-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #115298 üzenetére
Ha Windows Pro akkor gpedit csoportházirenddel lehet kikapcsolni. Home esetén registry piszkálással. (figyelmesen, mentéssel) A Defender felületén csak ideiglenesen lehet kikapcsolni. Leírás: [link]
-
Máté94
addikt
válasz
FoxiestFox #115298 üzenetére
Szerintem szembe kell nézni a ténnyel: Eljárt már felette az idő.
-
A lényeg, hogy egyáltalán nem szeretnék semmi ilyesmit látni a gépemen, ami valós idejű védelemmel, vagy vírusirtással kapcsolatos.
A laptop szó szerint 3 programról szól: Discord, Spotify, Opera (a létező legjobb blokkolókkal és notrack eszközökkel).
Van rajta egy Steam is, amivel az asztalimról streamelek, és filmeket nézek rajta hálózatról.
Semmi szükségem vírusirtóra, nem látogatok kétes oldalakat, nem használok warezt sem semmiből, a Win10-em és az Office-om is eredeti, a lapos viszont régi, és minden erőforrását szeretném használni.Az nonszensz, hogy üres desktopon rákattintok az Operára, maga a progam 40%-CPU-t kér 5 másodpercig, az Antimalware executable pedig 50-et 8 másodpercig
És minden programnál hasonlóan CPU vámpír.
Hogy lehetett ezt így kiadni?Oké, hogy régi a vas, de basszus, Linux Mintet nyitok, elindítok egyszerre egy Discordot, Operát, Spotify-t, és az kevésbé hevíti fel szerencsétlen gépet, mint Win10 alatt nyitni egy böngészőt
És oké, többnyire tényleg a Linuxot használom, de a munkámhoz (amit szeretek notin az ágyban csinálni) kell az Office, viszont megkeseríti az életem ez a szörnyülött szotfver...
-
King Unique
titán
válasz
FoxiestFox #115293 üzenetére
Ez a beépített védelem, a Windows Defender folyamata, ami valóban pörgetheti a CPU-t, tapasztaltam már én is. De ilyenkor érdemes átnézni a beállításait, lehet csoportházirendben is konfigurálni, stb., van a témának külön topikja. Kikapcsolni teljesen elvileg max. úgy lehet, ha magát a Defendert is kikapcsolod, de akkor védelem nélkül marad a Windows. Másik megoldás telepíteni helyette egy másik, kisebb erőforrást igénylő antivírus szoftvert, aminek telepítésénél automatikusan kikapcsol a Defender. A milyet felől annál is a téma topikjában célszerű érdeklődni, de pl. nálam az ESET IS bevált.
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #115292 üzenetére
Te szólítottál meg engem, azért küldtem el neked. Ha értetted a linkelt cikket elsőre is, és a mondatomat róla csak be kell írni és tovább és kész akkor miért írtad nekem, neked olyan nem volt? Én csak azért linkeltem újra neked.
Értetlenkedjünk még egymással egy kört, vagy rendben így?
FoxiestFox: C2D még hagyján, lényegesebb kérdés HDD vagy SSD van a gépben? Azt a fan controlt ha kilövöd változik a helyzet?
-
mpo
veterán
válasz
FoxiestFox #115293 üzenetére
Azt hiszem nincs külön vírusirtód, a Defender real-time protection be van kapcsolva.
AVG Antivirus Free van a desktopomon és a laptopon, a Defender így háttérbe szorul.
Ezt találtam:
[link] -
Dumi86
senior tag
Köszi az SSDs segítséget mindenkinek. Magára hagytam a gépet pár órát és igy megcsinálta. Amúgy ezt az imént írt kb... 996os hibát hogy lehet előidézni? Avagy nem mindenkinél jön elő?
-
Sziasztok!
Ezzel mit lehet kezdeni?Minden egyes boot során, minden programmegyitásnál, minden fájlletöltésnél, de csak úgy random ott hagyva a gépet is 5-10% közötti CPU-t szív ez a f*startály.
Ezt a cikket néztem, minden módszerrel próbáltam kikapcsolni, admin powershellből, group policy-ból,registry beállítással, az összes, konfigurálható opcióját felkutattam és kikapcsoltam manuálisan, mégis hatástalan volt mind, ugyanúgy indul, ugyanúgy a rendszerem erőforrásainak nagy részét elviszi.
Egy C2D notiról van szó, ami enélkül még simán jó, így viszont meleg is, lassú is.Hogyan lehet kikapcsolni véglegesen úgy, hogy ne tudja magát visszatenni soha?
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #115287 üzenetére
Egyszer csináltam ilyet más gépén, akkor a gondolatolvasás nem volt elég, rá kellett kattintanom a kód beírása után a "tovább" gombra. Lényeg a kérdezőnek, hogy nem kell újratelepíteni.
-
anorche1
őstag
Koszonom szepen a valaszokat
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Itt azt irja, hogy "A Windows 10 Home-ról a Windows 10 Pro-ra való frissítéshez és az eszköz aktiválásához érvényes Windows 10 Pro termékkulcsra vagy digitális licencre van szüksége."
Vagyis ha egy home rendszeren beirok egy pro kulcsot, akkor ujratelepites nelkul megkapom a pro funkciokat? -
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #115277 üzenetére
A fájlkezelőben ("Ez a gép") helyi lemezek esetén csak és kizárólag a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg. Ha nincsen meghajtóbetűjele a HDD-n lévő partíciónak, akkor nem meglepő, ha nem jelenik meg. Ez esetben nyilván meghajtóbetűjelet kellene hozzárendelni. Vagy ha esetleg inicializálva, particionálva, formázva sincsen, akkor először nyilván azt kellene megoldani.
Ha már particionált és formázott NTFS fájlrendszerre a HDD (nem új, nem frissen particionált), ami még az előző Windows 10-nél történt, ott volt használva, akkor esetlegesen szükség lehet az újonnan telepített Windows 10-nél a HDD-re vonatkozóan a megfelelő NTFS jogosultságok beállítására is. Ugyanis mivel új telepítést csináltál, új felhasználói fiók jött létre, ellenben eredetileg a meghajtó tulajdonosa a korábbi W10-ben létezett felhasználó volt.
Akkor ezek szerint végül csak sikerült a telepítés, csak sikerült belépni az UEFI BIOS-ba, F12-vel boot eszközt választani stb., bár az nem derült ki, hogy előzőleg mi volt a gond. A telepítés típusát meg remélhetőleg sikerült eltalálni.
-
GEPESZ66
veterán
Az SSD-re felraktam a Windowst.
A HDD-t ezután csatlakoztattam.
A lemezkezelőben látszik,hogy ott van,de az Ez a gép-nél nem jelenik meg..
A lemwezkezelőben hogyan tudom formázni,vagy mit kell csinálnom,hogy látszódjon? -
King Unique
titán
válasz
Sixkiller6 #115269 üzenetére
Megnézed a gépházban/vezérlőpultban, hogy milyen fiókod van jelenleg. Ha biztosan (?) Microsoft-fiókhoz akarod kapcsolni a digitális licencet, akkor értelemszerűen arra váltasz, azzal jelentkezel be, ha nincsen, akkor meg létrehozol előtte egyet.
(#115270) pinnacle:
Ha ezt a ShowKeyPlus program írta a kulcs ellenőrzésénél, akkor W10 Pro Retail kulcs esetében nyilván ilyen kimenetnek kellene lenni. Vagyis érdekes, ha nálad W7 Ultimate Retail van.De ha csak működő termékkulcs kell, akkor a célra ez is megfelelhet, valamint passzol a W10 Pro kiadáshoz, aktiválható vele az utóbbi.
(#115272) Dumi86:
Ahhoz, hogy lefusson az ütemezett pl. napi/heti optimalizálás, nem árt ha kellő ideig használva van a rendszer, van pl. üresjárat, ami közben ezt megcsinálja, stb. De ha szükséges, akkor majd úgyis optimalizálja a Windows az adott meghajtót/partíciót. Valamint manuálisan akármikor le tudsz futtatni magad is egy-egy optimalizálást, nem feltétlen muszáj megvárni, amíg automatikusan megtörténik. Meg ugye SSD-knél a meghajtóoptimalizálás a TRIM futtatását jelenti, vagyis nyugodtan futtatható, nem nyilván okoz gondot. -
vlevi
nagyúr
válasz
Dumi86 #115272 üzenetére
Teljesen rendben van.
SSD-nél az optimalizálás nem defragot jelent.
Két fő oka lehet, hogy nem történt optimalizálás.
Az egyik, ha nincs rá szükség.
A másik, ha nem volt annyit nyugodtan a rendszer, hogy megcsinálja. Ez akkor fordulhat elő, ha csak addig megy a gép, amíg ténylegesen használod, és utána kikapcsolod. Ilyenkor nincs üresjárat. A W10 pedig nem fog téged azzal szivatni, hogy használat közben pörgesse agyon a meghajtókat, és ezzel lelassítsa a te dolgodat. -
pinnacle
nagyúr
válasz
liszi70 #114980 üzenetére
Win10 Pro Retailt vettem, ellenőrzés Win7-nek mutatja. Ez nem gond, egyáltalán lehet még Win7-el aktiválni? Egyébként ezt, hogy csinálják, megvettek egy csomó leselejtezett Win7 kulcsot?
-
Sixkiller6
őstag
válasz
King Unique #115268 üzenetére
világos, köszönöm
viszont fogalmam sincs a ms/win fiókomról, azt valahol megtalálom a mostani rendszerben? -
King Unique
titán
válasz
Sixkiller6 #115245 üzenetére
Nem is kell W10 temékkulcs, meg esetedben a W7
—►
W10 váltás után a digitális licencnél eleve nincs is, max. az általános kulcs. Ha megvan a W7 kulcsa, azt lehetne megadni, vagy azt sem feltétlen muszáj, mert a digitális licencnél pont az a lényeg, hogy a hozzá kapcsolt hardvernél/fióknál az annak megfelelő Windows 10-kiadást telepítve automatikusan beaktiválódik majd a Windows, nem kell termékkulcsot megadni, amit a telepítő is leír.
A W7—►
W10 közvetlen upgrade-et, majd utána a W10 telepítése módszert meg teljesen felesleges még egyszer eljátszani, elég csak az utóbbi, egyből a W10 telepítése. Ahol vagy nem adsz meg termékkulcsot, vagy a W7 kulcsát (ha megvan) adod meg, lásd az előbb leírtakat. Ha hardvercsere történik és valóban Retail licenced van, akkor annál ez támogatott, vagyis átvihető másik gépbe, ahol megadod az aktiválásnál a W7 kulcsát (ha megvan) és kész. Másik lehetőség előtte a Microsoft-fiókhoz rendelni a digitális licencet és az új hardveren is azzal telepíteni, azzal belépni, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül újraaktiválni, ami egy másik válaszban részletezve van.
Az slmgr /upk parancs egyébként csak a termékkulcsot távolítja az éppen aktuális Windowsnál, ellenben a digitális licenc attól még nem fog megszűnni, nem fog törlődni az adott gépnél, vagyis ilyen szempontból kb. semmit nem ér. -
válasz
Jenne #115260 üzenetére
"több alkalommal is újraindul, mire sikerül betöltenie"
Lehet ez csak a félreértések vígjátéka, pánikkeltés..
Ez talán csak a normál frissítési folyamat része. Vannak frissítések amik nem csak 1x hanem többször is újraindítják a gépet a telepítésük során. Nincs ebben semmi különös..
Én nem nyomtam a csakazértis telepítse gombra, mert minek.. Ha kell, majd települ önállóan, ha nem nem.
-
King Unique
titán
válasz
Jenne #115260 üzenetére
Igen, nemrég és most újfent volt róla szó, hogy itt is többen telepítették a KB4535996-ot és nem okozott semmilyen problémát, illetve amit abban a bizonyos cikkben írtak. Meg arról is, hogy csak választható frissítés és nem kötelező telepíteni.
Frissítést eltávolítani többféleképpen is lehet, ahol ha a vezérlőpultban nem megy, mert éppen inaktív az eltávolítás lehetősége, akkor parancssorban, vagy a helyreállítási környezetben (WinRE) érdemes megpróbálni. + Ha be volt kapcsolva a rendszer-visszaállítás, akkor az összesítő frissítések telepítésénél általában létre szokott jönni visszaállítási pont. -
törölt tag
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Feltelepítette valaki ezt a legújabb választható telepítést, a KB4535996-ot?
Probléma mentes annál? Mert nálam nem.
Sajnos én feltettem az asztali gépre, szerencsére a munkámhoz használt laptopomra már nem. Csak később találtam rá a hírre, hogy ne telepítsük, mert és idézem: "...Ha ugyanis telepítik, a számítógép rendszerindítása úgynevezett hurokba kerülhet, azaz, több alkalommal is újraindul, mire sikerül betöltenie...."
Sajnos nálam ez előjött. Ezt a frissítést ez lehet utólag kitörölni? Ha igen akkor azt hol kell?Köszi előre is a segítséget.
-
Zoz
őstag
válasz
Sixkiller6 #115245 üzenetére
"Mivel nincs a kezemben w10 serial a szűz telepítéshez, arra gondltam, hogy felteszem a w7et és frissítem w10re."
Ez teljesen felesleges. Felteszed a 10-et a 7-es kulcsot beírva és ennyi. Mivel esetedben dobozos (retail) licenszről van szó, ami ráadásul annak idején időben lett frissítve így teljesen legális.Másik megoldás, ha a régi gépen Microsoft fiókhoz rendeled a licenszet, és azon keresztül viszed át.
-
Sziasztok!
Csináltam windows 10-en hálózati megosztást, másik gépen hálózatnál a filekezelőben meg is jelenik, de csatlakozásnál ezt kapom:
A jogoknál mindenkinek meg van adva minden pedig
-
KTibxx
aktív tag
válasz
King Unique #115225 üzenetére
Akkor így marad most. Köszönöm a segítséged!
-
KTibxx
aktív tag
válasz
Marci112233 #115228 üzenetére
Azért köszönöm, most így marad egyenlőre.
-
Sixkiller6
őstag
üdv, jelenlegi PCmen egy dobozos Win7 telepítés lett annak idején Win10re frissítve. Teljesen új gépet építek, hogyan tudnám a licenszemet felhasználni (legálisan persze)?
Mivel nincs a kezemben w10 serial a szűz telepítéshez, arra gondltam, hogy felteszem a w7et és frissítem w10re.
Láttam vmi trükköt, ami eltávolítja a régi gépről a licensz hozzárendelést slmgr /upk paranccsal, kell ez? van másik megoldás? köszönöm -
movax
őstag
válasz
#04441088 #115241 üzenetére
1. Mégsem jó az ssd
2. Rossz az ssd kábele
3. Rossz az install (uefi, nem uefi, a szokásos)
4. Nincs jól beállítva a biosban a boot sorrend (bár elvileg akkor is bootolnia kell, ha az ssd a sokadik a sorrendben, feltéve, ha az előtte levőket nem találja a rendszer). Nincs véletlenül egy hdd is abban a gépben?
5. Rossz az alaplap. -
trialboj
őstag
Ismét megkérdezem, hátha tudtok segíteni.
Miért tűnik el minden reggel az összes toolbar a taskbarból?
Elég egy log off és máris elszállt. 1903 build, ha frissíteném megoldódna, hol tudnék erről bármi hibaüzenetet olvasni?
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Nem bootol be az egyik gép, ami épp itt van nálam, inaccessible boot device kék képernyő.
Intel Pocono Motherboard 497-0475399 lap + i5 2390t proci. Illetve 8 GB DDR3-as RAM, 120-as SSD.
A proci, a ram es az ssd is jo. Masik gepben tesztelve. Akkor mi lehet a bibi? Illetve sima 2 GB-os memoval bebootol.
Valami bios beallitas lehet elcseszve?
Azert ide irtam, mert Win 8.1 alatt meg jo volt az egesz... -
cheeka
tag
Sziasztok,
HP Probook 650-re most telepítettem fel win 10 enterprise-t, de az akkuidőt nem jól határozza meg, kevesebbet ír mint ami a valós. Az akku valójában bír kb. 4 órát, de a windows még 2 órát sem jósol neki. Mit lehet ezzel kezdeni? A Win 7 ezt jól kezelte. -
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #115221 üzenetére
Gondolom az nem lehet gond,hogy a videokártyánál DP-DSUB átalakítót kell használnom,ill. az intel processzorban nincs video rész?A BIOS -hoz ennek gondolom semmi köze.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zolee001 #115233 üzenetére
Virtu dolgokkal kapcsolatban: Mentem biosba. ott kikapcsoltam (csak intel virtualization sor volt, nem specifikus hyper-v, ha számít...) Bluestacks indult, de amiatt parázott, hogy nem elérhető a hardveres virtualizáció... na az is jóféle..
Emellett még csak annyi, hogy nem regedit szinten, hanem a linkelt kép területén babráltam (egy pipa be, akkor), mikor leszedtem a sandboxot (win10-est)... Ez csak mint kimaradt infó... -
ledgeri
nagyúr
válasz
zolee001 #115235 üzenetére
Az ilyeneket szeretem! (inkább mint az egy gomnos hibaelhárító, ami lefut aztán mutat egy linkre amin az szerepel, ami az egérfölévittes-popupban van...)
Fenti mondatom a lehetőség meglátására vonatkozott, csak kérdem, hogy mit tippelnél milyen komponenseket figyeljek? -
zolee001
őstag
válasz
ledgeri #115234 üzenetére
Amiket ajánlottam külsö letölthetö/futtatható alkalmazások a windowsban létezik hasonló beépitetten a futtatás majd perfmon majd enter
(nem is tudom merjem e ezeket ajánlani mert némi szaktudás nem árt a használatukhoz mivel elég komoly toolok)
https://www.windowscentral.com/how-use-performance-monitor-windows-10
-
zolee001
őstag
válasz
ledgeri #115232 üzenetére
Biosban kapcsold ki a virtualization-t (intel-vt vagy amd -v) majd ha a bluestack kéri akkor kapcsold vissza
(ekkor a hyper v tutira nem müködik) bár neked nincs is telepitve igy érdekes a hibaüzidAz akadást process explorer vagy process monitor appokkal tudod kiszürni ,hogy mi okozza
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zolee001 #115231 üzenetére
Hát köszi, azért ez picit bonyolultabb, és több adatot igénylő módszer, mint amibe belekezdtem...
Megint más:
Továbbra is fennál a problémám, hogy mióta win10-re tértem win 7-ről a youtube és twitch szintű videóstreamek meg-meg akadnak, hanggal együtt ("hangmaradék lejátszásra kerül, nem elnémul), és egész működést blokkolva (egér nem mozdul).
2 telepítés, 3-4 vga driver nem oldotta meg. Böngésző kiszűrve (firefox, és discord is csinálja) DDU tegnap volt...
Ez lesz a w10 experience számomra? -
ledgeri
nagyúr
Bluestacks-et indítanám, azt írja kapcsoljam ki a hyper-v-t
Én így állok...
Mi hiányzik? Nem registry-zném/ inkább keresnék mást akkor... Kell egy android emulátor PC-re... -
KTibxx
aktív tag
válasz
Marci112233 #115228 üzenetére
Igen, ezt néztem már, ez van nálam is, de a sajátom használnám.
-
Marci112233
addikt
válasz
KTibxx #115227 üzenetére
Parancssorba írd be ezt és nézd meg mit hoz rá:
slmgr -dli
Ha azt mint nekem akkor ne erőltesd a másik kulcsot, mert nem lesz semmi probléma vele.(#115229)KTibxx
De akkor meg nem értem a váltás okát. Ha egyszer aktivált és ráadás Pro van a gépen, mi előnyöd származik a saját kódoddal? Szerintem semmi, és így én nem piszkálnám. -
KTibxx
aktív tag
válasz
King Unique #115225 üzenetére
Ez a gép (műhelybe kell) most került hozzám, előtte volt egy vélhetőleg hekkelt w10 rajta. Erre is tiszta telepítéssel feltettem egy W10-et,
ami a telepítés során nem fogadta el a kulcsot, kulcs nélküli telepítést választottam, fel is ment, de digitális licencel aktiválva. Ezért szeretném cserélni a licencet.
A termékkulcs módosítása új kulcsra nem hoz változást: "már aktiválva van" -
Marci112233
addikt
válasz
GEPESZ66 #115217 üzenetére
Nem folyamatosan kel nyomkodni hanem nyomogatni sűrűn ahogy csak tudod. Az én gépem is pikkpakk átlépi a POST képernyőt, szinte egy szempillantás. Így ha a BIOS-ba be akarok kukkantani akkor ahogy nyomom a gombot már nyomom is azt a gombot amivel nálam belép a BIOS-ba. De ez igaz a laptopra is amióta SSD van benne.
-
King Unique
titán
válasz
KTibxx #115224 üzenetére
Ha digitális licenc van, akkor annak pont az az egyik lényege, hogy nem kell termékkulcsot megadni pl. egy esetleges újratelepítésnél, mivel a licencnek megfelelő kiadást (Home/Pro/egyéb) telepítve automatikusan aktiválódik, amit a telepítő is leír az aktiválásnál. Meg annál az slmgr -upk paranccsal max. a termékkulcsot törlöd az éppen telepített Windowsnál, ellenben a digitális licenc attól még nem fog megszűnni, nem fog törlődni az adott gépnél.
Ha az aktiválásnál másik termékkulcsot akarsz megadni, akkor arra van lehetőség. Viszont ha ugyanazon kiadáshoz valót akarsz úgy, hogy arra már van érvényes digitális licenc, akkor úgy nem sok értelme van. Ha nincsen, vagy nem megfelelő a korábbi termékkulcs, akkor szokás másikat megadni. Valamint ha pl. Home kiadásról Pro kiadásra akar valaki váltani. -
KTibxx
aktív tag
Sziasztok, egy aktiválással kapcs kérdés:
ha az slmgr -upk parancs a termékkulcsot törli és visszatér a 30 napos próbaidőre, utána ismét aktiválható az eredeti termékkulcsal? Jelenleg digitális licecel aktivált, a win10, termékkulcsal szeretném aktiválni.
Köszönöm -
ledgeri
nagyúr
válasz
A fizikai gombos gépkikapcsolás (megnyom és tart) a windows-os leállítás és a falból való kitépés között bőven a kilépés felé esik... csak óvatosan! (pl SSD POR smart értékeket növeli)
Más, amiért ma jöttem: El lehet kerülni azt, hogy ha pl használnám a onenote-ot, és belelépnék akkor ne kapja meg az összes windows app (mint totális eszközhasználat melletti egyetlen másik opció) azokat a belépési cuccokat, pl mail, meg ami akad?
Elég gáz, hogy nem lehet az, hogy csak egyet használjak, vagy kettőt egyszerre két külön fiókkal... Első lenne célom, második is közbejöhet.. -
King Unique
titán
válasz
Na és a házon lévő gomb megnyomása esetén kikapcsolás/leállítás van beállítva, az történik? Mert ha nem és helyette pl. hibernálás/alvás történik, akkor nem meglepő, hogy nem lehet belépni. A Windowsban kellene a leállítást/újraindítást kiadni, majd utána bekapcsolni és nyomogatni a Del/F12 billentyűt. Az alaplap meg eleve UEFI-s, vagyis az egyik előző válaszban linkelt speciális rendszerindítással is elvileg elérhető az UEFI BIOS.
-
Cs1csó
titán
válasz
Dilikutya #115212 üzenetére
Akad, ami nálam bevált: friss Windows 10 telepítés után nyomok egy Windows update-et és hagyom, hogy amit akar azt mindent feltelepítsen (van még UWP app amit ilyenkor állít be mert a Windows telepítés után közvetlenül a start menüben csak valamiféle "lefelé mutató nyilak" vannak a csempéken majd pár gép restart és ott lesznek ezek az UWP appok.
Ezután már AppBuster segítségével el lehet távolítani ami nem kell.DE van powershell megoldás is: [link] [link] [link]
Amúgy a CCleaner-ben is kilistázódnak az appok és ott is lehet törölni egyesével őket.
Csináltam már olyan, hogy Windows telepítés után egyből futtattam és sajnos addig nem nyugodott a rendszer ameddig újra nem telepítette vagy be nem fejezte a telepítésüket. DE ez egy régebbi build volt.
Brownn
1. Vannak programok amiknél a telepítés során kiválasztható hogy az aktuális felhasználónak települjenek vagy minden felhasználó számára elérhetőek legyenek. pl. ilyen program a Total Commander tehát aktuális vs. minden felhasználó ha utóbbi akkor a gépen lévő többi fiókkal bejelentkezett felhasználóknak is ott lesz a telepített programok között és használhatja azt2. klónozásra én a Macrium Reflect Free-t ajánlom.
-
Brownn
tag
Urak, ha ujratelepitem a wint es letreakarok hozni rajta 1 felhasznaloi fiokot a fiamnak. Eloszor telepitsem az alap progikat es aztan hozzam letre a fiokjat vagy forditva? Vagy nincs jelentosege mert ugyis tudja majd hasznalni a progikat?
Illetve kicsit mas: klonozashoz ti mit ajanlotok? Clonezillarol mi a velemenyetek?
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #115212 üzenetére
De, van, ott a Remove-AppxPackage PowerShell alatt. A használatát meg pl. ezen leírás is szemlélteti, de itt a topikban is volt róla szó (példák). Ahogyan arról szintén, hogy az újabb Windows 10-verzióknál pl. a Candy Crush már nincs is, de lehet akár pl. kiadás, nyelv és régió, Start menü beállítás függvénye is.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #115216 üzenetére
A korábban telepített WIN- ben a gyorsindítás ki volt kapcsolva.
A házon lévő gombbal kikapcsolom.Ezután bekapcsolom a gépet,s nyomva tartom a del-t.
Valami miatt indításkor nem reagálhat a billentyűzet gombjaira?
Az usb2-höz van hátul csatlakoztatva. -
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #115214 üzenetére
Egy fizikai tárolóeszköz idővel nyilván tönkremehet, online tárolóhely megszűnhet, törölhetik onnan a fájlokat, stb., ez nem újdonság. De pont ezért kell több helyre menteni és időnként megismételni, frissíteni a mentést, új eszközökre, tárolóhelyekre menteni és akkor nem lesz gond.
(#115215) GEPESZ66:
Mármint hogyan is próbálod, az SSD-re telepített Windows 10 újraindítása után, vagy kikapcsolt gyorsindítás utáni leállítás és gépindítás után? Először ezt kellene tisztázni, nem véletlenül volt leírva. Ha stimmel, utána jöhet a billentyűzet, azt is lehetőleg hátlapon lévő USB-porthoz csatlakoztatni, abból is első körben 2.0-shoz, stb. -
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #115211 üzenetére
Másik billentyűzettel is kipróbáltam,de hiába nyomkodom a del-t ,nem történik semmi.Mivel az ssd-re korábban nem uefi telepítés történt,úgy olvastam,hogy a speciális módszer így nem működik.
Holnap megkérdezem a szerelőt,aki az üzletben összerakta. -
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #115213 üzenetére
Van mentés bőven, de nincs olyan adattároló, amit én megbízhatónak tartanék. HDD/SSD -> beszarik; Pendrive -> beszarik; felhő -> szerver beszarik; optikai lemez -> lebomlik. Még mindig a HDD-t tartom a legjobbnak, volt olyan adattömegem, amit 5-6 évig polcon csücsülő HDD-ből gond nélkül ki tudtam menteni. De ezt sem tartom tutinak.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #115208 üzenetére
Annyiban lehet kockáztatás a telepítés a mostaninál, hogy az ugye csak választható frissítés, vagyis nem telepíti magától a Windows 10 sem, hanem csak és kizárólag külön felhasználói megerősítés után települ, vagyis lényegében a felhasználó felelősségére. Másrészt viszont nem feltétlen, mert ugye lehet éppen nem okoz semmilyen problémát, valamint ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, van biztonsági mentés (+) a Windowsról, biztonsági másolat a fontos fájlokról, stb., akkor kevésbé, vagy egyáltalán nem téma ez. Sőt, ezek megléte az elsődleges, kritikus fontosságú felhasználásnál meg kb. alap. Ebből kiindulva arról a fontos és értékes költségvetésről gondolom ez eredetin kívül van minimum 2-3 db biztonsági másolat, egymástól elkülönülő offline és/vagy online tárolókon, fizikai tárolók esetén egymástól fizikailag, akár földrajzilag is elkülönítve. Ha nincsen, akkor az adatbiztonság szempontjából kb. 0...
-
Dilikutya
félisten
Hogy lehet véglegesen eltüntetni/megakadályozni az újratelepülést?
Candy Crush, Solitare, üzleti Skype... már ezerszer letöröltem, de ott vannak újra. Üzleti Skype-ot most letörölni se tudom, a start menüben ha rányomok az eltávolításra, akkor feldobja az appwiz.cpl ablakot, ahol viszont nincs is a listában. Nincs erre valami powershell utasítás? -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #115210 üzenetére
Ha nem nyomsz meg semmit, akkor nem meglepő, ha betölt az SSD-re telepített W10. Ahhoz, hogy be lehessen lépni a BIOS-ba / F12-es gyorsmenübe, értelemszerűen meg kellene nyomni indításnál a megfelelő billentyűt. Valamint ha be van kapcsolva az SSD-re telepített a W10-nél a gyorsindítás, akkor azt előtte kikapcsolni és úgy leállítani, vagy újraindítást csinálni, vagy a speciális rendszerindítással belépni az UEFI BIOS-ba.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #115209 üzenetére
Ha nem nyomok be semmi billentyút, akkor tök sötét marad végig a képernyő, s egyszer csak megjelenik a WIN10 kezdőképernyője.
Tehát semmi nem jelenik meg, mint a másik gépemen.
Vagy esetleg az a baj, hogy Genius Scorpion K10 Gaming billentyűzettel próbálom előhozni a BIOS-t, vagy a BOOT menüt?
Esetleg ezt USB3-as csatlakozóba kell bedugni? -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #115203 üzenetére
Amikor elindítod a gépet és kezdődik a POST, értelemszerűen akkor kellene időben (minél előbb) megnyomni a megfelelő billentyűt. A mellékelt screenshoton meg világosan látszik, hogy a BIOS-ba való belépéshez DEL, míg a gyors bootmenü eléréshez F12 kell. Az pedig már előzőleg többször is le volt írva világosan, hogy a telepítéshez elég akár csak az utóbbi, ott kiválasztani a megfelelő boot eszközt, azaz pl. UEFI-s telepítéshez az UEFI kezdetű pendrive-ot.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Bogyó bá' #115204 üzenetére
A Microsoft support oldalán még magyar nyelvű kérdés is van a februári jól sikerült frissítésről, ami eltünteti a fájlokat a gépről. Amíg egyetlen százalék esély is van rá, hogy ugyanezt okozza nálam, vagy a sokszoros bootolást, addig én nem leszek kísérleti alany. Majd frissítek, ha megoldották ezeket. Addig meg majd kibírom valahogy.
(#115207) King Unique
"mert pl. nálam több gépen sem, meg itt a topikban is írták többen, hogy gond nélkül települt náluk."
Ezt úgy hívják, hogy kockáztatás, hazárdjáték. Vagy okoz gondot, vagy nem. Köszönöm, de én ezt kihagynám, lévén, hogy többek között egy önkormányzat 25 milliárdos teljes éves költségvetése van a gépemen (meg nyilván mentve is).
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #115202 üzenetére
Igen, lehet akár szüneteltetni is a frissítést, ha (?) esetedben gondot okozott, de ennél pont nem feltétlen kötelező, mert eleve csak választható frissítés. Meg ugye már akinél előfordult a linkelt cikkben említett jelenség hardver- és szoftverkörnyezet + xy beállítások, vagy ki tudja minek függvényében, mert pl. nálam több gépen sem, meg itt a topikban is írták többen, hogy gond nélkül települt náluk.
A következő összesítő frissítés meg majd jövő hét kedden (03.10.) jön, az már nem válaszható, hanem normál módon települő lesz. -
GEPESZ66
veterán
A fiam új gépébe a régi gépből került át az SSD.
Ha elindítom a gépet, akkkor betöltődik a régi Windows.
Természetesen újra raknám.
Amikor elindítom a gépet, akkor mikor kell a DEL-t benyomni, hogy bejöjjön a BIOS menü?
Folyamatosan nyomva kell tartani?
Vagy nem a DEL-t kell nyomni?
A gamer billentyűzetet a legfelső, USB2-es csatlakozóba nyomtam bele a számítógépen.
Mivel gamer billentyűzet, elkezd világítani, akkor gondolom, hogy működik is.
Ha megnyomtam a DEL-t, akkor a WIN10 se jött már be.
A gép indulásakor a monitoron az alul lévő képet nem látom, csak feketeséget.
Gigabyte B365M AURUS ELITE az alaplap. -
nubreed
veterán
válasz
Hegyirabló #115200 üzenetére
Azért az MS nagyon tud, na.
Egyre hitványabb amit művelnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- MSI CYBORG 15 A13V
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged