- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #18142 üzenetére
Én azt javasolnám hogyha megvetted a cuccot, akkor elöször is probáld ki.
Nézd meg, hogy mennyit csökkentek a CPU/GPU hőfokok léghez képest, és ha neked megfelel, akkor kicsit halaszd el a "milyet vegyek helyette" projektet, mert gyorsan 3x pénzt fogsz rákölteni.
(én hiszek a víz erejében és még a VGA-ra is csökkenést saccolok)Mivel a cuccod egy része barkács-forrasztott, ezeken nem cserélhetők a csatlakozók, ezért a csőveken se kell sokat gondolkodni.. a cső belső mérete adott ha ezeket használod. Mérd meg a csonkokat, vagy kérdezd az eladótól milyen csövet használt.
De csak adott csövet is... nem?A szilikoncső nagyon drága, akár 3-6x drágáb mint a praktikeres PVC. Nem feltétlenül éri meg, bár szerintem sokkal kényelmesebb szerelni.
Egyébként és sajnos 11-es szilikoncső nincs (vagy nem találtam) csak 8,10,12.
Szerintem akkor számít igazán, hogy 8 vagy 10-es cső, ha a rendszerben máshol sincs 10-esnél (80mm2) drasztikusan szűkebb keresztmetszet. Amúgy a "standard" gyári cuccok többsége is 8-as. (50mm2)A FETeken és CPU blokkon úgy tünik HF csati van. Erre én 11-es PVC-t tennék, bár tudom mások 10-est használnak, de én nem szeretem erőből rátuszkolni, levenni meg aztán végképp egy kinlódás. A Tody HF csatiknak >12mm a pereme!!! Lehet a tied kisebb. Mérd meg.
(szilikonból lehet 10-es, mert az jobban nyúlik mint a PVC)A vizben legyen fagyálló, vagy valamilyen PC-hűtés adalék 10-30% szerintem elég, utána romlik fajhő. A fagyálló sem sokkal olcsóbb, és nem mind megfelelő!!!!
Itt már elhangzott a Glykoshell mint jó megoldás, én meg a FEBI-t használom. Ezekben van korroziógátló meg nyálka sem képződik.
FEBI-vel mostam át a radit is... kicsit pazarlás de ez van. Először csapviz, aztán adalékos viz, elötte fél napot állt benne.A sorrendről inkább nyilatkozzanak a hozzáértöbbek..... nehogy vita lehgyen ismét.
Én igyekeznék a tartályt elég magasra rakni és onnan "ráfolyatni" a szivattyúra a hűtővizet.
Általában ilyen megoldásokat láttam: tartály->szivattyú->CPUblokk->egyébBlokk->radiMás:
A képről úgy tünik a tartályod aluminiumból van. (ha nem akkor lapozz)
Ha belül nincs eloxálva vagy másként felületkezelve, akkor lehetnek vele gondok.
Elöször barna trutyi fog kicsapódni rajta, majd korrózió is elképzelhető a réz cuccok miatt - hiába a fagyálló.
Nálam ez csak a meleg körben következett be már 20-30 üzemóra után (!), a hidegben szinte alig volt észrevehető a jelenség. Mióta kivettem az aluhőcserélőt a rendszerből szinte ragyognak a rézcsatik belső felűletei a tisztaságtól.
Aktív témák
- Heroes of Might & Magic III (HoMM3)
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- PlayStation 5
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest