánlott frissítéseket feltelepíteni?
Az Eset jelez egy csomót a hardvereimhez, de akárhányszor futtatom a updatet nem látom ezeket.
Nehogy már az eszközkezelőből keljen egyenként felrakosgatni!! -
vlevi
nagyúr
válasz
Ralond #45052 üzenetére
Igen, van.
Találtam egy powershell scriptet, ami uninstallálja.
utána a gépházban a fiókoknál ki kell törölni a posta és a naptár fiókjait, és elfelejted az egészet.
Én legalábbis ennyit tudtam tenni ezügyben.
Egy vicc, hogy 4 éve, amióta Metro/ModernUI/UWP felület létezik, nem képesek egy levelezőprogramot összehozni alatta.Időnként feltelepítem, és ránézek, hogy jobb lett-e, és látok benne változásokat, de még mindíg nem az igazi.
Elképzelhető, hogy nálad az is megoldaná a dolgot, hogy uninstallálod, törlöd a fiókjait (ahogy az előbb írtam), és utána a bótból feltelepíted újra. -
Ralond
tag
A posta appot még mindig nem tudtam működésre bírni
. Valakinek azóta valami ötlet?
-
Az mitől van, hogy a Mail állandóan panaszkodik az icloud fiókomra(iCloud fiók beállításai elavultak.)
Állandóan kéri a jelszót, pedig a háttérben megjönnek a levelek, el is tudom őket olvasni.
Sanszos, hogy központilag rontották el, mert WM-en hasonló a szitu. A háttérben leszedi a leveleket, de ha a frissítésre nyomok, rövid gondolkodás után:Hiba történt. Hibakód 0x801901f5 -
pvt.peter
őstag
Egy gyors kérdés: Windows 7 Professional kulccsal már semmilyen módon sem lehet aktiválni teljesen tisztán, ISO -ról telepített Windows 10 Pro -t?
-
MZsoltee
veterán
válasz
trialboj #45040 üzenetére
Milyen laptop ez pontosan? Nincs mód rá, hogy a HDD mellé (msata optibay) tegyetek be egy ssd-t, akkor megmarad a HDD is és lesz egy gyors rendszerlemeze is.
Ha már itt járok egy kérdés is. Hogyan lehet kikapcsolni, hogy a Win10 magától újrainduljon munkaidőn vagy min kívül? Nagyon idegesítő, nem szeretem kikapcsolni a gépet, van hogy hetekig megy.
-
törölt tag
Helló, biztonsági mentéssel kapcsolatos kérdés:
Van a Windows 10 AU-ben a fent látható fájlelőzményes mentés - ez tudtommal nem egyenlő ezzel:
Ez blokkszintű lemezkép mentést tesz lehetővé, de azt sugallja a rendszer, hogy Windows 7-es elavult. Jól gondolom, hogy a komplett lemezképes móka csak az "elavult" verzióval lehetséges?
-
válasz
trialboj #45040 üzenetére
nyiss egy feladatkezelőt és nézd meg, hogy mi pörgeti a lemezt bootolás után.
van lehetőség ennél gyorsabb de még nem ssd-t vásárolni hozzá?
van. SSHD-nak hívják, ez egy HDD, amit egybeépítettek egy kicsi, rejtett SSD-vel, ami a felhasználó számára nem látszik, de a rendszer automatikusan átpakolja rá a gyakran használt fájlokat, így azok sokkal gyorsabban fognak betöltődni. sebességben kb a HDD és az SSD közt van. itt egy összehasonlító videó
-
edari
őstag
válasz
F_Zolee #45041 üzenetére
Próbáld meg, hátha:
Or, from Windows, hold the Shift key while selecting Restart. Go to Troubleshoot > Advanced Options: UEFI Firmware Settings.
3.Find the Secure Boot setting, and if possible, set it to Disabled. This option is usually in either the Security tab, the Boot tab, or the Authentication tab.
-
Bazsa74
tag
Üdv!
Segítenétek? A windows 10 feltette a frissítést, ami majd 1 órát tartott, most 10.0.14393.0 a verziója. Minden szép és jó, csak a külső vinyómat rádugva, az egyik 200 gigás particiót nem látja illetve nem tudja kezelni. A lemezkezelő raw-ot ír. Minden más partició kezelő ntfs-t ír. TV-re dugva is ntfs. Sajnos nincs lehetőségem más gépre dugni. Visszaállítva az előző verzióra a windows 10-et, a lemez tökéletes. Újra lefrissítve már raw. Természetesen nem akarom formázni, mert szükségem van pár dologra benne.
Van valami ötletetek? -
Máté94
addikt
Sziasztok!
Akinek esetleg Home verziójú Windows 10 van fent, megtudná nekem nézni, hogy amikor a Háttérkép beállításoknál a háttérkép "slideshow"-ra van állítva, váltogatja a képeket alap Windows-os képek közül?
Nálam a "Képek" mappára mutat, de abban nincsen semmi és gyanús, hogy talán elfelejtette feltelepíteni ezeket. Emlékeim szerint ez régebben "működött".
Köszönöm a segítséget!
-
-
válasz
F_Zolee #45030 üzenetére
A Microsoft a megfelelő átmenet érdekében az új szabályokat csak az újonnan telepített, 1607-es Windows 10-zel veti be, vagyis azok a felhasználók, akik egy korábbi Windows verzióról frissítettek az újra mentesülnek a limitációk alól. Szintén kivételt képeznek a 2015. július 29-e előtt kiadott, gyártók által aláírt meghajtók, amelyek sok esetben legacy verziók, vagyis nehéz lenne rávenni a cégeket arra, hogy hitelesítsék a csomagot az új előírások szerint.
-
edari
őstag
válasz
F_Zolee #45030 üzenetére
"Az egyetlen menekülőút a Secure Boot kikapcsolása, ugyanis ilyen formában a Windows 10 Anniversary Update akármilyen telepítés mellett engedi a gyártók által aláírt eszközillesztők telepítését. Ez nyilván a felhasználók PC-ire is igaz, vagyis az inaktív Secure Boot egy általánosan ütött rés a pajzson."
-
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Lenne egy Epson sx200-as nyomtatóm. Utóbbi frissítéssel már nem lehet használni. Ha jól olvastam a meghajtó tanúsítása miatt kaszálja el ms az ilyen drivereket. Hiába van a hivatalos oldalukon mégse jó már. Eszközkezelőben is látni a gépet de nyomtatóként már nem lehet hozzáadni. Lehet valamit tenni? -.-
-
UnSkilleD
senior tag
korábban a techbenchről direktben le lehetett szedni az isokat. de nekem nem működik a link már
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbenchelköltözött vagy megszüntették?
-
Werkly
őstag
ISO-ban fönnt van a legújabb kiadás vagy csak a régebbi frissíthető?
-
Döglött Róka
veterán
válasz
attila9988 #45014 üzenetére
Nem kicsot trollkodas a feature hasznalata es egy answers link beszurasa. Gratulalok.
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Erre lenne valakinek javaslata?
-
trialboj
őstag
Felraktam egy Lenovo g50-70 i3as 4gb os laptopra a win10et, de NAGYON lassan tölt be, legalább 1 perc kell neki, ami borzasztóan sok.
Nincs valami ötlet mi lehet a hiba?
A win8.1 gyorsabb lehet?
Köszönöm
-
-
steele80
senior tag
Azt nem tudja valaki, hogy mitől van, hogy a gépben lévő HDD-t külső meghajtóként érzékeli a rendszer és ikonnal jelzi a tálcán? Egyébként jól működik, csak zavaró.
-
attila9988
őstag
Én csak egy apró megjegyzést tennék...
Nem rég rádugtam az egyik win10 -es gépre az e-könyv olvasómat. Ezen a gépen már ott a fantasztikus új update... mire a gép kékhalállal elszállt. Először azt hittem rossz a gép. A port, a kábel, a könyv olvasó... bármi. Arra viszont nem gondoltam, hogy ez valami új feature.
Szóval ne lepődjetek meg... ha hasonló történik. Még csak nem is az usb3 -ról van szó, aminél még rá lehetne fogni sok mindenre...
-
Jumapili
tag
Az AU után eddig még nem ébredt fel "magától" alvó állapotból.
Nálatok is jól működik, vagy még nem szunnyadt eleget?
-
válasz
Jumapili #45004 üzenetére
Köszönöm!
Betettem ezt a registrybe:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]
"AUOptions"=dword:00000003
"NoAutoUpdate"=dword:00000001
"ScheduledInstallDay"=dword:00000000
"ScheduledInstallTime"=dword:00000000úgyhogy remélem úgy fog működni ahogy régen win7-en megszoktam..
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy új laptopra lett feltelepítve ma egy win 10, és azt mondja uncsim, hogy elvileg már vagy 4 órája csak frissíteni akar. Ez lehetséges?
-
Jumapili
tag
válasz
Doky586 #45003 üzenetére
@ birorichard
Itt leírják részletesen, hogyan lehet beállítani a frissítéseket:
"Értesítés letöltés és telepítés előtt egyaránt"
Non-Stop megy az egyik gépem, Windows 10 kb. fél éve van rajta, de még egyszer sem indult "magától" újra.
Nem az újraindítást kell megakadályoznod, csak azt kell elérned, hogy ne legyen oka rá.
-
válasz
birorichard #44604 üzenetére
"őrületbe kergetett ez a sunyi szar örökös újraindítgatás éjjelente. Valami feladatért bekapcsolva hagytam a gépet, hogy elvégezze, reggel meg csak lestem, hogy a felénél gondolt egyet és valami kis szar update miatt kényszerített kilépéssel kilőtt mindent és újraindította a gépet."
a Home verzióban is be lehet állítani egy napi max 12 órás munka-időszakot ami alatt nem indítja újra a gépet. ez bármikor megváltoztatható.. (este beállítod hogy még legalább 11 óráig ne induljon újra és nyugodtan otthagyhatod)
-
lanszelot
addikt
Hello
Amióta windows 10 re váltottam /tiszta telepítés/ , azóta ha kikapcsolom a gépet, a monitort külön ki kell kapcsolni. Eddig win7 alatt ha kikapcsoltam a gépet, a monitor is kikapcsolt.
Mit kell csinálnom, hogy ne kelljen külön kapcsolgatnom a monitort?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged