- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Joshi
titán
Marha egyszerű a válasz, attól függ hogy mire kell. Ha nem akarod minden konfigváltásnál cserélgetni az alkatrészeket és olyan órajeleken akarod használni a konfigodat mint szatesz akkor C a megoldás. Ha nincs pénzed akkor nem értem hogy jöhetett szóba a MO-RA 2 és a Laing D5?
A kettő együtt nem takarja be az 50k-t.
Akár hogy is nézem ezt neked kell eldöntened, de szvsz egy tripla+dupla radi már elégnek kellene lennie egy közepes tuninghoz is.
-
X@b3e
addikt
Abban kérném akkor a tisztelt publikum segítségét, hogy megkönnyítvén választásomat, melyik lenne az optimálisabb megoldás az alábbiak közül:
a) meglévő dualradi mellé +1 dualradi
b) meglévő dualradi mellé egy mora kintre felszerelve a meglévő Eheim pumpával
c) meglévő dualradi mellé egy mora kintre felszerelve és beújítani egy LaingraGazdaságogsságot is kéretik figyelembe venni válság idején
-
syC
addikt
Köszönöm Uraim
-
helkis
veterán
válasz
jones965 #28486 üzenetére
nyilván szívnak
, de ugye a lapátok nem arra lettek tervezve, tehát gondolom lehetne kifejezetten szívásra szánt ventiket is gyártani, gondolom más lapátformával, dőlésszöggel, stb..
syC - eszedbejutott a D5-öd?
igen a teteje a bemenet, mert ott van a pumpa torka, illetve az oldalán középen lévő ledugózás tudja váltani ezt a csatit, ahogy a másik is fent vagy oldalt lehet, de az egy-vonalban lévők közül az egyiket mindig le kell dugózni..
-
syC
addikt
Segjtsetek!
Jol gondolom, hogy ennek a laing DDC 1PlusT+ koolance tetős pumpának-nak a kivezetései:
A tető közepén lévő menet az az inazaz szívó ág és a másik(ami nincs ledugaszolva) pedig a out aka. nyomo ág. Hm?
-
X@b3e
addikt
válasz
jozef72 #28313 üzenetére
Én is ilyesmi megoldáson gondolkodtam, csak a 2 HDD-t és a pumpát nem tudom, hogy hova raknám (a képen sem látom, hogy ezek merre vannak
) ..
A másik, hogy a meglévő Innova DualRadim sem tudom már, hogy jelenleg milyen erőt képvisel, szal azt megéri-e lecserélni egy másik dual radira + egy hasonlót bepattintani alulra, vagy a meglévő dual mellé még tenni egy mora-t kintre...
Ahogy Shteer írta, elvileg a mora mellé nem jó az Eheim 1048, szal akkor pumpát is kéne cserélni..
Nem tudom, hogy tudnék a legolcsóbban a legjobb megoldásra jutni, de sajna a mostani rendszerem már kevésnek bizonyul i7-hez. Sztem a hőleadó kevés, nem tudom, hűt-e még vki egy dual radival i7-et egyáltalán -
Laraxior
titán
sikerült végre egy tápra beüzemelnem a radimon levő ventiket, szám szerint 10db-ot
Asszem nem lesz gond a proci túlmelegedésével
-
Szatesz
őstag
Na felraktam a többi ventit is a mo-ra 2 esre és még ez is javitott a hatasfokon...Mostmar kell neki 4500mhz 1.408v al hogy 80 fok fölé menjen a höfok...
-
mz.x523
tag
Hello
Valaki tudna nekem ajánlani valami jó vízhűtést xbox360-ra?Láttam az XSPC féle blokkot,csak az a baj hogy 15 ezer magában. -
Joshi
titán
A Tt blokkot se ismerem, de ránézésre jobbnak tűnik, illetve még talán ez a GPU WAK "Black-series" Univerzális csak itt meg a felfogatás lehet problémás mert elég sok az a 8.5cm furattávolság.
-
-
Joshi
titán
Látom te is először szét szedsz valamit, aztán vakarod a fejed hogy most hogy is tovább.
A CoolerMaster vízhűtés radiját a házon kívül kell elhelyezni ugye? Mert ennyi erővel vehetnél egy akármilyen Barbone vagy HTPC házat mert ezekben kényelmesen elrakodhatnál. A GPU blokkok bármelyike megfelelő, mondjuk a Zalmi nem valami nagy durranás de ez az árán is látszik.
A hűtőfolyadékot nem kell nyalogatni ha pedig a bőrre kerül le kell mosni ennyi. Állítom hogy otthon a Domestos erősebb vegyszer mégse kérdezed meg hogy mit csináljál ha a bőrödre kerül. -
XuChi
addikt
Sziasztok. Új vagyok a vízhűtés dologban. Most ezzel próbálkozom. Az öttlelteket szívesen fogadom.
És akkor itt is feltenném a kérdésemet. A hűtőfolyadékok párolgása, bőrrekerülése okoz e bármilyen egészségügyi problámát?
Tehát ha a hűtőrendszerből esetleg valamilyen úton módon párologna a folyadék, okozna e bármilyen egészségügyi gondot?
Bocs a barom kérdésemért csak jó lenne tudni ezeket
Válaszokat köszönöm
-
helkis
veterán
válasz
jones965 #28467 üzenetére
szerintem venti és radi függő ez a szívás/fújás dolog, egy nagy lamellatávolságú radin nevezzük kis ellenállásúnak vagy HF-nek
szvsz jobb ha fúj (vagy maximum mindegy) hogy van fent a fújásra tervezett venti (szintén tapasztalat
), egy nagy ellenállásún valszeg jobb ha szív az előző okokra visszavezetve (még nem volt sűrű radim
).. illetve olyan ventit, ami szívásra van kitalálva pc-s komponensek között még nem láttam..
-
Joshi
titán
Egy kis teszt, remélem télen meg lesz a 4Ghz-es eredmény.
-
jones965
Modder
válasz
Delta-Laca #28473 üzenetére
Az gépátalakításomkor a rev.1 verzió így volt megcsinálva és tökéletes működött.
-
Joshi
titán
válasz
Delta-Laca #28473 üzenetére
A porszűrő nagyban csökkenti a levegő áramlását az idő múlásával, gondolom nem kell ecsetelnem hogy miért.
-
Delta-Laca
aktív tag
Ahogy látom az érveket-ellenérveket, összeszereléskor a lenti radin szívóra fogom rakni a ventiket, de a házba befelé fognak dolgozni, és a radi túloldalára meg porszűrőt rakok, aztán majd kiderül jó lesz-e
Csak lenne már kész
-
Joshi
titán
válasz
jozef72 #28454 üzenetére
Már többször láttad a Chifi házam elrendezését és ami a lényeg hogy az a legjobb ha a levegő elölről megy be a házba és felül távozik. Na most mivel nálunk elöl is van radi így elöl is kifele távozik a levegő, de hátul mindenképpen le kell szigetelni mert általában a ház hátulja a falnál van és ott bizony megreked a levegő, ráadásul a tápból kiáramló meleg levegő könnyen visszajuthat a gépbe. A megoldás a ház két oldalánál menjen be a friss levegő és ne 8cm-es nyílásokon hanem kb annyi és akkora résen amennyi és amekkorák a ventilátorok. Csak így lehet huzatos és "hideg" levegővel táplálni a házat.
Amit előbb írtam az csak a teljesen zárt vízhűtéses rendszerre igaz.ui.: a lényeg, hogy ha nincs elegendő nyílás akkor a levegő úgy is a könnyebb utat választja és ilyenkor a ház illesztésein keresztül fog beáramolni a levegő ami nem jó. A légrések legyenek lehetőleg ott és úgy ahogy mi szeretnénk, ehhez kellenek a megfelelő méretű és elhelyezkedésű nyílások.
-
jozef72
tag
válasz
nemethati #28468 üzenetére
A venti,és a radi közé azért nem érdemes pakolni,mert akkor meg farslevegőt szív a venti.
Ilyenkor szintén nem olyan hatékony,és nagyobb szélzajt kelt.Erre OC hívta fel a figyelmem,mert először én is szilikon alátétet tettem a radi,és a venti közé.
Félreértés ne essék létezik hasonló rezgéscsillapító,de az az egész radit,és a ventik minden oldalát körülveszi.Ilyen -
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28465 üzenetére
Természetesen.
Légáramlás, amennyiben egy adott ellenállású közegen kell a levegőt átfújni, ott fellép a ventillátor okozta légáramlat leküzdése is,( visszaverődő hullámok, amik tompítják az érkező levegő intenzitását, interferencia ) ergo a ventillátor veszít a szállítási teljesítményéből.
Szívás esetén csak a közeg ellenállását kell leküzdeni, mert nincs visszaverődő légáram.
Lexikálisan nem pontos a meghatározásom, de próbáltam érthetően leírni.Abba már nem mennék bele, hogy hőmérséklet függvényében mennyire változnak ezek az értékek.
Ha valakit nagyon érdekel, olvasson utána. Tiszta fizika az egész. -
jozef72
tag
válasz
Delta-Laca #28458 üzenetére
Sok szerencsét a megvalósításhoz,és alcsony hőmérsékleteket kívánok!
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz
jozef72 #28457 üzenetére
Mivel nekem is pontosan olyan házam van, mint neked, és látom hogy nálad működik az elrendezés, én is hasonlóképp fogom majd berendezni a házam
azzal az eltéréssel, hogy nálam a radin keresztül jön be majd a levegő (előtte porszűrővel
), és felül meg ki, a nyolcas helyek hátul nem lesznek használva, helyette alulra tervezek egy 12es helyet szintén porszűrővel megtámogatva.
Szerk.: köszönöm, alacsony hőfokokkal nem lesz gond, a csövekkel annál többet fogok szívni
-
jozef72
tag
válasz
Delta-Laca #28455 üzenetére
Eredetileg úgy terveztem,hogy hátul szív a 2 db 80,és 1 db 90 es friss levegőt, felső 90-es nem építhető be a felső radi miatt,esetleg kis ügyeskedéssel kívülről.Ha a venti fúj a radin keresztül nem olyan hatékony mintha szívna.Én ki is próbáltam a gyakorlatban.Továbbá ha radin keresztül szívná,fújná befele a levegőt akkor 2 hetente szétdönthetném,hűtőt porszivózni,mert szerintem 140-es ventire nem kapni porszűrőt.Nem érdemes vitába bonyolódni,mert úgy néz ki elég lesz a 2 db 80-as venti.Nem emelkednek a hőmérsékletek.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Delta-Laca #28455 üzenetére
dehogynem, régóta ez a default eltekintve persze pár sajátos kialakítástól.
ezen a "szívja vagy fújja a levegőt a venti a radira" dolgon is voltak viták, és szvsz nem sikerült egyértelműen dönteni. -
Delta-Laca
aktív tag
válasz
jozef72 #28454 üzenetére
Az nem lenne jó, hogy az alsó radin befelé, a felsőn meg kifelé menne a levegő? Így lenne egy kereszthuzat a házban. Ha minden venti kifele szív, akkor hol megy be levegő? (Lehet én gondolkozok hülyén
) Két nyolcas venti egy akkora házban nem sok vizet zavarnak szerintem
-
jozef72
tag
Felraktam a ház oldalát,és 15 percen belül 3 fokot emelkedett a vízhőfok,és a cpu magok.
Egyedül a hátlapi takarólemezek helyén tud levegőt kapni.Úgy tűnik ez kevésnek bizonyul,mert mikor levettem az oldalát akkor normalizálódtak a hőmérsékletek.Mindkét radin a házból kifele szívnak a ventik.
A ház hátuljára tudok felrakni 2 db 80-as ventit,ezt én próbáltam is,de akkor nem mutatkozott különbség,ezért levettem őket.Most 28-29 fok van a szobában,és így reagált rá.Mindjárt kipróbálom ventikkel zárt házikóban mi történik. -
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #28444 üzenetére
Azon mesterkedtem,1,3 volt,(bios) kell a 4 ghz-hez,lejjebb nem tudom faragni.kép
-
syC
addikt
Egy technikai kérdést engedjetek meg! Ezt a 2pines izét hová kell dugni az alaplapra hogy érzékelje a hőmérsékletet? [link]
-
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #28440 üzenetére
Sokat nem játszottam vele,lehet kevesebbel is beérné,de így is megfelelő számomra.
-
jozef72
tag
Reggeli harmatos teszt:kép,27 fokos szobában.A RAM-okat piszkáltam fel 1200-ra,azt hiszem marad így minden,24/7-ben.
-
Erdei88
veterán
Megérkezett az új blokkom. Nagyon jól teljesít. Hőmérséklet
-
Joshi
titán
válasz
Ironhand #28410 üzenetére
Ha tripla radit szeretnél akkor célszerű úgy elhelyezni ahogy én, tehát a radi a házon belül van a 3 12cm-es venti pedig a radin keresztül szívja a levegőt ki a házból. Külön házventikre így nincs szükség csak kell hagyni egy-két nyílást a friss levegő bejutásának de semmilyen esetre se a ház hátuljánál.
Az én radim egy Alphacool Nexxxos Pro III amit használtan vettem 10k-ért, a méreteit a név alapján már megtalálod a gyártó oldalán. A két single radit együtt vettem 3k-ért ugyan csak használtan és ugyan olyan elven hűtöm mint a triplát csak a ház elejébe építettem be.
A linkelt oldalon találsz proci blokkokat is, de nézz körül az apróhirdetések között is.
A vga-t mindenképpen vízzel hűtsd, mert a proci után a legnagyobb hőt az termeli. Ami még meghatározó lehet az a 10-es vagy valamivel nagyobb belsős csőrendszer használata. Egyenlőre ennyi. -
FoBCRaistlin
őstag
dobok ide is egy linket, feltöltöttem pár képet a gép jelenlegi állapotáról.
[link] -
jozef72
tag
-
jozef72
tag
válasz
nyunyu #28425 üzenetére
Nekem valahogy jobban teszik házon belül.Azt nem mondom hogy kihasználom a mobilitását,mert minden erőmet össze kell szednem,ha fel akarom tenni az asztalra.
Most elég sokan veszik a topikból az jön le,szerintem csodát attól sem kell várni,bár hőleadó felület az van.Mindegy nem kritizáltam,csak egy szürke vélemény volt.
Mindenki azzal hűt amivel akar,meg amire pénze van. -
-
nb18
tag
-
jozef72
tag
Szerintem ennek a tetejébe elférhet.
A méretek alapján,akkor pedig kivitelezhető.Csak az a baj nincs semmi a padláson.
(#28417) nb18
az 50-52 load jónak mondható,persze attól is függ mennyin megy a proci,illetve mekkora fesszel.No mert ha húzva van,akkor szerintem jó az 52 fokos load
de a 42 fokos víz egy kicsit súrolja a határokat,nagyon... -
nb18
tag
Sziasztok!
Kb 1hete hűti egy thermaltake bigwater 735 rendszer a procimat ill. egy zalman blokk az alaplapi chipsetemet. Kérdésem az lenne, hogy 26 fok körüli szobában jónak számít-e az 50-52 load procihőmérséklet.Léggel ez 60fok volt. Lehet-e az gond, hogy a pumpától jövő nyomócső a prociblokk aljából nyomja a teteje felé a vizet? (sikerült fordítva összerakni)
A proci egy q8200, gyári thermaltake hűtőfolyadékkal, vízhőfokom 42nél több még nemvolt. -
jozef72
tag
A gépem teljesen néma lett,shteer kolléga jóvoltából.[link],[link],[link].
Látom MORA 2 lázban ég az ország.Jó lesz nekem a szutyok Thermochill is.
Szatesz én a 70 fokot is sokallottam,asszem lehugyoznám a gépemet ha 70 fokos lenne a CPU mag,még ha 4,2-is megy.
Ez egy szörnyű betegség,amikor az ember elégedett akkor is nagyobbra,és hűvösebbre törekszik.Most magamról beszéltem......ezt nézegettem,csak csendes 140-es ventit kéne találni,nagyobb CSifi házikoót venni,ja és a padláson a sok pénz ami összepenészesedett azt valahogy megszárítani. -
Erdei88
veterán
válasz
FoBCRaistlin #28406 üzenetére
Én használom, de semmi rosszat nem tudok elmondani róla. 5%-os keverésben, elég jó hőfokaim vannak
-
Szatesz
őstag
Na feltudtam füteni a procit 80 fokra
[link]
-
Ironhand
tag
Igen az elrendezés és a szellőztetése az meg lesz oldva elég szerencsésen mivel oldalt illetve hátul is fogja majd 1-1 nagyobb venti szivni a meleget kifelé. A radiátorodra lennék kiváncsi még hogy a méretei milyenek mm x mm-ben. Valamint azt hogyan is hűtöd 8 vagy 12cm-es ventikkel? Illetve a 4850re tennék 1 szép nagy vörösréz blokkot, de a memóriákra csak bordákat tudnék rápakolni illetve ahova kerülne ott is lenne huzat ami elvinné tőlük a meleget, vajon igy is hajlandó komolyabb húzásra a kártya
Ez igy van tervben de hallottam olyat hogyha a memóriákat nem vizzel hűtöm hanem csak bordákkal+huzat akkor felelsleges a VGA-ra vizet tenni elég rá egy Chilla is, ez vajon tényleg igy van? -
helkis
veterán
válasz
FoBCRaistlin #28408 üzenetére
mindenki nyaral, kivéve a kereső : [link]
-
törölt tag
válasz
FoBCRaistlin #28406 üzenetére
Jajj mit fogok én ezért kapni.
Mielőtt valaki lehülyézné a BR4D bácsit, én nem szeretem a Super Coolant-ot, ennyi. -
FoBCRaistlin
őstag
ha lerágott csont akkor bocsi mindenkitől, de BR4D elültette az érdeklődés szikráját bennem.
PRO/CON érveket mondanátok nekem a Valvoline SuperCoolant adalékról.
thx! mindenféle vélemény érdekel, de mondjatok hozzá érvet is plz!
-
-
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28402 üzenetére
Jelenleg a vizem 29'C fokos, a szoba folyamatosan hűlik, a vga az előbb említett értéken, a [többi] változatlan.
Ha lesz időm, kipróbálom, mi a legalacsonyabb érték, amit ki tudok negatív " tuninggal" hozni a gépemből hőfok vonatkozásában.
-
FoBCRaistlin
őstag
-
jones965
Modder
válasz
FoBCRaistlin #28400 üzenetére
Állok elébe, mikor lesz aktuális?
A C&Q nálam is működik, + a vga visszaáll 300/100/100Mhz értékekre, és így tesztelhetünk.Az ATI kártya azt hiszem nem tud ennyire visszavenni.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest