- NiMH akkumulátor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Fujifilm X
- Bluetooth hangszórók
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
[link] - egy darab pipát kell dobni az elején, ha mindent szeretnél elkapni. És amúhy miért jó, ha kidumpolja az exception-t és leáll? Nem értelmesebb elkapni a kivételt úgy, hogy meg tudd nézni a tényleges kontextust, le tudd csekkolni az összes változót, példányosított osztályt, stb???
Erre a Parallel.ForEach-re dobhatnál egy példát. Lehet, hogy csak a változókezeléssel van gond.
-
sztanozs
veterán
byte vs sbyte - a C# mindenhol byte-tal számol az sbyte csak speciális helyekre kell. De ha a Java tényleg signed byte-ot ad vissza (-128 - 127), akkor persze ezzel mókolni kell (de ez ugye csak reprezentáció - egy fájlba/stream-be mindegy, hogy byte-ként vagy sbyte ként írsz, a végeredmény ugyanaz lesz.
másrészt nekem úgy rémlik, hogy a GZip nem ZLib kompatibilis, nem is csodálkozom, hogy hibát dob.
A deflate pedig csak raw deflate bytestream-re használható, a headereket le kell vágni.ZIP-re külső csomagokat érdemes használni: [link]
-
sztanozs
veterán
Próbáld meg az AES-t (vagy AESManaged-et) használni a Rijndael helyett, és úgy felkonfigurálni, ahogy a példában van.
Ráadásul a Java-s megoldás nem közvetlenül a key-t használja, hanem egy abból derivált (PBKDF2WithHmacSHA1) kulcsot, amihez kell salt is:int iterations = 128;
Rfc2898DeriveBytes rfc2898 = new Rfc2898DeriveBytes(enc_key, salt, iterations);
byte[] key = rfc2898.GetBytes(32);Ezt próbáld meg illeszteni a kódodhoz.
-
sztanozs
veterán
Itt is van: CryptoStream, még példa is van a cikk alján.
-
sztanozs
veterán
válasz
sirszevenap #7663 üzenetére
Custom Renderer-t is megnézted? Lehet, hogy csak le kellene tiltani a rendering animációt.
-
sztanozs
veterán
válasz
sirszevenap #7661 üzenetére
Ennyit találtam neked:
http://www.telerik.com/forums/custom-cell-with-image-stutters-when-scrolling-on-android
Bár kicsit régi a thread, lehet, hogy ez is egy 'known limitation' még iOS-en.Amúgy add/remove helyett ezzel is kipróbáltad:
INotifyPropertyChanged
, ezzel is csinálja ezt az "összeomlasztást"?Ezt találtam még neked: [link]
- Avoid changing the cell layout based on the BindingContext. This incurs large layout and initialization costs.Custom Renderer: [link]
-
sztanozs
veterán
válasz
sirszevenap #7655 üzenetére
Szerintem senki nincs igazán otthon, de írd be nyugodtan mi a gondod és majd együtt megpróbálunk rájönni
-
sztanozs
veterán
válasz
valyogvisko #7638 üzenetére
XML nem törődik a sortöréssel. De ha mindenképp azonos kell, akkor rakd bele CDATA szekcióba , vagy rakj a sor végére értelmezhető/kicserélhető sorvége szekvenciát (pl. \r\n).
-
-
sztanozs
veterán
Igazából a fizetési portálok átirányításos alapon működnek, szóval csak dobsz egy redirect-et összeggel és merendelés azonosítóval a tranzakciós oldalra és a végén a szolgáltató visszadobja felhasználót a te oldaladra (és dob egy általa generált fizetési azonosítót), miután az ügyfél minden adatot megaott.
Amint visszakapod vagy rögtön megvan a verdikt (sikeres/sikertelen fizetés), vagy ajax-szal kérdezgezed a szolgáltatót (a kapott azonosító alapján), hogy mi lett az eredmény. -
sztanozs
veterán
válasz
alratar #7466 üzenetére
Legegyszerűbb, ha van a Form2-ben egy Form1 típusú publikus tag:
Public class Form1:Form {
Public Form1 form1referecia;
...Ezt a Form2 peldányosítása után átadva feltöltesz neki a button1_Click függvény végén:
frm2.form1referencia = this;
Ezután a Form2-ben tudsz hivatkozni az eredeti fórumra a form1referencia változó segítségével.
-
sztanozs
veterán
válasz
MineFox54 #7394 üzenetére
Vagy belerakod a pictureboxaidat egy dictionary-ba, így:
Dictionary<string, PictureBox> pboxes = new Dictionary<int, PictureBox>()
{
{ "pb11", pb11},
{ "pb12", pb24},
...
{ "pb24", pb24}
};
És meghívod így:pboxes("pb14").Image = Image.FromFile(images[3]);
De egyszerűbb programozottan létrehozni ennyi PictureBox-ot, berakni egy tömbbe/Listbe/Dictionary-ba, és nem kézzel felrakni a formra.
-
sztanozs
veterán
válasz
Flowtation #7389 üzenetére
Minden harmadik szám osztható hárommal, tehát a két szám közötti különbség harmada:
db = (b - a) / 3;
Ezt módisítani kell az alábbikkal:
Ha a maradékok közül a kisebb számé (a) nagyobb, mint a nagyobbé (b), akkor biztos van közöttük legalább (még)egy hárommal oszhtató, ezzel növeljük eggyel a darabszámot:
if ((a % 3) > (b % 3)) db++;
vagy ha az első szám osztható hárommal, akkor biztos van (még)egy hárommal osztható, ezt hozzá kell adni az eredményhez:
if ((a % 0) == 0) db++;
-
sztanozs
veterán
válasz
Flowtation #7333 üzenetére
A Community ugyanaz, mint a Professional, csak más liszenszelési feltételekkel adja oda a Microsoft.
Neked tökéletesen meg fog felelni.(#7334) tboy93 Azért mert könnyebb egy formra felk*rni egy gombot és egy textboxot, mint a konzol outputtal vesződni - és a konzol amúgy is olyan "linuxos' dolog
-
sztanozs
veterán
Kiírod a Resource csomagból a fájlrendszerbe (pl a %temp% könyvtárba) és onnan elindítod a korábban is használt System.Diagnostics.Process-el.
-
sztanozs
veterán
Meg tudod (registryból kiszedhető, ha tudod, hol tárolja az installer az adott bejegyzést), de mi van, ha a felhasználó nem is telepíti az adott proframot a gépéről (vagy leszedi)?
De ennek az ég világon semmi köze nincs ahhoz, hogy te fordításkor belerakd a progrodba...
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Illetve .Net executable-t könnyen lehet memóriából indítani, de native windows exe-hez kell egy kis mókolás. C# megoldást nem találtam, ami megbízhatóan működik, de találtam sima c foráskódot.
-
sztanozs
veterán
A fájl létezik és olvasható? Hibaüzenet nincs?
Nem ártana feliratkozni az stdout és etderr streamekre...Nekem simán lefut, és berakja a reg fájl tartalmát a registrybe:
System.Diagnostics.Process process = new System.Diagnostics.Process();
System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo = new System.Diagnostics.ProcessStartInfo();
startInfo.WindowStyle = System.Diagnostics.ProcessWindowStyle.Hidden;
startInfo.RedirectStandardError = true;
startInfo.RedirectStandardOutput = true;
startInfo.UseShellExecute = false;
startInfo.FileName = "reg.exe";
startInfo.Arguments = "import c:\\temp\\Skillport_TS.reg";
process.StartInfo = startInfo;
process.Start();
string strerr = process.StandardError.ReadToEnd();
string strout = process.StandardOutput.ReadToEnd(); -
sztanozs
veterán
rem regedit kell, hanem
reg import filename
, így:System.Diagnostics.Process process = new System.Diagnostics.Process();
System.Diagnostics.ProcessStartInfo startInfo = new System.Diagnostics.ProcessStartInfo();
startInfo.WindowStyle = System.Diagnostics.ProcessWindowStyle.Hidden;
startInfo.FileName = "reg.exe";
startInfo.Arguments = "import d:\\vdfreg15_64_bit.reg"; -
sztanozs
veterán
Innen: [link] - remélem benéz a kolléga...
const - "változót" nem tudsz fügvénnyel definiálni c#-ban.
-
sztanozs
veterán
válasz
sirszevenap #7217 üzenetére
Használj specifikus CultureInfo-t. Ahogy nézem közvetlenül nem tudod megadni neki a culture-t, mindenféleképp kódolni kell hozzá:
http://stackoverflow.com/questions/5831455/use-real-cultureinfo-currentculture-in-wpf-binding-not-cultureinfo-from-ietfl -
sztanozs
veterán
válasz
rgeorge #7128 üzenetére
Úgy rémlett hogy megírtam, hogy connect nem erre való (ez inkább proxy parancs).
GET helyett még jó lehet a HEAD parancs, arra nem adja vissza az oldalt, csak a response header-t küldi el a szerver. Jó lehet még az OPTIONS is, ha engedélyezett a szerveren.
HTTP METHODS -
sztanozs
veterán
válasz
don_peter #6912 üzenetére
Innen less - csak neked nem 32K-s chuck (workBufferSize) kell, hanem csak 64 byte...
http://stackoverflow.com/questions/25296211/writing-huge-longs-array-to-disk -
sztanozs
veterán
válasz
don_peter #6902 üzenetére
kezeld le a kivételt és akkor nem lép ki:
try
{
serialPort1.Read(buffer, 0, 1);
}
catch (TimeoutException tex)
{
// shit happened
} -
-
sztanozs
veterán
válasz
sirszevenap #6817 üzenetére
Amúgy szoktuk kérni, hogy ha meg van a megoldásod a feltett kérdésre, lsz írd/linkeld be, az is nagy segítség tud lenni. Ugyan az ide betévedők nagy része nem tudja használni rendesen a keresőt, de kisegítjük, ha valakinek rémlik, hogy hasonló probléma már volt a topicban.
Mondjuk ahogy nézem mostanában már nem pörög annyira a topic, mint évekkel ezelőtt (vagy ez csak egy kisebb hullámvölgy) - szóval simán előfordul az is, hogy egy kérdés napokig megválaszolatlanul marad...
-
sztanozs
veterán
válasz
sirszevenap #6809 üzenetére
Figyelj - nem írtad le a körülményeket, nem írtad mi a problémád, kapsz-e hibaüzenetet, próbáltad-e mással is, stb...
Ez egy szakmai fórum, itt csak alapfokú gondolatolvasó tanfolyamtot végzetteket találsz - nem tudunk látatlanban random problémákat megoldani.Amúgy konkrétan ennyi kérdésed volt és ennyire válaszoltunk. BTW ne várj on-the-fly válaszokat; itt najd mindenki dolgozik és munka mellett segít. Egy nap után sírni egy probléma meg-nem-oldottságán igen uncool...
-
sztanozs
veterán
válasz
lord.lakli #6807 üzenetére
Bocs, nem neked
sirszevenap: [LMGFY]
-
sztanozs
veterán
Az egy formon belüli tevékenységeket én nem tenném amúgy külön osztályba - főleg ha form manipulációt is tartalmaz a függvény.
Amit te csinálsz az az, hogy létrehozol még egy Form1-et és azon módosítasz.
Azt kellene csinálnod, hogy átadon a Regisztralas függvényben a már létező Form1 objektum hivatkozását, és azon dolgoznál.regisztracio.cs:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace DANET
{
class Regisztracio
{
public static void Regisztralas(frm Form1)
{
frm.regpanel.Visible = true;
}
}
} -
sztanozs
veterán
válasz
Angol34 #6663 üzenetére
Nem offtopik, hanem konkrétan tilos... Erre ott van az Állásbörze.
-
sztanozs
veterán
De minek tekered időzítővel?
Azért eseményvezérelt a rendszer, hogy az események vezéreljék, ne valami idióta időzítő.Amúgy:
bool EltolE = false;
Point Eredeti;
Point Eltolas = new Point(), UjErtek;
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void pictureBox2_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e)
{
Eredeti = e.Location;
EltolE = true;
}
private void pictureBox2_MouseMove(object sender, MouseEventArgs e)
{
if (EltolE)
{
UjErtek = Eltolas - new Size(e.X - Eredeti.X, e.Y - Eredeti.Y);
if (UjErtek.X < 0) UjErtek.X = 0;
if (UjErtek.Y < 0) UjErtek.Y = 0;
if (UjErtek.X > global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final.Width - pictureBox2.Width) UjErtek.X = global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final.Width - pictureBox2.Width;
if (UjErtek.Y > global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final.Height - pictureBox2.Height) UjErtek.Y = global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final.Height - pictureBox2.Height;
using (Graphics g = pictureBox2.CreateGraphics())
{
g.DrawImageUnscaled(global::TestControlMove.Properties.Resources.Turn_Right_Ahead_Final, new Point(-UjErtek.X, -UjErtek.Y));
}
}
}
private void pictureBox2_MouseUp(object sender, MouseEventArgs e)
{
EltolE = false;
Eltolas = UjErtek;
} -
sztanozs
veterán
válasz
MineFox54 #6393 üzenetére
Close-kor azárt záródik be, mert az alkalmazás szál a Form1-re lett nyitva - mézd meg a Program.cs-t.
Ha ott átírod a következőre, akkor a Form1 lezárása után automatikusan megnyílik a Form2 és csak annak lezárásával lép ki a program:namespace Test
{
static class Program
{
/// <summary>
/// The main entry point for the application.
/// </summary>
[STAThread]
static void Main()
{
Application.EnableVisualStyles();
Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);
Application.Run(new Form1());
Application.Run(new Form2());
}
}
} -
sztanozs
veterán
Form.KeyPreview a barátod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest