- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos512
csendes tag
Én nem rég próbáltam ki ezt az új szolgáltatót, az oom Vpn-t, és csak ajánlani tudom.
Nagyon segítőkészek, ráadásul van egy hetes próbaidő is meg mindenféle akció.
Link --> [link] -
Gepesz
csendes tag
Kedves Fórumozók!
A következő parajelenség megoldásában szeretném segítségeteket kérni:
Adott egy Asus netbook, Win7 home 64 bites operációs rendszerrel és Cisco vpn kliens progival (OpenVPN-nel is hasonló volt a probléma). Zone alarm tűzfal és Avg free vírusirtó van telepítve rá.
A BME VPN hálózatához próbálok csatlakozni.
A gép sok esetben tökéletes kapcsolatot hoz létre, van internet, elérhetőek az egyetemi szerverek, a csak bentről elérhető oldalak és minden egyéb weboldal. Bizonyos esetekben azonban ugyan látszólag a kapcsolat rendben létrejön, mégsem érhető el semmi (nem csak a belső oldalak, egyáltalán semmi sem). Teljesen véletlenszerű ez a jelenség, van olyan hogy elsőre csont nélkül rendben kapcsolódik, de van olyan is hogy 20-30 perc folyamatos próbálkozás után sem. Kikapcsolás, újraindítás látszólag nem segít.
Szerintetek hol lehet a hiba? Egyszerűen nem értem, hogyan produkálja ezt a néha tökéletes, néha egyáltalán nem, néha pedig csak sokadik próbálkozásra működik váltakozást...
Köszi előre is! -
moonguru
őstag
Nekem 2 szolgáltató vált be idáig:
Ebből a 3 napos triállt próbáltam ki, és jól működik!
És ez pedig az ami bevált nekem, csak kár hogy még nincs angliai szervere:
Az vipVPN Open csomagot ajánlom!
A többi általam próbált szolgáltatónál én is port problémákat kaptam!
Ui:
Ha az általam megadott linket használod az nekem jó! (neked meg hátrányod nem lesz belőle!
-
oszi91
tag
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy kollégiumban szeretnék játszani egyes játékokkal, de valamiért nem lehet (azt mondják, hogy a portok le vannak tiltva, én nem tudom nem is ez a lényeg). Ilyen free vpneket próbáltam már de szörnyű volt. Viszont olyat hallottam, hogy vpn el lehet használni az itthoni netemet. Modem beállításainál meg is találtam a VPN beállításokat, de nekem onnantól kezdve magas az egész.
Ha valaki segítene beállítani, azt megköszönném. (T-Home, Cisco EPC 3925) Ja és majd ha visszamegyek koliba, hogyan tudok rácsatlakozni, ha egyáltalán lehet ilyet csinálni.
Előre is köszönöm! -
Roemedic
csendes tag
Hello!
Megvettem hardverapron a SAM3mat VPNes. Megkaptam a leírást de az első lépésnél probléma akadt. Egy bizonyos 'USAIP.pbk' fájlt nem tölt be 711-es hiba. Késöbb támadt egy ötletem.Át mentem laptopra ugyan ezt csináltam ott sikeresen aktiváltam töltöttem is lefele. Át mentem most a PCmre. Belogoltam rámentem a játékra instal. Ekkor egy hiba megint: 'Nem abban a fölrdrajzi régióban vagy ahol a termékkulcsot aktiválták'
Valahol olvastam hogy a 711es hiba orvoslása a vezérlőpult-felügyeleti eszközök-szolgáltatásokban a :
Plug and Play
Távelérés - automatikus kapcsolódás kezelője
Távelérési csatlakozáskezelő
Telefonos szolgáltatások
elindítása. Oké ebből a 2. és a 3. nem tudom elindítani mert 1068as hibát ír ki. Illetve ezek a Secure Socket Tunelling Protocol(SSPT) szolgáltatást függvényében vannak. Ez sem volt elindítva elindítom.1079es hiba..Aki tud segíteni(bárhogyan) privátot kérem írjon
Aki megoldja anna kadok steam kuponokat -
hlacos
csendes tag
Hali!
Adott egy hálózat linksys wrt54g router mögött.
Az egyik windows 7 es gép adott mappáját szeretném vpn kapcsolattal megosztani
több távoli windows xp-s géppel.
Létehoztam a Win7-en vpn bejövő kapcsolatot. A vpn csak akkor áll össze ha a Win 7 est kiteszem dmz-be. Egyébként az xp-s 721-es hibával válaszol.
Ha jól tudom ez a router tudja a vpn-t beépített szolgáltatásként.
Ötletek? -
creativenova
csendes tag
Sziasztok
Segitséget kérnékVan két lakás
2 router
1 net
sok gépAz első lakásban kábelnet egy Cisco EPC3925 routerrel
a másodikban egy Linksys WRVS4400N router több géppel meg egy szervernek látszó tárgyal
EPC3925 -be bejön a Koax, és a 4 porton: 1.-IPTV, 2.-HTPC, 3.-Gép, 4.-port megy át a másik házba
a WRVS4400N Router WAN portjára.
Net az mindkét házban rendben van, a helyi hálózatok is jók, átkábelezni nem lehet, mert a WRVS4400 elég szigorúan van beállitgatva, ki mikor csatlakozhat stb.
Viszont a cél az lenne hogy az első routeren lévő HTPC valahogyan elérje a második routeren elhelyezett szervernek látszó tárgy megosztásait.VPN? De hogyan?
EPC3925 192.168.0.1 cimen fut, a rákötött gépek 192.168.0.x WRVS4400N meg a 192.168.0.100 cimet kapja a routertől
A WRVS4440 -ra kötött gépek meg 192.168.13.x cimeket kapják a második routertől.
pl a szervernek látszó tárgy az 192.168.13.21 a WRVS4400-on, a HTPC amivel el kéne érni ezt a gépet, meg 192.168.0.101 cimen fut az EPC3925-ön.Mindkét router tud VPN-t a WRVS4000 még sok egyebet is, de felcserélni a 2 routert nem lehet, meg átkábelezni sem.
Meg lehet oldani ?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy Linksys E2000-es router DD-WRT firmware-el képes-e vpn szervert futtatni, amivel be tudok csatlakozni távolról a helyi hálózatra? Vagyis használható-e a router vpn szerverként? (Vagy ha DD-WRT-vel nem, akkor másikkal) Találtam benne ilyet, hogy PPTP szerver, ha jól gondolom ez lehet az, bár a beállításával még nem boldogultam.
-
Akiii
tag
Illetve van egy olyan opcio, hogy az falak mogott huzodo elektromos kabeleket hasznalja az ethernet es a konnektorba bedugsz egy adaptert ami az egyik vegen konnektor a masik vegen rj45 - ezt PLC technologianak hivjak ha híján vagy helynek és gondolom azert konnektor meg van a masik szobaban
http://www.eetasia.com/ART_8800474170_765245_NP_c64f51f8.HTM
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_line_communication
-
Akiii
tag
-
nemerei
tag
Az előző pár írásomat elolvastad? Nem az a baj hogy nem tudok nyomtatni. Hanem, hogy a nyomtatót el akarom vinni másik helységbe és nem tudom a routerbe dugni lan-on keresztül. Azért kell hogy a nyomtató vwifin kommunikáljon a routerrel, ezért kellen a nyomtatót és egy 2. routert összekötni, hogy a 2. router kommunikáljon wifin a másik routerral.
-
Akiii
tag
Akkor dugd ra lanon a routerre és fog kapni egy szép ipcimet a nyomtatod. Mivel azonos broadcast domainban leszel mint a tobbi pc igy ők szepen elfogjak erni wifin keresztul
pc 10.10.10.1
printer 10.10.10.2
pc kuld egy nyomtatasi requestet a nyomtatonak, ami egybol elfog hozza erni a kérés mivel azonos b domainben vannak ahogy irtam feljebb, igy nem hasznaljak a gatewayt, ami a routered.
-
Akiii
tag
Van egyaltalan wifis adaptere a printerednek?
Nem értem a lényeget miért kéne egy 2. router ha wireless kepes a nyomtatod akkor csak ismertesd fel a printert a routerrel es voilá. Illetve ha siman radugod a printered a routerre az meg egyszerubb, mert akkor nem kell szoszmotolni annyit es wirelessen ugyanugy elérik a tobbiek.
IP cim kiosztáshoz meg kapcsolt be a routeren a NAT es a DHCP opciot.
-
nemerei
tag
válasz
kraftxld #182 üzenetére
Hát leírom rendesen, ha még ezután is kell ábra akkor megcsinálom.
A másik probléma hogy ami van nekem router az nem tudva a VPN-t. Tehát kell akkor 2Db router ehhez a művelethez szerintem.
A mese a következő.
Egy router megoszt egy internet hozzáférést wifin keresztül x gépre. Namost eddig a hálózati nyomtatóm a routerre volt dugva lan kábelen keresztül. Most a nyomtató elkerült egy másik helységebe és azt szeretném ha a nyomtató wifin csatlakozna a routerra.( Ezért szeretném egy 2. routert, ún. print szerverré alakítani) Ehez kéne egy ötlet, hogyan valósítsam meg, milyen routerokat vegyek. IP címek minek kellenek? És ezt az elképzelést esetleg meg is lehet valósítani?köszönettel
-
nemerei
tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy hálózati nyomtatót, router segítségével össze lehet kötne egy másik router csinálta vezeték nélküli hálózatba? Azt szeretném csinálni, hogy a saját wifi hálózatomhoz szeretném kötni a nyomtatót, úgy hogy mindenki tudjon nyomtatni, de egyik géphez se legyen kötve. Elvileg egy VPN-es dologgal meg lehet oldani ha mind a két router tudja ezt a funkciót. Valaki tudna ennek az ötletnek a megvalósításához tanácsot adni? Nem nagyon értek a hálózatokhoz. Az az egésznek a lényege, hogy a az össze gépről tudjunk nyomtatni hálozaton keresztül kábelek nélkül. A nyomtatóm Lexmark X203N.Ha ez a hozzászólás esetleg nem ehhez a topichoz tartozna akkor előre elnézést kérek.
-
rroolleerr
csendes tag
válasz
rroolleerr #179 üzenetére
Valaki?
-
rroolleerr
csendes tag
Sziasztok,
VPN kapcsolatot szeretnék létrehozni. Az egyik gépen Win7 64 bites verzió van, míg a másikon Win XP 32 bites. A Win7 -ről szeretnék az XP -sre csatlakozni. Win7 en létrehozom a VPN kapcsolatot a varázslóval, és beadom neki az XP -s gép IP jét, meg az aktuális felhasználó nevet és jelszót. XP -s gépen létre van hozva egy "Bejövő kapcsolat elfogadása" beállítás.
Amikor Win7 -ről kapcsolódni próbálok, 800 -s hibaüzenetet kapok, vagyis hogy nem lehet VPN kapcsolatot kiépíteni.
Már mindkét gépen ki lett kapcsolva a tűzfal. A Win7 s gép router mögött van, de a routeren is ki van kapcsolva a tűzfal.Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?
Üdv.
-
szkopi
csendes tag
Probléma elhárítva, ami egyébként olyan banális, hogy le sem fogom írni.
-
szkopi
csendes tag
Sziasztok!
Tomato firmware-es router, benne OpenVPN szerver. Certificate-ek legyártva.
Ha felrakom a legfrissebb 2.2.1 OpenVPN-t WinXP-re, ovpn fájlt és a cert-eket
bemásolom a config mappába, minden OK.Ha ugyanezt megteszem egy Win7 (32 bit) klienssel, akkor az nem tud kapcsolódni a szerverhez. Ugyanazokkal a cert-ekkel és ovpn fájllal sem.
Van tippetek mit szúrhattam el?
Előre is kösz,
szkopi
-
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Nokia E52-es telóm. A céges hálóhoz van Cisco Secure VPN-es hozzáférésem. Hogy és mit kellene beállítanom a telómon, hogy azzal is elérjem a hálózatot? A notebook-omon csak fel kellett installálnom a Cisco VPN kliens-t, és abban importálnom kellett egy 'pcf' fájlt. A telónál mit kellene csinálnom? -
gida007
csendes tag
Sziasztok!
nekem olyan problémám lenne hogy csináltam a gépemből egy VPN kiszolgálot routeren keresztül, minden tökéletesen megy de egyszerre csak 1 kapcsolatot tud kezelni, a 2. csatlakozásakor, azt a hibárt irja ki hogy a kért kapcsolatot már használják.
Xp prof van a gépen, mit kéne beállitanom hogy több egyidejü kapcsolatot is tudjon kezelni?
-
kraftxld
félisten
válasz
norbert0929 #161 üzenetére
Láthatatlanul egyik se tud, kémprogramok környékén nézelődj ha ez kell.
Androidon is megy [link]
Böngészőből is.Amúgy mi köze van a VPN-hez?
-
kraftxld
félisten
válasz
norbert0929 #159 üzenetére
Logmein.
-
norbert0929
tag
Sziasztok.
Lenne egy lehet buta problémám...
Szükségem lenne valamien megoldasra..
Van mobil, notebook (win7) stb.
Szeretném akárhonnan (mobilestick, lan, wlan...) elérni és itanyitani (vnc) akármeik eszközt...
Èrthetöbben: Teamviewer..
A problémám, hogy a kliens látja ha piszkálom...
Elö ugro ablak, stb... A cél routet mögött van...
Lényeg az lenne, ha semmi port fowarding és egyéb macera ne legyen.. És több eszközt is be szeretnék vonni a buliba..
Elöre is köszi ha valaki tud irni valamit...
Bár kétlem, hogy ezt a problémát meg lehetne oldani.. -
GyureX
tag
Hello!
Röviden a történet.
Van egy telenor-os korlátlan mobilnetem, amit eddig tudtam utorrent alatt titkosított protokollal használni.
Két hete le lettem korlátozva 0,3 Mbit-re, a titkosítás is eredménytelen, http megy 4 Mbit-tel.
Win7 32-bit van a gépen.Gondoltam megrendelek egy hónapra vpn szolgáltatást, mert írták, hogy a szolgáltatói korlát kikerülhető így.
(ipoltalom, mindent úgy csináltam, ahogy írták)Csatlakoztam is a vpn szerverére, de az alatt minden 0,3 Mbit sebességű. Ha lecsatlakozok, akkor ismét 4 Mbit a http.
Kérdés csupán annyi lenne, hogy kell e még állítanom valamit, vagy esélytelen vpn alól is a korlát kikerülése, vagy mi a helyzet?
-
medium84
aktív tag
hali!
Kéne egy megbízható ingyenes VPN szolgáltató, tud valaki ilyet? Nem kell nagy sávszélesség. -
club1
veterán
Alapból ennek VPN-en pont így kell működnie, hiszen egy VPN hálózatba távolról, egy idegen hálózatból lépünk be az ottani DNS kiszolgáló használatával. Egy távoli DNS kiszolgáló meg honnan tudja a te belső hálózatod gépneveit feloldani? Tehát vagy ip címmel közelíted meg a VPN-es hálón lévő gépeket, vagy a géped host file-jába beírod a távoli gépneveket és ip címeket. Tallózáshoz szükséged van netbios-ra, alapból ez sincs kiengedve idegen hálók felé.
-
maci25
aktív tag
Végűlis nem ugy ahogy gondoltam de el tudom érni a fileokat.
Kapcsolodok a vpn severhez, és miután kapcsolodok utánna explorbe beirom az file server ip cimét igy: \\192.168.1.11
Csak én gondoltam azt ,hogy sajátgép->hálozatok-> és itt lessz a server.?/vagy ugyan ez Total commander-rel/ -
maci25
aktív tag
Távolrol létesitettem vpn kapcsolatot.Kapcsolat létrejött.A file servert elérem webes felületen és tudom is pingelni.A hálozatot viszont nem látom. Probáltam számitogép->hálozatok.Probáltam ,hogy mi történik ha az explorerbe beirom a fileserver ip cimét,rendben meg is találja mintha helyi hálorol csinálnám.
Elméletileg a kapcsolat jo csak a hálozatot nem látom
Club1 ha erre jársz kérlek segits kideriteni mit csinálok rosszul.
Ha másnak is van ötlete szivesen veszem ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest