- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1703 üzenetére
Még egy kérdés... Te mit szoktál kezdeni a filmek eredeti képarányával, megtartod a 2,35:1-et vagy átrakod 16.9-re? Ha átrakod 16:9-re, akkor csak a hasznos adatterületből veszed ki a 16:9-et, vagy a fekete sávból is beleveszel annak érdekében, hogy a hasznos területből is több kerüljön bele?
Mutatom egy DVD filmen, mire gondolok:
#1704: Képminőségben nem veszek észre romlást mozgalmas jeleneteknél se. Abból indultam ki, hogy megnéztem más 720p-s filmeket Mediainfóval, hogyan vannak beállítva, milyen programmal készültek, stb. A 720p-s filmek bitrate-je 2300-3300 kbps volt és 1 óra film kb. 1,5 GB volt. Ekkor szúrt szemet ez a film, ami 720p létére 8,3 GB volt.
Amúgy nagyon jó az x264 kódolás: kipróbáltam alacsony bitrátán is, összevetve az XVID-del, pl. 500 kbps-nél az XVID kép pixeles volt (egy hullámző lepedőn a fodrok szögletesek voltak), X264-nél az is sima volt (ugyanilyen bitrate-nél). Tetszik.
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1703 üzenetére
Be volt kapcsolva, de egyik gépem sem alkalmas ilyen feladatra (Atom HTPC, öreg laptop). Most kezdtem el ismerkedni a kódolással, eddig nem volt ilyen hardverigény, majd fejlesztek kicsit.
Amúgy egy 8,3 GB-os 720p-s filmet (7,8 Mbps) kódoltam újra, így lett 2,9 GB (3 Mbps). Feleslegesnek éreztem ilyen magas bitrate-et egy 720p filmhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged