Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
Halihó!
Régen jártam erre, egy jó ideje nem volt időm VBA-val foglalkozni.
Most azonban szakítottam rá, de viszonylag hamar bele is futottam egy triviális bár számomra jelenleg megoldhatatlan problémába.
Állandóan bajban vagyok az excel és a VBA dátumkezelésével és ez újra és újra nehézségeket okoz.Most az alábbi problémával szembesültem:
Egy cellában dátumként tárolt dátumhoz tartozó másik dátumot szeretnék eredményül kapni egy dátumokat tartalmazó tömbből vlookup függvény segítségével.Eddig jutottam:
Private Sub CommandButton5_Click() 'adott sor jogerejének kiszámolása
aktivsor = ActiveCell.Row
aktivsor = Trim(Str(aktivsor))
If Range("m" + aktivsor) = "HIV" And Range("p" + aktivsor) = "" Then
uzenet = MsgBox("Nincs átvételi esemény, nem lehet jogerősíteni", 0, "Hiba") 'ideiglenes
Exit Sub
Else
If Range("q" + aktivsor) <> "nem kereste" And Range("q" + aktivsor) <> "elköltözött" And Range("q" + aktivsor) <> "címzett ismeretlen" Then
'dátum plusz 15 nap
atvdatuma = DateValue(Range("p" + aktivsor)) + 15
'atvdatuma = Trim(Str(atvdatuma))
'y = ThisWorkbook.Sheets("Jogerő").Range("a25")
x = Application.WorksheetFunction.VLookup(atvdatuma, ThisWorkbook.Sheets("Jogerő").Range("a:c"), 3, 0)
(...)Sajnos azonban az beillesztett utolsó sornál az alábbi hibaüzenetre futok:
Run-time error '1004':
Application-definied or object-definied errorMár minden általam ismert lehetséges módon próbáltam javítani, de nem sikerül.
Van valakinek ötlete mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nintendo Switch 2
- Microsoft Excel topic
- Elektromos autók - motorok
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Asztalos klub
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest