- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiOszi
tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok amire, sajnos napok óta nem találom a választ. Sok mindenkinél jelentkezett, de értelmes, igazi megoldást nem találtam sehol. A hang néha megáll egy-egy pillanatra, bedadog. Lejátszónál és youtube videónál is jelentkezik. Mindent próbáltam már...újra raktam a rendszert, leszedtem a hangkártya driverét, az alap driverrel is jelentkezik. Új nvidia driver, régi bios..... Egy helyen olvastam, hogy a LatencyMon nevű progi mutatja a hibát, de azzal nem tudok mit kezdeni.
Hangvezérlő: Conexant cx 20642.
Kép a hibáról: [link]
A válaszokat előre is köszönöm.
-
csixy
addikt
Végre használható az Edge!
És reklámmentes az adblockkal! -
Popes
őstag
válasz
CPT.Pirk #44692 üzenetére
Nálam megy az Aero de nem egy egyszerű folyamat működésre bírni, ha pedig frissítettél az anniversary update-re akkor meg még várjál vele mert egyelőre kinyírta a működő megoldásokat is.
Nézz szét a DeviantArt-on, leírások is vannak.
Ja és az Aeroglass progi ingyenes verziója alapból vízjelet rak az asztalra.
-
vlevi
nagyúr
Ssd-n szoktak hagyni valamennyi particionalatlan területet, over-positioning néven. Ez az a rész, amit semmi nem használ, nincs rajta file, de az ssd vezerlője a cellák egyenletes elhasználódása érdekében ezt a területet is használja.
A gyártók egyébként már gyárliag bépitenek ilyet, ezért van a 60, 120 gigas ssd a 64, 128 helyett. De ha még erre te is ráteszel egy kis tartalékot, abbol baj nem lehet.
Amíg nincs dugig az ssd tartalma, addig lényegtelen, hogy van-e over-position terület, vagy sem, mert az ssd vezérlő mindig "szétteriti" a fileokat a rendelkezésre álló helyen. Ez csak egy biztonsagi tartalék, hogy az ssd-n mjndig legyen olyan rész, ami garantáltan használható erre. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kinek van tapasztalata ilyen Aero pótló megoldásokkal? http://hvg.hu/tudomany/20150907_Hianyzik_az_Aero_felulet_a_Windows_10bol
Még mindig nem tudom megszokni a Win10 kinézetét, véleményem szerint rendkívül igénytelen és cserélném egy megbízható megoldásra, ami Win7 vagy KDE jellegű kinézetet hoz elő, de közben nem okoz megjelenési problémákat a programoknál.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Lehet rossz helyen próbálkozom kérdésemmel, de azért próbálkozom.
Win10 rendszerem kb. 250GB SSD-n volt és az SSD-t kicseréltem kb. 500GB-ra.
A "klónozással" egy nálam sokkal jobban hozzáértő embert kértem meg.
Klónozás és SSD csere után minden teljesen jól működik, de valamit nem értek:
Klónozás előtt ilyen volt a lemezfoglalás:
Csere után ilyen lett:
Minden rendben, vagy valami el lett cseszve -
GEPESZ66
veterán
válasz
Ra's al Ghul #44684 üzenetére
341.95-öst telepített, az NVIDIA honlapján is ez a legfrisebb a 8600GT-hez.
-
válasz
Netpeti98 jól mondja. Az előző verziók alatt szinte minden komolyabb böngészőt kipróbáltam de néhány esetet leszámítva tökéletesen megfelelt az edge. Amire nem találtam jónak, arra ott volt a waterfox. Most a frissítés óta csak edge van.
-
netpeti98
addikt
válasz
Ezt neked kell eldöntened, az alapján, hogy van-e olyan funkció ami hiányozna a többihez képest. A sebességgel nincs gond, nálam jóval gyorsabbnak tűnik a Firefoxhoz képest, de nekem hiányozna az a sok apróság amit vagy alapból a Firefox vagy a kiegészítői nyújtanak.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Szerintem ez nem is a legfrissebb driver. Keres frissítést és az letölti majd a legújabbat, ami majd magyar lesz.
Egy kérdés:
Használja valaki az Edge böngészőt?
Milyen a többi böngészőkhöz képest? Most update után kapott némi ránc felvarrást.Mennyire állja meg a helyét a többi böngész mellet (Chrome és társai...)?
-
zorzy4
addikt
válasz
quailstorm #44668 üzenetére
Kösz sikerült.
-
netpeti98
addikt
válasz
spanglee001 #44676 üzenetére
A legtöbbeknek a frissítés után voltak problémái, bár nálam nem volt azóta se komolyabb probléma. Ezek valószínűleg nem lennének meg tiszta telepítés után. Egyébként sok apróságot kijavítottak az előző verzióhoz képest.
-
GEPESZ66
veterán
Ne kövezzetek meg, amiért itt kérdezem meg, de a szkenneres topik nem pörög, de itt hátha volt már valakinek ilyen gondja!
A HP2300C szekennerem elég régi. Viszont eddig jól működött.
Tegnap egyszer csak eltűnt a "Eszközök és nyomtatókl" közül.
"Se kép se hang+
Próbáltam betáp kábelt cserélni, USB kábel, ill. másik PC-n is.
A szkenneren belül lehet esetleg valami biztosíték ami ilyenkor kimehet, vagy kisebb gondja lehet csak?
Elfogom vinni, s megnézetem, de sokat szerintem nem érdemes már rákölteni, hisz elég régi darab. -
Lien
aktív tag
Sziasztok, tegnap előtt felraktam a pár napja megérkezett Windows 10 update-t és a laptopom mintha nem lenne optimalizálva. League of Legends közben, ha a torrent meg az opera és azon keresztül zene megy a full grafikás, fix 60 FPS-es játék leesik 20-30 FPS-re. Ha meg skype-on beszélgetek a zenehallgatás helyett akkor meg azért esik le. Ez miért lehet, mi történhetett? A gépem hibernálásból felébresztve szerintem 2 másodperccel később is kapcsol be, mint a legelső patch-nél. Valami beállítási probléma amit ez az új update rátett a laptopra?
-
spanglee001
addikt
gondoltam adok egy próbát a win10nek ismét, nálam microlaggolt az egész win. de ahogy olvasom az utolsó 2 oldalt a mostani nagy peccs sem a javításokról szólt
na majd egy hónap múlva visszanézek
-
Izé.. A Win8.1 minden gond nélkül pillanatok alatt feltelepült arra a gépre, amin a frissítés feltelepítésével 3 napja, a tiszta telepítéssel meg reggel óta szívok a win 10 évfordulós kiadással. De nyilván én vagyok a hülye..
-
VoidXs
nagyúr
válasz
zorzy4 #44667 üzenetére
A Win 10 eleve mindig hibernál, de azt nem lehet egérrel felébreszteni, egyenlő egy kikapcsolással az alaplap számára. Viszont az update-elgetése miatt sokszor beállít egy ébresztőt az alaplapba, amikoris bekapcsol frissíteni. Valószínűleg a lapod időzítő esetén engedi az USB-n bekapcsolást is.
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problámám lenne, hogy most cseréltem ki pár hardvert a gépembe. Windows 10-t újraraktam 0-ról, formattal. Azóta néha azt cisnálja, hogyha a "Leállítás"-ra nyomok, elkezdi a leállítást, majd amikor leállna, újraindítja magát - azonban nem mindig, csak 2-3 naponta. A mostani rendszerem:
- Gigabyte B85M-D3H
- Intel Core i5-4460
- 2*4 GB DDR3 1600 HyperX Blu
- Gigabyte GTX 960 2GB
- Zalman ZM500-TX 500W tápegységaz előző rendszernél (AMD A10-5800K, ASRock FM2A55M, Chieftec CTG-4500-80P) nem csinált egyáltalán ilyet. Az érdekesség, hogy haveromnak is Gigabyte alaplapja van és Intel procija (csak neki i7), és neki is néha csinálja ezt a procedúrát leállításkor, mint nekem.
Erre tudtok valami megoldást? Én megmondom őszintén, kétlem, hogy hardverhiba lenne. Megmondom miért: a reinstall előtt, a régebben telepített Win10-t is el tudtam simán indítani a gépen, és akkor egyáltalán nem csinált ilyet - szóval én valami Windows-os dologra gyanakszom.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
quailstorm
félisten
-
zorzy4
addikt
Sziasztok. Az otthoni gépemmel az bajom amióta win 10 van rajta, hogy úgy kapcsol ki mintha csak készenléteiben lenne, vagy hibernálnám. Bármelyik billentyű vagy az egér is felébreszti. Mi okozza?
-
arcitec
addikt
Aranyos vagy, gondolom akik ideírtak még rajtam kívül azért mert van némi hiba. Akiknek meg nem azoknak jó stb stb ...Örülök hogy jó neked , de ha TE sem vennéd észre nem mindenki van így. És nem önhibáján belül.
Nem tudom másnak venni az ilyen írásokat mint tromfnak.Minek kell ilyeneket most itt személyesen nekem írni. Azt írnád le , mivel nálam is csak a 2 jelzett probléma akadt ami nem kardinális ugyan, de jó lenne megoldani.. Arra kérnék választ.. Már elnézést ... Hány éves vagy ? -
TRob1
veterán
válasz
arcitec #44661 üzenetére
Csak bele-bele olvasgatok a frissítés óta a topikba, de nálam sincs semmi gond mióta frissítettem 2 laptopon is. Egyik régebbi, 2 magos ddr2-es FuSi, másik újabb i3-as ddr3-as Radeonos Dell... Mindkettőn megy tökéletesen minden, Adblock is felkúszott Edge alá mindkettőn.... Szal hibátlanok.
Mondjuk kíváncsi leszek az asztalimon is ilyen szerencsém lesz-e, majd holnap kiderül (nem voltam otthon mióta megjelent a frissítés)
ui: Jah, mindkettőre a progi segítségével ment fel, mert még másnap sem ajánlotta fel az update.
ui2: Mindkettő gép frissítve lett 10-re, tiszta telepítés nem volt soha. (A régebbi win7-ről, az újabb 8.1-ről)
-
arcitec
addikt
válasz
Bogyó bá' #44650 üzenetére
Nyilván bennem .. most mit kezdjek ezzel .. amit írtál .. másnak még sok minden más is szét ment ,,,akkor bennük van hiba nyilván nem benned ... komolyan mondom hihetetlen ez is amit írsz ,szinte nem hiszem el ...
Vagy nem olvasod a topikot, csak azt amit én írtam ... Totál rossz indulattal teli hozzászólás semmi értelme, max trollkodásnak jó ... -
adise
őstag
erre van valakinek otlete miért nem tudom kikapcsolni?
[link]az anniversary update ota nem megy. rámegyek és ottmarad a bekapcsolván.
-
birorichard
őstag
válasz
petyusz851 #44658 üzenetére
Szerencsés...
-
Popes
őstag
válasz
petyusz851 #44655 üzenetére
Örülj neki hogy legalább visszaállt magától, lehet ha sikerült volna most sorolhatnád a hibákat.
-
stfx
aktív tag
En az update elott lefutattam egy sfc/scannow meg egy Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth -et es nem volt hiba. A munkahelyi gepemen volt hiba, ott egy Dism /Online /Cleanup-Image /Restorehealth -et is lefuttatam es jo volt minden utanna.
-
petyusz851
tag
Hát ez epic fail volt lejön a frissítés ment egy órát eljutott oda, hogy újraindítás Windows frissítések konfigurálása nagy nehezen végig pörgött 100%-ig erre fogad a régi asztal minden kiírta a frissítések telepítése nem sikerült köszi MS!
-
válasz
King Unique #44653 üzenetére
Én se tudom, miért maradt ott, igazából nem is zavart eddig, csak most akartam törölni mikor a telepítés miatt szarakodtam(hátha az zavar be, de aztán kivettem a lemezt és úgy sem települ, szóval nem), és nem értettem, miért nem hagyja. De mindegy is.
1Tb az a lemez, közel tele, úgyhogy az a teljes törlés nem opció. -
King Unique
titán
válasz
Barthezz2 #44648 üzenetére
OK, értem.
Azt viszont nem, hogy a Macrium esetében milyen partíciók maradtak a merevlemezen? Mert a programban mindegyik külön kiválasztható, az x 100 MB-os rendszerpartíciók is. Ha nincs semmi fontos adat azon a lemezen és full törölni akarod a telepítővel, akkor ezen hsz 3. pontja szerint célszerű. -
HaZse
őstag
Leszedtem a NOD32-t és egyből ment a net. Most megpróbálom feltenni a NOD32-t.
-
CirrMee
addikt
A.u. tapasztalatok:
-most nem kellett hetekig/hónapokig várni, 24 órán belül felajánlotta a telepítést
-nálam kétszer lerobbant telepítés közben (asszonyén nem), mindegyik után visszalőtte az eredeti állapotot. A második után default azt hazudta, hogy nincs update, a ringyóz' naprakész
-kisakkoztam, hogy a két lehetséges probléma közül (instabil tuning / USB meghajtó) az egyik a hiba okozója / USB -s kártyaolvasót le kellett volna csatolni
-letöltöttem egy telepítőt (MCT), pendrive -ra rá is szórtam. Ezzel is nekiállt ugyanott fagyni, de most más hibával
-mi van akkor, ha erre az USB -s eszközre is allergiás a telepítő felhördüléssel lemezre írtam ki, majd onnan indítottam. Egyből fel is kúszott hiba nélkül...
-felkúszás után lőném be a kinézetet. Ribbondisabler elő, szokásos logoff - bejelentkezéskor fekete képernyő (mindkét gépünkön, mert az jó), ctrl+del van, explorer nem indítható, meghajtókhoz nem lehet hozzáférni. Asszony gépén (netes update) nagy nehezen ment az előző build visszaállítása, lemezes nálam a update után nem. Utólag kiderült, a ribbondisabler egy régebbi verzióját sikerült használni, ami hajlamos elbarmolni az ntfs jogosultságokat. Még a sima 8 -as idejéből származott nekem, most újratelepítés után húztam le újabbat, azzal jó végre.Kérdés: firefoxi jobb felső sarka másnál is otromba lett?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
arcitec #44649 üzenetére
Lehet hogy én nem vagyok eléggé "pro user", de - bár "magától" nem jött, így segédlettel kellett frissítésre kényszerítenem - az égvilágon semmilyen gondom nincs a frissítés óta. Edge is jó, miután már lehetett az ABP-t telepíteni hozzá (még a végén átszokom FF-ről). Minden külső eszközömet hibátlanul kezel, nem omlik össze, nincs kékhalál. Bennem lehet a hiba?
-
arcitec
addikt
Sziasztok
Az új WIN10 évfordulós updattel nekem is van pár apró gondom.
1.) Az EDGE kedvencek kezelése eddig sem, most meg pláne nem ok. Itt egy leírás, hogy hogy lehetett aktíválni az új helyen lévő könyvtárat, - mert a "régi hely" maradt a régi böngészőnek.
Hogy miért kellett az új helyet így megbonyolítani, érthetetlen főleg úgy, hogy a regisztriben is be van jegyezve függőségre a működése. Nos a leírás az aktíválására, ha a régit az új helyre másolom.HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge
kulcshoz, melyet szintén nyiss le.Nyomd le és tartsd hosszan vagy kattints jobb egérgombbal a FavOrder alkulcsra - és delete.Az útvonal pedig.
c:\Users\Cube\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites\Húúú de bonyolult...
Nos az a baj, hogy a fentiek most már nem működnek. A Favorite könyvtárat kitöröltem, némi tartalommal ellenben működik a kedvencek,azt nem tudom honnan vesz.
Kérdésem mi a megoldás...?2-) Defendert már régóta nem tudja frissíteni, most sem és kikapcsolni sem tudom mert nem aktív az épp fentebb jelzett gomb.
Negatív kritikát nem írok,mert hosszan tartó sípolás kellene ide akkor...
Köszönve a segítséget....
-
válasz
King Unique #44647 üzenetére
Mindjárt lesz iso, csak most megy vissza épp a 10 backup. Azt hiszem laposon van sima 10 iso is. Másik gép most épp nincs, csak a htpc, de azon inkább nem szenvedek.
Amúgy..
Alapból merevlemezen volt a 10, macriummal tettem át ssd-re vagy fél éve. Minden pöpec, de merevlemezen maradtak a windows által létrehozott egyéb partíciók. Na azt miért nem tudom törölni? Win alól értem, de se win telepítő sem bootolható partíció kezelő nem tudja.. -
S-IW
tag
válasz
Winner_hun #44641 üzenetére
-
movax
őstag
Én így csináltam a rendszerbeállításokat:
Installnál minden adatgyűjtő cuccot külön kikapcsoltam.
Microsoft fiókom nincs, nem azzal installáltam, nem is kérte.
Windows 7-ről upgradelem 10es-re, úgyhogy a 8, 8.1 kimaradt a gépemről. Ezért soha semmilyen appot nem használtam, mindent külső önálló programmal oldok meg. Így hát magától adódott, hogy minden appot Store-ral együtt leszedtem. Útmutató sokhelyütt a neten, például itt.
Start menüből minden live tile faszság törölve.
Lefutott egy DWS, hidegre tett egy csomó fölösleges dolgot, átírta a host fájlt, blokkolta az adatgyűjtők cél URL-jét (mind microsoftos címek).
A Cortanát megnéztem, de jó eséllyel soha nem fogom hasznáni, így az is ment a levesbe. Leszedni nem lehet, csak megbénítani: kilövöd a task managerből, de másodpercek múlva újraindul, tehát a pár másodperc alatt át kell nevezni a könyvtárát, így nem tud elindulni. Útmutató itt.
Task schedulerben a Microsoft/Windows pont alatt disable a következőkre: Application Experience, mindhárom task, illetve Customer Experience Improvement, mindhárom task.
Felment egy Avira, a Defender leállt.
Minden tárolt wifi-hálózatot átállítottam Meteredre, így nem kezdi el automatikusan installálni a frissítéseket (kéretlen rebootok így kipipálva)
Kikapcsoltam a driverek automatikus update-jét: Advanced SystemSettings, Hardware, Device Installation Settings, ezt kell No-ra állítani.
Sajnos a Service-ekben néhány, appokhoz köthető dolgot nem lehet Disabled-re állítani (Contact data, User data access, User data storage), pedig most már teéjesen fölösgesek. Futnak ugyan, de valszeg nem csinálnak semmit. Kézzel le lehet állítani. Marad három Xbox service, azokat disabled-re állítottam.
Kábé ennyi, minden villámgyors és stabil (igaz, i7-es proci, 12 GB memória, 500 GB ssd), semmilyen hardver-, driver- vagy egyéb probléma nem volt.
AU is gond nélkül felment, igaz, utána egy csomó beállítást ismét meg kellett csinálni.
Ja még valami, amivel elinte szívtam: mivel full hd a képernyőm, minden nagyon kicsi rajta, így 125 százalékos nagyítással használom. DE. Nem a Start/Settings/Display útvonalon, hanem a Control Panel/Display-ben a fenti kis szövegben levő Set a custom scale level linken előjövő kis ablakban. Különben bizonyos ablakok elmosódó betűkkel jelennek meg, de így minden rendben.
A legújabb Synaptics-driverrel nem boldogultam, lefagy tőle a kurzor, így hát ment vissza a korábbi. A háromujjas előre-hátra simogatás azért hiányzik. Szintén hiányzik a klasszikus óra, AU előtt meg lehetett buherálni a regiszterekben, most már nem.
-
válasz
mefistofeles #44638 üzenetére
Igen, az. Jött a frissítés, nem ment fel. Utána próbáltam a Windows telepítési segéddel(netről tölti az anyagot), ezzel se. Próbáltam MCT-vel szintén nem. Most 0-ról dettó nem.
8.1 nem jött be. Nem tudja olvasni már a DVD-t, csak, hogy jó napom legyen
-
-
-
-
válasz
mefistofeles #44636 üzenetére
Egész eddig semmi baja nem volt a laposnak. Pont most döglött meg valami? Érdekes lenne..
Mindegy, most települ épp a 8.1. Ha ezt se tudja feltenni, akkor valóban. Minden esetre akkor is elég érdekes, hogy eddig jele sem volt semmi hibának.
-
-
kátú
őstag
És esetleg tudnátok ajánlani valami zenelejátszót is a groove helyett? ami ad némi állítgatási lehetőséget is, tehát kis szabadságot
-
Ilyen a mesékbe nincs..
Miután az összes frissítési módot vagy 5x végigpróbáltam, sikertelenül, fogtam magam, kivettem a merevlemezt a laposból, az ssd-re ment egy format, és tiszta telepítéssel próbálom feltenni az évfordulós változatot dvd-ről. Első reboot után befagy az egész..
-
tibike8
őstag
válasz
tibike8 #44551 üzenetére
A Media Creation Tool-al simán felment végül a frissítés, de most az áruházból nem lehet semmit letölteni és nem keres frissítést sem az áruház. "próbálkozzon újra később hiba a rendszerünkben" üzenetet kapom csak. A neten volt pár tipp áruházas gondokra, de egyik sem hozott megoldást. Ötlet?
-
HaZse
őstag
Egy kis segítség kellene az tudoroktól.
Törtnt, hogy tegnap feltelepítete a évfordulós változatot. Minden jó a frissítés utn, kivéve, hogy nincs NET. Vagyis kap IP címet, de se IP cím beírásával, se mezei név beírásával se jön le egy oldal. Sőt a vírusírtó frissítését se tölti le.Már mindent kipróbáltam, de semmi eredmény. A gépemben egy Intel I219-V tipusú hálókártya van.
Az alaplap tipusa: Gigabyte GA-B150M-D3H, 2x8GB ram és egy m.2.-es 120 GB-os ssd.
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Az Anniversary Update-et a kiadás napján felajánlotta nekem a Win 10 Windows Update-en keresztül, próbáltam telepíteni WU-ről 3-4x, majd Windows Media Creation Tool-al is próbáltam frissíteni, de minden esetben hibakód nélkül, csak egy hibaüzenettel befejezte a telepítését (frissítést nem sikerült telepíteni). Mondom oké, tegnap nekiálltam tiszta telepítésnek. Itt kezdődött igazán a kálváriám, mivelhogy azóta az E:\ meghajtómon (nem rendszerlemez, 1 TB WD Black HDD) a legtöbb mappához már olvasási jogom sem volt. Hosszabb kutatás után olvastam, hogy másoknak is akadt ilyen gondja, megoldásnak a BeOwner nevű programot és az ICACLS parancsot hozták fel. Nos, ez szép és jó, most már elérem a fájlokat (az elsőt használtam), de most mindenkinek adott teljes jogot mindenre a meghajtón. Nincs valami mód arra, hogy a mappákon nullázzam az engedélyeket a rendszer általi alapértelmezettre? Gondolom a jelenlegi állapot nem a legbiztonságosabb a vírusok és egyéb kártevők szempontjából. Több problémám is van Anniversary Update óta (eddig semmi gondom nem volt Win 10-el), de jelenleg ez a legnagyobb eddig. Kezdek besokallni...
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
KüLÖNc
tag
Csak hogy biztos legyek a dolgomban: vettem tegnap egy ilyet [link]
Kérdésem, hogy ezt tudom használni alaplap csere után is, illetve újratelepíthetem akárhányszor, igaz? -
Ha most ezt az évfordulós változatot felteszem egy laposra aktiváció nélkül(jó, hogy a sajátommal szarakodok, erre betalál más is..), ha egyáltalán fel lehet, az miben nyilvánul meg utána? Lehet használni, csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem?
-
Sweet Lou 6
addikt
Az évfrodulós frissítés óta a win10 hajlamos pár perc alvás után felébreszteni a gépemet. WakeTimers kikapcsolva, a powercfg -lastwake parancs pedig ezt mutatja:
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Device
Instance Path: PCI\VEN_8086&DEV_8C31&SUBSYS_501E17AA&REV_05\3&11583659&0&A0
Friendly Name: Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)
Description: USB xHCI Compliant Host Controller
Manufacturer: Generic USB xHCI Host ControllerA portra egy külső hdd van kötve. Eszközkezelőben nem tudom letiltani, hogy felébressze a gépet (nincs Power Management fül). A gép egy Thinkpad L440. Mit lehetne tenni, hogy ne ébressze fel? A hibrid alvást nem szeretném engedélyezni, mivel a hibernálás és a hibernálófájl le van tiltva.
-
Popes
őstag
Csináld ezzel ha nem bírod kivárni amíg megjön. Frissítési segéd (letöltöd, elindítod, és frissítés most)
-
Milyen olyan particionáló program van, amiből tudok dvd boot verziót csinálni, és arról bootolva tudok rendet tenni a partíciók között? Jah, és ami free.Találtam.
-
A214
aktív tag
válasz
birorichard #44619 üzenetére
Előbb vagy utóbb csak megjön.
köszi azért. -
törölt tag
válasz
#38464487 #44612 üzenetére
Ez állandó hitvita. Mire használod a gépet? Warez játékok torrentről, ipari letöltés? Valaki az összetett, fizetős nagy programokra esküszik pl. Eset, Kaspersky. Különben egyre jobb a beépített Defender. Józan ész, reklámszűrő malware listával, ha nincs szükséged rá a Flash legyen kikapcsolva, ne torrentezzd le a scarlettjohanssonnaked.exe-t hanem inkább nézd meg az Under the Skin c. filmet.
Adataidról legyen mindig backup. Ha valami gyanús, akkor a Malware Antibytes ingyenes részével is megvizsgálhatod a gépet. A Defender előnye nem zaklat, évek óta nem volt vele gondom, se vírusom. Sok más ingyenes AV szinte már spamként működik. Szerintem Avast és AVG csak hulladék. Talán Avira? Bár nem vagyok képben, lehet már az is elindult a gagyisodás útján. Ha teszel fel akkor inkább fizetőst, Kaspersky havi kódok szoktak lenni magazinokban. AV topikban is érdeklődhetsz, persze ott azt mondják a Defender nem jó.
(#44615) Én is így. Párszor újságkód alapján feltettem teljes Kaspersky csomagot, 5-6 hónapig használtam. Full scan és semmi. Tehát a Defender+Adblock+Józanész Edition 2016 tette a dolgát. Egyébként Kaspersky már túlbuzgó volt néha, pl. egy sima The Verge oldalnál dobálta a popup üzenetet téves jelzéssel tanúsítvány miatt. Panda és Avira volt még tavaly amit teszteltem, nem emlékszem melyik de nyaggatós volt az is a saját reklámjaival. Repült is.
-
DS39
nagyúr
válasz
alapból nem rossz a defender, de nem is legjobb ezt hozzá kell tenni. egy külön vírusírtónak vannak egyéb előnyei. pl. magától frissül, nem az update rendszeren keresztül, jobb a vírus-, malware-felismerő adatbázis, és lehetnek bennük böngésző kiegészítők, web védelem, tűzfal szolgáltatások.
nekem a defenderrel két bajom van, egyik hogy nem külön frissül, másik, hogy ha van egy mappa ami tele van exe-vel azt minden egyes nap képes ellenőrízni, ha belépek abba a mappába. ellenben egy Avast, vagy Panda egyszer lecsekkolja, logolja, és ha ha nem történik változás a fájllal, akkor nem ellenőrizgeti újra naponta feleslegesen.
-
válasz
Most páran biztos betámadnak de én évek óta nem használok külön vírusírtót és érdekes módon soha nem fertőződik a gépem. Van egy Hitman amit lefuttatok hetente, kéthetente de semmi egyéb.
Persze ha napi rendszerességgel lófrálsz ukrán hacker oldalakon akkor kellhet....... -
A214
aktív tag
válasz
birorichard #44609 üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdemes virusirtót telepiteni a 10-re ? Vagy jó ami van gyárilag azis?
-
A214
aktív tag
válasz
birorichard #44607 üzenetére
Thankx ,
azt hol nézzem meg?karak_22:
hát végigolvastam ,kiemeltem ahol vakargattam a fejem
Ha a megfelelő Microsoft-fiókkal jelentkezett be, az alábbiakban néhány további okot találhat, amelyek miatt a Windows esetleg nem aktiválható újra:
•Az eszközön lévő Windows-kiadás nem egyezik a digitális licenccel társított Windows-kiadással.
•Az épp aktivált eszköz típusa nem egyezik a digitális licenccel társított eszköz típusával.
•A Windows soha nem lett még aktiválva az eszközön.
•Elérte a Windows újraaktiválásának maximális korlátját az eszközön.
•Az eszköznek több rendszergazdája van, és egy másik rendszergazda már újraaktiválta a Windowst.
•Az eszközt a vállalata/szervezete felügyeli, és a Windows újraaktiválása nem érhető el. Az újraaktiválás érdekében vegye fel a kapcsolatot a szervezet támogatási részlegével. -
birorichard
őstag
Sokról nem maradsz le, nyugi. Verziófrissítés elhalasztása nincs beikszelve?
Nem tudom, ki dolgozik ezekkel a programokkal esetleg, de az update után nálam Houdini-ből a production build crashelt, el sem indult (clean install esetében sem), a daily build viszont megy (15.5.560).
Az eclipse is meghalt frissítés után, azt még nem raktam vissza.Annyi még, hogy a memóriakezelést mintha kicsit gatyába rázták volna, bár lehet hogy csak képzelem, de kevesebbszer térdel le a gép, mint előzőleg, hasonló igénybevételnél. Mondjuk egy izmos ram bővítés ennek a végére is pontot tenne.
-
Laraxior
titán
Page fault in nonpaged area....
Erre van valami okossag? Olvasgattam neten ezt azt, de sok mindent nem tudok csinalni... -
A214
aktív tag
válasz
#58000384 #44601 üzenetére
üdv
Bocs, hogy beleszolok de ha jólértem akkor ha digitális jogosultsággal aktiválódott a gépem mindenképpen érdemes egy Microsoft fiokkal összekapcsolni.
Értelmezésem szerint ha komoly hardveres gond lenne vele akkor vissza tudok állni újabb termékkulcs megvásárlása nélkül a Windows 10-re.
Próbálta ezt már valaki? -
birorichard
őstag
gpedit.msc ->Számítógép konfigurációja -> Felügyeleti Sablonok -> Windows összetevők -> Windows Update.
Itt válogathatsz, mit szeretnél. Engem az őrületbe kergetett ez a sunyi szar örökös újraindítgatás éjjelente. Valami feladatért bekapcsolva hagytam a gépet, hogy elvégezze, reggel meg csak lestem, hogy a felénél gondolt egyet és valami kis szar update miatt kényszerített kilépéssel kilőtt mindent és újraindította a gépet. Nekem ez a win8 után trauma volt. Hogy a fenébe született meg ez bárki fejében, hogy egy asztali gépet csak úgy újraindíttasson a rendszerrel a user távollétében mégpedig úgy, hogy a beállításokat eldugja előle.
Ja, és köszi mindenkinek, aki írt a onedrive-os dologgal kapcsolatban, ma kipróbálom.
-
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok,ha angol nyelvű w10-es gépen ujrarakom a rendszert magyar w10-el akkor is gond nélkül aktiválja ujra?
-
törölt tag
válasz
westcoastog #44600 üzenetére
Elméletileg igen, ez a módja
Az Aktiválási hibaelhárító használata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged