Aktív témák
-
shteer
titán
jóhogy
pl egy nexxxos extreme-mel
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
shteer #18188 üzenetére
Szépnek szép, csak nehogy ennyi legyen za összes jó tulajdonsága, mert ugye erre már láttunk példát sajnos
Ellenben nekem az lenne az aggályom, hogy ha a viz átmegy ez SB-részbe, akkor ott középen milyen vastag csatornák lehetnek a blokkban?
Ha meg nem megy át, csak a fém vezeti a hőt, akkor elég-e ez biztosan a kissé kazán jellegű 790i-re? -
syC
addikt
válasz
shteer #18192 üzenetére
aham, p5e lap tele van bordával, nagyon jól hűt, ezért fájna a szívem levenni róla, mert így sem engedi 40 fok fölé a lapot és szvsz tök fölösleges lenne vizet tenni rá (arról nem is beszélve, hogy mennyi lenne a nb és sb blokk) tehát akkor nem hülyeség -annyira- a csak cpu és vga blokkos vh? Elég lenne egy tripla radi hozzá? (proc: E8400 ,vga: 4850)
-
shteer
titán
levizelni hülyeség mindenképp
van aki csak vga-ra és cpu-ra rak blokkot, az se hülyeség mint ahogy az se amit te akarsz
de ha heatpipe-os a lapod akkor csak nb-re nem egyszerűköltségkímélő vh van - úgy hívják h saját készítés, ismerős által készített cucc, vásárlás az apróhirdetésből
-
syC
addikt
Sziasztok!
Szeintetek hülyeség lenne úgy levizelni a gépet, hogy csak cpu és vga esetleg nb blokkokból állnak a rendszer? Csak azért kérdezem, mert valami költségkímélő megoldást keresek ..
Vagy el vagyok tévedve, mert nem létezik költésgkímélő vízhűtés?
-
Oibacsi
őstag
válasz
Nyugdíjas #18175 üzenetére
[második lap]-ha jól tévedek
-
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Nyugdíjas #18171 üzenetére
Már írok ( okoskodok, és megszégyenítés célpontjává alakítom )... meg kell szerelnem a multiméterem mert összevan törve valami miatt a hőméter dióda ami volt hozzá... ha ez megvan csinálok én is egy hasonlatos tesztet, csak úgy a saját rendszeremmel és ott lesz minden mérési keverési arány és erény ( majd Elekkel lektoráltatom
)
*nem bántani akarom a srácot csak ha már csinál valamit csinálja normálisan pröcizen...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Str8 sk8r #18168 üzenetére
Árat nem tudok mert nem használom nekem UV aktív lötyim van és abban van corro elleni cucc élet meg az UV aktív adalék miatt bukikmeg
Elviekben Shell kúton van, de lehet más fog adni infót akinek van olyan 2500.- huf körül lehet ( de ez csak tipp illetve a Valvoline Supercoolant ami hasonló cucc az annyit kóstál )
( ha érdekel milyen a mi vízhűtésünk érdemes megnézni az adatlapokat ( ált a weblap résznél van link ) vagy rákeresni nevekre a "hogyan néznek ki gépeink" topicban, ötletelésnek stbinek mindeképpen jó )
...mindenKÉP vagyunk csak egyformák...
-
Macka
veterán
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Reset Elek #18164 üzenetére
Én értem....
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
fsb1000 #18158 üzenetére
Szerintem is korrodálódott.
Viszont nem az elektrokémiai korrózió jelenségével állunk szemben.Értitek?
Kommersz, oxidálódós korrózió nem egyenlő elektrokémiai korrózió.
És attól, mert vízhűtés, és van benne réz is, meg alu is, még nem biztos, hogy csak elektrokémiai korrózió fordulhat elő. -
Str8 sk8r
őstag
...most léggel hűtök...3Dmark2006 futtatásakór sűrűn kapok hibaüzenetet"3Dm hibát észlelt..."ez lehet túlmelegedéstől?53/65fokos...most tesztelem a 2005-öt,az nem...mi lehet?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #18158 üzenetére
Tippelem nem azért korrodálódott mert volt ott aluminium is hanem mert az ecet savas ( ecetsav wööö ) és az korrodálta meg mint a kint lévő réz tárgykat szobrokat a savas hatásu eső ( illetve a parlament épülete...
mert az valami csuda mészkőből van és azt is marja a savas esőcske )
-
Str8 sk8r
őstag
...nah itt vagyok srácok...köszike a sok segítséget...nade srácok...nem érdemes ilyen apróságon veszekedni...mindenesetre az az alutartáj nekem is szúrta a szemem...belenyúltam és egy kicsit megdörzsöltem,tiszta fekete dzsuva lett az ujjam...amúgy valóban nyolcasok a csatik...bár csőből csak egy 10cm-es próbadarabot kaptam,már vettem is hozzá 5 métert...meg desztillált vizet...egyenlőre eddig jutottam vele...most egyenlőre behejezem az új tápot(Chieftek550) aztán még írok...
...mindenkinek köszi,és örülök hogy szívélyesen fogadtatok...remélem majd egyszer tudom nektek viszonozni...üdv:Jim...
...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #18157 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett... de ez nálad rendszeres, más kontextusaidban is gyakran előfordul.
Az ecet példát sem értetted meg. Vagy nem tudod mitől lett Nyugdíjas rézcucca zöld.
Szerintem korrodálódott és nem kellett hozzá érintkező fémes felület.De lehet hogy tévedek....
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #18156 üzenetére
Nem azért van igazam mert én azt hiszem vagy mert "guruságom"
díszeként virágot hordanak a "megszégyenítés célpontjai" hanem mert az elektrokémiai korrózióhoz érintkező fémes felületek kellenek. Ezt már többször kitárgyaltuk és nagyjábol mindehol ez is van irva. Ha veszed a fáratságot hogy ilyen elmés "hülye vagy..." postokat csinálsz akkor annyi fáradságot is vehetnél hogy elolvasod azt a 4db linket amit adtam. Egyiket sem én irtam és valamiért mindenhol azt irták hogy felétel az érintkező fémes felület
De ha van valahol dokumentálva hogy a desztvíz vagy az ioncserélt víz korróziót okoz úgyis hogy nincsenek érintkező felületek akkor ide vele, mert az fontos itt nálunk a vizes környezetben. ( de most komolyan ne csak lehülyézz hanem bizonyíts is ahogy eddig te elvártad )
Ami az ecetet illeti nem azt irtam hogy CSAK azt használja ( hanem az erre készült folyadékokat elsősorban ) mert megszégyenítés célpontja leszel hanem, hogy "talán" jó hozzá, illetve a vízkő ellent tuti jó csak a felület megválasztására kell odafigyelni ( de mint az Öreg példájából látod lehet igy is mondani...
)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #18154 üzenetére
Nézd.... egyszer már kijelentetted, hogy a nullához tartó szellemi municióm miatt nem érdemes velem vitatkozzál. Szerintem ne térj el ettől a jó szokásodtól.
.
A magam részéről meg nem kivánok beállni azok sorába akik pc-hűtés-guruk által megszégyenítés célpontjává váltak, miután hivatkoztak tanulmányaikra vagy esetleges 10 éves anyagvizsgálati tapasztalatukra.
.
Zárjuk le: Neked van IGAZAD!
Nekem nem fáj, ha úgy hiszed, hogy korrozió csak érintekző fémfelűleteknél jöhet létre.
.
Legfeljebb gondolkozz el azon, hogy Nyugdíjas ecetje mit csinált a fémmel...
De ez sem szükséges. -
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #18153 üzenetére
Na pedig már azt hittem hogy lehet veled értelmesen beszélni de látom még mindig nem nagyon... de akkor Tisztelettel megkérel hogy számold ki te ******.
Adok egy kis segítséget :
1,) [link]2,) [link] <--- "Elektrokémiai korrózió feltételei" bekezdés.
3,) [link]
4,) [link]
Jólenne hogyha a lekezelő stílusodat félre raknád
. Előre is köszi.
[ Moderálta: Lucif-R ]
-
Lucif-R
senior tag
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #18149 üzenetére
Én pórbaüzemet lehúzott alaplap táppal ajánlom mert ha tálcán rakod össze akkor beszerelésnél elmozdulhat ez az amaz véletlenül és amikor bekapcsolod ereszthet és akkor jön a Szent-Iván-Éji Álom egyik főszereplője a PUCK ( ejtsd: pukk )
A korrózió nem a tartály felületén (belül) fog megjelenni hanem az érintkező réz+alu résznél ( menet az alu tartályban ahova a csonk be lett csavarva ). És ott szépen eleinte összerohad... majd szét... ( gyakorlati tapasztalat : réz szelep vs PIMP alu szelepsapka = 3 cserélt szelep mert gumi cserénél csak kiszedni tudták a szelepet mert rárohadt a sapesz, és nem lehetett se leereszteni se fújni bele levegőt...
( réz+alu+ionizálóközeg=víz))
Amúgy egyetértek azzal hogy nézze meg tesztelje le... de én úgy voltam vele hogy 1x kelljen költeni ár, 1x kelljen összerakni (2x raktam végül össze mert módosítottam kicsit
). És ne az legyen hogy huh ez szar vennem kell jobbat, ezt meg eladni... egyedül a Nexxxos pro III radival voltam így
de most van helyette egy NOVA 1080-as
Meg ha már költök ilyenre akkor szemnek is szép legyen ( pl ezért nem vettem Tody-s NB SB-t mert a képeken eléggé aránytalanul lettek kialakítva a tüskék a talpban, hol ilyen hol olyan lett... lett helyette jó kis HK blokk)
Ja és mégvalami 10es belü 1/4-es csati legszélesebb pontja 14mm a csövem belső átmérője a mérések szerint ( tolómérő ) 9,5mm... nos nekem sehol nem folyt... és soha nem is fog az tuti ( igazából a csonkról csak levágni tudom a csövet mert lehúzni lehetetlen, előbb nyúlik meg vagy szakad el a ClearFlex )... azé az a majdnem 5mm külömbség az jó... monnyuk rendesen megizzadtam mire minden csatira cső került
( + kb 3 menetben kellett csinálnom mert felvízhójagosodott a hüvejkujjam a meleg csőtől és a "nyomó" terheléstől
)
Amúgy ezek a forrasztott csonkok mindíg 8as-ak... igy tapasztalat... nem láttam még 10-es forrasztott csonkot
meg szemre is teljesen más... valahogy olyan kis pirincka méret a 8as
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #18147 üzenetére
eh... ugyanazt írtuk, csak én 10-esre saccoltam a forrasztott csonkjait..
De jobban megnézve mintha különböző méretűek lenének.Ja igen..
Én nem a gépben üzemeltem be a cucot, hanem egy "tálcán".Persze elötte már volt gépben, hogy a csővek hosszát lemérjem, de a próbaüzem üresben ment. (eresztett is....)
Amikor már nem folyt, akkor járattam még 1 napig. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #18142 üzenetére
Én azt javasolnám hogyha megvetted a cuccot, akkor elöször is probáld ki.
Nézd meg, hogy mennyit csökkentek a CPU/GPU hőfokok léghez képest, és ha neked megfelel, akkor kicsit halaszd el a "milyet vegyek helyette" projektet, mert gyorsan 3x pénzt fogsz rákölteni.
(én hiszek a víz erejében és még a VGA-ra is csökkenést saccolok)Mivel a cuccod egy része barkács-forrasztott, ezeken nem cserélhetők a csatlakozók, ezért a csőveken se kell sokat gondolkodni.. a cső belső mérete adott ha ezeket használod. Mérd meg a csonkokat, vagy kérdezd az eladótól milyen csövet használt.
De csak adott csövet is... nem?A szilikoncső nagyon drága, akár 3-6x drágáb mint a praktikeres PVC. Nem feltétlenül éri meg, bár szerintem sokkal kényelmesebb szerelni.
Egyébként és sajnos 11-es szilikoncső nincs (vagy nem találtam) csak 8,10,12.
Szerintem akkor számít igazán, hogy 8 vagy 10-es cső, ha a rendszerben máshol sincs 10-esnél (80mm2) drasztikusan szűkebb keresztmetszet. Amúgy a "standard" gyári cuccok többsége is 8-as. (50mm2)A FETeken és CPU blokkon úgy tünik HF csati van. Erre én 11-es PVC-t tennék, bár tudom mások 10-est használnak, de én nem szeretem erőből rátuszkolni, levenni meg aztán végképp egy kinlódás. A Tody HF csatiknak >12mm a pereme!!! Lehet a tied kisebb. Mérd meg.
(szilikonból lehet 10-es, mert az jobban nyúlik mint a PVC)A vizben legyen fagyálló, vagy valamilyen PC-hűtés adalék 10-30% szerintem elég, utána romlik fajhő. A fagyálló sem sokkal olcsóbb, és nem mind megfelelő!!!!
Itt már elhangzott a Glykoshell mint jó megoldás, én meg a FEBI-t használom. Ezekben van korroziógátló meg nyálka sem képződik.
FEBI-vel mostam át a radit is... kicsit pazarlás de ez van. Először csapviz, aztán adalékos viz, elötte fél napot állt benne.A sorrendről inkább nyilatkozzanak a hozzáértöbbek..... nehogy vita lehgyen ismét.
Én igyekeznék a tartályt elég magasra rakni és onnan "ráfolyatni" a szivattyúra a hűtővizet.
Általában ilyen megoldásokat láttam: tartály->szivattyú->CPUblokk->egyébBlokk->radiMás:
A képről úgy tünik a tartályod aluminiumból van. (ha nem akkor lapozz)
Ha belül nincs eloxálva vagy másként felületkezelve, akkor lehetnek vele gondok.
Elöször barna trutyi fog kicsapódni rajta, majd korrózió is elképzelhető a réz cuccok miatt - hiába a fagyálló.
Nálam ez csak a meleg körben következett be már 20-30 üzemóra után (!), a hidegben szinte alig volt észrevehető a jelenség. Mióta kivettem az aluhőcserélőt a rendszerből szinte ragyognak a rézcsatik belső felűletei a tisztaságtól. -
Lucif-R
senior tag
válasz
Str8 sk8r #18142 üzenetére
Sorrend kb mind1... a lényeg hogy neked kényelmes legyen és a lehető lekevesebb csövet keljen beépítened ( szal igazából logikai alapon kell sorrendet csinálni nem hűtésileg ). Egy a lényeg : tartály>szivatyú>blokkokhegye>radi>tartály, meg hogy lehetőség szerint a szivatyú legyen a rendszer legalján és a tartály a legtetején ( nem kötelező elemek de pl nálam igy van és a légtelenítés kb 1 percembe került ).
Én a 15/10-es PVC ClearFlex csövet ajánlanám. Erős, vastagfalú, kisebb íveket is meg lehet vele oldani és csak 700huf/m míg a szilikon cső ennél kb 2x vagy 3x drágább. Csatiknak ha lehet 10mm-es belsejű 1/4" -es menetü HF csatikat vegyél ( nem lesz 1x rárakni a csöveket a csatikra azt garantálom mert gyertya lángal melengetni kell a PVC csövet hogy rámennyen... de ha 1x rajta lesz... nincs az az ember a földön aki azt leszedi róla = nem kell semmilyen bilincs meg ilyen gány dolgok. )
Radiátorokat egyrészt lehet kapni speckó ilyen lötyit ami a vízkövet és tsa-it szedi szépen le, erős ecet is talán jó a vízkő ellen.
Feltöltésre ajánlatos a fagyálló+gyógyszeres desztvíz 1:10hez arányban keverni ( normális minőségi fagyálló ajánlott mert különben jönnek a vizispermákok
)
Ami a rendszered illeti üdv a klubban, jó sok melód lesz mire ebből patent rendszer lesz
Nem fikázás fog következni csak saját egyéni vélemény meg kérédsek:
- sztem ha tartogatod a pénzed meg gyüjtesz hozzá monnyuk 2x / 2,5x ennyit akkor már lehetett volna egy normálisabb rendszered ( amivel nem sok gondod lesz és jól is néz ki )
- a CPU blokkod milyen kialakítású belül ( jóllátom hogy az valami öntött epoxit cucc ? )
- igazából az ilyen házi NB SB cuccok nem olyan rosszak csak a csonkok kialakítása miatt mindenképpen bilincsezned kell... és ha jóllátom akkor az 8as as belsejű csőre van tervezve
- nagyon vigyázz azzal a tartályal ha jól látom alu maga a cső profil amiből csinálták de réz csonk van belerakva 2db is... nos ezzel és majdan a hüti lötyivel megvan minden ami az elektrokémiai korrózióhoz kell = szét fog idővel rohadni a tartály a csonkoknál.
- érdemes egy rendszerben csak felületkezelt fémblokkokat cuccokat használni így az ilyen gondok, a rozsdásodás, rohadás elkerülhetőSorry ha most lehangoltalak de jobb ha most tudod meg hogy sokdolgod lesz minthogy szépen apránként jöjjenek ki a dolgok. A cső csati satöbbit tudsz beszerezni Nyugdíjas kollegától írjál neki pü-t, jó piaci kofa mint említette és sztem el fog tudni látni egyébb tanácsokkal és ajánlatokkal értelmes keretek között.
Szerk.:
Nyugdíjas: Most látom az ördög maga már felvilágositott, hogy valami kommunikációs anomália van köztünk.
és erről az anomália szóról midnig a StarTreckben egyszer elhangzott : "Subtér Vakuóla" jut eszembe...
-
Macka
veterán
Az probléma,ha a D5 szittyó a tartály vonala fölött van?
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
jenei92 #18140 üzenetére
...na ez meg 2xment el...amúgy álltalános tanácsok
...milyen sorrendben kell-érdemes...mit érdemes beletölteni...mennit számí az hogy 8-as,vagy 11-es a szilikoncső...mivel lehet takarítani-kitisztítani a radiátorokat
...hirtelen ennyi...i-kitisztítani a radiátorokat
...hirtelen ennyi...
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
jenei92 #18136 üzenetére
...ha nem tudod hogy van e gond velük,miért írtad ezt:"Remélem a VGA-dra egyik blokkot se akarod rárakni"...van valami amiről nem tudok
...vagy nagyon ocskák ránézésre,és valószínűleg gyenge a hatásfokuk
...most komolyan és őszintén...bevallom én nem értek hozzá...de okosodni akarok...szeretek barkácsolni...
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
whitehand #18103 üzenetére
Én nem is ezt kérdőjeleztem meg, te érted félre a dolgot, vagy lehet, hogy inkább félre akarod érteni. Mintha nem pont mindig az egyenes válaszokat kapnánk a kérdéseinkre tőled
Főleg, hogy én itt nem is kérdeztem, csak felvetettem azt a furcsaságot, hogy miért jönnek ki ennyire eltérő eredmények 3 tesztben.
mod.: Most látom az ördög maga már felvilágositott, hogy valami kommunikációs anomália van köztünk.
A végén nemtudom kiről beszélsz de én egy piaci kofa vagyok, nem hűtés guru..
-
Str8 sk8r
őstag
...üdv mindenkinek...én is(elég későn)csatlakozom a vízhűtésesek népszerű táborához(jobb későn mint soha),megvettem életem első vízhűtő-rendszerét...
...azt szeretném megkérdezni hogy milyen alapvető buktatókra kell-érdemes odafigyelnem-vigyáznom...tudom hogy valószínűleg már többszőr is le lett írva,de ramélem megértitek hogy fizikai képtelenségnek tartom ezt a néhány tízezer HSZ végigböngészését...valószínű elvesznék a részletekben,ráadásúl mire említésreméltó infót gyüjtenék addigra a Prescott procim teljesen elavulna(tudom hogy már most is az)...med szeretném nézni mennyivel tud többet vízzel,mint vele...előre is köszike......tisztelettel:Jim...
-
whitehand
senior tag
10-11-es belsö átméröhöz hanyas (pl. T elágazás) csatlakazók a megfelöek? 13?
-
Oibacsi
őstag
belső átmérő X falvastagság - mindekinél...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #18107 üzenetére
Lucif-R :
No.... ezért kell saját teszteket készíteni, mert ott legalább tudja az ember hogy mit és minek mért. (és mekkora hibaszázalékkal.)whitehand:Nekem a 10-es belsejű szilikon vált be a Tody HF-hez (10x2 vagy 10x3)
Ezenkivül próbáltam még:
12-es szilikon. rajtamarad, de bilincsezni kell.Normál cső (mármint PC hűtéshez való)
10-es nem megy ráPraktiker / Obi PVC csövek
10-es nem megy rá
11-es OK
12-es OK, de ezt is bilincsezném. -
whitehand
senior tag
Tody56 féle High Flow 1/4" csatira hanyas cső az ideális?
van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? -
jenei92
senior tag
Kellet 1-2perc mire rájőttem hogy hogyisvanez..
-
jenei92
senior tag
-
Lucif-R
senior tag
válasz
fsb1000 #18100 üzenetére
2es állítás:
Elmélet igaznak tűnik, de hogy egy passzív tatály jobban adjon le hőt mint egy 3ventis radiolyan nincs...
Konklúzióhoz:
a,)
Idézet a tartályos méréses diagram feletti részből:
"Waiter-temps were measured at the radiator outlets using Thermaltake's T-Type CL-W0033 water temperature indicator."
Magyarul:
Pincér (gondolom Víz akart lenni) hőméréséklete a radiátor kimeneténél lett mérve blablalba -val
E mondat alapján arra következtetésre jutottam hogy ilyen teszt volt ez: Aradi vs Bradi és Aradi+passzív vs Aradi+passzív+fan vs Aradi+capecoplex.
(illetve voltak is ott blokk tesztek de az most nem lényeges)
Eléggé fura is lenne hogyha egy tartály 3X°C-on tudna tartani egy rendszert...beleértve ebbe a plexi tartályt és passzív tartályt is. Szal az hogy csak a tartály külön volt a rendszerben az lehetetlen. ( ha mégis akkor veszek olyan tartályt de MOST
)
A második esetben valóban 3x120-as radi van ( adatlap van egy oldallal előtte és ott irja hogy waterchill 120.3 kit ). Mint irod hogy olyan mintha bekötének egy duplát... hát azé ez is necces mert sztem még egy duplával sem ér fel egy ilyen tartály.b,)
Igazából ez igy értékelhetetlen hiszen nem lehetünk biztosak benne hogy az alapérték ami a radi tesztben kijött az jó, vagy éppen a tartályos érték jó e... a második illetve 3dik linkelt teszte majd ma átolvasom és irok valamit róluk hogy mit láttam bennük.whitehand: amúgy szerintem valamit nagyon félre értettél az Öreg sehol sem mondta hogy nem jobb egy passzív tartály ventivel mint venti nélkül. Ja és még nem válaszoltál egyik kérdésemre sem
-
fsb1000
nagyúr
válasz
shteer #18105 üzenetére
pedig jó lett volna...
Egyébként pont ezért nehéz a tesztekben eligazodni, mert különböző komponensekből épülnek fel a "tesztelt" hűtési rendszerek.Sajna nekem nincsenek átfogó tapasztalataim. SŐT!
.
Először alábecsültem a vízhűtésben rejlő lehetőségeket.
Aztán alábecsültem mire képes egy tripla radi.
Aztán azt is alábecsültem, hogy mekkora különbség van, ha a radit 30 helyett 60 CFM-el küldjük meg.
Lehet, hogy ezt a bordás tartályt is alábecsülöm.
.
Sajnos a peltiert nem becsültem alá, pedig jó lett volna -60°C hűtőfolyadékot előállítani... -
shteer
titán
válasz
fsb1000 #18100 üzenetére
szivesen hozzátenném a jövőbeni tapasztalataimat a passzív tartállyal kapcsolatban, csak az a baj h lusta vok és jövő 7en egyszerre fogom beszerelni a dual noise iso tartályt, új cpu blokkot, 2. radit, 2 fetblokkot, tápblokkot
szerk: így maradnak a különböző helyekről származó és különböző körülmények között készült "tesztek"
-
whitehand
senior tag
válasz
Nyugdíjas #18094 üzenetére
Pasziv höleadó légáramban mindig jobban teljesit az utolso teszben a falra mindentöl távol volt szerelve
bármilyen pasziv hütöegység ha nem mozog a levegö körülötte kb semmit nem ér az utolso tesztnél ez a helyzet viszont az elsö kettönél van légmozgás igy teljesitmény is ezt nem tudom miért kell magyarázni egy hütés gurunak...
Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest