-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri27
kezdő
Sziasztok!
Régebben már házaltam ezzel a problémámmal itt és akkor úgy tűnt megjavult a kis jószágom, de azóta újra rossz.
Kb. 1 éve azzal a problémával írtam ide, hogy folyamatos kék halálaim vannak friss indításnál ami mindig más és más hibakóddal jelentkezett.
Akkor azt tanácsoltátok, hogy vegyem ki a pipát a gyors indításból és valóban, a gép akkor majdnem egy hónapig nem produkálta a kék halált.
Azonban nem sokkal utána ha nem is minden nap, de elkezdet újra kék halálokat dobálni a gép a reggeli indításkor. Most újra ott vagyok, hogy minden nap kék halált kapok mikor a gép indul. Utána ahányszor bekapcsolom jó, de ha 4-5 óráig ki van kapcsolva akkor 80% az esélye h kék halált kapok. (más más hibakóddal)
Terhelés alatt amúgy a gép nagyon jól szerepel, több óra játék/videó vágás alatt se ad ki semmit.... Tanácstalan vagyok.
Lehet a táppal lenne a probléma? vagy az SSD-vel? A probléma ott van h most már többszöri kék halál után már úgy összeomlik gép, hogy a windows be se töltődik, és lehet újrarakni a gépet :/ -
-
-
-
Csupingo
veterán
válasz
King Unique #112593 üzenetére
Frissítették a cikket.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok #112590 üzenetére
Igen, arról nemrég már volt szó, hogy bár továbbra is él ez a lehetőség, de a Microsoft részéről hivatalosan nincsen leokézva. Mármint a mostani cikk alapján azt végre elismerik, hogy technikailag továbbra is működik az ingyenes váltás (mert nyilván engedik
), ellenben ha az így szerzett licenc jogtisztasága a téma, akkor arra hivatalosan már nem bólogatnak, hiszen azzal lényegében pl. ezen állításuknak mondanának ellent...
-
King Unique
titán
Igen, titkosítás, ami a BitLocker, illetve megfelelő hardvernél az eszköztitkosítás, ami ha fel van függesztve, akkor is lehet sárga felkiáltójel.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Hátha valami új hírt oszthatok meg veletek:
(lásd a cikk frissítésében a lényeg,amit a Microsoft mond.)
[link] -
-
-
-
RootRulez
félisten
válasz
mezis #112580 üzenetére
"Biosban" nincs boot sorrend, ha belépek épp választhatok másik meghajtót, sorrendet nem változtathatok, max a kijelöltről próbál bootolni
Ebben a BIOS-ban nem lehet ilyeneket átállítani, hogy Lergacy, UEFi, secure boot. Legalábbis én nem találom. Az advanced fül tök üres
Olyan menü van, hogy Secure Boot, ott állítgattam már mindent, engedélyezve letiltva...
De semmi.
keszo: igen látja,
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ismerős beszerzett egy Amazonos notebookot, amire Windows 10-et kellene telepítenem, csakhogy nem tudom bebootoltatni a pendrive-ról.
Elméletileg van rajta gyárilag Win10, de mivel van hozzá eredeti kulcs gondolták legyen rajta egy rendes magyar Win eredeti kulccsal...
A Microsoft oldaláról letöltött MediaCreationTool1909-cel megcsináltam a telepítő pendrive-ot, azonban a gép pendrive-val és anélkül is mindig valami Recoverybe kötök ki.
Mivel pendrive nélkül is ide lyukadok ki, arra gondoltam, hogy magát a belső meghajtót nem tudja lekezeleni, BIOS beállításokat reseteltem. Esetleg valami más lehet a gond, mit lehet ezzel kezdeni?
-
Ano
senior tag
válasz
mezis #112573 üzenetére
igen, ezt is próbáltam ... meg sok mást is, de egyik se adott vissza semmit sem ...
Találtam egy egész jó gyűjteményt a témában de egyik se működött ...
(#112574) King Unique Köszi a tippet. Kipróbáljuk, hogy beleteszünk egy másik HDD-t és hátha "beaktiválja magát"
-
ignisz
senior tag
válasz
King Unique #112570 üzenetére
Megnéztem 2005.09.22 az utolsó bejegyzés.
-
King Unique
titán
Ha ő vette és aktiválta vele a Windowst, akkor az elég érdekes, ha nem tudja a termékkulcsot...
De amúgy meg nem is feltétlen kell, mert ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a gépen a W10, akkor egy újratelepítésnél nem kell újból megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Max. arra kell figyelni, hogy a licencnek, a termékkulcsnak megfelelő kiadás (Home/Pro, stb.) legyen újratelepítve.
-
Ano
senior tag
válasz
Lauda #112569 üzenetére
Értem, köszi!
Egyik ismerősömnek van ilyenje és újratelepítés kellene, de nem tudja a kódot ... neten találtam több kód kinyerő progit és parancsot is de egyik se adott vissza telepítő kódot illetve azt írják hogy nincs kód !
Esetleg van ötlet, hogy hogyan lehetne kinyerni a windowsból?
-
King Unique
titán
válasz
ignisz #112567 üzenetére
Már miért ne működne az adatmentés topik? Eleve aktív, többen szoktak ott kérdezni és választ is kapnak. Ellenben te még nem kérdeztél, lehet először inkább azt, ott kellene megpróbálni.
Meg pontosítani majd, hogy pontosan mit is jelent esetedben a nincs elég hely. Azaz a forrásmeghajtón a mentendő adatmennyiség, a kijelölt mappák és fájlok - akár a korábban töröltek is - mérete összhangban van-e a célmeghajtón lévő szabad területtel. Ha nincsen, akkor nem meglepő a kapott hibaüzenet. -
ignisz
senior tag
Szép napot. A Recuva-val kapcsolatban lenne kérdésem. Az adatmentős topik nem működik. A progit futtatva megtalálja és mutatja a fájlokat. Mikor a visszaállításra koppintok azt írja, hogy nincs elég hely. Egy 500 Gb-os nem teljesen teli winchesterről van szó. A visszaállítás helye egy üres 500 Gb-os winchester. Mi a gond?
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Archanon #112554 üzenetére
Szerintem döntsd el, hogy mit teszel:
Megpróbálod te visszaállítani az adatokat, jó eséllyel sikerül, de ha nem, akkor már más se fogja.
Elviszed egy profihoz, ebből olcsóbb-drágább megoldások léteznek, viszont ha azóta nem nyúltál a vinyóhoz, akkor szinte biztos a siker. Ha érdekel, privátban tudok javasolni. -
lovi27
addikt
válasz
Sajnos, nem képtelenség. A partíciós tábla vagy a fájl allokációs (foglaltsági) tábla (FAT) törlésével pillanatok alatt törölhető egy HDD tartalma az operációs rendszer számára. De csak az op. rendszer számára, mivel neki itt vannak összegyűjtve a könyvtárak és fájlok tárolási helyének címei. Ebből következik, hogy ilyenkor a tárolt adatok még sértetlenül ott vannak a lemezeken, nem bántotta semmi őket, csak a Windows már nem látja, nem tudja, hogy melyik szektorban mi van tárolva.
Te valószínűleg a partíciós táblát törölted ki véletlenül, így először azt kéne megpróbálni visszaállítani az eredeti állapotra. Erre léteznek programok, de nekem nincs tapasztalatom velük, így megbízhatót nem tudok ajánlani. Ha ez sikerül, lehet azonnal visszakapod a partíció tartalmát. Ha a FAT is sérült, akkor jöhet valamelyik undelete program, amelyik a partíció minden egyes szektorát végignézi és újraépíti az allokációs táblát. Ez mérettől függően jó sokáig tarthat.
Fontos! Inkább kétszer gondold át a kérdésekre mit válaszolsz helyreállításkor, mert egy újabb rossz döntéssel végérvényesen elveszítheted a fontos adataidat.
-
törölt tag
válasz
mezis #112555 üzenetére
Vagy viheti a Kürthöz visszanyerni az adatokat jó pénzért. Hallottam, láttam már ezer ilyen sztorit, mégis 1001. alkalommal is csak ugyanúgy pislogok miért nincsenek biztonsági mentések több helyen.
Iskolai szexuális felvilágosítás mellé digitális felvilágosítás is kellene. Elkerülhető, megelőzhető problémák.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
peterattila #112502 üzenetére
Nincs túl közel a lámpa kábele egy egér v. billentyűzet kábelhez? Nálam szokott néha felkapcsoláskor lefagyni az egér pár másodpercre emiatt.
-
King Unique
titán
válasz
Akkor lehet nem összevontad, hanem törölted, ha az egész unallocated lett... Vagy a kiterjesztésnél dinamikus lemezzé konvertáltad és ott ment valami félre.
Ha már lefutott a művelet és sikerült legyalulni a partíciókat nem lefoglalt területre, akkor azt utána nem lehet csak úgy visszavonni. Max. TestDisk és társai programokkal lehet partíciót közvetlenül visszaállítani. De ha fontos adatok vannak a lemezen, akkor elsődlegesen az adatmentés javasolt, ahol Windowsra fizetős adatmentő programként pl. a GetDataBack és az EaseUS jöhet szóba, ingyenesből meg a Recuva + az előbbi TestDisk. Meg amúgy van külön topikja az adatmentéses témának is.
-
Csupingo
veterán
válasz
A win 10 topikban vannak páran, akik jobban otthon vannak a témában, szerintem oda is kérdezz be.
-
mezis
félisten
válasz
Én a következő módon próbálkoznék:
Kerítenék egy újabb HDD-t (SSD-t) ami bőven akkora mint a visszanyerni kívánt adatok.
Arra installálnék egy Win10-et és egy Ubuntu Linux-ot.
És ekkor keresgélnék, fórumon érdeklődnék, hogy melyik adatvisszanyerő a nyerő.
Aztán legközelebb egyrészt a fontos adatokat nem csupán egyetlen helyen tárolnám, másrészt mielőtt elkezdenék particiókat szerkesztgetni, mentenék minden fontosat. -
Archanon
őstag
Jézus atyám borogass...
Segítség! Lemezkezelőben próbáltam összevonni nem lefoglalt területet meglévő nagy partícióval, de valamiért fogta magát, és eltűnt a partícióm egy szempillantás alatt, tele rengeteg NAGYON FONTOS fájllal. De egy pillana, ennyi idó alatt képtelenségnek tartom 700 giga eltűnését... Most van egy 904 gigás nem lefoglalt területem.Lehetséges-e valamiképp visszavonni ezt? Nem indítottam még újra a gépet, semmi, ez most az elmúlt 4 perc szerencsétlen eredménye.
-
seger
addikt
Frissítettem win7pro-t MCT-vel.
Ha ráklikkelek a start-ra, főkapcsoló nem tudom leállítani. Azt írja, jelenleg nincs elérhető energiabeállítás!
Mi ez? -
mezis
félisten
válasz
peterattila #112546 üzenetére
Védőföldelés rendben ?
A lámpának is ? -
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956 #112540 üzenetére
A kijelentkezés a munkafolyamatok leállításával jár, a zárolás csak elmentem a géptől, de hagyom dolgozni.
-
zolee001
őstag
válasz
balazs1956 #112526 üzenetére
Task Schedule (Feladatütemezö) erre vagyon feltalálva,beállitod a kivántakat és user log on nélkül is indul a programod
-
Turcsika
tag
Sziasztok,
ha ezt felrakom : verzió: 2004 buildszáma: 19041.1 - akkor ez ugye insider preview. Jól tudom hogy erről majd csak friss telepítéssel tudok visszamenni "normális" windows 10-re?
-
törölt tag
válasz
balazs1956 #112526 üzenetére
Windows indítása után lépj be, indítsd el a torrent programot aztán Win + L (lock) vagy start menüben a fiók ikonra katt és zárolás, futni fog a háttérben a torrent. Állítsd be a gépházban ne menjen el aludni a gép, ha azt akarod dolgozzon a torrent. A qbittorrentben is van erre beállítás.
-
-
törölt tag
válasz
tothjozsef #112513 üzenetére
Én várnék vele valamennyit, az ajánlott oldalon nagyon sokat szoktak változni az árak...
ha nem sürgős...
-
Zsoxx
senior tag
válasz
tothjozsef #112513 üzenetére
-
Chabee
tag
Sziasztok!
A következő problémában szeretnék segítséget kérni:
Az élet úgy hozta, hogy a céges laptopról mobil internet használatával VPN-en keresztül kell bejelentkeznem céges környezetbe. Ebben még semmi különös nincs, a problémát a térerő, vagy is annak a hiánya okozza. Az országhatárhoz nagyon közel a Telekomnak (mert az a mobilszolgáltatóm) gyenge a jele, de sajnos nem annyira, hogy rögtön átálljon a szomszéd szlovák roaming partner hálózatára, ami nagyságrendekkel erősebb jelet és így nagyobb sávszélességet és gyorsabb netet jelentene. A laptopomban gyárilag van SIM foglalat amiben ugye a mobilnet elérés biztosító SIM kártya van, így az egész hálózatkezelést a Windows 10 intézi. És itt jön a gond. Nincs olyan menü pont, ahol le tudnám kérdeztetni az elérhető mobilszolgáltatókat és ki tudnám választani, hogyne a magyar Telekomhoz hanem a szlovák Telekomhoz regisztráljon be a SIM és annak a hálózatát használja. Tudom, hogy van roaming listázási lehetőség, de az már csak akkor jelenik meg, ha a honos szolgáltató már nem elérhető. Nincs valami 3rd party program vagy valami hack-elés, hogy tudjak válogatni?
(Az otthoni/egyéb WiFi csatlakozás nem opció, mert nincs más net a közelben és másik szolgáltatóhoz sem lesz előfizetés)
Előre is köszi a segítséget! -
JohnD
tag
Nem tudom ezzel hova kéne írnom: Windows 10 alatt még kompatibilitási módban sem indul a The Sims 4 -hez adott Origin program, így nem tudom telepíteni a játékot. (A gyári két DVD-n ez az első DVD-n van, onnan telepítettem. Tehát legális DVD-s programról van szó.).
Maga az Origin alapprogram települ, csak amikor frissítené, hibát jelez: az updatetool.exe hibát csinál és nem települ. Ennél az .exe-nél még kompatibilitási módot sem lehet beállítani, csak az Origin.exe-nél, ami meghívja azt. Így nem tudom telepíteni a játékot. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Amatőr kérdésem lenne: a win 10 bekapcsolásakor képernyőzár(?) jelenik meg.
A kérdésem az lenne, hogy ha nem oldom fel, attól még a háttérben futnak az alkalmazások (pl. torrent), vagy ahhoz előbb fel kell oldanom?
Illetve, ha magára hagyom rövid időre a gépet,(és nem szeretném kikapcsolni, sem altatni) hogyan tudom ezt a zárat elővarázsolni, illetéktelenek ellen?
Előre is köszönöm a segítséget. -
PeeterssoN
őstag
Köszönöm mindenkinek! Bocsánat nem olvastam vissza!
-
King Unique
titán
válasz
PeeterssoN #112519 üzenetére
A hardvercsere, hardvermódosítás érintheti a Windows működését és a licencet, aktiválást. De amúgy nem feltétlen szükséges az újratelepítés, jó esetben megoldható akár anélkül is, lásd egy másik válasz 1-2. pontjában leírtakat.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Üdv !
Ha W10 akkor 99% hogy nem feltétlen szükséges.
Ugyanakkor javallt az alaplap spéci programjainak/drivereinek az eltávolítása még előtte.
Ha a VGA is változik, akkor annak driverének eltávolítása is ajánlott. -
válasz
Szia! [link]
-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Új gép építése esetén (alaplap, ram proci, csere Intelről Amd-re ) kell e újra telepítenem a Windows-t? -
Zola007
veterán
LGPO-ban vagy registryben hol tudok beállítani alapértelmezett nyomtató az ÖSSZES user számára?
-
Khaosz55
addikt
Hát nem akarom feltétlen újra telepíteni. Csak új alaplap + proci mit gondoltam, jób lenne a Win-nek is ha újra raknám. Gondolom lesz csomó felesleges file amit még a korábbi alaplaphoz +cpu-hoz használt.
Azt mondjátok, akkor ne cseszekedjek vele, nem lesz para? Egy 128-as SSD van gépbe.
-
King Unique
titán
válasz
Khaosz55 #112510 üzenetére
Felesleges és értelmetlen a telepítés előtt a célmeghajtót máshol particionálni, formázni. Vagyis nyilván a telepítéskor kellene, pontosabban törölni rajta minden partíciót a Windows telepítőjével, plusz magához a telepítéshez pl. ezen leírásban vannak további instrukciók.
De az amúgy nem világos miért kell ehhez okvetlenül teljes újratelepítés. Volt arról szó egy másik válaszban, hogy megoldható a jelenlegi rendszermeghajtó és Windows-telepítés használata akár más hardverkörnyezetben is, valamint szükség esetén a licenc, illetve az újraaktiválás, plusz a gépházban akár másik termékkulcsot is meg lehet adni, stb. Aztán ha SSD csere történik, illetve pl. kisebbről nagyobb tárolókapacitásúra, akkor sem feltétlen muszáj újratelepíteni a Windowst, mert ott van pl. a klónozás lehetősége is, vagy akár menteni és abból visszaállítani. Persze akinek a reinstall a hobbija, az csak csinálja.
-
Zoz
őstag
válasz
Ehhez a feladathoz amúgy totál felesleges az újratelepítés. Elindítod az új konfigon, felismeri a hardvereket, aztán az aktiválásnál beírod a új termékkulcsot és kész. Home-ról lehet Pro-ra váltani csak a kulcs beírásával.
De ha mégis az újratelepítés a hobbid, akkor bebootolsz a telepítővel, és aztán amikor mutatja a partíciókat, akkor törölj le mindent (a kicsi rendszer partíciókat is), az egybefüggő szabad területet ad meg telepítéshez, majd megcsinál magának minden szükséges partíciót.
-
tothjozsef
aktív tag
hol érdemes manapság win10 pro retail licenszet venni?
-
válasz
Szia!
Usb-ről elindítod a telepítőt, a telepítőben megadod a kulcsodat. Egyéni telepítést választod, tehát nem upgrade. Törlöd az összes korábbi partíciót, amin a windows volt, ezután létrehozod az újat a friss winnek (egyértelmű a felület), majd elindítod a telepítést. A telepítő formázza is a partíciót magától. Az első újrainduláskor kihúzod a pendriveot, vagy ismét belépsz a biosba és a bootolást visszalövöd az ssd-re.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
egy lámer kérdésem van.
A fiam gépét upgradelem új alaplap+proci+vga +Win10. A égi gépén rajta vsn SSD-n a WIN10. Erre akarom rátelepíteni a másik cdkey-es WIN 10 -et, hogy az új laphoz legyen aktiválva. Szeretném ha azon a SSD-t formázni, vagy a partíciót újra rakni.Hogy csináljam?
- Berakom az fiam SSD-jét az én gépembe és formázom ?
- Vagy ha USB-ről elindítom a win10 telepítését akkor tudom formázni az SSD-t gondolom észre veszi hogy hahó itt van bizony egy telepített win ! Ráadásul most win prot rakok korábbi gépén win home volt.
-
vaakuum
addikt
válasz
Biosban mi van beállítva arra, hogy áramszünet után mit csináljon a gép? Simán lehet, hogy a lámpa kapcsolás annyira megrántja a szuflát, hogy pillanatnyi áramszünetnek érzékeli, és a biosba az áramszünet utáni automatikus visszakapcsolás opció él.
-
seger
addikt
válasz
Húzd ki a gépet a hosszabítóból és fordítva dugd vissza a dugót. Fázis így a másik csatlakozón lesz. Hátha...
Csak egy tipp. Szünetmenteseknél bevált... -
Lacpac
őstag
válasz
Lacpac #112433 üzenetére
Sziasztok!
Ezzel még nem jutottam előbbre.
Nincs valami segédprogi a 10-es win-hez ami bele tud avatkozni az energiagazdálkodásba?
Ha elindítok egy progit, akkor a hardvereket a beállított teljesítmény szintre állítja?Feltettem az MSI afterburner-t, gondoltam létrehozok egy profilt amit aktiválva a vga felkapcsolna.
Annyit értem el vele, hogy villan a képernyő, és marad 300MHz-en a vga. -
törölt tag
válasz
dugd be hosszabbítóval 1 másik konnektorba a lámpát.
-
peterattila
aktív tag
Sziasztok. Adva van egy gép, ami egy konnektorból csatlakozik egy asztali lámpával. Ezt a lámpát, ha ki-be kapcsolom, akkor alvó állapotból felébreszti a gépet, illetve a kikapcsolt állapotban lévő gépet bekapcsolja. Sajnos nincs már áramforrás a közelben
. Mit tudok tenni, hogy ne viselkedjen így a gép?
-
Az új edge böngésző jobbegér-menüjébe végre bekerült a fordítás menüpont, viszont maga a fordítás szinte használhatatlan. (Legalábbis a chrome-ban lévő fordítóhoz képest.) Akkora hülyeségeket fordít, hogy a fal adja a másikat.
Nem értem, miért nem a google-fordítót használja, hiszen úgyis chromium lett az új edge.
A beállításokban nem találtam lehetőséget arra, hogy átállítsam a fordítót google-ra. Nincs valami megoldás erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged