Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
válasz
ArchElf
üzenetére
Akkor röviden a lényeg.
Egy gazdálkodói adatbázisról lenne szó, minden egyes adathoz (legalább is a nagy részéhez) tartozik egy userform vezérlő.
A userformnak kettős célja van, egyrészt lehetővé teszi a meglévő adatbázisban a találatok szűkítését az adott vezérlőbe írt szöveg alapján, másrész új tételek felvitelére is alkalmas lesz (legalább is eddig ez a terv)
Induló állapotban a listbox tartalmazza a teljes adatbázist. A beírt karakterek alapján az adatbázis (és így a listbox is) szűkítésre kerül.
Ha a szűkítés megtörtént és látható a (vélhetően) keresett gazdálkodó, akkor a listboxban rákattinthatunk a keresett emberkére, és egy gombot megnyomva az összes adata betöltődik a megfelelő vezérlőbe ahol ezután változtatásokat hajthatunk végre az adatain.Összegezve tehát jól "ment le"
neked a dolog, két említett probléma független egymástól.Valóban a címsorban akartam keresni. Pontosítva a címsor megfelelő szövegét kerestem, hogy megkaphassam a helyét (oszlop sorszmát), mert később szeretnék hivatkozni a helyére (amikor visszatöltöm az adatokat), de az adatbázis oszlopbeosztása még képlékeny, ezért nem akartam abszolult hivatkozásokat (vagy offset-et) használni. Mert ha esetleg később be kell szúrnom egy oszlopot (vagy éppen ki kell vennem) akkor nézhetném át az egész kódot, így viszont nem kell ilyesmivel törődnöm.
Remélem nagyjából értelmezhető amit írtam.
Egy pár kép, hogy jobban átlátható legyen a dolog:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
neked a dolog, két említett probléma független egymástól.