Új hozzászólás Aktív témák

• vilag

tag

válasz ArchElf #1603 üzenetére

Akkor röviden a lényeg.

Egy gazdálkodói adatbázisról lenne szó, minden egyes adathoz (legalább is a nagy részéhez) tartozik egy userform vezérlő.
    A userformnak kettős célja van, egyrészt lehetővé teszi a meglévő adatbázisban a találatok szűkítését az adott vezérlőbe írt szöveg alapján, másrész új tételek felvitelére is alkalmas lesz (legalább is eddig ez a terv)
    Induló állapotban a listbox tartalmazza a teljes adatbázist. A beírt karakterek alapján az adatbázis (és így a listbox is) szűkítésre kerül.
    Ha a szűkítés megtörtént és látható a (vélhetően) keresett gazdálkodó, akkor a listboxban rákattinthatunk a keresett emberkére, és egy gombot megnyomva az összes adata betöltődik a megfelelő vezérlőbe ahol ezután változtatásokat hajthatunk végre az adatain.

Összegezve tehát jól "ment le" :) neked a dolog, két említett probléma független egymástól.

Valóban a címsorban akartam keresni. Pontosítva a címsor megfelelő szövegét kerestem, hogy megkaphassam a helyét (oszlop sorszmát), mert később szeretnék hivatkozni a helyére (amikor visszatöltöm az adatokat), de az adatbázis oszlopbeosztása még képlékeny, ezért nem akartam abszolult hivatkozásokat (vagy offset-et) használni. Mert ha esetleg később be kell szúrnom egy oszlopot (vagy éppen ki kell vennem) akkor nézhetném át az egész kódot, így viszont nem kell ilyesmivel törődnöm.

Remélem nagyjából értelmezhető amit írtam.
    Egy pár kép, hogy jobban átlátható legyen a dolog:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák