Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos512
csendes tag
Én nem rég próbáltam ki ezt az új szolgáltatót, az oom Vpn-t, és csak ajánlani tudom.
Nagyon segítőkészek, ráadásul van egy hetes próbaidő is meg mindenféle akció.
Link --> [link] -
Gepesz
csendes tag
Kedves Fórumozók!
A következő parajelenség megoldásában szeretném segítségeteket kérni:
Adott egy Asus netbook, Win7 home 64 bites operációs rendszerrel és Cisco vpn kliens progival (OpenVPN-nel is hasonló volt a probléma). Zone alarm tűzfal és Avg free vírusirtó van telepítve rá.
A BME VPN hálózatához próbálok csatlakozni.
A gép sok esetben tökéletes kapcsolatot hoz létre, van internet, elérhetőek az egyetemi szerverek, a csak bentről elérhető oldalak és minden egyéb weboldal. Bizonyos esetekben azonban ugyan látszólag a kapcsolat rendben létrejön, mégsem érhető el semmi (nem csak a belső oldalak, egyáltalán semmi sem). Teljesen véletlenszerű ez a jelenség, van olyan hogy elsőre csont nélkül rendben kapcsolódik, de van olyan is hogy 20-30 perc folyamatos próbálkozás után sem. Kikapcsolás, újraindítás látszólag nem segít.
Szerintetek hol lehet a hiba? Egyszerűen nem értem, hogyan produkálja ezt a néha tökéletes, néha egyáltalán nem, néha pedig csak sokadik próbálkozásra működik váltakozást...
Köszi előre is! -
moonguru
őstag
Nekem 2 szolgáltató vált be idáig:
Ebből a 3 napos triállt próbáltam ki, és jól működik!
És ez pedig az ami bevált nekem, csak kár hogy még nincs angliai szervere:
Az vipVPN Open csomagot ajánlom!
A többi általam próbált szolgáltatónál én is port problémákat kaptam!
Ui:
Ha az általam megadott linket használod az nekem jó! (neked meg hátrányod nem lesz belőle!
-
oszi91
tag
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy kollégiumban szeretnék játszani egyes játékokkal, de valamiért nem lehet (azt mondják, hogy a portok le vannak tiltva, én nem tudom nem is ez a lényeg). Ilyen free vpneket próbáltam már de szörnyű volt. Viszont olyat hallottam, hogy vpn el lehet használni az itthoni netemet. Modem beállításainál meg is találtam a VPN beállításokat, de nekem onnantól kezdve magas az egész.
Ha valaki segítene beállítani, azt megköszönném. (T-Home, Cisco EPC 3925) Ja és majd ha visszamegyek koliba, hogyan tudok rácsatlakozni, ha egyáltalán lehet ilyet csinálni.
Előre is köszönöm! -
Roemedic
csendes tag
Hello!
Megvettem hardverapron a SAM3mat VPNes. Megkaptam a leírást de az első lépésnél probléma akadt. Egy bizonyos 'USAIP.pbk' fájlt nem tölt be 711-es hiba. Késöbb támadt egy ötletem.Át mentem laptopra ugyan ezt csináltam ott sikeresen aktiváltam töltöttem is lefele. Át mentem most a PCmre. Belogoltam rámentem a játékra instal. Ekkor egy hiba megint: 'Nem abban a fölrdrajzi régióban vagy ahol a termékkulcsot aktiválták'
Valahol olvastam hogy a 711es hiba orvoslása a vezérlőpult-felügyeleti eszközök-szolgáltatásokban a :
Plug and Play
Távelérés - automatikus kapcsolódás kezelője
Távelérési csatlakozáskezelő
Telefonos szolgáltatások
elindítása. Oké ebből a 2. és a 3. nem tudom elindítani mert 1068as hibát ír ki. Illetve ezek a Secure Socket Tunelling Protocol(SSPT) szolgáltatást függvényében vannak. Ez sem volt elindítva elindítom.1079es hiba..Aki tud segíteni(bárhogyan) privátot kérem írjon
Aki megoldja anna kadok steam kuponokat -
hlacos
csendes tag
Hali!
Adott egy hálózat linksys wrt54g router mögött.
Az egyik windows 7 es gép adott mappáját szeretném vpn kapcsolattal megosztani
több távoli windows xp-s géppel.
Létehoztam a Win7-en vpn bejövő kapcsolatot. A vpn csak akkor áll össze ha a Win 7 est kiteszem dmz-be. Egyébként az xp-s 721-es hibával válaszol.
Ha jól tudom ez a router tudja a vpn-t beépített szolgáltatásként.
Ötletek? -
creativenova
csendes tag
Sziasztok
Segitséget kérnékVan két lakás
2 router
1 net
sok gépAz első lakásban kábelnet egy Cisco EPC3925 routerrel
a másodikban egy Linksys WRVS4400N router több géppel meg egy szervernek látszó tárgyal
EPC3925 -be bejön a Koax, és a 4 porton: 1.-IPTV, 2.-HTPC, 3.-Gép, 4.-port megy át a másik házba
a WRVS4400N Router WAN portjára.
Net az mindkét házban rendben van, a helyi hálózatok is jók, átkábelezni nem lehet, mert a WRVS4400 elég szigorúan van beállitgatva, ki mikor csatlakozhat stb.
Viszont a cél az lenne hogy az első routeren lévő HTPC valahogyan elérje a második routeren elhelyezett szervernek látszó tárgy megosztásait.VPN? De hogyan?
EPC3925 192.168.0.1 cimen fut, a rákötött gépek 192.168.0.x WRVS4400N meg a 192.168.0.100 cimet kapja a routertől
A WRVS4440 -ra kötött gépek meg 192.168.13.x cimeket kapják a második routertől.
pl a szervernek látszó tárgy az 192.168.13.21 a WRVS4400-on, a HTPC amivel el kéne érni ezt a gépet, meg 192.168.0.101 cimen fut az EPC3925-ön.Mindkét router tud VPN-t a WRVS4000 még sok egyebet is, de felcserélni a 2 routert nem lehet, meg átkábelezni sem.
Meg lehet oldani ?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy Linksys E2000-es router DD-WRT firmware-el képes-e vpn szervert futtatni, amivel be tudok csatlakozni távolról a helyi hálózatra? Vagyis használható-e a router vpn szerverként? (Vagy ha DD-WRT-vel nem, akkor másikkal) Találtam benne ilyet, hogy PPTP szerver, ha jól gondolom ez lehet az, bár a beállításával még nem boldogultam.
-
Akiii
tag
Illetve van egy olyan opcio, hogy az falak mogott huzodo elektromos kabeleket hasznalja az ethernet es a konnektorba bedugsz egy adaptert ami az egyik vegen konnektor a masik vegen rj45 - ezt PLC technologianak hivjak ha híján vagy helynek és gondolom azert konnektor meg van a masik szobaban
http://www.eetasia.com/ART_8800474170_765245_NP_c64f51f8.HTM
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_line_communication
-
Akiii
tag
-
nemerei
tag
Az előző pár írásomat elolvastad? Nem az a baj hogy nem tudok nyomtatni. Hanem, hogy a nyomtatót el akarom vinni másik helységbe és nem tudom a routerbe dugni lan-on keresztül. Azért kell hogy a nyomtató vwifin kommunikáljon a routerrel, ezért kellen a nyomtatót és egy 2. routert összekötni, hogy a 2. router kommunikáljon wifin a másik routerral.
-
Akiii
tag
Akkor dugd ra lanon a routerre és fog kapni egy szép ipcimet a nyomtatod. Mivel azonos broadcast domainban leszel mint a tobbi pc igy ők szepen elfogjak erni wifin keresztul
pc 10.10.10.1
printer 10.10.10.2
pc kuld egy nyomtatasi requestet a nyomtatonak, ami egybol elfog hozza erni a kérés mivel azonos b domainben vannak ahogy irtam feljebb, igy nem hasznaljak a gatewayt, ami a routered.
-
Akiii
tag
Van egyaltalan wifis adaptere a printerednek?
Nem értem a lényeget miért kéne egy 2. router ha wireless kepes a nyomtatod akkor csak ismertesd fel a printert a routerrel es voilá. Illetve ha siman radugod a printered a routerre az meg egyszerubb, mert akkor nem kell szoszmotolni annyit es wirelessen ugyanugy elérik a tobbiek.
IP cim kiosztáshoz meg kapcsolt be a routeren a NAT es a DHCP opciot.
-
nemerei
tag
válasz
kraftxld #182 üzenetére
Hát leírom rendesen, ha még ezután is kell ábra akkor megcsinálom.
A másik probléma hogy ami van nekem router az nem tudva a VPN-t. Tehát kell akkor 2Db router ehhez a művelethez szerintem.
A mese a következő.
Egy router megoszt egy internet hozzáférést wifin keresztül x gépre. Namost eddig a hálózati nyomtatóm a routerre volt dugva lan kábelen keresztül. Most a nyomtató elkerült egy másik helységebe és azt szeretném ha a nyomtató wifin csatlakozna a routerra.( Ezért szeretném egy 2. routert, ún. print szerverré alakítani) Ehez kéne egy ötlet, hogyan valósítsam meg, milyen routerokat vegyek. IP címek minek kellenek? És ezt az elképzelést esetleg meg is lehet valósítani?köszönettel
-
nemerei
tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy hálózati nyomtatót, router segítségével össze lehet kötne egy másik router csinálta vezeték nélküli hálózatba? Azt szeretném csinálni, hogy a saját wifi hálózatomhoz szeretném kötni a nyomtatót, úgy hogy mindenki tudjon nyomtatni, de egyik géphez se legyen kötve. Elvileg egy VPN-es dologgal meg lehet oldani ha mind a két router tudja ezt a funkciót. Valaki tudna ennek az ötletnek a megvalósításához tanácsot adni? Nem nagyon értek a hálózatokhoz. Az az egésznek a lényege, hogy a az össze gépről tudjunk nyomtatni hálozaton keresztül kábelek nélkül. A nyomtatóm Lexmark X203N.Ha ez a hozzászólás esetleg nem ehhez a topichoz tartozna akkor előre elnézést kérek.
-
rroolleerr
csendes tag
válasz
rroolleerr #179 üzenetére
Valaki?
-
rroolleerr
csendes tag
Sziasztok,
VPN kapcsolatot szeretnék létrehozni. Az egyik gépen Win7 64 bites verzió van, míg a másikon Win XP 32 bites. A Win7 -ről szeretnék az XP -sre csatlakozni. Win7 en létrehozom a VPN kapcsolatot a varázslóval, és beadom neki az XP -s gép IP jét, meg az aktuális felhasználó nevet és jelszót. XP -s gépen létre van hozva egy "Bejövő kapcsolat elfogadása" beállítás.
Amikor Win7 -ről kapcsolódni próbálok, 800 -s hibaüzenetet kapok, vagyis hogy nem lehet VPN kapcsolatot kiépíteni.
Már mindkét gépen ki lett kapcsolva a tűzfal. A Win7 s gép router mögött van, de a routeren is ki van kapcsolva a tűzfal.Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?
Üdv.
-
szkopi
csendes tag
Probléma elhárítva, ami egyébként olyan banális, hogy le sem fogom írni.
-
szkopi
csendes tag
Sziasztok!
Tomato firmware-es router, benne OpenVPN szerver. Certificate-ek legyártva.
Ha felrakom a legfrissebb 2.2.1 OpenVPN-t WinXP-re, ovpn fájlt és a cert-eket
bemásolom a config mappába, minden OK.Ha ugyanezt megteszem egy Win7 (32 bit) klienssel, akkor az nem tud kapcsolódni a szerverhez. Ugyanazokkal a cert-ekkel és ovpn fájllal sem.
Van tippetek mit szúrhattam el?
Előre is kösz,
szkopi
-
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Nokia E52-es telóm. A céges hálóhoz van Cisco Secure VPN-es hozzáférésem. Hogy és mit kellene beállítanom a telómon, hogy azzal is elérjem a hálózatot? A notebook-omon csak fel kellett installálnom a Cisco VPN kliens-t, és abban importálnom kellett egy 'pcf' fájlt. A telónál mit kellene csinálnom? -
gida007
csendes tag
Sziasztok!
nekem olyan problémám lenne hogy csináltam a gépemből egy VPN kiszolgálot routeren keresztül, minden tökéletesen megy de egyszerre csak 1 kapcsolatot tud kezelni, a 2. csatlakozásakor, azt a hibárt irja ki hogy a kért kapcsolatot már használják.
Xp prof van a gépen, mit kéne beállitanom hogy több egyidejü kapcsolatot is tudjon kezelni?
-
kraftxld
félisten
válasz
norbert0929 #161 üzenetére
Láthatatlanul egyik se tud, kémprogramok környékén nézelődj ha ez kell.
Androidon is megy [link]
Böngészőből is.Amúgy mi köze van a VPN-hez?
-
kraftxld
félisten
válasz
norbert0929 #159 üzenetére
Logmein.
-
norbert0929
tag
Sziasztok.
Lenne egy lehet buta problémám...
Szükségem lenne valamien megoldasra..
Van mobil, notebook (win7) stb.
Szeretném akárhonnan (mobilestick, lan, wlan...) elérni és itanyitani (vnc) akármeik eszközt...
Èrthetöbben: Teamviewer..
A problémám, hogy a kliens látja ha piszkálom...
Elö ugro ablak, stb... A cél routet mögött van...
Lényeg az lenne, ha semmi port fowarding és egyéb macera ne legyen.. És több eszközt is be szeretnék vonni a buliba..
Elöre is köszi ha valaki tud irni valamit...
Bár kétlem, hogy ezt a problémát meg lehetne oldani.. -
GyureX
tag
Hello!
Röviden a történet.
Van egy telenor-os korlátlan mobilnetem, amit eddig tudtam utorrent alatt titkosított protokollal használni.
Két hete le lettem korlátozva 0,3 Mbit-re, a titkosítás is eredménytelen, http megy 4 Mbit-tel.
Win7 32-bit van a gépen.Gondoltam megrendelek egy hónapra vpn szolgáltatást, mert írták, hogy a szolgáltatói korlát kikerülhető így.
(ipoltalom, mindent úgy csináltam, ahogy írták)Csatlakoztam is a vpn szerverére, de az alatt minden 0,3 Mbit sebességű. Ha lecsatlakozok, akkor ismét 4 Mbit a http.
Kérdés csupán annyi lenne, hogy kell e még állítanom valamit, vagy esélytelen vpn alól is a korlát kikerülése, vagy mi a helyzet?
-
medium84
aktív tag
hali!
Kéne egy megbízható ingyenes VPN szolgáltató, tud valaki ilyet? Nem kell nagy sávszélesség. -
club1
veterán
Alapból ennek VPN-en pont így kell működnie, hiszen egy VPN hálózatba távolról, egy idegen hálózatból lépünk be az ottani DNS kiszolgáló használatával. Egy távoli DNS kiszolgáló meg honnan tudja a te belső hálózatod gépneveit feloldani? Tehát vagy ip címmel közelíted meg a VPN-es hálón lévő gépeket, vagy a géped host file-jába beírod a távoli gépneveket és ip címeket. Tallózáshoz szükséged van netbios-ra, alapból ez sincs kiengedve idegen hálók felé.
-
maci25
aktív tag
Végűlis nem ugy ahogy gondoltam de el tudom érni a fileokat.
Kapcsolodok a vpn severhez, és miután kapcsolodok utánna explorbe beirom az file server ip cimét igy: \\192.168.1.11
Csak én gondoltam azt ,hogy sajátgép->hálozatok-> és itt lessz a server.?/vagy ugyan ez Total commander-rel/ -
maci25
aktív tag
Távolrol létesitettem vpn kapcsolatot.Kapcsolat létrejött.A file servert elérem webes felületen és tudom is pingelni.A hálozatot viszont nem látom. Probáltam számitogép->hálozatok.Probáltam ,hogy mi történik ha az explorerbe beirom a fileserver ip cimét,rendben meg is találja mintha helyi hálorol csinálnám.
Elméletileg a kapcsolat jo csak a hálozatot nem látom
Club1 ha erre jársz kérlek segits kideriteni mit csinálok rosszul.
Ha másnak is van ötlete szivesen veszem ... -
maci25
aktív tag
UP
-
maci25
aktív tag
Udv mindenkinek
Következő problémába űtköztem:
Van egy otthoni helyi hálozatom amit el szeretnék érni az internetröl.
A hálozat felépitése :-router /ezen dd wrt van /a routerhez kapcsolodik egy file server/ez mshome munkacsoportban van/ -a routerhez kapcsoodik még további 2 számitogép.Ez a 2 számitogép látja a file servert a hálozatos és tudnak is tolteni rá és le is.A routeren a dd wrt firmware lehetöséget ad egy vpn server inditására.A vpn servert elinditotam és lehet is kapcsolodni hozza távolrol.De ami a probléma ,hogy nem látoma file servert a hálozaton.Mit csináljak ,hogy láthatová váljon?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Server 2003-nál mit kell ahhoz tenni, hogy 1 korábban megszüntetett vpn login ismét működjön? Maga a user nem lett törölve, csak az elérés, AD-ben van egy VPN Users csoportunk, de oda hiába adom hozzá a felhasználót, az nem elég.
Ja igen, tartományt használunk, ha nem lett volna egyértelmű. -
emmm
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy nem tudok VPN-en kapcsolódni. Az alap gép egy Windows 7 64 bites rendszer lenne. Ezzel sajnos a CheckPoint tűzfalra nem tudok csatlakozni a kliens programmal. Azt javasolták (mert Win 7 32 bittel a VPN kliens működik), hogy tegyek fel VirtualBox-szal egy Windows XP 32 bitest, majd arra tegyem fel a megfelelő vpn klienst, és azzal már működni fog. Addig rendben is van, hogy megy a virtuális gép, minden rajta van, internetezni is tudok vele, VPN kliens feltelepül, de csatlakozni nem tud a tűzfalhoz.Próbálkoztam mindennel, végül már a virtuális és az éles gépen is kikapcsoltam a tűzfalat, de semmi, meg se reccen.
Viszont, ha a Windows 7 64 bit mellé egy másik partícióra felteszem ugyanezt a Windows XP-t, akkor annál gyönyörűen működik a VPN, ugrik elsőre, pár másodperc alatt megtalálja a tűzfalat, távoli asztal egyből megy. Mielőtt kérdezné valaki, persze a megfelelő vpn klienst telepítettem mindegyik esetben, a gyártó oldaláról. Viszont én nem akarok még egy partíciót foglalni külön VPN miatt, ezért kérdezem, van valakinek ötlete, mit kell állítani ahhoz, hogy vagy virtuális gépen, vagy a Windos 7 64 biten működjön a VPN? Azt már láttam, hogy a Win 7 32 bites verzión is gyönyörűen működik a vpn, de ezen nem.
Előre is köszi, nagy segítség lenne!
-
toxin2
tag
Mondjuk ez OpenWrt specifikus, de hátha jó lesz valamire:
http://toxin.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1106995 -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #134 üzenetére
UP!
-
kzs
tag
Sziasztok!
Ismer valaki magyar VPN-szolgaltatot, ami elerheto foldi halando szamara?
Kulfoldon vagyok, viszont vannak olyan szolgaltatasok, amik csak magyar ip-rol elerhetoek... ilyesmi megoldas erdekelne.Kulfoldon vannak nagyon jo aron szolgaltatok... esetleg ismertek olyat, akinek kozuluk van magyar szervere is?
Koszi,
kzs -
Michi
tag
Bocsi a dupla post-ért lejárt a szerkesztési lehetőségem.
DynDns-el a routerem tudják csak elérni Netről a többiek. Ez miért lehetséges? Gondolom a VPN Passthrough nincs jól beállítva, oda a Server statikus ip címét adtam meg.
Pls HELP!
-
Michi
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e VPN kapcsolatot létrehozni interneten keresztül DynDns szolgáltatás kihagyásával? Gépemen VmWare fut rajta egy 2008 R2 Standard Server + WINXP, Serveren belül van egy VPN serverem. Belső hálózaton nagyon szépen megy a VPN, viszont az évfolyamtársam már nem tud elérni engem. Jah és van egy Router is amiről kapja a SERVER a netet.
Érthetőbben Net->Router->Server.
Ha valakinek van bármi segítőkész mondata, szívesen hallgatom
Server beállítás stb stb....
-
Csakénvagyok
őstag
Heló!
Adott 3 gép (egy WinVista, egy WinXP és Ubuntu) egy TP Link TP-R460as router mögött (DynDNSt támogat), egy másik (külön) direct ADSL kábellel és egy 5ödik ugyancsak router mögül (nem tudom milyen márkáju). Egyiknek sincs fix IPje!
Vituális hálózatott szeretnék köztük létrehozni, csak még sosem csináltam, így jó volna ha valaki linkelne egy kezdőknek való leírást. Programnak a Hamachi free verziójára gondoltam, de bármilyen más is szóbajöhett
-
Balage85
tag
Üdv!
Adott 2 Draytek routerrel lan to lan vpn-ben összekapcsolt hálózat. Tökéletesen működik, látják egymás hálózatait a gépek (úgy értem hogy egyik hálózatban levő gépről elérem a másik hálózatban levő gépet).
Viszont ha máshonnan csatlakozok sima betárcsázós vpn-el, akkor csak azt a hálózatot látom amelyik routerre kapcsolódok. Mit hagytam ki?
-
bocsika
aktív tag
válasz
KicsiUbul #128 üzenetére
A kolimban "vírusvédelmi okokra" hivatkozva letiltották a hálózatot. (ezzel semmit sem oldottak meg mert ugyanúgy vírusos pendriveokat hoznak.) Tehát a lényegében korlátlan hálózatot csak böngészésre tudjuk használni, mivel csak a http (80), https (443) (ezt csak jókora anyázás után nyitották ki mert senki sem tudja enélkül használni a neptunt), levelezéshez a POP3 és az SMTP. És kb ennyi mert nincs kedve egyesével letesztelni hogy mi van nyitva. (még nem találtam rá megfelelő megoldást
)
Nincsenek ilyen alap dolgok mit a távoli irányítás, FTP...
Nekem arra kell a vpn hogy összekössön egy szerverrel amin keresztül tudok szabadon internetezni.
A program tudja de igen korlátozottan és instabilan. -
KicsiUbul
őstag
-
bocsika
aktív tag
válasz
KicsiUbul #126 üzenetére
Az hogy a program az ingyenessége fejében (nem tudom hogy) minden oldalra reklámot akar beilleszteni de ez nagy valószínűséggel az oldal összeomlásához vezet. Tehát ha megy lehetetlen mellette böngészőt futtatni. Pl.: ha a tárhelyere ftp-n kapcsolódok (ami ugye a portok letiltása miatt lehetetlen lenne a progi nélkül) nem tudom azonnal megnézni hogy megy ez az oldalam. stb.
Tehát létezik másik ilyen program. Ami vpn-en összeköt egy külső szerverrel amin keresztül elérem az összes portot a világháló fele. -
bocsika
aktív tag
Hy
Tud valaki jobb VPN progit ennél: Hotspot Shield.
Sajnos korlátozva 4-re le van korlátozva a portok száma nálunk.(http, https, pop3, smtp)
A program nem lenne rossz ha a futása közben nem bacná szét a böngészőben az ablakot reklámmal. Még nem is a reklám a gond hanem minden második ablak összezuhan emiatt és van úgy hogy az újratöltés sem segít.
Előre is köszi. -
ReJim
őstag
Sziasztok.
Adott nálam itt a cégbe, egy Linksys RV042 VPN router, meg a rákötött helyi háló, szerver.
Akárhogyan is próbálkozom, nem tudok a Linksys quickvpn-jével kapcsolódni a beállított hálózathoz.
Valaki esetleg le tudná írni, hogy mit is kell beállítanom, ha szeretném kívülről egy külön gépről elérni a hálózatot?
(dyndns a routeren rendben, de a beállításoknál nem értem ezt az autentikációs részt, IP alapján meg e-mail alapján, stb...)Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
-
ibor90
csendes tag
Sziasztok!
Koliban lakok és proxy szerveren keresztül netezek....így se torrent, se online poker, se hasonlók nem mennek....hallottam hogy talán a VPN a megoldás...már mindenfelé nézelődtem a neten hogy találjak végre vmit....találtam párat, de nem nagyon akartak működni.
Szóval van valami jól bevált program/szerver ami megoldást jelentene a problémámra.
Amúgy win7 x64 van fent ha ennek van jelentősége. -
Keksz
senior tag
Nem nagyon találtam máshol témaba illő topikot:
Van pptpd vpn-em, de a weboldalakon lévő reklámok nagyon nagy része nem jön be vele... és ha éppen egy szöveg közepén van akkor az utána lévő dolgok sem.
Csak tölti ilyenkor ezeket az oldalakat. Megy a homokóra...
IE és FF is ezt csinálja.A VPN serverek privát gépek, semmiféle proxy-t nem használok, vagy ilyen banner elrejtő kiegészítőt. Ha lekapcsolódom a normális hálózatom 1 mp alatt behozza....
pl két oldal:
http://www.bytbil.com/ (fent és jobb oldalon)http://www.datacenterknowledge.com/archives/2009/10/13/facebook-now-has-30000-servers/ ( a szöveg közepén)
Lehet h vmi oldalletölési mérethatár van vhol beállítva a konfingban amit nem láttam?
Köszi,
KekszUI: azért írtam h serverek, mert két linux-os gépre is raktam és mindkettő ezt produkálka, beállítások alapon, csak a dns servereket, ip tartományokat, usert/passt allitottam. Minden más default!
-
kraftxld
félisten
Az openvpn nem erre való
az teljesen más porton megy. A PIX az egy cisco tűzfal.
Amúgy tényleg valami a szerver oldalon lehet, mert én is nemrég pakoltam át mind a 20-25 VPN kapcsolatom WinXP-ről Win7-re, és mindegyik probléma nélkül megy. És van közöttük mindenféle, SBS2003-as, sima server 2003-as, van ami Sonicwall tűzfalon megy át, stb. -
bobace
addikt
válasz
kraftxld #114 üzenetére
Á dehogy. A rendszergazdánk is bejött segíteni, de ő is csak sakkozott a beállításokkal. Ha nagyon sürgős volt átmentem XP-re, csak az 10 perc mire bebootol az a sok, olyan régi csóri.. Írtam levelet a szolgáltatónak (Tré Adatpark), de nem jött válasz két nap alatt sem. Pedig még ex fixup is volt a pixen, ami fogalmam sincs mi, de ezt már írták korábban...
A Win7 topikban openvpn-t ajánlottak, de az meghaladja a képességeim.. Van hozzá egy másik szerverhez kész beállítás fájlom, de azt nem tudom átírni ahogy akarom, meg ide lehet nem is jó. az openvpn.
-
bobace
addikt
válasz
kraftxld #110 üzenetére
Na igen... Ez a rész eléggé másképp néz ki a két rendszerben.
Fogalmam sincs milyen titkosítási beállítások kellenek. A "titkosítás szükséges" (kapcsolat bontása ha stb..), ennyi a tuti. XP-ben ennyi volt, ott még nem voltak mindenféle protokollok.
Az ottani rendszergazdának írtunk, ő annyit mondott, hogy javított valamit, egész pontosan: ex fixup kell a pixen
Képet kiszedtem -
kraftxld
félisten
Úgy értem, hogy publikus, hogy pl a címét kiadhatod-e másnak
Ha win7 alatt a létrehozott kapcsolat tulajdonságainál kijelölöd a PPTP-t a vpn kapcsolat típusai között akkor tud csatlakozni? Háromjegyű hibakódot nem dob? A VPN általában 3 jegyű hibakódot ad vissza ha nem megy valami. -
bobace
addikt
-
bobace
addikt
Nincs pörgés,de hátha:
Rendszer Win7.VPN-nel kapcsolatosan lenne problémám. Konkrétan csak egy kapcsolatot akartam létrehozni, ugyanúgy ahogy az XP alatt, ahol csak megadtam a rendelkezésemre álló adatokat (ip,név,jelszó) és ment gond nélkül. Itt nem akar semmi pénzért. A tulajdonságok része a biztonság fülben tér el, ott kell valamit máshogy állítani? Akinek volt már VPN-es gondja, és megoldotta, kérem segítsen!
Tűzfalat is kikapcsoltam, betettem magam a hálózatbeállítási felelősök csoportjába is. Google-n nagyjából ennyit találtam.
Előre is köszi! -
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de az alábbi linken lévő problémára keresném a megoldást. Sajnos ugyanabban a cipőben járok:
http://www.experts-exchange.com/Hardware/Peripherals/SmartCards_and__Readers/Q_23151350.html
A munkahelyi hálózatomhoz, otthonról történő csatlakozás miatt van szükség VPN-re és "intelligens kártyára".
Előre is köszönöm a segítséget.
Ui.: fenti oldalon nem szerettem volna megadni a bánkártyaszámomat ahhoz, hogy hozzáférhessek valamilyen válaszhoz...
-
Balage85
tag
Hali!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy VPN tunnelt csak azonos márkájú, fajtájú routerek között lehet létrehozni?
Mert én szívok 1 Zyxel és 1 Draytek routerrel. A Draytek-ben értelemszerűen be tudom állítani, de a Zyxel számomra nem világos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- AliExpress tapasztalatok
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 CFI-1216A lemezes PS5 eladó
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, Garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garan
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic