Hirdetés
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Még egy kérdés... Te mit szoktál kezdeni a filmek eredeti képarányával, megtartod a 2,35:1-et vagy átrakod 16.9-re? Ha átrakod 16:9-re, akkor csak a hasznos adatterületből veszed ki a 16:9-et, vagy a fekete sávból is beleveszel annak érdekében, hogy a hasznos területből is több kerüljön bele?
Mutatom egy DVD filmen, mire gondolok:

#1704: Képminőségben nem veszek észre romlást mozgalmas jeleneteknél se. Abból indultam ki, hogy megnéztem más 720p-s filmeket Mediainfóval, hogyan vannak beállítva, milyen programmal készültek, stb. A 720p-s filmek bitrate-je 2300-3300 kbps volt és 1 óra film kb. 1,5 GB volt. Ekkor szúrt szemet ez a film, ami 720p létére 8,3 GB volt.
Amúgy nagyon jó az x264 kódolás: kipróbáltam alacsony bitrátán is, összevetve az XVID-del, pl. 500 kbps-nél az XVID kép pixeles volt (egy hullámző lepedőn a fodrok szögletesek voltak), X264-nél az is sima volt (ugyanilyen bitrate-nél). Tetszik.

-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Be volt kapcsolva, de egyik gépem sem alkalmas ilyen feladatra (Atom HTPC, öreg laptop). Most kezdtem el ismerkedni a kódolással, eddig nem volt ilyen hardverigény, majd fejlesztek kicsit.

Amúgy egy 8,3 GB-os 720p-s filmet (7,8 Mbps) kódoltam újra, így lett 2,9 GB (3 Mbps). Feleslegesnek éreztem ilyen magas bitrate-et egy 720p filmhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Farming Simulator 25
- Revolut
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- Dell PowerSwitch N2048 48 Port Gigabit Ethernet 2 Port 10Gb SFP+ Switch
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő