Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Mert 200 ezer iskoláskorú gyerek, és ki tudja hány 100 ezer irodai dolgozó 3 hete otthonról kénytelen távoktatásból tanulni v. dolgozni, ahhoz meg kell valamilyen kamera.
Temették a PC-t évek óta, de normális munkát nem lehet tabletről meg telefonról napi 8 órában végezni.
-
Zanik
addikt
Tudja valaki miért tűntek el a webkamerák a webshopokból?
-
Zsadi
őstag
Canyon cnr-wcam43 régi kamerát rá lehet bírni valahogy normális windows 10 működésre?
Ha a kamerát elindítom, azt írja nem található eszköz. (usb camera driver van fent)
Viszont messengerben működik, de más alkalmazásokban már nem. -
IO.sys
őstag
Hát ja. A projekt amúgy megvalósult, vettünk egy Logitech c920-at, az fogja továbbítani a képet, egy laptop meg streamel. Ma telepítem. Egyébként még mindig az a nagyon durva a történetben, hogy meg tudtam volna oldani az épületvezérlő gép hálózatra kötését, de nem engedték, féltek a lehetséges következményektől.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Szükségessé vált cégnél egy webkamerával közvetíteni tabletre egy monitor képét. Nincs a gép hálózaton, nem is lesz, a kivitelezés innentől kezdve csak így oldható meg. Hagyjuk a részleteket, ez kell.
Jó lenne a kétirányú hangkommunikáció.
Vettünk egy Hikvision DS-2CD2443G0-IW IP kamerát, de a 2688 x 1520 (4MP) felbontása ellenére nem olvasható az általa vett monitoron a szöveg, bárhogy állítom be. Olyan, mintha mindig ugyanazon az alacsony felbontáson venne és azt továbbítaná 4MP-en, vagy ahogy éppen beállítom, tehát a látott kép mindig ugyanolyan rossz.Most ott tartunk, hogy veszünk egy webkamerát, de előtte gondoltam, megkérdezem itt, hátha én vagyok a béna. Be lehet állítani úgy a Hikvisiont, hogy közelre élesen lásson?
A webkamerával az a baj, hogy kell külön neki egy hálózatra kötött gép, amiről valamilyen normális módon tovább tolom a képet a tabletre, amin a képét látni akarják, és még kétirányú hangkommunikáció se lesz, szóval ez zavaros ügy.
-
maliszka
csendes tag
Helló, segítséget szeretnék kérni valakitől a Droid Cam USB kapcsolat-al kapcsolatban. Az IP működik, de az USB-s nem.
De bármilyen megoldás érdeklem, amivel egy telefont USB-s webkamerává tudok alakítani.
Előre is köszi -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Ajánlott webkamerát szeretnék a következő paraméterekkel. Céges környezetben lenne elhelyezve gotomeeting webes szolgáltatáshoz, laptopokkal használva. Az ár ~60k de lehet több is ha érdemes. Létezik olyan eszköz ami nem igényel driver telepítést hanem win 10 alatt csak bedugom és működik? Ha igen olyan lenne igazán megfelelő.
-
MasterMark
titán
Mi most a legolcsóbb Windows Hello kompatibilis webkamera?
-
Myair
tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani olyan Jóféle webkamerát, amit nagyon jól oda lehet rögzíteni az új 240 Hz es Gamer laptopok tetejéhez? Konkrétan egy ASUS rog strix scar 3 hoz. Köszönöm
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Nincs valami eldugott 4k kínai kamera ami hozza a brio szintjét 20k körül?
Telefon kameráját szerettem volna használni de egyszerűen nem sikerült összehozni. -
Booker87
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy Genius Facecam 1000X webkamerát, de nem volt vele driver lemez. A Win 7 Ultimate X64 felismerte szépen és működik is skype-on. Kérésem arra irányulna ki, hogy kellene egy olyan szoftver amivel tudom kezelni a beállításait pl.: képeket, videókat készíteni/elmenteni. köszönöm előre is a segítségeteket. üdv.
-
Ablakos
őstag
Hikvision kamera képe nem jelenik meg web böngészőben. (Edge, vivaldi, chrome, többet nem vagyok hajlandó felrakni) Van egy Web Components plugin, de egyikkel sem operál. Valakinek van tapasztala ezzel?
-
Jinxb1rd
addikt
Amikor a Logitech kamerák beállításait módosítgatjuk, akkor azt a gépünk dolgozza fel vagy leveszi azt a terhet a kamera?
Tehát például ha beállítom, hogy zoomoljon be a kép, és legyen levágva körben plussz erősebbek legyen a színek, akkor azt már készen megkapja a gépem a kamerától, vagy a procim megkapja a nyers cuccot és neki kell dolgoznia, hogy az legyen a végeredmény? (tehát teljesítménycsökkenéssel jár-e)Nem tudom, érthető voltam-e.
-
Tudom nem világverő cucc de melyiket választanátok?
Logitech c310 vs Microsoft LifeCam HD 3000 -
gyulank
addikt
válasz
pintyesz #1082 üzenetére
Ez milyen kábel? Mire jó? USB-t így nem szoktak osztani, lehet, hogy csak a táp van bekötve. De ha be van is kétséges, hogy működik-e, meg jól működik-e. Ha kipróbálod én kíváncsi vagyok rá. Lehet, hogy az elosztás miatt fele áram megy az adatbuszon, ami lehet, hogy nem elég. Lehet, hogy 2 irányú a kommunikáció, akkor viszont ha a 2 gép nem egyszerre küld, és fogad gondolom akadozik. De az is lehet, hogy neked az se baj. Inkább hálózaton kéne megosztani, de itt ehhez sem igen kapsz segítséget. Bár net nélkülit routerről máshol se nagyon találni. Ha találsz oszd meg! Addig még esetleg az egyik gépről streamelheted. De akkor nyilván csak akkor megy a másikon, ha az is megy amibe be van dugva.
-
gyulank
addikt
Az évek alatt innen-onnan láttam olyan infókat, amiket most nem találok. Ha tudja valaki, írjon már egy összehasonlítást a c920;c922;c930e webkamerákról beleértve a hardveres kódolást, a lencse fényerejét, az érzékelő valós felbontását, és a valós frissítési sebességet! Pl. én még akármelyik videóban láttam a c920 vs c922-őt, a c922 szaggatott a c920-hoz képest, miközben az adatlapján a c922 tud többet. Oké, hogy 1080p-ben mindkettőre 30fps-t írnak, de ha a c922 720p-ben 60-at tud, a c920 pedig 720p-ben is 30fps-t, akkor nem tudom, hogy következik ebből, hogy a c922 1080p-ben nem tud 30fps-t. Mondjuk itt jöhet esetleg szóba a hardveres kódolás, hogy melyikben mi van h264/h265/VP9, vagy mi nincs. A Logitech weblapján azt írja, hogy a c920 képe jobb, a c922-é pedig a legjobb. c930e pedig nincs is. BRIO-t láttam még yt-on 1080p-ben alap beállításban volt 90fps-el, de az drága, meg lehet olyan az a 90 mint a c922-nél a 30...
-
pvt.peter
őstag
válasz
MaxxDamage #1074 üzenetére
Szia,
Bevált a kamera?
-
Pszicho
tag
Sziasztok!
Szeretnék HD webkamerát vásárolni skype használatához.
Logitech C920 HD Pro
https://www.arukereso.hu/webkamera-c3113/logitech/c920-hd-pr..
Microsoft LifeCam Studio
https://www.arukereso.hu/webkamera-c3113/microsoft/lifecam-s..
Logitech C615
https://www.arukereso.hu/webkamera-c3113/logitech/c615-960-0..
Ezek közül melyiket érdemes megvenni, vagy ha van más lehetőség mit érdemes még ezeken kívül?
Nagyjából a max összeg, amit rászánnék 20000 Ft.
Köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok,
Android okostelefont (Huawei P10), hogyan használhatnék webkameraként !vezetékesen! ?
-
pmheros
őstag
válasz
INTELligent #1076 üzenetére
Logitech c922
720p 60fps
Tapasztalatom nincsÜdv.: pmheros
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Számítógépes képfeldolgozáshoz keresek webkamerát és kíváncsi lennék a tapasztalataitokra. Miylen típust használtok? Esetleg hol lenne érdemes kutakodni a témában?
Igazából ami fontos lenne, az a min. USB 3.x és a legalább 60 fps, felbontásból nem kell 4k, ha 720p-ben tud ilyen frame rate-et, az már jó lesz valószínűleg. -
Fitzgerald
veterán
Sziasztok!
Egy darab Logitech C920-at szeretnék megosztani két számítógépen. Hogyan tudom ezt megtenni, valamilyen USB hub-al, elosztó kábellel?
-
pmheros
őstag
válasz
MaxxDamage #1072 üzenetére
A személyes véleményem az, hogy a pc -s webkamerák területe nagyon elhanyagolt a gyártók által. Hogy ennek mi az oka azt nem tudom, de igazából én is csak azt látom, hogy más technikai eszközökben meg tudják oldani a magas felbontást, és a megfelelő egyéb paramétereket.
Az UHD felbontásod nem értem. Az általam ajánlott két kamera 1080p -t tud 30fps mellett. Továbbá a nálad működő webkamera anyaga jellemzően nem a te TV -den fog megjelenni, hanem a beszélgető partner megjelenítőjén.
Én nem tudok olyan "olcsó" eszközről ami UHD felbontást gyenge fényviszonyok mellett folyamatos és jó minőségű képet tudna produkálni. Nem zárom ki hogy van, csak én nem ismerek.
A c922 -nek például 3 hónapos az utolsó driver -je.
Üdv.: pmheros
-
válasz
pmheros #1071 üzenetére
Köszönöm az infókat és az ajánlást!
Lényeg, hogy UHD felbontás mellett is jó legyen a kép, ne akadjon, folyamatos legyen.
Akkor nincs (ajánlott) kamera ami sötétben (vagy kevés fény mellett) is megfelelő ?
Szoftveres támogatottság megint egy fontos szempont. Olvasom a 920/922 -nél (Logitech) hogy szoftveresen nem nagyon fejlesztik..elhanyagolják inkább.MD
L -
pmheros
őstag
válasz
MaxxDamage #1070 üzenetére
A sport kamerákról azt írják a tulajok, hogy csak jó fényviszonyoknál tudnak megfelelő képet adni, ha sötétben is használnád akkor neked valami más kell.
Webkamerának a c920 jó, amit ismerek is. A másik ami a youtube videók alapján jónak tűnik az a c922.
Csodák nincsenek, ha gyenge fényviszonyok mellett akarod használni, akkor az expozíció nőni fog.
Üdv.: pmheros
-
-
chungee
addikt
Estét!
Ezt a noname-et találtam a szekrény tetején. tudnátok segíteni találni hozzá drivert
Nekem nem sikerült kigúgliznom
Esetleg vlakinek tapasztalata e téren
-
EKK
újonc
Sziasztok!
Milyen megoldást tudtok javasolni, hogy tévén is tudjon a család Skype-olni? A terv addig van meg, hogy kiteszem a képet tévére egy Chromecast-tel. Viszont kellene valami olcsó wifis webcam megoldás. Esetleg a valami kütyü, ami a Chromecast-hez hasonló, de rá tudom kötni a kamerát?
Bármilyen árérzékeny megoldást megköszönök. -
core i7
addikt
Ez a Webkam például támogatja a win10 et? LifeCam VX-7000
-
core i7
addikt
Sziasztok Webkamerák felől érdeklődnék olcsót plafon ilyen 2500 ,hogy ennyiért van egyáltalán 30FPS-es de ha nincs azse baj csak támogassa Windows 10 et
-
Webkamerát keresek konferenciahívásokhoz, online tanfolyamhoz, ahol a hangminőség fontos lenne, a kép kevésbé (viszont azért szükség van rá). Többen is ajánlottátok a topicban a Logitech C920-at, és értem is hogy miért, viszont a youtube-os teszt footaget nézegetve nem vagyok oda a mikrofonjáért, messziről szól, zajos, és doboz hangja van.
Létezik max 30-35eFt-ig olyan webcam, aminek jobb a mikrofonja ennél? Vagy felejtsem el, és vegyek külön usb mikrofont? Egyébként USB mic-ből ez lenne a szint (mármint a videóban nyertesnek kihozott Samson Go Mic). Az lenne a tökély ha lenne olyan eszköz ami nagyjából ezt tudja + ad képet is, és nem kéne többet fizetni érte a fent megnevezett keretnél
-
DiabloCorsa
őstag
Logitech C920-om van. Az lsw.251 (gyári program) tud videót rögzíteni 1920x1080 méretben, de mozgás érzékelő csak 800x600.
Tud-e valaki megoldást, hogy a mozgás érzékelő (Motion detect) is 1920x1080 méretben rögzítsen?
Akár más programmal is jó. Yawcam van, nem rögzít hangot és nem tömörít H264-el. -
kazanka
őstag
válasz
pmheros #1060 üzenetére
Köszi hogy próbálsz segíteni.Sajnos minden kártyával csak kb 100 db fájlt csinál.Most próbálnak a szoftveren javítani,legalább is azt ígérték.Minden kártya eredeti Extreme Digitálos.A formázás is szoftverrel történt /FAT32/
A 32-esnél is csak 100 fájlt csinál aztán felülírja -
pmheros
őstag
válasz
kazanka #1059 üzenetére
Nem tudom mi a gondja, így ötletelek.
Első gondolatmenet:
-Lehet hogy 32GB -os méretkorlátja van kártyákra ? Az elvileg 64 -est is kártyát is elfogadó eszközök többsége csak nagyon kevés ilyen nagy kártyával hajlandók megfelelően működni.
-Lehet hogy azok a 10 percesek ~2GB -os darabok? mert akkor a maradék 1,5GB az normális
-az eszköz magának formázta meg a kártyát ? Mert ez is okozhat galibát
-kapcsold ki az ciklikus felvételt (nem tudom abban az eszközben milyen néven fut), nézd meg úgy meddig jutMásodik gondolatmenet:
-firmware frissítés volt?
-gyártó mit mond ?Harmadik gondolatmenet:
-ugye nem messzi keletről rendelt "eredetinek" hirdetett kártyák ? -
kazanka
őstag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem!Van egy Holdoor Wifis kamerám.Ami 64Gb-os kártyát tud elvileg kezelni.Hardveresen tökéletesen működik.A problémám az hogy Kb 100 darab 10 perces fájlt csinál utána felülírja a felvételeket függetlenül a kártya tárhelyétől.Próbáltam 64-es,32-es és 16-os kártyával is,mindegyiknél ez a helyzet.Pl a 16-os kártyánál még 1,5Gb szabad terület volt ,a 64-es kártyánál pedig pedig még vagy 40.Mit lehetne csinálni. Sajnos így csak kb 16 óra van a kártyán ami visszanézhető.Elvileg egy 64GB-os kártya 3 napot is tudna tárolni.Segítségeteket előre is köszönöm
Elnézést kérek ha nem jó topikba írtam,de nem találtam mást. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Milyen olcsóbb webkamerát érdemes venni szülőknek win10-hez, ami plug&play működik?
Skype-hoz lesz.
720p kéne legalább jó képérzékelővel (ugye remélem meghaladtuk már az olajfestmény korszakot, jó dinamika tartományt és jó vonalélességet várok) és nagyon jó minőségű, érzékeny mikrofon.
Ár kevésbé szempont, de azért nem a prémium kamerák felé nézelődök. Úgy 10-20k között kb kapható jó minőség?
LCD monitorra csíptethető kéne.
Logitech az egyik kedvenc márkám, viszont nem vagyok biztos a win10 támogatásában, mintha gondokról olvastam volna bár nem ástam bele magam a témába.
Tényleg plug&play kellene, szülőktől nem várható el ennél több.
Nem kellenek extra szoftverek és szolgáltatások.
Csak skype.Köszi!
-
raidx
őstag
-
gerrog
aktív tag
hali
megoldható, hogy egy webkamera hosszabb kábellel is működjön?
van ehhez valami kütyü vagy bigyusz? -
jUUh
addikt
Hali!
Adott egy ilyen kamera, és az istennek se tudom feltenni WIN10-re a driverjét. Próbáltam az origi CD-jével, kompatibilitási módokkal szarakodtam, de sehogy se jó... Valami ötlet esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Steam topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest