- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Lauda #114099 üzenetére
Egyszerűen számoltak az MS-nél:
- milyen plusz költsége lenne, ha szigorítanának a licencek felhasználásán (több ember az ellenőrzésére, komplexebb biztonság)
- emiatt mennyien pártolnának NEM MS oprendszerre
-vagy emiatt mennyien használnának az idők végezetéig régi elavult rendszereket
- gondolom az is számít, hogy már nem a Windows a fő bevétel, hanem pl. az AzureTehát szerintem nincs egyetlen minden felett álló ok, a sok kis hatást elemezték, tuti csináltattak erre egy tanulmányt vagy akár többet is költségelemzéssel stb.
Amúgy én azt érzem, hogy legszívesebben, otthoni használatra ingyenessé tennék és csak a professzionális használatra feküdnének rá (egyszerűbb az ellenőrzése, terjesztése stb.) de ameddig otthoni felhasználóktól is csurran-cseppen addig jó nekik ez "szürke" zóna.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Cs1csó #114101 üzenetére
Mára már kuriózummá vált, hogy pénzt kérnek az oprendszerert.
Az apple mindig is a termék (számítógép, telefon) részének tekintette az OS-t, a Google pedig csak egy keretnek hasznalja az androidot a tobbi penzkereso tevekenysegenek (pl reklamok, play store) mukodteteséhez.
A microsoftnak a windows önmagában nem termel pénzt, gondolom ezért nem adjak ingyen. -
titán
-
titán
válasz Cs1csó #114101 üzenetére
Otthonra szinte ingyenes is nem? Nem tudom hogy van pontosan az a szabályzás, hogy regisztráció nélkül mennyi ideig lehet a gépeden a win10. Kerestem régebben, de nem találtam meg a hivatalos leírást erről. A funkciókat tudom, hogy pár dolog nem állítható, attól még simán használható a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Lauda #114105 üzenetére
A leglátványosabb "korlátozás" hogy egy idő után nem változtatható a háttérkép, de írták, hogy csoportházirendben vagy hol az is módosítható.
Amúgy ideje lenne, OTTHONI használatra ingyenes vonalra váltani, főleg ha "utolsó" Windows-ról beszélnek tehát ha veszel egy licence-t (pl. Retail) akkor az kvázi "Lifetime" lesz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Lauda #114103 üzenetére
De mi az hogy "használt" Windows kulcs?
Senki nem elavult Win95-öt vagy XP-t akar venni tizedáron, hanem naprakész, "teljes értékű" Windows10-et, havonta érkező frissítésekkel. Az pedig teljes értékű áru, miért is adná el valaki egyáltalán? (Ha gépet cserél, max. a saját új vasára vinné át....)Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
legenda
válasz Lauda #114097 üzenetére
Történik ilyen feljelentés, ahol már az első pillanatban látható és bizonyított, hogy olyan kulcsokról van szó, amiket nem lehet értékesíteni.
Letiltásra kerülnek a kulcsok, aztán akik bizonyos körben igényelhették és kapták, megkapják az újakat, aki pedig nem jogosultak és egyéb úton szerezték be, a lelőtt kulcsokat nem tudják a későbbiekben felhasználni.
Arról nem is beszélve, hogy a fenti kulcsok jogszerű használata, csak külön igazolás mellett biztosított, amit nyilván kaphattak meg azok, akik nem legálisan fértek hozzá a kulcsokhoz.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Doky586
nagyúr
Licensz téma. Régebben már kérdeztem, de hasznos választ sajnos nem kaptam, itt meg még sokat beszéltek róla mindent, de konkrétumokat elkerülve..
Szóval: magyarázzátok el hogy tudok egy licenszt eladni? (vagy mások hogyan tudnak eladni)
Pl volt egy laptopom amit előtelepített win 7-el (oem) vettem soksok éve amit aztán a legelső évben win10-re upgradeltem. A gép már tönkrement, kuka. Hogy tudom a windowst eladni róla? (az aktivációs kódja megvan)Be kell telefonálnom a MS-hez(?) hogy válasszák le? Vagy nem kell semmit tennem?
Amíg erre nem kapok konkrét hogy s mint választ (magyarul, nem jogi halandzsát, nem homályos irányelveket) addig értelmetlen ez a beszélgetésetek a licenszről.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Cs1csó #114108 üzenetére
De miért adná valaki oda tizedáron a tönkrement gépének jogtiszta, naprakész Windowsát? Vélhetően a kiselejtezett gép pótolva lett egy újjal, és akkor arra átvihetné a licencét, tetemes költséget megspórolva ezzel magának.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
arcitec
addikt
válasz Doky586 #114110 üzenetére
Szerintem pont ezzel lehet a bibi, az újraértékesítéssel az OEM géphez kötött kulcsokkal.
Ha a gép kuka, kuka a kulcs is. Szerintem ez jogilag rendben is lenne.(Már ha ezt írja elő a jog). Az meg, hogy egy retail-tól miért válik meg a tulaj és vesz újat, passz. EU ide vagy oda, ez sántít kicsit az tuti. Azt kellene tudni,hogy az ismét áruba bocsájtott kulcsok mifélék ,mi az eredetük OEM , vagy sem.Szerintem ha OEM nem legális, mondhat akármit az EU.
Ha így is lenne, Amerika megunhatná akár, oszt mehetne az EU a kínai telefon után ...
U.I:Azt már meg sem merem említeni,hogy nekem a win8 retail miért is volt vagy 35eft?
De nem gond, mert azóta is használom már immáron a második gépemen mint win10 retail .
Az meg hogy otthonra legyen ingyenes , ugyan miért. Aki meg ingyen állítana elő terméket bárkinek is? Majd akkor írja...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Doky586 #114113 üzenetére
Ne már OEM fogalom miről beszélsz. Azt esetleg lehet megszüntette , de az hogy egy adott hardveren mehet, egy másik újon már nem, akkor az micsoda? Ebből a szempontból kit érdekel, hogy nem létezik OEM, mert akkor legfeljebb más neve. De ha megszűnt ez a jogi alkalmazás - mert nevezzük csak így - akkor elég csak az ócsót egyszer megvenni...
Pláne, hogy dobozos, szerintem már nincs is, vagy van még dvd-n? Nekem van, sőt XP is...[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
arcitec
addikt
válasz Doky586 #114115 üzenetére
Bonyolódik, akkor most mi van? Veszek egy gépet telepített win10-el pár év múlva lecserélem komplett a hardvert. Ügye az előzőn elektronikus licens van. Vagy engedi az MS az új gépen vagy nem? Na innentől kellene egy Microsoft tudor és egy jogász sőt több egy MS jogász egy EU jogász stb.. mert ez így egyre nagyobb dagonya ...
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcitec #114116 üzenetére
Meg kell venni normális helyről, nem ilyen "1-2 forintos" kulcsokat, vagy olyan gépet venni amihez amúgy is van, és nem találgatni kell, meg a jogszabályokra hivatkozni, mert ezek eddig nem vittek előre. Nyilván ez neked szól, csak ehhez a kommenthez írtam. Szerintem ebben a formában már ennek itt nincs helye, ahogy írták ez már nem technikai jellegű. Itt már csak vita van, ez nem ide való.
-
zolee001
őstag
Nem az oem vagy fpp licencekkel van a gond met az eu jogszabály arra vonatkozik hanem a vl (mennyiségi) avagy a belső használatra szánt msdn,action pack vagy pl a tisztaszoftveres kulcsokkal
Egy cég vásárol 100 db kulcsot pl határozott 1 éves használatra itt:
https://www.microsoft.com/Licensing/servicecenter/default.aspx
Ugyanugy mint az O365 portálon lehet követni,hogy mennyi db licenc lett felhasználva,ha elfogy akkor irány a cassa
A szerzödés (bérlet) letelte után a kulcsok deaktiválódnak avagy ujabb éves licenc befizetése után továbbiakban is müködnek (pl mint egy telefonos feltöltökártya)Akkor kérdés Ki az a marha aki öneröböl a saját pénzén megvett licenceket töredékáron értekesiti?
Minden bizonnyal nem a cégtulaj hanem pl a cég rendszergazdája,egyetemisták akiknek jár az imagine stb hozzáférésWindows kulcsok tekintetében max szól hogy illegális a kulcs és ennyi
de O365 már más tészta,fillérbaszó bt onedrive-on tárolt céges dolgai tüntek el aztán ment a sirás,egyre több ilyen példával találkozom -
vlevi
nagyúr
válasz Cs1csó #114104 üzenetére
Termelhetne, ha ezeket a Windows8-al bevezetett dolgokat használná valaki. pl. az áruházat, és a fizetős appokat.
Mert ahogy a Google-nél is, a Microsoft áruházban is a fizetős appok után jutalékot számolnak fel, ami a Google Play Store többmilliós alkalmazásboltjában biztos hoz pénzt, de a Microsoft alkalmazásboltja eléggé kísértetjárta hely, ami nem csoda, mert akkor tudna valamennyire működni, ha lenne windows telefon, és a telefonnal együtt párszázmillió fiatal felhasználó, aki gyakran töltöget le appokat. -
zolee001
őstag
válasz vlevi #114123 üzenetére
Volt ilyen,egy félkész oprendszer az apple-töl majmolt idiótaságokkal (itunes-zune,multitask 0,testreszabhatóság 0 ,ez volt a WP7-8)
Horror összegél árult fejlesztöi készlet ami csak azon a plattformon müködött amire fejleszteni akartál,licenc követelése a hardware gyártóktól,a storeban árult appokból uzsora levonás stb
Mindeközben a saját szoftvereiket nem csinálták meg WP plattformra valamint a WP vásárlók többszörös leszivatása
(WP7-WP8 ,upgrade 0,régit dobd ki vedd meg az ujat,WP8-WP8.1,a készülékek x hányada nem kapta meg a 8.1 gyet, WP8.1-WP10. a készülékek 90%-a nem volt képes az upgradre a 512 ram miatt,szal dobd ki vedd meg az ujat -
viktorhu
veterán
Szeretnék egy aktív tollat az azt támogató laptopomhoz. Nem professzionális használat (sem grafikai alkotás, sem billentyűzet helyettesítése, csak mondjuk onenote-on gépeléses jegyzetelés közben felfirkálni egy ábrát).
Eddig csak passzív kapacitív tollat használtam ilyen célra, nem ismerem az active stylus működését. Kell valamire figyelnem a vásárláskor? Pl. csak kifejezetten az adott modellhez készülő tollak jók, vagy ez olyan standardizált dolog, mint a klasszikus periréfiák, és csak keressek rá az alin az active stylus-ra?
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Van egy dell inspiron gép, amin egyik napról a másikra eltűnt mindenféle audio eszköz. Nem engedi a realtek drivert sem feltelepíteni. Érzékeli, h baj van vele de nem oldható a probléma. Mit lehet ilyenkor tenni vagy mi lehet a baj? Újra rakni nem szeretném a win10et.(elfelejtettem a fiókhoz tartozó jelszót) Ötlet? A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcitec #114125 üzenetére
"Nyilván ez neked szól, csak ehhez a kommenthez írtam. " ezt elírtam, mert a nem szót kihagytam belőle, de ha jól elolvasod akkor értelmezed, és nem egyből támadsz. Az elírásért elnézésed kérem.Amúgy meg hülyeséget is írtál, mivel amit a géphez kapsz az elekronikus, (ahogy írtad) licensz, biosba égetve, így az adott gépen használhatod, az új gépen már nem.....(a másik gépet is vedd windowssal) de nem megyek bele ebbe már nem érdekel. Mindenki azt vesz és azt csinál amit akar. Mégegyszer kiemelem: Nem neked szólt csak oda írtam. És az elírásért elnézést kérek. Részemről lezárva!
-
zolee001
őstag
válasz Lauda #114128 üzenetére
Adok neked 1 milláért,megesküszöm hogy eredeti majd a fizetésed után deaktiválom
Láthatod,hogy nem összegre mennek,linkeltem a hivatalos MS resellerek listáját,nem tul bonyolult benne keresni cégetVAMT az eszköz neve,a VL kulcsokat (akik beszopták) tudják csekkolni,hogy mennyi kulcs lett felhasználva és meddig él még
-
titán
válasz zolee001 #114130 üzenetére
Ezt értem, viszont attól, hogy nem ms resellertől vásárolsz, még nem jelenti, hogy problémás a kulcs. Retail kulcsról írtam.
Az office topikban is azért érdeklődtem, hogy az ember tisztában legyen a dolgokkal. Úgy látom, a windows kulcsokkal csak a találgatás megy, de alátámasztani a gondolatmenetüket konkrét dolgokkal nem tudják azok, akik szerint a pár ezer forintos kulcsok nincsenek rendben.
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz Lauda #114131 üzenetére
Ahogy mondod,zsákbamacska az egész,kivéve a ránézésre látható kamuk (Office Pro Plus,O365 Pro plus,E3,E5 Windows Enterprise,Windows Server ami 6000 usd helyett 10 euro)
Office check--office.com -sign in-admin-azure active directory-users-majd megnézed milyen "rangot kaptál" kamu esetében tuti nem global admint
Sok terrás onedrive kamu licenceknél lehet fosni,hogy az "admin" milyen meglepit helyezett el aonedriveon ami leszinkronizálódik a user gépére,pl jo kis malware akármi lehet mivel:
-
Wolverine
félisten
válasz Doky586 #114110 üzenetére
Ha hozzákötöd a kulcsot egy MS-accounthoz, akkor te magad megpróbálhatod felhasználni később másik gépen - aztán vagy sikerül, vagy nem, ha OEM kulcs volt eredetileg. Így nem kell seriallal sem szórakozni.
#114111: pontosan, ennek én is látnám értelmét. Ugye ezt nevezi az MS Retail verziónak... és adja másfélszer annyiért, mint az OEM kulcsot.
#114114: a dobozos Win10-ben tudtommal van egy telepítő pendrive is, nem kell magadnak megcsinálnod.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
törölt tag
válasz zolee001 #114135 üzenetére
Itt a népet (tisztelet a kivételnek) az érdekli de jó csak 3 dolcsi a szuper office 365 pro plus lifetime terabyte kulcs és a volume mákos win10 pro.
(#114128) Lauda: nem egyszer előfordul a retailnek hirdetett kulcsról, hogy nem az (ellenőrző parancsokkal, ügyfélszolgálatot megkérdezve, pislogás letiltáskor)
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Kezdek kicsit besokallni. Fujitsu Q704 HD 4400 illesztőjét telepíteném, de folyton hibába futok. Ezt írja:
Természetesen win10 64bit drivert töltöm le, mégis azt írja, hogy ez az operációs rendszer nem támogatott.
Gyártó honlapjáról letöltve se engedi telepíteni. Mi a fészkes fene baja lehet?[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
zolee001
őstag
válasz #86564352 #114137 üzenetére
"tt a népet (tisztelet a kivételnek) az érdekli de jó csak 3 dolcsi a szuper office 365 pro plus lifetime terabyte kulcs és a volume mákos win10 pro"
Nincs ezzel semmi gond de sokan nem tudják ,hogy mi is tulajdonképpen a Microsoft/Ofiice365 konkrétan az Azure AD integráció de ugyanez igaz a Google jóárasitott "korlátlan" drive és egyéb business dolgaival
O365 Pro Plus,minden bizonnyal azért kell mert napi szinten használják pl a Power BI-t a Yammert,a Teamset esetleg Exchange Onlite-t akarnak konfigolni saját domainnal
A valósághoz közelibb inkább,hogy a legtöbb még a menüt sem találja meg ha mégis akkor kiejteni sem tudja helyesen a funkció nevét,bekonfigurálni meg pláne nem :-) -
HARDVERAPRÓD
Szia. Hp gépnél jártam így (serial alapján gyártói driver stb) és ugyanez fogadott, nálam az volt a megoldás, hogy újra kellett telepítettem majd netet adtam neki, és a windowsra kellett bízni, amit amúgy nem szeretek, de most ez bevált és azóta is megy. Javaslom próbáld meg
-
hito
nagyúr
válasz Pyttawrx #114141 üzenetére
Köszi, jelenleg is így van a gépen a driver (tehát win10 által kezelt és frissített), ezt próbáltam manuálisan felülírni, ugyanis érthetetlen módon a fényképezőmmel felvett 4k videók és fHD 60fps videók is szaggatnak. Ez nem normális, röhögve el kéne vinnie. Fogalmam sincs mit tehetnék még.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
vlevi
nagyúr
válasz zolee001 #114124 üzenetére
"Volt ilyen,egy félkész oprendszer"
Ismerősi körben is volt néhány darab.
De, ahogy már több ezerszer végig lett beszélve,a Microsoft nagyon későb próbált meg belépni az okostelefon piacra (és akkor se sikerült jót alkotnia), amikor az már nagyjából telítve lett, az iPhone, és a droidos telók által. -
Dumi86
senior tag
válasz Cs1csó #114104 üzenetére
Se a Candy Crush,se a Spotify nincs ott már friss telepítéskor Abból tudom hogy tegnap csináltam friss telepítést. Már csak az "Office" van mint kéretlen UWP-s cucc.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Cs1csó
félisten
válasz Dumi86 #114147 üzenetére
1909-es build-del? Elvileg abból is van pár revízió, attól függ a telepítőt mikor szedted le az MS-től. 40db UWP appom volt van amikor egy friss telepítés után 43db van, lehet ez a 3 mindegy.
Amúgy ami "most" van telepítési metódus nem rossz, de emlékszem kb. a 17xx-es build-eknél vagy még a korábbiaknál is telepítés után - az én lassú netemmel - vagy fél óráig szedte le ezeket a UWP-és cuccokat (volt hogy nem engedtem, de akkor meg később futott neki tehát jobban jártam, ha az elején engedtem neki leszedni amit akart és ha már minden lejött töröltem azokat, szerintem erre jött pár panasz és ezen módosítottak.)
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
válasz Cs1csó #114148 üzenetére
Legfrissebb MCT-vel csináltam a pendrive telepítőt 1909es build 18363.592 amit felrakott. Nálam még akkor sincs 40db ! UWP app fenn ha felrakom amiket szoktam Árúházból.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest