Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz _q #14057 üzenetére

    Az a baj, hogy visszaemlékezve az elmúlt pár hónapban felvett kérdésiedre nagyon sok alapvető dologgal nem vagy tisztában. Fogadok még egyetlen felvételt sem lőttél idén ami nem teszt felvétel.

    És ha nem vagy tisztában az elmélet javával, nincs gyakorlatod mert nem használod a kamerát, de próbálod majmolni amit díjnyertes cinematographerek mondanak, akik lőttek több ezer órányi anyagot, nagyon komoly gondban leszel az első-második-ötvenedik "éles" felvételednél, hogy mennyire tré az eredmény.

    Én praktikusság szempontjából adom a tanácsaimat, hogy megtanuld az alapokat. A tudást fel kell építeni, nem úgy van hogy felírod a checklistet a telefonodba és már foroghat is az Avatar 2 egy Canon 550D-vel a hátsó kertben.
    Mert lehet 1/50 záridőd foroghatsz 24p-n mehetsz gimballal , lehet fent 50mm F1.2 ha nincs kontextus, out of focus, rossz a framing, elrontottad az expót, nem történik semmi.
    Sőt!
    Ha 1/4000-rel forogsz 30p-n telefonon kézből és van mondanivaló, jó a vágás, szép a képi világ, az sokkal több embernek fog tetszeni mint a fenti csoda. Kb ahogy Narumon is írta fent: a megfelelő dolgokra kell helyezni a hangsúlyt a jó eredmény eléréséhez.

Új hozzászólás Aktív témák