Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx
    veterán

Bocs ! :o

Akkor most inkább gyorsan bevallom, hogy Algol-68, Fortran IV -el kezdtem a programírást, script nyelvnek a Focal meg a TECO-macro volt. A PC-ken meg a FoxBase, Clipper volt számomra elérhető. Ez utóbbiról (illetve az MS-DOS ]dir parancsáról) is csak azért váltottam egy ilyen hiper/szuper csilivilire, mert a Windows ékezetes karakterei nem stimmelnek az MS-DOS karaktereivel

Azon meglepődtem, hogy milyen komplikált Windowsban megoldani a képernyőre való kiírás várakozás nélkül. (Gondoltam ott marad nyitva az ablak, majd becsukja akit zavar.)

Az programot (és elődjeit) CD, DVD tartalmak nyilvántartására használom. Egy alkönyvtárban gyűjtöm az ilyen file-okat, melyeknek a neve azonos CD, DVD nevével.
    Keresésre az intéző keresőjét használom. Ez egy újabb, remek lehetőség, hogy a csv file-t meg tudja nyitni pl. táblázat kezelő is.

A dupla kattintásos indítás külön jól jön, ha az ismerősöm is használni fogja.

Tegnap már próbálgattam a cscript.exe -vel való futtatást, a jelenlegi verzió ugyanúgy fut, sajnos az echo utasítást már eltüntettem belőle. Késő volt és már fáradt voltam. Nagyon kimerít engem ez az objektum orientált programozás. :F :U

Köszönöm a tanácsokat ! :R

A VbScript nem objektum orientált. Vagy ez poén akart lenni? Mert a hsz-edről végig nem tudtam eldönteni, hogy ez most komoly, vagy poén volt.
    Nem sértődtem meg, nem kell bocsánatot kérned.
    Windowsban nem komplikált képernyőre adatokat kiíratni, vbscriptben mondhatjuk komplikálnak, mert egyszerűen nem erre készült, vagy aki mégis erre akarja használni, az cscript-tel futtatja :K
    Ha meg dupla kattintással akarod használni, akkor .hta-ként csináld meg a vbscriptedet, és akkor ismét könnyű lesz az adatokat kiíratni.

Új hozzászólás Aktív témák