-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
Csorbi #24996 üzenetére
Anno próbálkoztam találni ilyeneket, de ne jártam sikerrel. Most már nem vagyok biztos abban, hogy kell valamennyit is áldoznom a masinára, még ha találnék is ilyen memóriakártyákat.
csixy: Azt hiszem én is, hogy ennél a szoftver fokozatnál meg kell állnom. Ez a helyzet sajna.
-
paolinho
őstag
-
törölt tag
válasz
Janika(1982) #24990 üzenetére
Gondoltam, hogy Microsoft "intézkedett".
-
csixy
addikt
-
paolinho
őstag
válasz
King Unique #24957 üzenetére
Még annyi lenne a kérdésem, hogy amennyiben a 23H2 van a gépen, az kívánja majd magát frissíteni újabbra? Vagy ez pont úgy működik majd, mint amikor a 10-ről 11-re frissítés során nem találta elégségesnek a gépet, és ezért ezzel nem is foglalkozik tovább a rendszer?
-
-
törölt tag
válasz
Janika(1982) #24972 üzenetére
http://rufus.ie/hu/
-
törölt tag
Gondoltam kipróbálom ezt Rufus átdolgozást. Már letöltéskor figyelmeztetett a windows víruskeresője, hogy ez a fájl vírusos. Le sem tudtam tölteni. Tényleg vírusos, vagy csak a Microsoft "intézkedett"?
-
tomp
félisten
Innen lekapva a MediaCreationTool.bat fájlt elindítva kiválasztjuk a 23H2-t és letölti a microsoft oldaláról a MediaCreationTool-t ami pedig a 23H2-t.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Mi a teendő,ha windows weather appja kínaira váltott,úgy hogy a magyar van beállítva? -
válasz
Greensnake #24959 üzenetére
Azért 15 év alatt sokat változtak a gépek teljesítményben. Nem ugyanaz a két kategória.
-
paolinho
őstag
válasz
Igen, hát elszállt az idő a laptop felett, lassan valóban megérik a cserére, de bevallom, sajnálom kukázni, hisz van benne egy 500-as SSD a rendszernek, meg egy 500-as vinyó is az adatoknak. A memória valóban gyatra (4Gb), de nem tudtam bővíteni annak okán, hogy nem találtam olyan memóriakártyát, ami megfelelő lett volna az eszközbe.
De amíg lehet, próbálok élni a lehetőséggel, hogy követhessem az aktuálisan "legfrissebb" rendszereket. Szóval kipróbálom ezt a 23H2--t, aztán meglátjuk. Mindenesetre köszi az ötleteket!5leteseN: Köszi, de valóban elképesztően gyors lett a gép, amikor bekerült az SSD, ez valóban egy kicsit visszahozta a jövőbe anno az eszközt. Még egy kicsit erőlködöm, hogy formában tarthassam, de nyilván egyszer le kell húznom vele kapcsolatosan is a rolót. Nagyon sajnálom, mert egy igazán jó kis laptoptól kell majd egyszer megválnom!
-
Greensnake
kezdő
válasz
Akkor magyarán ha a gép nem múzeális és rendelkezik POPCNT/SSE4.2 és a TPM-el is.
Abban az esetben esélyes , hogy a win11 is ugyanazzal a teljesítménnyel tud dolgozni a gépen? Ha ténylegesen csak az a baja , hogy nem kompatibilis pl egy első genes 8 mag 16 szálas ryzen procival? -
King Unique
titán
válasz
paolinho #24953 üzenetére
A szokásos trükközéssel megoldható a Windows 11 telepítése a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-kre is.
Viszont ha annyira muzeális (15+ éves) a CPU, hogy még a POPCNT/SSE4.2 utasítást sem támogatja, akkor elvileg nem megoldható, mármint a 24H2 és annál újabb verziók telepítése, max. 23H2-t és annál régebbit lehet telepíteni, amiknél még nem követelmény a POPCNT/SSE4.2. De a 23H2 verzió támogatása a Home és Pro kiadásoknál 2025 novemberében megszűnik, szóval azzal nem lesz előrébb a felhasználó, mint a 2025 októberében megszűnő támogatású Windows 10-zel. Bár ha hajlandó fizetni a + támogatásért, akkor lesz a Windows 10-nél + 3 év microsoftos ESU, meg + 5 év 0Patch támogatás.
+ Az ESU-nál ehhez hasonlóan vsz lehet majd ingyen potyázni is, de arról ugye csitt. -
5leteseN
senior tag
válasz
paolinho #24953 üzenetére
Ha jelenleg HDD-vel dolgozik a "lapos", akkor mindenképpen javasolt a SATA-SSD-re váltás saját tapasztalatok szerint.
Nagyságrendi gyorsulás lesz a következmény
Használt SATA-SSD vannak fillérekért, és viszonylag könnyű átklónozni a teljes HDD-t egy ideiglenesen az USB3-as kimenetre rakott SATA-SSD-re(3-4€-s adapterrel).
Ez ugyan nem javítja a W11 telepítési követelményeit, "csak" sokkal gyorsabb lesz a jelenlegi, és jövőbéli W11-es rendszer is.A Rufus-os közreműködéssel készített telepítővel talán meg lehet oldani az eredeti kérdést is, de abban nem vagyok járatos.
Én új W11 telepítésnél használom a Rufus-os megoldást, de W10-ről W11-re még nem alkalmaztam. -
paolinho
őstag
Van egy HP ProBook 4510s típusú régi laptopom (ami az igényemnek megfelelően még) kielégítően teszi a dolgát. A Windows 10 jövőjét nézve felvetődött bennem, hogy lenne-e lehetőség erre is feltenni egy Windows 11-et. A sima frissítés a rendszer alól a Windows Update-ből azonban nem pálya, mert az eszközt nem találta alkalmasnak az új rendszerre. Viszont egy másik, szintén nem túl fiatal asztali gépemre telepítő USB alól simán frissült a rendszer. Próbálkoztam ezzel a laptopnál is, azonban sajnos bizonyos alkalmatlanság okán leállt a telepítés.
Van esetleg valami " átverős" megoldás arra, hogy frissíteni tudjam a laptopot a Win 11-re, hogy ne kelljen jövőre kukáznom? Nem egy atomerőmű a gép, de Net-re, filmre, dokuk kezelésére tökéletesen megfelel, sajnálnék addig megválni tőle, amíg rendben teszi a dolgát! -
Panhard
tag
válasz
King Unique #24938 üzenetére
Megoldódott.
Vezérlőpult --> Minden vezérlőpultelem --> Energiagazdálkodási lehetőségek --> Rendszerbeállítások. Ott kellet kikapcsolni a "Gyors rendszerindítás bekapcsolása" opciót. Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
wingman83
csendes tag
Sziasztok!
Honnan lehet letölteni olyan verziót, ami nem tartalmazza a 24H2-es frissítést? Az nem jó, ha olyat teszek fel, ami tartalmazza, de visszaállíthatom, csak olyan, ami régebbi verziós.
Köszönöm! -
-
DrKapocs
őstag
válasz
King Unique #24943 üzenetére
Ennyire nem vagyok profi SSD ügyben (pontosabban egyáltalán nem), nekem ilyen van. Nem tudom milyen parancsot támogat.
De válaszod és Doky586 fórumtárs válaszát is köszönve úgy gondolom, hogy akkor itt a sima törlés is elegendő. Mindkettőtök válaszát köszönöm!
Még annyi, hogy pendrájvval mi a helyzet? Mert relatíve sokat utazom és ugye bármikor elhagyhatja az ember. Ott két mappám van, egy secure (amiben egy 200 GB-os Veracrypt konténer van) és egy unsecure, amibe bármi, nem érzékeny adat másolható. Ez elég jó komprmisszumnak tűnt, mert van biztonságos része a flash drivenak, illetve megmaradt a "csak bedugom és már másolhatok" is.
Gondolom pendrájvon a visszavonhatatlan törléshez nem elég a shift+del, ugye?
-
-
King Unique
titán
válasz
DrKapocs #24941 üzenetére
A TRIM (SATA) / deallocate (NVMe) parancsot támogató SSD-knél akár már egy sima fájltörlés után sem lesznek érdemlegesen visszaállíthatók a fájlok (példa), amire a Windows 10/11-ben egy manuálisan indított meghajtóoptimalizálással is rá lehet segíteni pluszban, ami még egyszer végigtrimmeli a meghajtón lévő szabad területet.
Az Eraser és társai programokkal végzett X menetes felülírásos törlési módszert használva szintén nem, bár az inkább HDD-knél lehet indokoltabb, sőt annál is a CMR típusoknál, mert ha TRIM-et támogató SMR HDD, akkor az utóbbiaknál az van ami az SSD-knél.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Hogy lehet az Időjárás app-ot magyarítani, mert az oldal egy részénél az eddigi magyarról valamitől/valamiért átváltott távol keletire?
A Beállítások-nál nem találok ilyen lehetőséget ... -
DrKapocs
őstag
válasz
King Unique #24935 üzenetére
Az okfejtéseteket látva nekem csak egy naív kérdésem lenne: ha nem teljes meghajtót, hanem csak egy meghajtón (SSD vagy pendrájv) lévő néhány fájlt szeretném visszavonhatatlanul törölni, akkor ez megoldható? Sokat olvasgattam a témában, de egyre bizonytalanabb vagyok az ügyben. Tudom, iShredder, Eraser és társai, láttam, próbáltam. Ezek azt ígérik, SSD-ről is tudnak törölni. Máshol azt olvastam, hogy ezek semmit sem érnek, mert az SSD nem úgy működik, mint a HDD. Szóval, fogalmam sincs, mi a helyzet az ügyben.
Most úgy oldom meg, hogy Veracrypt konténert hozok létre és a fontos dolgokat oda másolom. Abból nem gond a törlés. Vagy Cryptomatort is használok. De persze ott a Bitlocker is.
De jó lenne tudni, hogy az iShredder használatának van-e értelme...
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
A gépemet frissítettem Win 10-ről, Win11-re, és azóta nem tudom elindítani sem az Excelt, sem a Worldöt úgy hogy a munkafüzetre kattintok.
Ha magát a programot indítanám pl. a Start menüből, akkor sem indul, csak ha "indítás rendszergazdaként" teszem.
Van valami beállítás amit nem találok, vagy ez így működik?
/Windows 11 Pro 24H2/
/Microsoft Office Professional Plus 2024 VL/
A segítségért -
King Unique
titán
válasz
Panhard #24936 üzenetére
• [Motherboard] Hogyan kapcsolható ki a csatlakoztatott USB eszköz készenléti áramellátása?
• [Motherboard] How to disable standby power of the USB connected deviceKikapcsolt Fast Startup mellett, vagy a Shift + leállítás módszerrel próbálva mi a helyzet?
A BIOS-ban biztos nincsen az USB-portok áramellátására vonatkozó beállítás? Csak mert a linkelt ASUS specifikus leírások is eleve a BIOS-ban történő beállítást és a Windowsban a gyorsindítás (Fast Startup) kikapcsolását említik, ellenben erre vonatkozóan mást nem. -
Panhard
tag
Sziasztok. Pár napja telepítettem Win11-et asztali gépre. (Asus P8Z77-V) Azóta a gép leállítása után nem kapcsolnak le az USB portok. Bios-ban nincs ilyen beállítás, de ezt amúgy is a Windows vezérli, mert ha visszateszem a régi Win10-es SSD-t, akkor lekapcsolnak. Eszközkezelőben az USB beállítások-->Energiagazdálkodásnál be van jelölve a "A gép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg" opció. Ez Win10-nél is így van beállítva. Van erre valami megoldás?
-
King Unique
titán
válasz
teptep #24933 üzenetére
Nem, itt a leírtakból inkább az látszik, hogy te nem tudod elfogadni azt, hogy vannak az általad preferáltan kívül más módszerek is, amik másoknak lehet hogy egyszerűbbek. Ahol pl. az alaphelyzetbe állítást maga a Microsoft is javasolja, sőt a gyári alapállapota állítás a FreeDOS / Windows / Linux rendszerrel gyárilag előtelepített laptopoknál amúgy is reális opció szokott lenni és némelyiknél akár még külön nyomógomb is van hozzá a laptopon, amit ilyenkor illik megemlíteni és így pláne nincs mit firtatni.
Használd a DiskPart módszert ha annyira megfelel számodra, csak ugye nem kellene úgy előadni, mintha az lenne az egyetlen reális és jó opció, majd erre fel kritizálni a többit, meg pláne hogy nemrég még magad is leírtad ("nem feltétlenül a legjobbat"), hogy nem feltétlen az a legjobb módszer ilyenkor.
Dehogynem kapcsolódnak, a microsoftos leírás eleve szemlélteti az alaphelyzetbe állítást, a blogbejegyzés az alaphelyzetbe állítás mellett az egyéb windowsos törlési módszereket is, kiegészítésképpen a #14790 és #15088 hozzászólások pedig szintén az alaphelyzetbe állítást a WinRE menüből és egyes laptopgyártók saját megoldásával egyaránt, amely utóbbiakat nem is említetted, holott nyilván kellett volna ilyenkor használatos alapvető megoldások lévén.
Nem, azt csak próbáltad szintén tévesen állítani, hogy én a DiskPart módszert kifejezetten javasoltam volna, holott csak egy blogbejegyzés lett ahhoz linkelve, amiben a több közül egy lehetséges opcióként van csak megemlítve.
Na meg ugye világosan leírtam, hogy én SSD-knél a teljes lemezterületen futtatott trimmelést és a standard Secure Erase-t javaslom, ahol ha valaki kicsit is kapiskálja ezt a témát, akkor pontosan tudja hogy azoknál ezek a leggyorsabb + leghatékonyabb módszerek és felesleges a teleírással vesződni.
-
teptep
senior tag
válasz
King Unique #24932 üzenetére
Augusztusban egyszer már kitárgyaltuk [#155399]. Nem tudod elfogadni, hogy nekem a diskpart gyorsabb és egyszerűbb, mint keresgélni gyártói alkalmazást, illetve BIOS-ban turkálni, hogy ott van-e megfelelő menüpont? Ezért a nagy ritka helyzetekben a jövőben is ezt fogom alkalmazni és nem keresgélni a más megoldásokat. Az SSD sem fog kifeküldni egyetlen clean all parancstól.
Az pedig fehéren feketén látszik, hogy a válasznak látszó egyes linkjeid nem kapcsolódnak közvetlenül a probléma megoldásához, és a kérdezőnek mazsolázni kell, hogy melyik megoldás alkalmazható az Ő esetében? Példának ezt a screenshot-ot említed, amikor a kérdezőnek egyetlen SSD van a gépében és azt szeretné törölni. Ezt az oprendszer alól indítva nem is tudja elvégezni. Ezért lenne jobb (szerintem) csak olyan választ adni, ami az adott probléma megoldását közvetlen módon segíti.
Az pedig már csak nevetséges szenvedés, hogy a saját válaszodat egyszer korrektnek minősíted, amikor meg nem passzol, akkor "Nem, én célirányosan nem javasoltam" szöveggel hárítasz, és a végén azzal nyugtatod magad, hogy ha a kérdező nem kérdezett vissza, akkor biztosan minden világos volt
És a szakmai tudásodat elismerve csupán azt kívánom jelezni, hogy a válaszaidban ott vannak a helyes megoldások is, de néha szerintem agyalni kell, amikor az egyik nem oda passzoló linket is értelmezni próbálja az ember az adott problémára. -
King Unique
titán
válasz
teptep #24931 üzenetére
Azok nem "össze-vissza linkek", mert eleve a microsoftos útmutatóval lett kezdve, amiben világosan és érthetően le van írva a Microsoft által javasolt teendő. A linkelt blogbejegyzésben szintén (pl. a mellékelt magyarázó screenshot és szöveg alapján a
DiskPart clean all
parancs használata is szvsz kellően egyértelmű), ahol a szakmai hozzáértés okán kb. minden lehetséges opció fel lett felsorolva és eldöntheti a felhasználó, hogy számára melyik használata a legmegfelelőbb. Ha valami esetleg nem világos számára, akkor meg ugye adott a lehetőség kérdezni.Hát ha SSD-ket mindig a 0-kkal teleírásos módszerrel törölsz a jóval gyorsabb és felesleges írásmennyiséget + az abból fakadó kondíciócsökkenést mellőző teljes lemezterület trimmelése vagy Secure Erase módszer helyett, akkor az nem éppen vall ezen témában nagy tájékozottságra.
A "hogy guglizzak letöltsek és boot pendrájvot készítsek" megint mese, mert ugye a rendszermeghajtó SSD
DiskPart clean all
módszerrel való törléséhez ott is eleve újra kell indítani (jelen esetben ) a Windows 11-et és vagy a WinRE menübe bootolni, vagy a Windows 11 telepítőjét pendrive-ról bootolni, ami kb. semmivel sem egyszerűbb, mintha a BIOS-ba kellene bootolni a Secure Erase tool használatához, vagy az SSD gyártójának (vagy külsős fejlesztő) saját Secure Erase szoftverét pendrive-ról bootolni.A "Ez a törlési folyamat átlagos esetben kb 3 perc" szintén, mivel átlagosan nyilván nem minden PC és HDD (azoknál pláne nem) / SSD meghajtó esetében lesz annyi, sőt nem olyan régen egy laptopban egy SATA3 MX500 500 GB SSD-nél kb. jó háromnegyed+ óráig elszórakozott a
DiskPart clean all
parancs és baromi zavaró volt, hogy folyamatjelző híján nem lehetett tudni éppen hol tart a törlés.Még valami esetleg? Szívesen pontosítom vagy ha kell akkor megcáfolom a további állításokat is.
-
teptep
senior tag
válasz
King Unique #24930 üzenetére
"vagyis ha nincs további kérdés, akkor elvileg érthető az abban leírtak."
Próbáltam elmagyarázni, hogy mennyire zavaróak az össze-vissza linkek.
De ezt is megmagyarázod azzal, hogy a kérdező nem kérdezett vissza, tehát értette
Biztosan kapásból megértette azt is, hogy a clean all parancsot csak linkelted, az nem egy célirányos válasz. Nem tudom miből, de biztosan értette, hiszen nem kérdezett vissza
Ha SSD-t kell törölni mindig ezt alkalmazom, mert ez van fejben, és az SSD kondició vesztése 1 db felülírástól nem ér annyit, hogy guglizzak letöltsek és boot pendrájvot készítsek. -
King Unique
titán
válasz
teptep #24927 üzenetére
Ha esetleg nem egyértelmű a kérdező számára, akkor azért van a topik hogy kérdezzen tovább, ami ugye a linkelt leírások vonatkozásában nem történt meg, vagyis ha nincs további kérdés, akkor elvileg érthető az abban leírtak.
Ja, megoldotta az SSD-knél az írásmennyiség-növelő és abból fakadó kondíció-csökkentő módszer, ami amúgy SSD-knél eleve felesleges, ha adott a Secure Erase, + akár a teljes lemezterületen futtatott trimmelés, stb.
De mindegy, most akkor legalább össze lett újra gyűjtve és kifejtve a téma, hogy aki legközelebb ilyen ügyben érdeklődik, az teljes képet kapjon, meg hogy vannak opciók az időigényes, valamint írásmennyiség-növelő és kondíció-csökkentő full teleírásos módszeren kívül is. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Zidoom, és a benne lévő vinyót korábban láttam mint hálózati meghajtó, samba szolgáltatással.
Újra raktam a lapost. És most nem tudok hozzá csatlakozni.
A Zidoo beállítása természetesen nem változott.
A Windows szolgáltatásoknál be van kapcsolva az SMB szolgáltatás. És még sem.
A laptopról a transmission torrentet elérem. A Zidoo alkalmazás a telón eléri ... A Windows látja a Zidoot...de az a fránya Samba nem működik, nem tudok a laposról pl. másolni a Zidoora. Fájlmegosztás ..stb. be van kapcsolva.
A laposon a legfrissebb Windows 11 van.
Fájlkezelőben az "Ez a gép" résznél nincs a "hálózati meghajtó" lehetőség csak a hálózati hely.
Mi felett siklottam el? -
teptep
senior tag
válasz
King Unique #24925 üzenetére
"Amire kapott is konkrét választ, benne a lehetséges opciókkal."
"Nem, én célirányosan nem javasoltam, max. linkeltem egy blogbejegyzést, amiben a több közül egy opcióként van csak megemlítve a 4. pontban a DiskPartclean all
módszer."
Csak a kérdező nem tudja a sok linkből, hogy melyik a konkrét válasz és melyik csak egy linkelt olvasnivalóAmikor odaér a clean all parancshoz: akkor ezt megpróbáljam? Vagy ez csak opció?
De szerencsére kapott egy olyan választ is, amelyik 1 db módszert írt le (nem feltétlenül a legjobbat) de legalább egyértelmű, működik, és az alapján meg is oldotta... -
King Unique
titán
válasz
teptep #24923 üzenetére
Amire kapott is konkrét választ, benne a lehetséges opciókkal.
Mert ugye többféle módon is megoldható ilyenkor a meghajtó biztonsági törlése, amire egy kellően informatív válasz ki is tér és nem szimplán csak 1 db módszert említ a több közül, ami ráadásul még csak nem is feltétlen a legjobb, mert nemcsak hogy időigényes lehet és folyamatjelző híján még kissé zavaró is, hanem SSD-knél a tárolókapacitástól függően ráadásul még X 100 GB / X TB felesleges írásmenyiséget is generál a 0-kkal történő felülírás miatt, holott anélkül is simán megoldható lenne. -
headhunter
addikt
"Beragadt" programot, hogyan lehet bezárni (kilőni)?
Feladatkezelőből sem sikerül. (jobb klikk, feladat befejezése után is ott marad)
Utóbbi 2 hétben kezdődött, különböző programoknál is előfordul. (Windows frissítés hiba?)
-
teptep
senior tag
válasz
King Unique #24922 üzenetére
Jó. Rendben. Legyen. A visszaszállítandó gép paramétereire nem következtettem, hanem találgattam.
Az is tetszik, hogy a kérdezőnek van egy konkrét problémája, amire konkrét választ, segítséget vár. Erre a célirányos javaslat helyett kap egy linket, hogy a blogbejegyzésben mazsolázzon, hogy jó-e neki onnan valami? -
King Unique
titán
válasz
teptep #24921 üzenetére
Mivel nem írta, hogy pontosan milyen laptop és milyen meghajtó van benne, ezért az SSD nyilván inkább csak találgatás, meg ugye SSD is lehet 2,5" SATA és M.2 SATA / M.2 PCIe Gen 3 / 4 / 5 egyaránt. + Az SSD-k is csak addig gyorsak és hozzák a szekvenciális maximumokat, amíg az SLC cache területet tudják írni, utána viszont nagyon belassulhatnak.
Nem, én célirányosan nem javasoltam, max. linkeltem egy blogbejegyzést, amiben a több közül egy opcióként van csak megemlítve a 4. pontban a DiskPart
clean all
módszer.
Én SSD-knél eleve a Secure Erase-t szoktam javasolni, az a leggyorsabb (másodpercek alatt lefut) és legbiztosabb módszer az SSD-k biztonságos törléséhez, ami ráadásul modern asztali PC-k és laptopok esetében akár már a BIOS-ban is elérhető.A linkelt blogbejegyzésben lehet nincsen minden egyes pont 20 mondatban szájberágósan kifejtve, de ugyanakkor nem is feltétlen szükséges, ha pl. a DiskPart esetében is eleve mellékelve van screenshot, ami világosan szemlélteti a lépeseket.
Ha van jelenleg a laptopra egy Windows 11 telepítve, akkor a másik egyszerű módszer az alaphelyzetbe állítás, aminél beállítható adatmegsemmisítéses biztonsági törlés is, a linkelt microsoftos leírás is az alaphelyzetbe állítást javasolja.
Ha megvan még a gyári FreeDOS partíció (OS nélküli laptop gyakran FreeDOS szokott lenni), akkor a gyári alapállapotba történő visszaállítás (restore factory settings
) is opció lehet, amihez a már linkelt #14790 és #15088 számú hozzászólásokban vannak információk. -
teptep
senior tag
válasz
King Unique #24918 üzenetére
Igen, persze sokáig is eltarthat, ha lassú, meg ha HDD... De mivel azt írta, hogy most viszik vissza a boltba, ebből arra következtettem, hogy új gép SSD-vel.
Amúgy például most is [#24917, 2.link, 4.pont] az egyik lehetőségnek ugyan ezt a clean all parancsot javasoltad Te is.Igaz az 1-5 pontokban nincs pontosítva, hogy a kérdező hogyan jusson el oda, hogy a saját működő rendszerét le tudja törölni? (Mert Doky586 linkelt bejegyzése olyan adattárolókról szól, amihez adott valamilyen hozzáférés.)
-
teptep
senior tag
válasz
ClioRS #24916 üzenetére
Igen, az ismert jelenség, hogy telepítéskor az IRS drivert be kell tallózni. De az nekem új, hogy egy műkődő rendszer a Speciális rendszerindítás utáni parancssorból nem látja az SSD-t. Két dolggal próbálkoznék:
1.) BIOS Advanced fülén: VMD Controller disable (Lehetséges, hogy az opció rejtve van, és csak Ctrl+S, ALT+F2, Ctrl+F2, RightCtrl+F2 vagy Shift+F2 kombináció után jelenik meg.) Ezt követően már nincs szükség az IRS driver-re.
2.) A Hirens Boot ISO-t letölteném és (például Rufussal) kiírnám egy 4GB pendrive-ra. A WinPE felületen pedig: Utilities, Hard Disk Tools, Partition Tools, és onnan például:
EaseUS Partition Master
Disk 0 kiválaszt, Delete all, vagy ha szükséges, akkor Wipe Data -
King Unique
titán
válasz
teptep #24912 üzenetére
"clean all
Ez a törlési folyamat átlagos esetben kb 3 perc, utána kapod vissza a kurzort."Ja, pl. kis / közepes tárolókapacitású M.2 PCIe Gen 4 / 5 NVMe SSD-knél lehet, de nagyobb tárolókapacitású és lassabb SSD-knél, meg főleg lassú HDD-knél nyilván nem 3 perc lesz a teljes adatterület teleírása 0-kkal - mert ugye a törlés mellett azt csinálja ez a parancs - hanem akár órákig (vagy napokig) is eltarthat, + közben ugye folyamatjelző sincsen.
-
King Unique
titán
-
-
teptep
senior tag
válasz
ClioRS #24909 üzenetére
Nem klikkeltél rá a [#155398] linkre, ott van leírva. De az úgyis Win10, akkor leírom Win11 menü szerint:
Gépház, Rendszer, Helyreállítás, Speciális rendszerindítás, Újraindítás most.
Újraindulás után Hibaelhárítás, Speciális lehetőségek, és utána a Parancssor.
A parancssori konzol virtuális meghajtóról fut, ezért a saját rendszert is le tudod törölni a következő módon. A parancssorba beírod:
diskpart
select disk 0
clean
Ezzel kész, törölted valamennyi partíciós bejegyzést, az SSD gyakorlatilag üres.
Amennyiben érzékeny személyes adatok voltak a gépen, akkor kiadhatsz még egy további parancsot, amelyik nullával felülírja az SSD-n az összes adatrekordot:
clean all
Ez a törlési folyamat átlagos esetben kb 3 perc, utána kapod vissza a kurzort.
Végül a Power gombbal leállítod a gépet... -
csixy
addikt
Erre a kis notira (a milyen notit vegyek topicban erősen óvtak tőle, hogy megvegyem, de 8 giga ramra bővítve és egy NVME SSD-vel megtunungolva szereti a nejem) potom 4 óra hossza alatt gyűrte rá a 23H2-re a 24H2 fissítést az upgrade assistant, már azt hittem hogy kirügyezek. De felment rá hivatalosan! Ugyanakkor van olyan erőművem amit kukázhatnék ki, ha nem találok más megoldást.
-
laragirl83
őstag
Sziasztok!
Abban tudna vki segíteni, vagy tippet adni, hogy miért van az, hogy Windows 11 alatt gyerek szeretne sims 3-al játszani, indításkor kéri a játék, hogy legyen fent .NET 3.5.
Oké, mondom hagyom neki telepítse, de kb a szükséges fájlok letöltése status bar kb 70%nál megáll és ennyi se előre se hátra.
Probáltam offline full telepítővel, szintén.
Próbáltam engedélyezni szolgáltatások ki be kapcsolásánál, ki pipálom net3.5-öt, ott meg egy endless loop jön be h szükséges fájlok keresése...
Hogy lehetne ezt működésre bírni?
Köszönöm -
Geth
veterán
Minden új kiadásnál gyökeresen más kezelőfelület, mindent újra megtanulni, hogy mi hol van.
8.1 óta nagyjából teljesen ugyanúgy néz ki a felület amit használok, nem tudom Te miket telepítettél eddig. Ugyanott van a tálca, a Start, ugyanott vannak az ablakkezelő gombok,
ugyanazon progik ikonjára bökök rá a tálcán vagy a Start menüben. Csak lehetőség lett több (gyorsbillentyűk, ablakok rendezése, stb.).
AI funkciókat nem használok, Recall nem is elérhető a rendszereimen. -
movax
őstag
válasz
ForRedGlory #24900 üzenetére
Energiagazdálkodásnál Allow wake timers engedélyezve, illetve Device managerben a billentyűzetnél és/vagy egérnél Allow this device to wake the computer.
-
ClioRS
őstag
Nem pont 11 specifikus kérdés, de mivel 11-et raktam a gépre így gondoltam itt kérdezek. Adott egy laptop ami OS nélküli gyárilag, sajnos vissza kell vinnünk a boltba. Ha le akarnám teljesen törölni a 11-et, tehát gyári OS nélküli állapotra visszaállítani, akkor azt hogyan lehet megoldani?
-
mogyoro42
csendes tag
válasz
Armagedown #24901 üzenetére
Tényleg.
Szeméttelepnek jó ez is, ott semmi sem tökéletes
Csak ne hallanám, hogy a MS mennyire szívügyének tekinti a bolygónk jövőjét, a vérnyomásom is jobb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- GTA VI
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest