- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A win 10 megjelenése környékén történt az, hogy telepítésnél 2 meghajtó volt a rendszerben, az egyikre telepítettem, de a másodikra is rádisznólkodott valamit, így azt már később nem lehetett eltávolítani / cserélni. Azóta minden telepítésnél lehúzgáltam a plusz meghajtókat és csak a rendszermeghajtót hagytam bent.
Kérdésem az, hogy még most is érvényes ez, tehát még most is tanácsos lehúzgálni a nem rendszer meghajtókat a telepítés idejére? Vagy ha már nem, mire kell ügyelni?
(Egyik PC-n újra szeretnék telepíteni, de nincs kedvem kivenni a helyéről, szétszerelni, összerakni, stb.) -
Clemi
veterán
válasz
King Unique #151896 üzenetére
ok
-
King Unique
titán
válasz
psztrkrsztn #151893 üzenetére
Az
slmgr -upk
ésslmgr -cpky
parancsok max. a telepített Windowsból távolítják el a termékkulcsot és deaktiválják azt átmenetileg, ellenben a hardverazonosító alapján generált digitális licencet nyilván nem, ezért utána is automatikusan aktiválódik a rendszer, ami korábban már ki lett tárgyalva itt.Többféleképpen is megoldható a Windows 10 újraaktiválása jelentős hardvermódosítás után.
-
King Unique
titán
válasz
Clemi #151895 üzenetére
Ez a Windows 10 topik, a Windows 11-nek van saját topikja...
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Friss W11 Pro telepítéskor a rendszer nyilvános hálózatnak állította be az itthoni hálózatot. Átállítottam otthonira, és erre megjelent egy új felhasználói fiók ugyanazzal a névvel, ráadásul azt teszi ki induláskor alapértelmezett fióknak.
El lehet tüntetni valahogy ezt a fiókot? A felhasználói fiókoknál nem listázza sehol a gép. -
válasz
psztrkrsztn #151893 üzenetére
"van valami teendő mielőtt aktiválom a Pro kulcsot az új gépen?"
igen. belépsz ott is a microsoft fiókba és elindítod az aktiválási hibaelhárítót. Jelentős hardvermódosítás... és a régiről átteszed a licenszet.
Az slmgr.vbs -upk semmit se ér. -
psztrkrsztn
kezdő
Hello,
rendekezem Win 10 Pro Retail kóddal, amit átvinnék egy teljesen új PC-re.
a régi PC-n most deaktíváltam a Win 10-et, a parancssorban - ezzel a sorral:
slmgr.vbs -upk
ami elvileg sikeres volt, mert újbóli futtatásnál azt írta a parancssor, kulcs nem található
DE ÉS ITT JÖN A KÉRDÉS:
a gépházban ezt látom csatolok képet.
Ilyenkor van valami teendő mielőtt aktiválom a Pro kulcsot az új gépen?
Köszi a segítséget
-
tpotyka
tag
válasz
Gyoergy #151860 üzenetére
Szia, fennáll még a félholt Win 10 problémád?
HA van rendszermentésed, visszaállításra érdemes állapotról lemezképed,
ÉS érdemesnek tartod a helyzetedben a kísérletezést,
AKKOR esetleg tehetsz ezzel próbát.:
Linkelve, a felsorolásban az első javaslat egy meglehetősen hosszú parancssort prezentál.A korábban baltázódást elszenvedett Win 10 gépemen miután a lerótt javító telepítés sem hozott javulást, lemezkép visszaállítás után, felkapcsolt kísérletezés sokadik lépéseként ez a hosszú parancs élesztette fel a félig bénult tálcát és a belassult Gépházat. Mikorra ezzel az összefoglaló cikkel találkoztam, a halom megoldási javaslat egy részét ismertem (és nem hozott változást), illetve haladósra fogva a legdrasztikusabbal gondoltam folytatni. (Vannak, akik inkább utsóként hagyva próbálkoznak ezzel az elsőként hivatkozottal.) S bár gyorsindítási malőr volt e gépnél is az előzmények között, de a pár ponton más szituáció miatt javaslom (nálam pl. SFC, DISM rendben lement), hogy ha megtartandó min. a jelenlegi működés, érdemes az elővigyázatosság.: Mentés nélkül inkább ne. Azzal együtt, hogy mint később olvastam, a MS support is szokta javasolgatni ezt a parancsot, úgyszólván utolsó előtti felvetésként, mielőtt az „újratelepítés szükséges” ítéletet meghozzák.
Megj.: Futtatás közben piros színű karakterözönre, a nyugalom megzavarására alkalmas képernyőüzenetekre lehet számítani.
-
-
-
-
novoszath
senior tag
válasz
tordaitibi #151875 üzenetére
a 22H2 win 10 et nem engedi a tablagepre rakni mert kilovi proci elavultsag miatt a telepito honnan tudok regebbi win 10 et leszedni?
-
carr
őstag
köszik!
-
norba69
senior tag
Így tudod kikapcsolni.
Az alsóhárom kocekból kivehetd a pipát. -
carr
őstag
skacok! megint valami kötelezőt akara win erőltetni, azt meg megint nem akarom. a 11re vaklót sikerült elhártani, most 3 naponta mikor bekapcsolom a gépet jön hogy fejezze be a számítógép beállítását. persze mikor belövöm a gépet, nem emlékszem, h már eltelt 3 nap, és csak üresen áll azon a képernyőn, (monitor nincs bekapcsolva) seedet meg nem végez (fő feladata lenne). azt kicsit frusztrál, hogy mindig szarik mikrofos valami szart. hogy tudom tudom e egyáltalán anélkül hogy megcsinálnám elkerülni/kikapcsolni az értesítést 3 naponta..., és soha ne legyen míg ez az oprendszer van rajta...? :s Vagy térjek át linux disztróra?
köszike
-
Ryder62
őstag
válasz
King Unique #151878 üzenetére
Érdekes, nekem csak kiírta hogy megmaradnak a személyes fájlok és kész. Nem engedett választani.
-
King Unique
titán
válasz
Ryder62 #151873 üzenetére
"USB3-as és USB2-es hubokkal"
Mármint itt a port és a pendrive a lényeg, amit lehetőleg közvetlenül az USB-porthoz kellene csatlakoztatni, nem pedig USB-elosztóhoz (hub), mert utóbbi produkálhat érdekes anomáliákat.
Normál esetben, megfelelően beállítva és kivitelezve nyilván gond nélkül működik a Windows 10 telepítése pendrive-ról."Már feltettem a Win 10-et rendszer alól, csak így minden program megmaradt, nem clean install lett."
Akár a clean install is megoldható az in-place upgrae módszerrel és az alaphelyzetbe állítással, ha az alapértelmezett "személyes fájlok, telepített alkalmazások és beállítások megtartása" helyett a "semmi" opció van kiválasztva.
-
King Unique
titán
válasz
novoszath #151867 üzenetére
How to upgrade to Windows 10 from Windows 8.1
Ha az a cél, hogy "minden bellitas megmaradjon", akkor értelemszerűen Windows 8.1
—►
Windows 10 in-place upgrade-et kellene csinálni a másik hozzászólásban említett Windows 10 clean install helyett... Ahol ha az MCT-vel (oda ugye TLS 1.2 protocol is kell Windows 7,8.1 renszereknél) nem megy, akkor adott a lehetőség a letöltött ISO-fájllal, frissítési segéddel, stb. -
-
Ryder62
őstag
Sziasztok!
Tegnap egy régebbi Windows 8.1-es rendszerű gépre rá akartam tenni a Win 10-et. De bootolás után, mikor lement a boot screen elsötétült a kép és vissza jött a boot képernyő csak teljesen szétesve, csíkozódva. Tehát pendriveról bootolt volna a gép de nem tudott. Magától érzékelte a drive-ot, ha kiválasztottam hogy honnan induljon a gép az eredmény ugyan ez. Próbáltam USB3-as és USB2-es hubokkal is.
Szerintetek miért nem lehetett bootból indítani a Win 10 telepítőjét? Erről a pendriveról már telepítettem így rendszert minden probléma nélkül.
Így kénytelen voltam rendszer alól elindítani a telepítést.
-
novoszath
senior tag
válasz
tordaitibi #151869 üzenetére
ha win 10 bol a home verziot rakom fel mert a 8.1 bol a pro verzio telepul alapbol vagy annak is egyezni kell?
-
válasz
smallmer #151861 üzenetére
Jujjuj, én iyelnekkel óriásit szívtam már többször, soha senki meg nem mondja, egy esetleges félresikerült mutatvány után a Skype, mail, FB. stb. stb jelszavakat, esetleges újrainstallnál a kutya, az unokák stb. elveszett képei meg akut pánikrohamokat, kamrafibrillációt okoznak idős embereknél.
És mindig én voltam a hülye. -
válasz
novoszath #151867 üzenetére
[ezt ajánlanám] külső adathordozóra, majd a W10 telepítése után ezt a könyvtárat mutogatni az Eszközkezelőnek, amiket nem talál meg magától a Win10.
Jellemzően elfogadja a W8 drivereket, természetesen x86-x64 struktúra nem árt ha megegyezik -
mexel
veterán
válasz
King Unique #151852 üzenetére
Aúú, ez fájdalmas. Sajnos nem követem a topikot időhiány miatt, köszönöm szépen az infót. Akkor ez azt jelenti hogy dobhatom a kukába ezeket a kódokat? Nem örülök neki.
Semmi módon nem megy, pl ha felrakok egy 7-est és frissítem 10-re, akkor ugrik az aktiváció? -
novoszath
senior tag
segitseget kernek adott egy hp elitepad 900 tablagep es amikor megkaptam akkor win 10 volt rajta csak en legyalultam es a driverek miatt vissza kellet tegyem ra a 8.1 et es most mikent tudom frissiteni hogy minden bellitas megmaradjon mert media creationnal nem fogadja el a 22H2 es win 10 et ezek szerint regebbi lehetett rajta honnan tudok leszednni hogy csak a rendszert frissitsem nem clen install legyen mert akkor torlodnek a driverek is
-
Cs1csó
titán
Üdv, a legújabb "patch kedd"-kor feltett frissítés óta a start menüben a profilképemnél (helyi fiókkal használom) megjelenik egy kis narancs pötty hogy "jelentkezzek be MS fiókkal, persze ilyet nem akarok de csak olyan opció van, hogy "emlékeztessen később" ezt lehetne "végleg" ignorálni?
NEM akarok MS fiókot. -
válasz
Én a helyedben Macriummal usbről bootolva lementeném előbb fileba valahova a teljes rendszert, mert ha valami nem stimmel a frissítéskor simán vissza tudsz állni érintetlen állapotra. Újraindítás előzze meg az usb bootolást (ne bekapcsolás).
-
efemm
tag
válasz
Ha nem tudja a jelszavait, és fel sincsenek írva (skype, email, stb), akkor én a helyedben hozzá sem nyúlnák a géphez. Inkább mondd azt, hogy nem tudod megcsinálni. Az is kérdés, hogy milyen proci, hdd és mennyi memória van a gépben. Lehet, hogy el lehet vele dolgozgatni, csak éppen az upgrade fog 1 napig tartani.
Ja, és a 8.1-es még jellemzően hdd-s gépekre került, a w10 meg nem szereti, ha nem ssd van alatta. -
King Unique
titán
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A szomszédomban ék egy nénike, aki csak a skypeot, illetve a wordot tudja használni.
Állandóan azzal traktál, hogy írja neki a gép, hogy frissíteni kellene windows 10-re (én még sosem láttam ezt nála, de mindegy is). Úgy döntöttem, hogy megcsinálom neki.
Van bármi esélyem arra, hogy teljes telepítés nélkül Windows 8-ról vagy 8.1-ről 10-re frissítsem a windowst a laptopján anélkül, hogy utána bármi más teendőm lenne vele? Nyilván 1-2 dolgot még állítok neki, de idő hiányában nem szeretnék szűz telepítést végezni, főleg úgy, hogy egy jelszavát sem tudja kb.....Köszi
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
tordaitibi #151814 üzenetére
Sziasztok.
Köszönöm mindenkinek, aki segített a WinSXS írásában! Ez lett a megoldás:
Pendrájvra raktam egy Ubuntu ISO-t. Arról bootoltam. Van egy fájlkezelője, azzal simán be tudtam rakni a COMCTL32.DLL-t a WinSXS megfelelő könyvtárába, ahonnan hiányolták a programok a futáshoz. És siker, futnak a programok, amiknek kell.
(Illetve félsiker, mert a vindóz azért még félholt, nincsen a programlista a startmenüben, nem minden megy a Gépházban - de a lényeg, hogy nem kell most újratelepítenem, mert amiket használok, azok mennek.)
-
VGYke
addikt
válasz
tordaitibi #151848 üzenetére
Köszönöm. Hát, vannak ott rejtett mappák is, meg a nem rejtett könyvtáron belül rejtett mappák, egy másik PC-n, ahol ugyanezen felhasználói fiókok vannak felvéve, megnéztem.
Azt csináltam, hogy a másik PC-ről, átmásoltam a hiányzó könyvtárakat NTFS jogosultságokkal erre a PC-re. Szerencsére, ezen a PC-n a Pictures mappa megmaradt, azt nem kellett másolni, tehát volt "referenciám".
Ezután, összehasonlítottam a "referencia" és a másolt könyvtárak "jogosultságait", az volt a terv, ahol nem stimmel, átszerkesztem, de nem kellett...
Még megnézem, hogy a másik PC widows Beállításszerkesztőben (Regedit) hol bukkan fel a Users\Public\ szó és összehasonlítom ezzel a win-el. Ha stimmelni fog, úgy gondolom olyan nagy probléma már nem lehet. -
VGYke
addikt
válasz
_DiEGO_ #151857 üzenetére
Nem a Win-t telepítettem újra, hanem csak a saját, korlátozott fiókomat töröltem ki, majd hoztam létre újra. A Win alatt 1 rendszergazda és 2 korlátozott fiók van, ebből az egyiket töröltem, majd újra létrehoztam.
(Meg létrehoztam egy Proba fiókot is, kísérleteztem benne, majd azt is töröltem. Fióktörlés után kapkodva azt hittem, maradt az Users\ mappában Proba könyvtár maradék és elkezdtem törölni.... P=P. Nem Proba volt hanem Public)
-
_DiEGO_
őstag
válasz
VGYke #151844 üzenetére
Amikot újra telepítetted a wint, egy icipicit figyelmetlen voltá, mert csak gyors akartál TE is lenni
Telepítéskor egyszer csak feljön egy ilyan ablak ami a következőt megkérdi. ( lehet nem pontosan így, de ez a lényeg)
A hálózatban lévő többi géppel megosztja az ön gépét? Szerintem csak simán toltál egy Igenlő választ. Ebbe elég sokan bele is futnak.Azok a cirádás betűkatyvaszok meg lehetnek okos dolgok, takarítógép, porszívó, légtisztító stb... ami épp hálózaton volt.
-
Geth
veterán
válasz
VGYke #151855 üzenetére
Nézd, írtad hogy feltűnt a megosztás ténye. Aztán meg is írtad, hogy sikerült kikapcsolni.
És azt is írtad, hogy nem érted, hogy lehetett megosztva, mert azon a dialógusablakon nem kapcsoltad be korábban.
Én erre megírtam, hogy hol máshol lehet még azt a megosztást ki és bekapcsolni.A publikus könyvtárak megosztása funkció bekapcsolása a "C:\Users" mappát osztja meg. Ezen belül értelemszerűen minden más is meg lesz osztva, de egyéb (NTFS) jogosultságok megakadályozzák, hogy a publikus könyvtárakon kívül jelszó nélkül be lehessen lépni a tényleges felhasználók könyvtáraiba.
NEM közvetlenül az egyes publikus mappákat megosztását kapcsolja be ez a funkció. -
mexel
veterán
Sziasztok. Olvasgattam a win verziókról, de valahogy nem sikerült rájönnöm mi lehet az ok amire választ keresek.
Voltak HP laptopjaim, amire megvolt a win 7 pro , a gépeken a matricával és kulccsal. Ezekhez gyártottam egy win 10 pro-t, amit klónoztam, és minden gépet lehetett aktiválni a saját kulcsával. Ez így volt a HP és Fuji gépekkel is.
Most viszont van itt Lenovo gép amin szintén ott a Win 7 pro matrica plusz kulcs, de nem engedi aktiválni.
Erre a matricára OEM van írva. Ez lehet ok? Ha igen milyen win 10 pro lenne ami elfogadja ezeket a kulcsokat? -
Geth
veterán
válasz
VGYke #151844 üzenetére
Viszont továbbra sem értem, hogy ez a megosztás hogyan lett bekapcsolva!
Én egészen biztosan nem jártam a fenti kép szerinti helyen, hogy bepipáljam a "Mappa megosztása" lehetőséget!
Settings | Network & internet | Advanced network settings | Advanced sharing settings | All networks alatt Public folder sharing -
-
válasz
VGYke #151838 üzenetére
Nekem töküres, az almappák benne vannak de ezek üresek, szerintem törölhetőek átnevezhetőek.
és bármikor bármilyen mappa, fájl elhelyezhető itt.
Ha valami volt is benne azt nem a rendszer hanem Te pakolásztad bele vagyis felesleges a javítgatás.
Ha nagyon akarod, hozd létre ezeket oszt jónapot.
-
VGYke
addikt
válasz
VGYke #151843 üzenetére
Önmagamnak válaszolok. Sikerült a megosztást megszüntetni. Első körben, idegességemben ott csesztem el, hogy a saját fiókomból, korlátozott felhasználóként próbálkoztam. Rendszergazdaként, már ment:
Viszont továbbra sem értem, hogy ez a megosztás hogyan lett bekapcsolva!
Én egészen biztosan nem jártam a fenti kép szerinti helyen, hogy bepipáljam a "Mappa megosztása" lehetőséget! -
VGYke
addikt
Sziasztok! Saját felhasználói fiókom töröltem, majd újra létrehoztam, eközben fogalmam sincs mit csinálhattam, azon kívül hogy véletlenül töröltem a Public mappa alkönyvtárait (Dokuments, Donwload, Music, Pictures, Roaming, Videos).
Most vettem észre, hogy az User mappa megosztott lett, de benne a felhasználók mappái nem:
Megosztásról ezt látom:
Hogyan tudom ezt a megosztást megszüntetni?Geth: igen, elcseszek dolgokat, ami nekem elég nagy baj, de ez inkább engem kellene hogy zavarjon (és zavar is, mert helyre akarom hozni, ezért kérdezek), nem téged! Ha nem tudsz segíteni, feleslegesen minek írkálsz és bosszantod a másikat?
+ annyira hülye nem vagyok, hogy azt tudom, hogy egy újratelepítés a szándékosan odamásolt fájlokat nem fogja helyrehozni, de a win.-nak esetlegesen hiányzó könyvtárakat és a könyvtárakban win. által odapakolt (rejtett, ini, stb) dolgokat igen! -
-
Directors
senior tag
válasz
King Unique #151819 üzenetére
Sikerült, köszi!
-
sz.j
nagyúr
Szeretnék kérni egy kis segítséget ...
Van egy MSI H97 Gaming 3 alaplappal szerelt, UEFI-s gépünk aminél a Secure Boot funkciót szerettem volna bekapcsolni, de nem tudom.Kérdésem az lenne, hogy ennél a lapnál nem lehet bekapcsolni vagy én szúrok el valamit, mert a Secure Boot Support-nál az Enable-t választva ezt infót kapom és leokézva/újraindítva a gépet nem változik semmi sem?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Figyelmetlenségből kitöröltem a C:\Users\Public mappa alól mindent, ami ott volt és a lomtárat is ürítettem. Mekkora bajt csináltam, illetve hogyan hozhatom helyre, újratelepítés nélkül?
-
King Unique
titán
-
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151835 üzenetére
Még egyszer köszönöm, hogy segíteni próbáltál.
Talán azért egy fokkal jobb, mintha tört verziót használnánk. Inkább kifizetek újra egy másik kulcsot. Ez már a harmadik ilyen kulcs lesz, lehet okosabb lenne teljes áron venni egy teljesen legális verziót. -
King Unique
titán
válasz
mrzed #151834 üzenetére
Ilyen formában ez sem feltétlen igaz, mivel a korábbi MSDNAA / DreamSpark / Imagine pont hogy "fullos" Retail termékkulcsokat osztogatott, amik egyszerre akár 2 db PC-n is használhatók voltak, egyszerre akár 2 db Windowst is lehetett ezekkel aktiválni és használni (példa). Hivatalosan max. olyan megkötés volt, hogy a hallgatói jogviszony megszűnése után már nem használható újonnan telepített Windows aktiválására, de a gyakorlatban ez kb. semmit nem jelentett, simán lehetett utána is aktiválni az ilyen Retail termékkulcsokkal. + Az ilyen formában szerzett oktatási licenc eleve oké és jogtiszta, ha az oktatási intézmény bocsátotta a tanuló, hallgató rendelkezésére és nem egyéb úton szerezte be.
Ha Windows 10 helyett Windows 8 termékkulcsról van szó, akkor viszont eleve az utóbbi lehet a probléma, mivel a hírek szerint a Microsoft nemrég végleg elkaszálta a Windows 7/8/8.1 termékkulcsokkal a Windows 10/11 ingyenes aktiválási lehetőségét.
-
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151830 üzenetére
Csak a telefonos újraaktiválás nem volt meg.
Mivel már korábban utánajártam, hogy mennyire legálisak az említett módon kapható kulcsok, így nem vállaltam fel az esetleges kínos kérdéseket a win eredetét illetően.
egy kis szösszenet három évvel ezelőttről az ilyen win-ek eredetéről:
"A -****** karakterekre végződő Windows 10 termékkulcsot a Microsoft termékkulcs azonosító rendszere Windows 8 Pro Dreamsparkos kulcsként ismerte fel. Ez a termékkulcs Windows 10 aktiválására nem alkalmazható a megfelelő Microsoft Partneri szerződés nélkül.."
Ugyan az ügyfélszolgálatos akkor telefonban elmondta, hogy ez alapján nem kezdeményeznek vizsgálatot, hacsak nem én külön kérem. -
Werkly
őstag
Alaplapcsere előtt vagyok. Kérdésem, hogy Windowst, hogyan aktiválhatom újra? Teló vagy online? Digitális licenszem van Microsoft fiókhoz kötve. A régi alaplapról inaktiváltatnom kell? Kösz a segítséget!
-
mrzed
senior tag
válasz
King Unique #151826 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
Ezeket a köröket már megfutottam mielőtt ide jöttem, nem segített megoldani a problémát. Nem ér annyit az egész, hogy naphosszat szívjam a véreteket. -
King Unique
titán
válasz
mrzed #151820 üzenetére
Másnak nemrég sikerült megoldani az újraaktiválást ugyanúgy BIOS-frissítés után és 0xC004F211 hibakódnál. Ami normál esetben simán működik, ellenben ha ilyen pár ezres, bóvli termékkulcs lett vásárolva, akkor már nem feltétlen, ami nyilván annak a hibája (példa).
-
mrzed
senior tag
válasz
tordaitibi #151823 üzenetére
Bocsánat, hogy félreérthető voltam, pin kóddal nem engedett be, egész pontosan nem is volt rá lehetőség. Az ms fiók másodlagos emailcímére kapott kóddal és jelszóval jutottam be a rendszerbe és generálhattam új pin-t.
-
-
mrzed
senior tag
válasz
tordaitibi #151821 üzenetére
Végül is működik a rendszer, használom is, csak üzenget, hogy aktiváljam, na meg a jobb alsó sarokban ott a "vízjeles" felirat.
-
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam olyan jelenségbe, hogy frissítettem az alaplap bios-át, majd újra beállítgatva az első booltoláskor lezárt a win10, már a pin kód használatát sem engedte. Az új biosban volt minden, ME, Intel mikrokód, meg talán még TPM firmware is. Az aktiválásnál a 0xC004F211 hibakódra hivatkozik, az-az módosult a hardver. Viszont a hibaelhárítóban erre kattintva nem lehet újra aktiválni. Korábban azt jelezte, hogy a win fiókhoz kötött digitális liszenszel van aktiválva. A kulcsot itt vettem az aprón, az eladó szerint retail verzió. Tudok ezzel valamit kezdeni, vagy vegyek új kulcsot, tekintsem ezt a költséget win előfizetésnek? -
King Unique
titán
válasz
Directors #151812 üzenetére
• Kivétel hozzáadása a Windows biztonság szolgáltatáshoz
• How to Add or Remove Exclusions for Microsoft Defender Antivirus in Windows 10• A PC védelme a vélhetően nemkívánatos alkalmazásokkal szemben
• How to Enable or Disable Microsoft Defender Antivirus Potential Unwanted App (PUA) Protection in Windows 10 -
King Unique
titán
válasz
freeknight #151816 üzenetére
• Nem, nem kell semmit deaktiválni, meg a meglévő digitális licencet amúgy sem lehet csak úgy.
• Ugyanazon PC-n történő újratelepítésnél ennek kérdésnek sem kellene lenni, mivel a már meglévő digitális licencnél eleve adott az automatikus aktiválás, amit ugye a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Itt max. jelentős hardvermódosításnál (pl. alaplapcsere, PC teljes cseréje, esetleg a BIOS frissítése) téma az újraaktiválás.
• Az "oem kulcs hozzáadja magát az ms fiókhoz" akkor van, ha Microsoft-fiókkal történik a bejelentkezés, ellenben helyi fióknál nyilván nem. Digitális licenc meg ugyanúgy lehet a hardverazonosító alapján helyi fióknál is, ahogyan szükség esetén az újraaktiválás is megoldható helyi fiókkal, a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc csak egy plusz opció.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Win OEM matricám, nem laptopon, hanem irodai egybegépen. Gyárilag ezzel érkezett. Mivel többen is használják, ezért nincs microsoft fiók a gépen, soha nem is volt.
Tiszta win újratelepítés előtt állok, kell deaktiválni a kulcsot előtte? Az tiszta, hogy az oem kulcs hozzáadja magát az ms fiókhoz, de esetünkben ez nem játszik. Bocs az esetleges láma kérdésért, de se a kulcsot nem szeretném bukni, se az ms ügyfélszolgálatára telefonálgatni, szóval inkább kérdezek előtte. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #151810 üzenetére
Miért nem?
-
válasz
Gyoergy #151804 üzenetére
A Fast startup, Gyors rendszerindítás,
keress rá nem akarok litániát írni.
Lényeg ha a leállításra böksz, egy félhibernációs állapot lesz, nem szabályos teljes leállítás, ezzel jár hogy hiába szereled ki a lemezt, hdd-t ssd-t, az olyan állapotban van mintha a Windows futna rajta, az ő tulajdona. Ez a foglalt fájlrendszer, ehhez írás szinten semmi más nem nyúl hozzá csak a saját OS amivel le lett állítva.
Ezért ezt a lemezt , ha a Windowsodba nincs kikapcsolva a gyors rendszerindítás, semmilyen más OS nem fogja írni csak olvasni. Se Linux, se XP, semmi.
(meg lehet erőszakolni de értelmetlen)
Változatlanul azt tanácsolom szerezz be egy W10-et, olyat mint ami telepítve van és futtass a pendrájvról egy javítást. -
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Van egy programom amit szeretnék elindítani, de folyamatosan azt dobja ki hogy vírusos a fájl.
Betettem a mappát a kivételek közé, illetve magát a fájlt is, és még is azt írja hogy "Vélhetően nem kívánatos alkalmazás található."
Mit tudnék ezzel kezdeni hogy eltudja indítani a fájlt ? -
pimmi
senior tag
válasz
AlyrArkhon #151523 üzenetére
[link]
How to Reset and Re-register Windows Spotlight in Windows 10
-
válasz
Sztyepadzso #151799 üzenetére
Ez felettébb érdekes lenne, már ami a frekit illeti (és nem is volt megoldásod)...
-
Clemi
veterán
válasz
Sztyepadzso #151799 üzenetére
Mostmár tudom, de se az alaplap leírásában, se a weboldalon nem esik egy szó se róla, hogy a WiFi antenna egyben a BT antennája is.
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
King Unique #151805 üzenetére
Viszont amit az első linkeden írnak a sikertelenség utánra, azzal még próbálkozok.
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
Az SFC meg sok perces munka után ezt közölte:
"Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them."
Ez se hangzik túl jól...
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
Köszi. Gondolom, a
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
futtatására kapott
"The component store cannot be repaired."
eredmény az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent....
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
tordaitibi #151803 üzenetére
Köszi. Ezt
"a Wint shift+leállítással állítsd le mert ha be van kapcsolva a Fast starup akkor semmivel nem tudsz hozzányúlni, lévén foglalt a fájlrendszer"
kifejtenéd kicsit? Nem lehet, ha így állítom le, akkor XP alatt is hozzáférek? Linuxra esélyem sincs.
-
válasz
Gyoergy #151802 üzenetére
Nagyon brutálisan, egy live Linux pendrájv, lehetőség szerint régebbi, pl. Ubuntu 18 vagy alatta mert ennek a kernelébe még a régi ntfs-3g van és az nagy ívben tojik az ntfs jogosultságokra. És szabad a vásár de előtte a Wint shift+leállítással állítsd le mert ha be van kapcsolva a Fast starup akkor semmivel nem tudsz hozzányúlni, lévén foglalt a fájlrendszer.
De magánvélményem szerint ez a dll mókolás sem fog segíteni egy elkefélt rendszeren. Verzióra egyező W10 telepítő, javítás funkció se megy? -
Gyoergy
csendes újonc
Sziasztok!
A WinSXS könyvtárral kapcsolatban kérnék segítséget.
Megállt a Win10 (asszem a Firefox túl sok megnyitott ablaka miatt, na mindegy), hiába vártam sokáig, nem mozdult többet, muszáj volt a villanyt elvennem. Hát zokon vette, indításkor lemezek ellenőrzése, javítás, nem sikerült, próbáljam újra - na végül összeszedte magát, és elindul. De sérültek dolgok, rendszerdolgok nem mennek, és pl. Start menüben nincs a fájlok listája.
De a legnagyobb baj az, hogy sok programom nem indul el, mert a WinSXS-ben egy könyvtár kiürült, és arra panaszkodik, hogy ott nem találja a comctl32.dll fájlt (a System32-ben viszont ott van).
Van másik win10-em ott jó ez a könyvtár, de nem tudom átmásolni, és magát a comctl32.dll-t se tudom belerakni, tiltott a hozzáférés. Próbáltam XP-s gépemre rakni a vincsit, de ott is hozzáférési tiltást mond a WinSXS-re. Gugli nem a barátom, nem működnek a dolgok, SFC nem megy ("Windows Resource Protection could not start the repair service."), DISM nem megy ("Error: 0x80040154 Az osztály nincs regisztrálva").
Létezik valamilyen megoldás a WinSXS írására?
-
Cs1csó
titán
válasz
Sztyepadzso #151800 üzenetére
Ezért jó ha többen vagyunk és jön valaki aki bedob egy olyan megoldást amire még SENKI sem gondolt
Ügyes!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest