Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmheros
őstag
-
szenasi08
csendes újonc
Sziasztok!
Kb 1 hónapja vettem egy Logitech C920 Webkamerát.
Olyan problémám lenne vele, hogy néha ha Skype-t használom, akkor beszélgetés közben kikapcsol magától, és csak úgy bírom visszakapcsolni, ha kihúzom, és újra bedugom.
Tegnapi nap már csinált olyat, hogy nem ismerte fel a gép. Vagyis hibás USB eszközként. A Logitech gyári kamera programja, pedig kamerát sem érzékel. ha kihúzom, eltávolítom a Drivert, és újratelepítem az néha megoldja a problémát, és megint jó egy pár óráig. Szerintetek mi lehet a baj? Próbáltam már másik USB portba dugni, de mindegyiknél ez van.

Segítséget előre is köszönöm!

-
-
törölt tag
Sziasztok!
Elkezdtem Youtube-on élő adásokat csinálni. Szeretnék venni egy komolyabb webkamerát, amivel jól lehet zöld hátteret használni. Keretem olyan 20.000Ft lenne rá. Tudnátok ajánlani webkamerát nekem?
Köszönöm! -
SoulReaver
veterán
Tegnap volt időm kicsit tesztelni a logitech c270 webcamot.
Első benyomások:
Egyszerű kezelés, könnyen felfogatható akár led tv-re is (lapos tévékre általában)
Mozgatható fel le a kamera rész.
Videó felvétel felbontások 360p, 480p, 720p.
auto zoom sincs benne, hiába írják sok helyen. A dobozán konkrétan írják, hogy fix focus.Viszont van a szoftverében arc követés, mozgás érzékelés, lehet állítani a mozgás észlelés érzékenységét.
Nagyjából ezeket néztem.
Egyszerű videóbeszélgetéshez tökéletes, de újonnan túl drága a tudásához képest. Ennyit egy olcsóbb is tud.
-
pmheros
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nagyon ellaposodott ez a topik. Ha megjön majd a kamerád, írd meg majd itt a tapasztalataid. Hátha segítség lesz ez majd a következő kérdezőnek.
Üdv.: pmheros
-
pmheros
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Olyat sajnos nem tudok.
Olcsónak viszont a Logitech c170 elmegy.
A Logitech c920 ami pedig jó is. -
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Skypeozáshoz szeretnék venni valami olcsó, de jó webcamot.
Tudtok ajánlani nekem?
-
dombi81
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy kis egyszerű, Trust Webcam 17003-at, az lenne a problémám, hogy Skype-on, nem tudom elérni, hogy a camera mikrofonja működjön.
Nem tudom miért, pedig ki van választva, be van állítva!?
Külső (másik) mikrofonnal minden helyesen működik.
(Win7 64bit)Tudna valaki segíteni ebben a kérdésben?
Köszönöm.
-
iceman007
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani webkamerát skypozáshoz, videochathez? Olyan kellene aminek viszonylag szép képe van és jó a mikrofonja, max 5000-et szánnék rá és Win8.1-en futna

Köszi!
-
Zola007
veterán
keresnék webkamerát az alábbi paraméterekkel:
- min. HD felbontás
- lehetőség manuális fókuszra
- közelről is jó felvétel vagy makró mód
- jó fényérzékenység és képminőségVan egy Logitech C270, jó képminőség, de nem tud fókuszálni
Került hozzám egy HP HD2300, ennek a képminőségével és kevés fényben való teljesítményével vagyok elégedetlen.
Volt korábban Microsoft HD3000, annak is elég gyatra képminősége volt.
Nem várom egy DSLR szintjét, de az utóbbi kettő elég gyenge volt. -
pmheros
őstag
Több kamerával is próbáltam, mindegyiknél ugyanezt tapasztaltam bizonyos hosszúságú toldat esetén.
Elméletileg usb extender annak a neve amit keresel, méghozzá az aktív fajta. Egy ismerős drága megoldással 18 méteres távot hidalt át vele. Én az olcsóbbikat használtam, annak nem voltam megelégedve a kapott képével.
-
gerrog
aktív tag
hali
ha túl hosszú usb kábelt használok a kamerához, az már nem működik
van erre valami megoldás, vagy 1xűen ez van, így működik?
logitech C615
-
pmheros
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
A két hozzászólással előtted tesztelt Logitech kamera gyári szoftverében láttam valami mozgásérzékeléses funkciót. Ha neked valami olyasmi kell, ami csak akkor rögzít, ha van előtte történés, akkor például a Logitech vonal érdekes lehet neked, annak olvass utána.
-
energy4ever
addikt
Sziasztok!
Megfigyelo rendszert szeretnek epiteni kis penzbol. Gep+2Tb purple hdd megvan hozza.
A legolcsobb erre alkalmas kamera kellene ami kepes folyamatos rogzitesre belterben. Plusz valami program ami elintezi a felvevest. Windows 10-es kornyezethez kellene! -
-
pmheros
őstag
Logitech C170
(Egyes webshopokban a termékhez kapcsolódó hozzászólásokban agyon dicsérik, hogy az árához képest hű, meg há. Gondoltam, akkor kipróbálom)
A lencsét nem látom, kb kisebb gombostű fejnyi lyuk a készülékházon, valahol benn mögötte csillog egy pont. Összehasonlításként: tőle jobbra a mikrofon nyílás kb négyszer nagyobb. A lencsétől balra az aktivitást jelző led. Nincs előtétje, így hozzáférhető, egyszerűen leragasztható ha valakit zavar, hogy működés közben világít.
Telepítés: Plug and play. Ha akarod Logitech oldaláról elérhető a teljes szoftvercsomag (winXp -win10) is, amiben (teljesség igénye nélkül) mozgásérzékelés, felbontás állítási, és rögzítési lehetőség is van.
Képminőség: Kamera alapból a 640x480 -as felbontást preferálja külső programokkal. A Logitech szoftverben max 1024x768 felbontás engedélyezhető (kb 40°-os látószög). Van széles vásznú opció is, de ekkor 360p a plafon (jajj). Minden felbontáson 15fps a sebesség. 60Hz -es monitor beállításnál, megfelelően erős megvilágításnál, -5 , -6 manuális expozíciót választva vállalható folyamatosságú, és minőségű képet kapunk. Ezekkel a beállításokkal szemcsés lesz a kép, de az olcsó összetevőknek megfelelően ez normális. Ha csak kis ablakban néznek minket a videóbeszélgetés során, akkor ezt senki nem veszi majd észre.
Hangminőség: Logitech TrueSound opcióval (vagy anélkül) sincs kristálytiszta hangzás, meg széles hangspektrum sem, de jól érthető a mikrofonján keresztül minden. Más olcsóbb (általam próbált) kamerákhoz képest egyértelműen jobbnak éreztem a mikrofont.
Szoftver:
A windows (8.1) kamera app-jával hibátlan működött. Hátránya hogy teljes képernyőn szeret menni a betekintő ablak, így az alacsony kamera felbontás ebben a programban nagyon realisztikusan jelenik meg. (Értsd: a kis hibákat felnagyítja) Másik gépen kipróbálva win10 -el is működött, különbséget nem tapasztaltam.
AMCap (teljes verzió) Szintén hibátlan működött, de 640x480 -nál magassabb felbontásra nem lehetett állítani.
Logitech Webcam Software 2.51 Rögzítéskor nálam a hang rendszeresen hibát jelzett és leállt, vagy a kép állt be 20 másodpercenként. Úgy sejtem nálam ez egyedi hiba, a Logitech c930-asom másmilyen szoftverével akadhatott össze. -
Ez jó... A topic, ahol mindenki csak kérdez.

-
Uyuarasy
tag
Hello,
Tud valaki valamilyen tapasztalati informacioval szolgalni a Logitech C920 webkamerajanak ket tipusa kozotti elteresekrol? A 960-000768 Carl-Zeiss lencsevel jon, a 960-001055 mar elvileg nem. Elobbit nem talalom itthon sehol (ahol kaphato, onnan is az ujabbat kuldtek...), viszont nem tudom szamottevoen valtozik-e barmi a ket kep kozott.
Koszonom

-
aviator
tag
Sziasztok!
Tud valaki tippet arra nézve, hogy hogyan tudok egy IP kamerát életre kelteni úgy, hogy nincs lehetőségem csatlakoztatni a routerhez? Többször volt már ez a kamera használva, az utasításában le van írva, hogy routerhez kell csatlakozni kábellel az első bekapcsolás alkalmával, vagy ha máshova viszem. Viszont most erre nincsen lehetőségem. Addig kéne eljutnom a kamera belső kezelőfelületén, hogy bekapcsoljam a wifit. Ha tudok csatlakozni routerhez akkor ez úgy szokott menni, hogy egy program megmondja a kamera IP címét és azon keresztül be tudok lépni. Most helyi hálózaton (lan kábellel összekötve a gép és a kamera) próbálkozok, eddig sikertelenül. Ötlet?
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan webkamera szoftvert, ami azt tudja, hogy a kamera előnézeti képét pont úgy tudom megjeleníteni vele a Windows képernyő előtt kicsiben, ahogy az pl. egy felvételen látszana?
Kicsit érthetőbben:
A desktop képét szeretném rögzíteni egy rögzítő eszközömmel úgy, hogy rajta lenne kicsiben a kamera képe is, aminek ugye jól kéne kinéznie, a kamera szoftverek hagyományos preview ablakaiban ott van a kezelőfelület, stb., de én azt szeretném, hogy csak a kamera előnézeti képe legyen látható, semmi más és akkor azt kis ablakban oda tudnám tenni mondjuk a sarokba és akkor ezt így együtt rögzíteném a desktop képével.
Előre is köszönöm a helpet!

-
Sziasztok,
Kapható mostanában olyan webcam, ami IR érzékeny, esetleg beépített IR LED-es, HD felbontású, és MJPEG-et támogat és megy linux alatt?

Otthoni biztonsági kamera projekthez kellene, 2 Logitechhel szépen megy, szünetmentes biztosítva nekik, mozgásfelismerésre is van felesleges vas, működik is. Csak sajna a Logitech kamerákról nem egyszerű lekaparni az IR szűrőt, így kicsit hiányos a rendszer éjjelente
(tudom vannak biztonsági kamerák, kész megoldások, lehet váltok is előbb-utóbb, de ez saját tákolmány, a szívemhez nőtt, ha van lehetőség, bővíteném) -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Olyan webkamerát keresnék tanulmányi/kísérletezgetési célra ami képes legalább 30 (jobb lenne 60) FPS-el képet továbbítani elfogadható minőségben. A kitűzött ár a "minél olcsóbb", mondjuk 5-10 ezer még megfelel.
Szeretnék elmélyedni a képfeldolgozás és objektum követés/felismerés világában, így a legfontosabb az lenne hogy a kamera képét fel tudjam dolgozni valamilyen programozható felületen. Van erre ideális hardver, vagy bármilyen mezei webcam megfelelő lehet? -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van Asus A52N laptopja. Windows 10 van rajta, és a kamera képe fejjel lefelé van. Skype-on elég idegesítő.
Driver csak Windows 7-hez van. Olvastam megoldásokat hogy az inf fájlban át kell írni a flip értékét.De ha nincs driverem, csak a windowsban lévő amit maga telepít, akkor mi a teendő?
Köszönöm! -
sir fg
aktív tag
Sziasztok,
webkamerát szeretnék venni 24 órás idöjárás-közvetítés céljából. A kamera az égre lenne irányítva (horizont benne van a képben), amiröl adott idöközönként képet készítene. Ezek alapján a következö szempontok lennének fontosak:
- Állóképkészítés min. FullHD felbontásban
- Lehetöség végtelen fókuszra (manuális fókuszállítás is oké)
- Jól kezelje a széles világosságtartományt, a kültéri fényviszonyokat; nappal is tudjon megfelelö expozícióval képet készíteni, ne égjen be.
- Linux támogatás
- Természetesen: a lehetöségekhez képest jó képminöség.Ismertek esetleg egy olyan típust, ami teljesíti ezeket? Van valaki, akinek esetleg van tapasztalata erröl a felhasználási területröl?
U.i.:
- a nagy(obb)látószög hasznos extra lenne, de nem kötelezö. -
Hello,
Esetleg valaki tudja, hogy milyen kamerát érdemes rendelni ebayről, ami értelmes nagylátószöggel rendelkezik?
Az sem hátrány, ha érzékeny IR-ben, de az már csak extra...
USB kameraként működjön, az a lényeg. -
cucumber87
tag
Nagyon nem vagyok járatos a webcamok világában, de mivel hosszú idő után újra vissza tértem asztali géphez szükségem van rá.
Kizárólag Skypolásra használnám szerintem, de azért nem szeretnék rosz minőségű készüléket.
Ár érték arányban mit ajánlanátok ? ( maximum 12 ezret szánnék rá)
(esetleg van rá esély, hogy támogassa az lg 42la620s okos tévémet is ?

-
DiabloCorsa
őstag
HP HD-4110 kamerát vennék.
-
Csabesz666
aktív tag
adott egy c525-ös kamera, win1064bites oprendszer, és telepíteném, a logitech szoftvert, és kiirja, a program, hogy a gépem processzora neméri el a minimális szintet, és ezért nem telepíti..... a gépben 6GB memória van és egy intel 4690K proci....
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Megint webkamera. Melyiket lenne érdemes választani:
Logitech C270
Microsoft LifeCam HD-3000 T3H-00012Árban egyformák viszont az MS autófókuszos. A kép mellett a mikrofon is nagyon fontos (hangerő / tisztaság) és persze a hosszútávú win maghajtó támogatás.
-
Lablovezel
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnek egy kis segitseget kerni webcam install ugyben. Mar mindent es mindenhogy kiprobaltam, de a programjaim nem erzekelik a webkameram, eszkozkezelo szerint rendesen mukodik driver is legfrissebb.
(Tipus: Trust verto wide angle 720p). Mikor megvettem, csak kihuztam az elozot, ezt radugtam es minden pikk-pakk volt. Aztan windows reinstall egyeb hiba miatt, es most radugom USB-re, talal is drivert a neten, minden ok a gep szerint, csak epp nem mukodik. Nem volt hozza CD (Mikrofonja mukodik) Van valakinek otlete? -
flash-
veterán
beltérre, nagyobb méretű terembe, közepes megvilágítással milyen webkamerát ajánlotok internetes közvetítésre?
ár mindegy, felbontás 720p
-
DonPjotr
csendes tag
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségetek, hogy új webkamerát szeretnék venni.Főleg skypehoz.Topic átolvasása után a Microsoft HD300 típusán gondolkozok,de találtam belőle 3 típust.
T4H-00004
T3H-00012
T3H-00004mi a különbség közöttük illetve melyiket érdemes megvenni?
Illetve van-e más amit ajánlatok helyette hasonló árban?
Válaszotokat előre is köszönöm!
U.i.: bocsi véletlen lett válasz,és nem tudom módosítani.
-
Bastee
tag
Nekem van
A plus szó az SJCAM-eknél mindig egy erősebb processzort takar, ezáltal nagyobb felbontás, több fps DE! a kép/hang semmivel sem lesz jobb :/
Érdemesebb inkább a fejlettebb szenzorral rendelkező SJ5000-et választani, hiszen ott egy sokkal komolyabb Panasonic CMOS dolgozik a fény begyűjtésében. Persze ebből is van wifi-s és plus-os is. Csak pénz kérdése.
De számos alternatíva mutatkozik még akciókamerákból, pl. a Xiaomi Yi bár az alapcsomag semmit nem tartalmaz kb. cserébe viszont nagyon olcsó és jó
-
dokee78
félisten
Ezen a videón be van rakva a képük real time.
Ez webcamera vagy szoftver függő?
Melyik camera vagy szoftver tudja ezt? -
meci77
tag
Sziasztok!
Olyan kisméretű kamerát keresek (webkamera vagy akciókamera), ami USB-vel telefonra (nem laptop/PC-re) csatlakoztatható, Full HD 1920*1080 (30 fps), HD 1280*720 (60 fps) tudjon, mivel lassított felvételt is szeretnék rögzíteni (vagy esetleg jobbat, pl. 120fps), de ez is gondolom beállítások kérdése. A fókusz-látószög nem szempont, viszont az alacsony fényérzékenység jól jönne. Esetleg más ötlet?
A lényeg hogy kicsi-könnyű legyen és kábellel csatlakozzon a telefonra.
Esetleg ez?
[link]
A keret kb. 40ezer.üdv mindenkinek, előre is köszi a segítséget!
-
Tomi0703
addikt
Üdv! Max 5k-s kerettel mi a legjobb vétel? Logitech C170?
-
Bastee
tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nos, valóban ennyi a különbség

De az állókép ritkán számít szerintem, főleg, hogy ez is csak szoftveres trükkökkel ennyi... -
< CyberBob >
őstag
-
Bastee
tag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ha nem szeretnél közeli felvételeket, akkor nem fontos. Alapból kb. 1-1,5m-től végtelenig terjed a fix fókusz. Szóval ha legalább ekkora távolságra vagy a kamerától, nem fontos. Ajánlani pedig a C270-et ajánlanám ha nem kell autofókusz, és a C920-at ha igen. Nyilván árban ég és föld, de a C525 képminőségben sem az igazi...
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Két kamerát néztem ki: Logitech HD Webcam C310, Logitech HD Webcam C525.
Az előbbi olcsóbb viszont nincs autó fókusz az utóbbinál van de több helyen írták hogy behallatszik a felvételbe és a képélessége sem az igazi mindig. Melyiket ajánlanátok (esetleg ezeken kívül) és mennyire fontos az autó fókusz? -
pubi60
csendes tag
Segítségeteket kérem. Hogy hol lehet kapni K6000 autós kamerába akkumulátort kapni?
-
Bastee
tag
-
flash-
veterán
videókamerára lenne szükségem online web stream készítése végett.
ezzel meg lehet oldalni?
[link] -
pmheros
őstag
válasz
5150head
üzenetére
A 30 fps értelmes felbontás mellett nagyon kevés kamera sajátja, jellemzően a 15-20 ezres kategória felett lehet trükközés nélkül elérni.
(Nálam már jó néhány webcamera megfordult, és nem tudok pozitívan nyilatkozni az egész webcamera kategóriáról. Hitvány szarokat adnak, megmagyarázhatatlanul drágán. Közel vagyok ahhoz hogy valami arra alkalmas sportkamerát állítsak be webcamera -nak is.
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Ajánlanátok webkamerát 3-5e között. 30fps, jó felbontás, kikapcsolható autofókusz, nagy látószög. IrTrackhez (freetrack) használnám, meg ritkán videózáshoz. Semmi komoly. Az se baj ha nincs benne mikrofon (sőt)
Köszi előre is.
-
pmheros
őstag
Logitech QuickCam Pro 9000
A neten sok téves infó van a képességeit illetően, a Logitech oldalán is csak az apró betűs részben találod meg a valóságot. Én sajnos csak a vásárlás után bukkantam rá, addig a 960*720@30fps -ben hitben ringattam magam.
A valóságban a max felbontáson:
4:3 képaránynál 1600x1200 @ 15fps
16:9 képaránynál 1280x720 @ 15fps
A felbontást csökkentve nagyobb frissítési érték nem válik elérhetővé. Sőt, magában a gyári Logitech Webcam Software -ben nincs is képfrissítés állítására opció ennél a készüléknél !Szintén a Logitech oldalán szerepel hogy mind a Logitech Webcam Software, mind a QuickCam Software 15fps -es szoftveres limitációval van ellátva. Köszi

A Logitech Vid 1.0 szoftverből már engedélyezi a 640x480 30 fps -t a leírás szerint, ami továbbra is kevesebb a technikai specifikációk 800x600 30 fps -es hardveres limitnél. Én magam nem kutattam fel melyik szoftver lehet az ami kihasználja a kamerában mélyen rejtező 30 fps lehetőségét, ha már a Logitech ezt nem nyújtja önként. Van még egy hardveres limit: 960x720 @ 15 fps.Szerintem:
Alapvetően nem nagy látószögű lencséje van, ezért közepes távolságra is megfelelő lenne, de hiába a a Carl Zeiss lencse nem hozza azt, ami a paraméterek alapján elvárható lenne.
1600x1200 felbontáson jó fényviszonyoknál próbálva, fix fókusszal sem találom átlagosnál jobbnak a képet. Miért "Pro" ?. A rögzített hang viszont rendben van. -
-
Bastee
tag
válasz
JegesEmber20
üzenetére
A sorrend nálam is hajszállal Microsoft felé mozdult el, de végül Logitech C920 lett belőle. Sokkal drágább, de legalább jó

-
Bastee
tag
válasz
JegesEmber20
üzenetére
Tiszta szívvel, csak két kamerát tudok ajánlani, a jó öreg Logitech C270 illetve egy kicsit újabb, talán nekem szimpatikusabb képű Microsoft HD-3000-et. Hajlok utóbbi felé, bár hasonló a két eszköz. Sokáig töprengtem és bár végül teljesen mást vettem, ezt a kettőt ajánlom!
-
JegesEmber20
aktív tag
Kicsit halott ez a topik, de hátha!
Webkamerát keresek streamelésre 720p bőven elég lenne, max 7k-t szánok rá.
Ötletek?
-
raidx
őstag
Véletlen rátaláltam egy DroidCam nevű progira, a play árúházbam van egy ingyenes apk az hang nélküli a fizetős hangot is továbbít. A Windowsos klienst https://www.dev47apps.com/ lehet letölteni. Kicsit szórakoztam vele és 50% akku veszteség az ára. Wifis a játék és HD felbontású. Amúgy a fényképező masinám jobb képet ad csak az USB kábeles és szintén nem való tartósan webkamerának.
-
raidx
őstag
Webkamera vásárlás előtt állok és segítséget kérnék. Valamikor XP alatt volt egy jó Logitech kamerám még a 32 bites Win 7 alatt is hajlandó volt működni, igaz más progival. Átálltam 64 bites Winre és nem műkszik a kamera. Nincs hozzá 64 bites driver. Most készülök új alaplapot venni: ASROCK QC5000-ITX, AMD Kabini, A4-5000 CPU (nem egy erőgép de pici a fogyasztása és amire használom bőven elég) 64 bites Windows 10 futna rajta. Szeretnék egy olyan kamerát aminek USB csatlakozás után nem kell drivert is telepíteni, hátha nem kell korán leselejtezni. Ár azért tizezer alatt volna jó és HD felbontás ma már azt hiszem alap. A szoftvere nem lényeges mert van egy ami igényeimet kielégíti és minden féle kamerát kezel ami működik (még IP-ket is).
Alig használt HP Szkennerem is driver hijjával áll! Csak XP-s driver van hozzá az meg nem megy kompatibilis módban sem Win 7 és Win 10 alatt. Ha nagyon használni akarom, virtuális gépen XP, de úgy meg elég lassú a játék. Köszi a tippeket előre is. -
Trumpek
tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam, hogy meghirdetem itt a kamerámat, amit elég jó áron adok. Azért hirdetem itt, mivel nem nagyon nézik hardverapron.

http://hardverapro.hu/apro/logitech_c920_webcamera_-_1_honapos
-
pmheros
őstag
Nem tudom szoftveresen mi kavarodott meg a te gépeden, és mivel nem látom az összetevőket, nem ismerem a körülményeket így annak kibogozásában segíteni sem tudok. Egy valamit tudok javasolni: nézd meg a kamerát egy másik szoftver környezetben. Ha ott jó, akkor kezdem az elejétől: Nem tudom szoftveresen mi kavarodott meg a te gépeden....
Rendszervisszállítás korábbi időpontra?
-
gerrog
aktív tag
hali
logitech c615 kamerám nem működik a skype legfrissebb verziójával (7.6), csak egy régebbivel (6.14)
a logitech szoftverrel isjóha a videobeállításra kattolok, a gép kék halállal újraindul és az atikmpag.sys fájlra hivatkozik
ill.néha kapok egy üzit,miszerint az ati driver nem válaszol, majd helyreáll (jobb alsó sarokban ugrik fel)
segitség, pls

ati driver természetesen a legújabb
-
DiabloCorsa
őstag
Keresek szakembert aki MEGOLDJA, hogy a TP-Link WR1043ND routeren, OpenWrt - vargalex build-al az USB-re HDD mellett (elosztó) dugott webkamera (B910) képe látható legyen a neten.
1. Privát választ kérek.
2. Megadom a hozzáérést és MEGCSINÁLOD vagy telefon lépésről lépésre elmondod mi a teendőm.
3. Kifizetem a munkát.
Linuxhoz nem értek.
Köszönöm.
-
pmheros
őstag
válasz
gerenda110
üzenetére
Szoftveres bibinek tűnik.
Hardveres hiba kizárásához, ha van kéznél egy tartalék vinyód húzz rá egy win-tvagy Rendszer visszaállítás egy korábbi működő időpontra ?
-
gerenda110
aktív tag
válasz
gerenda110
üzenetére
-
gerenda110
aktív tag
Üdv!
van egy Logitech QuickCam Vision Pro kamerám, eleinte nagyon jól működött, majd egyik napon mikor skypeoltam volna, elindítom, majd felvillan a led körbe és leválasztás hang. ez miért van? Tudom, nem macem van, de azért ezzel is működik.. -
nem_tom
őstag
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy az A4-Tech PK-920H típusú webkamera tényleg olyan szépen rögzít e mint ezeken a videókon láthatjuk: [link] [link]
Kicsit gyanús nekem, mivel 5800Ft-ba kerül és 10k -ig nem találok még egy webkamot ami hasonlóan szép felvételt csinálna. Viszont több youtube-os teszt is igazolja a minőségét.
Szóval ha tudtok nekem segíteni azt megköszönném!

-
pmheros
őstag
Logitech c920 plusz infó
Olybá tűnik nem csak nálam járt rossz fókuszos c920.
És mint a videón látható ügyes kezűeknek van is rá megoldás.Ha valakit zavarna a működést jelző két reflektor a 930e -n, azt is ugyanígy kell szétszedni, nem megoldhatatlan a problémája.
-
pmheros
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Sosem hittem volna hogy más helyett fogom beütni a youtube keresőjébe a Microsoft LifeCam Studio HD kifejezést.
Már az első találat sokoldalúan vizsgálja: https://www.youtube.com/watch?v=r-8Z8PpSq-0A szoftveres támogatás jövője ködbe vész. Olvastam valahol olyat hogy például a csak win7 -es driverrel bíró eszközök nem mennek majd 10 alatt. A 8-assal is rendelkezőkkel ilyen gond nem lehet. (Nem tudom a valóság alapját én is csak olvastam, és nem is szívesen azonosulok a gondolattal)
-
< CyberBob >
őstag
Tudnál linkelni videót?
A hangról azt olvastam itt korábban, hogy a Microsoft kameráknak jobb a hangminősége, de azt nem tudom hogy általánosságban vagy bizonyos típusoknak csak.
A márkák összehasonlításánál azt értettem, hogy a Logitech cuccokkal nem volt gondom eddig viszont Skype-hoz lenne használva ami a Microsoft-é így a saját eszközüknek hosszabb távon jobb-e a szoftveres támogatása?
-
pmheros
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Rágoogléztam a Microsoft Q2F-00015 és Microsoft Q2F-00018 -ra is, de én sem látom hogy bármilyen paraméterben is különböznének. A Microsoft maga sem hivatkozik rájuk másképp. (Ez talán gyártásban lévő sorozatra utalhat, vagy különböző régiókba más kóddal szállítanak.
Egyébként Q2F-00001 -00020 -ig dob a kereső.A képminőséget magad is láthatod az általam állandóan ajánlott youtube -os tesztvideókban. A hang az aránylag rendben lesz, de 6-8 méterre ezeknél a webkameráknál (még ha fullHD is) nem lesznek részletek, főleg ha széles látószögű kialakításúakról beszélünk.
Így hogy Logitech -es megfelelő ezt nem értem. Azonos árkategóriát a webshopok oldalán ár szerint rendezéssel gyorsan megtalálod. Márkát nem hasonlítanék, csak adott típusokat.
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Full HD webcamerára keresek ajánlatot. Nem lenne gond ha rosszabb fényviszonyok között is "normális" képet adna.
Mi most az ajánlott?
Az ár mellékes tényező. A képminőség magasan az elsődleges. -
repvez
addikt
tudsz egy jó linket küldeni hozzá? Mert én találtam ,de vagy nem tudtam letölteni vagy nem ehhez való volt.
A keret program feltelepült,de az eszközt nem ismeri fel a driver hiánya miatt.Próbáltam már egy letöltött driverz 7zppel kibontani és manuálisan megadni neki a fájlt,de mindig azt irja ki, hogy nem talál az eszközhöz való programot.
-
repvez
addikt
Tud valaki nekem egy jól müködő drivert ehhez a kamerához win7 64 bit re ? és ami esetleg a későbbi OS-eket is támogatja?
Mert rádugtam a gépre de az eszközkezelőben sárga felkiáltó jelem van és nem talál a neten sem drivert hozzá, a logitech oldalán meg ezt a kinézetűt nem is találtam meg , csak egy másik messengerét,de annak meg nem letölthető a drivere.
[link]Ha esetleg a gyári driver nem lenne meg akkor milyen alternativ modon tudnám müködésre birni?
-
gerrog
aktív tag
köszönöm
lehet veszek valami újat, mert a mostani már a skype-al sem működik, képtelen vok beüzemelni
-
pmheros
őstag
Elméletileg 30fps -t tud az a kamera 720p mellett. Rögzíts vele egy videót amit a lejátszva az adott program tulajdonságainál kiolvasod mennyi is az annyi. (pl k-lite ban Shift+F10)
Nézvén a youtube-os videókat nincs annak rossz képe.
Az hogy lassú, az csak az expozíciós idő kérdése. Tedd manálisra (exposure), állíts be -6 körüli értéket,és gyors lesz. Csodák nincsenek, ha nincs rendes megvilágítás a kép sötétebb lesz. Kevés olyan kamera van aminek jó "fénygyűjtő" képessége van (értsd gyors és világos kép), a legjobbak is szenvednek ettől a hiányosságtól.
Hosszabb usb -nél romolhat a minőség, instabillá válhat a működés.
20 ezerig Microsoft LifeCam Cinema, vagy Lifecam Studio. De nézegess róluk youtube -on videó teszteket, hogy megfelel-e a képük az elvárásaidnak.
-
gerrog
aktív tag
hali
Logitech C270 kamerám van (+i3 4330, R7 260X, 8 Gb, 30/3 internet), de nem vagyok vele túlzottan megelégedve
képminőség sem a legjobb és lassú is
néztem egy online testert...23-24 fps-t mutatott
a kamera lehet a gyenge pont vagy valami más?
ha hosszabb kábelt használok a kamerához, az rontja a minőséget, ugye?
vegyek másikat? 20 ezerig tudnátok ajánlani vagy az csöbörből vödörbe lenne?
köszönöm -
pmheros
őstag
Logitech C930e
A kép nagyon rendben van, a rögzített hang kevésbé.
Ami pocsék az a hozzáadott szoftver: nem lehet benne állítani a felbontást, és a képfrissítést ! Az expozíciót például csak a skype kamera beállító paneljén érem el ! Az angol oldalról letöltött telepítő valami skandináv csengésű nyelvezettel bír !
A saját szoftverben továbbá nem lehet lekapcsolni a működést jelző ledet. A c920 -nál ezek azért megoldottak voltak.Az általános Logitech Webcam Software ezt a típust nem támogatja: "Incompatible webcam detected" hibaüzenettel örvendeztet meg. Korlátozottan 640x480-ban azonban mégis eldöcög vele
.A jó szoftver hozzá a Microsoft Camera App. Ez alapértéken szépen kezeli a kamerát 1920x1080 30fps mellett. Persze ebben sem lehet állítani semmit, de a skype kamera beállító paneljén a nekem szükséges beállítások továbbra is elérhetők. Ez az win8.1 alatt alapból elérhető, és jól használható rögzítésre. Egy hibát rónék fel neki: ha leteszem tálcára, leáll a rögzítés.
Sokkal bonyolultabb szoftver az (OBS) Open Broadcaster Software. Ez alapból jól kezeli le a kamerát, és akad lehetőség a beállításokra is. Érdekes mód nálam Win 7 alatt csak 5fps -t tudott az 1080p -ben, míg Win8.1 alatt ment neki a 30fps is.
A skype érdekes mód mindig (w7 w8.1) jól kezeli a kamerát.
Magának a kamerának a képét, hangját nem írnám körbe, javaslom hogy aki ilyet szeretne nézzen a youtube-on teszt videókat, akad belőle néhány. Most hogy meg sikerült szelídíteni a 'kezelését', elégedett vagyok vele (míg nem volt szoftver azért őszültem vele).
Az árát biztosan nem éri meg, de a kép az nagyon nagyon rendben van
-
pmheros
őstag
Logitech c920
Aki ilyet venne, annak hasznos infó lehet:
-1 méter távolságnál már nem tűéles a kép
-1,5 méter távolságnál már picit homályos is
-3 méterre már mosódik (1080p)
Autó fókuszt kikapcsolva, manuálisan állítva is.A fókuszálást egyébként gyorsan és jól végzi 5 cm -től 1 méterig. Azon túl van gondja.
Aki ilyen kütyüben gondolkodik annak érdemes megnéznie pár youtube-os teszt videót, mielőtt pénzt adna érte.
Nem mondom hogy mindegyik c920 -nak ennyire nagy a gondja mint nálam, de az enyém vállalhatatlan volt. -
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
10.000 Ft-ig milyen kamerát ajánlanátok beépített mikrofonnal?

-
Fercsil
újonc
Köszönöm a gyors választ. (igen, vetkőznek is.....meg mást is...gyere) ugyis kell egy IT-s. :-))
a két kamera képe között szeretnék váltogatni az oldalakon, hogy az egyik oldal az egyiket a másik a másikat lássa egyidőben, ahogy a helyzet megkivánja.
a négy weboldalnak adott adást szeretném a két kamerakép között váltogatni aszerint, hogy hol fizetnek éppen és hol nem. külön-külön szeretném szabályozni, hogy hol melyiket lássák.
ahol fizetnek és csak amíg fizetnek ott teli képet kapjanak (1.kamera), ahol nem ott részlegest (2.kamera).esetleg lenne egy telszámod?
fercsi -
gyulank
addikt
Ha egyszerre 4 oldalra streamel, és azt akarod beállítani, hogy a 4 oldalon melyiket lássák, és azzal csak azt tudod beállítani, hogy melyiket lássák, akkor mi kéne? Egy streamnek van egy címe. Ha ezt a címet használja a 4 oldal, akkor mind a 4 azt mutatja ami streamelve van. És nők vetkőznek? Mert akkor bekukkantok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A saját szoftverben továbbá nem lehet lekapcsolni a működést jelző ledet. A c920 -nál ezek azért megoldottak voltak.