Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#10382336 #1330 üzenetére
A következőképpen sikerült megoldani:
1: A táblázatot tartalmazó .html fájl letöltése a helyi gépre:
My.Computer.Network.DownloadFile(forrashtml, celfajl, felhasznalonev, jelszo, False, 10000000, True)2: A letöltött fájl beolvasása egy stringbe:
Dim s0 As String = Join(System.IO.File.ReadAllLines(celfajl, System.Text.Encoding.Default), "")3: A stringből a tabulátor - chr(9) - karakterek kitörlése.
4: A string átalakítása úgy, hogy egy sor vagy egy tag-ot, vagy egy szövegsort tartalmazzon.
Ezek után egy sor vagy így néz ki: "<tagnév tagtulajdonságok>"+vbcrlf ,
vagy így: "szöveg"+vbcrlf
így el lehet dönteni, hogy egy sor mit tartalmaz, ha a sor első karaktere "<" akkor tag,
egyébként szöveg.5: Ezek után "csak" fel kell dolgozni a sorokat a táblázat parancsai szerint:
<table> </table> - új táblázat, ill. táblázat vége
<tr> </tr> - következő sor, sor vége
<th> </th> - aktuális sor köv. oszlopának fejlécének kezdete/vége
<td> </td> - akt. sor köv. oszlopának eleme.
Minden más tag figyelmen kívűl hagyandó. A <th> tag-nál azonban még arra figyelni
kell, hogy <th colspan="2"> az adott sorban két cella egyesítését jelenti.A próba során célobjektumnak "datagrid" -et használtam, amit "datagridview" -el
írattam ki a "form" -ra. Összehasonlítva az eredeti weboldallal az adatok megegyeztek.Ez a megoldás valószínűleg nem a legegyszerűbb, azonban működik.
Ha valakinek van egyszerűbb megoldása, nem sértődnék meg, ha leírná.KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dell Precision 7740 Workstation 17,3", i9-9980HQ, 32GB, RTX3000 6GB
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- HALLOWEENI KÉSZLET - RETRO Számítástechnika -- MINDEN RETRO EGY HELYEN -- RETRO Számítógépek
- Samsung S21 Plus 6 hónapos Akkucsere!
- 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Fractal Design Core 2500 ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest