Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mezis
    félisten

A VbScript nem objektum orientált. Vagy ez poén akart lenni? Mert a hsz-edről végig nem tudtam eldönteni, hogy ez most komoly, vagy poén volt.
    Nem sértődtem meg, nem kell bocsánatot kérned.
    Windowsban nem komplikált képernyőre adatokat kiíratni, vbscriptben mondhatjuk komplikálnak, mert egyszerűen nem erre készült, vagy aki mégis erre akarja használni, az cscript-tel futtatja :K
    Ha meg dupla kattintással akarod használni, akkor .hta-ként csináld meg a vbscriptedet, és akkor ismét könnyű lesz az adatokat kiíratni.

Kinézete alapján fogtam rá, hogy objektum orientált. Vagyis számomra érthetetlenül túlkomplikált. :F Könyvhöz még nem jutottam hozzá, internetről próbáltam beletanulni a VBS programozásba. A legzavarosabb számomra az, hogy meddig VBS és honnan Visual Basic.
    Az MS-nek a honlapján folyton összezavarodtak (csak nekem ? :U ) az információk, az előbb még egyértelműen VBS magyarázat volt előttem, aztán egy óvatlan katintás után már lehet, hogy C#.)
    (Ja, elfelejtettem, hogy Commodore 64-en is írtam Basic nyelven programot. Innen gondoltam, hogy csak fog ez menni valahogy.)
    Meg arra gondoltam, hogy a makro programokról is illő lenne már egy keveset tudnom, ha egyszer már a PDP-8 TECO macrojában annak idején teljesen otthon voltam.

A .hta -hoz jól gondolom, hogy a HTML-en keresztül vezet egy bizonyára göröngyös út ?
    (A WEB lap készítésbe is bele kellene már csapni, kezd ciki lenni, lassan már a nagycsoportosok is csinálják az oviban.)

Átolvastam már néhány könyvet Java, C, Webvilág) a mostanában elterjedt nyelvekről, sajnos azt tapasztaltam, hogy a Lőcs Gy. Fortran IV, könyvével ellentétben egyik sem egy komplett leírás, hanem vagy az elejéből, vagy a "magasabb" részéből ír le valamennyit.
    A Clipper5-öt is rongyosra olvastam, miközben folyamatosan fejlesztettem a programjaimat, de ott is tapasztaltam, hogy nem mindig komplett egy utasítás, fv. leírása.

Új hozzászólás Aktív témák