-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #123218 üzenetére
Hát nem tudom, úgy néz ki ebben nem értünk egyet.
Ha valami általánosan nem működik, az nem egy általános megoldás. Ahogy írtam is, az egy megoldás, amit érdemes megpróbálni, mert működni szokott.Az én első, második gondolatom is az volt több beállítás kapcsán is, hogy nyilván én rontok el valamit, vagy bizonyos beállításokat áthelyeztek, vagy megváltoztattak, ami egy megszokott dolog, meg kell nézni, hová kerültek, vagy más módszert keresni az adott probléma megoldására.
Nem tudom te mióta, én 3.1 óta vagyok Winen, szó szerint az összes főverziót évekig használtam nem épp user szintem eleinte otthoni, majd vállalati környezetben, kivéve a 8-at és 8.1-et.
Tehát így asszem talán el lehet rólam mondani, hogy a változtatásoktól nem kapok sikítófrászt, kivéve, ha valami indokolatlan fasságot kennek bele a rendszerükbe. Korrában is volt ilyenre példa, mostanában is van - mostanában több, de hát istenem, nem csak az it területen történik ez.Az elmúlt hónapokban több olyan esetem is volt, hogy valami nem úgy működik ahogy eddig, megkeresem, mi változott, átnézem, több forrásból is, mielőtt hozzányúlnék a rendszeremhez.
Aztán hozzányúlok, ha működik, király, ha nem, csekkolom a forrásaim, kihagytam-e valamit, valami triviális karakterelütést egy sor parancsban vagy hasonló, jó helyen írtam-e át a jó paramétert, stb
És ez az elmúlt jó sok Win alatt kiválóan működött is. Elbasztam, rájöttem, kijavítottam, csoki. Szerettem is őket, mert elég egyszerű és robosztus rendszerek voltak, jó dokumentációval.
Itt nem ezt érzem. Gyakran főverziónként jönnek be új bugok, felejtődnek el örökre beállítások, amiket kín visszatenni valahogy, a régi scriptjeim nem működnek, a célprogramok nem működnek, és sorolhatnám.Tehát végigzongorázom ezt a szokásos megközelítést, kipróbálok ezt-azt, olyasmit ami nagyon nem user level, nem műxik, beírom ide, és akkor jön egy Google első találat, amivel kb kezdtem a folyamatot.
Érted gondolom, picit bosszantó tud lenni. És igen, nézek be triviális dolgokat én is. Nincs időm már annyit cseszekedni egy géppel sem, mint régen volt.Nálad azt vettem észre, hogy nagyon keményen reagálsz mindennemű élcelődésre, ami a 10-es felé elhangzik. És általában nem az élcelődést vagy kritikát magát, hanem a usert támadod érte attól függetlenül, hogy most ő nézett be valamit, vagy sem.
Nagyon furcsa.
Én sem veszem véresen komolyan ezt az egészet, csak a Win hülyeségeit szeretem mókás kifejezésekkel illetni, mint például összehányt fospüré, falra vetett szárnyasbetét, és ilyesmi, ezt személyesen is szoktuk művelni a kollégáimmal, és még senki sem kapott sokkot, mert inzultáltuk a szent MS terméket.
Azt se vágom, miért engedtem ezt a parttalan társalgást eddig fajulni, általában csak ignorálni szoktam a segítős topikokban lévő kioktató alfamestereket, inkább azokat a kétsoros hsz-eket nézem, amiket olyanok írnak, akik hasonlóba futottak, és hogy ők hogyan tudták megoldani.A linkelt hozzászólásomban foglalt problémát amúgy sikerült megoldani.
Mókás sztori.
Ugye a masszív CPU használat volt a gond boot után, és programmegnyitásokkor, ami közel használhatatlanra lassítja a nem mai csirke notit.
Tehát Defender kikapcsolva: gp, reg, win ui, mindenhogy. Reboot. Továbbra is eszi a CPU-t.
Double check. Tényleg ki van kapcsolva. Tényleg megmaradtak a reg módosítások, nem kapcsolta magát vissza. Nincs függő beállítás, vagy service, ami meghívja. Mégis indul.
Tahó módszer aktiválva, Defender mappa ownership megszerez, pár fájlt (ami épp nem fut) kitöröl, reboot, Defender nem tud elindulni, maradéka kitöröl, örül.
A gép már 1-2 másodperc alatt nyit böngészőt, Discordot, Spotify-t, és közben alig melegszik. Nem Linux-gyors, de nagyon gyors.
Konteó on: ki venne új notit, ha egy tizenéves darab ennyire gyors tud lenni? Off.
Szóval így kellett kikapcsolni baszki. Nagyon komoly.
Amúgy mit ad isten, Enterprise verzióban működtek azok a beállítások, amik Pron nem, és a néhány gp beállítás alapján nem indult többé a Defender. Azonos Win verzió.
Konklúzióm, hogy tele van a Pro és a kisebb verziók ilyen és hasonló placeholder policykkel, amiket nem akartak véglesen eltüntetni, de nem is akarják, hogy a mezei user piszkálja.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest