Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
HJ.Henry
tag
válasz
Rob_Taylor #5110 üzenetére
Valojában ez a hütögép egy rossz példa volt mert a hütögép a alapelve a párolgással együtt járó hőelvonás.Szóval az egy kicsit más
De az is tény hogy egy sima otthoni ventillátor kilépö levegöjének hömérséglete...vagyis sima ventillátorral lehet hüteni -
HJ.Henry
tag
Szerintem a levegö höfoka annyira nem mérvadó.
Gondolj bele ha 20fokban motorral mész 150et akkor már ott sem valai meleg a levegöA gázok a gyors áramláskor lehülnek,ezen az elven alapszik a hütögép is.
Inkább vizhöfokot mérj,ha azok magasak akkor a hütöfelöletet kell növelni azaz nagyobb radiátor kell,de még lehet a pumpa is ludas! Nem tud elegendö mennyiségü vizet pumpálni akkor hamarabb felmelegszik a viz.
Milyen pumpád van,és kb mekkora az ellenállása a teljes rendszerednek?Mármint nagy vagy kicsi? -
HJ.Henry
tag
Na igen igy évvégén senkinek sincs pénze
Figyelj.Ez a vizhütés dolog sok embernek nem is csak arról szól hogy mindennél alacsonyabb höfokot érjen el.Pl közép vagy alsó kategoriás procikhoz mint pl az enyém,nem is indokolt elméletileg a vizhütés.Ezt még tuningra is elvinné egy komolyabb léghütés,max a hangja lenne nagyobb.
Nekem igazából a néma gép a tervemDe én(és még sokan itt mások) nem elégedünk meg azzal hogy megvesszük a boltban a kész rendszert.beteszemaztán annyi.
Akit egyszer a vizhütés göze megcsap az mindig is buherálni fogja a gépét
Hiába lesz minden rendben a géppel,hiába lesz szinte a legalacsonyabb a höfokod akkor is mindig hozzányul az ember akaratlanul is.
Huuu van egy jobb hövezetö paszta,vagy valaki ajánlott egy jobb hütöfolyadékot és nesze pikk-pakk már szét is dobja az ember az egész rendszert egy ilyen hülyeség miatt
A barátnöm már párszor ki akarta hajitani az egészet a picsbe mert az ilyen szerelések egy teljes szoba harctérré alakitását jelenti és mindig pont akkor amikor ö akarja megnézni az emailjeitEzért is dobtam össze neki egy külön gépet.
Szoval vagy beleszállsz ebbe a családba,vagy inkább röhögsz rajtunk messziröl
Mi már csak mindig ilyen kis hülyegyerekek leszünk -
HJ.Henry
tag
Amig a Q6600 olyan 50ezer körül van és egy hozzávalo jo lap 30 addig sajna nekem sem lesz
A ház a mindenkinek a sját izléséhez igazodik,ahoz nem tudok sokat hozzáfüzni.A MORA2 radi az igen! Az sokmindent elvisz passzivban is,annál jobbat talán csak Yakuza.tora monstre radija jobbNem tudom a pontos nevét,de R.Zoli is forgalmazza,9darab 12-es venti megy rá.
Laing pumpánál nem is kell jobb,na meg talán nem is nagyon találszEsetleg D5 amit most itt valaki nagyon jó áron ad az apróban.Ha jol tudom 16 a réztetös,de van nála müanyag tetös is(!!!) amit már lehet csavarokkal rögziteni! Szerintem arra érdemes lecsapni amig van.
A blokkot majd más ajánl neked,én nem vagyok akkora szaki,lehet csak feleslegesen ajánlanék valami drágát.Egyébként jó összeállitás,remélem összejön -
HJ.Henry
tag
Kezdésnek nem rossz
Gondolom ez nem mostanában volt,és az akkori konfigod sem volt valami huha nagy teljesitményü rendszer amihez elég is volt ez.Nem?
Én olyan 2éve kezdtem el a vizezést,akkorriban még nem igazám lehetett találni boltokat ahol ilyesmiket árultak volna.Sokmindennel probálkoztam én is,de aztán sikerült külföldröl egy akkori jo szettet szerzni.Akkor még az EHEIM pumpa volt az istenkirályörültem mint majom a farkának hogy nekem egy olyanomlehetett
Majd linkelek én is képet az elsö szettemröl,igaz még beszerelés elötti képem van csak -
HJ.Henry
tag
Tudom hogy nem szerettél volna véleményt alkotni,én csak elmeséltem a saját élményeimet a blokkról hogy tisztábban láss.
Egyébként egyetértek abban hogy maszek blokk is lehet jo,erre jo példa Sheeter blokkjai,ami tényleg tervezés alapján készülnek el,és rendes,komoly CNC marogéppel vannak megcsinálva.
Na jo ezzel a saját malmomra hajtom a vizet,hisz az én VGAmon is Sheeter blokk van
Tody blokkjairól nekem az jött le(persze ezt nem tudhatom komolyra) hogy ott tervezés semmi,csak csinálunk valamit ami hasonlit egy gyári blokkra.Nyugottan kövezzen meg bárki ha ezt rosszul tudom,kiállok és bocsánatot kérek ha nem igaz!!!
A vásárlókat meg öszintén nem értem.Tody elsö CPU blokkjai közt volt nem egy darab amik egyikk pillanatról a másikra eresztették a vizet,nem is kicsit.Van itt egy"szaki" akinek a nevét nem árulnám el,pont az ö gépét is eláztatta egy ilyen blokk amikor kiprobálta
De látod ez a vásárlóknak nem sokat jelentettTalán azért mert benéznek ide,rögtön a szemük elé villan Fusion blokk a nem kicsi árával,na meg a Einzotech amiröl valaki irta hogy nem volt elég sima a talpa,na meg eresztette a vizet és erre még az ára is 20e forint huuuuu!
Na ezeknek az embereknek hiába is magyarázod hogy mercedes is lehet gyári hibás,attól a többi még jo.Ök azt látják hogy 20ért szar és akkor inkább megveszik a 8ezres tody blokkot ami végül is a célnak éppen megfelel de..... és még örülnek is neki hogy csak 8-9ezer volt. -
HJ.Henry
tag
Most lehet lejáratom magam,de nem tudom pontosan melyik intel procik 45nm-esek
De ahogy a csikszélességet nézem ez valamelyik nagyobb proci lehet.Talán E6xxx-os széria?
Ha igen akkor arra komolyabb hütés dukál! Én nem akarok pontos márkákat meg tipusokat ajánlani,van itt böven jobban hozzáértö ember,aki ha kell szivesen ajánl majd neked.
Én azt ajánlom hogy ha végképp eldöntötted hogy akarsz vizhütést akkor szépen sorban vedd meg a cuccokat,ahogy éppen pénzed van,nem kell rögtön mindent megvenni,adig is elmegy a gép léghütéssel.
Szerintem nézegesd rendszeresen itt az aprókat mert néha tényleg szoktak lenni igazi gyögyszemek potom pénzért. -
HJ.Henry
tag
Nem tudnál mutatni képet a ház tetejéröl kivülröl?
Nem látni igy hogy mekkora nyiláson megy ki a levegö.Lehet éppenséggel nem elég nagy.
Saját tapasztalatból tudom hogy a radiátorrol jobb ha leszivod a levegöt nem pedig átfujod rajta.Tényleg 4-5fok külömbség is lehet.Logikus választ nem tudok adni rá,annyira nem vagyok szakértö,talán ResetElek tudna erröl mesélni,de igaz!
Na meg arra is kell ügyelni hogy legyen elegendö levegö is a radiátor alatt ahonnan tud elegendö levegöt szivni a ventillátorok.Nekem 3darab 8as venti szivja a levegöt a radiról ami alá egy 12centis venti nyomja be a levegöt,és meg vannak további nyilások is ahonnan tud levögöt szivni a 3venti.
Egyébként az én rendszerem sem elég már,amiota rendes VGA blokkom és chipszett blokkom van már kevésnek bizonyul a höleadó.Probáltam szabadban a radit,mármint kivettem a gépházból de nem sok külömbség volt.Igy most a rendszer alapon CPU 30 fok,VGA 40-45fok.
Tervezem egy nagyobb rendszert mert rá akarom majd kötni a két vinyot,a rammokat és lehet hogy a tápot is.Bele is kezdtem az anyagbeszerzésnek,de az már tuti nem a házban lesz ugyanis a radiátor hát hogy is mondjam....85*65centis -
HJ.Henry
tag
Zozo elöször nézz meg egy Tody blokkot élöben,majd utána alkoss véleményt róla.
Elmesélem milyen is egy Tody blokk :
A plexi az vastagságra még elmenne olyan 8-10mmre emléxen,de a talp?
Ahogy néztem szerintem 5-6mmes rézlemez lehet a kiindulási alap.Ebböl a látvány szerint sima tárcsamaróval van kimarna tüskék amik max(!!!) 2mmel magasak lehetnek,elég éles és szabálytalan szélekkel.Na jo ez a szélei lehet csak kukacoskodás,de ront az összhatáson.
Ezek alatt van a peremkialakitás ami a plexivel csatlakozik,és a maradék a blokk talpa.
Na a talpra nem maradt sok anyag,kb 2 azaz kettö(!) miliméter!!!
Érdekes modon Tody blokkról még nem láttam képet csak felölröl,meg alulról,oldalról nem,pedigg ott a lényeg.
Nekem ne mondja senki hogy ez nem lényeg mert igen is lényeg! Nincs anyag abban a talpban.
Fogj egyszer a kezedbe egy komoly blokkot és majd érzed a súlybeli külömbséget.
Tudom hülyén hangzik ez a súly dolog,a tápokhoz tudnám hasonlitani.Egy 400-as Codegen és egy 400 pl Tagan közt lehet vagy egy kilo külömbség is,és nem véletlenül! -
HJ.Henry
tag
Nanana! Én nem mondom hogy ne vegyél Tody blokkot!!!
Sokan vettek és veszenek Tody blokkokat amik végül is müködnek.
Én azt mondom inkább hogy nézd meg Tody árait,és utána a gyári blokkok árait.Na ne rögtön a Fusion meg Enzotech blokkokkal hasonlitsd össze,hanem a közép kategóriás blokkokkal.
Gondolom nem Q6600 meg 8800GTX re akarsz blokkot rakni? -
HJ.Henry
tag
válasz
dvdbackuper #5076 üzenetére
A csatik töbsége 1/4 col méretüek.Igaz az Asetek csinál 1/2colos menetüt sokszor a blokkjaira,azok feketék,egyenes csatik kb 17kulcsnyilású 6lap van az alján.Hát arra vagy csináltatsz másik plexit 1/4es menetel,vagy esetleg átalakitót 1/2 colról 1/4 colra
-
HJ.Henry
tag
válasz
dvdbackuper #5070 üzenetére
Na igen háztipus függö a dolog.Nekem nagytoronyházam van igaz,a tetejébe simán elfér a tripla radi.Nézd meg,tegnap linkeltem a hogy is néznek ki a gépeink topicba.Az elsöszériás Tody blokkot ne is probáld szétszedni! Leginkább mert nem fog menni,na meg ha mégis akkor nagy a plexitörés esélye,vagy utána a szivárgásé
Öszinte leszek,én sosem vennék tody blokkot,föleg nem anyiért.Párezer forintal többért kapsz márkásat is.Amikor elöször fogtam a kezemben Tody blokkot R.Zolinál össze tudtam hasonlitani más blokkokkal.Hát had ne mondjak véleményt.Na meg azért nem mert az az ÉN VÉLEMÉNYEM LENNE AMI SZUBJEKTIV,NEM BIZTOS HOGY AZ A MÉRVADÓ!
-
HJ.Henry
tag
válasz
dvdbackuper #5066 üzenetére
Nem rossz,nem rossz
De a radit nem tudtad máshova tenni? Pl a gép hátuljára vagy be a gépházba?
Én mondjuk annak a hive vagyok hogy semmi se legyen a gépházon kivül,ugy nézzen ki a gép hogy ne is látszodjon rajta a vizhütés,max a ventik helye.De hát ez én vagyok
Nekem a radi,a tartály meg minden a gépen belül van.
Ez az a bizonyos nagy ellenállásu EK VGA blokk? Nameg a CPUn Tody blokk van? -
HJ.Henry
tag
Nem hiszem hogy egy álltalános háztartásban lenne bármi is,max esetleg csö
Venned kell mindent,de pl hütöblokkot,radiátort nyugodtan vehetsz használtat is,abban nincs akkora kockázat.Itt a PHn az aprohirdetésekben találsz jópárat.
Egy sima 4200+os procihoz nem kell valami nagy teljesitményü hütőblokk,csak az átlag.Nekem is ugyan ilyen procim van,és még a régi gépböl raktam át ami egy 2200-es SocetA-s AMD volt jol hüti ezt is.
Pumpát én csak ujat vennék,de az is türhetö áron van.
Én azt ajánlom hogy ne nézegess boltokban semmit,hanem csk itt a PHn mert ennél olcsobban ugysem találsz sehol. -
HJ.Henry
tag
válasz
gyurczy #5021 üzenetére
Én(de szerintem más is) leginkább Laing szivattyút ajánlanék.
Igaz a két ünnep közt nem tudom ki foglakozik adás-vétellel,de ezt a két embert meg lehet próbálni :
Nyugdijas
P87A linkek a topcjaik.Nyugijasnál van a legjobb árban az uj DDC,P87nél meg a D5,söt nála még van müanyag tetös is amihez nem kell mindenféle átalakitó hogy a csövet rá lehessen kötni.
Ha ök nem,akkor keresgess a hütés apróban,biztos találsz olyat akivel le tudod bonyolitani az üzletet.
Ja és még egy aproság! Ha jól tudom az Asetek az egybe van a pumpa a tartályal.Na ezek csak pumpák(igaz abból a legjobbak) tartályt kell még venned hozzá!
Ha esetleg nem akarnál az Aseteken kivül mást akkor csak az apróban találsz,mert ha jol halottam ujonnan már nem forgalmazzák itthon,igaz lehet tévedek.
Más : Todynak volt egy panelhibás Asetek pumpálya.Ha a tied ugyan olyan és biztos hogy a panel jo akkor esetleg.... -
HJ.Henry
tag
Ja és még valami.Keresnék 5darab egyenes csatlakozót G1/4es menettel egy könyököt és 2 záródugót.Nincs valakinek otthon elfekvöben? Sajnos Balikánál már szétkapkodták a cuccokat
-
HJ.Henry
tag
Sziasztok!
Valaki nem olyan rég irtahogy meg akarná oldani a vízhütését egy rendes fütéshez való keringetöszivatyúval,meg a padlásra tenne egy jó nagy höleadót.
Mi ujság a prjektel? Jobban szétnéztem itthon és hátul a fészerben én is találtam egy kis 85*65centis réz/alu höleadót meg egy uj keringetöszivattyút ami 540-3000liter/óra teljesitménnyel bir 5méter nyomómagasságal
Lenne némi észrevételem a szivattyúhoz lehet segithetnék az illetönek,de leginkább az érdekelne hogy megvalósitotta e a dolgot,és hogy milyen? -
HJ.Henry
tag
Hát igen.A gyakorlat megint bebizonyitotta hogy nem biztos hogy a nagyobb teljesítmény a nyerö. Gondolkodtam azon hogy jővöre lecserélem a 1046os Eheimemet egy Laing DCCre,de ezek után eszem ágában sincs.Minek költsek 10-12ezret azért hogy semmi se változzon? Csak kidobnám a pénzt
-
HJ.Henry
tag
Sziasztok. A héten vettem észre hogy a höfokaim(CPU,GPU) valamiért 3-4fokkal feljebb ment mint egy héttel korábban.Na nem nagy gond ez csak idegesitett hogy miért? Átnézmem hogy nem e tört meg valahol a csö,nem e koszolódott el a radi,de semmi.Azota sem jöttem rá miért is van ez.Egyébként ha valakinek lenne magyarázata szivesen venném.De most nem ez a lényeg.Egy Eheim 1046os pumpám van,gondoltam egy nagyobb teljesitményü pumpa talán javitana valamit.Kölcsönkértem haverom vadiuj Hydos L30as pumpáját,amit még nem szerelt be az akváriumába. A teljesitménye kb a 4szerese 1200liter az Eheim 1046os 300literével szemben,és az emelömagassága is nagyobb az Ehimnél.Na beraktam és próba! Érdekes módon az eredményeken a nagy teljesitmény külömbség szinte meg sem látszik. 1fok!!! Tegyük fel a Hydor teljesitményét eltúlozták és a gyakorlatban nem tudja az 1200litert,de akkor is mimimum a dupláját kell tudnia mint a 1046os Eheim. Ezekszerint enyire nem számit a pumpa teljesitménye? Volt másnak is hasonló észrevétele?
-
HJ.Henry
tag
Hehe nem is rossz ötlet ez a kivágás a rézlapon,föleg hogy igy nem kell az eltérö magasságokkal foglalkozni merta blokk a GPU-ra fekszik fel,a lapot meg lehet kicsit feljebb forrasztani. Lehet én is inkább csinálok egy másik hövezetö lapot ilyenre. Csak az a baj hogy a blokkom gyárilag szépen le van festve,az most le fog igy égni
Most egy 12centis venti nyomja a levegöt a VGA-ra a ház oldaláról,azaz a kártya teljes sikjára igy nem érezni hogy meleg lenne e a rézlap. De amikor nem volt még a venti ugy emlékszem elég meleg volt. -
HJ.Henry
tag
Nálam nincs gap pad,csak paszta a GPU-n és a memokon.Igaz a rézlapban van egy "Z"-profil hajtva,na de az meg nem biztoa hogy pont akkora mint amekkora kellene.
Na ennek majd utána járok.
A blokkom nem home made hanem gyári,igaz CPU blokkDe hövezetö lap nélkül fel sem tudnám fogatni a VGA-ra.
A csavar nekem is huzos kérdés.Alig találtam akkora csavarokat amivel ezt a hövezetöt is fel tudtam rögziteni.Majd bemegyek egy csavarboltba és bárhogy kiröhögnek veszek 4darab elég hosszu 4es csavart anyával
Vagy 3-as? Már nem emlékszem -
HJ.Henry
tag
Lehet érdemes lenne csinálni a videókártya másik oldalára egy backplatet-et amivel rendesen oda tudom huzatni a hövezetö lapot?
-
HJ.Henry
tag
Lehet ez lesz nekem is a baj?
Ez csak egy kis 7600GT.A felfekvés hááááát nem kizárt.Ugyan is a kártya.és a hütöblokk között van egy home made hövezetö rézlap,ami összeköti a GPU-t,és a memokat.
Igaz a lehetöségeimhez képest sik és sima,de lehet nem eléggé?
Sajnos nem látok be alá,és nem érezni dölöngélést,de semmi sem kizárt.
A VGA Vmodot nem merem ilyen hütéssel megcsinálni.
Egyébként rendes vizhütésnél milyen höfokokat lehet elvárni ami még jónak mondható? -
HJ.Henry
tag
válasz
Foglalt név #2115 üzenetére
Szoval ha jól értem akkor van a táp ventije ami kihuzza levegöt,és ezen kivül van még 3darab 8centis a házban.Egy a vinyók elött ami befujja,kettö a CPU felett ami kiszivja,és egy a géphátuljában ami? Kiszvja vagy befujja?
Szerintem a gép hátuján(a kártyáknál) lévö venti nem is kéne.Ha befujja,akkor rögtön ott a táp ami ki is szivja azzal a slungal ahogy bejön.Ha meg kiszivja akkor a táp és eközött vákum lesz,igaz a tápé erösebb,de akkor meg csak erölködik poénra.
Nem jol látom? -
HJ.Henry
tag
válasz
HJ.Henry #2114 üzenetére
Egyébként erre a VGA tünetre tud valaki valami magyarázatot?
Mármint hogy alapban olyan 44-48 fokos,tuning progikkal iszonyat felugrik néhány másodperc alatt kb 70-80 de volt már hogy 90fokra is,a progi leálitás után meg pár másodperc alatt visszaesik az eredeti höfokra.A legnagyobb poén hogy a mostani játékoknál(bioshock,MOHA airborn,HL EP2) semmi baj,igaz játék alatt nem tudom mérni a höfokot,de ahogy kilépek a játékból már látom is a höfokot és minden normális.
Ez mitöl lehet?
Na meg az alap 44-48fok nem magas? Csak azért mert a CPUm hütése közben meg szinte tökéletes.Vagy ez ilyen másnál is?
Nem értem. -
HJ.Henry
tag
válasz
Foglalt név #2113 üzenetére
Szerintem az a dupla 8centis radi ami nem elég teljesen.
Nekem csak egy kicsit nagyobb radim van 3darab 8centis venti fér rá és az egész házban 3darab 12centis ventillátor.Abbol az egyik a táp ventillátora.Nagy toronyházam van,az alsó és a felsö részt elválasztottam egymástól.A felsö részben csak a DVD driverek vannak meg a radiátor a gép tetején,belülre épitva a házba.A ház tetejét kivágtam és ott a 3darab 8centis venti,alatta a radi.A felsö rész oldalán van egy 12centis venti ami befeléá fujja a levegöt a radi alá,és a 3-8centis venti huzza ezt ki.Az alsórészböl a táp 12centis ventije huzza ki a levegöt és a ház oldalán van egy 12centis venti ami befujja a levegöt.Elég kis fordulaton megy hogy a kiáramlás nagyobb legyen,de igy szuper halk.Az alsó rész ventijét ugy helyeztem el hogy félig a videokártyára fujja a levegöt,félig a CPU környékére mert ott sok a melegedö alkatrész amit a viz nem hüt.
Igy ezzel a hütéssel a CPU üresen 25-28fokos terhelten 30-38 körül szokott lenni.A videokártya már érdekesebb,üresen 44-48fokos külömbözö tuning progikkal(pl ati tool) felmegy 70-80fokra is ami melett még rendesen megy azért,de ahogy leállitom a progit kb 2-3másodperc alatt visszaáll 45-50fok körülire.Ezt egyébként nem értem miért van,valaki tud rá választ adni?
Szoval azt akarom ezzel mondani hogy nem kell annyira sok ventillátor szerintem,elég csak egy be,egy ki csak a kifelé termelö legyen kicsit erösebb.
Szerintem! -
HJ.Henry
tag
válasz
Játékos #2065 üzenetére
Az én pumpám akkor csinál ilyet amikor feltöltöm az űres remdszert.Szerintem megreked a szivatyuban valahol egy kis levegö. Nálam az segitett hogy beinditom,hagyom járni egy kicsit és leállitom 3-4 másodpercre.Aztám megint elinditom,megint leállitom és kb 3-4szerre már jo is
-
HJ.Henry
tag
Qpackcowboynak Xboxhoz kelett vizhütés amin áramkimenet csak USB van.De ott nem számit a fogyasztásg ellentétben egy laptopnál. Mert sokat ér az ember egy jó hütéssel ha alig tudod használni a gépet. Na meg én nem nagyon láttam még hangos hütésü laptopot.Gondolom most se azért kell a vizhütés hogy csendesebb legyen,gondolom húzva van a proci meg miegymás amihez már nem elég a gyári hütés.Akkor meg már a gép is zabálja az áramot,hátmég egy plusz 10-15watt fogyasztás is? Hmm...
-
HJ.Henry
tag
Csak egy gondolat. Hagy ezt az usbs ventit,nem ez lesz a legnagyobb baj.Ugyanis kell egy vizpumpa! Na az vagy 12voltos létezik(ami ugye neked nincs) vagy 230voltos. Talán külön táppal kéne megoldani az egészet.Egy 230ról 12voltos kisméretü,kis teljesitményü ami elviszi a 12voltos pumpát meg egy vagy két ventit ami ezekután simán lehet 12voltos!
Na? -
HJ.Henry
tag
Nem nevetlek ki! Minden megoldhato,csak elsönek lenni a legnehezebb az ilyen helyzetben. Egyébként én irtam hol kaphatsz USB-s ventit. Itt a link : http://www.blcomputer.hu/arlista.php?cat=Thermaltake
Ez egy 8centis usbs venti
u.i: bocs mindenkitöl a link miatt,csak telóval netezni más mint pc-n! Itt nem müködnek a gombok -
HJ.Henry
tag
Én sem értem miért akarod USBröl üzemeltetni.Ahol van usb,ott van fix 12volt is,amit potival lejebbvihetsz,na meg 12voltos ventit bárhol kapsz.Szerintem egy ventinél a lényeg hogy minél halkabban a lehetö legtöbb levegömenyiséget szállitsa.Ez nem a feszültségtöl függ.Lehet az 5voltos venti hangosabb lesz mint egy 12voltos,és még biztosan drágább is az 5voltos.
De ha mindenáron usbs ventit akarsz nézd meg a BL computernél nekik van,ha jol emlékszem olyan 1200/db és kb 8centis. -
HJ.Henry
tag
Ez ugyan olyam mint amit itt is árulnak Gap Pad néven,csak ez vékonyabb 1rétegü.Nézz a Gap Pados topicba az apróhirdetéseknél,ott olvashatsz róla böven. De ez egy az egyben nem helyettesiti a pasztát.Ez inkább olyan hogy közvetlenül a nyákra tehetö,bármilyen alkatrészre és elvezeti a höt.
-
HJ.Henry
tag
válasz
Samanbacsii #1905 üzenetére
Egy kis trükk hövezetö ragasztóhoz
Régen még talán TI4200-as idején(?) Komolyabb hütést akartam a videókártyára,de gyárilag ragasztva volt rá a kis léghütö aluminiumja.Az istenért sem akart lejönni,feszegetni nem mertem nagyon féltem hogy eltörik a GPU.
Ekkor mondta egy müszerész barátom hogy egyszerü a megoldás,le kell hüteni!
Betettem a fagyasztóba kb egy órát,utána simán,kicsit nagyobb feszitéssel leugrott az egész,nem tett kárt semmibe.
Ennyi -
HJ.Henry
tag
válasz
Enszuke #1807 üzenetére
Igen igen sajnos a höeltérés hátránya a kondenzáció
Ezért is gondoltam arra hogy mi lenne ha az egész peltis dolgot kitenném a házon kivülre?
Igaz nem lenne akkora hatásfoka mint ha rögtön a CPU-n lenne,de igy az egész vizrendszert tudja hüteni,és szigetelés is csak egy egyszerü kell,nem kell attól félni hogy a keletkezett viz tönkre tesz valamit. Ezért is gondolkodtam ekkora teljesitményü peltieren,ha ezt tudom rendesen hüteni akkor még mindig marad annyi hogy jól lehütse a teljes vizet.
Na ugye ez jol hangzik,de majd kiderül mi lesz -
HJ.Henry
tag
Na jo te könyebben vagy,ott a kezedben egy,én meg csak 2 képet látok
Hát akkor ez a blokk kizárva
Egyébként a pelti 12volton ad le 230-250Wattot! Rendesen 17volton 280Watt!
A kakaó meg rá lesz tolva teljesen,mert nem közvetlenül a CPU-ra tenném(nem akarom körbeszigetelni az egészet mert egy ekkora peltit nem egyszerü)hanem külön egységként lenne,az hideg oldalra megy a meglévö vizhütés vize,a másik oldalt egy teljesen különálló rendszer hüti majd.Ennek az az elönye hogy nem kell annyira szigetelni,ki is lehet rakni PC házon kivülre,ott meg deresedhet tölem
Megvan már minden pumpa,tartály,külön táp,csövek,csak a blokkok hiányoznak.
Ja igen mert itt ugye 2blokkrol beszélünk! Egyet a hideg oldalra,egyet meg a melegre. -
HJ.Henry
tag
Nekem is eszembe jutott még valami!
A pumpa amit erre használnék(külön csak a peltit hüti)elég vastag csövel dolgozik.Nem tudom colban menyi pontosan de kb12-13mm a belsö átméröje.Tudom ilyen blokkot nem fogok találni,át kell alakitani a meglévö blokkot.Ezért jobb a pleis blokk.
Esetleg nincs valakinek ilyen nagy blokkja? Mármint 50X50 nél nagyobb aminek sérült a plexije vagy nincs neki stb,a lényeg hogy maga a talp jo legyen. -
HJ.Henry
tag
Huuu ez érdekes!
Én már sokmindent forrasztottam,de gáztüzhelyel még soha eszembe sem jutot ilyet csinálni.
Elöször is ha már ilyennel probálkozol várj vele sokat hogy mindenhol rendesen átmelegedjen a blokk.A forrasztósav vagy erösebb a háztartási sósav ami tisztit,de annak a göze elég veszélyes.De arra számits hogy az ilyen forrasztásoknál az ón mindenhova fog futni,nem csak oda ahova szeretnéd! Az a hülye szokása hogy a meleg részre tapad
n azért javasolnék egy pb patronos forrasztó lámpát.Azzal sokkal szebben lehet dolgozni mint ezzel a gáztüzhelyes megoldással. -
HJ.Henry
tag
Létezik olyan CPU blokk ami 60X60mm-es?
Nem CPU-ra kell,hanem peltiert akarok vele hüteni aminek ekkora a mérete. -
HJ.Henry
tag
válasz
qpakcovboy #1771 üzenetére
Szia.Én már végigjártam szinteminden lehetöséget,de teljesen feladtam az box projektet
Nem tudtam kijönni anyiból hogy megérje.
Ja és 12voltos pumpárol tegyél le! Nem megoldható,mert egy 12voltos pumpa meg egy 8-12centis venti annyi áramot vesz fel amit már nem bír el a box.Szóval csak 230voltos pumpa jöhet szóba. -
HJ.Henry
tag
válasz
Nyugdíjas #1760 üzenetére
Uj???
Igaz rég linkeltem már ezen a forumon,de régen ugy müködött hogy rányomtam a LINK gombra,beillesztettem az url-t,nyomtam egy OK-t és beirtam a egy tetszöleges szöveget ami megjelent linkként.
Most meg LINK gomb,beillesztem a url-t,nyomok egy OK-t és semmi
Én csinálok rosszul valamit? Egyébként a smilekre is kattinthatok,hiába mert nem szur be semmitValojában nekem semmi sem müködik csak a "hozzászól"és a "off topic" lehetöség.Se a gombok nem müködnek,se a smilék háááááát
A böngészöm hülyéskedhet? -
HJ.Henry
tag
A #1686-re tud valaki reagálni?
-
HJ.Henry
tag
Csak egy kérdésem lenne,nem kötözködésnek szánom,csak pár választ akarnék!
Régebben sok helyen(forumokon) azt olvastam hogy a radiátornál olyat érdemes használni amiben egy csö megy végig ide-oda hajtogatva a(nem tudom a pontos nevét).
Legtöbben azt mondták hogy a párhuzamos felépítésű radiátorok nem igazán alkalmasak ilyenre,illetve a hatásfokuk alacsonyabb.Ezért sokan fikázták azokat a rendszereket ahol autó fűtöradiátorait használjk,mert azok ilyen párhuzanos felépitésüek,és ezért"nem jók" a PC-k vizhűtéséhez.
Erre fel most meg rengeteg helyen látok olyan radikat PC vizhűtéshez amik ilyen párhuzamos felépitésüek mint pl a : Black Ice , HTF3 Dual , Mag Aluminium , Nexxxos Extreme II , Nexxxos Pro II , stb. Ha jol látom akkor ezek mind ilyenek nem?
Mármint a viz elöször egy kisebb közös viztérbe érkezik ahonnan eliosztás nélkül megy a höleadó csöveibe.Aztán a hőleado csöveinek másik oldalán egy nagyobb,közös viztérbe érkezik és szintén elösztás nélkül megy a viz a visszatérö ágban a höladó csöveihez.A visszatérö ág másik oldalán egy szintén kisebb közös viztérbe érkezik és kilép a viz a rendszerböl.
Huu remélem érthetö?
Érdekes kérdésem hogy egy ilyen radiátornál mi annak az esélye hogy a höleadó teljes felülete 100%-os hatékonyságban müködik? Mert ugye semmilyen elosztás,irányvezélés nincs.A viz csak azokban a csövekben megy teljes hatékonysággal ami a legközelebb van,azaz a legkisebb utat teszi meg.
Én még igy tanultam annak idelyn fizikábal,igaz lehet nem figyeltem rendesen?Na akkor miost mi az igaz? Milyen radiátorok jok?
-
HJ.Henry
tag
válasz
Enszuke #1676 üzenetére
Erre én is kiváncsi lennék!
És ez a nyáron 18fokos víz klimás 10fokos szobában értendö?
Nem vedd sértésnek de hogyan tudsz a szoba hömérségleténél alacsonyabb höfokot elöállitani egy sima radiátorral?
Ebben valami trükknek kell lennie hogy igaz legyen szerintem.
Igaz én már nem lepödök meg semmin.... -
HJ.Henry
tag
Na jo nekem csak egy 7600GT-m van. Ezen szerintem nincsenek is nagy,kiemelkedően melegedö tranzisztorok,lagalább is én nem vettem észre.
Direkt most bebujtam a gépbe és kislámpával megvizslattam a kártyát.Lusta volta kikapcsolni a gépet és kivenni
Az a baj hogy ezen a kártyán 2 nagyobb teljesítményü,müanyag tokozásu induktivitás van,és közvetlenül a indukt melette van szorosan 2 nagyobb elkó.Lehet valójában nem is a kondi melegszik csak az indukt adja át a hőt.
Lehet nekem is kéne dirakt a videókártyára egy venti.
A házhütés ventijei(két 8as) ugylátszik nem hatnak a VGAra -
HJ.Henry
tag
Nem rossz ötklet!
Az én VGA-m is vizhűtéses,a GPU huzva sem melegszik nagyon(max olyan 45-50) de a kártya mégis riasztóan meleg tud lenni az induktivitások meg a kondik miatt
Ezeket nem szokták hűteni valahogy vízhütésnél?
Mert a kártyát léghütéshez tervezik,a levegö hüti is kicsit,de vizhűésnél semmi sem hűti.
Azért aggodom mert az elkók ugye nem nagyon szeretik a magas hőfokot.
Másnak is van ilyen tapasztalata? -
-
HJ.Henry
tag
Én meg irtam 2 embernek is privit,de az elküldés után 404-re dobott
Na most nem tudom hogy egyálltalán elküldte? -
HJ.Henry
tag
válasz
qpakcovboy #1599 üzenetére
Biztos menni fog.Láttam a képeket amit adtál,azalapján nem ügy.
-
HJ.Henry
tag
válasz
qpakcovboy #1596 üzenetére
Azt majd idövel ha megunod az xboxot akkor PCre ir átrakhatod
Rendelni kell vagy van raktáron nekik?
A kivágás tutira menni fog,a forrasztásban meg majd segitek ha kell.
Sok sikert és majd infozz ha kész van! -
HJ.Henry
tag
válasz
qpakcovboy #1593 üzenetére
Trible? A netto 13ezer valamennyi árú?Az már böven nagy is egy xboxhoz.De ne feledd hogy az 16ezer lesz!
-
HJ.Henry
tag
válasz
qpakcovboy #1583 üzenetére
Ha rámhalgatsz akkor a single 8centis radiátort vedd meg,és a venti fordulatát még lejebb is viheted nyugodtan a halkitás miatt.Csak érdekességképp a Thermaltakenak kb 8*5centis a radiátora és elég vékony(kb 2cm) és a pumpa(nem vicc!) 40-50L/óra. Ezekel a paraméterekkel is maximálisan kielégitik az xbox hütését! A másik meg hogy csak a GPUt érdemes vizzel hüteni,annál az melegszik jobban.Igaz ez a Tt pumpa amit ajánlottam meg a 8centis radi böven elég a CPU és a GPU hütésére is.Még a memokat is hüthetnéd vele,csak a gyári memohütöt nem fogod tudni levenni
-
HJ.Henry
tag
válasz
qpakcovboy #1588 üzenetére
Nem emlékszem pontosan,de nézd meg googlevel a BL Computert.Talán ott volt ez a Tt pumpa.Otthon megvan könyvjelzöje,de 6ig nem érek haza
-
HJ.Henry
tag
válasz
Van olcsobb pumpa thermaltake olyan 3500ft. 120L/óra ami neked maximálisan elég lenne.Este majd adok linket,most nem otthon vagyok,telefonnal netezek igy nehezebb megkeresni.
-
HJ.Henry
tag
válasz
Van olcsobb pumpa thermaltake olyan 3500ft. 120L/óra ami neked maximálisan elég lenne.Este majd adok linket,most nem otthon vagyok,telefonnal netezek igy nehezebb megkeresni.
-
HJ.Henry
tag
Ennek a vizadaléknak is megpróbáltam utánajárni,kisebb-nagyobb sikerrel.Nagy dolgokat nem találtam,talán csak pár érdekes dolgot.Pl hogy nagyon sok cég foglalkozik super coolant szerü adalékokkal,de nem sokan dobják kereskedelmi forgalomra.A valvolin igen,de az meg kisebb hatásfoku mint amit ténylegesen a versenyautókhoz használnak.A másik meg egyben a legnagyobb probléma a hömenyiség.R.Zoli jol irt mindent,tényleg kb annyit javit a hütésen,de ilyen kis hömennyiségnél ezt nem lehet észrevenni.Autokhoz tervezték,annak sokszorosa a termelt höje,föleg hogy ezt versenymotorokhoz használják ahol mégtöbb a hömennyiség mint egy rendes autónál.
-
HJ.Henry
tag
válasz
qpakcovboy #1580 üzenetére
Azóta én is rajta vagyok a dolgon rendesen,de én már kezdem azt hinni hogy zsákutca.Ugyanis Thermaltake GPU hütés már 18ezerért kapható,és a legtöbben ezt használják.Én regéteg lehetöséget végigprobáltam,találtam olcsóbb pumpát,sokmindent magam csinálnék és igy sem jövök ki kb 15ezernél olcsobban.Kb ennyiért kéne adni ahoz hogy meg is vegyék,egyébként a Thermaltakét fogják megvenni,hiába kell egy napot szopni vele hogy felrakja.Magyarországon csak az ár dominál,egy xboxost nem fogja érdekelni hogy nagyobb a teljesitményü,mert a kis pöcsköszörü thermaltake is elegendö,az xboxot ugyanis nem lehet tuningolni,nincs is értelme
Aktív témák
Hirdetés
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyéni arckép OFF
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vallás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest