Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
HJ.Henry #5088 üzenetére
kicsit el vagy tévedve talpvastagság ügyileg.fogtál már nexxos blokkot?
csak a TE kedvedért szétszedtem a nexxos blokkomat mielőtt mindenkit bekábitanál ezzel a vastagsági szövegeddel.
ha olyan blokkot szeretnél amiben van anyag akkor vegyed meg a zalman első szériás vizesblokkját.ha meg jót akkor vegyél mikrostrukturásat vékony talpal és ne ozd itt az észt...hozzátenném hogy ebből 2mm a tüskesor mélysége akkor ki tudod számolni a kép alapján mennyi marad a talpvastagságnak.
szerk:a MO-RA2 radi és Yakuza.tora radija között csak az a különbség hogy van rajta ventifelfogato keret.elárulom hogy nem visz el egy MO-RA 2 egy quadot passzivan mivel nekem az van és egy dual exxtrem radit még bele kellett kötnöm a rendszerbe igy megy el passzivan max 1,47vcore-ig...
-
tsar
aktív tag
válasz
HJ.Henry #5107 üzenetére
Már hogyne számítana, minnél nagyobb a hőmérséklet különbség a radiátorba beáramló víz és levegő hőmérsélete között annál nagyobb a radiátor által leadott hőmennyiség.
A hűtők a párolgó folyadék által elvont hő elvén működnek.
Egyébként nem igazán van problémám a hőfokokkal, de hát mindig törekszik az ember a kisebb hőfokra és/vagy a halkabb gépre. -
tsar
aktív tag
válasz
HJ.Henry #5092 üzenetére
Szerintem ez elég.
Nem az a probléma hogy a venti szívja vagy fújja a levegőt a radiátorra, hanem az hogy az gép belsejéből áramló meleg levegő, ennek a levegőnek a hőfokát mértem meg.
A házba egy 8cm-es és egy 12 cm-es ventilátor fújja befelé a levegőt porszűrőn keresztül, plussz meg van néhány porszűrővel ellátott szellőzőnyíllás.
Tehát az alapvető probléma az hogy a szobai levegőnél 5-10 fokkal melegebb levegővel van hűtve a víz. -
-
P00By
nagyúr
válasz
HJ.Henry #5094 üzenetére
E8500,de ez mind1 is!A lényeg quadom egy jó darabig nem lesz!Vázolom kicsit a tervemet, a háznak egy AeroEngine 2 szemeltem ki!Egy MO-RA 2 Core radit és ha nem elég akkor a ház tetejére egy tripla természetesen mind a kettő passzívan!Pumpának Laing DDC Plus P12,a blokkokat nem tudom ill. a csöveket sem,de elképzelésem azért van!
-
H_Zozo
tag
válasz
HJ.Henry #5088 üzenetére
Azt hiszem félreértettél, egyáltalán nem véleményt szerettem volna alkotni Tody blokkjairól, mivel valóban nem ismerem őket, így sem védeni sem pedig támadni nem tudom őket. Én csak egyszerűen arra próbáltam kitérni, hogy egy maszek blokk is lehet jó ha rendesen meg van csinálva. (Ahogy leírtad ezek szerint amit te láttál az nem ezek közé tartozott) És egy gyári blokk is lehet szar, ha az rosszul van összerakva, vagy nem megfelelő anyagból készült. Persze nem tudom mikor láttad, mert ha ugye meg akarja tartani a vevőit, akkor ezeket ki kell küszöbölni, gondolom akik vásároltak tőle és tapasztalták ezen hibákat, azok jelezték is felé.
-
tsar
aktív tag
válasz
HJ.Henry #5074 üzenetére
Nekem is a ház tetejébe van beépítve a radiátor. Jó mert egyben van minden, de méregettem egy kicsit és rájöttem hogy ennek a megoldásnak van egy nagy hátránya, kis terhelésnél (netezés) is 4-5 fokkal, terhelve (játék, orthos) akár 10 fokkal melegebb levegőt fújnak a ventillátorok a radiátorra.
Úgyhogy most elkezdtem tervezni egy új házat, amibe ugyan be lesznek építve ventik, de teljesen más elrendezés lesz, de egyenlőre még csak a rajzolásnál tartok és lesz vagy 2-3 hónap mire lesz belőle valami -
P00By
nagyúr
válasz
HJ.Henry #5074 üzenetére
Szomorú vagyok,mert Tody blokkokat akartam!Legalabbis az egyik vizhutes verziomba amiben cpu,nb,vga,sb lett volna!Igaz én nem értek hozzá csak tetszenek a blokkok és a bemutatott eredmények alapján a hatásfokuk is jónak tünt(ezt a fokokra értem, az ellenállását stbhöz ugyancsak nem értek)!
-
dvdbackuper
őstag
válasz
HJ.Henry #5074 üzenetére
igen, mostmár bánom, hogy megvettem...főleg azért, mert nem lehet szétszedni...van egy asetek blokkom, csak az gyorscsatis...abba nem megy bele a csövem...láttam már olyat, hogy ki volt szedve a gyorscsati a blokkból, és 3 normális csati volt a helyén...olyat hogy lehet csinálni?
-
H_Zozo
tag
-
dvdbackuper
őstag
válasz
HJ.Henry #5068 üzenetére
nem tom hogy férne el egy tripla radi a házban...nekem teccik ott az oldalán fityegve...ööö nekem azt mondta az eladó, hogy nagyon kicsi az ellenállása ennek a blokknak...a procin Tody-féle blokk van, az 1.1-es, de vmi kosz van benne, ki kéne takarítani belőle, de nem tom, mert azt mondta Tody, hogy nem ajánlatos szétszedni...
feltettem tömörítve is a képeket...
-
gyurczy
őstag
válasz
HJ.Henry #5024 üzenetére
Dirtyz a segítségemre sietett pumpa ügyben, az említett két kollégát karácsony lévén nem akartam zargatni.
Asetek amúgy elég érdekes cég, sikerült két magyarországi disztribútorral szerződniük, ezért szűnt meg az eredeti nagyker, az új, meg még nem forgalmaz (ha jól tudom). -
turho
addikt
válasz
HJ.Henry #2521 üzenetére
Szerintem ha a keringés sebessége megfelelő annyira, hogy a kiegyenlítetten keletkező hőt el tudja szállítani, az lehet az optimális eset. Gyorsabban keringetve egy zárt rendszrt, csak átlaglódik, de nemigen lesz jobb az eredmény. Elég lehet adott esetben egy 150 l/h pumpa is....
-
zekm
tag
válasz
HJ.Henry #2119 üzenetére
Nekem is ezért nem feküdt fel mert a memóriák és a hővezető lap közé tett gappad nem engedte tökéletessen felfeküdni. Nálam látszott hogy nem nyomódott ki a paszta egyenletessen a GPU és a réz közül. Rézlap nélkül max 45 fok volt a GPU-m, pedig barkács blokk.
A backplatet jó ötlet én is most gondolkozom ilyenen csak én még elég hosszú csavart sem tudtam szerezni a normális lefogatáshoz
-
HJ.Henry
tag
válasz
HJ.Henry #2114 üzenetére
Egyébként erre a VGA tünetre tud valaki valami magyarázatot?
Mármint hogy alapban olyan 44-48 fokos,tuning progikkal iszonyat felugrik néhány másodperc alatt kb 70-80 de volt már hogy 90fokra is,a progi leálitás után meg pár másodperc alatt visszaesik az eredeti höfokra.A legnagyobb poén hogy a mostani játékoknál(bioshock,MOHA airborn,HL EP2) semmi baj,igaz játék alatt nem tudom mérni a höfokot,de ahogy kilépek a játékból már látom is a höfokot és minden normális.
Ez mitöl lehet?
Na meg az alap 44-48fok nem magas? Csak azért mert a CPUm hütése közben meg szinte tökéletes.Vagy ez ilyen másnál is?
Nem értem. -
Foglalt név
addikt
válasz
HJ.Henry #2114 üzenetére
Ha összeszámolod, neked 6db ventid van, 3 8as, 3 12es, nekem meg van 4db 8as és 1 db 12es
Ráadás nálad effektíve a 12es és 3 8as fúj át akadálytalanul a radin, merthogy ahogy írtad ki van vágva a ház, míg nálam a két befúvó 8as légmennyiségénél is többet el tud szívni az 1 db 12es, így a 2 8as kb. vákuumot szív át a ház hátulján lévő rácson
-
djadji
senior tag
válasz
HJ.Henry #2040 üzenetére
Olyan hosszabbító, aminek van 6 (?) 220Vos csatlakozója. Ezek közül az egyik a MASTER a többi meg mind slave. Amit a masterbe bedugsz, az vezérli a slave csatlakozókat. HA bekapcsolod a master eszközt, akkor kap áramot a többi slave aljzat...
Nekem pl a PC benne van a masterbe, és mikor bekapcsolom akkor kap áramot a többi is, ugymint a vízhűtés pumpa, hangfal, asztali lámpa, stb, stb...
Ezzel lehet vezérelni a 220Vos pumpát.. és tuti nem felejted el ki és bekapcsolni...
Mellesleg azon a linken nem találtam USBre dugható ventit...Még nem adom fel...
-
djadji
senior tag
válasz
HJ.Henry #2001 üzenetére
Na jó... akkor elmondom...
Szval... azért akartam a USBről használni, mert a laptopmhoz akariok vízhűtést gyártani... NEM RÖHÖG!!!!
SZval ezért akarok USBről üzemeltetni ventit...
A másik, hogyx szeretnék egy kompakt hordozható vízhűtést ami hordozható, mozgatható... és ehhez jól jönne az USBről való üzemelés...Ezek után: Tud valajki valami webshop-ot (vagy ilyesmit) ahol lehet kapni 5-6 Vos ventit?
-
shteer
titán
válasz
HJ.Henry #2003 üzenetére
Kispityénél csak ez az egy volt - ha lehet még kapni akkor talán külföldi rendeléssel, innovatek oldalán már nincs fent, mint forgalmazott termék
a tengelyt azért cseréltem, mert eltörtem a régit
a lapátot meg adták hozzá és fogalmam sincs miért kell lecserélni, ugyanolyan volt benne (talán volt egy másik széria amiben nem)
teljesítménye érezhetően nem csökkent, kompakt, szép
jah, és van 1 eladó relém
-
djadji
senior tag
válasz
HJ.Henry #1814 üzenetére
Nem emléxem pontosan.. azt hiszem 2000 Ftért csinálta meg a blokkot és a tetőt is rézből.. de az nehéz lett... ezért lett kicserélve műanyag tetőre...
Egyébként én is 2 éve használom a saját relés hosszabítomat..nem volt vele baj.... de akkor se szeretem hogy a tápra van rákötve az is.. -
fuzik
aktív tag
válasz
HJ.Henry #1803 üzenetére
Most mértem le neked tolómérővel..... 3 centit még én sem néznék el ( nem sík a talp, hanem van egy 4x4 cm kiemelkedő rész
)
A peltiered csak akkor 250 wattos, ha nekitolod fullba a kakaót. Egyébként 250 watthoz a MAG blokk ugyan úgy kevés, mint a Zalman blokkja.
Pár ezresért használtan meg lehet szerezni a zalmi blokkot. Kísérletezéshez tökéletesen jó a használt is....
-
fuzik
aktív tag
válasz
HJ.Henry #1798 üzenetére
....hopsz
Eszembe jutott még valami!
Ha olcsón akarod megúszni a dolgot, akkor játsz el a zalman ZM-WB2 (gold) gondolatával. Ugyan kör alakú a talp, viszont az átmérő 64mm. Az alján lévő kb 1,5 mm-es hupli könnyedén eltüntethető. 100 - 150 wattig szerintem megfelelő ez a blokk is
-
qpakcovboy
őstag
válasz
HJ.Henry #1775 üzenetére
nekem elbírta a dolgot, de csak akkor ha a venti a legalacsonyabb fordulaton pörgött (mondjuk ennyi is elég volt neki, a vezetékben folyó víz langyos volt) a két blokk 12.000 a tribal 17.000 a beszerelés meg kb 2 munkaóra. Szóval csak annak ajánlom aki megcsinálja magának.
-
-
törölt tag
válasz
HJ.Henry #1645 üzenetére
Rézből elkészíttetni párszáz forinttal többe került volna. Ami lényeges volt, hogy a réz nehezebb, ill. ha nincs kezelve a felület csúnyán megfeketedik...
Itt a topicban is az alut javasolták, azt talán megmunkálni is könnyebb.
yakuza.tora: Köszönöm.
Egyre kíváncsibb vagyok, élőben milyenek. Ma minden kiderül: 5 után mehetek a postára.
Egy elosztó 5 db G1/4-es csatlakozót fogadhat, ilyenekkel is fogom használni. Most már tényleg alig hiányzik valami ahhoz, hogy összeálljon a rendszer...OC: Áhh, minő spéci átalakított blokk! Szép lett!
-
zekm
tag
válasz
HJ.Henry #1646 üzenetére
A fet-eket tudod hűteni ha szerencséd van, a kondik nem melegszenek szerintem annyira csak átveszik a hőt.Én ma szereltem fel a homemade blokkot a 7900GS-re és szerencsére 4 fet-et is tudok hűteni vele.Még így is maradt 2 a hátoldalon és azok melegek, meg az induktivitások is.Nekem 1db 8cm-es venti hűti 4 volton.
-
törölt tag
válasz
HJ.Henry #1623 üzenetére
A két darab kerül 2400 pénzbe, erre még rájön az utánvét költsége.
Alumíniumból készülnek, felületkezelés nélkül - Pesten fogom eloxáltatni. Úgy számolom, kb. 5-6K-ban lesznek, mire beépítem őket a gépbe.flegos: Jól működik, bár való igaz, ha nem ír be szöveget az ember, megjelenhetne a régi [link] felirat.
-
törölt tag
válasz
HJ.Henry #1620 üzenetére
Hamarosan az én Tody cuccaim is megérkeznek, kíváncsian várom őket!
-
R.Zoli
őstag
válasz
HJ.Henry #1594 üzenetére
Jah amit ehhez a TT szivattyúhoz még eddig senki sem mondott el azért nem árt tudni ,hogy a Bigwater-ben is a szivattyúk sorozatosan mentek tönkre...Volt ott mindenféle probléma...Elkezdett kattogni a szivattyú aztán megállt, volt aminek a tartálya repedt szét stb... Nem véletlen olyan olcsó...
Egyébként csak ,hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba... Egy XboX GPU-ja és a CPU-ja kb. 95-100 wattot temel ha max leterheled...Azért 8 centis ventinél ha jobbat akarsz elérni mint a léghűtés akkor kell egy 2000 RPM-es venti....Ez azért nem éppen a legjobb megoldás...12 centis ventiből meg egy 600 RPM-es jobb hőmérsékleteket adna és közelében sincsen zajban a 8 centis ventihez...
-
qpakcovboy
őstag
válasz
HJ.Henry #1598 üzenetére
Van szerencsére raktáron, ha minden jól megy ma este össze is tudom rakni, majd teszek fel képeket is. A forrasztásról még annyit, hogy van egy haveromnak műszerés forrasztója, ami ilyen finomabb munkákhoz van kitalálva. Azt mondták a egy másik topicba, hogy meg lehet csinálni, csak arra kell vigyázni, hogy a zöld nyákhoz ne érjen a hegye. Remélem nem fogom elkúni.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
HJ.Henry #1595 üzenetére
Nahh, megrendeltem ezt a trible nevezetű cuccost, marhára tetszik, hogy lehet benne állítani az ármlást, meg a venti fordulatát, meg hogy kompakt egybe adják az egészet. Így már csak a ház kivágását és a forrasztást kellene megoldjam, de szerintem azzal sem lesz gond (kopp-kopp) szerintem jó választás lesz.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
HJ.Henry #1592 üzenetére
a thermaltake tribe nevezetű cucc szerintetek elég lenne? a BL-nél lehet kapni úgy mint a vízpumpát (köszi a tippet). Egybe van építve az egész, csak a vezetékekre kell rákötni a két blokkot, meg be kell kötni az áramforrást és kész. Sajnos a erről a tribe cuccról nem találok sok infót, pedig első ránézésre jónak tűnik.
-
qpakcovboy
őstag
-
qpakcovboy
őstag
válasz
HJ.Henry #1582 üzenetére
Profitálni ebből biztos hogy nem lehet, egyrészt sokaknak megvan a gari, mert hát elég drága a konzol nem flesselik, ha nem használtan veszem és nincs kiflesselve (tehát a garim meglenne) én se variálnék a módosításokkal, beszarik akkor jön az MS és ad másikat. De mivel így alakult ezért szeretném normálisan lehűteni, nehogy leégjen idő elött. Thermaltake-nek valóban elég lenne a vízhűtése, de jelenleg magyarországon sehol sem lehet kapni
tegnap ráment az egész napom, mindenhol azt a fajta, vagy hasonló hűtést vadásztam ,de senki sem tud csak megrendelésre, minimum 3 hét, de volt aki azt mondta, hogy csak karácsonyra.
Szerencsére találtam tegnap kutakodás közben 2 Zalman blokkot, ami csomagolás sérült és így odaadták 1500 Ft-ért a kettőt, és adtak mellé ajándékba memhűtőket is (passzív)
Így már csak a vízpumpa kell a tartályal (12.500) a hőleadó (4.500) Rá egy venti, csővek, meg egyéb segédanyagok (3000) Így az egész kijön 21500-ból ami nem kevés kb ugyan annyi mint a thermaltake cuccosa, mondjuk ez teljesítménybe többet tud, meg szerintem halkabb. Ha a két blokot rendes bolti áron venném 30 alatt nem hozom ki. -
törölt tag
válasz
HJ.Henry #1508 üzenetére
Fél liter szuperzöld trutyi, 3500 pénz, s mintha azt írta volna, hogy kb. egy hónap, míg újra kap belőle.
Egy Watercool tripla rácsot láttam haver gépén, az nagyon igényesen nézett ki. Házilag nem hiszem, hogy ilyen szépen meg lehet oldani úgy, hogy még meg is érje...ha mégis, akkor vagy kiváló kapcsolataid vannak, vagy olcsó az időd!
[Szerkesztve] -
Samanbacsii
őstag
válasz
HJ.Henry #1418 üzenetére
Igen, erre a duplafülűre gondoltam. De közben láttam még olyat aminek két ''csúcsán'' egy csavar megykeresztül egészen kis méretben is kapható. Szerintem ez lesz...
Voltam a Fabory-ban és ott az ''általános'' bilincset ABA néven feliratozták, az AWAB pedig olyan amit pl. a kipuffogóknál használnak. Részemről nem nyomnám a bilincs-témát tovább. Mindenkitől mély elnézést.
-
WiZARD
addikt
válasz
HJ.Henry #902 üzenetére
olvastam.
de nem biztos hogy akarok rá 1.5 hónapot várni. (és ugyanez a bajom az eu-s boltokkal is, amellett hogy drágák (usahoz képest) még sokat is kell várni)
ezért is veszem meg inkább Zolitól. nem feltétlen a pénz a lényeg, csak gondoltam megkérdem hátha van valami olcsó hely. -
R.Zoli
őstag
válasz
HJ.Henry #809 üzenetére
Hát nem tudom melyik fórumot olvastad és melyik univerzum árait nézed de itt van pl. ez:
[link]
Ugyan azt tudja mint egy Eheim 1046 és tartállyal együtt sokkal olcsóbb, halkabb és 12 voltos.... Szal körbe kellene előbb nézni mielőtt a pesszmista és öngyilkosságba átforduló hozzászólásokat nyomja az ember -
törölt tag
válasz
HJ.Henry #819 üzenetére
Azért kérd ki a többiek véleményét is, jobb-e ez a szivattyú a 1046-osnál. Gyanítom, hogy igen, hiszen a specifikáció szerinti vízszállítása a 1046-os kétszerese, a szállítómagasság pedig mindegyiknél 1,2 méter.
Nem tudom, melyik mennyire hangos, eddig csak képről láttam őket. Bár jobban belegondolva, High-Flow-t mintha már fogtam volna a kezemben.
Az Eheim 1046 specifikációi: [link] - 300 l/h
Ha új blokkokat teszel a rendszerbe, érdemesebb a folyadékszállítás helyett a szállítómagasságra koncentrálni - a szivattyú erejét emlékeim szerint inkább ez az adat jellemzi.
A Laing DDC Pro pl. maximum 450 litert tol óránként, a szállítómagassága viszont 3,8 méter. Márpedig ez a szivattyú jobb a 1046-nál...legalábbis remélem. Ha nem, akkor engem elég csúnyán átcsesztek.
A 1046-os szerintem a bővített rendszert is simán elviszi. A szó pozitív értelmében, tehát nem az örök bitmezőkre.
Azt megmondja valaki, melyik a helyes? Emelő-, vagy szállítómagasság? Régebben talán volt is erről vita, de a végéről éppen lemaradtam.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
HJ.Henry #809 üzenetére
Másfél éve még nagy volt az Eheim körüli hype, alig lehetett hallani egyéb gyári megoldásról. Nem tudom, egyáltalán lehetett-e kapni más típusú szivattyút itthon. (Emlékeim szerint nem nagyon.)
Mára azonban köztudatba (illetve a boltok polcaira) kerültek az Eheim-nél korszerűbb (?) típusok is, pl.:
1046-os helyett - [link]
HPPS helyett - [link]
Én sem értek hozzá, de úgy vélem, valami ilyesmi lehet a háttérben.
[Szerkesztve] -
shteer
titán
válasz
HJ.Henry #809 üzenetére
nekem még mindig 1046-om van, de max 7végéig mert akkor jól elrontom 12V-ossá
nem hiszem, hogy teljesítménybeli problémák lennének vele. ebben a szegmensben inkább népszerűsödtek és olcsósodtak a kompakt, tartállyal egybeépített szivattyúk
én mióta figyelem a vh-s árakat, azóta 10k környékén lehet kapni ezt a példányt -
djadji
senior tag
válasz
HJ.Henry #726 üzenetére
Én telefonon rendeltem egy 15cm x 15cm-es 2mm es rézlemezt.. elküldték postán nagyon kafán... Pestről rendeltem.. a érdekel megadom a honlapot... POntisabban mondom.. aztán érdekel vagy se,...
www.bronzker.hu
Nem szeretnek postán endelést küldeni.. mert volt vle gondjuk már, de én kisírtam a dolgot.. és nem vacakoltak sokáig.. (nem is kellett sokat sírni... csak szépen megkérni..)
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- PlayStation 3
- Házimozi belépő szinten
- Xbox Series X|S
- Fotók, videók mobillal
- Monitor hiba topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest